Tema: E Cigarete
View Single Post
Staro 01.04.2015., 10:23   #740
SrKi
Premium
Moj komp
 
SrKi's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 829
Većina proizvođača e-tekućina (bilo europskih, bilo američkih) koristi 3-4 marke aroma pri proizvodnji tekućina. The perfume apprentice, Cappela, Flavour West i Flavourart. Sve navedene areome su food flavourings, ne služe, niti su testirane na temperaturama 100/200 stupnjeva i onda to udišeš, . Moguće je da su sigurne, ali siguran sam da nisu sve testirane na svim vrstama opreme i načinu korištenja.

Uostalom kako bi to testirao? Koju voltažu bi koristio, koji otpor coila? Recimo da se odlučiš za standardnih ajmo reci 20w. I ajmo reci da je oprema ista, neki subtank/delta/atlantis i dna 40 mod. mislis da će biti isti rezultati testiranja ako je airflow 2 mm ili ako je skroz otvoren? ili ako slabo vučeš pa se tekućina dodatno pali ili ako radiš čisti lung inhale.
Dakle toliko potencijalih varijabli postoji koje bi se trebale poštovati pri tesitranju tekućina i aroma.

Normalno da sam možeš praviti arome, ali tko mi garantira da kućno napravljena aroma od karikiram šljive je sigurna da se zapali na 200 stupnjeva? to što sam ja nju kući napravio ne znači da je automatski zdrava.

Argument "sigurnije je i manje štetno od cigareta" brzo se izliže kad par godina ne pušiš, kao recimo ja. Više uopće ne uspoređujem parenje s pušenjem i korelacija istih me više ne interesira. Zanima me jedino parenje i njegova štetnost na organizam.
SrKi je offline   Reply With Quote