View Single Post
Staro 06.03.2024., 17:21   #103
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 6,551
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Znači ako sam dobro shvatio, 2 websitea (blogovi niskog ili nikakvog prometa) se komodno mogu instalirati na jedan RPI, samo se svaki stavi u svoj direktorij i definiraju se preko virtualhosta u /etc/apache2/sites-available.
Cekaj, koji bio je tebe zbunio, kilave performanse RBP-a ili cinjenica da mozes imati vise vise hostona ja jednom racunalu/OS-u/sustavu?

Uglavnom, mozda ce ti ovakvo sumiranje (bez grubih tehnickih detalja, ali sustinski i tebi operavitno ispravno) mozda malo pomoci.

Brzim skrolom sam vidio da koristis Apaše. Ne znam kud s' navro na to, nginx se svakako za tvoje potrebe moze ljepse iskonfigurirati, no dobro.

https://httpd.apache.org/docs/2.4/vhosts/examples.html

Tu ti ne treba nikakav reverse proxy.

Citiraj:
2. Oba RPI trenutno koriste sd-karticu (SSD disk sam prenamjenio za nešto drugo). Ne znam kakve su sd-kartice po pitanju trajanja i jesu li uopće preporučljive za ovu svrhu, da li je bolje vratiti SSD disk za hostanje websiteova, ili budu i kartice ok ?
SD kartica uglavnom nije dobra ni zasto vise od zapisivanja dick pickova velikih rezolucija na foticima i slicno. Potrgat ce se prije ili kasnije, pa ti je ovo dobra prilika da spoznas i razvijes backup strategije, tako da kada se strga, kupis za 20 kuna novu i zivot ide dalje.
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote