Google SGE u Chrome sažima sadržaj web stranica dok ih pregledavate

Datum objave 22.08.2023 - Sanja Ledinek

Google SGE u Chrome sažima sadržaj web stranica dok ih pregledavate

Google SGE u Chrome sažima sadržaj web stranica dok ih pregledavate

Google SGE u Chrome sažima sadržaj web stranica dok ih pregledavate_1

U službenom postu na blogu, Google je objavio da testira SGE (Search Generative Experience) značajku za pregledavanja web stranica u Chromeu, usmjerenu na sažimanje sadržaja u popis od nekoliko ključnih točaka koje je generirao AI.

Na ove točke sažetka korisnik može kliknuti kako bi preglednik skočio na sadržaj teksta na web stranici za dobivanje više informacija. Također je predviđen zasebni dio pod nazivom “ Istraži na stranici ” u kojem će se nalaziti niz često postavljanih pitanja koja bi čitatelji mogli imati , a odgovori su u članku.

Google SGE u Chrome sažima sadržaj web stranica dok ih pregledavate_2

Međutim, možda to i nije najbolji pozitivni razvoj primjene AI. Primjerice, mnogi će se prilikom čitanja ograničiti na sažetak i propustiti nijanse, komentare i razmišljanja autora članka. Osim toga, među korisnicima nema sumnje biti će veliki broj mladih ljudi, koji prema mnogim mjerenjima, studijama i izvješćima već muku muče s razumijevanjem pročitanog. Jedan od glavnih razloga zašto imaju problema s razumijevanjem teksta je to što ne čitaju dovoljno često i time njihov um ne razvija potrebne vještine.

Google je također pojačao generativno AI pretraživanje s drugim praktičnim značajkama, uključujući mogućnost pregleda definicija ili dijagrama o temama. Programeri će također pronaći pomoć u svom radu jer generativno pretraživanje sada lako razumije i otklanja pogreške u generiranom kodu. To uključuje isticanje sintakse s kodiranjem boja usred ostalih promjena.

Više... Vaš Komentar Top
Za Nvidia AI grafičke kartice marža je ogromna, ali nikoga nije briga

Datum objave 21.08.2023

Za Nvidia AI grafičke kartice marža je ogromna, ali nikoga nije briga

Za Nvidia AI grafičke kartice marža je ogromna, ali nikoga nije briga_0

ChatGPT je sustav umjetne inteligencije koji je osvojio svijet od lansiranja krajem prošle godine. Međutim, postoji još nešto što je uzburkalo tehnološku industriju. To je grafički procesor (GPU) za obuku velikih jezičnih modela, nazvan po računalnoj znanstvenici Grace Hopper.

Službeno je poznat kao H100 Tensor Core GPU, koji je razvila Nvidia. Najbrži je za razmišljanje i obuku velikih modela, s računalnom snagom potrebnom za rukovanje milijardama izlaznih parametara za oblikovanje. Može se primijeniti na različite scenarije umjetne inteligencije, kao što su AI chatbotovi, analitika podataka, računalstvo visokih performansi itd. Također se može upariti s Nvidia AI Enterprise softverskim paketom kako bi se tvrtkama pružila end-to-end infrastruktura spremna za AI.

Izuzetno je to skup maleni čip. Prosječna maloprodajna cijena kreće se između 25.000 i 30.000 dolara, dok je cijena komponenti, uključujući GPU i ostale elemente, samo 3.320 dolara. Ove podatke iznio je novinar Tae Kim iz Barrona, koji se oslanjao na analizu konzultantske tvrtke Raymond James. Međutim, vrijedi uzeti u obzir da ovaj trošak ne uključuje značajne troškove razvoja, plaće inženjera, proizvodnju i logistiku. Primjerice, prema Glassdooru, anonimnoj platformi za ocjenjivanje, prosječna plaća hardverskog inženjera u NVIDIA-i doseže 202.000 dolara godišnje, a razvoj čipova poput H100 vjerojatno će zahtijevati tisuće stručnjaka na toj razini.

PROČITAJTE JOŠ

NVIDIA ACE: Gen AI za NPC-ove debitira na Computexu

Nvidia lansira svoj prvi sustav certificiranja namijenjen popularizaciji AI

NVIDIA RAD-TTS AI pretvara tekst u glas

Za Nvidia AI grafičke kartice marža je ogromna  ali nikoga nije briga_1

Unatoč visokoj marži, potražnja za H100 akceleratorima nastavlja rasti i Nvidia je navodno puna narudžbi do 2024. godine, kada bi trebala lansirati sljedeću generaciju, nazvanu GH200. Prema Business Insideru, čip traži niz velikih tehnoloških tvrtki, dok Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) otimaju se za njegovo posjedovanje. Prema ljudima koji su upoznati s tim pitanjem, kupili su najmanje 3000 H100 preko Sveučilišta za znanost i tehnologiju kralja Abdullaha, javne istraživačke ustanove. UAE je također osigurao da će dobiti tisuće čipova u pokušaju da unaprijede svoje AI ambicije.

Također se pokazalo da se internetski divovi poput Baidua, ByteDancea, Tencenta i Alibabe natječu za kupnju Nvidijinih čipova visokih performansi, s kombiniranim narudžbama vrijednim čak 5 milijardi dolara.

Treba spomenuti da su američke sankcije usmjerene na blokiranje izvoza Nvidijinih vrhunskih čipova u Kinu pomogle u stvaranju podzemnog tržišta i dodatno povećale potražnju. U travnju je Elon Musk kupio oko 10.000 GPU čipova kao dio svojih napora usmjerenih na umjetnu inteligenciju da pretvori X u super aplikaciju. Kasnije je također najavio svoju vlastitu AI tvrtku pod nazivom xAI, kako bi se natjecao s OpenAI-jem (tvrtkom koja je stvorila ChatGPT). Također u sektoru startupa, gdje je umjetna inteligencija globalni trend, nedostatak ponude GPU čipova natjerao je fondove rizičnog kapitala sa snažnim financijskim potencijalom da se zabrinu zbog rizika propasti startupa u koje ulažu.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft najavljuje novu seriju Surface i značajke Windows 11 ažuriranja

Datum objave 21.08.2023

Microsoft najavljuje novu seriju Surface i značajke Windows 11 ažuriranja

Microsoft najavljuje novu seriju Surface i značajke Windows 11 ažuriranja_1

Microsoft će 21. rujna 2023. u New Yorku održati događaj na kojem će predstaviti novi hardver Surface. Evo kratkog pregleda onoga što možete očekivati.

Microsoft je osmislio svoju liniju Surface za poticanje inovacija na tržištu osobnih računala i natjecanje s Appleovim MacBookovima. U vrijeme kada su stvari izgledale loše za industriju osobnih računala i prijenosnika jer su tableti i pametni telefoni prijetili su da će ih istisnuti, tvrtka iz Redmonda je uzdrmala proizvođače Surface linijom, pokazujući da su x86 i x64 savršeno kompatibilni s primjerice tabletima.

Linija Surface uključuje niz proizvoda različitih faktora oblika, uključujući Surface Pro 2-in-1 računalo, Laptop Studio s fleksibilnim dizajnom i konvencionalno dizajnirani Laptop te njegovu ‘Go’ varijantu. Koji će od tih proizvoda biti nadograđeni, Microsoft još nije otkrio konkretne detalje. Tako na ovom događaju sljedećeg mjeseca možemo očekivati:

  • Surface Laptop Studio 2
  • Surface Pro 10
  • Surface Laptop Go 3
  • Surface Go 4
  • Surface Laptop 6
  • Surface Pro 10
  • Microsoft Surface Laptop Studio
  • Microsoft Surface Pro 8

Što se tiče njihovih hardverskih specifikacija, bit će vjerojatno pogonjeni Intel procesorima 13. generacije za prijenosna računala i top modeli trebali bi imati varijante grafičkih kartica NVIDIA serije RTX 40. Tako bi Surface Laptop Studio 2 mogao dobiti opciju grafičke kartice RTX 4060, koja ne samo da može zadovoljiti potrebe visoko zahtjevnih zadataka obrade, već će i 1080p ili 1440p igranje na visokim i ultra postavkama biti vrlo moguće. Naravno, početni uređaji mogu nuditi kupcima na odabir drugačiji procesor (kao što je 12. generacija na Surface Go) kako bi bili cijenom pristupačni.

