Dell predstavio brojne novosti na IFA sajmu u Berlinu

Datum objave 31.08.2018 - Uredništvo

Dell predstavio brojne novosti na IFA sajmu u Berlinu

Dell predstavio brojne novosti na IFA sajmu u Berlinu

Dell XPS 13 2-in-1 2018_1

Neposredno nakon predstavljanja novih gaming monitora i obnovljenih Alienware desktopa na Gamescom 2018, Dell nova uzbuđenja donosi na sajmu IFA 2018, gdje je predstavljen novi paket inovativnih uređaja koji povećavaju iskustvo računalstva svakodnevnom potrošaču, mobilnom profesionalcu i malom poduzetniku. Poboljšani Inspiron, XPS i Vostro portfelj izrađen je kombinirajući lijep dizajn, superiorne materijale i top performanse te je posvećen tome da donese uređaj za svaku upotrebu i korisnika. Osim toga, Dell proširuje vodstvo u segmentu monitora s fantastičnim novim Dell 27 USB-C Ultrathin monitorom izrađenim imajući na umu ljepotu i funkcionalnost.

Dellova predanost pažljivom dizajnu i doista impresivnim kinematskim iskustvima na računalu nastavlja se s ovom generacijom novih proizvoda. Predstavljen na CES 2018 sajmu, Dell Cinema kombinacija je nekoliko najsuvremenijih usuglašenih tehnologija kako bi gledatelju omogućili uvjerljiv i zadivljujući doživljaj na svojim računalima. Dell Cinema dostupan je diljem XPS portfelja i novih Inspiron proizvoda koji postaju dostupni ove jeseni.

Svaki Dell Consumer i Small Business PC također dolazi s Dell Mobile Connect-om1, koji korisnicima dozvoljava bežični pristup njihovim smartphoneovima putem Dell PC-a. Više od 10 milijuna telefonskih poziva i tekstualnih poruka napravljeno je putem Dell Mobile Connect-a od siječnja 2018., a počevši od ove jeseni, softver donosi novu razinu integracije iPhone-a i PC-a. Integracija s iOS aplikacijama, kao što su WhatsApp poruke, kalendarski podsjetnici i druge, bit će prikazani na Dell računalima putem Dell Mobile Connect-a.

Izuzetno smo uzbuđeni što smo i ove godine na IFA-i kako bismo predstavili naše tehnološke inovacije koje će i dalje poboljšavati iskustvo računalstva“, izjavio je Ray Wah, viši potpredsjednik i generalni direktor Consumer and Small Business odjela u tvrtki Dell. “Ulagali smo u redizajniranje našeg portfelja glavnih prijenosnih računala i 2-u-1 prijenosnika s prekrasnim dizajnom, vrhunskim materijalima i promišljenim značajkama, što ilustrira našu stalnu predanost isporuci kvalitetnih uređaja kojima se svaki korisnik može ponositi“.

Više... Vaš Komentar Top
Dell donosi novosti u Cloud i IoT tehnologiji

Datum objave 30.08.2018

Dell donosi novosti u Cloud i IoT tehnologiji

dell_emc_tech

Dell EMC, pružatelj usluge cloud infrastrukture broj jedan, objavljuje nekoliko unapređenja u svom portfelju rješenja za cloud infrastrukture, kako bi korisnicima pomogao maksimizirati vrijednost njihovih IT ekosustava i multi-cloud okruženja. U sprezi s inovacijama diljem Dell Technologies-a, Dell EMC donosi veliki portfelj cloud rješenja koji služi svim vrstama aplikacija i omogućava konzistentno iskustvo diljem cloud platformi.

VxRail and VxRack SDDC unapređenja pojednostavljuju i ubrzavaju puteve do softverski definiranog centra za pohranu podataka i multi-cloud-a, A osvježenja portfelja infrastrukture omogućavaju korisnicima da brzo primjene memoriju, zaštitu podataka i sigurnost aplikacija te da pružaju konzistentno iskustvo korištenja diljem cloud platformi. Dell-ove fleksibilne opcije korištenja omogućavaju slaganje resursa prema zahtjevima opsega posla, a novi Dell EMC Cloud Marketplace samoposlužni portal omogućuje fleksibilnost i korisnički odabir kroz primjenu snaga Dell Technologies portfelja.

