ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

Datum objave 13.03.2019 - Uredništvo

ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

ADATA industrijski M.2 SSD

ADATA Technology izlagao je na sajmu Embedded World 2019 u Izložbenom centru u Nürnbergu. ADATA je predstavila svoju najnoviju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova kao i razne memorijske kartice, PCIe proizvode i DDR4 2666 memorijski modul koji može podnijeti široke temperaturne raspone i spriječiti sulfuraciju.

U vremenu kad su Industrija 4.0 i IoT postali mainstream, proizvodi za industrijsku kontrolu moraju biti pouzdani i trajni, ali i ponuditi visoke performanse i velike kapacitete. Stoga je ADATA uz svoju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova predstavila i dva nova brza PCIe proizvoda za pohranu – M.2 SSD 2280 i novu generaciju memorijske kartice CFexpress Type B. Novi PCIe Gen3x4 M.2 SSD 2280 nudi brzine čitanja/pisanja do 3,4/2,2 GB/s što omogućuje učinkovitu obradu velikih količina podataka. S druge strane, memorijska kartica industrijske klase CFexpress Type B namijenjena je obradi slika visoke razlučivosti 8K i 4K. Usklađena je sa specifikacijama CFA i NVMe te omogućuje brzine prijenosa do 1700/1200 MB/s, što je 3-4 puta brže od standardnih SD i CFast kartica. Očekuje se da će memorijske kartice CFexpress, koje kombiniraju prednosti velike brzine i većih kapaciteta, postati nova snaga na PCIe tržištu jer korisnicima nude novu i konkurentnu mogućnost nadogradnje.

ADATA industrijska SD kartica

Kao reakcija na sve veću rasprostranjenost baza podataka u oblaku, ADATA odgovara na potrebe korisnika rješenjima za zaštitu podataka kao što su Write Protection koji onemogućuje nasumično pisanje podataka ili pak Quick Erase i Security Erase koji mogu pravovremeno izbrisati podatke da oni ne bi bili ukradeni. Štoviše, u slučajevima neočekivanih ispada strujne mreže značajka Power Loss Protection (PLP) može spriječiti gubitak podataka. Sve su te tehnologije nezamjenjiva zaštita za servere, podatkovne centre, sustave za nadzor i u drugim primjenama u kojima se treba pohraniti i obraditi velika količina podataka na duže vremensko razdoblje.

Kad se ugrađeni sustavi nalaze u zahtjevnom okruženju, često su izloženi opasnostima kao što su zagađenje, vlaga i ekstremne temperature. ADATA je kod brojnih svojih proizvoda za pohranu industrijske klase implementirala tehnologiju antisulfuracije kako bi poništila štetni učinak nakupljanja srebrnog sulfida. Uz to, proizvodi mogu optimalno funkcionirati u širokom rasponu temperatura: od –40 °C do 85 °C. Proizvodi se izlažu sulfuraciji i testiranju pouzdanosti pri čemu se komponente stavljaju u okruženje s visokom razinom sumpora te visokom temperaturom i vlažnosti kako bi se potvrdila njihova usklađenost sa specifikacijom ASTM B809-95. ADATA koristi i Conformal Coating – polimerski premaz namijenjen prekrivanju raznih elektroničkih komponenti na tiskanim pločicama. Služi kao zaštitni sloj na pločicama koji štiti elektroničke komponente od tekućina, prašine i drugih onečišćivača koji mogu uzrokovati koroziju ili kratki spoj.

Više... Vaš Komentar Top
Corsair lansirao dva nova kućišta

Datum objave 12.03.2019

Corsair lansirao dva nova kućišta

corsir_680x_678c

Corsair je objavio da su na tržište pustili dva nova kućišta. Jedno je iz Crystal serije – 680X, a drugo iz Carbide serije – 678C. Oba spadaju u mid-tower segmnent i namijenjena su PC entuzijastima. 680X je high airflow kućište koje ponosno pokazuje svoje RGB osvjetljenje, s četiri uključena ventilatora i Lightning Node Pro kontrolom. S druge strane, 678C je kućište visokog stila, zatvorenije je i niže radne buke. Nudi mnoštvo opcija za ugradnju storage komponenti (diskova), te šarolike rashladne mogućnosti. Oba su kućišta dostupna u crnoj illi bijeloj izvedbi.