Microsoft najavljuje novu seriju Surface i značajke Windows 11 ažuriranja

PROČITAJTE JOŠ

Surface Laptop 5 s Thunderboltom 4 i bez AMD verzije

Surface Laptop Studio: GeForce RTX 3050 Ti grafika i do 19 sati autonomije

Microsoft Surface Pro 8 debitirao s Thunderbolt 4 sučeljem

Očekuje se da će Microsoft također govoriti o najnovijem Windows 11 23H2 ažuriranju tijekom ovog događaja. Ova verzija donijet će Microsoft Copilot – umjetnu inteligenciju na radnu površinu (Cortana se postupno ukida kasnije ove godine) , izvornu podršku za .rar datoteke, HDR pozadine i mogućnost deinstaliranja više aplikacija nego što je prije bilo dopušteno. Eto, Microsoft je napokon olabavio pravila i dopušta korisnicima da deinstaliraju više sistemski ugrađenih aplikacija koje ne koriste, smatraju ih “bloatwareom”, a ako ponekad tiho rade u pozadini, iscrpljuju dragocjene računalne resurse.

Više... Vaš Komentar Top
Google odustaje od Chromebooka s Nvidia GPU-ima

Datum objave 21.08.2023

Google odustaje od Chromebooka s Nvidia GPU-ima

Google odustaje od Chromebooka s Nvidia GPU-ima

Uz Windows i Mac računala, Google Chromebook vrlo je popularan u Sjedinjenim Državama. Radi na ChromeOS-u, operativnom sustavu baziranom na pregledniku Chrome koji nema problema sa svakodnevnom upotrebom, ali kada je riječ o igrama, integrirani GPU je namijenjen za korištenje sa streaming servisima kao što su Nvidijin GeForce Now i Microsoftov Xbox Cloud Gaming. No, neki korisnici željeli su da im Chromebook isporuči istu razinu snage koja dolazi od diskretnih grafičkih kartica koje se nalaze u najboljim prijenosnim računalima za igranje.

Kako bi im udovoljio, Google je u jednom trenutku počeo istraživati ideju lansiranja Chromebooka s integriranim Nvidia grafičkim karticama. Čak su prošle godine u neke od svojih modela ugradila značajke poput prijenosnih računala za igranje kao što su promjenjive RGB tipkovnice i zasloni visoke stope osvježavanja. Međutim, nedavno je razvojni programer pronašao na Googleovom Chromium Gerritu, tvrtkinoj vlastitoj web stranici za pregled otvorenog koda da su svi planovi oko gaming prijenosnika s Nvidia GPU ugašeni.

PROČITAJTE JOŠ

Google službeno objavio ChromeOS Flex koji stara računala pretvara u Chromebookove

Google najavljuje Chromebookove koji mogu koristiti Steam za igranje

Dolaze gaming Chromebookovi s RGB svjetlećim tipkovnicama

Vjerojatno Google smatra da bi bilo prezahtjevno i neisplativo ekološko podudaranje Chromebooka i ChromeOS s Nvidiom. Uz to cijene uređajima morale bi biti više, a time gube konkurentsku prednost s Windows prijenosnim računalom i MacBookom. Google je također izvijestio da je otkazao razvoj Chromebookova koje pokreće Qualcomm Snapdragon 7c+ Gen 3 SoC, projekt kodnog imena Herobrine. To sugerira da u doglednoj budućnosti neće biti izdani novi ChromeOS tableti.

Više... Vaš Komentar Top
24 GB RAM-a nova norma za Android telefone?

Datum objave 21.08.2023

24 GB RAM-a nova norma za Android telefone?

samsung_LPDDR5X_ DRAM

Čini se da su kineski proizvođači telefona otvorili utrku oko kapaciteta radne memorije po kriteriju – više to bolje.

Prošlog mjeseca lansiran je Red Magic 8S Pro+ gaming telefon opremljen konfiguracijom od 24 GB RAM-a i 1 TB interne flash memorije. Pridružio mu se OnePlus Ace 2 Pro također s 24 GB LPDDR5X RAM-a. Za razliku od broja ” piksela” za senzore kamera, korisnici androida doista imaju koristi od više RAM-a ili jednostavnije rečeno mogućnost obavljanja više zadataka bez potrebe za čestim ponovnim učitavanjem aplikacija.

Primjerice spomenuti Ace 2 Pro, prema proizvođaču može održavati u radu 54 aplikacije u isto vrijeme ili 41 aplikacije koje rade u pozadini 72 sata. Samo što većina korisnika ne treba toliko obavljati zadataka istovremeno i činjenica je da aplikacije koje rade u pozadini često mogu utjecati na trajanje baterije.

Koja je onda stvarna svrha povećanja RAM-a u Android kampu? Možda je marketinški element za natjecanje s iPhoneom kada već nema mogućnosti nadmašiti Apple u performansama obrade, a RAM je ono što se traži. Koliko je ovaj marketinški element učinkovit, morat ćemo pričekati i vidjeti.

Više... Vaš Komentar Top
Zašto profesionalni digitalni fotoaparati ne napreduju tako brzo kao kamere pametnih telefona

Datum objave 21.08.2023

Zašto profesionalni digitalni fotoaparati ne napreduju tako brzo kao kamere pametnih telefona

Zašto profesionalni digitalni fotoaparati ne napreduju tako brzo kao kamere pametnih telefona_0

Pojava pametnih telefona brzo je potisnula tržište digitalnih fotoaparata s malim komponentama i početnih SLR-a bez zrcala. Istovremeno, kamere na mobitelima počele su koristiti algoritme kako bi fotografije izgledale odlično na prvi pogled, pogotovo za objavljivanje na društvenim platformama. Uz to učinak izračuna sinteze više slika na noćne scene približio se osjećaju profesionalne kamere. S druge strane čini se da se kvaliteta digitalnih SLR fotoaparata nije toliko poboljšala.

DPReview, web stranica sa sadržajem koju mnogi entuzijasti fotografi posjećuju, nedavno je objavila članak u kojem govori o tome zašto napredak u tehnologiji snimanja profesionalnih kamera nije tako dobar poput pametnih telefona.

Prema analizi DPReviewa, primjerice, tehnologija komponenti s pozadinskim osvjetljenjem koje se koriste u mobilnim telefonima može značajno poboljšati njihovu osjetljivost, dok je za komponente velikih dimenzija proizvodni proces problematičan. Koristi se samo u profesionalnim kamerama za kontinuirano snimanje koje traže brzo očitavanje signala. Na isti način, zbog karakteristika male površine piksela fotoosjetljivih elemenata, raspored boja korištenog niza od četiri Bayera relativno je neučinkovit za elemente s velikim površinama piksela.

Zašto profesionalni digitalni fotoaparati ne napreduju tako brzo kao kamere pametnih telefona_1

Također, s istom veličinom piksela, velikom fotoosjetljivom elementu je teško brzo očitati signal procesoru za obradu zbog visokog integriteta primljenih analognih informacija i ogromnog protoka pretvorenih digitalnih signala.

PROČITAJTE JOŠ

Nikon D2H

Nikon zaustavlja proizvodnju digitalnih SLR fotoaparata

Osim toga, bokeh je problem drugog reda. Opća javnost je dobro prihvatila izvođenje zamućenja na mobilnim telefonima koji se oslanjaju na ToF senzor ili određivanje raspona s više objektiva u kombinaciji s algoritmima. Ali, oni koji su upoznati s profesionalnom fotografijom ne bi bilo zadovoljni kvalitetom tako nastalih fotografija i čak kupuju posebne objektive.

Na kraju su se osvrnuli na to kako odrediti što je izvrsna kvaliteta fotografije. Ukratko, smatraju da razlika između kvalitete fotografije i profesionalizma postat će poput filozofskog pitanja. Međutim, fizička ograničenja uzrokovana strukturom pametnih telefona (kao što su otvor blende i dizajn leće) ne mogu u potpunosti biti nadoknađeni digitalnim izračunima, htjeli mi to ili ne htjeli.

Više... Vaš Komentar Top
XPG CORE REACTOR II GOLD ATX 3.0

Datum objave 16.08.2023

XPG CORE REACTOR II GOLD ATX 3.0

XPG CORE REACTOR II

XPG je danas najavio izlazak XPG CORE REACTOR II serije 80 PLUS GOLD modularnih jedinica napajanja. Ova nova iteracija pruža istu visoko pouzdanu kvalitetu izrade i kompaktni faktor oblika koji su odlikovali prethodnu nagrađivanu seriju napojnih jedinica, pružajući stabilnu, učinkovitu i dosljednu snagu i tihi rad s dobro uravnotežena krivulja ventilatora.