Nova IoT rješenja uključuju hardver i softver dizajniran da rade zajedno kako bi podržali računalnu viziju i inteligenciju strojeva od Edge-a do Cloud-a. Novo predstavljeni New Dell Technologies IoT Solution for Surveillance ubrzava vrijeme do povrata ulaganja pružajući fleksibilnost i prilagodljivost, a novi IoT Connected Bundles, stvoren je putem partnerskog programa Dell Technologies IoT Solutions.

Uz sve ovo najavili su i dodatne mogućnosti za svoj širok portfelj VMware rješenja. Ova nova rješenja i poboljšane integracije osmišljene su kako bi korisnicima olakšale postizanje ciljeva IT transformacije s jedinstvenim, besprijekornim iskustvom na osobnim računalima i mobilnim uređajima, softverski definiranim podatkovnim centrima, hiperkonvergentnim infrastrukturama i multi-cloud platformama.

Više... Vaš Komentar Top
Intel lansirao nove mobilne procesore

Datum objave 29.08.2018

Intel lansirao nove mobilne procesore

Intel_8gen_U_Y

Intel je jučer lansirao nove U i Y procesore osme Core generacije koji će se nalazitri u prijenosnicima s “Optimized for conectivity” krilaticom. Nova je i Whiskey Lake platforma koja nasljeđuje staru Kaby Lake-R, a najznačajnija je promjena proizvodnog procesa PCH kontrolera iz 22 u 14 nm. Uz to, donose nativnu USB 3.0 Gen. 2 podršku, inttehrirani WiFi 802.11ac 160 MHz i Bluetooth 5.0, te podržavaju Optane memoriju. Pocesori su 15 W TDP-a, imaju četiri i dvije jezgre s podrškom za Hyper Threading, te imaju integriranu  UHD 620 grafiku s 24 izvršne jedinice. Najmoćniji procesor nosi ime i7-8565U, a radi na maksimalnoj Turbo frekvenciji od 4.6 GHz i 4C/8T je izvedbe. Y modeli imaju 2C/4T izvedbu, a TDP im je samo 5 W.

Više... Vaš Komentar Top
Global Foundries odustaje od razvoja 7 nm procesa

Datum objave 29.08.2018

Global Foundries odustaje od razvoja 7 nm procesa

Global_Foundries

Global Foundries (GloFo) je objavio kako na neodređeno vrijeme prestaje (vjerojatno u potpunosti), s razvojem 7 nanometarskog proizvodnog procesa. Ovaj potez nije neočekivan jer je AMD sve svoje 7 nm proizvode naručio od TSMC-a, što uključuje Zen 2, Vega i Epyc proizvode. Zbog ovoga je budućnost proizvodnje novih i modernih čipova, kao i sama budućnost tvrtke vrlo neizvjesna. Ovim potezom je i IBM ostao bez 7 nm procesa za svoje Power11 procesore. IBM je naime 2015. godine GloFo-u uplatio 1.5 milijardi USD za sljedećih deset godina proizvodnje čipova, pa je sada situacija vrlo nepovoljna za njih jer bi to značilo da su “zapeli” s 14 nm proizvodnim procesom u tom razdoblju. Rasplet situacije će svakako biti vrlo zanimljiv.

Više... Vaš Komentar Top
Thermaltake Level 20 VT

Datum objave 29.08.2018

Thermaltake Level 20 VT

level_20_vt

Thermaltake predstavlja novi dodatak u Level 20 obitelj kućišta – VT Micro Chassis. Kućište je namijenjeno Micro ATX pločama, a dolazi s predinstaliranom 200-milimetarskim ventilatorom sprijeda i podrškom za vodena hlađenja. Krase ga četiri staklene površine (kaljeno staklo debljine 4 milimetra), koje su izmjenjive s filterima za prašinu, te split-level dizajn unutrašnjosti za urednije aranžiranje kabela.

Više... Vaš Komentar Top
Dropbox počinje koristiti AMD Epyc procesore

Datum objave 29.08.2018

Dropbox počinje koristiti AMD Epyc procesore

 AMD_EPYC_7000_series

AMD je objavio kako je Dropbox, još jedna u nizu velikih kompanija iz „cloud“ tržišta svoju infrastrukturu proširila sa serverima baziranim na AMD EPYC procesorima.