Više... Vaš Komentar Top
Nvidia kupila Mallanox

Datum objave 12.03.2019

Nvidia kupila Mallanox

mellanox_logo

Razne su glasine kružile oko potencijalne akvizicije izraelskog Mellanoxa, tvrtke koja se bavi mrežnim rješenjima, ponajprije brzim vezama za povezivanje servera u podatkovnim centrima, s fokusom na Ethernetu, InfinitiBand/VPI i Multi-Hostu. Protekle su godine ostvarili oko jedne milijarde USD prometa, a vrijednost dionice je znatno narasla pa su se mnogi zainteresirali za njih. Urede imaju i u Izraelu i u USA, s većinom od 2.700 zaposlenih s ove strane Atlantika.

Nakon glasina o Intelovoj ponudi od 6 milijardi za tvrtku, i Nvidijinoj protuponudi od preko 7 milijardi USD, stigla je i potvrda o tome da je posao zaključen i da je Nvidia kupila Mellanox za 6.9 milijardi. Nvdia time želi proširiti svoje poslovanje, osigurati stalan izvor prihoda i mimo grafičkog posla te povećati prisutnost u enterprise tržištu.

Više... Vaš Komentar Top
CORSAIR K83 Wireless Entertainment Keyboard

Datum objave 11.03.2019

CORSAIR K83 Wireless Entertainment Keyboard

Corsair_K83_Wireless

Corsair je nedavno predstavio K83 bežičnu tipkovnicu za kontrolu HTPC sistema, pametnih televizora, streaming media playera itd. K83 kombinira lijep dizajn s aluminijskom konstrukcijom i bijelim pozadinskim osvjetljenjem tipaka. Tipke su ultra-low profila, donose sekundarne media funkcije, a su i analogni joystick te  multi-touch površina osjetljiva na dodir za lakšu navigaciju i kontrolu. Povezivost je putem brze 2.4 GHz bežične veze latencije 1 milisekunde sa 128-bitnom enkripcijom. Alternativno, tu je i Bluetooth veza. Tipkovnica se puni preko Micro-B USB veze, a baterija joj osigurava 40 sati autonomije. Na tržištu će se naći uskoro, po za sada još nepoznatoj cijeni.

Više... Vaš Komentar Top
Intel predstavio Stratix 10 TX FPGA

Datum objave 11.03.2019

Intel predstavio Stratix 10 TX FPGA

intel_stratix_10tx

Na prošlotjednoj je Optical Fiber Communications konferenciji u San Diegu, Intel predstavio 58Gbps primopredajnu tehnologiju integriranu u Stratix 10 TX FPGA (filed-programmable gate array). Ovaj će primopredajnik. tj. 58 Gbps PAM4 tehnologija u njemu omogućiti razvoj 400-gigabitnog etherneta. Ova je tehnologija ključna za daljnji razvoj mreža, cloud-a, 5G-a, optičkih mreža itd. jer poduplava propusnost dosadašnjih primopredajnika. S podrškom za dual-mode modulaciju, 58 Gbps PAM4 i 30Gbps NRZ, nova infrastruktura podržava do 58 Gbps prijenos podataka, a ostaje kompatibilna s postojećom mrežnom infrastrukturom. Stratix 10TX FPGA ima 144 primopredajne stazice sa serijskim prijenosom podataka od 1 do 58 Gbps, što omogućava skaliranje do 100, 200 i 400 Gbps brzina.

Više... Vaš Komentar Top
Adrenalin 2019 Edition i za mobilne Ryzene

Datum objave 04.03.2019

Adrenalin 2019 Edition i za mobilne Ryzene

adrenaline_edition_mobile_2019

Na otvaranju ovogodišnjeg CES-a, predsjednica AMD-a, dr. Lisa Su, obećala je da će svi korisnici prijenosnih računala baziranih na AMD-ovim mobilnim APU-ima dobiti potporu u obliku upravljačkih programa Adrenalin 2019 Edition za svoja prijenosna računala. Radeon Adrenaline 2019 donose niz optimizacija i proširuju spektar mogućnosti za sve vlasnike Radeon GPU-a, a izdavanjem verzije 19.2.3 sve ove prednosti bit će dostupne korisnicima prijenosnih računala s Ryzen Mobile APU-ovima.

adrenalin_2019_2

Kada su krajem prošle godine lansirali nove Adrenaline 2019, AMD-ov korporativni potpredsjednik zadužen za sve softverske proizvode tvrtke – Andrej Zdravković, rekao je da tvrtka sluša što korisnici žele i misle o softverskoj podršci na prijenosnim platformama i da intenzivno radi na pronalaženju rješenja, te kako u koordinaciji s proizvođačima prijenosnih računala zadovoljiti zahtjeve korisnika. U vrlo kratkom vremenu, samo dva mjeseca kasnije, inženjerski tim, predvođen gospodinom Zdravkovićem, isporučio je nove upravljačke programe i ispunio zahtjeve korisnika prijenosnih računala.

Novi, 19.2.3 Adrenaline 2019 Edition donose prosječno do 10% više performansi Ryzen Mobile procesora s Vega grafikom, u usporedbi s početnom 17.40 verzijom. U eSport igrama, prosječno ubrzanje je nešto više i ide do 17%. No, osim povećanja broja sličica u sekundi u igrama, novi upravljački programi donijeli su i drastično bolju stabilnost. Omogućili su i glatko funkcioniranje pri reprodukciji videozapisa, posebno u pregledniku Chrome, veća autonomija baterije, učinkovitiji rad GPU-a i izgled web-stranica.

Više... Vaš Komentar Top
Je li legalno kupiti licencu Windowsa na Goodooffer24?

Datum objave 28.02.2019

Je li legalno kupiti licencu Windowsa na Goodooffer24?

Danas donosimo pregled ponude Goodoffer24 sajta koji prodaje softverske licence po prihvatljivim cijenama na ovom vrlo konkurentnom tržištu.

Ako vas zanima jeftinija nabavka softverskih licenci, onda pogledajte niže, jer ovaj pregled uključuje i vrlo zanimljive ponude, ali i objašnjenje kako kupiti licencu za operativni sustav ili key za igru.

Kupovina softverskih licenci i keyeva za igre online

Takozvani “CD key shopovi” su se poprilično raširili u posljednjih nekoliko godina, a jasno je i zašto. Mnogi od njih nude jeftinije igre i softver nego što je to slučaj inače. Povrh toga, nude i podršku na većoj razini nego od samog proizvođača softvera. Dok se oni bave kodiranjem, proizvodnjom i dristribucijom softvera, ovakve se kompanije specijaliziraju na samo jedno – efikasnu prodaju.

Danas pažnju posvećujemo Goodoffer24 sajtu, i ova dubinska analiza obuhvatit će ključne značajke tog webshopa, kao i korisnička iskustva, proces narudžbe i kupoovine te podrške.

Što je Goodoffer24? Je li legalan ili scam?

Goodoffer24 je relativno novi igrač na tržištu prodaje softverskih licenci i “ključeva”. Iznenađuje nas da unatoč tome što su novi, imaju odličnu infrastrukturu. Osnovani su u Hong Kongu, baš kao i mnoštvo sličnih poznatijih i većih kompanija. Na jednom od najvećih sajtova koji recenziraju takve trgovine softverom, allkeyshop.com-u su označeni kao shop od povjerenja. Tako možemo zaključiti da su legalni i priznati u ovoj branši.

Na Goodoffer24 shopu možete nabaviti većinu softvera koja se nudi i na većim sajtovima poput G2A, Kinguina i cdkeys.com-a.

