Android uvodi značajku detekcije Bluetooth Tracker

Datum objave 04.04.2022 - Sanja Ledinek

Android uvodi značajku detekcije Bluetooth Tracker

Android uvodi značajku detekcije Bluetooth Tracker

Android uvodi značajku detekcije Bluetooth Tracker

Tržište trackera temeljenih na Bluetoothu doživjelo je ogroman skok nakon što je Apple lansirao AirTags. Međutim,
osvanuli su problemi s privatnošću za korisnike poput krađe i uhođenja. Apple je to riješio u iOS 15.4 nadogradnji i aplikacijom Tracker Detect za Android.

Google razvija sličnu značajku detekcije tragača za Android, objavljuje 9to5Google. Značajka će biti ugrađena u Android i omogućiti korisnicima da otkriju i lociraju nepoznate tragače oko sebe. Da budemo precizniji, na platformi Play uočeni su nizovi koda s referencama na značajku detekcije Bluetooth trackera poput “Upozorenja o nepoznatom uređaju” i “Obavijest o otkrivenoj nepoznatoj oznaci” . Štoviše, postoje nizovi koji spominju “ATag”, “Finder tag” i “Tile tag”, a koji se odnose na Appleove AirTags i Tile što sugerira da će Android značajka moći otkriti uređaje za praćenje iz Applea i Tilea.

Međutim, sve je još uvijek u ranoj fazi razvoja i očekuje se integracija u nadolazeći Android 13.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.    

Više... Vaš Komentar Top
Microsoftova aplikacija Your Phone za Android dobiva preobrazbu

Datum objave 04.04.2022

Microsoftova aplikacija Your Phone za Android dobiva preobrazbu

Microsoftova aplikacija Your Phone za Android dobiva preobrazbu_1

Microsoftova aplikacija Your Phone za jednostavno povezivanje s pametnim telefonima sa sustavom Android, postoji više od tri godine. Sada je došlo vrijeme za reviziju i promjenu naziva u Phone Link.

Phone Link ima potpuno novo korisničko sučelje (zaobljeni kutovi, ikonografija…) koje odgovara dizajnerskom jeziku Fluent Designu. Microsoft je također napravio neke promjene poput dodavanja navigacijske trake na vrh za pristup porukama, fotografijama, aplikacijama i pozivima. Tako omogućeno je odmah vidjeti važne obavijesti u aplikaciji i kretati se kroz različite odjeljke lakše nego ikad.

Microsoftova aplikacija Your Phone za Android dobiva preobrazbu_2

Osim toga, Microsoft je uskladio aplikaciju Your Phone Companion za android s verzijom sustava Windows 11.Također je preimenovana u Link to Windows .

Obje ove aplikacije dijelit će isti logotip. Dostupne su u Microsoft Store i Google Play trgovini te ih možete ažurirati kako bi dobili rebrendirane i redizajnirane verzije.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.    

Više... Vaš Komentar Top
Godeal24 vam daje najbiže cijene za Windwse i Office! Windowsi već od 6,06€! Količina je ograničena!

Datum objave 02.04.2022

Godeal24 vam daje najbiže cijene za Windwse i Office! Windowsi već od 6,06€! Količina je ograničena!

Windows OS je osnova za rad računala. Jedini problem: to je preskupo za većinu ljudi. Naravno, mogu postojati neki besplatni računalni operativni sustavi, a te verzije ne mogu jamčiti stabilnost, kompatibilnost itd. Za korisnika je Windows OS i dalje vaš prvi izbor. Godeal24, postoji način da dobijete originalni Windows OS i MS Office po najnižoj cijeni! Kako je to moguće po tako niskoj cijeni? Godeal24 prodaje licence za Microsoft Office i Windows online po sniženim cijenama. Preprodaja rabljenih licenci koje je Godeal24 kupio od tvrtki koje ih više ne koriste. Godeal24 jamči sigurnost i zakonitost svake prodane licence! A u slučaju dematerijalizirane licence nema logističkih i skladišnih troškova, što dodatno smanjuje troškove. Naravno, radi se o potpuno legalnom postupku, uređenom europskim zakonodavstvom. Licence koje se prodaju na web stranici Godeal24 su trajne: nakon što upotrijebite aktivacijski ključ, možete ga koristiti cijeli životni vijek softvera!

U Q1 rasprodaji Godeala24 zaokružili smo za vas najpopularnije proizvode u prvom tromjesečju! Windows 10 je i dalje prvi izbor za većinu korisnika, sada možete kupiti Windows 10 od 6,06 € po osobnom računalu i Microsoft Office 2021 Pro Plus od 15,20 € po računalu! Ne zaboravite upotrijebiti kod za popust, vaš je! Windows OS 50% popusta! MS Office 62% popusta!

220325-720p-gd24-€

Windows OS snižen 50%! (Kod za popust: SGO50)

I Windows 11 i Windows 10 imaju veliku popularnost. Windows 10 je još uvijek isplativ izbor, a ultra niska cijena i dalje može zadovoljiti potrebe svakodnevne upotrebe. Kao najnovija verzija sustava Windows 11, još uvijek postoje mnoge nove značajke za istraživanje.

Još Windows OS>>>

DO 62% POPUSTA! (KOD: SGO62)

Na Godeal24.com stranici možete nabaviti MS Office i bundle ključeve u kombinaciji s Windows OS-om za nižu cijenu koja se kreće između 15.2.0€ i 44.55€  (MS Office & Operating System Bundle) –  veliki popusti s kupon kodom “SGO62″

Još Microsoft Office verzija>>>

Još alata za vaše računalo: Najbolje cijene i najbolji proizvodi!

Osim navedenih, pronađite još alata za svoje računalo i povećajte si produktivnost.

Još alata>>>

Zašto Godeal24?

Godeal24 je veliki prodavač IT sigurnosnog softvera, koji vam omogućuje kupnju Windows OS i Officea, kao i često korištenih softverskih alata za računala po odličnim cijenama! Licence su 100% autentične: Godeal24 kupuje te licence od tvrtki koje ih više ne koriste i prenosi ih pojedincima.

Godeal24 zna “povijest” svake licence koju prodaje, tako da ih krajnji korisnici mogu koristiti bez problema po presudu Suda Europske unije iz 2012., (C-128/2011), te ih potom stavljati na tržište po posebno povoljnim cijenama. Vi samo trebate kupiti proizvod koji želite na Godeal24, a zatim ćete dobiti e-poruku sa svim potrebnim informacijama koje će vas uputiti da aktivirate proizvod. Pronaći ćete podatke o narudžbi koji odgovaraju vašoj kupnji, kao i digitalni ključ potreban za aktivaciju proizvoda. Nakon dovršetka preuzimanja softvera, morat ćete unijeti ovaj brojčani niz da biste aktivirali svoj softver. Sve što trebate učiniti je početi koristiti svoj novi softver!

Godeal24 pruža tehničku podršku 24/7 (kontakt e-pošte: service@godeal24.com)

(Sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Huawei nova 9 SE dostupan u prodaji

Datum objave 01.04.2022

Huawei nova 9 SE dostupan u prodaji

nova 9 SE_3

Huawei je objavio početak prodaje nova 9 SE, najnovijeg uređaja Huawei nova serije pametnih telefona koji je sada dostupan i korisnicima u Hrvatskoj. Riječ je o uređaju zavidne estetike usklađene s inovativnim značajkama, a zahvaljujući moćnom četverostrukom sustavu kamera i integriranim značajkama videografije, nova 9 SE potiče razvoj kreativnosti i svim generacijama omogućuje uživanje u fotografiji. Preporučena maloprodajna cijena nova 9 SE pametnog telefona iznosi 2.599,00 HRK, a dostupan je u tri prekrasne boje, Crystal Blue, Pearl White i Midnight Black boji.

Kamera od 108 MP

Većina pametnih telefona sadrži kamere od 64 MP, dok je nova 9 SE opremljena kamerom visoke rezolucije od 108 MP koja korisnicima omogućuje uhvatiti više jasnih detalja, čak i kada je slika uvećana. Zahvaljujući tehnologiji smanjenja šuma kod većeg broja kadrova, kamera nova 9 SE pametnog telefona će u Super Night Shot načinu rada korisnicima pružiti odlične fotografije pri slabom osvjetljenju.