U skladu s XPG-ovom obvezom implementacije povratnih informacija iz zajednice, CORE REACTOR II pokazuje nekoliko poboljšanja preuzetih izravno iz zahtjeva korisnika. To uključuje ažurirani elegantni dizajn koji je više u skladu s njegovim DNK-om visokih performansi, fokusiranim na igre, kao i dodatni faktor oblika za nove klase veće snage, 1000W odnosno 1200W.

Više... Vaš Komentar Top
TP Vision osvojio četiri prestižne EISA nagrade za Philips TV i audio proizvode

Datum objave 16.08.2023

TP Vision osvojio četiri prestižne EISA nagrade za Philips TV i audio proizvode

OLED818 EISA 2023 lifestyle 1

TP Vision nastavlja dobivati visoka profesionalna priznanja za iznimno uspješan proces razvoja proizvoda za svoje Philips Ambilight televizore i Philipsove audio proizvode. Tvrtka TP Vision ponovno je prepoznata na najvišoj razini, od strane struke, osvojivši četiri prestižne EISA nagrade 2023/24.

Nagrade odražavaju poziciju brenda Philips TV & Sound kao jedinog brenda potrošačke elektronike (eng. CE) klase ‘A’ čije se sjedište i proizvodni pogoni još uvijek nalaze u Europi i koji nastavlja sa značajnim ulaganjem u istraživanje i razvoj tehnologija, razvoj proizvoda i dizajna unutar vlastitih pogona.

8808 EISA 2023 lifestyle 2

Ambilight televizori uživaju jedinstvenu i uspješnu poziciju na tržištu, zahvaljujući svojoj kombinaciji visoke kvalitete slike i zvuka, inovativne tehnologije i iznimnog europskog dizajna. Dodatni plus je jedinstveni imerzivni učinak Ambilighta, koji je osvojio naklonost stručnog žirija EISA-e.

Još jednom, OLED TV tvrtke Philips pobijedio je u kategoriji high-end televizora, ali  je i model ‘The One’ 8808/8818 LCD Ambilight također dokazao naprednu kvalitetu u asortimanu Ambilight TV-a osvojivši nagradu EISA Family TV 2023/24.

Fidelio L4 EISA 2023 lifestyle 2

Isti trend visoke kvalitete sada slijede i proizvodi iz kategorije Philips Audio, a posebno se to odnosi premium proizvode marke Fidelio. EISA je prepoznala kontinuirani napredak audio proizvoda i slušalica Philips Fidelio dodijelivši nagrade 2023/24 novim L4 over-ear i novim T2 TWS modelima.

Fidelio T2 EISA 2023 lifestyle 2

Nagrade EISA (Expert Imaging and Sound Association) predstavljaju vrhunsko priznanje od strane kolega iz AV industrije. Posljednju 41 godinu organizacija je odabirala najbolje proizvode u kategorijama TV, slike i zvuka. Proizvode iz raznih kategorija ocjenjivao je ESIA žiri sastavljen do stručnjaka i tehničkih gurua koji predstavljaju 59 najuglednijih specijaliziranih tehnoloških publikacija iz 30 zemalja diljem svijeta.

Više... Vaš Komentar Top
Istraživanje svijeta bejzbolskih kapa: niz stilova Aung Crown

Datum objave 14.08.2023

Istraživanje svijeta bejzbolskih kapa: niz stilova Aung Crown

U području mode, bejzbolska kapa je nadišla svoje utilitarno podrijetlo i postala amblem stila, samoizražavanja i kulturnog značaja. Aung Crown, robna marka poznata po svom majstorstvu u izradi pokrivala za glavu, predstavlja niz stilova bejzbolskih kapa koji zadovoljavaju raznolike ukuse. Od klasičnog dizajna do inovativnih prilagodbi, ove kape evoluirale su u više od pukog pribora – oni su simboli identiteta i modnih izjava.

Snapback kapa: Bezvremenski klasik

Snapback kape Aung Crown utjelovljuju bezvremenski cool faktor. Ove se kape mogu pohvaliti podesivim kopčanjem, strukturiranom krunom i ravnim obodom, spajajući nostalgiju s modernim štihom. Kao platno za osobni izričaj, snapbackovi često sadrže logotipe, slogane i grafike koji podjednako odjekuju ljubiteljima ulične odjeće i sportskim entuzijastima.

