Gemini – najnoviji Googleov pokušaj da demonstrira svoju AI snagu

Datum objave 11.12.2023 - Sanja Ledinek

Gemini – najnoviji Googleov pokušaj da demonstrira svoju AI snagu

Gemini - najnoviji Googleov pokušaj da demonstrira svoju AI snagu

Gemini najnoviji Googleov pokušaj da demonstrira svoju AI snagu (1)

Predstavljen je Gemini, Googleov najbolji LLM veliki jezični model sa širokim rasponom funkcija. Podržava podatke kao što su tekst, kod, audio, slike i video. Može razumjeti, upravljati i analizirati kombinaciju slika, teksta i videa, pri tome pružajući bolje mogućnosti razmišljanja te interpretirati i pisati kod visoke kvalitete u Pythonu, Javi, C++ programskim jezicima.

Google kaže da dolazi u tri veličine:

Gemini 1.0 Pro namijenjena je integraciji u Google Bard. Pruža naprednije zaključivanje, planiranje i pisanje, kao i sposobnost razumijevanja i sažimanja sadržaja. Google ovdje posebno oglašava performanse koje nadilaze GPT 3.5 (u šest od osam mjerila, uključujući MMLU i GSM8K). Za sada je ograničen na engleski jezik.

Gemini Ultra  je najmoćnija verzija namijenjena za najsloženije zadatke. Bit će lansirana početkom sljedeće godine i namijenjena poslovnim korisnicima i istraživačima, pa Googleu treba više vremena za daljnje testiranje njegove pouzdanosti.

Testovi su pokazali da za sada nadmašuje ljudske stručnjake u razumijevanju masovnog višezadaćnog jezika, testu koji kombinira 57 predmeta iz matematike, fizike, prava i medicine, etike i testiranja znanja, razumijevanja čitanja i sposobnosti rješavanja problema.

Gemini najnoviji Googleov pokušaj da demonstrira svoju AI snagu (2)

Treća verzija je nano, integrirana u Google Pixel 8 Pro preko Android AICore. Može podržati sažetke snimanja glasa ili pomoći pri odgovaranju na poruke. Prilikom prezentacije Google je, hvaleći se, prikazao rezultate Gemini testa na raznim skupovima testova kao što su MMLU, različita predmetna pitanja, GSM8K matematički test, HumanEval, Python test kodiranja. Gemini pobjeđuje GPT-4 u gotovo svakom skupu, uključujući vizualni test. GPT-4V ili audio podatke se pretvara u tekst, i dalje pobjeđuje specijalizirane modele. Uz to za otprilike za sat vremena Gemini može analizirati 200.000 dokumenata znanstvenog istraživanja, filtrirati relevantne dokumente i zatim sažeti podatke.

Je li Gemini doista toliko moćan?

Sudeći prema demonstracijskom video koji prikazuje Gemini multimodalne funkcije, izgleda mnogo bolje od konkurentskih proizvoda, ali je bila lažna propaganda. Konkretno, prema stvarnoj praktičnoj situaciji, uopće ne može postići prikazane učinke brzog određivanja fizičkih objekata na ekranu i dati povratnu informaciju poput ljudskog glasa. Nakon što se vijest proširila bespućima interneta, Google DeepMind je priznao da demonstracija nije izvedena u stvarnom vremenu ili glasom, ali su negirala namjerno krivotvorenje, rekavši da je vrijeme reakcije jednostavno skraćeno radi jednostavnosti. Zanimljivo, zar ne?

allowfullscreen>

Ako želite iskusiti nadogradnje, to možete učiniti na ovoj web adresi.

Više... Vaš Komentar Top
Tržište GPU-a zabilježilo je najveći rast isporuka od 2020. godine

Datum objave 11.12.2023

Tržište GPU-a zabilježilo je najveći rast isporuka od 2020. godine

Tržište GPU-a zabilježilo je najveći rast isporuka od 2020. godine (1)

Od vrhunca u 2020., tržište GPU-a je u stalnom padu, s kvartalnim rastom od približno 20 postotna boda. Glavni razlog je taj što je pandemija COVID-19 uzrokovala poremećaje u opskrbnom lancu, smanjivši broj proizvoda na tržištu i povećavši cijene. Međutim, situacija se promijenila 2023., s normalizacijom tržišta i značajnim padom cijena u segmentu računala.

