GIGABYTE već ima UD1000GM PCIE 5.0 napajanje za nadolazeće grafičke kartice

Datum objave 06.04.2022 - Sanja Ledinek

GIGABYTE već ima UD1000GM PCIE 5.0 napajanje za nadolazeće grafičke kartice

GIGABYTE već ima UD1000GM PCIE 5.0 napajanje za nadolazeće grafičke kartice

GIGABYTE već ima UD1000GM PCIE 5.0 napajanje za nadolazeće grafičke kartice (1)

GIGABYTE je najavio novo 16-pinsko napajanja UD1000GM PCIE 5.0 od 1000 W koje pruža do 600 W izlazne snage.

Nije tajna da se mnoge poznate marke pripremaju lansirati generacije grafičkih kartica s PCIe 5.0 sučeljem u drugoj polovici ove godine. Međutim grafičke kartice s PCIe 5.0 sučeljem povećat će potražnju za novim 16-pin napajanjem i zamjenjuje postojeće 8-pinsko PCIe napajanje, iako se još uvijek očekuje da će proizvođači osigurati pretvorbeni kabel za prebacivanje.

GIGABYTE već ima UD1000GM PCIE 5.0 napajanje za nadolazeće grafičke kartice (2)

Najnovije Gigabyte UD1000GM PCIE 5.0 napajanje rješava probleme dodatnih kabela. Ima novi 16-pinski PCIe 5.0 priključak, ali također zadržava 4 PCIe 8 pina za mainstream grafičke kartice. Tvrtka naglašava da UD1000GM PCIE 5.0 koristi japanske visokokvalitetne kondenzatore u kombinaciji s poboljšanim rješenjima za hlađenje. Usvaja 12 cm HYB pametni tihi ventilator i pruža OVP / OPP / SCP / UVP / OCP / OTP zaštitu.

PROČITAJTE JOŠ

Gigabyte GeForce RTX 3050 Gaming OC 8G recenzija

Gigabyte Radeon RX 6500 XT Eagle 4G recenzija

GIGABYTE već ima UD1000GM PCIE 5.0 napajanje za nadolazeće grafičke kartice (3)

Gigabyte nije izravno objavio cijenu UD1000GM PCIE 5.0, ali budući da je GeForce RTX 3090 Ti sada na tržištu, ovo napajanje moglo bi imati svoju nemalu cijenu.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.   

Više... Vaš Komentar Top
Kako da se oprostite od panike izgubljenih datoteka?

Datum objave 06.04.2022

Kako da se oprostite od panike izgubljenih datoteka?

Kako da se oprostite od panike izgubljenih datoteka_usb

Kada ste zadnji puta napravili sigurnosnu kopiju svojih datoteka? Nadamo se da ne ulazite u statistiku onih koji nikada ne stvaraju sigurnosne kopije svojih datoteka jer u stvarnom životu, susret s računalnim virusom, padom sustava ili drugih kvarova, uzrokovat će gubitkom podataka i natjerati vas u paniku. Donosimo vam pet načina kako da napravite sigurnosne kopije datoteka za dohvaćanje važnih podataka i oprostite se od panike izgubljenih datoteka.

Identificirajte datoteke koje je potrebno sigurnosno kopirati (fotografije, videozapise, glazbu, osobne datoteke) jer ih nećete moći zamijeniti drugima i razvijte naviku redovitog sigurnosnog kopiranja po nekom svom rasporedu. Također možete napraviti sigurnosne kopije postavki sustava, aplikacija, drugih programa i postavki.

Uključite automatsko sigurnosno kopiranje: Značajka automatskog sigurnosnog kopiranja oslobađa potrebe da se stalnog podsjećanja da sigurnosno kopirate datoteke. Postoje mnogi programi koji se mogu automatski sigurnosno kopirati u skladu s uređajem za pohranu i sustavom koji koristite. Većina ih pruža vrlo intuitivno sučelje i postavke. Korak po korak upute za postavljanje automatskog spremanja također se mogu lako pronaći na Internetu.

Nemojte se oslanjati samo na pohranu u oblaku: Pohrana u oblaku je prikladna i visoko preporučena metoda sigurnosne kopije, ali nemojte u potpunosti vjerovati pohrani u oblaku jer će oslanjanje na treću stranu za spremanje dragocjenih uspomena i važnih datoteka uvijek biti rizično. Tvrtke koje pružaju usluge u oblaku izložene su riziku od hakiranja, mogu promijeniti postavke sustava i protokole u bilo kojem trenutku, a ograničenja mnogih tvrtki na neaktivne račune u oblaku mogu dovesti te nezamjenjive datoteke u opasnost.

Kako da se oprostite od panike izgubljenih datotekavanjski_ claud

Odaberite odgovarajući vanjski uređaj za pohranu podataka: Odabir brzog i kvalitetnog vanjskog uređaja za pohranu velikog kapaciteta je visoko preporučena metoda sigurnosnog kopiranja. USB flash pogon je mali i prijenosni proizvod, ali kapacitet pohrane možda neće moći pohraniti sve vaše datoteke, a brzina prijenosa podataka ne može biti brza kao SSD.

Vanjski tvrdi diskovi (HDD) su jeftini i imaju veliki kapacitet pohrane, ali u slučaju pada, proizvod se lako ošteti i ne može pohraniti datoteke. Vanjski SSD mobilni tvrdi diskovi imaju veću izdržljivost i bit će bolji izbor za one koji često prenose podatke, a pristupačna opcija za one koji trebaju koristiti do 4TB kapaciteta za pohranu.

Slijedite načelo  kopiranja 3-2-1:  Postoji jedna  klasična izreka  – jedan kopija je dobra, dvije bolje, a tri je najbolja praksa za pohranu podataka. Uz široku paletu uređaja za pohranu ( USB stick, n prijenosni SSD) i opcija u oblaku, ovu trostruku redundanciju je jednostavno postići. Posjedovanje tri kopije datoteka, na najmanje dvije različite vrste medija, na više od jedne fizičke lokacije osigurat će da vaše datoteke budu sigurne od gubitka podataka.
****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.        

Više... Vaš Komentar Top
SMART Modular objavio sljedeću generaciju DuraFlash ME2 SSD diskova

Datum objave 06.04.2022

SMART Modular objavio sljedeću generaciju DuraFlash ME2 SSD diskova

SMART Modular objavio sljedeću generaciju DuraFlash ME2 SSD diskova

Nova generacija SMART Modular DuraFlash ME2 serije SSD diskova uz standardno kućište od 2,5 inča nudi se u opcijama M.2 2242 / 2280, mSATA i Slim SATA.

Ova serija SMART Modular industrijskih/komercijalnih SSD diskova ne samo da ima visoku temperaturnu otpornost, već je opremljena i potpunim rješenjem za zaštitu od isključivanja napajanja. Time se može sigurno nositi sa skrivenom opasnošću od gubitka podataka uzrokovanom fluktuacijama napajanja ili neočekivanih događaji isključivanja.

Vrijedno je spomenuti da ME2 SSD koristi posljednju generaciju 3D NAND flash memorije s vlasničkim NVMSentry firmwareom. Zadovoljava zahtjeve izdržljivosti JEDEC JESD219A za SSD-ove visokih performansi poslovne klase.
Osim toga, kroz daljnju optimizaciju NVMSentry firmwarea, ME2 SSD također može poboljšati konzistentnost čitanja i pisanja različitih radnih opterećenja aplikacija.

Konačno, uz različite gore navedene faktore oblika, ME2 SSD također nudi opcije proizvoda s različitim kapacitetima i temperaturnim opcijama.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.       

Više... Vaš Komentar Top
Nove značajke Microsoft Edgea

Datum objave 04.04.2022

Nove značajke Microsoft Edgea

Nove značajke Microsoft Edgea

Microsoft Edge postaje drugi najveći svjetski preglednik za stolna računala   i ušao je u svoju stotu verziju i kompanija neprekidno radi na njegovom poboljšanju u cilju podizanja korisničkog iskustva.

U posljednje vrijeme Microsoft je donio niz značajki za Edge, među kojima su prilagođene lozinke za automatsko popunjavanje, mogućnost personalizacije više profila, zaštita integriteta memorije,  rad s PDF privitcima u Outlook Desktopu i lokalnim PDF datotekama u File Exploreru.  Također se može iskoristiti prednost pravila kako bi korisnici omogućili provjeru digitalnog potpisa u PDF-ovima bez korištenja integracija treće strane.

Uz navedeno, ovaj web preglednik sada dobiva i još dva nova alata. Prvi je  za pojednostavljen proces kopiranja i lijepljenja formatiranih tekstova i tablica s weba,  odnosno određenih redaka i stupaca u tablicama. Pri tome se zadržava izvorno oblikovanje sadržaja kada se zalijepi na drugu platformu. Za pristup opciji potrebno je kliknuti desnom tipkom miša i odabrati “Web Select” kako bi se pojednostavio postupak odabira na web stranicama. Također ovaj alat omogućuje korisniku da zalijepi sadržaj u OneNote ili Microsoft 365.

PROČITAJTE JOŠ

Microsoft Edge u najnovijoj verziji ponovno ojačava sigurnost

Microsoft Edge se tržišnim udjelom na računalima opasno približava Safariju

Drugi alat je Editor. Provjerava gramatiku i pravopis dok se bilo što objavljuje na internetskoj platformi. Pruža i prijedloge za poboljšanje teksta kako bi se dodatno podiglo stepenicu više pisanje korisnika. Iako alat trenutno podržava 20 jezika, uskoro bi trebao biti dostupan na svim jezicima kao i sam web preglednik.

Nove značajke trenutno se uvode svim korisnicima Microsoft Edge web preglednika diljem svijeta.
****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.      

Više... Vaš Komentar Top
WhatsApp dobiva niz novih značajki za poruke

Datum objave 04.04.2022

WhatsApp dobiva niz novih značajki za poruke

WhatsApp dobiva niz novih značajki za poruke

WhatsApp je najavio neka ograničenja za prosljeđivanje tekstualnih poruka i nove stavke za slanje glasovnih poruka. Uvodit će se tijekom sljedećih nekoliko tjedana za Androida i iOS korisnike. Evo što je novo.

OGRANIČAVANJE PROSLJEĐIVANJA PORUKA

Trenutno se tekstualne poruke mogu se prosljeđivati do pet osoba po jednom chatu. Kako objavljuje WABetaInfo, to se sada mijenja na samo jednu po razgovoru.

Zašto WhatsApp nameće nova ograničenja? Smatraju da je to način kako bi se razgovori očuvali osobnim i pomaže u usporavanju širenja glasina, neželjenih poruka i lažnih vijesti , navode u postu podrške. Korisnici koji pokušaju proslijediti već proslijeđenu poruku na više grupnih chatova dobiti će obavijest u kojoj se navodi: “Proslijeđene poruke mogu se poslati samo jednom u jednom chatu

WhatsApp dobiva niz novih značajki za poruke_2

NOVE ZNAČAJKE GLASOVNIH PORUKA

Nakon uspješnog beta testiranja WhatsApp je najavio nove stavke za slanje glasovnih poruka.

  • Reprodukcija izvan chata: omogućuje slušanje glasovnih poruka u pozadini dok se šalje tekstualna
    poruka drugim korisnicima
  • Mogućnost pauziranja i nastavka glasovnih bilješki dok se snimaju kako bi se izbjegli prekidi tijekom snimanja.
  • Pregled glasovnih bilješki prije slanja
  • Vizualizacija valnog oblika glasovnih bilješki tijekom slušanja za  lakše praćenje
  • WhatsApp sada pamti gdje je korisnik prestao slušati poruku kako bi se kasnije moglo krenuti s te točke.
  • Brza reprodukcija slušanja ih poruka brzinom od 1,5x ili 2x

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.        

Više... Vaš Komentar Top
Biostar uskrsnuo AMD RX 550 APU star 5 godina

Datum objave 04.04.2022

Biostar uskrsnuo AMD RX 550 APU star 5 godina

Biostar_   AMD RX 550 APU star 5 godina

Biostar je proizveo je niz grafičkih kartica među kojima su one za rudarenje i neki ponovno uskrsnuli stariji APU proizvodi poput AMD RX 550.

Grafička kartica AMD RX 550 lansirana je prije 5 godina i u novom izdanju nosi broj proizvoda VA5505RG41. Temelji se na GPU AMD LexaPro (GCN 4.0 arhitektura). Međutim, kastrirana je verzija sa 512 Lexa Pro stream procesorskih jezgri u odnosu na 640 stream procesorskih jezgri na bazi Baffin LE čipa u prvobitnom izdanju.

Frekvencije jezgre su u rasponu od 1100 do 1183 MHz, dok su performanse s pomičnim zarezom FP32 oko 1,2 TFlopsa. Za gaming nije! Mogu se pokrenuti samo igre u 720p rezoluciji. Ali sasvim je prikladna za rad u poznatim uredskim aplikacijama s 4 GB GDDR5 (128-bita) video memorije.

PROČITAJTE JOŠ

BIOSTAR lansira matičnu ploču B550T-SILVER

Biostar Gaming Z170X

Isto tako četiri HDMI konektora s podrškom za 4K rezoluciju omogućit će istovremeno povezivanje do četiri ekrana
što će cijeniti trgovci dionicama i kriptovalutama jer mogu pratiti zbivanja na tržištima s više monitora. Uz to kartica ima dizajn s jednim utorom i opremljen je kompaktnim sustavom hlađenja s ventilatorom. Nisu predviđeni konektori za dodatno napajanje već je dovoljan standardni PCIe utor na matičnoj ploči. Proizvođač preporučuje korištenje napajanja od 250 W.

Biostar nije objavio cijenu za ovaj stari/novi proizvod, ali se ne očekuje da će biti udar na džep.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.       

Više... Vaš Komentar Top
Google radi na poboljšanju podrške za eSIM

Datum objave 04.04.2022

Google radi na poboljšanju podrške za eSIM

Google radi na poboljšanju podrške za eSIM

Iako već godinama postoji podrška za eSIM, još uvijek ima mali broj korisnika i naizgled je daleko da u potpunosti zamijeni tradicionalne SIM kartice. Ključne prepreke su što mnogi operateri još uvijek ne podržavaju eSIM i što samo jedan profil u eSIM-u može biti istovremeno aktivan iako se može postaviti više SIM profila. Kako izvještava viši tehnički urednik u Esperu, Mishaal Rahman, Google rješava ovaj problem.

Google u Android 13 implementira Multiple Enabled Profiles (MEP) tehnologiju koja omogućuje da se jedan eSIM element povezuje s dva različita operatera u isto vrijeme. Radi tako što razdvaja jednu fizičku sabirnicu podataka između modema i eSIM čipa u više multipleksiranih logičkih sučelja na jednom fizičkom sučelju. Na ovaj način, OEM ne mora dodati dva eSIM elementa (koji zauzimaju prostor) ili koristiti kombinaciju eSIM-a i fizičkog utora za nano-SIM karticu kako bi ponudio dual SIM funkcionalnost.

Najbolji dio MEP-a je to što se temelji na softveru i stoga je unatrag kompatibilan s postojećim telefonima na tržištu.U izvješću se spominje da je Google testirao MEP podršku na Pixel hardveru i dodao nove API-je za upravljanje eSIM profilima u Androidu 13.  Također je vrijedno napomenuti da je metoda patentirana još 2020. godine i  neovisna o platformi. Stoga bismo je u budućnosti mogli vidjeti  na drugim platformama. Naravno, ako je Google planira učiniti dostupnim putem licence.

PROČITAJTE JOŠ

[5 minuta za učenje] eSIM i iSIM – sve što trebate znati

Qualcomm demonstrirao iSIM

U svakom slučaju, nadamo se da ćemo imati više detalja o podršci za više eSIM-ova kada Google službeno predstavi Android 13 na Google I/O 2022  ove godine.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.     

Više... Vaš Komentar Top
Sony Exmor IMX800 bit će najveći u povijesti za mobilne telefone

Datum objave 04.04.2022

Sony Exmor IMX800 bit će najveći u povijesti za mobilne telefone

Sony Exmor IMX800 bit će najveći u povijesti za mobilne telefone

Sony želi donijeti kvalitetu profesionalne kamere kroz Exmor IMX800 senzor.

Iako Sonyjev udio na tržištu mobilnih telefona nije velik, njihov CMOS senzor je svjetski hegemon. Svi poznati mobilni brendovi koriste njihove foto senzore. Posljednje vrijeme šuška se da rade na novom ogromnom Exmor IMX800 senzoru od 50 megapiksela s površinom od 1/1,1 inča. Time nadmašuje Samsungov GN2, koji također ima 50 megapiksela, ali površina je 1/1,12 inča.

PROČITAJTE JOŠ

Upoznajte Sony Xperia PRO-I mobitel dizajniran za kreatore sadržaja

Sony α6500

Veće područje fotoosjetljivog elementa omogućuje telefonu da apsorbira više svjetla prilikom snimanja fotografija i ima bolje rezultate pri slabom osvjetljenju i noćnim snimkama. Osim toga, kvaliteta objektiva i algoritmi su bitni čimbenici koji će utjecati na konačnu kvalitetu snimljene fotografiju. Stoga čak i sam Sony je za  Xperia 1 III odabrao senzor samo veličine 1/1,7 inča.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.    

Više... Vaš Komentar Top
Android uvodi značajku detekcije Bluetooth Tracker

Datum objave 04.04.2022

Android uvodi značajku detekcije Bluetooth Tracker

Android uvodi značajku detekcije Bluetooth Tracker

Tržište trackera temeljenih na Bluetoothu doživjelo je ogroman skok nakon što je Apple lansirao AirTags. Međutim,
osvanuli su problemi s privatnošću za korisnike poput krađe i uhođenja. Apple je to riješio u iOS 15.4 nadogradnji i aplikacijom Tracker Detect za Android.

Google razvija sličnu značajku detekcije tragača za Android, objavljuje 9to5Google. Značajka će biti ugrađena u Android i omogućiti korisnicima da otkriju i lociraju nepoznate tragače oko sebe. Da budemo precizniji, na platformi Play uočeni su nizovi koda s referencama na značajku detekcije Bluetooth trackera poput “Upozorenja o nepoznatom uređaju” i “Obavijest o otkrivenoj nepoznatoj oznaci” . Štoviše, postoje nizovi koji spominju “ATag”, “Finder tag” i “Tile tag”, a koji se odnose na Appleove AirTags i Tile što sugerira da će Android značajka moći otkriti uređaje za praćenje iz Applea i Tilea.

Međutim, sve je još uvijek u ranoj fazi razvoja i očekuje se integracija u nadolazeći Android 13.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.    

Više... Vaš Komentar Top
Microsoftova aplikacija Your Phone za Android dobiva preobrazbu

Datum objave 04.04.2022

Microsoftova aplikacija Your Phone za Android dobiva preobrazbu

Microsoftova aplikacija Your Phone za Android dobiva preobrazbu_1

Microsoftova aplikacija Your Phone za jednostavno povezivanje s pametnim telefonima sa sustavom Android, postoji više od tri godine. Sada je došlo vrijeme za reviziju i promjenu naziva u Phone Link.

Phone Link ima potpuno novo korisničko sučelje (zaobljeni kutovi, ikonografija…) koje odgovara dizajnerskom jeziku Fluent Designu. Microsoft je također napravio neke promjene poput dodavanja navigacijske trake na vrh za pristup porukama, fotografijama, aplikacijama i pozivima. Tako omogućeno je odmah vidjeti važne obavijesti u aplikaciji i kretati se kroz različite odjeljke lakše nego ikad.

Microsoftova aplikacija Your Phone za Android dobiva preobrazbu_2

Osim toga, Microsoft je uskladio aplikaciju Your Phone Companion za android s verzijom sustava Windows 11.Također je preimenovana u Link to Windows .

Obje ove aplikacije dijelit će isti logotip. Dostupne su u Microsoft Store i Google Play trgovini te ih možete ažurirati kako bi dobili rebrendirane i redizajnirane verzije.

****** Hvala što nas pratite nas na društvenim mrežama i dijelite novosti i recenzije.    

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 sata

VPN

Objavljeno prije 2 sata

Iskon

Objavljeno prije 3 sata

Svaštara

Objavljeno prije 3 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 4 sata

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti