Intel predstavlja Thunderbolt 5 s propusnošću do 120 Gbps

Objavljeno prije 16 dana - Sanja Ledinek

Intel predstavlja Thunderbolt 5 s propusnošću do 120 Gbps

Intel predstavlja Thunderbolt 5 s propusnošću do 120 Gbps

Intel T5 (2)

Intel Thunderbolt 5, nova generacija sučelja za vanjski prijenos ima više nego dvostruko veću propusnost od trenutnog Thunderbolta 4 za povezivanje vanjskih SSD-ova, vanjskih grafičkih kartica itd.

Intel je primijenio novu tehnologiju signalizacije PAM-3 (3-razinska modulacija pulsne amplitude) na Thunderbolt 5 za povećanje brzine prijenosa podataka po satnom ciklusu. Konkretno, ima dvosmjerni prijenos od 80 Gbps i omogućuje Bandwidth Boost mod u za audio i video prijenos, koji može povećati propusnost do 120 Gbps. Za referencu, trenutna generacija tvrtke Thunderbolt 4 ograničava se na 40 Gbps.

Ova propusnost će zadovoljiti potrebe kreatora sadržaja, budući da je veća od specifikacije DisplayPort 2.1 (80 Gbps), i time može podržati više 8K ili tri 4K zaslona s brzinom osvježavanja od 144 Hz. Eto, konačno bi Asus ROG Swift Pro monitor od 540 Hz mogao imati nekoliko kupaca 😉

Intel T5 (1)

Intel je pokazao prototip prijenosnog računala i priključnu stanicu s Thunderboltom 5

Što se tiče punjenja, podržava snagu najmanje 140 W, ali može doseći i do 240 W. To znači da proizvođači računala za igranje ne moraju osigurati dodatne priključke za punjenje.

Intel: dodajemo AI akceleratore svim svojim procesorima

Intel razvija tehnologiju 2D TMD materijala

Intel osniva novi pogon za proizvodnju čipova u Izraelu, tvornicu za montažu i testiranje u Poljskoj

Intel T5 (3)

Vrijedno je spomenuti da svi Thunderbolt proizvodi prolaze rigorozna certifikacijska ispitivanja kako bi se osiguralo da kupci dobiju vrhunska rješenja za žičanu povezivost, a proizvodi koji prođu test bez naknade su s logotipom Thunderbolt.

Očekuje se da će računala i pribor koji se temelje na kontroleru Intel Thunderbolt 5 kodnog imena “Barlow Ridge”, početi biti dostupni 2024. godine. To je u redu. Možemo čekati.

Više... Vaš Komentar Top
HP ima novi Spectre Fold sa17 inčnim zaslonom i tri oblika za promjenu

Objavljeno prije 16 dana

HP ima novi Spectre Fold sa17 inčnim zaslonom i tri oblika za promjenu

HP ima novi Spectre Fold sa 17 inčnim zaslonom i tri oblika za promjenu (4)

Za HP Spectre Fold model, tvrtka tvrdi da je to najtanji sklopivi laptop od 17 inča, koji se preklapanjem na pola može koristiti kao standardni 12,3-inčni prijenosnik, a uklanjanjem Bluetooth tipkovnice pune veličine, kao tablet.

HP Spectre Fold, kao i mnoga HP-ova računala u posljednje vrijeme, napravljen je s velikom količinom recikliranih materijala i plastike. Mase je 1,35 kilograma i dimenzija 277,05 x 191,31 x 21,4 milimetara kada je sklopljen i 277,05 x 376,1 x 8,5 milimetara kada je rasklopljen.

17-inčni OLED zaslon osjetljiv na dodir, ima rezoluciju 1.920 x 2.560 piksela, 99 posto DCI-P3 raspona boja, 500 cd/m2 vršne svjetline, HDR10 podršku i IMAX Enhanced certifikat. Podržava unos HP Rechargeable MPP2.0 olovkom s nagibom za prirodan rukopis i crtanje.