Tatina kapa: redefinirana ležerna elegancija

Ponovno oživljavanje očinskih kapa uvelike duguje dodiru sofisticiranosti Aung Crowna. Karakterizirani nestrukturiranim krunama i zakrivljenim rubovima, ove kape bez napora spajaju ležeran šarm s elegancijom. Suptilni vez i nenametljivi dizajni prikazuju individualnost dok zadržavaju dojam opuštene profinjenosti.

Flexfit kapa: spoj udobnosti i performansi

Flexfit Aung Crown kape spajaju oblik i funkciju, služeći osobama koje su svjesne udobnosti. Patentirana elastična traka osigurava sigurno prianjanje, što ih čini popularnim među sportašima i aktivnim osobama. S materijalima koji upijaju vlagu i prozračnim dizajnom, ovi šeširi neprimjetno prelaze iz modnog izričaja u modni dodatak.

Kapa za kamiondžije: urbani rub s umjetničkim štihom

Kapa za kamiondžije, ponovno rođena iz svog utilitarnog podrijetla, nalazi novi život u kolekciji Aung Crown. Mrežasti stražnji paneli i pjenasti prednji paneli kombiniraju se za urbanu privlačnost i prozračnost. Ove se kape pretvaraju u platno za umjetničko izražavanje, s upečatljivim otiscima, grafikama i frazama koje prikazuju spoj uličnog stila i kreativnosti.

Pripijene kape: elegantna i bezvremenska sofisticiranost

Pripijene kape Aung Crown sinonim su za luksuz po mjeri. Njihovo dobro pristajanje i nedostatak zatvarača rezultiraju elegantnom estetikom. Složeni vez i utisnuti logotipi uzdižu ove kape u simbole bezvremenske elegancije, privlačne onima koji cijene profinjenu sofisticiranost.

Kapa s pet panela: Susret modernog minimalizma s individualnošću

Pogled na Aung Crown kape s pet panela uvodi moderan minimalizam u modni krajolik. Prepoznatljiva konstrukcija od pet ploča od tkanine stvara minimalistički izgled, često pojačan odvažnim printovima i uzorcima. Ove kape predstavljaju primjer individualnosti u domeni ležernih i uličnih kompleta.

Bucket kapa: Nostalgia Reinvented

Oživljavajući nostalgiju 90-ih, kape Aung Crown nude fuziju retro šarma i suvremenih tekstura. Široki rubovi i ležerna estetika čine ih svestranim izborom i za zaštitu od sunca i za stil, privlačni onima koji traže dašak prošlosti u svojoj odjeći.

Kamperska kapa: Robusna avantura u stilu

Kamperske Aung Crown kape crpe inspiraciju iz istraživanja na otvorenom. Zaobljene krune i široki rubovi pružaju praktičnu zaštitu od sunca, dok trake i uzice naglašavaju njihovu grubu estetiku. Ovi šeširi govore o avanturističkom duhu, a istovremeno zadržavaju urbanu oštrinu.

Bejzbol kapa s naušnicama: funkcionalna toplina

Dizajnirane za hladnije podneblje, bejzbolske kape s naušnicama Aung Crown pružaju toplinu bez kompromisa u stilu. Spoj klasičnog dizajna bejzbolske kape s pokrivalima za uši osigurava udobnost tijekom hladnih trenutaka, s podstavama od umjetnog krzna ili flisa koji dodaju dašak udobnosti.

Snapback sa zakrivljenim obodom: Suvremena fuzija

Snapback sa zakrivljenim obodom Aung Crown modernizira klasičnu siluetu snapbacka. S prethodno zakrivljenim rubovima, ove kape postižu ravnotežu između bezvremenskog stila i suvremenog senzibiliteta. Besprijekorno nadopunjuju ležernu i uličnu odjeću, utjelovljujući spoj tradicije i inovacije.

U biti, kolekcija bejzbolskih kapa Aung Crown nadilazi puku modu – ona sažima evoluciju ikoničnog modnog dodatka u medij samoizražavanja i stila. Od trajnog šarma snapbacka do minimalističke privlačnosti kapa s pet panela, svaki tip bejzbolskih kapa predstavlja priliku za davanje izjave. Posvećenost Aung Crown umješnosti i kreativnosti osigurava da ove kape ostanu na čelu mode, služeći kao simboli individualnosti i kulturne relevantnosti.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Transcend SSD910T

Datum objave 10.08.2023

Transcend SSD910T

Transcend_SSD910T

Transcend predstavlja SSD910T, 2,5-inčni solid-state disk (SSD) dizajniran za podatkovne centre, računalstvo u oblaku, rubne poslužitelje i intenzivnu analitiku. SSD910T kombinira napredne tehnologije za pružanje visoke kvalitete usluge (QoS), stabilnosti i niske latencije.

SSD910T kombinira 112-slojni 3D NAND flash, brzo SATA III 6Gb/s sučelje i optimiziranu DRAM predmemoriju za postizanje visokih nasumičnih brzina čitanja/pisanja. Izrađen kako bi zadovoljio JEDEC-ove standarde poslovne razine, osigurava glatke I/O prijenose, nisku latenciju i pristup podacima u stvarnom vremenu, ključan za zahtjevne aplikacije.

Za nepredviđene slučajeve napajanja, SSD910T uključuje tehnologiju zaštite od gubitka napajanja (PLP). U slučaju iznenadnog gubitka struje, ugrađeni detektor napona pokreće PLP mehanizam, opskrbljujući napajanje iz polimer tantal kondenzatora u kontroler i DRAM predmemoriju. Ovaj dizajn smanjuje rizik od oštećenja podataka i održava integritet podataka.

Transcend poboljšava SSD910T sa Scope Pro softverom za nadzor, nudeći alate kao što su S.M.A.R.T. analiza i praćenje stanja pogona u stvarnom vremenu. Osim toga, Transcend nudi komplet za razvoj softvera (SDK) za glatku integraciju u različita radna okruženja.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 minute

Automobili

Objavljeno prije 5 minuta

A1 - ex B.net

Objavljeno prije 11 minuta

Epic Games

Objavljeno prije 13 minuta

Samsung mobiteli - 2. dio

Objavljeno prije 17 minuta

M.2 NVMe SSD - specifikacije, pitanja, rasprava, review, firmware update,...

Novosti

Huawei lokalno predstavio FreeBuds 6i

Huawei najavljuje lansiranje FreeBuds 6i, najnoviji dodatak svojoj i-seriji slušalica. Ove slušalice donose visoku kvalitetu zvuka, dugotrajnu bateriju i inteligentno aktivno poništavanje buke. S ovim značajkama, slušalice FreeBuds 6i preds... Pročitaj više

Otkriveni detalji o suradnji OpenAI-ja i Applea: Što kažu Microsoft i Google?

Mjesecima su se širile glasine o pregovorima između Applea i OpenAI-ja o integraciji značajki umjetne inteligencije u iOS 18. Pregovori su uspješno zaključeni, a osnovna verzija ChatGPT-a integrirana je u Siri i nove alate za pisanje. Prema... Pročitaj više

Pravni spor oko intelektualnog vlasništva između Qualcomma i Arm-a: ozbiljan problem

Novi pravni spor između Qualcomma i Arm-a predstavlja ozbiljan problem za obje tvrtke, a posebno za proizvođače prijenosnih računala. Spor se usredotočuje na tehnologiju korištenu u Qualcommovom najnovijem Snapdragon X procesoru. Startup Nu... Pročitaj više

Poznati detalji Adreno X1 grafike Snapdragon X serije

Qualcomm je napokon objavio više informacija o Adreno X1 GPU-u integriranom u seriju procesore Snapdragon X. Adreno X1 je prva generacija integriranih grafičkih kartica (naknadni proizvodi će se zvati Adreno X2, X3...) koje je Qualcomm diza... Pročitaj više

iOS 18: Poboljšano upravljanje baterijom i optimizirano punjenje

S rastućom upotrebom mobilnih telefona, upravljanje baterijom i proces punjenja postaju sve važniji za korisnike. U svom najnovijem iOS 18 sustavu, Apple je uveo niz poboljšanja za optimizaciju baterije. Nakon što iOS 18 bude dostupan, u Po... Pročitaj više

Sve novosti