Nova 9 SE sadrži veliki 6,78 – inčni zaslon sa stopom osvježavanja od 90 Hz, što osigurava brzu reakciju tijekom korištenja Netflixa i ostalih omiljenih aplikacija za zabavu i opuštanje koje možete pronaći u AppGalleryju ili putem Petal Searcha. Stopa uzorkovanja dodira iznosi 270 Hz te omogućuje glatko i fluidno korištenje, a zaslon podržava P3 raspon boja i korisnicima omogućuje potpuno uranjanje u prostranstvo nevjerojatnih boja.

nova 9 SE_4

Novo doba videozapisa

Nova 9 SE korisnicima omogućuje istovremeno snimanje prednjom i stražnjom kamerom koje omogućuje neprimjetno prebacivanje pogleda sa stražnje na prednju, te pohranjivanje snimaka kao jedne datoteke. Novi uređaj je opremljen i Dual-View značajkom istovremenog snimanje iz obje perspektive, kako bi korisnici napravili što kreativnije videozapise za brzorastuće društvene mreže. Jedna od najbrže rastućih je TikTok, a svim Huaweijevim korisnicima dostupna je putem AppGallery trgovine, koja je unaprijed učitana na nova 9 SE pametnom telefonu.

Baterija sa Huawei SuperCharge

Nova 9 SE sadrži snažnu bateriju s funkcijom SuperCharge od 66 W koja će uređaj napuniti do 60% za samo 15 minuta, dok je za 100% potrebno 36 minuta. Štoviše, uređaj sadrži TÜV Rheinland Safe Fast Charge certifikat, koji potvrđuje brzo i sigurno punjenje baterije nova 9 SE.

Svi korisnici koji kupe Huawei nova 9 SE pametni telefon do 28. lipnja, ostvaruju pravo na besplatnu zaštitu zaslona u trajanju od 12 mjeseci. Zaslon pametnog telefona može se jednom zamijeniti besplatno, bez ikakvih dodatnih troškova. Besplatna zaštita vrijedi ako se zaslon mobitela slomi zbog nesreće (npr. udarca, pada ili pritiska).

Huawei proizvodi i usluge

Huawei je nedavno predstavio svoj prvi profesionalni trkački sat, Watch GT Runner. Novi sat kombinira najbolje iz renomirane GT serije i pruža nove značajke koje će zadovoljiti sve rekreativce i profesionalne trkače.

U prodaji se nalaze dva vodeća uređaja Huawei P serije, P50 Pocket i P50 Pro. Oba uređaja dolaze s AppGalleryjem, trećom najvećom trgovinom aplikacija na svijetu, a ako korisnici imaju ikakvih nedoumica kako koristiti aplikacije, mogu pronaći sve informacije na AppsOnHMS stranici.

U prodaji se mogu pronaći i FreeBuds Lipstick slušalice. Radi se o raskošnom izdanju vodećih slušalica koje savršeno kombiniraju luksuzan dizajn s vrhunskim audio iskustvom.

Više... Vaš Komentar Top
Sharkoon SKILLER SGS30 Partner Edition & SHARKQUARIUM

Datum objave 01.04.2022

Sharkoon SKILLER SGS30 Partner Edition & SHARKQUARIUM

SGS30_Partner_Edition

Pohlheim, 1. Travnja 2022.

Sharkoon predstavlja dva nova dodatka u svoju liniju proizvoda – SKILLER SGS30 Partner Edition & SHARKQUARIUM.

Sa SKILLER SGS30 Partner Edition, Sharkoon predstavlja prvu svjetsku stolicu za igranje s dva sjedala, koja omogućuje parovima da provode vrijeme zajedno dok igraju. U tu svrhu ojačana je baza s pet zvjezdica i klip za plinsko podizanje, tako da i uz težinu dvije osobe stolica ispunjava kvalitetu i očekivanja igračke stolice SGS30. Stolica za igranje dostupna je u verziji od sintetičke kože s kombinacijom boja crvenih i plavih naglasaka.

Inovativni oblik baze sjedala i naslona trebao bi omogućiti jedinstveno iskustvo sjedenja, dok se dva korisnika mogu priljubiti i podijeliti igru. U isto vrijeme, dobra količina prostora može se uštedjeti u svakoj sobi ako imate samo jednu stolicu umjesto dvije. Cijena stolice je 599 €.

SHARKQUARIUM_2

SHARKQUARIUM je prvi akvarij na svijetu koji se temelji na kućištu računala. Izravni učinak hlađenja vode na hardverske komponente trebao bi biti dvostruko učinkovitiji od konvencionalnih rashladnih sustava. Komponente se mogu premazati posebno razvijenim SHARK REPELLENT JUICE i tako biti zaštićene od vode. Prostranost kućišta omogućuje ugradnju posebno velikih komponenti, tako da SHARKQUARIUM može funkcionirati i kao akvarij i kao modifikacija kućišta koju svakako vrijedi vidjeti.

Posebno kaljeno staklo i pojačanje tunela za napajanje u gornjem dijelu kućišta osiguravaju sigurno skladištenje jedinice za napajanje i omogućuju korištenje kućišta kao akvarija za vlastitu ukrasnu ribicu. Kako bi osigurali da dobivaju dovoljno kisika, posebno razvijen ventilator CURRENT SEEKER osigurava stalno kretanje u vodi.

Kako bi spriječili spuštanje grafičke kartice, unutar kućišta je ugrađen držač grafičke kartice. Ovaj nosač za montažu podesiv je na bilo koju duljinu grafičke kartice i ima gumiranu površinu kako bi se izbjeglo bilo kakvo grebanje grafičke kartice. Cijena ovog inovativnog kućišta je 315 €.

Više... Vaš Komentar Top
XPG predstavio GAMER BOOST

Datum objave 01.04.2022

XPG predstavio GAMER BOOST

XPG GAMER BOOST

Taipei, Tajvan – 1. travnja 2022.

Kako igranje igara postaje sastavni dio industrije masovne zabave, sve je izraženija potreba za resursima koji bi pomogli slabije razvijenim i manje nadarenim igračima svih vrsta i žanrovskih preferencija. Igračima je malo što gore od loše igre. Gubljenje i najbolju igru u trenutku može pretvoriti u igrački pakao. Frustracija je tim gora kada igrač gubi od neigrajućeg lika. XPG GAMER BOOST osmišljen je zato da se takvi scenariji više nikada ne moraju ponoviti.

Htjeli smo osmisliti proizvod uz koji će se bilo koji igrač osjećati kao prvak u elektroničkom sportu a da pritom ne mora uložiti sav težak trud i vrijeme koje igrači iz natjecateljske kategorije posvećuju igranju igara. Na kraju krajeva, to je ipak samo hobi. Zašto se svi ne bi zabavljali?“, rekao je Luca di Fiore, voditelj odjela za razvoj proizvoda u tvrtki XPG.

XPG GAMER BOOST dodatak je za poboljšanje performansi koji će vašu igru podići u rekordnom roku podići na višu razinu. Zašto biste satima razvijali svoj lik i opetovano gubili živote tek jedan udarac od pobjede u glavnoj borbi kada umjesto toga možete uzeti dvije kapsule i odmah poboljšati svoje performanse? GAMER BOOST osmišljen je zato da bi uklonio „plus“ iz pojma New Game Plus.

XPG je s dodatkom GAMER BOOST zapravo demokratizirao igranje igara. Igrači više neće morati moljakati programere da u najnoviji klon igre Dark Souls dodaju lakši način igranja. Kaotične glavne borbe više se neće morati krpati zato što glasna manjina igrača jednostavno ne može proći dalje. S dodatkom XPG GAMER BOOST postignuto je ono što programeri nisu uspjeli u zadnjih dvadesetak godina razvoja igara: igre su sada pristupačne i zabavne svima. Vaše će se igračke performanse trenutačno poboljšati uz samo jednu dozu od dvije kapsule. Uz trajniju će upotrebu, pak, igrači primijetiti i dosljedno poboljšanje u svojim općim igračkim sposobnostima. Ne dajte da vas igranje ikada više oneraspoloži. Već danas iskušajte XPG GAMER BOOST!

Više... Vaš Komentar Top
Huawei na 3. mjestu najvrjednijih brendova na svijetu

Datum objave 01.04.2022

Huawei na 3. mjestu najvrjednijih brendova na svijetu

Huawei_logo_PR

Brand Finance, vodeća konzultantska tvrtka za procjenu i strategiju brendova, proglasila je Huawei jednim od 10 najvrjednijih brendova za 2022. godinu. Brand Finances svake godine testira 5 000 najvećih svjetskih brendova kroz 29 sektora u 36 zemalja, a u izvješću Electronics & Appliances, izdanom u ožujku, Huawei je rangiran na 3. mjestu u kategoriji najvrjednijih brendova, te je tako zadržao prošlogodišnju vodeću poziciju.

Huawei je također visoko rangiran u kategoriji najjačih brendova elektronike i uređaja s Brand Strength Indeksom 82 od 100 te Brand ratingom AAA-.

Više... Vaš Komentar Top
Futura IT uskoro mijenja lokaciju!

Datum objave 01.04.2022

Futura IT uskoro mijenja lokaciju!

FuturaIT_nova poslovnica_2022_3

Ako ste nedavno prolazili Jablanskom ulicom po Zagrebu, možda ste već i uočili oblijepljeni izlog nove poslovnice Future IT. Da, službeno je. Futura IT seli s Malešnice u nedaleki Rudeš u Jablansku 19. Preseljenje i početak rada u novoj poslovnici očekuje se početkom svibnja. Očekujte veći prostor s više izloženog hardvera i kao i do sada dobre cijene te ljubazno osoblje spremno pomoći savjetom.

Više... Vaš Komentar Top
Xiaomi predstavlja nove 5G modele u obitelji Redmi Note

Datum objave 30.03.2022

Xiaomi predstavlja nove 5G modele u obitelji Redmi Note

Redmi Note 11 Pro+ 5G-1

Xiaomi je najavio modele Redmi Note 11 Pro+ 5G i Redmi Note 11S 5G, čime je nadopunio popularnu seriju Redmi Note 11 s više 5G modela.

Predstavljanjem Redmi Note 11 Pro+ 5G, Xiaomi je otišao korak dalje s Redmi Note obitelji, isporučujući performanse koje nadmašuju očekivanja. Uz Xiaomi HyperCharge od 120 W i odličnu kameru rezolucije 108 MP, Redmi Note 11 Pro+ 5G postavlja novi standard u segmentu, čineći performanse dostupnima po vrlo pristupačnoj cijeni, što ga čini i konkurentnim uređajem u kategoriji.

Prvi pametni telefon Redmi opremljen 120 W žičnim punjenjem, Redmi Note 11 Pro+ 5G puni bateriju kapaciteta 4.500 mAh do 100% za svega 15 minuta. Uređaj dolazi sa 6,67″ FHD+ AMOLED DotDisplay zaslonom sa 120 Hz osvježavanjem i stopom uzorkovanja dodira od 360 Hz, što upravljanje uređajem čini fluidnim i atraktivnim. Redmi Note 11 Pro+ 5G dolazi u tri izvedbe: 6 GB + 128 GB, 8 GB + 128 GB te 8 GB + 256 GB. Preporučena maloprodajna cijena modela 6+128 iznosi 3.499 kn.

Redmi Note 11S 5G-01

Redmi Note 11S 5G opremljen je procesorom MediaTek Dimensity 810 s podrškom za dual 5G SIM za pristup mrežama budućnosti. Koristeći prednost energetski učinkovitog 6 nm proizvodnog procesa i veliku bateriju od 5000 mAh, Redmi Note 11S 5G pruža snagu koja vam je potrebna da ostanete povezani cijeli dan. Uređaj isporučuje fotografije visoke razlučivosti zahvaljujući trostrukoj kameri rezolucije 50 MP s umjetnom inteligencijom, koja omogućuje snimanje različitih perspektiva i sa ultraširokim objektivom od 2 MP te makro objektivom od 8 MP.

Redmi Note 11S 5G dolazi u tri izvedbe – 4 GB + 64 GB, 4 GB + 128 GB te 6 GB + 128 GB. Preporučene maloprodajne cijene su 2.299 kn za model 4+128 GB te 2.449 kn za model 6+128 GB.

Više... Vaš Komentar Top
Napokon dostupna GeForce RTX 3090 Ti i poznata cijena

Datum objave 30.03.2022

Napokon dostupna GeForce RTX 3090 Ti i poznata cijena

Napokon dostupna GeForce RTX 3090 Ti i poznata cijena (2)

Nvidia je objavila dostupnost GeForce RTX 3090 Ti “čudovišta” od GPU-a sposobnog za igranje igara u 8K rezoluciji.

Nvidia RTX 3090 Ti osim za 8K gaming, posebno je dizajnirana za velike projekte unutar aplikacija kao što su Blender, Maya ili Cinema4D, ili istraživačke sustave za znanstvenike koji rade s velikim skupovima podataka. Programeri i CG animatori koji rade s velikim scenama, teksturama visoke razlučivosti i detaljnim modelima također mogu smatrati ovu karticu korisnomm za određene projekte

U specifikacijama slična je GeForce RTX 3090 na mnogo načina. Međutim, nudi GA102 GPU s povećanjem CUDA jezgri od 2,4 posto (s 10.496 na 10.752) i donosi još osam Tensor jezgri i  dvije RT jezgre (hardversko ubrzanje za praćenje zraka (Ray Tracing).

Omogućava 40 TeraFlops GPU performansi s osnovnim taktom od 1.560 MHz i taktom ubrzanja od 1.860 MHz. To je veliko poboljšanje u odnosu na 36 TeraFlopsa RTX 3090 s osnovnim taktom od 1.395 MHz. Što se tiče performansi igranja, NVIDIA tvrdi da će RTX 3090 Ti biti u prosjeku 64% brža od RTX 2080 Ti i 9% brža od RTX 3090.

Napokon dostupna GeForce RTX 3090 Ti i poznata cijena (1)

Međutim, performanse povećavaju potrošnju energije, i ova grafička kartica je prilično gladna energije.

Troši 450 W (TDP) što je 100 W više od RTX 3090. Za to je potrebno napajanje koje može isporučiti najmanje 850 W i NVIDIA u ovom slučaju odbacuje svoj 12-pinski konektor u korist 16-pinskog PCIe Gen5 kabela za napajanje. Većina izvora napajanja ne nudi izvorne kabele za to, pa NVIDIA nudi pretvarač koji zauzima tri 8-pinska konektora.

PROČITAJTE JOŠ

NVIDIA lansira A5500 grafičku karticu

NVIDIA RAD-TTS AI pretvara tekst u glas

Naravno, podržava Nvidia tehnologiju supersamplinga DLSS i paket dodatnih RTX aplikacija koje je kreirao proizvođač GPU-a. Treba napomenuti da bi ova kartica mogla stići s obnovljenim limiterom za rudarenje na koji trenutno poznate metode ne utječu, ali je još rano znati.

Cijena? Preporučena je 2.249 eura, ali ovisno o OEM-u od kojeg kupujete, najvjerojatnije ćete platiti više od ove promotivne cijene. Jedva čekamo da nam stigne u nekoj kombinaciji na test kako bi vam mogli prenijeti i sve detalje.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.     

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 29 minuta

M.2 NVMe SSD - specifikacije, pitanja, rasprava, review, firmware update,...

Objavljeno prije 4 sata

EU želi imati pristup vašem Whatsappu

Objavljeno prije 4 sata

Youtube premium

Objavljeno prije 4 sata

Oehlbach USB DAC Headphone Amp

Objavljeno prije 4 sata

Kucna mreza savjet

Novosti

Otkriveni detalji o suradnji OpenAI-ja i Applea: Što kažu Microsoft i Google?

Mjesecima su se širile glasine o pregovorima između Applea i OpenAI-ja o integraciji značajki umjetne inteligencije u iOS 18. Pregovori su uspješno zaključeni, a osnovna verzija ChatGPT-a integrirana je u Siri i nove alate za pisanje. Prema... Pročitaj više

Pravni spor oko intelektualnog vlasništva između Qualcomma i Arm-a: ozbiljan problem

Novi pravni spor između Qualcomma i Arm-a predstavlja ozbiljan problem za obje tvrtke, a posebno za proizvođače prijenosnih računala. Spor se usredotočuje na tehnologiju korištenu u Qualcommovom najnovijem Snapdragon X procesoru. Startup Nu... Pročitaj više

Poznati detalji Adreno X1 grafike Snapdragon X serije

Qualcomm je napokon objavio više informacija o Adreno X1 GPU-u integriranom u seriju procesore Snapdragon X. Adreno X1 je prva generacija integriranih grafičkih kartica (naknadni proizvodi će se zvati Adreno X2, X3...) koje je Qualcomm diza... Pročitaj više

iOS 18: Poboljšano upravljanje baterijom i optimizirano punjenje

S rastućom upotrebom mobilnih telefona, upravljanje baterijom i proces punjenja postaju sve važniji za korisnike. U svom najnovijem iOS 18 sustavu, Apple je uveo niz poboljšanja za optimizaciju baterije. Nakon što iOS 18 bude dostupan, u Po... Pročitaj više

Što je Genmoji, Appleova značajka u sustavu iOS 18?

Dosadni standardni emoji stvar su prošlosti. Apple je predstavio s iOS 18 - Genmoji za iPhone. Što karakterizira ovu značajku i kako je koristiti na iPhoneu? Evo odgovora! Genmoji (Generative + Emoji) je jedna od značajki Appleove Inteligen... Pročitaj više

Sve novosti