Od trećeg tromjesečja 2023. tržište se vratilo na profitabilnost, s prvim pozitivnim rastom od drugog tromjesečja 2021., koji je narastao na 16,8 posto. I ne samo to, isporuke GPU-a također su porasle na 71,9 milijuna jedinica. Na temelju trenutnih trendova, instalirana baza GPU-a doseći će 5 milijardi jedinica do kraja 2026. godine, uključujući integrirane grafičke kartice i diskretne grafičke kartice.

Tržište GPU-a zabilježilo je najveći rast isporuka od 2020. godine (2)

Pogledamo li detaljnije tržišni udio proizvođača grafičkih kartica u trećem tromjesečju 2023., AMD je imao najveći porast udjela, za 2,4 postotna boda, a isporuke su porasle za 36,6 posto u odnosu na prethodni kvartal.

AMD-ov snažan rast može se pripisati prodaji prijenosnih računala, jer svi AMD Ryzen procesori za prijenosna računala dolaze s AMD integriranom grafikom. Isto vrijedi i za desktop procesore Ryzen 7000, koji su bili iznimno popularni u posljednjih nekoliko mjeseci zbog sniženja cijena na AM5 platformi. NVIDIA je zauzela drugo mjesto s povećanjem udjela od 1,3 posto i isporuka 25,2 postotna boda.

Tržište GPU-a zabilježilo je najveći rast isporuka od 2020. godine (3)

Iako su isporuke porasle za 10,4 posto, Intelov udio pao je za 3,7 postotna boda. Pogledamo li malo dalje statističke podatke, ukupna stopa rasta GPU u osobnim računalima (uključujući integriranu i diskretnu grafiku, stolna računala, prijenosna i radne stanice) zabilježila je povećanje od 1,6 posto u odnosu na prethodni kvartal. Diskretne grafičke kartice imaju porast od 37,4 posto u odnosu na prethodni kvartal.

Na temelju trenutnih trendova, očekuje se da će neovisna grafika zadržati 30 posto prodora na tržište u sljedećih pet godina, dok će preostalih 70 posto tržišta činiti integrirana grafika.

Više... Vaš Komentar Top
U EU dogovorena sveobuhvatna pravila za pouzdanu umjetnu inteligenciju

Datum objave 11.12.2023

U EU dogovorena sveobuhvatna pravila za pouzdanu umjetnu inteligenciju

U EU dogovorena sveobuhvatna pravila za pouzdanu umjetnu inteligenciju (1)

Nakon maratonskih pregovora, Europski parlament, zemlje članice EU i Europska komisija postigli su dogovor o Zakonu o umjetnoj inteligenciji, koji će postati prva svjetska sveobuhvatna regulativa u području umjetne inteligencije.  S obzirom na opći ton pravila, trebala bi se odnositi na sve, a time i na modele otvorenog koda.

U nacrtu regulative o umjetnoj inteligenciji koju je predložila Europska unija, ističe se da umjetna inteligencija mora biti alat koji služi čovječanstvu, a krajnji cilj je povećanje ljudske dobrobiti, a ne razvoj same tehnologije umjetne inteligencije kao glavne svrhe. Korištenje umjetne inteligencije na tržištu mora biti u skladu s načelima pravednosti i jednakosti, i ne smije ograničavati niti ometati razvoj drugih tehnologija.

Relevantni predloženi propisi uključuju interni razvoj i primjenu metoda umjetne inteligencije unutar tvrtki, kao i načela primjene u područjima kao što su obrazovanje, zapošljavanje i zdravstvena skrb, te definiraju potencijalni utjecaj umjetne inteligencije na četiri razine: minimalna, ograničena, visoka razina i rizik zabrane.

Među njima, prikupljanje podataka za zaštićene društvene skupine, ili čak praćenje i bilježenje osobnih podatke u bilo kojem trenutku putem biometrije (kao što je prepoznavanje lica) u stvarnom vremenu, zabranjena je razina. Što se tiče upotrebe u kritičnoj infrastrukturi, obrazovanje, pravnim poslovima ili poslovima povezanim s pravosuđem, kao i tehnologije povezane s zapošljavanjem djelatnika, klasificirani su kao visokorizični, dok su aplikacijske usluge koje pružaju tvrtke kao što su ChatGPT, Bard i Copilot trenutno klasificirane kao ograničeni rizik.

Što ako tvrtke prekrše pravila?

Ako tvrtke s umjetnom inteligencijom prekrše pravilo, riskiraju kazne od 35 milijuna eura ili najviše 7 posto svojih globalnih prihoda, do najviše 7,5 milijuna eura. Nadalje, postoje veće ovlasti od izricanja kazni, poput uklanjanja modela s tržišta ili prestanka ponude kao SaaS. Također nadzornici još moraju izraditi politiku koja navodi na što će se koja kazna odnositi i kada se koriste postoci umjesto tvrdih iznosa.

U EU dogovorena sveobuhvatna pravila za pouzdanu umjetnu inteligenciju (2)

Ostaje još pitanje provedbe. Odredbe o provedbi kažu da regulatori mogu zahtijevati pristup izvornom kodu, uključujući (pod povjerljivošću) parametre AI modela.

EU je zapravo predložila relevantne mjere upravljanja za tehnologiju umjetne inteligencije u prošlosti. Primjerice, 2018. predložena je strategija umjetne inteligencije i plan koordinacije za europsko područje, a 2019. etičke smjernice za primjenu umjetne inteligencije. U travnju ove godine osnovati posebnu radnu skupinu za pomoć zemljama u rješavanju mjera zaštite podataka koje stoje iza tehnologije umjetne inteligencije.

Prije toga, Europska unija je predložila Opći zakon o zaštiti podataka (GDPR) za zaštitu osobne privatnosti europskih stanovnika, zahtijevajući da sve usluge dobiju pristanak korisnika prije prikupljanja potrebnih podataka o korištenju. U trenutnim primjenama tehnologije umjetne inteligencije usmjerenim na podatke, EU se nada da će postići ravnotežu između prikupljanja podataka i tehnoloških aplikacija kako bi spriječila tvrtke da samovoljno prikupljaju osobnu privatnost korisnika na temelju aplikacija tehnologije umjetne inteligencije, a istovremeno izbjegava tehnološki razvoj.

Kada Zakon stupa na snagu?

Vijeće i parlament još trebaju službeno usvojiti dogovoreni tekst kako bi postao zakon EU-a. Očekuje se da će se to dogoditi prije kraja godine. Zakon neće stupiti na snagu prije 2025. To će vjerojatno biti prvi sveobuhvatni zakon o umjetnoj inteligenciji na svijetu.

Više... Vaš Komentar Top
Je li Firefox u opasnosti od nestajanja?

Datum objave 11.12.2023

Je li Firefox u opasnosti od nestajanja?

Je li Firefox u opasnosti od nestajanja (1)

Već postoje mnoge web stranice koje ne podržavaju u potpunosti Firefox, a to će se samo pogoršati u bliskoj budućnosti, jer se opasno približavaju poslovično skliskom rubu.

Razlog je sveobuhvatan skup smjernica i standarda za programere koji izrađuju web stranice američke vlade. Među njima se nalazi “pravilo 2 posto”, koje ukazuje da treba biti podržan svaki web preglednik preko kojeg korisnici pristupaju usa.gov. web stranicama, na temelju opažanja analytics.usa.gov.  Sada ova analitička stranica prikazuje promet Firefox web preglednika od 2,2 posto unazad nekoliko desetaka dana i opasno se približava točki u kojoj bi mogao biti uklonjen s popisa podržanih preglednika, baš kao i Internet Explorer prije njega.

Nažalost, niti analitičari za sada ne vide nikakav dobar razlog za vjerovanje da će se brojke Firefoxa uskoro poboljšati. Zapravo, za web u cjelini kontinuirano opadaju godinama, što pokazuje dijagram u nastavku:

Je li Firefox u opasnosti od nestajanja (2)

Chrome vs Firefox vs Safari za siječanj 2009. do studenog 2023.

Kao što možete vidjeti, Firefox je dosegao vrhunac od 31,82 posto u studenom 2009., a zatim je započeo dugi pad koji je bio gotovo izravno proporcionalan usponu Chromea. Također Safari privlači velik broj korisnika, što također šteti Firefoxu, ali tu je Microsoftov Chromium Edge na kome inzistiraju mnogi korporativni i državni IT odjeli.