HP ima novi Spectre Fold sa 17 inčnim zaslonom i tri oblika za promjenu (7)

HP Spectre Fold pokreće 10-jezgreni Intel Core i7-12500U na 4,7 GHz uparen s Intel Iris XE GPU-om. Dolazi s 1 TB PCIe Gen4 NVMe TLC M.2 SSD memorije i 16 GB LPDDR5x RAM-a (na brzih 6.400 MHz).  Baterija je velika 6-ćelijska 94,3 Wh i podržava punjenje snage 100 W pomoću USB Type-C priključka. Nudi do 12 sati rada na jednom punjenju.

Uređaj je opremljen s četiri USB-C priključka od kojih su dva USB-C Thunderbolt 4, DisplayPort 1.4, dvopojasni WiFi-6 i Bluetooth 5.3 za povezivanje, kao i Intel Unison za bolje veze s iPhone uređajima i Android telefonima.

Predstavljen HP 11 Windows 11 tablet

HP Spectre x360 prijenosnik dolazi s Windows 11 sustavom

HP Spectre Foldable 17 ima nekoliko drugih dijelova hardvera koji ovo također čine vrhunskim računalom. Među njima su četverostruki zvučnici s Bang i Olufsenom s DTS:X Ultra i HP Audio Boost tehnologijama. Također na popisu je IR kamera za prepoznavanje lica i prednja od 5 MP za videokonferencije s automatskim centriranjem i zamućenjem pozadine te dvostruki niz mikrofona sa smanjenjem šuma. I kamera i mikrofon dolaze s prekidačima za privatnost.

Datum izlaska HP Spectre Folda je 4. listopada, a sada je počelo primanje prednarudžbi, počevši od 4999,99 USD

Puna specifikcija dostupna je na web stranici  proizvođača.

Više... Vaš Komentar Top
Apple mora ažurirati iPhone 12 kako bi riješio probleme zračenja

Objavljeno prije 16 dana

Apple mora ažurirati iPhone 12 kako bi riješio probleme zračenja

Apple mora ažurirati iPhone 12 kako bi riješio probleme nedozvoljenog zračenja

Francuska Agence Nationale des Fréquences (ANFR) , objavila je da iPhone 12 pokazuje znatno veću specifičnu stopu apsorpcije (SAR) radiofrekvencijske energije od zakonski dopuštenih 4 vata po kilogramu. Konkretno, mjerenjem utvrđeno 5,74 vata po kilogramu kada je blizu tijela (primjerice u džepu).

ANFR je u međuvremenu uspio aktivirati privremeno mjeru da iPhone 12 bude učinkovito uklonjen sa svih prodajnih mjesta, u trgovinama i na internetu. Ovo se odnosi samo na “normalan” iPhone 12. iPhone Mini, Pro i Pro Max varijante nemaju ovaj problem. Naravno, francusko izvješće izazvalo je  lavinu, pa su Belgija, Nizozemska, Njemačka (BNetzA) i Španjolska (grupa potrošača), također počele razmatrati danošenje iste mjere.

Apple je u svoju obranu izjavi da iPhone 12, lansiran 2020.,ima certifikate od strane više međunarodnih tijela kao usklađen s globalnim standardima zračenja. Dostavili su regulatorima nekoliko laboratorijskih rezultata, kao i trećih strana koji dokazuju usklađenost s propisima EU.

Brzi test – Apple iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro

Apple je dobio 15 dana (počevši od 12.9. 2023. ) da riješi problem ažuriranjem softvera (jer je izgleda neka od nadogradnji uzrok problema), kako bi zadovoljio standarde SAR-a Europske unije. Potom će ponovno iPhone 12 modeli biti testirani u ovlaštenim laboratorijima. Ako ove korektivne mjere dovedu telefon u usklađenost, privremeno povlačenje s tržišta se ukida.

