Cooler Master najavio Case Mod World Series 2017

Datum objave 04.02.2017 - Krešimir Matanović

Cooler Master najavio Case Mod World Series 2017

Cooler Master najavio Case Mod World Series 2017

CMWS 2017 announce_680x220

Cooler Master je najavio Case Mod World Series 2017 natjecanje koje traje od 3.2. do 3.5. ove godine. Svi case modderi koji su zainteresirani mogu se prijaviti u navedenom razdoblju sa fotografijama i opisima svojih modova. Za proslavu 25 godišnjice postojanja tvrtke, Cooler Master je dodao i bonus kategoriju, a nagdadni fond je 40.000 USD.

Više... Vaš Komentar Top
Procurio Ryzen lineup

Datum objave 04.02.2017

Procurio Ryzen lineup

amd_ryzen_1

WCCFTech donosi opširniji osvrt na nadolazeće AMD Ryzen modele s novim informacijama. Naime, procurile su informacije o kompletnom lineupu od 17 modela koji će biti lansirani i najavljeni 2. ožujka. AMD je procesore odlučio podijeliti u tri obitelji – R7, R5 i R3, tako da najjači imaju 8/16 jezgri (fizički/logički), a slabiji 6/12, 4/8 i 4/4. U svakoj seriji će biti po jedan otključani X model, i nekoliko zaključanih (množitelj).

Najjači model će nositi ime Ryzen R7 1800X, imati će 8/16 jezgri i frekvencijski opseg od 3.0 do 3.6 GHz (pretpostavka), a AMD ga je usmjerio protiv Core i7-6900K proceosra. Sljedeći X će biti R7 1700X koji će također raditi od 3.0 do 3.6 GHz (po pretpostavci), a biti će konkurent i7 7700K procesoru.

Prema sadašnjim informacijama od ožujka će dostupni biti samo R7 modeli na AM4 platformi i X370 pločama, a ostali bi se modeli trebali pojaviti tijekom godine.

Više... Vaš Komentar Top
Noctua hladnjaci za AMD Ryzen

Datum objave 02.02.2017

Noctua hladnjaci za AMD Ryzen

noctua_se_am4_ryzen_cpu_coolers

Austrijska Noctua predstavlja tri  hladnjaka koji su namijenjeni isključivo nadolazećim AMD Ryzen procesorima na AM4 ležištu. Riječ je o NH-D15 SE-AM4, NH-U12S SE-AM4 i NH-L9x65 SE-AM4 modelima. Ovi su hladnjaci dobro poznati od ranije, no sada samo dolaze isključivo opremljeni mehanizmom za AM4 sockete. Cijene su im 90 €, 60 € i 45 €.

Više... Vaš Komentar Top
Iz Gearbest ponude – MAXSUN GeForce MS GTX1060 Terminator 6GB

Datum objave 02.02.2017

Iz Gearbest ponude - MAXSUN GeForce MS GTX1060 Terminator 6GB

maxsun_gtx1060

Gearbest iz svoje ponude izdvaja MAXSUN GeForce MS GTX1060 Terminator 6GB karticu. Kartice ovoga kineskog proizvođača su manje poznate u našim krajevima, no u Kini su popularne. Kartica dolazi sa srebrno crnim hladnjakom s dva 90 mm ventilatora. Na kartici se nalazi 6 GB GDDR5 memorije koja radi na efektivnih 8 Gbps. Prodaje se po cijeni od 364.11 USD. (sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Dell predstavio računala i monitore za edukativne ustanove

Datum objave 30.01.2017

Dell predstavio računala i monitore za edukativne ustanove

Dell EMC najavio je novi portfelj računala i monitora namijenjenih učiteljima u osnovnim i srednjim školama, koji će im omogućiti lakše prenošenje znanja.

Tri namjenski razvijena prijenosnika napravljena su kako bi izdržala svakodnevni rad u učionici. Novi uređaji su potpuno kompatibilni s Windows ili Chrome operativnim sustavima, a dizajnirani su kako bi pružili različite opcije korisnicima, budući da škole imaju različite tehnološke potrebe. Opremljeni su baterijama koje omogućavaju rad tijekom cijeloga dana te 6. i 7. generacijom Intelovih procesora koji osiguravaju maksimalne performanse bez skraćivanja vremena rada baterije.

