View Single Post
Staro 28.11.2023., 18:15   #14
Night
Premium
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Dbk
Postovi: 1,008
Evo jedno iskustvo, možda nekome pomogne, pogotovo što vidim da se ovi diskovi počinju pojavljivati po domaćem Facebooku i Njuškalu. Uglavnom SSDovi su neki Delaihe.
Naletim nedavno na m.2 PCIe SSDove na Aliju, nekih 50ak dolara za 4TB. Kontam prejeftino je to, ali idem baš uzeti da vidim pa ću tražiti povrat ako je muljaža.


Disk je lijepo zapakiran, sve izgleda propisno. Ubacim ga na gen9 Intel ploču i napravim test sa 4GB chunkom, sve izgleda legit, 8GB isto, 16GB isto, 32GB OK. Međutim preko toga brzina drastično pada, ali ne kao kod normalnih SSDova, nego baš osjetno. Probam kopirati par povećih fajlova, isto se događa, kad dosegne 32GB brzina pada rapidno. Pokrenem test sa h2wtest i vidim da se progresivno usporava. Odustao nakon 4 dana koliko je trebalo da se zapiše 100ak GB. Brzina je tu već pala na par MB/s. Nakon reboota računala disk se javlja kao nedostupan, vjerojatno prebrisana particijska tablica koja vjerojatno počinje negdje iza onih 32GB buffera.


Prodavač javlja nešto "sorry my love, we send you wrong one, here's Samsung 4TB disk, we're sending it to you, yada yada." Rekoh neću, daj povrat, ne da, kaže to je samo neispravan disk i trebam im poslati da njihovi tehničari utvrde kvar i poprave ga Zamolio AliExpress da uleti, vratili mi novac, oglas nestao, seller isto, pojavila ih se tri sa novim imenom i novim oglasima. Tako da, pazite ...

Par slika da potkrijepe gore napisano : https://imgur.com/a/GllpG1o
Night je offline   Reply With Quote