Chieftec Scorpion II & Stallion II kućišta

Datum objave 02.10.2018 - Uredništvo

Chieftec Scorpion II & Stallion II kućišta

Chieftec Scorpion II & Stallion II kućišta

chieftec_scorpion_II

Chieftec najavljuje skoru dostupnost dva nova kućišta na europskom tržištu – Scorpion II i Stallion II. Prvo dolazi s bočnim i prednjom stranicom od kaljenog stakla, predinstaliranih četiri Rainbow RGB Ring ventilatora, daljinskim upravljačem i kontrolnom pločom za ventilatore. Kućište je dimenzija 400 x 202 x 433 milimetra, a prima grafičke kartice dužine do 349 milimetra. Prima ATX ploče dimenzija do 305 x 245 milimetara, CPU ventilatore do 166 milimetara, napajanja do 200 milimetara te ima sedam mjesta za proširenja.

chieftec_stallion_II

Stallion II je vrlo slično Scorpionu s filozfijom stranica od kaljenog stakla i RGB LED ventilatorima, no ponešto je dugačijeg dizajna i donosi nakošeni prednji panel omeđen s dvije RGB LED trake. Većih je dimenzija te mjeri 572 x 210 x 520 milimetara, pa su mu i mogućnosti za instalaciju većih komponenata te različitih kombinacija vodenog hlađenja bogatije. Uz to, prima i grafičke kartice dužine do 430 milimetara, ima filtere za prašinu itd.

Više... Vaš Komentar Top
ADATA HD830

Datum objave 02.10.2018

ADATA HD830

ADATA_HD830

ADATA predstavlja HD830 – svoj najrobusniji vanjski tvrdi disk (HDD) svih vremena. Karakterizira ga ultrarobusna aluminijska vanjština, troslojna konstrukcija i oznaka IP68 koja upućuje na visoku zaštitu. Štoviše, HD830 je usklađen s normom MIL-STD-810G 516.6 i može podnijeti do 3000 kg opterećenja i padove s do 1,22 metra. Taj je tvrdi disk opremljen i senzorima udaraca koji sprječavaju pogreške i neispravne sektore uslijed nenamjernih udaraca i trešnje.

Robusna aluminijska vanjština uređaja HD830 izrađena je s grubo teksturiranom površinom i pjeskarenom završnom obradom, dok mu dva robusna bočna nosača daju izgled pravog ratnika. U današnje doba 4K Ultra HD videozapisa i drugih sadržaja visoke razlučivosti korisnicima nikad nije dosta kapaciteta za pohranu. HD830 će se tu pokazati savršenim jer dolazi u kapacitetima od 2 TB, 4 TB i 5 TB. Kao i ostale vanjske tvrde diskove tvrtke ADATA, HD830 prati trogodišnje jamstvo.

Više... Vaš Komentar Top
Izdvojeni poslovi tjedna – informatika i telekomunikacije

Datum objave 26.09.2018

Izdvojeni poslovi tjedna - informatika i telekomunikacije

posao_hr

U suradnji s portalom posao. hr donosimo vam tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji Informatika i telekomunikacije. U nastavku pogledajte aktualne poslove koje su za vas odabrali stručnjaci sa specijaliziranog portala za traženje poslova.

Adria Grupa d.o.o. traži Informatičara (m/ž). Mjesto rada je Zagreb. Na ovom radnom mjestu očekuje vas održavanje informacijsko komunikacijskih sustava u području sistemske administracije. Traže se kandidati s SSS/VSS/VŠS IT smjera, iskustvom u održavanju informatičko komunikacijskih sustava u području sistemske administracije (računalni hardver, sistemski softver, virtualizacijska okolina), poznavanjem Active Directory-a i Microsoft Exchange-a te s osnovnim poznavanjem programskih jezika (C, C++, SQL). Prijaviti se možete klikom na brzu prijavu.

Roaming Networks zapošljava na više otvorenih pozicija. Od kandidata se očekuje napredno znanje engleskog i njemačkog jezika, VSS tehničke struke, radno iskustvo od najmanje 2 godine te vozačka dozvola B kategorije. Mjesto rada je Njemačka a koje su sve pozicije otvorene i što vas to na njima očekuje provjerite klikom na brze prijave.

Creativity Camp d.o.o. zapošljava na poziciji Web developer (m/f) – React.js. Mjesto rada je Zagreb. Traži se kandidat koji će se pridružiti hrvatskom timu u radu na projektu za inozemno tržište. Od kandidata se očekuje poznavanje Javascript, React.js / Express.js, SASS te engleskog jezika. Nudi se plaća od 10 000 do 20 000 kuna. Prijavite se klikom na brzu prijavu.

DEKRA zapošljavanje d.o.o. za klijenta traži  Traffic Managera (m/ž). Mjesto rada je Zagreb. Od kandidata se očekuje 2-4 godine radnog iskustva u digitalnom marketingu, aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu, napredne organizacijske vještine i odgovornost te visoka razina kreativnosti i pismenosti. Više informacija o ovom radnom mjestu saznajte klikom na brzu prijavu.

Naton ljudski potencijali d.o.o. za klijenta iz Slovenije traži Voditelja prodaje IT rješenja i usluga (m/ž).  Mjesto rada je Zagreb. Ako ste dobri u pronalaženju i razvoju novih poslovnih prilika u području IT usluga i rješenja za nove potencijalne klijente te imate visoku razinu obrazovanja tehničkog, ekonomskog ili društvenog smjera i min. 3 godine relevantnog radnog iskustva prijavite se putem brze prijave.

Krimp d.o.o. je u potrazi za Tehničarom za telekomunikacije (m/ž).  Na ovom radnom mjestu očekuje vas instaliranje telekomunikacijskih usluga i otklanjanje poteškoća. Nude se stimulativna primanja i rad u pozitivnom okruženju. Od kandidata se očekuje radno iskustvo na sličnim poslovima, vozačka dozvola B kategorije, poznavanje rada na IP/ Ethernet protokolu i opremi, poznavanje rada DSL tehnologije i opreme te poznavanje rada POTS-a i iSDN-a. Prijaviti se možete klikom na brzu prijavu.

4braincells coaching&consulting (za klijenta) je u potrazi za Team Assistantom (m/f).  Traže se kandidati s najmanje 3 godine profesionalnog radnog iskustva (prednost je rad u međunarodnim kompanijama) te odličnim znanjem engleskog jezika. Koje se sve pogodnosti nude na ovom radnom mjestu saznajte klikom na brzu prijavu.

(sponzorirana objava)

Više... Vaš Komentar Top
Lightinthebox specijalna ponuda

Datum objave 25.09.2018

Lightinthebox specijalna ponuda

gamesir_1

Kineski webshop lightinthebox.com čitateljima PCEksperta do 10.10.2018. godine po posebnim uvjetima nudi proizvode koji olakšavaju gaming na pametnim telefonima.

Iz cjelokupne ponude izdvajaju tri proizvoda. Prvi od njih je Gamesir nosač i dock za pametni telefon koji dolazi u zlatnoj ili srebrnoj izvedbi. Napravljen je od metala, ima zasebno napajanje, bežičnu vezu i USB 3.0 portove. U spremljenom je položaju vrlo kompaktan, a otvoren nudi mogućnost postavljanja telefona u željenu poziciju, te prikapčanje tipkovnice i miša.

btc938

Drugi je proizvod BTC938 kontroler za pametne telefone s Bluetooth vezom. Konroler je jednostavno spojiti na telefon, a dolazi s vlastitim baterijama koje mu osiguravaju autonomiju. Materijal izrade je plastika.

ipega_pg9083

Treći je proizvod također igraći kontroler naziva iPEGA PG-9083. Može se prolagoditi uređajima širine do 280 milimetara, što znači kako podržava i tablete. Napravljen je od plastike, te ima sve uobičajene kontrole kao i svaki game pad.

Napominjemo kako specijalna ponuda vrijedi 10.9.2018 i na sve uređaje u ovoj specijalnoj ponudi. Uz korištenje kupona LITBVGSM3 nudi se popust od 3 USD na potrošenih 30 USD, 8 USD na potrošenih 50 USD uz kupon LITBVGSM8 i 15 USD na potrošenih 100 USD uz kupon LITBVGSM15.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Star Control: Origins uz Radeon RX

Datum objave 24.09.2018

Star Control: Origins uz Radeon RX

SCO_Wallpaper-5

S dolaskom prvih jesenskih dana, stižu i prvi igrački naslovi koji će obilježiti jesen koja je pred nama. Ako sve igre budu tako tako zabavne kao što je, po većini recenzija na Steamu, slučaj sa Star Control: Origins, onda se unaprijed možemo zabrinuti za veliki broj (ne)opravdanih izostanaka iz škole u ovom polugodištu. Star Control:Origins omogućava igraču preuzimanja pozicije kapetana prvog i jedinog zemaljskog interstelarnog svemirskoga broda. Misija je spašavanje čovječanstva od vanzemaljske prijetnje – po svaku cijenu i na sve moguće načine.

AMD je blisko surađivao s razvojnim timom Star Control-a, kompanijom Stardock Entertainment, kako bi pomogao uspješnijoj implementaciji grafičkih tehnologija i omogućio glatko i živopisno igranje nove igre na sam dan njenog lansiranja.

Do kraja godine nas očekuje i podrška za DirectX12 i Vulkan API-e, kao i AMD-ovu FreeSync 2 HDR tehnologiju. Inače, kupci odabranih Radeon RX grafičkih kartica kod ekskluzivnih AMD retail partnera, dobiti će Star Control: Origins na poklon! Uz ovu igru, stižu još dvije ništa manje zanimljive – Strange Brigade i Assassin’s Creed Odyssey.

Više... Vaš Komentar Top
ADATA najavljuje PCIe BGA SSD IUSP33F

Datum objave 20.09.2018

ADATA najavljuje PCIe BGA SSD IUSP33F

ADATA IUSP33F

ADATA Technology upravo je predstavio ADATA IUSP33F – PCIe BGA (Ball Grid Array) SSD. Taj SSD dolazi u dimenzijama 80 % kompaktnijim od M.2 2242 SSD-ova. U kombinaciji sa sučeljem PCIe Gen3x2 i 3D flash memorijom koji nude visoke performanse i trajnost, IUSP33F je rješenje za tanke tablete, prijenosna računala, hibride, mini PC-je, tanke klijente i nosiva računala. Koristi sučelje PCIe Gen3x2 usklađeno sa standardom NVMe 1.3, što mu omogućuje brzinu čitanja 1195 MB/s i pisanja 940 MB/s te 140 000 ulazno-izlaznih operacija u sekundi nasumičnog čitanja i 114 000 pisanja. Uz to podržava glavni memorijski međuspremnik za održavanje visokih performansi bez integriranog DRAM-a korištenjem glavne memorije u svrhu upravljanja flash memorijom uz istovremeno smanjenje potrošnje energije. IUSP33F koristi i 3D flash memoriju za velike kapacitete od 128 GB i 256 GB. IUSP33F podržava tehnologiju ispravljanja pogrešaka LDPC i SRAM za otkrivanje i ispravljanje širokog raspona podatkovnih pogrešaka radi pouzdanijeg prijenosa podataka i dužeg vijeka trajanja proizvoda. Štoviše, E2E zaštita podataka štiti ga od oštećenja ili nedosljednih podataka te omogućuje najkraću moguću nedostupnost i smanjenje troškova održavanja.

Više... Vaš Komentar Top
AIDA64 v5.98

Datum objave 20.09.2018

AIDA64 v5.98

aida64logo

FinalWire je objavio dostupnost nove verzije svog AIDA64 softvera u sve četiri dostupne verzije, sa Extreme i Business edicijama. Novosti uključuju:

 • Microsoft Windows 10 October 2018 Update support
 • VAES optimized AES benchmark
 • EVGA Z10 LCD support
 • Improved support for ARM64 systems
 • Thermaltake Riing Plus sensor support
 • Improvements for AMD B450 and X470 chipset based motherboards
 • Corsair H80i Pro, H100i Pro, H115i Pro, H150i Pro sensor support
 • Support for Matrix Orbital EVE LCD displays and OK OLED displays
 • Vulkan 1.1, WDDM 2.4 support
 • GPU details for AMD Radeon RX 560X, Radeon RX 570X, Radeon RX 580X
 • GPU details for nVIDIA GeForce RTX 2000 Series
Više... Vaš Komentar Top
Izdvojeni poslovi tjedna – informatika i telekomunikacije

Datum objave 19.09.2018

Izdvojeni poslovi tjedna - informatika i telekomunikacije

posao_hr

U suradnji s portalom posao. hr donosimo vam tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji Informatika i telekomunikacije. U nastavku pogledajte aktualne poslove koje su za vas odabrali stručnjaci sa specijaliziranog portala za traženje poslova.

posao.hr za klijenta traži IT specialista (m/f). Mjesto rada je Slovenija. Od kandidata se osim odgovarajućeg obrazovanja očekuje i poznavanje rada s HTML 5, CSS 3, C# i .NET framework, Javascript/Java/C++/C te PHP/Python programskim jezikom. Nudi vam se rad s najboljim slovenskim i stranim kompanijama, mogućnost rada od kuće te pristup najnovijim trendovima iz IT područja. Ukoliko ste pouzdan, precizan i odgovoran kandidat kojeg krasi pozitivan stav i želja za pronalaskom rješenja prijavite se putem brze prijave.

Facebook Ireland, vodeća internetska društvena mreža koju je 2004. godine osnovao Mark Zuckerberg, zapošljava na poziciji Market Specialist – Market Operations (m/f). Na ovom poslu ćete rješavati sve probleme koji svakodnevno pristižu putem ove društvene mreže. Potrebno vam je dvogodišnje iskustvo u istom ili srodnom području, strateško razmišljanje i sposobnost brzog rješavanja problema. Mjesto rada je u uredima smještenim u Dublinu. Provjerite sve detalje ovog impresivnog natječaja i presedana koji je Facebook izveo objavivši natječaj putem portala posao.hr.  Više info saznajte klikom na brzu prijavu.

Logobox d.o.o. za rad u Zagrebu traži Social Media & Content Managera (m/ž). Neki od zadataka koji vas očekuju na ovom radnom mjestu su kreiranje strategija nastupa na društvenim mrežama, planiranje, kreiranje, optimizacija i plasiranje sadržaja za društvene mreže, upravljanje komunikacijom s fanovima na društvenim mrežama, izrada analiza i izvještaja na području online sadržaja i društvenih mreža te kreiranje strategija content marketinga. Od kandidata se očekuje min. 3 godine radnog iskustva na istim poslovima, sposobnost kreativnog i gramatički ispravnog pismenog izražavanja na hrvatskom jeziku, izvrsno znanje engleskog jezika u govoru i pismu te izvrsno poznavanje rada na računalu, Internetu i društvenim mrežama. Prijavite se putem brze prijave.

GFT Technologies SE je u potrazi za IT Consultantom (m/f). Mjesto rada je Frankfurt, Njemačka. Nudi vam se uvođenje u posao i edukacija te mogućnost rada na izazovnim projektima. Više info saznajte klikom na brzu prijavu.

PLIVA Hrvatska d.o.o. zapošljava na poziciji Sistemski inženjer (m/ž). Kao član globalnog tima bit ćete odgovorni za podršku rada globalnog rješenja za dokument management sustav koji se koristi na raznim Teva lokacijama, monitoriranje rada sustava te sudjelovanje u globalnim projektima. Prednost će imati kandidati s poznavanjem dokument management sustava i iskustvom rada u internacionalnoj kompaniji. Prijaviti se možete klikom na brzu prijavu.

Verus informatika d.o.o. traži IT System Administratora – Microsoft (m/ž). Neka od potrebnih znanja za ovu poziciju su poznavanje MS Windows 7/8/8.1/10 (standardna administracija korisničkih postavki, adaptacija sustava, instalacija sistemskih nadogradnji), MS Server 2012/2016 (instalacija, administracija, adaptacija, prepoznavanje problema kroz event log, itd…), MS HyperV (priprema hardvera, instalacija hipervizora, konfiguracija, deploy virtualnih mašina, administracija VM-ova, održavanje, clustering…), Microsoft Windows AD (administracija korisnika, rad sa Group Policy i sl.). Nude se uvjeti i beneficije po dogovoru, ovisno o radnom iskustvu.
Prijavite se putem brze prijave.

PLAVA TVORNICA d.o.o. za rad u Osijeku traži Asistenta u marketingu (m/ž).  Traži se osoba za stručno osposobljavanje koja ima izražen interes za područje marketinga i IT-a te koja želi steći iskustvo u dinamičnoj industriji i tvrtci koja radi s klijentima diljem svijeta. Ako si osoba koja svaki dan prati novosti i trendove u marketingu, proaktivna si, u većoj mjeri samostalna i ne libiš se davati ideje i sugestije, onda svakako iskoristi ovu priliku i prijavi se na oglas.

OMP Obrada metala u potrazi je za Cnc programerom-računalnim tehničarom za strojarstvo (m/ž).  Na ovom radnom mjestu očekuje vas samostalna izrada programa, samostalni izbor alata i tehnoloških postupaka te organizacija poslova i kontrola. Radno iskustvo je poželjno, ali nije uvjet. Više info potražite u oglasu.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Nova Dell EMC PowerValut rješenja za pohranu podataka

Datum objave 17.09.2018

Nova Dell EMC PowerValut rješenja za pohranu podataka

Dell PowerVault ME4024

Dell EMC predstavio je Dell EMC PowerVault ME4 seriju, novu generaciju rješenja za pohranu podataka namijenjenih malim i srednjim tvrtkama. Serija PowerVault ME4 može pomoći organizacijama modernizirati IT i povećati performanse aplikacija, pri tome nudeći raznovrsne poslovne mogućnosti u uređaju koji je jednostavan, brz i pristupačan. Kvaliteti Dell uređaja za pohranu podataka svjedoči i činjenica da je prema novim podacima IDC-a, udio prihoda tvrtke Dell od 31,6 posto u segmentu vanjske pohrane podataka veći je od sljedećih šest konkurenata zajedno uz Dell EMC instaliranu bazu s više od 400.000 PowerVault jedinica širom svijeta.

Male i srednje tvrtke imaju slične potrebe kao I veće tvrtke, ali moraju ispuniti te potrebe usprkos manjim proračunima i s manje IT stručnjaka. Balansiranje cijena i izvedba stvarnost je za te organizacije što im olakšava odabir rješenja za pohranu koja su jednostavna za upotrebu i upravljanje. Dell EMC dizajnirao je PowerVault ME4 seriju kako bi zadovoljila ove potrebe nudeći bogat, ali pristupačan raspon pohrane koji je jednostavan za instalaciju i upotrebu.

Idealno je rješenje za širok raspon block-based slučajeva pohrane podataka kao što su video nadzor, HPC, virtualizacija / VDI, unos SAN, konsolidacija niske cijene, video uređivanje, NoSQL baze podataka, izravno priključene i OEM rješenja. Serija PowerVault ME4 sastoji se od ponude rješenja za početne razine poslovanja koja nudi  performanse i značajke jednake onima u poslovnoj klasi.

Više... Vaš Komentar Top
ADATA XPG SX6000 Pro

Datum objave 17.09.2018

ADATA XPG SX6000 Pro

2000x2000

Tajvanski ADATA Technology danas je predstavio PCIe Gen3x4 M.2 2280 SSD-ove XPG SX6000 Pro. Krasi ih tehnologija NVMe 1.3 i 3D NAND flash te nude visoke brzine i kapacitet do 1 TB, pa su tako kvalitetna alternativa SATA SSD-ovima. Uz to, zahvaljujući jednostranom dizajnu, SSD-ovi SX6000 Pro tanji su od standardnih M.2 2280 SSD-ova i omogućuju veću razinu kompatibilnosti. ADATA proizvodi SX6000 Pro u kapacitetima 256 GB, 512 GB i 1 TB. SSD-i dostižu brzinu čitanja do 2100 MB/s i pisanja 1500 MB/s te nasumične performanse do 250K/240K ulazno-izlaznih operacija u sekundi – to znači do četiri puta brže od uobičajenog SATA SSD-a.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 18 minuta

Prijava osobne prtljage na granici (laptop)

Objavljeno prije 1 sat

Automobili

Objavljeno prije 2 sata

upgrade? 1333 cpu u 1066 matičnoj

Objavljeno prije 4 sata

Preporuke za nadogradnju konfiguracije ili pojedinačnih komponenti

Objavljeno prije 5 sati

P: Thinkpad T430 i Dell P2414H

Novosti

ADATA predstavlja SSD-ove XPG GAMMIX S11 Pro i SX6000 Lite

Implementirajući napredni 3D NAND flash, SSD-ovi XPG GAMMIX S11 Pro nude veće kapacitete pohrane u rasponu od 256 GB do 1 TB, a istovremeno i veću učinkovitost, robusnu pouzdanost i veliku TBW vrijednost (TBW = Total Bytes Written, ukupna k... Pročitaj više

Nova HP-ova serija računala ProBook 400 G6

Nova HP-ova serija računala ProBook 400 G6 dizajnirana su za suvremenog poslovnog korisnika. Profesionalcima omogućuju rad u uredu ili u pokretu te snagu i stil po pristupačnoj cijeni koji zadovoljavaju sve njihove poslovne potrebe. Nova li... Pročitaj više

Chieftec Photon & Tornado za gamere

Chieftec je lansirao dva nova proizvoda namijenjena gamerima koji vole blještavilo RGB LED-ica. Photon i Photon Gold su 650 i 750-wattna napajanja s ugrađenim RGB LED ventilatorima i podrškom za Asusov AuraSync, MSI-ev Mystic Light, ASRocko... Pročitaj više

ADATA predstavlja XPG microSDXC kartice

ADATA Technology je predstavio svoje kartice XPG microSDXC UHS-I U3 razreda 10. Te kartice razreda aplikacijskih performansi 1 (A1) namijenjene su svima koji žive za igranje u pokretu te nude brzinu čitanja do 100 MB/s i pisanja do 85 MB/s,... Pročitaj više

Koji su to aktualni poslovi na tržištu rada?

U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne vijesti s tržišta rada. U nastavku pogledajte tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji 'Informatika i telekomunikacije' na koje se možete javiti putem brze prijave. Sretno! Baaer L... Pročitaj više

Sve novosti