Novosti koje donosi Mozilla Firefox 102 web preglednik

Mozille Firefox 89 ima najveće ažuriranje sučelja u povijesti Firefoxa

Firefox za mobilne telefone

Možda sada mislite: pa što? To je samo pitanje za web programere mrežnih stranica američke vlade. Ne utječe na druge. U stvarnosti, mnoge tvrtke opsežno posluju s vladom, tako da će sve vladine inicijative u IT-u utjecati općenito na poslovnu praksu. Tako Firefox, koji je trebao spasiti svijet od Internet Explorera (koji je svojedobno izbrisao Netscape Navigator, prethodnika Firefoxa), uskoro bi mogao krenuti niz ružnu, sklisku padinu prema irelevantnosti.

Više... Vaš Komentar Top
AMD je službeno lansirao Instinct MI300 AI ubrzivače za podatkovne centre i programski paket ROCm 6

Datum objave 09.12.2023

AMD je službeno lansirao Instinct MI300 AI ubrzivače za podatkovne centre i programski paket ROCm 6

Thumb MI300

AMD je ugostio lidere u industriji uključujući Microsoft, Meta, Oracle, Dell Technologies, HPE, Lenovo, Supermicro, Broadcom i Cisco na posebno organiziranom događaju “Advancing AI ” kako bi prikazali kako te tvrtke surađuju s AMD-om na isporuci naprednih AI rješenja koja se protežu iz oblaka poduzeću i osobnom računalu. AMD je lansirao nekoliko novih proizvoda na događaju “Advancing_AI “, uključujući AMD Instinct MI300 seriju AI ubrzivača za podatkovne centre, ROCm 6 otvoreni softverski paket sa značajnim optimizacijama i novim značajkama koje podržavaju modele velikih jezika (LLM) i Ryzen 8040 serija procesora s Ryzen AI.

AI je budućnost računalstva i AMD je u jedinstvenoj poziciji da pokreće end-to-end infrastrukturu koja će definirati ovu eru umjetne inteligencije, od masivnih instalacija u oblaku do poslovnih klastera i inteligentnih ugrađenih uređaja i računala s omogućenom umjetnom inteligencijom“, izjavila je predsjednica i izvršna direktorica AMD-a dr. Lisa Su. “Svjedoci smo vrlo velike potražnje za našim novim Instinct MI300 GPU-ovima, koji su svjetski najučinkovitiji ubrzivači za generativni AI. Također ubrzavamo značajan zamah za naša rješenja umjetne inteligencije za podatkovne centre s najvećim tvrtkama u oblaku, dobavljačima poslužitelja koji su vodeći u industriji i najinovativnijim startupima za umjetnu inteligenciju s kojima blisko surađujemo kako bismo brzo plasirali rješenja Instinct MI300 na tržište koja će dramatično ubrzati tempo inovacija u cijelom ekosustavu umjetne inteligencije.”

amd_mi300

AMD-u se pridružilo više partnera tijekom događaja kako bi istaknuli snažno prihvaćanje i rastući zamah za AMD Instinct AI ubrzivače podatkovnih centara.

  • Microsoft je detaljno opisao kako implementira AMD Instinct MI300X ubrzivače za napajanje nove Azure ND MI300x v5 serije virtualnih strojeva (VM) optimiziranih za AI radna opterećenja.
  • Meta je primijetio da tvrtka dodaje AMD Instinct MI300X ubrzivače u svoje podatkovne centre u kombinaciji s ROCm 6 kako bi pokrenula radna opterećenja AI inferencije i prepoznala ROCm 6 optimizacije koje je AMD napravio na obitelji modela Llama 2.
  • Oracle je otkrio planove za ponudu OCI golih računalnih rješenja koja uključuju AMD Instinct MI300X ubrzivače, kao i planove za uključivanje AMD Instinct MI300X ubrzivača u svoju nadolazeću generativnu AI uslugu.

amd_mi300_2

  • Glavni pružatelji infrastrukture podatkovnih centara najavili su planove za integraciju AMD Instinct MI300ubrzivača u svoje portfelje proizvoda. Dell je najavio integraciju ubrzivača AMD Instinct MI300X s njihovim poslužiteljskim rješenjem PowerEdge XE9680 za pružanje revolucionarnih performansi za generativna AI radna opterećenja u modularnom i skalabilnom formatu za korisnike. HPE je najavio planove za uvođenje AMD Instinct MI300 ubrzivača u svoje poslovne i HPC ponude. Lenovo je podijelio planove za uvođenje AMD Instinct MI300X ubrzivača na Lenovo ThinkSystem platformu za isporuku AI rješenja u svim industrijama, uključujući maloprodaju, proizvodnju, financijske usluge i zdravstvo. Supermicro je najavio planove da ponudi AMD Instinct MI300 GPU u svom portfelju AI rješenja. Asus , Gigabyte , Ingrasys , Inventec , QCT , Wistron i Wiwynn također planiraju ponuditi rješenja temeljena na AMD Instinct MI300 ubrzivačima.
  • Specijalizirani dobavljači AI oblaka, uključujući Aligned , Arkon Energy , Cirrascale , Crusoe , Denver Dataworks i Tensorwaves , svi planiraju ponuditi ponude koje će proširiti pristup AMD Instinct MI300X GPU-ovima za programere i AI startupove.
Više... Vaš Komentar Top
Novi i redizajnirani AMD softver Adrenalin je ažuriran

Datum objave 09.12.2023

Novi i redizajnirani AMD softver Adrenalin je ažuriran

new_AMD_Adrenalin

AMD je objavio AMD Software: Adrenalin Edition 23.12.1 koji nudi neke nove značajke za lakše igranje na AMD Radeon grafici.

Nove značajke i ažuriranja uključuju:

  • Ažurirano korisničko sučelje – Najnovija verzija Adrenalina je redizajnirana i pojednostavljena, omogućujući korisnicima lak pristup njihovim omiljenim postavkama. Korisnici mogu pokretati igre s kartice Home kao i prije, ali ona sada uključuje ključnu sliku kako bi poboljšala vizualnu prisutnost AMD softvera. Osim toga, korisnici mogu postaviti prilagođene profile za pojedinačne igre izravno s početnog zaslona, a kartica Gaming uključuje ažuriranja koja entuzijastima daju dodatne mogućnosti prilagodbe.
  • AMD HYPR-RX ažuriranja – AMD HYPR-RX je značajka jednim klikom dizajnirana za pojednostavljenje i upravljanje istovremenom međuoperativnošću temeljnih AMD tehnologija za postizanje učinka slaganja performansi. Dodana je podrška za dodatne igre prilagođene HYPR-u, uključujući Call of Duty: Warzone 2, F1 23 i UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection. Kada korisnici omoguće HYPR-RX s ovim i drugim HYPR-Tuned naslovima, automatski se primjenjuju postavke AMD FidelityFX Super Resolution ili Radeon Super Resolution.
  • AMD HYPR-RX Eco  Dizajniran imajući na umu uštedu energije, AMD HYPR-RX Eco omogućuje skup značajki koje jednim klikom donose smanjenje potrošnje energije GPU-a do 68%. Kao i AMD HYPR-RX, AMD HYPR-RX Eco u početku je podržan na grafici temeljenoj na AMD RDNA 3 arhitekturi.
  • Avatar: Frontiers of Pandora – najnovije izdanje AMD softvera nudi optimizacije za dugo očekivanu igru, koja je lansirana 7. prosinca 2023.

Više informacija o AMD softveru: Adrenalin Edition 23.12.1 dostupno je ovdje . Korisnici mogu preuzeti najnovije izdanje ovdje .

Više... Vaš Komentar Top
AMD najavio novu seriju mobilnih procesoa Ryzen 8040 koja donosi Ryzen AI

Datum objave 07.12.2023

AMD najavio novu seriju mobilnih procesoa Ryzen 8040 koja donosi Ryzen AI

AMD RyzenAI_Die

AMD je danas najavio novu AMD Ryzen 8040 seriju mobilnih procesora, proširujući svoju vodeću liniju mobilnih uređaja s najboljim performansama x86 procesora u klasi. S integriranim Ryzen AI NPU-om na odabranim modelima, AMD donosi najnaprednije AI računalstvo na tržište, s do 1,6x većom performansom obrade umjetne inteligencije od prethodnih AMD modela, za pružanje novih vrhunskih iskustava i mogućnosti spremnih za AI. Kako bi dodatno omogućio izvrsna AI iskustva, AMD također čini Ryzen AI softver široko dostupnim korisnicima za jednostavnu izgradnju i implementaciju modele strojnog učenja na svojim računalima s umjetnom inteligencijom.

AMD RyzenAI_8000

Nastavljamo isporučivati visokoučinkovite, energetski učinkovite NPU-ove s Ryzen AI tehnologijom kako bismo ponovno izumili osobno računalo“, rekao je Jack Huynh, viši potpredsjednik i generalni direktor AMD-ovog odjela za računalstvo i grafiku. “Povećane AI mogućnosti serije 8040 sada će se nositi s većim modelima kako bi se omogućila sljedeća faza AI korisničkog iskustva.

Više... Vaš Komentar Top
Zapakirajte božićni poklon uz Philips monitor vodič za gaming i kućni ured

Datum objave 07.12.2023

Zapakirajte božićni poklon uz Philips monitor vodič za gaming i kućni ured

Philips_Christmas_2023

S prazničnom sezonom tik pred vratima, MMD, vodeći stručnjak za zaslone i licencirani partner brenda Philips monitora, stvorio je vodič koji će vam zajamčeno pomoći pronaći savršen poklon. MMD je predan uvođenju inovacija i vrhunskom iskustvu kroz raznoliku ponudu visokokvalitetnih monitora, dizajniranih da osvježe svaki radni prostor, bilo kod kuće ili u uredu. Cilj je ovog vodiča da svaki korisnik Philips monitora svaki dan i svaki put uživa u izuzetnom iskustvu gameanja i rada od kuće. Ovdje ćete pronaći sve što vam je potrebno kako biste prazničnu sezonu učinili posebnom — a to znači samo najbolje.

Gejmanje s Evniom

Svatko može biti gamer, a kao što joj ime govori, Evnia podržava radost gejmanja za sve. Evnia monitori predstavljaju snagu visokih stopa osvježavanja i niskog ulaznog kašnjenja za responzivno gaming iskustvo, u kombinaciji s imerzivnim tehnologijama prikaza za očaravajuće slike. Uz Evniu, glatko i ugodno gameanje uvijek je zajamčeno, bez obzira kojoj gaming varijanti se želite posvetiti tijekom praznika.

Oni koji traže brz i responzivan monitor male veličine shvatit će da je Philips Evnia 25M2N3200W savršen odabir. Radi se o 24,5″ Full HD Fast VA zaslonu s ultra brzom stopom osvježavanja od 240 Hz i 0,5 ms MPRT za ultra glatke gaming sekvence s jasnim, preciznim slikama bez trzanja i ghostinga. Ako više volite još brži (i IPS) zaslon, Philips Evnia 25M2N5200P je njegov pandan: 24,5” Full HD IPS panel s ultra brzom stopom osvježavanja od 280 Hz za glatko i brzo gaming iskustvo te SmartImage HDR načinima za optimalnu boju, svjetlinu i kontrast.

Ljubitelji zakrivljenih zaslona traže imerzivno iskustvo, zaslon koji oponaša prirodnu krivulju oka. Philips Evnia 27M2C5500W je 1000R 27″ Quad HD zakrivljeni gaming monitor opremljen s AMD FreeSync Premium Pro, munjevito brzom stopom osvježavanja od 240 Hz, niskim ulaznim kašnjenjem i brzim odzivom od 1 ms GtG s 0,5 ms MPRT. Ovaj model nudi najbrže, najglađe iskustvo i idealan je izbor za intenzivniji, uzbudljivi i akcijski gaming. Sličan monitor, Philips Evnia 32M2C5500W je novo najavljeni 1000R 31,5” zakrivljeni zaslon spreman da vas odvede ravno u središte akcije svojim brzim VA panelom s Quad HD rezolucijom, stopom osvježavanja od 240 Hz i vremenom odziva od 0,5 ms.

Još jedno odlično rješenje za gejmanje su OLED paneli koji čine monitore s brzim odzivom i bez ghostinga. Njihova tehnologija omogućuje brže vrijeme odziva i MPRT, manju refleksiju i nisko ulazno kašnjenje. OLED također pruža jedinstveno realistične vizualne prikaze s dubokim crnim tonovima. Tu su Philips Evnia 34M2C8600 i Philips Evnia 49M2C8900.

Sinergija, ugodnost i povezivost u kućnom uredu

Rješenja za kućni ured i profesionalna rješenja dizajnirana su imajući na umu udobnost, povezivost, fleksibilnost i jednostavnost – svaki dan u godini, a posebno tijekom blagdanske sezone. Zbog toga portfelj Philips monitora uključuje široku lepezu prilagodljivih tehnologija za ugodno gledanje (digitalno naprezanje očiju smatra se pravim problemom za 50 % ili više korisnika računala), ultra jasne rezolucije za produktivnost i brojne mogućnosti povezivanja čak i za najzahtjevnije i kompleksne radne potrebe, uključujući rješenja za spajanje i daisy chaining tehnologiju.

Philips 27E1N5600HE monitor zadovoljava potrebe korisnika svih dobnih skupina kao odgovor na porast rada na daljinu, web događaja i aktivnosti, društvenih medija i online zabave. Za najzahtjevnije CAD-CAM, 3D grafike ili fotografske profesionalce, Philips 34B1U5600CH pruža svijetle, živopisne i kvalitetne slike na zakrivljenom 34” QHD VA panelu dizajniranom za olakšavanje svakog zadataka. Slični modeli, Philips 40B1U5601H i 40B1U5600, nude jednostavno povezivanje putem USB-C tehnologije, vrhunsku kvalitetu slike UltraWide QHD rezolucije s DisplayHDR 400 (u slučaju Philips 40B1U5600 modela), praktičnost MultiClient integriranog KVM-a, pa čak i držač za slušalice, čineći ih idealnim rješenjem za dinamične profesionalce kojima je potrebna velika veličina zaslona i izvrsna rezolucija.

Philips 27B1U7903 nudi kombinaciju izvanrednih slikovnih performansi sa sigurnim dockanjem putem jednog kabela, održivim materijalima u svojim komponentama i pakiranju te elegantnim dizajnom. Philips 40B1U6903CH nije samo opremljen brzim, višenamjenskim Thunderbolt™ 4 rješenjem za dockanje, već ima i veliki 39,7” zaslon (100,9 cm dijagonalno), 5K2K (5120 x 2160) rezoluciju, integriranu 5MP Windows Hello™ web kameru i mikrofon za uklanjanje pozadinske buke.

Portfelj monitora Philips sadrži dva glavna rješenja posebno namijenjena financijskim stručnjacima koji rade od kuće. Prvo, Philips 45B1U6900CH kombinira dva zaslona i web kameru u jednom setu, a Philips 49B2U5900CH ima 48,8″ (124 cm) zakrivljen SuperWide (32:9) zaslon.

Profesionalci koji su u pokretu često mogu imati unikatnije potrebe i često trebaju prijenosni monitor kako bi mobilni radni prostor bio ergonomičniji i udobniji. Zahvaljujući laganom i prijenosnom dizajnu, nagrađivani Philips 16B1P3302D može stati u aktovku ili ruksak sa svojom veličinom zaslona veličine 15,6” (39,6 cm dijagonalno). I kao posljednji dodaci, Philips SPT6607B i SPT6407B, poput blagdanskih ukrasa na drvcu, kombinacija su dva seta tipkovnice i miša dizajniranih za vaše produktivne dane. Možete povezati do tri uređaja zahvaljujući bežičnim 2,4 GHz i Bluetooth vezama, što je pogodno ako koristite Mac. Možete se jednostavno prebacivati između postavki kompatibilnih s MacOS-om, iOS-om i Windowsom.

Ove zime, neka Philips Monitori budu vilenjaci u vašem kućnom uredu, posipajući čaroliju udobnosti, jasnoće i magične povezanosti kako biste učinili svoje radne obaveze lakšim od pahulje snijega.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Noctua predstavila NM-M1 Torx bazirane SecuFirm2+ kompletge

Datum objave 06.12.2023

Noctua predstavila NM-M1 Torx bazirane SecuFirm2+ kompletge

nm_m1_mounting_kit_launch_web

Noctua je danas predstavila svoje nove NM-M1 komplete za multi-socket montažu za entuzijaste. Dostupni za Noctua hladnjake s 83 i 78 mm montažnim razmakom, NM-M1-MP83 i NM-M1-MP78 predstavljaju idealnu nadogradnju za korisnike koji žele migrirati svoje Noctua CPU hladnjake na novi, Torx temeljen SecuFirm2+ standard ili na najnovije sockete koje njihov hladnjak još nije podržavao u trenutku kupnje. Na AMD AM5, opcija offset montaže može značajno poboljšati performanse s tipičnim smanjenjem temperature CPU-a od 1-3°C.

NM-M1 setovi danas su Noctuini najopsežniji kompleti za montažu na više socketa, te podržavaju AMD AM5 i AM4 kao i Intel LGA1851, LGA1700, LGA1200, LGA1151, LGA1150, LGA1155 i LGA1156 sockete.

Više... Vaš Komentar Top
Zagrijavanje pred Božić! Nabavite doživotni Office 2021 Pro za samo 24,24 € i Windowse 11 Pro za samo 12,12 €!

Datum objave 06.12.2023

Zagrijavanje pred Božić! Nabavite doživotni Office 2021 Pro za samo 24,24 € i Windowse 11 Pro za samo 12,12 €!

Još samo nekoliko dana dijeli Božićne praznike. Jeste li unaprijed pripremili darove za svoje prijatelje i obitelj? Dakle, bez gubljenja vremena, dolazim izravno na stvar. Ovdje je Godeal24 – vaša putovnica za neusporedive ponude, ekskluzivne ponude i slavlje uštede. Godeal24 pokreće Shopping Festival 12.12 na kojem možete nabaviti softverske ključeve po niskoj cijeni. Svaki softver naveden u nastavku sada je na rasprodaji i većina popusta ograničena je vremenom.

Godeal24 snižava cijenu Office paketa koji je najpopularniji. Možete platiti samo 24,24 € da biste dobili doživotnu licencu za Office 2021 Professional! Nema više drugih naknada za to! Naravno, ako postoje problemi s prilagodbom sustava ili aplikacije, MS Office 2019 Pro je također na akciji! Osigurajte Office 2019 Pro za samo 22,25 €. Za tvrtke ili kupnju s prijateljima, tu su i paketi s više ključeva. Teško je zamisliti Office 2021 Pro za samo 14,85 €/PC, ali Godeal24 to može učiniti istinitim! Možete dobiti informacije o proizvodu pomicanjem prema dolje. Godeal24 pruža brzu dostavu i doživotnu postprodajnu uslugu, tako da možete kupovati s povjerenjem! Kupite najbolje darove na ovoj predbožićnoj akciji.

231128-720p-gd24-€(2)

Povećajte produktivnost po niskoj cijeni! Vremenski ograničena ponuda!

Sigurniji način za aktivaciju vaših Windowsa 10!

Nabavite svoj povoljan paket proizvoda! (coupon code “SGO62″)

Fantastična prodaja od koje će vam se vilica objestiti! Nevjerojatno dobar posao!

Do 50% popusta na još verzija Windowsa i Officea! (kupon kod ” SGO50″)

Najprikladniji način za dobivanje alata je Godeal24. Ispravni ključevi i profesionalna korisnička služba čine vašu kupnju bezbrižnom!

Praktični računalni alati:

>>>Nabavite još alata

Kako platiti?

>Idite na stranicu za naplatu, nastavite kao gost (ili kreirajte račun), a zatim ispunite “Informacije o naplati”.

godeal24_narudzba_1

> Odaberite “CWALLETCO” u ovom koraku i kliknite Nastavi (Continue)

godeal24_narudzba_2

> Molimo potvrdite svoju narudžbu i klikinite Naruči (Place Order)

godeal_bf_2024_1

> Tada će vas prebaciti na ovu stranicu gdje birate način plaćanja.

godeal_bf_2024_2

> Na kraju, odaberite PayPal za izvršavanje naplate.

godeal_bf_2024_3

Uz Godeal24 možete uštedjeti mnogo vremena i novca s Microsoftovim licencama s popustom, IT sigurnosnim softverom i drugim računalnim alatima. Nabavite Windows OS i MS Office po nenadmašnoj cijeni. Iskusite kupnju bez muke s Godeal24 digitalnom isporukom, koja šalje vaš softver izravno na vašu e-poštu unutar nekoliko sekundi od kupnje. Uz to, s ocjenom na TrustPilotu 98% Izvrsno i stručnom tehničkom podrškom 24/7 možete biti sigurni u kvalitetu proizvoda koji kupujete.

Godeal24 obećava da nudi profesionalnu tehničku podršku 24/7 i doživotnu postprodajnu uslugu te da možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 sat

VPN

Objavljeno prije 2 sata

Iskon

Objavljeno prije 3 sata

Svaštara

Objavljeno prije 3 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 4 sata

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti