Dellova inovativna računala pokreću sva osjetila

Datum objave 06.01.2017 - Uredništvo

Dellova inovativna računala pokreću sva osjetila

Dellova inovativna računala pokreću sva osjetila

dell_ces_2017_1

Dell je na sajmu Consumer Electronics Show (CES) predstavio seriju inovacija koje mijenjaju osobno računalstvo. Sada čitav Dell portfelj osobnih računala sadržava Windows 10 te sedmu generaciju Gen Intel Core procesora.

Dell Canvas

Ono što je započelo kao Dellov koncept pametnog stola 2014. godine evoluiralo je u Dell Canvas novu kategoriju tehnologije radne stanice koja omogućuje kreativnu produktivnost za content developere i dizajnere. Radna stanica od 27 inča može se koristiti pod kutem ili položena ravno na stolu kako bi profesionalci mogli kreirati, komunicirati i izražavati svoje misli i ideje, prirodno kao što to rade s olovkom i papirom. Primjerice, korištenjem dodira ili digitalne olovke, Dell Canvas pretvara crteže u digitalne slike. Razvijen u partnerstvu s Microsoft Corp. te podržan od strane bilo kojeg Windows 10 uređaja, Dell Canvas se neprimjetno spaja sa softverskim rješenjima poput Adobea, Autodeska, AVID-a, Dessault Systems te SolidWorks.

XPS 13 u konvertibilnom modelu te još snažniji XPS 15

Dell XPS je osvojio više nagrada nego ijedan drugi brend u Dellovoj povijesti. Nastavno na taj uspjeh, Dell je sada predstavio i XPS 13 2-u-1, najmanji na svijetu 13-inčni 2-u-1. Novi XPS nudi mogućnost okretanja u 360 stupnjeva za višestruku produktivnost koristeći Continuum, do 15 sati rada baterije te iznimnu jasnoću prikaza s QHD+ (5.7M piksela) InfinityEdge ekrana osjetljivog na dodir – također prvog dostupnog kod 2-u-1 uređaja.

dell_ces_2017_3

XPS & Precision

Neka AIO osobna računala na tržištu danas ne ulažu dovoljno pozornosti na kvalitetu zvuka. Izrađen u suradnji s Jack Jospeh Puigom, glazbenim producentom nagrađenim Grammyjem te direktorom kreativnih inovacija Waves Audio, novi XPS 27 AIO te Precision postavljaju sasvim novu razinu kvalitete koja je ranije zahtijevala vanjsku jedinicu za zvuk. S ugrađenim hi-fi sustavom, pružaju dosad najbolju kvalitetu zvuka dostupnima kod AIO računala s 10 zvučnika koji pružaju zvuk i do 50W po kanalu. Uz to, impresivno je i vizualno iskustvo s 4K Ultra HD (3840 x 2160) ekranom osjetljivim na dodir koji podržava 100 posto Adobe RGB raspon boja. AIO Precision pruža još više performansi s Intel® Xeon® procesorom, AMD Radeon Pro grafikom koja pruža VR te izvanrednu pouzdanost s ISV certifikacijom za top programe kao što su AVID i SolidWorks, kao i vodećim softverom za upravljanje i sigurnost.

Dellova prva VR mobilna radna stanica

Dell je svjetski lider u virtualnoj stvarnosti (VR) s najviše mogućnosti u segmentu osobnih računala, uključujući XPS, Alienware i Precision radne stanice koje podržavaju Oculus i HTC slušalice. Dell Precision 7720 mobilna radna stanica – Dellova prva VR mobilna radna stanica dizajnirana posebno za stvaranje VR sadržaja. To je ujedno i najsnažnija mobilna radna stanica, zahvaljujući posljednjoj generaciji 7th Gen Intel Core i Intel Xeonprocesora te NVIDIA Pascal Quadro profesionalne grafike. A kako se radi o mobilnoj radnoj stanici, kreatori sada mogu razvijati VR sadržaje gdje god za to dobiju inspiraciju.

UltraSharp 32 Ultra HD 8K monitor

Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K Monitor prvi je na svijetu 32-inčni 8K monitor. Ima više od milijardu boja, 33.2M piksela, 100 posto Adobe RGB i sRGB raspon boja te dosad nedostupnih 280 ppi – što je četiri puta više nego kod Ultra HD 4K rezolucije te 16 puta više sadržaja nego kod Full HD uređaja. Monitori koji nude ovako ekstremnu razinu rezolucije i Dell PremierColor jasnoću i gradaciju su važni u komercijalnim područjima gdje je izrazito važno povećanje slike – kao kod montaže foto i video sadržaja, u medicini i dijagnostici, ili istraživanju nafte i plina. Uz to, njegov gotovo bezgraničan ekran pruža 32 inča u vrlo kompaktnom izdanju.