To nije ništa novo za ANFR agenciju koja redovito daje rezultate i izvješća na tu temu. Deseci uređaja su uhvaćeni u kršenju, ali na popisima rijetko su bili modeli najpoznatijih robnih marki na tržištu. A među poznatima, je Samsung koji je bio kažnjen sa 7.500 eura zbog prekoračenja SAR-a prvog Galaxy Z Flip-a .

Još uvijek nije jasno može li “neionizirajuće zračenje” mobitela uzrokovati zdravstvene probleme, ali dugoročno gledano, sigurnosni standardi elektromagnetskog zračenja za elektroničke proizvode postupno se pooštravaju, što također zahtijeva od relevantnih proizvođača da kontinuirano poboljšavaju sigurnost njihove proizvode.

Više... Vaš Komentar Top
Apple potvrđuje: USB-C priključak podržava spajanje na vanjski monitor

Objavljeno prije 16 dana

Apple potvrđuje: USB-C priključak podržava spajanje na vanjski monitor

Apple potvrđuje USB C priključak podržava spajanje na vanjski monitor

Apple je objavio novi dokument tehničke podrške, prema kojem potvrđuje da se USB-C priključak za iPhone 15 može koristiti za spajanje na vanjski zaslon za gledanje videa, pregledavanje fotografija i rad s dokumentima na većem zaslonu.

Prema spomenutom dokumentu, USB-C sučelje serije iPhone 15 koristi DisplayPort protokol za podršku zaslonu putem kompatibilnog podatkovnog kabela. Podržana je do 4K razlučivost i vanjski zaslon s 60 Hz stopom osvježavanja. Osim toga, iPhone 15 također podržava HDR zaslon putem USB-C veze.

iPhone 15 Pro i 15 Pro Max: titana, moćan A17 Pro SoC i 8 GB RAM-a

iPhone 15 i 15 Plus: Dinamički otok, nadograđene kamere, nove boje

Nažalost, podatkovni kabel koji se isporučuje s iPhoneom 15, ne omogućava ovu značajku jer je USB 2.0 standarda i potrebno je kupiti zasebni podatkovni kabel koji podržava USB 3.1 ili noviji.

Bitno je spomenuti da iPhone 15 i iPhone 15 Pro iako imaju isto USB-C sučelje, postoje razlike. Standardna verzija iPhonea 15 koristi USB 2.0, brzina prijenosa do 480 Mbps, dok iPhone 15 Pro modeli koriste USB 3.0, a brzine prijenosa podataka mogu biti do 20 puta veće od standardne verzije. Što se tiče brzine punjenja, sva 4 modela podržavaju maksimalnu snagu punjenja do 27 W (9 V/3 A). Isto kao i prethodni iPhone.

Više... Vaš Komentar Top
AIDA64 v6.92

Objavljeno prije 17 dana

AIDA64 v6.92

aida64logo

FinalWire je objavio dostupnost nove verzije svog AIDA64 softvera u sve četiri dostupne verzije, sa Extreme i Business edicijama. Novosti uključuju:

 • AVX-512 accelerated benchmarks for Intel Sapphire Rapids” and “Emerald Rapids” processors
 • Further optimized AVX-512 Julia and Mandel benchmarks
 • Improved support for AMD Zen 5 processors
 • MSI CoreLiquid AIO LCD support
 • Support for PCI Express 6.0 controllers and devices
 • GPU details for AMD Radeon RX 7700 XT, RX 7800 XT, RX 7900 GRE
 • FMAC methods for FLOPS and IOPS GPGPU benchmarks
 • GPU details for Intel Xe and Xe Max
 • Support for multiple Intel GPUs
 • GPU details for nVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16GB
 • CSV and XML report formats are now supported by AIDA64 Engineer
Više... Vaš Komentar Top
SEA SONIC lansira nova FOCUS GX ATX 3.0 napajanja

Objavljeno prije 17 dana

SEA SONIC lansira nova FOCUS GX ATX 3.0 napajanja

seasonic_focus_atx3.0

Sea Sonic Electronics., Co., Ltd. s ponosom najavljuje predstavljanje novih FOCUS GX ATX 3.0 serija napajanja. Modeli s certifikatom FOCUS GX ATX 3.0 izgrađeni su na dobro utvrđenom naslijeđu popularne Seasonic serije FOCUS. Ova napajanja označavaju sve potvrdne okvire koje proizvođači osobnih računala i entuzijasti očekuju od robne marke Seasonic. Zahvaljujući potpuno modularnom dizajnu, potrebno je spojiti samo one kabele koji su potrebni za napajanje komponenti računala.

Nove FOCUS GX jedinice imaju ATX 3.0 certifikat i PCIe 5.0 kompatibilne su za napajanje najnovijih sustava, pomažući u poboljšanju ukupnih performansi sustava i dugoročne pouzdanosti, istovremeno pružajući najstabilnije napajanje potrebno na najvišim razinama performansi. Uz uključeni PCIe 5.0 12VHPWR VGA kabel visoke kvalitete, ove jedinice mogu sigurno napajati najnovije moderne grafičke kartice, kao što je NVIDIA GeForce RTX 40 serija.

Nov napajanja su dostupna od rujna 2023. po cijenama od:

 • FOCUS GX-750 ATX 3.0: $ 159.99 / 129.90 €
 • FOCUS GX-850 ATX 3.0: $ 179.99 / 149.90 €
 • FOCUS GX-1000 ATX 3.0: $ 219.99 / 199.90 €
Više... Vaš Komentar Top
All Systems Go ponovno otvara svoja vrata u Berlinu

Objavljeno prije 19 dana

All Systems Go ponovno otvara svoja vrata u Berlinu

asg_berlin_2023_1

Najveća Linux user-space konferencija, All Systems Go, održava se 13. i 14. runja 2023. godine u Berlinu. Konferencija fokusirana na user-space Linux tehnologije pruža mjesto za druženje i predavanja kontributora i korisnika projekata koji sačinjavaju temelj modernih Linux sustava.

Opcenito je konferencija koncipirana kao pregled user-space Linux tehnologija s fokusom na systemd, UKIs, (e)BPF, specifičnosti distribucija, image-based linux distribucijama i slično. Sve prezentacije su se snimale pa stoga možete otvoriti održani raspored predavanja i pogledati one koje vas zanimaju na YouTube-u.

Ovogodišnji All Systems Go sadržava nekoliko sljedećih širih tema:

 • Service management
 • Image-based Linux OS
 • Process isolation
 • Monitoring and tracing
 • Networking
 • Debugging and tooling
 • Security, etc.

asg_berlin_2023_2

Ove godine na konferenciji predavanje drži i naše gore list, Jakov Petrina iz društva Sartura s temom “Replica.one: A Software-defined Operating System”.

Više... Vaš Komentar Top
Panasonic LUMIX G9II

Objavljeno prije 19 dana

Panasonic LUMIX G9II

Lumix G9II

Panasonic s ponosom najavljuje lansiranje bezzrcalnog digitalnog fotoaparata LUMIX G9II, opremljenog novim senzorom i tehnologijom autofokusa s detekcijom faze (Phase Detection Auto-Focus, PDAF). LUMIX G9II je prvi fotoaparat formata Micro Four Thirds u seriji LUMIX G koji ima tehnologiju PDAF.

U skladu s rastućom potrebom za stvaranjem vrlo kreativnih umjetničkih djela i fotografija koristeći različite metode, ovaj novi model stvara slike visoke razlučivosti, visoke kvalitete i bogate boje izravno iz fotoaparata. Nadalje, s novom tehnologijom automatskog fokusiranja koja kombinira Panasonicovu akumuliranu stručnost u tehnologiji prepoznavanja s PDAF-om i brzim načinom rafalnog snimanja koji osigurava da su odlučujući trenuci uvijek zabilježeni, ovaj novi model može se pohvaliti značajno poboljšanom snagom i performansama velike brzine. Uređaj podržava fotografe iz raznih područja koristeći sustav koji se može kombinirati s kompaktnim i laganim LUMIX G Micro Four Thirds objektivima za vrhunsku fleksibilnost.

Usporedno s ovim fotoaparatom, Panasonic je predstavio i H-ES35100 i H-RSA100400 izmjenjive objektive za LUMIX G seriju koji su u skladu sa standardom sustava Micro Four Thirds. Ovi telefoto zum objektivi u skladu su sa strogim optičkim standardima tvrtke LEICA i postižu izvanredne fotografske performanse. Panasonic je zajedno s novim fotoaparatom i objektivima predstavio i baterijsko hvatište DMW-BG1, opremljeno joystickom u osam smjerova koji je kompatibilan s fotoaparatom LUMIX G9II i već dostupnim uređajima LUMIX S5II i S5IIX.

Više... Vaš Komentar Top
Apple Watch Ultra 2 – interne nadogradnje i poboljšanje značajki

Objavljeno prije 19 dana

Apple Watch Ultra 2 - interne nadogradnje i poboljšanje značajki

Apple watch Ultra 2 (1)

Ove godine Apple nije osvježavao dizajn Watch Ultra 2 već se fokusirao na poboljšanje značajki. Što je novo?

Apple Watch Ultra 2 koristi kućište od titana (49 milimetara), iako je prema Appleu, 95 posto reciklirano. Trake/remeni imaju boje koje uključuju plavu, indigo, maslinastu, narančastu s bež kombinacijom, zelenu sa sivom, plavu s crnom itd. Također je ugljično neutralan kada je uparen s Trail ili Alpine remenom. Prošao je najveći raspon visinskih testova među Apple proizvodima, prilagođavajući se podmorskim pukotinama dubokim čak 500 metara ispod razine mora i visokim kao najviši vrh svijeta na 9000 metara nadmorske visine.

Svjetliji zaslon

Nova napredna tehnologija zaslona povećava maksimalnu svjetlinu na 3.000 cd/m2, što daje 50 svjetline više od prve generacije. To je najsvjetliji zaslon koji je Apple do sada dizajnirao, omogućujući korisnicima da bolje vide ispod jake sunčeve svjetlosti. U mračnim prostorijama ili rano ujutro, svjetlina zaslona može se smanjiti na 1 cd/m2. Osim toga, noćni način rada sada koristi senzor ambijentalnog svjetla i automatski se uključuje u mraku.

Apple watch Ultra 2 (2)

I svjetiljka ima koristi od nove arhitekture zaslona. Okretanjem Digitalne krune privremeno se udvostručuje svjetlina, što olakšava potrebno osvjetljavanje.

Modularna Ultra površina

Modular Ultra, novo ekskluzivno lice sata iskorištava prednosti većeg zaslona i koristi krajnji okvir za prikaz podataka u stvarnom vremenu, uključujući sekunde, visinu ili dubinu. Može se prilagoditi za razne vrste sporta, avanture na otvorenom, ekstremne sportove te aktivnosti na moru i vodi.

Apple watch Ultra 2 (3)

Double Tap

Razne inovativne tehnologije kao što su “Digital Crown” i “Touch Engine”, kao i dodirivanje, klizanje, podizanje zgloba i pokrivanje zaslona za isključivanje zvuka, čine ga lakim i intuitivnim za korištenje. Nova gesta dvostrukog dodira, tako da se dodirnu palac i kažiprst, aktivira ‘primarnu’ aktivnost aplikacije. Primjerice korisnici mogu odgoditi alarm, reproducirati ili pauzirati glazbu ili pozvati pametni niz na početnom zaslonu. Slično je značajki dodira koju je Apple predstavio s Apple Vision Pro. Ova značajka Double Tap pojavit će se sljedeći mjesec.