“AMD EPYC je vrlo primamljiva opcija za naše računalne tehnologije, što omogućuje Dropboxu tehničke specifikacije potrebne za podršku zadacima važnim za naše pojedinačne korisnike“, rekao je Rami Aljamal, voditelj hardverskog inženjeringa i nabave tvrtke Dropbox. “Vrlo smo uzbuđeni zbog stavljanja EPYC procesora u našu infrastrukturu i suradnje s AMD-om u budućnosti“.

Dropbox će koristiti AMD EPYC 7351P single-socket platformu za podršku budućem rastu izvan dosadašnjih mogućnosti i osvježiti postojeću infrastrukturu za najzahtjevnije računalne zadatke. Sa 16 jezgri velikih brzina sposobnih za paralelnu obradu dvaju programskih nizova, AMD EPYC 7351P ima osam kanalni memorijski kontroler koji pruža masivni protok podataka i ogromne količine ECC memorije.

Više... Vaš Komentar Top
Izdvojeni poslovi tjedna – informatika i telekomunikacije

Datum objave 28.08.2018

Izdvojeni poslovi tjedna - informatika i telekomunikacije

posao_hr

U suradnji s portalom posao. hr donosimo vam tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji Informatika i telekomunikacije. U nastavku pogledajte aktualne poslove koje su za vas odabrali stručnjaci sa specijaliziranog portala za traženje poslova.

Financijska agencija (Fina) zapošljava na čak tri otvorene pozicije. Traži se Suradnik za IT podršku poslovnom sustavu (m/ž),  Suradnik za podršku poslovnom centru (m/ž) te Viši specijalist za tehnologiju (m/ž). Očekuje vas rad na neodređeno vrijeme (s probnim rokom), izazovan i dinamičan posao u prijateljskom radnom okruženju te mogućnost stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja. Koje uvjete morate ispunjavati kako bi bili idealan kandidat za navedena radna mjesta saznajte klikom na brze prijave.

Logic Marketing d.o.o. traži Digital Content Editor/Urednika digitalnih medija (m/ž). Traži se kandidat s minimalno 3 godine uredničkog, novinarskog ili medijskog iskustva u digitalnom marketingu na čije naslove i tekstove čitatelji marljivo klikaju. Očekuje vas uređivanje, kreiranje i redaktura sadržaja na web portalu, osmišljavanje i kreiranje sadržaja za društvene mreže i ostale digitalne medije te praćenje digitalnih trendova i proaktivno poboljšanje sadržaja na digitalnim platformama. Prijavite se putem brze prijave.

Sberbank d.d. zapošljava na poziciji Specijalist za digitalni marketing (m/ž). Ukoliko želite sudjelovati u izradi strategije, kreiranju i praćenju digitalnog marketinga u modernom bankarskom okruženju te imate iskustva i kreativni ste u social network content menadžmentu prijavite se putem brze prijave. Neki od zadataka koji vas očekuju na ovom radnom mjestu su egzekucija SEM strategije te optimizacija i prepoznavanje prilika za rast SEM-a. Od vas se očekuje minimalno Google AdWords Fundamentals certifikat, izvrsno poznavanje Google Analytics-a, GAIQ certifikat (poželjno) te izvrsno znanje engleskog jezika u govoru i pismu.

Analytic Company GmbH za rad u Hamburgu, Njamačka traži MySQL Software Engineer (m/f). Očekuje vas rad na inovativnim softverskim rješenjima za automobilsku industriju. Više info saznajte klikom na brzu prijavu.

Media Boss j.d.o.o. zapošljava na poziciji Front End / Back End developer (m/ž).  Od kandidata se očekuje rad sa CSS predprocesorima SAAS ili LESS, poznavanje nomenklatura, Iskustvo rada s web servisima (REST API) kao i s Foundation i/ili Bootstrap frameworkom. Neki od zadataka koji vas očekuju na ovom radnom mjestu su aktivno sudjelovanje u kreiranju korisničkog iskustva na projektu, osiguranje tehničke izvedivosti dizajna te razvoj postojećih i novih funkcionalnosti za korisnike. Prijavite se brzom prijavom.

Johnson Controls za rad u Bratislavi traži Data Analyst – Talent Acquisition (m/f). Očekuje vas rad u međunarodnom i raznolikom radnom okruženju u kojem vam se nudi mogućnost za profesionalni rast i razvoj. Sjedište kompanije nalazi se u centru grada u blizini rijeke i shopping centra. Prijavite se putem brze prijave.

UPS Savjetovanje d.o.o. je u potrazi za Mehatroničarom (m/ž). Mjesto rada je Njemačka. Očekuje vas popravljanje i održavanje mehatroničke opreme i sustava te instalacija Softwera i programiranje. Od kandidata se očekuje SSS mehatroničar, dobro znanje njemačkog jezika u govoru i pismu, samostalnost u radu te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Radno iskustvo u struci je poželjno. Prijavite se klikom na brzu prijavu.

Dekra zapošljavanje d.o.o. za klijenta CADCAM Grupu traži PLM konzultanta (m/ž). Mjesto rada je Zagreb. Između ostaloga očekuje vas aktivno sudjelovanje u realizaciji prodajnih aktivnosti, implementaciji i uspješnom završetku implementacije PLM rješenja i usluga te rad na svim predprojektnim, projektnim i postprojektnim aktivnostima. Nude se motivirajuća primanja sukladno ostvarenim rezultatima te program uvođenja u rad. Više info saznajte klikom na brzu prijavu.

RIAdria Works j.d.o.o. agencija za zapošljavanje za svoje njemačke partnere traži Programera (m/ž).  Očekuje vas rad u online trgovini i razvijanje software-a. Obavezno je  iskustvo u programiranju: C#, .net i SQL-u, tečno znanje engleskog jezika te znanje njemačkog jezika. Potrebno je 5 godina radnog iskustva. Prijavite se putem brze prijave.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Nvidia Turing – dvostruko skuplje, a samo upola brže

Datum objave 27.08.2018

Nvidia Turing - dvostruko skuplje, a samo upola brže

gtx2080ti_launch_1

Kako jedan od podnaslova u Wccftechovom tekstu kaže i lijepo sumira – nove su Nvidijine Turing kartice do 50% brže od starih, baziranih na Pascal arhitekturi, a skuplje su dvostruko.

Sada dok se početni hype malo spustio, i na vidjelo izlaze performanse novih kartica jasno je kako će u svim situacijama u kojima se ne koristi Ray Tracing one biti samo do 50% brže od starih i to ovisi od slučaja do slučaja i od igre do igre. Ovo su jasno još uvijek samo nagađanja, a pravi će se rezultati i prave razlike znati tek kada izađu prvi testovi.

Ono gdje će Turing donijeti razliku je Ray Tracing (puno bolje osvjetljenje i sjene), a trenutno  je najavljeno jedanaest naslova koji će u ovoj ili onoj mjeri donijeti podršku za RTX. No, ni s Turingom (kao i obično kod prvih kartica s nekom novom tehnologijom), ne treba očekivati čuda kod RTX performansi. Primjerice RTX 2080 Ti vrti Shadow of Tomb Raider u 1080p s uključenim RTX-om pri “samo” 40′ fps-a, a developeri Metro Exodus igre ciljaju na 60 fps-a pri 1080p rezoluciji. O 4K igranju s RTX-om uključenim dakle možemo samo maštati za sada, a uz trenutne cijene u prednarudžbi, rijetko tko će si i moći (ili htjeti) priuštiti novu Turing karticu za igranje.

Više... Vaš Komentar Top
Dell noviteti u svijetu igara na jubilarnom Gamescomu

Datum objave 21.08.2018

Dell noviteti u svijetu igara na jubilarnom Gamescomu

Gamescom_2018_Area 51_R6

Najbolje inovacije Gamescoma 2018 očekuju sve zaljubljenike u esport u Dvorani 8 unutar Windows Gaming zone, u sklopu koje će Dell i Alienware pokazati entuzijastima igranja kako igrati kao profesionalac s najnovijim hardverom, softverom i drugim alatima s kojima će pretvoriti igračku fantaziju u stvarnost. Slaveći svoju 10. obljetnicu, Gamescom, koji se održavau Kolnu, će postati krajnje digitalno igralište od 22. do 25. kolovoza.

Poznati PC za trening esport tima Team Liquid, Alienware Aurora nadograđena je s NVIDIA GeForce RTX 2070, 2080 i 2080 Ti GPU-ima. Kao kućište srednjih dimenzija Aurora je dokazano snažna igraća potpora esport profesionalcima kojima trebaju snažne performanse I mogućnosti nadogradnje, idealna za VR, 4K pa čak I do 12K igre s najvišim grafičkim opcijama.