Uz to, Dell najavljuje i nekoliko novih monitora s novim HDR značajkama kako bi pojačao vizualno iskustvo kroz široki spektar boja, za osobito žive slike, veću jasnoću vibrantnih tekstura te pojačan kontrast. Novi monitori s HDR značajkom uključuju Dell 27 Ultrathin Monitor modernog dizajna, najtanjeg profila u svojoj klasi, InfinityEdge displej, Quad HD tehnologiju i USB Type-C povezivost kao i Dell 24 i 27 InifinityEdge monitore, koji pružaju i dvostruke 6W vanjske zvučnike.

Novosti za privatne i poslovne korisnike

Dellove linije XPS, Inspiron i Alienware za privatne korisnike te OptiPlex, Latitude i Precision za poslovne korisnike poboljšani su 7. generacijom Intel Core procesora, USB-C s Thunderbolt 3 opcijom povezivanja te novom profesionalnom grafikom iz NVIDIA-e i AMD-a. Dell je osvježio i ponudu monitora, zadržavajući prvu poziciju na svjetskoj razini.

Proizvodi za poslovne korisnike također imaju 7. generaciju Intel Core vPro i Xeon procesora, kao i novi, ultra tanki dizajn notebooka i 2-u-1 računala, kao odgovor na zahtjeve korisnika za tankim i laganim proizvodima koji omogućavaju visoku produktivnost, sigurnost i upravljanje. Na primjer, Dell je osnažio vodeću poziciju u segmentu radnih stanica s Precisionom 5520, najtanjom 15-inčnom radnom stanicom na svijetu. U ponudu za poslovne korisnike dodane su i serija ultrabooka Latitude 7000 te nagrađivana 12-inčna serija 2-u-1 Latitude 5000.

Za ljubitelje stolnih računala željnih rješenja koja ne zauzimaju puno prostora, Dell je pripremio novi OptiPlex 5250 AIO i obnovljenu liniju OptiPlex malih i mikro računala. Ovi elegantni proizvodi osiguravaju maksimalne performanse u kompaktnoj šasiji koja se može postaviti iza ekrana zahvaljujući inovativnim AIO stalcima. Druga mogućnost je postavljanje ispod stola. Savršeni za uparivanje sa stolnim ili prijenosnim računalom, novi monitori uključuju Dell 24 Monitor za video konferencije, koji ima Full HD IR kameru s 2 megapiksela, mikrofon koji poništava buku te ugrađene dvostruke 5W zvučnike te Dell 24 Touch Monitor.

Više... Vaš Komentar Top
Nvidia na CES-u 2017.

Datum objave 06.01.2017

Nvidia na CES-u 2017.

nvidia_ces17

Nvidia je na ovgodišnjem CES-u zauzela glavnu pozornicu i na čelu s Jen-Hsun Huang-om predstavila Shield TV 4K, GeForce Now uslugu za igrače, novosti iz automotive svijeta i G-Sync HDR, a par dana ranije i GTX1050/Ti za prijenosnike. GeForce Now za PC i Mac je usluga koja omogućuje povezivanje korisnikovog Steam, Origin ili GOG računa s Pascal baziranim računalom u Cloudu i igranje svih igara čak i na low end računalima. Usluga se naplaćuje i to 25 USD za 20 sati igre, no i to će ovisiti o razini performansi koje se odaberu.

Shield TV je nadograđen i sada podržava 4K HDR streaming preko Amazon Videa, a koštati će oko 200 USD. Prdstavili su i Spot, koji je uređaj sličan Amazonovom Echo Dot-u (Alexa), koji uz pomoć Google Assistanta komunicira sa Shiled TV-om (nije standalone uređaj nego radi samo sa Shield TV-om).

Predstavljen je i Xavier AI Car supercomputer koji ima osam custom ARM64 jezgri, 512 grafičkih Volta jezgri, TDP od 30W, pogoni Driveworks OS i u stanju je obraditi 30 tera operacija. Predstavljena su i partnerstva s Audijem, ZF-om i Bosch-om.

Više... Vaš Komentar Top
AMD na CES-u 2017.

Datum objave 06.01.2017

AMD na CES-u 2017.

AMD-Vega-GPU

AMD je bio poprilično zauzet na ovogodišnjem CES-u, baš kao i njihova zelena konkurencija. No, za razliku od Nvidije koja nije predstavila ništa novoga na polju desktop grafike (hardvera), oni su predstavili potpuno novu arhitekturu – Vega-u. Vega donosi mnoštvo novosti i jedna od najvećih je to nadogradnji GCN arhitekture od njenog predstavljanja prije šest godina. Vega donosi novu arhitekturu memorije sa HBM2 tehnologijom koja poduplava propusnost u odnosu na prethodnu generaciju, te donosi veće kapacitete na istoj površini, a Vegina arhitektura je optimizirana za adresiranje do 512TB virtualnog adresnog prostora. Geometrijski je cjevovod poboljšan i omogućuje preko 200% povećanja propusnosti po taktu u odnosu na stariju arhitekturu. Compute engine u Vega-i je baziran na fleksibilnom compute mehanizmu koji nativno može procesirati 8, 16, 32 i 64-bitne operacije u svakom taktu, a compute jedinice rade i na višem taktu. Novost u Pixel mehanizmu je Draw Stream Bining Rasterizer koji uz pomoć “pametne” priručne memorije omogućuje “fetch once, shade once” piksela u fazi rane raspodjele onih piksela koji neće biti vidljivi na finalnoj sceni. Ovom tehnikom se smanjuje potrošnja energije.

Vega će dolaziti u izvedbama 10 i 11, baš kao i Polaris, a čipovi će se izrađivati u 14 nm proizvodnom procesu. Očekivane performanse jačeg Vega 10 čipova su 12.5 TFLOPS-a (ili 25 TFLOPS-a FP16). Kartice bi trebale biti opremljene s 8 i 16 GB HMB2 memorije propusnosti 512 GB/s. Vega 10 je ogroman čip, samo malo manji od Fiji-a u Fury karticama, a procjenjuje se kako će mu površina biti između 530 i 560 mm kvadratnih.

Uz Vegu, glavna vijest su i Ryzen procesori te AM4 ploče s X370 čipsetom. Saznalo se tako da je stroj koji je poslužio kao demo za Vegu pogonio Ryzen procesor koji je radio na osnovnom taktu od 3.6 GHz i turbo taktu od 3.9 GHz, te kako je riječ o inženjerskom primjerku F3 steppinga, dok se za F4 stepping očekuje turbo od 4.0 GHz.

Više... Vaš Komentar Top
AMD Radeon FreeSync 2

Datum objave 04.01.2017

AMD Radeon FreeSync 2

amd_freesync2

AMD je predstavio drugu generaciju FreeSync tehnologije koja donosi poboljšanja i nova partnerstva s proizvođačima monitora. Certificirani FreeSync monitori će imati nizak odziv, visoku osvijetljenost, visoki nivo prikaza crne boje i široki raspon sprektra boja te podršku za HDR – High Dynamic Range. Uz to, monitori će podržavati i LFC – Low Framerate Compensation, za još bolje iskustvo u igranju. Tome doprinosi i Plug`n`Play podrška pa više nema potrebe za podešavanjem upravljačkih programa i postavaka monitora.

Postojeći formati za prijenos HDR signala su primarno dizajnirani za prikazivanje na televizorima, s mapiranjem tona boja na samim ekranima, što često dovodi do previsokog kašnjenja za PC gaming standarde. AMD-ov novi API za FreeSync 2 omogućava alternativu s vrlo niskim kašnjenjem, koja se oslanja na Radeon GPU. Ovo rješenje omogućava igri mapiranje tonova boja direktno nasuprot ciljanom osvijjetljenju, kontrastu i spektru boja samog ekrana. Radeon FreeSync 2 tehnologija omogućava 2x osvijetljenosti i spektra boja, u usporedbi s sRGB-om.

Bitno za naglasiti je kako će FreeSync i FreeSync 2 tehnologije nastaviti koegzistirati, pri čemu će svi FS Radeoni podržavati i FS2 uključujući i nove kartice bazirane na Polaris arhitekturi.

Više... Vaš Komentar Top
Patriot najavio nove proizvode na CES-u

Datum objave 04.01.2017

Patriot najavio nove proizvode na CES-u

patriot_v770 patriot_v730

Patriot je najavio dosta novih proizvoda na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu. V770 RGB i V730 LED su nove mehaničke tipkovnice opremljene Kalih Red mehaničkim prekidačima, s NKRO funkcijom, dediciranim makro tipkama i 108 programabilnih makro tipaka, pratećim softverom i naravno osvjetljenjem. Cijena V770 modela je 150 USD, a V730 modela prihvatljivijih 80 USD.

patriot_v570 patriot_v530

Uz tipkovnice jasno idu i miševi te novi headsetovi. Novi miševi nose nazive V570 i V530. Prvi je opremljen Avago 9800 laserskim senzorom, a drugi Avago 3050 optičkim. Oba su žičana, donose osvijetljenje a prodavat će se po cijenama od 60 i 30 USD.

patriot_v370

Slušalice nose nazive V370 RGB, V361 LED i V330. Dva jača modela imaju 40 mm drivere s neodimijskim magnetima i virtualni 7.1 surround zvuk. Ujedno imaju i dodatan 30 mm sub-driver za vjerniju reprodukciju nižih tonova. V330 ima također 40 mm drivere, ali je namijenjen igračima s nižim budžetom. CIjene su 70, 50 i 40 USD.

Predstavili su i novu SDXC karticu u LX seriji kapaciteta 256 GB, koja je namijenjena pohranjivanju 4K video materijala (Class 10). Brzina čitanja je 90MB/s, zapisa 80MB/s, a kartica će se prodavati po cijeni od 200 USD.

Više... Vaš Komentar Top
Chieftecove nove web stranice

Datum objave 04.01.2017

Chieftecove nove web stranice

chieftec_gp01b_3

Chieftec je ponosno predstavio svoje nove web stranice, koje su sada responzivne u ovisnosti o pregledniku i rezoluciji, a uz to su preglednije i korisnici mogu lakše pronaći traženi proizvod, ili informacije.

Više... Vaš Komentar Top
G.Skill predstavio DDR4 kitove za Kaby Lake

Datum objave 04.01.2017

G.Skill predstavio DDR4 kitove za Kaby Lake

gskill_kaby_lake

G.Skill je predstavio nove specifikacije DDR4 Trident Z kitova namijenjenih korištenju sa Z270 pločama i Kaby Lake procesorima. S obzirom na sve veću potražnju 8GB modula, izbacili su kitove kapaciteta 16GB (2x 8GB) i 32GB (4x 8GB). Podignute su i brzine pa tako imamo kit brzine DDR4-4266MHz pri CL19-19-19-39 latencijama i kapaciteta 16GB (8GBx2), te brzine DDR4-4133MHz pri CL19-21-21-41 latencijama i kapaciteta 32GB (8GBx4). Uz ove najbrže, mogu se nabaviti i kitovi brzina 3600, 3866 i 4000 MHz.

Više... Vaš Komentar Top
Može li Nokia imidž bit dovoljan da osigura uspjeh na tržištu?

Datum objave 04.01.2017

Može li Nokia imidž bit dovoljan da osigura uspjeh na tržištu?

povratak_nokie_1

Već i  golubovi na ulicama i trgovima znadu da se Nokia brend vraća ove godine na mobilno tržište.  Za to će se pobrinuti HMD Global tvrtka koja je stekla licencu za razvoj i prodaju brandiranih uređaja za sljedećih deset godina. Oni žele vratiti 5 posto globalnog tržišnog udjela do 2019 godine.  Mogu li u tome uspjeti?

Nokiji neće biti lako iako je tvrtka za istraživanje tržišta CCS Insight napomenula da imaju dobre izglede. Iako se planiraju posebno usredotočiti na tržište Indije, gdje namjeravaju nuditi vrlo jeftine uređaje s visokim stupnjem prepoznatljivosti u konfiguraciji proizvoda, trebaju prvenstveno osvojiti potrošače kineskog i europskog tržišta.

 povratak_nokie_2

Otišli su dani kada sam po sebi je brand bio dovoljan da se donese odluka oko kupnje nekog uređaja. Ovom činjenicom su se suočili Samsung, HTC i Sony. Nostalgija je jedna stvar, a spremnost posegnuti u džep nešto sasvim drugo. Tržište je  gladijatorska arena osobito nakon uključivanja mnogobrojnih kineskih proizvođača. Oni su pokazuju  da je često mnogo važniji omjer cijene i kvalitete  od same marke. Sjetimo se BlackBerrya. Cijena je, u konačnici, presudila njihovoom Priv modelu. Dakle, HMD Global bi trebao bit vrlo kreativan, osmisliti dizajn uređaja privlačan oku većini potrošača, naravno, ponuditi inovativne značajke i ponuditi modele poi razumnim cijenama.  Osim toga, trebaju uložiti puno novca na promociju Nokia proizvoda.

 povratak_nokie_3

Najgore što bi mogli učiniti je ostati isti kao svi drugi.  No, ne vjerujemo da HDM Global planira krenuti tim putem. Mnogi su u novu tvrtku došli s menadžerskim iskustvom iz nekadašnje Nokie i postavili su urede u 40 lokacija širom svijeta. Uostalom, najavili su da će se usredotočiti na dvije značajke  kako bi se vratili u igru: jednostavnost korištenja uređaja i autonomiju baterija.

Bivši izvršni direktor Nokia, sada direktor HMD Global, Arto Nummela, je rekao za Reuters,  da prvi pohod u svijet Android pametnih telefona je  uspostavljanje bliske suradnje s Googleom. Zato su se pojavile neke spekulacije kako bi HMD bi mogao postati idući Googleov partner,  u proizvodnji Pixel modela i zamijeniti HTC.

S druge strane to može značiti da Nokia planira upotrebu uglavnom čistog Androida, bez velikih promjena u korisničkom sučelju što bi moglo omogućiti programerima  brzu prilagodbu  na novi firmware svaki put kada Google objavi novu verziju Android sustava.

Povratak sudnicama

povratak_nokie_4

 Ipak postoji nešto što nam se previše ne sviđa.  Povratak na  tržište nakon godina neaktivnosti uključuje povratak sudnicama što bi ih moglo okarakterizirati kao  patentne trolove.

Nokia je podnijela prijavu protiv Applea ukupno na četiri suda  u SAD-u,  zatim u Njemačkoj u Düsseldorfu, Mannheimu i Münchenu. U svim slučajevima traži naknadu od Applea za neovlašteno korištenje oko 32 patenata u iPhone.  Uglavnom se odnose na zaslon, korisničko sučelje, softverske alate, antene, video kodiranje i dekodiranje.

Ovo nije prva tužba protiv Applea. U 2011. godini  Apple je platio Nokiji oko 420 milijuna eura odštete za naknadu tantijema. Isto se dogodilo HTC-u.  Nokia ih je tužila 2012. godine za korištenje  čak 45 patenata. Potom su uslijedile tužbe protiv Samsunga i LG-ja.

Analitičari očekuju da će Nokia koja dalje drži oko 30 000 patenata  mobilne i komunikacijske tehnologije, pokrenuti tužbe za  oko 40 tvrtki proizvođača mobilnih telefona u narednom razdoblju. Ili ih barem pritisnuti  da im plate tantijeme  kako bi zaštitili svoje interese.  Računaju da bi Nokia mogla naplatiti najmanje 1,3 milijardi eura za svoje patente od  2016-2018 godine.

Više... Vaš Komentar Top
CVE:  Android sustav najranjiviji u 2016.

Datum objave 04.01.2017

CVE: Android sustav najranjiviji u 2016.

CVE_1

Izvješće za 2016. godinu od strane organizacije Common Vulnerabilities and Exposures (CVE), pokazalo je da najviše sigurnosnih propusta softverskih proizvoda bilo je u sustavu Android.  Preciznije, identificirana su  523 propusta. Googleov Android sustav slijede Debian (319) i Ubuntu (278).  Flash Player je na četvrtom mjestu.

Od Desktop sustava, Mac OS X je smanjio broj ranjivosti s obzirom na 2015.godinu (444) na 215. Slijedi Windows 10 sustav sa 172 ranjivosti, Windows 8.1 do 154, Windows 8.1 RT, do 139, Windows 7 je peti, sa 134.

Na području web preglednika, Chrome je imao 171 ranjivost, Edge preglednik 135, a slijede Firefox 133, IE preglednik 129 i Safari 56.

 CVE_2

Prema CERT.hr, proces kreiranja CVE identifikatora počinje s otkrivanjem potencijalnih sigurnosnih ranjivosti ili načina njihova iskorištavanja. Osoba koja je otkrila nedostatak zahtjeva jedan ili više „candidate“ brojeva. Odjel CVE CNA (eng. Candidate Numbering Authority) dodijeli informacijama CVE broj („candidate“). Osoba koja je zahtijevala broj mora ga proslijediti svim stranama uključenim u otkrivanje ranjivosti te ga uključiti u sigurnosnu preporuku. Nakon objave obavještava se organizacija MITRE koja objavljuje detalje na mjestu rezerviranom na CVE web stranici te predstavlja kandidata odboru CVE Editorial Board. Ako odbor prihvati kandidata, mijenja se status u „entry“ te se osvježavaju informacije.

Više... Vaš Komentar Top
Zbog Samsung Desktop Experience, Apple bi trebao biti oprezan

Datum objave 04.01.2017

Zbog Samsung Desktop Experience, Apple bi trebao biti oprezan

samsung_desktop_experience_1

Već prije koju godinu Samsung se uspio riješiti stigme kako kopira Apple. Pokazali su da mogu osmisliti drugačiji dizajn, osobito Note linijom velikih ekrana i  S-Pen stylusom, te Galaxy S top modelima zakrivljenih staklenih rubova.

Sada stižu vijesti da bi Samsung Galaxy S8 mogao bit lansiran sa sličnim prepoznatljivim značajkama Microsoftovog Continuuma. Ova značajka će se zvati  Samsung Desktop Experience .  Omogućuje uređaju da bude   spojen na računalni monitor, miš i tipkovnicu. Dakle, bit će omogućeno spojiti na pametan telefonu periferije  kako bi se brzo stvorilo radno okruženje kao na stolnom ili prijenosnom računalu. Zvuči poznato? Naravno. Windows 10 (Mobile) sustav je uveo  tu značajku.

samsung_desktop_experience_2

Spajanje će se najvjerojatnije provoditi putem USB-C sučelja standarda USB 3.1 Gen2 s podrškom za Thunderbolt, a dodaci Bluetooth vezom. No, možda Samsung lansirati ožičenim sidrište po uzoru na Microsoftovo rješenje.

U međuvremenu mnogi su kritizirali značajku Continuum pri tome navodeći razne razloge, no možda će bit hvaljena ako ju uvede Samsung.  Realno, još uvijek postoji veliki rizik u smislu tržišnog prihvaćanja.  Isto tako značajka bi mogla bit korisno oružje u pobijedi nad Apple iPhone u budućnosti. Njome izravno mame poslovne korisnike ili one koji moraju raditi bilo kada i bilo gdje. Na drugoj strani, ne treba zanemariti Microsoft koji priprema Surface pametan telefon, iskustvo u povezivanju mobilnog uređaja se ožičenim sidrištem kao i bežičnim povezivanjem.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 4 minute

LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja

Objavljeno prije 7 minuta

F1 sezona 2018

Objavljeno prije 10 minuta

Tele2 - Pokućni internet (novo)

Objavljeno prije 11 minuta

Adaptacija kuće/stana

Objavljeno prije 16 minuta

P:i5 6400 i msi b150m

Novosti

AMD na E3 sajmu

Pored mnogobrojnih konferencija i najava novih igara, kako za sljedeću, tako i za ovu godinu, na ovogodišnjem E3, AMD je imao veliki nastup kroz suradnju s njihovim mnogobrojnim partnerima iz industrije igara. Tri velike AMD najave s ovogod... Pročitaj više

Noctua hladnjaci za LGA3647

Noctua je predstavila tri nova hladnjaka za Intel Xeon Scalable (Platinum, Gold, Silver ili Bronze i Purley serije) i Xeon-Phi (Knight’s Landing ili Knight’s Mill) procesore na LGA3647 socketu. Hladnjaci dolaze u 140, 120 i 92 milimetra izv... Pročitaj više

Cooler Master CK550

Cooler Master predstavlja novu mehaničku tipkovnicu nazvanu CK550. Tipkovnica koristi Gateron mehaničke prekidače koji su dostupni u plavoj, smeđoj i crvenoj izvedbi. Tipkovnicu karakterizira gornja strana od zakrivljenog aluminija u jednom... Pročitaj više

ADATA predstavlja USB flash pogon UV240

ADATA Technology je predstavio USB flash pogon UV240 – novitet u svojoj bogatoj ponudi prijenosnih uređaja za pohranu. UV240 funkcionira prema standardu USB 2.0 i dolazi u kapacitetima do 64 GB. Krasi ga praktičan dizajn bez klasičnog poklo... Pročitaj više

Izdvojeni poslovi tjedna - informatika i telekomunikacije

U suradnji s portalom posao. hr donosimo vam tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji Informatika i telekomunikacije. U nastavku pogledajte aktualne poslove koje su za vas odabrali stručnjaci sa specijaliziranog portala za tražen... Pročitaj više

Sve novosti