S9 SiP

Apple Watch Ultra 2 pokreće novi S9 SiP. Nudi poboljšanja i nove značajke za cijeli sustav, uključujući geste dvostrukog dodirivanja, siguran i privatan pristup i snimanje zdravstvenih informacija sa Siri na uređaju. Također je opremljen novim motorom neuronske mreže s 4 jezgre, koji može obraditi zadatke strojnog učenja do dvostruko brže od originalnog Apple Watch Ultra.

Apple watch Ultra 2 (4) Apple watch serija 9 (2)

Siri za pristup i snimanje zdravstvenih podataka

Ovo je prvi put da Apple Watch može obrađivati Siri naredbe izravno na uređaju. Za naredbe za koje nije potrebno prikupljanje podataka s interneta, poput aktivacije tjelesnog treninga ili postavljanja mjerača vremena, Siri ih može obraditi bez povezivanja na Wi-Fi ili mobilne podatkovne mreže. Time odgovori postaju brži i stabilniji. Moćni motor neuronske mreže također poboljšava točnost diktiranja za 25 posto. Osim toga, sada Siri može pristupiti podacima unutar aplikacije Health za obradu upita vezanih uz zdravlje i fitness.

Pronađi moj iPhone

Apple watch Ultra 2 (5)

Pronalaženje iPhonea putem Apple Watcha mnogima je omiljena značajka. Sada S9 SiP također može koristiti funkciju “Precise Search” serije iPhone 15, jer su oba opremljena istim ultraširokopojasnim čipom druge generacije. “Pinpoint Search” može prikazati udaljenost i smjer izgubljenog iPhonea i pružiti vizualno, taktilno i slušno navođenje.

iPhone 15 Pro i 15 Pro Max: titan, moćan A17 Pro SoC i 8 GB RAM-a

iPhone 15 i 15 Plus: Dinamički otok, nadograđene kamere, nove boje

watchOS 10 – značajke nadogradnje

Apple Watch Ultra 2 pokreće watchOS 10 s inovativnijim načinima za brzo pregledavanje informacija. Neke od bitnih promjena uključuju:

 • pametni skup koji može prikazati relevantne gadgete na vrijeme kada je to potrebno
 • nove živopisne i šarene površine : Snoopy, Paleta boja i Sunčev sustav
 • Bluetooth povezuje mjerač snage, senzor brzine i senzor frekvencije pedale za stvaranje novih indikatora mjerenja, zaslona za prikaz tjelesnog treninga i tjelesnog treninga za bicikliste. Zone snage mogu pomoći korisnicima u postizanju optimalne izvedbe treninga.
 • aplikacija ” Kompas” može trenutno prikazati trenutnu nadmorsku visinu i uključuje pregled 3D putnih točaka za prikaz relativne nadmorske visine.
 • Nova karta terena u aplikaciji Karte prikazuje važne pojedinosti kao što su točke interesa i početne točke staze te pruža korisne pojedinosti poput sjenčanje reljefa, konturne linije, nadmorsku visinu, međutočke mobilne mreže i međutočke za SOS hitne slučajeve.
 • Postoje i aplikacije za “savjesnost” koje mogu bilježiti mentalna stanja, pomažući u održavanju mentalnog zdravlja.

Baterija

Uz ove nove nadogradnje, trebao bi pružiti i dalje 36 sati trajanja baterije pri normalnoj upotrebi i do 72 sata u načinu rada niske potrošnje.

Više... Vaš Komentar Top
S Apple Watch serije 9 može se upravljati jednom rukom

Objavljeno prije 19 dana

S Apple Watch serije 9 može se upravljati jednom rukom

Apple watch serija 9 (1)

Uz lansiranje serije iPhone 15 i iPhone 15 Pro , Apple je lansirao i Watch serije 9, donoseći nove značajke najprodavanijim serijama sata na svijetu.

Apple Watch serije 9 dostupan je u 41 i 45 milimetarskim opcijama u aluminijskom kućištu te bojama ponoći , zvijezda , srebrnoj, ružičastoj i crvenoj. Varijante s kućištem od nehrđajućeg čelika bit će dostupne u srebrnoj, grafitnoj i zlatnoj boji.

