View Single Post
Staro 13.04.2024., 13:26   #965
Trekkie4
Registered User
Moj komp
 
Trekkie4's Avatar
 
Datum registracije: May 2023
Lokacija: Out of Sight, Out of Mind
Postovi: 263
Citiraj:
Autor android-split Pregled postova
Još bolje ako trebaju samo gumice. Nije nista puklo, nego ne znam.

Poslano sa mog motorola razr 40 ultra koristeći Tapatalk
Ma nemaš razloga mijenjati ako nije puknulo, to je ionako samo komad plastike. Ono što odlazi su crvene obujmice, dihtunzi i kad to ode aparat pušta vodu na sve strane. Ako je takav slučaj kod tebe, onda bih krenuo od njih. Pretpostavljam da si iz Splita ... ako budeš išao u Zg javi mi se, pa ti dam set tih dihtunga besplatno.

Vezano uz mlinac, popravak motora traži opsežne "radove", trebaš razmontirati gornji poklopac i odspojiti mlinac, te odvojiti sam motor od plastičnog mehanizma za mljevenje kave. Kod zamjene motora također treba podmazati prijenos, pužni navoj jer se ovaj bude vrtio velikom brzinom i pod velikim opterećenjem.

Da li se sve ovo isplati ili ne, teško je reći ali se zapravo svodi na financije. Ako imaš love za kupiti novog (što si i napravio), onda bih rekao da je svo to ulaganje u stari Philips bacanje novaca, jer se kvarovi STALNO budu ponavljali, i budeš non-stop imao nekakvih problema. To ti govorim iz osobnog iskustva, na mojem je prvo puknuo plastični lijevak za kavu, pa je pregorio motor mlinca, pa su otišli dihtunzi, a sad je počeo bacati svježe-mljevenu kavu po jedinici za pripremu kave (ono što se vadi van i čisti), pa je samo pitanje prije nego što opet nešto krepa.

Ali financijski gledano jeftinije ... i lakše mi je platiti 50-100ak € godišnje u dijelovima, nego kupiti novi za 500€, odjednom.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote