Intel NUC 12 Enthusiast – otkrivene pune specifikacije

Datum objave 11.07.2022 - Sanja Ledinek

Intel NUC 12 Enthusiast – otkrivene pune specifikacije

Intel NUC 12 Enthusiast - otkrivene pune specifikacije

Intel NUC 12 Enthusiast – izložene pune specifikacije (4)

Nakon što su objavljene slike novog Intel NUC 12 Enthusiasta, konačno su osvanule i pune specifikacije serije od tri modela.

Prema izvoru, konfiguracija top modela je i7-12700H mobilni CPU koji usvaja dizajn hibridne arhitekture 6P+8E (14C / 20T), s 24 MB predmemorije, frekvencije do 4,7 GHz i osnovnim TDP-om od 45 W. Međutim MTP potrošnja energije može doseći 115 W .  Za grafiku je zadužen Arc A770M nezavisni čip. Koristi jezgru ACM-G10, s 4096 ALU-a / 32 Xe jezgre / 32 jedinice za optičko praćenje i 16 GB GDDR6 video memorije. GPU radi na 1650 MHz i ima TDP između 120-150 W.

Model srednje klase je opremljen  i7-12700H procesorom, ali se razlikuje svojim Arc A730M 12 GB neovisnim grafičkim čipom. Početni model je opremljen i5-12500H procesorom 4P+8E (12C/16T) s 18 MB predmemorije, frekvencijom do 4,5 GHz i osnovnim TDP-om od 45 W / MTP-om od 95 W. Neovisni grafički čip je Arc A550M s 8 GB.

Oba procesora su izvorno dizajnirana za tržište prijenosnih računala, ali su također dobar izbor za kompaktna NUC računala.

PROČITAJTE JOŠ 

Više detalja o NUC 12 Extreme “Dragon Canyon”

Upoznajte Intel NUC M15 – tanko i lagano prijenosno računalo

Intel NUC 6i5SYH test

S mrežne strane svi modeli koriste AX1690 Ethernet kontroler koji podržava Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2 veze. Što se tiče I/O portova, tu su SDXC (UHS-II) čitač kartica, dual Thunderbolt 4 (podržava 5 V / 9 V punjenje) i 3,5 mm audio priključak.

Više... Vaš Komentar Top
Digital Realty dosegao IT kapacitet od jednog gigavata u zgradama s certifikatom održive gradnje

Datum objave 11.07.2022

Digital Realty dosegao IT kapacitet od jednog gigavata u zgradama s certifikatom održive gradnje

Digital Realty dosegao održiv 1 gigavat

Digital Realty (NYSE: DLR), koji u Hrvatskoj još uvijek nastupa pod tržišnom markom Interxion, najveći globalni pružatelj podatkovnih centara neutralnih u odnosu na platforme u oblaku i operatere, rješenja za kolokaciju i međusobno povezivanje, objavio je svoje četvrto godišnje izvješće o okolišu, društvu i upravljanju (Environmental, Social and Governance – ESG) – naglašavajući predanost da predvodi globalnu industriju podatkovnih centara u održivom ekološkom učinku. Izvješće pokazuje značajan napredak prema ESG ciljevima, u više od 290 objekata u 50 metropolitanskih okruženja u 26 zemalja na šest kontinenata.

Digital Realty postao je prvi operater podatkovnih centara koji je dosegao jedan gigavat IT kapaciteta certificiranog u skladu sa standardima održive gradnje, nakon što je 2021. dodao šest novih certifikata zelene gradnje u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu i Japanu. Nakon certificiranja 34 podatkovna centra po programu Energy Star certifikacije Agencije za zaštitu okoliša (EPA) (67% portfelja u njegovom vlasništvu i upravljanju u SAD-u), Digital Realty također je vodeći u industriji u korištenju energetski učinkovitih zgrada. Digital Realty dobio je nagradu EPA Energy Star Partner of the Year – Sustained Excellence Award za svoje napore u 2021.

Digital Realty je 2021. postigao 64% pokrivenosti obnovljivom energijom na globalnoj razini, što je povećanje od 14% u odnosu na 2020. – sa 100% pokrivenošću obnovljivom energijom za svoj kolokacijski portfelj u SAD-u i Europi, kao i ugljičnom neutralnošću u Francuskoj. Digital Realty također je proširio svoj portfelj obnovljivih izvora energije i dodao zelenu imovinu u energetsku mrežu, ugovorivši 118 megavata (MW) solarne energije i energije vjetra za podršku svojim podatkovnim centrima u Georgiji i Texasu, čime je ukupna količina solarne energije i energije vjetra pod ugovorom u SAD podignuta na 910 MW.