Apple watch serija 9 (2)

Zaslon ima svjetlinu do 2.000 cd/m². Za korištenje u mraku, može potamniti, do najmanje 1 cd/m².

Apple Watch 8 recenzija

Apple Watch čini više od 50 posto prodaje pametnih satova

Novost je remen za sat “fine teksture”, koji je izrađen od elegantnog i izdržljivog visokokvalitetnog kepera i sadrži 68 posto recikliranog materijala što može značajno smanjiti emisiju ugljika u usporedbi s kožnim materijalima. Osim toga Apple se udružio s Nikeom i Hermèsom kako bi lansirao seriju ekološki prihvatljivijih remena za satove.

Apple Watch 9 pokreće novi S9 SIP (System in Package). Nudi poboljšanja i nove značajke za cijeli sustav, uključujući geste dvostrukog dodirivanja, siguran i privatan pristup i snimanje zdravstvenih informacija sa Siri na uređaju.

Taj čip ima 5,6 milijardi tranzistora, GPU koji je 30 posto brži i Neural Engine s četiri jezgre. Prema proizvođaču, to omogućava satu izvršavanje AI zadataka dvostruko brže od svog prethodnika. Također po prvi put dobiva UWB čip s kojim korisnici između ostalog mogu koristiti novu funkciju Name Drop iz iOS-a 17. Također će biti moguće točnije pronaći lokaciju iPhonea. Dodani su temperaturni senzor i funkcionalnost detekcije sudara.

Serija 9 bit će dostupna 22. rujna po cijeni od 449 eura.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Garancije, povrat novca, zamjena robe...

Objavljeno prije 2 minute

Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu

Objavljeno prije 9 minuta

Raspberry Pi - PC za 25/35$

Objavljeno prije 14 minuta

NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk

Objavljeno prije 14 minuta

Retro mobiteli

Novosti

ASUS je službeno preuzeo Intel NUC proizvodnju

ASUS je danas objavio da je službena ceremonija potpisivanja ugovora s Intel Corporationom, koja je označila primopredaju linije proizvoda Intel Next Unit of Computing (NUC), uspješno dovršena. ASUS će sada proizvoditi i prodavati NUC uređa... Pročitaj više

Kupite originalni Windows 11 Pro za 11,69 € i istražite tražilicu pokretanu umjetnom inteligencijom - Bing Chat

Microsoft je u veljači 2023. lansirao novi Bing koji pokreće AI, zajedno s ažuriranom verzijom preglednika Microsoft Edge. Novi Bing koristi GPT-4, najnoviju iteraciju OpenAI-jevog Generative Pre-trained Transformer (GPT) velikog jezičnog m... Pročitaj više

Digital Realty osnažuje svoju globalnu platformu lansiranjem novog rješenja za međupovezivost u Hrvatskoj

Digital Realty (NYSE: DLR), najveći globalni pružatelj rješenja za data centre, kolokacije i međusobno povezivanje neovisnih o oblaku i operateru, objavio je da je korisnicima njegovog data centra u Zagrebu dostupna usluga za međupovezivost... Pročitaj više

Samsung izdaje svoju prvu LPCAMM memoriju

Nedavno je Samsung objavio završetak uspješnog razvoja prvog 7,5 Gbps komprimiranog dodatnog memorijskog modula male snage (LPCAMM), a  provjeru su izvršili na Intel platformi. Ovaj Samsungov (LPCAMM) dodatni memorijski modul može promijeni... Pročitaj više

AMD FidelityFX Super Resolution 3 lansira u Forespoken i Immortals of Aveum

Forespoken i Immortals of Aveum prve su igre koje su lansirane s AMD FidelityFX Super Resolution 3 tehnologijom, koja pruža visoka poboljšanja performansi u odnosu na izvornu rezoluciju i temporalni upscaling. Kombinacija temporalnog upscal... Pročitaj više

Sve novosti