Porastom važnosti vizualizacije i kreativnog učenja u digitalnom dobu, važno je imati kvalitetne zaslone koji će koristiti učiteljima i učenicima. Stoga je Dell predstavio i dva interaktivna monitora za prezentacije i zajednički rad u razredima.

Dell_Chromebook_2017_1

Nova računala su Latitude 11 Convertible (3189) s Dell Productivity Active Pen (PN557W), Chromebook 11 Convertible (3189), Latitude 11 Convertible (3189) s Dell Productivity Active Pen (PN557W) i Chromebook 11 Convertible (3189) te Latitude 13 i Chromebook 13 (3380). Sva tri prijenosnika dizajnirana su u skladu s MIL-STD 810G specifikacijama kako bi izdržala svakodnevni rad u učionici. Svaki model ima tipkovnice i touchpade otporne na tekućine te metalne dodatke koji dodaju otpornost portovima za struju.

Dellovi 55-inčni i 86-inčni 4K interaktivni monitori osjetljivi na dodir (C5518QT i C8618QT) prate uvođenje 70-inčnig interaktivnog monitora osjetljivog na dodir (C7017T) – Dellovog prvog interaktivnog 70-inčnog Full HD (1080p) monitora osjetljivog na dodir, razvijenog kao odgovor na povećanu potražnju za interaktivnim ravnim zaslonima (Interactive Flat Panel Display – IFPD) koji predstavljaju jednostavniju alternativu interaktivnim pločama (Interactive Whiteboard – IWB).

Novi dodaci portfelju velikih zaslona, Dell 55 i 86 4K interaktivni monitori osjetljivi na dodir imaju do 20 točaka za dodir, InGlass tehnologiju s uključenim pasivnim olovkama te premaze protiv odsjaja i mrlja. Oba monitora imaju 4K UHD rezoluciju te pružaju jasne slike i tekst.

Više... Vaš Komentar Top
Noctuin kit za AM4 socket besplatan

Datum objave 27.01.2017

Noctuin kit za AM4 socket besplatan

noctua_nm_am4

Noctua će svim korisnicima njihovih hladnjaka od 2005. naovamo, a koji imaju dokaz o kupovini istoga, besplatno dati NM-AM4 kit. Kit je jasno namijenjen montaži hladnjaka na AM4 sockete nadolazećih AMD Ryzen procesora.

Nuditi će dva različita kita. NM-AM4-UxS će biti kompatibilan sa NH-U14S, NH-U12S i NH-U9S, te NM-AM4 koji podržava NH-C12P, NH-C12P SE14, NH-C14, NH-C14S, NH-D14, NH-D14 SE2011, NH-D15, NH-D15S, NH-D9L, NH-L12, NH-L9x65, NH-U12, NH-U12F, NH-U12P, NH-U12P, SE1366, NH-U12P SE2, NH-U9, NH-U9B, NH-U9B SE2i NH-U9F osim NH-L9i/NH-L9a za koji nadogradnja stiže kasnije.

Za one kojima je kit hitno potreban ili pak nemaju dokaz o kupovini hlandjaka isti će biti u ponudi trgovaca po preporučenoj cijeni od 7,90 €.

Više... Vaš Komentar Top
PhoneBuff progovorio o tamnoj strani pisanja recenzija smartfona

Datum objave 27.01.2017

PhoneBuff progovorio o tamnoj strani pisanja recenzija smartfona

 phonebuff_1

Popularan tech recenzent i YouTuber, David Rahimi (PhoneBuff), objavio je video u kome govori o posebno izgrađenom odnosu između pojedinih recenzenata i proizvođača pametnih telefona. Ali nažalost ne radi se o lijepoj priči već o tome kako proizvođači plaćaju pozitivno pisane recenzije.

Nema sumnje da prve recenzije uvijek privlače pozornost ljudi. Zato proizvođači u suradnji s agencijama za odnose s javnošću i marketing, nastoje da one budu uglavnom riječi hvale uz pokoju mikro kritiku.   Pomno se biraju mediji i recenzenti koji su spremni iznijeti  samo pozitivan stav o određenom proizvodu.

phonebuff_2

Pri tome odabrani recenzent izgrađuje poseban odnos s proizvođačem što uključuje osim ekskluzivnog pristupa svakom novom proizvodu i paušalne isplate za odrađeni posao i neke druge oblike materijalne koristi (dodatni novac, putovanja, besplatne uređaje, VIP ulaznice, blagdanske poklone…) itd. Mrežna stranica na kojoj bude objavljena neka rana recenzija uređaja, automatski generira veliki promet i time donosi vlasnicima nove klijente oglašavanja. Ista stvar je s YouTube kanalom recenzenta.

Tako je David izgradio odnos sa Samsungom. Ali je došao dan kada se odnos priveo kraju. Ušao je na Samsungovu  crnu listu.

Razlog?

Mjesec dana nakon što je Galaxy S6 imao debi,  objavio je video test pouzdanosti između Galaxy S6 i iPhone 6 u kome je za mrvicu bio bolji iPhone.

Zatim je u drugom videu gdje uspoređuje izvedbu Galaxy S6, iPhone 6 i HTC One M8 modela,  napomenuo neke slabosti Galaxy S6. To je  izazvalo bijes Samsunga. Zašto je David odjednom progovorio o stvarima i događajima iza kulisa? Prema njegovim riječima osim što mu je  proradila savjest, nije želi da svaki puta kada nastanu problemi s uređajima on postane centar bijesa nezadovoljnih.

Treba naglasiti da Samsung je samo jedan primjer. Gotovo svi proizvođači imaju neke recenzente – favorite.  Samo se ne priča ili piše o tome. Čak i Apple potiho kontaktira s pojedinim medijima ili njihovim teach recenzetima i šalje proizvode prije službenog predstavljanja. Napišu li se loše stvari o proizvodu, također su voljni udariti. To su na svojoj koži osjetili Gizmodo recenzenti koji su 2010. godine objavili i neke detalje loše strane iPhonea a i Computer Bild koji je prvi ukazao na „savijanje“ iPhone 6 i 6 Plus modela. Apple je napravio istog trena “bojkot”. Više im ne šalju pozive za promocije ili predstavljanja.

Što mislite  vi mislite o  temi?  Je li ovaj „drugi oblik“ marketinga prisutan u našem okruženju? U kojoj mjeri rane recenzije mogu utjecati na  vašu odluku o kupnji nekog uređaja?  Ostavite nam komentare ili diskutirajte na forumu  😀

Više... Vaš Komentar Top
Bolji i ljepši svijet na Bug Future Showu

Datum objave 27.01.2017

Bolji i ljepši svijet na Bug Future Showu

BFS_Ucitelji heroji_nagrade_1

Novi, ljepši i bolji svijet gradili su jučer sudionici još jednog Bug Future Showa u krcatom zagrebačkom kinu Europa, predvođeni „arhitektima“ čiji su alati tehnologija, znanje i dobrota. U središnjem dijelu tehnološkog spektakla predstavljeni su, naime, hrvatski učitelji – heroji koji prkose zastarjelom obrazovnom sustavu, prilagođavajući znanost, programiranje, elektroniku i matematiku najmlađima, koristeći metode budućnosti. Pod motom „Building a Better World“, show se ove godine bavio usmjeravanjem novih generacija ka STEM kompetencijama, pa su tako oni koji odgajaju digitalnu generaciju postali dijelom hrvatske tehnološke zajednice, uz učestali smijeh, pljesak i nenadmašnu geekovsku atmosferu te brojna predavanja, rasprave i glazbeno-vizualne točke tog jedinstvenog događaja. U dvije dvorane, u kojima se paralelno odvijao program Bug Future Showa 2017, s pozornica je bolju budućnost predstavilo 50-ak pedagoga i tehnoloških eksperata, tijekom 20 sati sadržaja.

Više... Vaš Komentar Top
Samsung Galaxy 8 – očekivanja

Datum objave 27.01.2017

Samsung Galaxy 8 – očekivanja

gs8_render_1

Samsung Galaxy 8 je jedan od trenutno najiščekivanijih pametnih telefona. Fanovi objavljuju informacije koje otkrivaju oblik, varijante, kapacitet memorije, pribor i druge  podatke. Većinom se prenose s kineskog Weibo foruma i sličnih izvora. Neke od njih su lažne, druge pretpostavke, ali ima  vjerodostojnih. No, nema sumnje –  Galaxy S8 linija bit će moćna. Što je sve do sada procurilo od  karakteristika uređaja?

Samsung Galaxy S8  poput prethodnika dolazi u dvije varijante veličine kućišta koja zadržavaju razumne dimenzije. Zaštićena su Corning Gorilla Glass 5 tehnologijom i otporna na vodu i  prašinu. Oba modela donose zakrivljen zaslon na bočnim stranama. Neke glasine ukazuju na  duljine dijagonale 5,7 inča i 6,2 inča te rezolucije koje 2048p za bolju VR podršku. Možda i 4K. Priča se o 3D Touch tehnologiji zaslona po uzoru na Apple. Nadalje, na prednjoj strani nema više natpisa „Samsung“ i tradicionalne ‘Home’  tipke sa skenerom otiska prsta. Šuška se da je prebačen  na stražnju stranu i ultrazvučne tehnologije.

Hardver

Standardno, ovisno o tržištima Galaxy S8 pogonit će Snapdragon 835 ili  Exynos 8895  procesor. Exynos 8895 bit će dostupan u nekoliko verzija  s oznakom “M” i “V”.

GS8_SOC

Modeli bi trebali dobiti startnih 64 GB interne memorije proširive ulazom za microSD kartice do 256 GB. Kapacitet radne memorije je još uvijek  debelo u fazi spekulacija. Mogao bi biti 4, 6 ili čak 8 GB s kojima bi nadmašio neka prijenosna računala. Od ostalih specifikacija neke glasine ukazuju da  je na popisu skener  mrežnice, bežično i brzo punjenje, mini projektor i Daydream podrška. Audio 3.5 mm ulaz  je  nestao i slušalice će se spajati preko USB tip C ulaza.

Što se tiče dodataka, predviđeno je pristanište (dock) za pretvaranje uređaja u mini Android računalo.  Usluga se zove Dex i omogućava spojiti  pametan telefon na monitor, tipkovnicu i drugu periferiju.

Kamere

Ne treba nam kristalna kugla kako bi predvidjeli da će S8 imati odlične kamere. Samsung je oduvijek pazio na njihovu kvalitetu. Veći model dobiva dvostruke kamere na poleđini dok manji ostaje na jednoj.  Kamere dobivaju mogućnost identifikacije objekta u kadru, značajku koja stiže zahvaljujući novom Bixby AI virtualnom pomoćniku nastalom od strane tvrtke Viv Labs koju je Samsung nedavno kupio.  Očigledno, Bixby će raditi s izvornim aplikacijama kako bi se poboljšala učinkovitost.

gs8_render_2

Konačno, glava Samsunga, Koh Dong-jin, u intervjuu za Reuters, izjavio je  da Galaxy S8 neće biti predstavljen na MWC 2017. Pretpostavlja se da je jedan od razloga kašnjenje u proizvodnji novih procesora Snapdragon 835  i  Exynos 9 serije,  temeljenih na 10-nanometarskom procesu. Prva količina trebala bi biti isporučena Samsungu 14. travnja.

Dobro upućeni izvori sugeriraju da predstavljanje moglo bi biti  29. ožujka, dok početak prodaje  21. travnja. Pojavile su se i špekulacije o cijeni. Galaxy S8 modeli bit će skuplji od prethodnika – oko 849 dolara.

Još samo jedna sitnica: Poznati insajder @Ricciolo1 objavio je ovih dana da Galaxy S8, ipak dolazi u glavni grad Katalonije, ali neće biti prikazan javno, već samo odabranim medijima. Tada možemo očekivati i prve prave fotografije.  Do tada, bacite pogled na jedan od konceptnih videa.

Više... Vaš Komentar Top
Nova Gmail phishing muljaža

Datum objave 27.01.2017

Nova Gmail phishing muljaža

gmail_naslovnica

Stručnjaci računalne sigurnosti portala Wordfence,  otkrili su u posljednjih nekoliko tjedana vrlo sofisticirani phishing napad na korisnike Gmaila, koji lako može prevariti čak i većinu tech korisnika. O čemu se točno radi?

Modalitet pishing napada je standardni. U poštanski sandučić stiže e-pošta sadržaja koji navodi primatelja da klikne na neku hipervezu (poveznicu) za dobivanje detaljnijih informacija. Nakon klika, buduća žrtva se usmjerava na web stranicu koja upadljivo oponaša stranicu za prijavu na Gmail, a  zloban web link je jako dobro prikriven. Zapravo je inline datoteka stvorena pomoću sheme pod nazivom Data URI.  Čak  uključuje “accounts.google.com” u URL-u.

Sam klik na poveznicu i preusmjeravanje nije opasna radnja, ali je sklizak teren.  Ako se unesu pristupni  korisnički  podatci postaje se žrtva, jer su zapravo poslani na server napadača, ne Googleu. Time zlonamjernici dobivaju pristup e-pošti i popisu kontakata. To može biti i gore, ako se koriste isti podatci za prijavu na druge web stranice ili  usluge.  U ovom najnovijem napadu, dobivena pošta ne mora nužno bit od nepoznate osobe. Može bit poslana s adrese poznatih osoba ako je netko od njih već bio također žrtva  krađe identiteta.

Zato preporučamo budite oprezni. Prije nego upišete korisničko ime i lozinku, a kliknuli ste na neku poveznicu iz e-pošte koja vas je usmjerila na Google prijavu, provjeriti podatke u adresnoj traci.

Prije  hostname ‘accounts.google.com’ osim  ‘https: //” i simbola za zaključavanje ne smije biti ništa.

Također možete omogućiti dva faktora provjere.  Provjerite i svoju Gmail povijest prijava klikom na  tipku “Pojedinosti” u donjem desnom kutu njihovih stranica. Ako smatrate da ste bili pogođeni ovom muljažom, mijenjajte lozinku.

Urednik portala Wordfence, kontaktirao je Google,  oni su upoznati s problemom i rade na obrani od napada hakera.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Hi-Fi

Objavljeno prije 1 minute

Preporuke za nadogradnju konfiguracije ili pojedinačnih komponenti

Objavljeno prije 7 minuta

Košarka

Objavljeno prije 7 minuta

Speedport W724V Type Ci (T-Com)

Objavljeno prije 9 minuta

Kutak za trejdere

Novosti

SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 64 & Vega 56 Limited Edition

I Sapphire je konačno predstavio custom Vega 56 i 64 modele grafičkih kartica. Ukratko, Nitro+ modeli donose 7% više taktove nego referentni, Vapour Chamber hladnjak, RGB LED rasvjetu, držač za kartice i System Fan Control tehnologiju. Vega... Pročitaj više

Dell Technologies - predviđanja za 2018.

Polazeći od izvještaja "Next Age of Human-Machine Partnership" koji su Dell Technologies i Institut za budućnost (The Institute for the Future - IFTF) objavili ovoga ljeta, lideri tvrtke Dell Technologies procijenili su kako će umjetna inte... Pročitaj više

AMD Radeon Software Adrenalin Edition

AMD je danas predstavio veliku nadogradnju svojih upravljačkih programa za desktop i profesionalne grafičke kartice - Adrenalin Edition. Novosti ukuljučuju Radeon Overlay sučelje za nadzor GPU performansi unutar igre, zatim AMD Link mobilnu... Pročitaj više

HCI na Power Edge 14G serverima

Vodeći portfelj hiper-konvergentne infrastrukture u industriji značajno je poboljšan zahvaljujući dostupnosti Dell EMC HCI uređaja na novo dizajniranim, nagrađivanim Dell EMC PowerEdge serverima 14. generacije. S novom serverskom platformom... Pročitaj više

Advanced Technology Days 13

„Svečanim“ zatvaranjem u 16:30 u dvorani Kornati Plaza Event Centra završena je Advanced Technology Days 13 konferencija. Tijekom zatvaranja organizatori Tomislav Lulić, Romeo Mlinar, Domagoj Pavlešić i Ilija Ranogajec zahvalili su sudionic... Pročitaj više

Sve novosti