Osim toga, postignut je napredak prema Digital Realtyjevim znanstveno utemeljenim ciljevima smanjenja ugljika za 2030., pri čemu je tvrtka postigla smanjenje od 42% u emisijama Razine 1 i 2 (izravne i neizravne) te smanjenje od 11% u emisijama Razine 3 (neizravne emisije u sklopu tvrtkinog proširenog lanca vrijednosti). Do 2030. Digital Realty se obvezao smanjiti emisije Razine 1 i 2 za 68% i emisije Razine 3 za 24% po području, u odnosu na emisije iz 2018. godine.

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA DLSS podrška  u više od 200 igara

Datum objave 10.07.2022

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara (1)

NVIDIA je uvela Tensor Core s funkcijom AI ubrzanja u hardversku arhitekturu po prvi put u GPU serije RTX 20 kodnog naziva Turing. Također je potaknula raspravu o tome ima li smisla da potrošački GPU imaju AI ubrzanje za poboljšanje slike koje
može smanjiti opterećenje GPU-a i poboljšati broj sličica u igri, pa čak i nadmašuju izvornu kvalitetu slike u određenim slučajevima.

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara (2)

Vrijeme je pokazalo da odluka Nvidije ima itekako smisla jer trenutno postoji više od 200 igara koje podržavaju DLSS, a očekuje se da će popularno djelo “Reincarnation” također uvesti DLSS podršku ovaj mjesec. U isto vrijeme, privlačni naslovi poput “Gospodar prstenova: Gollum” i ” Steel rising” koje je razvio Nacon Content istovremeno će podržavati DLL i praćenje zraka.

Međutim, DLSS još uvijek nije savršen pa u nekim igrama može doći do vizualnih nedostataka u scenama kada je uključen. Također u ovoj fazi, osim NVIDIA RTX 20 serije i RTX 30 serije GPU proizvoda, druge marke GPU-a zasad ne mogu uživati u prednostima DLSS-a. Ali NVIDIA će nastaviti s revizijama za DLSS, koji ne samo da neprestano poboljšava učinkovitost izvršenja, već i kontinuirano poboljšava kvalitetu slike.

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara (1)

PROČITAJTE JOŠ 

Nvidia objavila prvu verziju Linux grafičkog drajvera otvorenog koda

NVIDIA lansira A5500 grafičku karticu

NVIDIA najavljuje DLDSR tehnologiju

NVIDIA DLSS podrška u više od 200 igara (3)

Ali kako to obično biva, jer konkurencija nikada ne spava, postalo je poznato da primjerice Intel uskoro donosi XeSS, koji je u načelu sličan Xe HPG seriji, a također treba koristiti AI ubrzanje.

Više... Vaš Komentar Top
Poznati analitičar: Samsung S23 serija koristit će Qualcomm čipsete umjesto Exynos

Datum objave 10.07.2022

Poznati analitičar: Samsung S23 serija koristit će Qualcomm čipsete umjesto Exynos

Samsung S23 serija koristit će Qualcomm čipsete umjesto Exynos (1)

Malo je vjerojatno da bi Samsung potpuno odustati od upotrebe vlastitih procesora u nekim normalnim okolnostima, osim ako ne postoje ozbiljni problemi. Primjerice da procesna tehnologija teško ispunjava zahtjeve dizajna što bi rezultiralo korištenjem Qualcomm procesora u svim flagshipima. Međutim, Samsung je već uložio u razvoj sljedećeg aplikativnog procesora Exynos 2300, čija se najava očekuje krajem ove godine.
Ali analitičar Ming-Chi Kuo istaknuo je da će Samsungova Galaxy S23 serija koja bi trebala biti predstavljena sljedeće godine vjerojatno u potpunosti koristiti Qualcommov model procesora Snapdragon 8 Gen 2.  Činjenica je da Snapdragon 8+ Gen 1 procesor na TSMC-ovom 4nm procesu pokazuje bolje performanse i manju potrošnji energije tijekom rada u usporedbi sa Snapdragon 8 Gen 1 procesorom na Samsungovom procesu.

PROČITAJTE JOŠ

Samsung Galaxy S21 FE recenzija

Samsung Galaxy 22 Ultra recenzija

Dugoročna recenzija – Samsung Galaxy Z Fold 3 5G

Samsung S23 serija koristit će Qualcomm čipsete umjesto Exynos (2)

Osim toga, 70 posto isporuka serije Galaxy S22 lansirane početkom ove godine koristi Qualcomm procesore, što je razlog da Ming-Chi Kuo nagađa kako bi serija Galaxy S23 trebala biti pogonjena Qualcomm aplikativnim procesorima .

Ako ništa drugo,  Qualcomm i Samsung novi aplikativni procesori koristit će nove dizajne koje je nedavno najavio Arm , kako bi ponovno povećali računalne performanse.   Što se tiče proizvodnog procesa, očekuje se da će TSMC čekati do 2023. da pokrenu proizvodnju čipova na 3nm procesnim čipovima, a gradi li Samsung Exynos na 3nm procesu za koji je tvrdio da ga je stavio u masovna proizvodnja prije nekoliko dana, tek treba biti potvrđeno .

Više... Vaš Komentar Top
Chrome i Edge zamrzavaju se zbog Alder Lake in-display paketa drajvera

Datum objave 10.07.2022

Chrome i Edge zamrzavaju se zbog Alder Lake in-display paketa drajvera

Chrome i Edge zamrzavaju se zbog Alder Lake in-display paketa drajvera

Iako je svrha ažuriranja upravljačkog programa poboljšati performanse i otkloniti pogreške, ponekad se ažuriranjem pojave novi.

Ovaj put Intel je priznao da je ažuriranje upravljačkog programa integrirane grafičke jedinice UHD Graphic 770 u Alder Lake  procesorima 12. generacije uzrokovalo da Microsoft Edge i Googleov Chrome mogu doživjeti zastajkivanje, kašnjenje pomicanja, nestabilnost i treba oko 2 sekunde da dođe do odgovora nakon klika. To je posebno uočljivo na računalima s Core i5-12600 ili Core i7-12700 procesorima i tradicionalnim tvrdim diskovima kao primarnim

Trenutno se nagađa da bi uzrok ovih problema moglo biti uzrokovano lošim upravljanjem memorijskim resursima koje uzrokuje upravljački program, što opet uzrokuje nepotreban prijenos podataka između RAM-a i glavnog tvrdog diska. U isto vrijeme, budući da je brzina odziva tradicionalnog tvrdog diska spora, uzrokovat će fenomen zamrzavanja.

PROČITAJTE JOŠ

Puna izloženost svih procesora Core 12. generacije: od 2-jezgrenog Celerona do 16-jezgrenog i9 

Alder Lake arhitektura i Core i9-12900K

Intel: Core procesori 12. generacije ne podržavaju Pluton, Microsoftov sigurnosni čip

Srećom, iako će ova značajka uzrokovati loše korisničko iskustvo, neće uzrokovati štetu hardveru ili sustavu.

Dok Intel rješava problem preporučuje da se napravi ponovno čista instalacija upravljačkih programa za grafiku, pazeći da preglednik i Windows budu potpuno ažurni. Ako se i dalje javljaju problemi, može se onemogućiti hardversko ubrzanje preglednika i tvrdi disk promijeniti na SSD.

Više... Vaš Komentar Top
Apple, Google, Microsoft i drugi tech divovi pod novom istragom Europske unije

Datum objave 10.07.2022

Apple, Google, Microsoft i drugi tech divovi pod novom istragom Europske unije

Apple, Google, Microsoft i drugi tech divovi pod novom istragom Europske unije

Antimonopolska regulatorna tijela EU-a žele istražiti Apple, Google, Samsung, Amazon, Microsoft, Facebook, Intel, Netflix i nekoliko drugih velikih tehnoloških tvrtki zbog politika licenciranja standarda video kodeka AV1.

Nadzorni organ Europske unije za zaštitu konkurencije sada istražuje veliki tehnološki konzorcij koji kontrolira standard video kodeka AV1, navodeći zabrinutost zbog prakse protiv tržišnog natjecanja.

Savez za otvorene medije (Open Media Alliance – AOM) osnovan je 1. rujna 2015. godine s ciljem razvoja besplatnog formata za kodiranje bez patenata koji bi zamijenio h.264 i HEVC.  Čine ga 14 glavnih članova i 41 opći član uključujući Adobe, AMD , BBC, Hulu, VideoLAN, Vimeo itd. Ovaj savez razvio je AV1 standard, otvoreni video kodek kao besplatnu alternativu HEVC-u. Smatra se boljom tehničkom alternativom mnogim video formatima jer nudi bolje omjere kompresije i stoga mu je potrebna manja propusnosti i memorijski kapacitete.

PROČITAJTE JOŠ 

Qualcomm planira dodati AV1 podršku budućim Snapdragon čipovima

MediaTek Dimensity 1000 SoC donosi AV1 Video Codec na Android pametne telefone

Prema Reutersu, EU regulatori su primili informaciju da AOM i njegovi članovi nameću uvjete licenciranja (obavezno unakrsno licenciranje bez naknade) na tvrtke koje se nisu pridružile savezu. Sukladno tome provode preliminarnu istragu, ali to ne prejudicira je li došlo do povrede kao rezultat istrage.

Više... Vaš Komentar Top
Europski parlament odobrava DSA i DMA koji reguliraju ‘vratare’, ali mali igrači vrše dodatni pritisak

Datum objave 10.07.2022

Europski parlament odobrava DSA i DMA koji reguliraju 'vratare', ali mali igrači vrše dodatni pritisak

Europski parlament odobrava DSA i DMA koji reguliraju ‘vratare’, ali mali igrači vrše dodatni pritisak _naslovnica

Europski parlament odobrio je Zakon o digitalnim uslugama (DSA) i Zakon o digitalnim tržištima ( DMA) koji bi trebali donijeti strožu kontrolu poslovanja velikih tehnoloških tvrtki poput Applea, Googlea, Microsofta itd.  Ove zakone treba još usvojiti Europsko vijeće. To će se dogoditi kasnije ovog mjeseca, odnosno u rujnu. DSA stupit će na snagu šest mjeseci nakon što bude prihvaćen od strane Vijeće, a DMA najkasnije 1. siječnja 2024. godine.

Zakon o digitalnim uslugama (DSA) regulira načine na koje se tehnološke tvrtke moraju baviti sadržajem. Primjerice, moraju poduzeti snažnije mjere protiv dezinformacija i biti otvoreni u vezi s algoritmima koje koriste. S jedne strane uvođenje zakona je itekako dobrodošlo, jer činjenica je da ima puno onih koji nisu dovoljno kritični ili ne razmišljaju dovoljno o određenim informacijama i jednostavno vjeruju da su točne. Ali vrlo je teško povući granicu što je dezinformacija, a što nije, jer su se neke teorije zavjere naknadno pokazale djelomično točnima. Sve u svemu, bit će zanimljivo.

Zakon o digitalnim tržištima (DMA) sestrinski je zakon koji regulira što tehnološke tvrtke mogu, a što ne smiju raditi na tržištu s ciljem da digitalni sektor učini pravednijim i konkurentnijim. Primjerice, određuje kako bi Apple i Google trebali postupati sa svojim trgovinama aplikacija, omogućuje promjenu zadanog glasovnog pomoćnika bilo kojom opcijom treće strane itd. Za programere omogućuje da ponude sustave plaćanja trećih strana u aplikacijama i pristup svim hardverskim značajkama, kao što su “komunikacijske tehnologije, sigurni elementi, vlasnički koprocesori, mehanizmi provjere autentičnosti ili softveru koji se koristi za upravljanje tim tehnologijama.

Tvrtke koje ignoriraju najavljena pravila suočavaju se s kaznama do 10 posto ukupnog prošlogodišnjeg globalnog prihoda, odnosno 20 posto za ponovljena kršenja, kao i periodičnim kaznama do 5 posto godišnjeg globalnog prometa.

Ali, nekoliko mjeseci prije stupanja na snagu ovog zakona, Qwant , DuckDuckGo i Ecosia tražilice vrše pritisak na europskog zakonodavca na ispravnu primjenu teksta “ poštenog izbora ”,  posebno za pametne telefone.  Objavili su javno pismo u kojem nude preporuke za učinkovitu implementaciju DMA-a. Implementacija ovih preporuka trebala bi omogućiti korisnicima interneta da izaberu svoj preglednik i svoju tražilicu. ali ne samo u trenutak inicijalizacije uređaja, već bi izbor trebao biti dostupan kad god korisnik želi ih promijeniti, odnosno izbornici bi se redovito trebali prikazivati korisnicima.

Primjerice tijekom svakog ažuriranja operativnog sustava. Uz to niti jednoj tražilici ne bi  se smjelo  dodijeliti status “sustav” koji bi spriječio bilo kakvu deinstalaciju, a popisu tražilica i web preglednika biti prikazani nasumično. Uz to niti jednoj tražilici se ne bi mogao dodijeliti status “sustav” koji bi spriječio bilo kakvu deinstalaciju i na popisu opcija izbora trebaju biti tražilice i web preglednici prikazani nasumično.

Budući da glavne tražilice imaju veliku prednost koju je gotovo nemoguće sustići, usvoje li se ove promijene, ostaje za vidjeti koliko će biti učinkovite i mali “igrači” uspjeti doći do nekog svojeg većeg djela kolača.

Više... Vaš Komentar Top
IT se priprema za moguću globalnu recesiju  u svijetu potrošačke elektronike

Datum objave 10.07.2022

IT se priprema za moguću globalnu recesiju u svijetu potrošačke elektronike

IT _recesija_2022_1

Smanjivanjem potrošačke moći, rastom cijena u cijelom svijetu, posebno za osnovne namirnice i energente, gomilanje zaliha proizvoda, gubljenje interesa za rudarenje i novo širenje COVID-19 u Kini, prilično su zabrinuli čelnike IT kompanija. Mnogi od njih odlučili su reducirati predviđene narudžbe, smanjiti investicije pa čak najavili moguća otpuštanja.

Apple je skresao svoj cilj isporuke iPhone 14 za 10 posto i za isto toliko posto narudžbe čipova od TSCM-a. AMD je također smanjio narudžbe za 7nm i 6nm procesne CPU i GPU čipove od četvrtog kvartala ove godine do prvog kvartala 2023. godine. Međutim, obujam narudžbi za 5nm proizvode, koji će se koristiti u rješenjima za potrošačke i poslužiteljske segmente, neće mijenjati.  NVIDIA se priprema za slabiju potražnju od očekivane za grafičkim karticama serije GeForce RTX 40 i sada želi revidirati količine narudžbi čipova prema smanjenju.

Ali nije sve tako jednostavno, piše DigiTimes. TSMC ne želi smanjiti dogovorenu proizvodnju čipova. Smatraju da su problemi u pronalaženju kupaca za već naručene čipove u potpunosti na Nvidiji. Uostalom, to su ugovori koji su potpisani na nekoliko mjeseci, a TSMC si ne može priuštiti da se strojevi zaustave.

IT _recesija_2022_2

Osim toga, Micron je također nedavno izdao upozorenje. Iako je potražnja za memorijskim modulima u podatkovnim centrima i dalje velika, na potrošačkom tržištu očekuje se pad prodaje pametnih telefona za oko 5 postotna boda u 2022., i prodaje osobnih računala za gotovo 10 postotnih bodova. Ta je brojka svakako nagli preokret u odnosu na vrhunac pandemije, kada su isporuke računala skočile 13 postotna boda u prvoj godini izbijanja i 15 postotna boda u drugoj godini.  S obzirom na ovaj negativni trend na potrošačkom tržištu, pripremaju se smanjiti proizvodnju i kapitalna ulaganja u tvorničku opremu u fiskalnoj 2023. godini.

David Zinsner, glavni financijski direktor Intela, rekao je da su izgledi za drugu polovicu godine postali “mnogo bučniji” i da će kompanija morati prilagoditi svoje planove potrošnje i ulaganja. Tako su u lipnju privremeno zamrznuli zapošljavanje u svom odjelu za PC čipove s drugim mjerama za smanjenje troškova.

konačno i Meta smanjuje planove za zapošljavanje inženjera na 6.000-7.000 u odnosu na prvotni plan da zaposli oko 10.000 novih inženjera. Nagoviještena su i moguća otpuštanja, a svi zaposlenici obaviješteni da se pripreme za ozbiljan ekonomski pad. Mark Zuckerberg rekao je zaposlenicima da očekuje “jednu od najgorih recesija u novijoj povijesti”.

Nema sumnje i pred IT potrošačkim sektorom su mjeseci neizvjesnosti, usporavanja i slabog rasta.

Više... Vaš Komentar Top
Godeal24 specijalna ljetna rasprodaja: Originalni Windowsi 10, doživotna licenca već od 5,99 € po ključu!

Datum objave 08.07.2022

Godeal24 specijalna ljetna rasprodaja: Originalni Windowsi 10, doživotna licenca već od 5,99 € po ključu!

Microsoft zaustavlja uslugu podrške za Windows 8.1 u siječnju 2023., što znači da više neće biti nikakvih popravaka i ažuriranja za taj operativni sustav, tako da bi vaše računalo moglo biti izloženo nekim vanjskim rizicima ili softveru koji se ne može ažurirati. Prije nego što dođe taj dan, možete jeftino nadograditi na Windows 10 operativni sustav koji je trenutno najrašireniji. Iako je Win 11 stigao, Microsoft i dalje planira nastaviti podržavati Windows 10 sustave barem do kraja 2025., a korisnici se neće morati brinuti o sigurnosti sljedećih nekoliko godina i nastavit će održavati popravke i ažuriranja za Windows 10.

Želite dobiti originalan i legitiman Windows OS ili Microsoft Office za malo novca?

Ako vaš sustav ne podržava besplatnu nadogradnju na Windows 10, ne propustite Godeal24 ljetnu rasprodaju! Windows 10 košta 199,99 USD u Microsoft Storeu, ali samo 7,24 € u Godeal24 storeu! Ako trebate nadograditi više računala ili kupiti s prijateljima, preporučuje se da kupite kombinaciju 5 ključeva za Windows 10, Windows 10 već od 5,99 €! A Microsoft podržava korisnike sustava Windows 10 za besplatnu nadogradnju na Windows 11! Najnovija licenca za Office 2021 Pro na Microsoftovim službenim stranicama košta 439,99$, a na Godeal24 Summer Sale sada je Office 2021 Pro dostupan za samo 24,99€! Možete kupiti kombinaciju od 5 komada, koja je najisplativija, jer cijena je samo 13,19 € po komadu!

220630-720p-gd24--€

Windows & Office: Specijalna ponuda u ograničenom vremenu!

Kupite više i uštedite više! Kombinacije su najisplativiji izbor!

62% popusta na MS Office bundelove (kupon kod “SGO62″)

>>> Nabavite još

Kako bismo zadovoljili različite potrebe korisnika, dostupne su različite verzije sustava Windows 10 koje odgovaraju različitim vrstama hardvera, osobnog ili poslovnog. Ne samo najčešće korišten Windows 10 Pro, već i najbolje Windows 10 Enterprise izdanje za poslovnu upotrebu, Windows Server, itd.

Up to 50% off on More Windows! With (coupon code “ SGO50“)

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Isti softver možete dobiti s više od 80% popusta, a još uvijek je službeno. Ne samo popularni Windows OS i Office, već i praktičniji alati za računala kao i mobilne uređaje, kao što su IOBIT serija, Ashampoo, Disk Drill, i još puno toga.

Još računalnih alata: Najbolja cijena za najbolje proizvode!

Godeal24 ima kompletnu i profesionalnu trgovinu s opsežnim katalogom 100% zajamčenih i legalnih digitalnih licenci. Godeal24 brine i duboko brine o svojim kupcima, postavljajući trenutnu uslugu digitalne dostave koja se aktivira odmah nakon kupnje, omogućujući korisnicima da odmah preuzmu, instaliraju i aktiviraju vlastite proizvode.

Godeal24 je postigao veliki uspjeh u javnosti s profesionalnom, brzom uslugom, praćenjem plaćanja i jamstvom povrata novca. Osim toga, tim za tehničku podršku dostupan je prije i nakon kupnje korisnika, ne samo za rješavanje problema, već i za preporuku koju verziju Windowsa kupiti, te za pružanje doživotne usluge nakon prodaje, što je obećanje koje mnoge trgovine teško je dati. Svojim visokokvalitetnim softverom i profesionalnim uslugama Godeal24 je dobio ocjenu 4,9 i ocjenu zadovoljstva od 98% na TrustPilotu (koji je neovisna platforma za korisnike za procjenu kvalitete usluge i proizvoda), što je afirmacija i priznanje Godeal24 od strane korisnika. !

24/7 profesionalna tehnička podrška i doživotna postprodajna podrška: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Nord bi se mogao trajno odvojiti od OnePlusa

Datum objave 08.07.2022

Nord bi se mogao trajno odvojiti od OnePlusa

OnePlus Nord CE 2 5G vs OnePlus Nord CE 5G (2)

Više od dvije godine OnePlus, pod kapom tvrtke BBK Electronics Corporation, kineskog multinacionalnog konglomerata, nudi niz pametnih telefona pod imenom Nord.

Nord serija osmišljena je za osvajanje tržišta pametnih telefona srednje klase. Od tada se asortiman uvelike proširio, a navodno OnePlus sada želi da se Nord odvoji i učini vlastitim brendom. Prema pisanju The Mobile India i raznim drugim izvorima, Nord bi trebao imati vlastiti vizualni identitet (tematski svijetloplav) , svoje trgovine i predajno osoblje.  Osim toga je u planu da uz ponudu pametnih telefona nude fitness narukvice, satove, vanjske baterije i Smart TV. S druge strane brend bi mogao imati koristi od namjenskog ekosustava, s novim sučeljem koje je očito inspirirano OxygenOS-om.

Kada smo već u priči o BBK Electronics Corporation, podsjetimo koje su još robne marke  pod njihovim okriljem.

  • Oppo je najstariji brend. Predstavlja vrh u smislu inovacija, završne obrade i izboru materijala za kućišta
  • Vivo cilja na mlađu populaciju omjerom performansi i cijene, te selfi kamerama i podrškom za multimediju.
  • OnePlus nekoć popularan među geekovima, sada se pomalo gubi u svijetu flagshipa odlaskom Carla Peija
  • IQOO je bivši brend iz obitelji Vivo, izuzetno popularan u Indiji i više orijentiran na performanse
  • Realme opasan je konkurent Xiaomiu u svijetu cijenom pristupačnih telefona kao i onih srednjeg ranga
Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 5 minuta

P: S23 Ultra 8/256

Objavljeno prije 4 sata

YouTube i slično

Objavljeno prije 4 sata

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 5 sati

P : Huawei Mate 50 Pro / Pentax objektivi / Samsung A54

Objavljeno prije 5 sati

3D printeri

Novosti

Huawei lokalno predstavio FreeBuds 6i

Huawei najavljuje lansiranje FreeBuds 6i, najnoviji dodatak svojoj i-seriji slušalica. Ove slušalice donose visoku kvalitetu zvuka, dugotrajnu bateriju i inteligentno aktivno poništavanje buke. S ovim značajkama, slušalice FreeBuds 6i preds... Pročitaj više

Otkriveni detalji o suradnji OpenAI-ja i Applea: Što kažu Microsoft i Google?

Mjesecima su se širile glasine o pregovorima između Applea i OpenAI-ja o integraciji značajki umjetne inteligencije u iOS 18. Pregovori su uspješno zaključeni, a osnovna verzija ChatGPT-a integrirana je u Siri i nove alate za pisanje. Prema... Pročitaj više

Pravni spor oko intelektualnog vlasništva između Qualcomma i Arm-a: ozbiljan problem

Novi pravni spor između Qualcomma i Arm-a predstavlja ozbiljan problem za obje tvrtke, a posebno za proizvođače prijenosnih računala. Spor se usredotočuje na tehnologiju korištenu u Qualcommovom najnovijem Snapdragon X procesoru. Startup Nu... Pročitaj više

Poznati detalji Adreno X1 grafike Snapdragon X serije

Qualcomm je napokon objavio više informacija o Adreno X1 GPU-u integriranom u seriju procesore Snapdragon X. Adreno X1 je prva generacija integriranih grafičkih kartica (naknadni proizvodi će se zvati Adreno X2, X3...) koje je Qualcomm diza... Pročitaj više

iOS 18: Poboljšano upravljanje baterijom i optimizirano punjenje

S rastućom upotrebom mobilnih telefona, upravljanje baterijom i proces punjenja postaju sve važniji za korisnike. U svom najnovijem iOS 18 sustavu, Apple je uveo niz poboljšanja za optimizaciju baterije. Nakon što iOS 18 bude dostupan, u Po... Pročitaj više

Sve novosti