Alienware perjanica u segmentu igara, s jedinstvenim dizajnom, Area- 51 sa svojim prepoznatljivim trijadama također će biti dostupna s nadogradnjom s novom NVIDIA GeForce RTX 2070, 2080 i 2080 Ti GPU-ima. Izgrađena za entuzijaste koji žele superiorno iskustvo igre I nezaustavljive performanse za najnovije 4K I 8K igre I streaming, novi Area-51 je snažna zvijer s do 18-core Intel procesora.

Gamescom_2018_S2719DGF

Dell potvrđuje svoje vodstvo u svijetu  periferija za igre, računala i zajednici za igre na najvećem europskom sajmu za interaktivne igre i zabavu. Dell donosi nedavno najavljen esport online trening s Alienware Akademijom, ažuriranje Alienware stolnih računala i prijenosnih računala do najnovijih gaming monitora dizajniranih za hardcore i casual igrača podjednako.

Ultimativni laptopi za igru Alienware 15 I 17 od sad dolaze s poboljšanom LED rasvjetom za neograničen broj svjetlosnih kombinacija, efekata I načina rada. Poboljšana TactX tipkovnica te n-key rollover omogućavaju više od stotinu naredbi preko tipki za poboljšane akcije tijekom igre.

Više... Vaš Komentar Top
Gigabyte predstavio nove GeForce RTX kartice

Datum objave 21.08.2018

Gigabyte predstavio nove GeForce RTX kartice

gigabyte_rtx_2080ti_gaming_oc_1

Gigabyte je predstavio nekoliko novih GeForce RTX modela – RTX 2080 Ti Gaming OC 11G, RTX 2080 Ti Windforce OC 11G, RTX 2080 Gaming OC 8G, RTX 2080 Windforce OC 8G i RTX 2070 Gaming OC 8G. Svih pet grafičkih kartica krasi poznati Gigabyteov Windfoiirce 3X hladnjak s jednim kontrarotirajućim ventilatorom, RGB Fusion osvjetljenje, stražnja metalna ploča, Ultra Durable dizajn i tzv. one-click overclocking.

gigabyte_rtx_2080ti_gaming_oc_2

Kartice imaju dva 8-pinska napojna konektora, a preporuka je 650 W napajanje za sistem. Video izlazi su tri DisplayPorta 1.4, jedan HDMI 2.0b i jedan USB Type C s podrškom za VirtualLink. Kartice podržavaju i 2-way SLI konfiguracije. Ono što ih također sve karakterizira je one-click overclocking koji ima tri predpodešena profila za podizanje tvorničkih taktova. Na tržištu će se 2080/Ti modeli naći sljedeći mjesec, a 2070 malo kasnije.

Više... Vaš Komentar Top

Novosti

Prestigio Click&Touch

Clevetura LLC, bjeloruski start-up, razvio je intuitivnu tipkovnicu pomoću tehnologije koja kombinira tipkovnicu, touchpad i miš. Senzori ugrađeni u tipke osiguravaju automatsko i besprijekorno kretanje između tipkanja i načina kontrole kur... Pročitaj više

Adata XPG Spectrix na 5.634 MHz DDR

  Adata je objavio da je XPG Overclocking Lab (XOCL) overclockirao RGB DDR4 memorijski modul SPECTRIX D60G na frekvenciju 5.634 MHz DDR (2.817.1 MHz), što je novi rekord. Prethodni rekord iznosio je 5.608 MHz. Novi rezultat  ostvaren je na... Pročitaj više

Nvidia, ARM i Cuda

Nvidia je jučer najavila svoju podršku za ARM procesore te na taj način otvorila vrata computing industriji visokih performansi da izgradi nove, ekstremno energetski učinkovita AI omogućena exascale superračunala. Nvidia će do kraja godine... Pročitaj više

Suradnja Intela i Samsunga

Kao što naslov govori – Intel se okrenuo Samsungu, jednom od najvećih proizvođača mikroprocesora, kako bi pokušali smanjiti manjkove koji pogađaju tržište računala. Ovo je prvi puta da se Intel okrenuo Samsungu s obzirom da su tokom povijes... Pročitaj više

Gigabyte Aorus NVMe Gen.4 SSD

  Gigabyte je najavio M.2 NVMe SSD baziran na PCIe 4.0 sučelju koje će prve koristiti X570 ploče u doglednoj budućnosti. Novi SSD dolazi u tri različčita kapaciteta, od 500 GB, 1 TB i 2 TB, a dolazi u 2280 veličini modula, opremljen s masiv... Pročitaj više

Sve novosti