Goodoffer24 promocije

goodoffer_veljaca_2019_3a

Nakon pregleda i uvoda, donosimo i nove promocije koje možete iskoristiti na Goodoffer24 sajtu korištenjem promo koda pcekspert15

Uz korištenje promo koda pcekspert15 mogu se ostvariti popusti na softver i operativne sisteme, ali i na igre što je po našem mišljenju odlično, jer su cijene manje nego inače.

Koje su prednosti kupnje softverskih ključeva na Goodofferu24?

Pa, postoji nekoliko prednosti koje treba istaknuti. Glavna je po našem mišljenju kombinacija niskih cijena, brze isporuke i činjenice da je Goodoffer24 prilično pouzdan. Čini se da je kupnja ključeva na takvim mjestima trend koji će se još dugo zadržati.

Kako kupiti softverske ključeve na Goodofferu24

Kupnja softvera na Goodoffer24 je jednostavna kao i kupnja na bilo kojem drugoj web stranici. Ako nemate iskustva s tim, prvo morate izraditi svoj račun i provjeriti koristite li valjanu adresu e-pošte.

Zatim slijedite sljedeći korak naručivanja i idete na check-out. Prilikom odjave možete odabrati jedan od dostupnih načina plaćanja (pogledajte dolje) i nakon čega završavate kupnju. Vaš ključ bi trebao biti dostupan na vašoj e-pošti za nekoliko minuta.

Načini plaćanja Goodoffer24

Jedna od najvažnijih stvari koje trebate uzeti u obzir pri kupnji softvera na internetu je metoda plaćanja. Poželjno je da web-stranica prihvati različite opcije plaćanja, jer na taj način korisnik može odabrati onaj koji mu je prikladniji za kupnju.

U slučaju Goodoffer24, imate vrlo dobru mogućnost plaćanja. Uključujući PayPal, JCB, Visa i MasterCard te paysafecard.

Goodoffer24 korisnička podrška

Drugi važan detalj korištenja bilo koje vrste online usluge je brzina i pouzdanost njihove korisnička podrška. Najčešći problem s podrškom po našem je iskustvu upravo sporost i vrijeme koje je potrebno za odgovor. Goodoffer24 ima relativno brzu stopu odgovora, pogotovo tijekom radnih dana. Ako naiđete na bilo kakve probleme s narudžbom, možete se obratiti službi za korisnike putem e-pošte: info@goodoffer24.com, oni će vas odmah kontaktirati i pomoći vam da probleme riješite.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
CoolerMaster MK850

Datum objave 28.02.2019

CoolerMaster MK850

MK850_01_US

CoolerMaster je danas lansirao novu MK850 gaming tipkovnicu s Aimpad tehnologijom. MK850 je prva tipkovnica na svijetu koja koristi nove Cherry MX prekidače koji su sposobni osjetiti točnu udaljenost na koju ste pritisnuli tipku. Novi prekidači imaju mogućnost osjeta u cijelom hodu od 4 milimetra, za razliku od konkurencije koja ima 2 milimetra.

Aimpad praktički omogućuje korištenje prekidača kao analognih, što se obično nalazi u joystick-ima za avio/space simulacije, volanima i sličnom. Omogućuje korisnicima podešavanje brzine, nagiba, skretanja, okreta i ostalih pokreta potpuno analogno. MK850 je potpuno programabilna pa ju korisnici mogu prilagoditi prema vlastitim željama, a dolazi i s odvojenim odmorištem za dlanove. Preporučena cijena ove tipkovnice je 199.99 €.

Više... Vaš Komentar Top
Francuski Wiko predstavio View3 PRO i View3 pametne telefone

Datum objave 28.02.2019

Francuski Wiko predstavio View3 PRO i View3 pametne telefone

Wiko_MWC2019_View3 Pro_Lifestyle-02_HD

VIEW3 PRO & VIEW3: ŽIVOT U NAJBOLJEM OBLIKU

Nastavljajući s iskustvom izrazito širokog doživljaja zaslona, View3 Pro i View3 nose View priču na novu razinu sa zaslonima za doživljaj najveće dubine, s iskustvom pametne trostruke kamere, s baterijama dugog vijeka i snažnom učinkovitosti.

JOŠ VIŠE OPCIJA ZA SNIMANJE, IZVRSNE FOTOGRAFIJE U SVIM UVJETIMA

3 puta više mogućnosti za izvođenje nevjerojatnih snimaka

Zahvaljujući njihovim trostrukim stražnjim kamerama, View3 Pro i View3 će pružati 3 puta više mogućnosti za izvođenje nevjerojatnih snimaka. Sony IMX486 senzor kamere od 12MP i 1.25μm veličine piksela će omogućiti hvatanje zadivljujućih živahnih i oštrih fotografija čak i u uvjetima slabog svjetla. Trebate slikati skupinu prijatelja odjednom? Proširite vaš pogled do 120° FOV s 13MP kamerom sa izrazito širokim kutom. Snimanje grupnih fotografija i panorama će postati dječja igra. I posljednje ali ne zbog toga i manje važno, dubina kamere će vam omogućiti snimanje izvanrednih fotografija kojima ćete moći otkriti vašu talentiranu suštinu uz pomoć Umjetničkog načina zamagljivanja. Selfiji će postati vrijedni dijeljenja čak i u uvjetima slabog svjetla, zahvaljujući View3 Pro 16MP prednjoj kameri. Odlikuje se tehnologijom velikih piksela i kombinira 4 piksela u 1 čime se poboljšava hvatanje svjetla. Ravnoteža bijele boje, izlaganje, ISO, fokusiranje… previše je toga o čemu razmišljati. Al funkcije izvode
analizu scenarija i okruženja te besprijekorno podešavaju postavke radi optimizacije slike. Unaprijeđena Google inteligencija View3 Pro i View3 se odlikuju dubokom integracijom Google Asistenta kako bi svakodnevni život bio što jednostavniji uz pomoć
dodatnih radnji kojima se upravlja glasom. Time će se omogućiti okidanje selfija bez uporabe ruku, zajedno sa snimanjem video zapisa i još mnogo toga. Nadalje, u cijelosti integrirana aplikacija Google Lens™ vam omogućuje pretraživanje onoga čega vidite, brže dovršavanje radnji i interakciju sa svijetom koji vas okružuje. Nadalje, Motion Photo će vam omogućiti da oživite fotografije u aplikaciji Photos.

Wiko_MWC2019_View-3_All-Colors

USREDOTOČENOST NA AUTONOMIJU

Nedostajat ćete vašem punjaču!

Zahvaljujući velikoj bateriji od 4000 mAh i optimizaciji procesora čime se osigurava 15% manja potrošnja snage7 , View3 Pro i View3 će se napuniti za uporabu koja će trajati 2 dana! Štoviše, zahvaljujući Pump Express tehnologiji brzog punjenja, View3 Pro će biti spreman za uporabu u tren oka.

Baterija koja traje u cijelom rasponu proizvoda

Trajanje baterije je ključna bolna točka u svakodnevnom životu nas potrošača. Postizanje proširene učinkovitosti baterije za uređaje iz serije View3 kao i za sve uređaje iz raspona proizvoda, predstavlja ključni prioritet za društvo Wiko. Provodimo pažljiva razmatranja s gledišta hardvera i optimizacije softvera bez da ikad zanemarimo putovanje potrošača. Kako bi neprekidno unaprijeđivali autonomiju pametnih telefona brenda i osigurali potrošaču certifikacije koje izdaju treće strane, društvo Wiko će ojačati svoju suradnju s društvom SmartViser8, priznatim stručnjakom u području testiranja uređaja. Stručnjak koji pripada trećoj strani će testirati Wiko pametne telefone uz simuliranje stvarne uporabe potrošača, u stvarnim uvjetima mreže, radi optimizacije i ocjenjivanja njihove učinkovitosti koja se temelji na prosječnom profilu korisnika. To uključuje redovnu uporabu poput glazbe u pozadini, gledanje video zapisa uživo, pretraživanje društvenih mreža i vrijeme uređaja na čekanju.

Wiko_MWC2019_View-3_Electro-Bleen

GLATKO I POTPUNO ISKUSTVO

Nikad bez memorije

Sa 128 GB ROM-a, uvijek ima prostora u uređaju View3 Pro9 za još više vaših omiljenih serija, igrica i glazbe. Zato što je kvaliteta jednako važna kao i kvantiteta sa 6GB RAM-a znati ćete cijeniti sve sadržaje i uživati u glatkom višestrukom obavljanju zadataka. Sa 64GB ROM-a i 3GB RAM-a u uređajuView3, uživajte u puno prostora za spremanje i glatkoj učinkovitosti.

Igrajte se. Igrajte bolje, brže, jače i žešće!

Mediatek Helio P60 je unaprijeđeni Octa-Core procesor izrađen kako bi podržao višestruko obavljanje zadataka, brzo učitavanje i žestoko igranje. Opremljen AI procesnom jedinicom i urezan u 12nm, View3 Pro čipset osigurava snažnu učinkovitost i poboljšava potrošnju snage. View3 obećava glatko i unaprijeđeno iskustvo zahvaljujući svom 12nm Octa-Core čipsetu, Helio P22.

Uz AR učinite svijet vašim igralištem

Zahvaljujući izmijenjenoj stvarnosti, View3 Pro i View3 s lakoćom ujedinjuju fizički i digitalni svijet. Ova nova iskustva mijenjaju vaš način igranja, kupovine, učenja, stvaranja i doživljavanja svijeta s drugima. Možete instalirati ove nove aplikacije i iskustva pomoću Google Play Store.

Wiko_MWC2019_View-3-Pro_All-Colors-01_HD

MAKSIMALNI DOŽIVLJAJ S VRHUNSKIM DIZAJNOM

Više prostora. Visoka kvaliteta.

Neka fotografiranje postane nešto više; uživajte uz pomoć View3 Pro uređaja unaprijeđenog zahvaljujući 6.3” cijelom zaslonu i FHD+ rezoluciji. Ostvarit ćete novi osjećaj dubokog uranjanja zahvaljujući novoj udobnosti gledanja vaših omiljenih TV emisija. View3 uređaj sa svojim HD+ 6.26’’ zaslonom će vam ponuditi dubok doživljaj zahvaljujući vašoj novoj super širokoj slici. Oba uređaja nude oblik punog zaslona s manje ureza čime se omogućuje vrhunski duboki doživljaj.

Uglađen dizajn

Prepustite se elegantnom vrhunskom dizajnu. View3 Pro se odlikuje staklenom crnom navlakom i zrcalnim okvirom, s dubokim odrazom i elegantnim učinkom gradacije nijansi. Izaberite između potpuno novih boja Nightfall i Ocean. View3 uređaj svjetlucavog staklastog dizajna, je dostupan u 3 boje: Noćno plava, Rumeno zlatna i Električno Bleen.

U izvedbama Ocean i Električno Bleen moći ćete otkriti nježan i zabavan sjaj u tamnom dodiru, pametni telefon koji se za vas osvjetljava u mraku kako biste ga uvijek mogli pronaći.

Wiko_MWC2019_View-3-Pro_All-Colors-03_HD

WIKO ORIGINALNA DODATNA OPREMA

Izbor moderne prilagođene dodatne opreme od vrhunskih materijala upotpunit će raspon proizvoda View3:

 • Elegantna Pametna navlaka sa svojim interaktivnim prozorom omogućuje vam odgovaranje na pozive i mijenjanje
  glazbe bez otvaranja pametne navlake. Prebacite se na prilagodljivi samostalni način za potpunu udobnost dok gledate
  video zapise, tipkate ili čitate. Wiko pametna navlaka je dostupna za View3 Pro u Vulkansko sivoj boji i za View3 u Pacific Bleen boji ili Vulkansko
  sivoj boji s izrazito reflektirajućim slojem.
 • Otmjeno tanko Providno kućište s tvrdom stražnjom futrolom i fleksibilnim okvirom za zaštitu od ogrebotina i lakih
  udaraca.
 • Izrazito otporno Tiskano temperirano staklo koje štiti od pucanja i ogrebotina uz istovremeno očuvanje osjetljivosti
  dodirnog zaslona bez da se pritom ostavljaju tragovi.

wiko_pr_mwc2019_b

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Novi Transcendovi prijenosni SSD-i

Datum objave 27.02.2019

Novi Transcendovi prijenosni SSD-i

Transcend_ESD Portable SSD Series

Transcend je predstavio nove prijenosne SSD-e nazvane ESD230C, ESD240C i ESD250C.  Sva tri imaju USB 3.1 Type-C sučelje kompatibilno s UASP protokolom (USB Attached SCSI), preko kojeg ostvaruju brzine transfera do 520 MB/s. ESD230C je veličine kreditne kartice te je vrlo lagan, a kućište mu je otporno na grebanje i otiske prstiju, dolazi s maksimalnim kapacitetom od 960 GB te AES-256 enkripcijom.

ESD240C dolazi u kućištu od brušenog aluminija i vrlo je elegantan te visok samo 7.5 milimetara, a maksimalnog je kapaciteta 480 GB. ESD250C je smješten u space-gray aluminijsko kućište i maksimalni mu je kapacitet 960 GB. Svi modeli dolaze i u 240 GB izvedbi, te imaju tri godine jamstva.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 33 minute

Kejbljving job!

Objavljeno prije 39 minuta

Nadolazeći socketi, ploče i procesori

Objavljeno prije 1 sat

Procjena: eksterni HDD, HDD dock, SSD, LCD, zvučna, zvučnici, tipkovnica+miš, skener

Objavljeno prije 1 sat

Gaming Headset

Objavljeno prije 1 sat

Huawei mobiteli

Novosti

Cooler Master u partnerstvu s AMD-om i MSI-em

Cooler Master je u partnerstvu s AMD-om i MSI-em pokrenuo #PlayFastPlayCool kampanju, koja se fokusira na nadogradivost i svestranost X570 matičnih ploča. PC bulideri sada mogu birati proizvode sve tri kompanije kako bi izgradili brz i dugo... Pročitaj više

Samsung PCIe 4.0 SSD ide do 8GB/s i 30TB

S izlaskom Ryzen 3000 procesora, X570 matičnih ploča i prve komercijalne upotrebe PCIe 3.0 standarda pojavilo se i nešto m.2 SSD diskova baziranih na Phisionovom PS5016 kontroleru koji nudi poprilično impresivne brojke. Naša recenzija je do... Pročitaj više

Microsoft, Sony i Nintendo – vjerojatnost i loot box

S obzirom na sve veću pojavu mikrotransakcija, a samim time i pojavom loot boxeva u gotovo svakoj prodavanijoj igri u priču su se uključili svi. Od pojedinih političara, agencija do čitavih država, a prema zadnjim informacijama i proizvođač... Pročitaj više

Japan i Južna Koreja – ograničenje izvoza, koje to nije

Prije gotovo mjesec dana pisali smo o trgovinskom sukobu Japana i Južne Koreje i špekulirali kako bi navedeno moglo imati jako veliki utjecaj na tržište NAND memorije, no izgleda da na svu sreću, akteri su shvatili kakav utjecaj na globalnu... Pročitaj više

Ranjivi driveri od preko 40 proizvođača, uključujući Intel, Nvidiju i AMD

Tvrtka Eclypsium, specijalizirani za računalnu sigurnost, nedavno je objavila izvješće „Screwed Drivers“, gdje su detaljizirali zadnje pronađenu kritičnu ranjivost dizajna modernih drivera za preko 40 proizvođača hardvera, koja omogućuje pr... Pročitaj više

Sve novosti