Izdvojeni poslovi tjedna – informatika i telekomunikacije

Datum objave 05.09.2018 - Uredništvo

Izdvojeni poslovi tjedna – informatika i telekomunikacije

Izdvojeni poslovi tjedna - informatika i telekomunikacije

posao_hr

U suradnji s portalom posao. hr donosimo vam tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji Informatika i telekomunikacije. U nastavku pogledajte aktualne poslove koje su za vas odabrali stručnjaci sa specijaliziranog portala za traženje poslova.

Posao.hr traži Asistenta u informatičkoj podršci (m/ž). Ako si svakodnevno za računalom, izvrsno poznaješ HTML, dobro se snalaziš u CSS-u, napredno koristiš Photoshop ili Corel te si kreativan i vizualni tip osobe koji ima smisao za web dizajn prijavi se odmah! Nudi ti se prilika da stekneš nova znanja, razviješ pojedine vještine za koje nisi niti znao/znala da imaš, budeš okružen/a veselim, vrijednim i pozitivnim kolegama te stekneš nova i vrijedna poznanstva. Više info saznaj klikom na brzu prijavu!

Softnet d.o.o. za rad u Zagrebu traži Djelatnika u prodaji komunikacijskih rješenja (m/ž). Glavna odgovornost ovog radnog mjesta je svakodnevni rad s potencijalnim i postojećim korisnicima Internet usluga. Posao uključuje aktivnu telefonsku komunikaciju s korisnicima s ciljem pružanja informacija o Softnetovim uslugama, savjetovanje korisnika, izrada ponuda, tehničkih rješenja te prodaja komunikacijskih rješenja sa područja IP VPN, MPLS, LL, ADSL-a, VoIP-a, Voice i njihova prezentacija. Nudi se mogućnost školovanja te rada u stimulativnom i ugodnom okruženju. Prijavite se putem brze priijave.

Manpower za klijenta traži Agenta u tehničkoj podršci (m/ž). Mjesto rada je Zagreb. Od traženih uvjeta za ovo radno mjesto potrebno je imati minimalno SSS obrazovanje te napredno poznavanje MS Office paketa. Nudi vam se plaćena obuka u trajanju od 3 tjedna, osigurirano mentoriranje te kontinuirane edukacije. Prijavite se klikom na brzu prijavu.

Krobel Promet d.o.o. za rad u Zagrebu traži Instalatera / Servisera (m/ž). Očekuje vas stabilno radno mjesto u tvrtki usmjerenoj na budućnost, dinamično okruženje u kojem  se prepoznaje timski rad, ali i kvalitete pojedinca te prilika za daljnji razvoj. Od traženih uvjeta potrebno je imati vozačku dozvolu B kategorije, tehničko obrazovanje elektrotehničkog smjera te poznavanje engleskog jezika. Više info saznajte klikom na brzu prijavu.

Naton ljudski potencijali d.o.o. za klijenta iz Slovenije traži Voditelja prodaje za IT rješenja i usluge (m/ž).  Mjesto rada je Zagreb. Ako ste dobri u pronalaženju i razvoju novih poslovnih prilika u području IT usluga i rješenja za nove potencijalne klijente te imate visoku razinu obrazovanja tehničkog, ekonomskog ili društvenog smjera i min. 4 godine relevantnog radnog iskustva prijavite se putem brze prijave.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
AMD Radeon Pro V340 i MxGPU hardverska virtualizacija u cloudu

Datum objave 03.09.2018

AMD Radeon Pro V340 i MxGPU hardverska virtualizacija u cloudu

RadeonV340

Na ovogodišnjem VMWorldu AMD je pokazala najsnažniji grafički akcelerator za velike podatkovne centre i cloud computing. AMD Radeon Pro V340 je dual-GPU based Vega arhitektura s ugrađenom hardverskom MxGPu virtualizacijskom podrškom.

Radeon Pro V340 pruža kapacitet od čak 32 virtualna računala s dediciranom i sigurnosno izoliranom 1 GB video memorijom. To je 32% više od najjačeg konkurentskog rješenja. Radeon Pro V340 ima integrirano hardver kodiranje u H.264 i H265 (HEVC) format, omogućujući korisnicima vrhunsku kvalitetu videa na virtualnom računalu koji se srevira kroz oblak. Zahvaljujući revolucionarnom HBCC memorijskom kontroleru, i 32 GB HBM2 memorije s ECC korekcijom, Radeon Pro V340 omogućuje visoke performanse aplikacija kod kojih se često i brzo mijenja sadržaj video spremnika.

Ono što u potpunosti iskorištava snažan hardver na Radeon Pro V340-ke je AMD-ova tehnologija MxGPU. To je jedini hardverski GPU virtualizacijski akcelerator u cijeloj industriji. MxGPU se temelji na standardiziranoj SR-IOV tehnologiji (Single Root I / O Virtualization). Kombinacija hardverske i softverske tehnologije omogućuje virtualiziranu grafiku modernih platformi za cloud. AMD MxGPU pruža brzu, predvidljivu i standardiziranu izvedbu, bez dodatnih licenci po korisniku.

Na ovogodišnjem VMworldu AMD demonstrirao moć Radeon Pro V340 grafičkih ubrzivača koji koriste HPE ProLiant DL385 gen10 serveri, koji je i sam koristi u svom podatkovnom centru u sjedištu – Santa Clara u Kaliforniji.

Ovo rješenje „A + A” temelji se na dva AMD EPYC 7601 procesora, koji imaju ukupno 64 „Zen” jezgre sposobnim za obradu 128 programskih niti. Na svaki procesor su “spojene” po dvije dva AMD Radeon Pro V340 kartice s ukupno 8 „Vega” GPU-a. Sve ove brojke znače da takav, kompaktni 2U poslužitelj može istodobno poslužiti do 128 korisnika i dati svima dovoljno raspoložive grafičke i procesorske snage za rad u oblaku.

Zahvaljujući AMD EPYC procesorima, Radeon Pro V340 grafičkim akceleratorima i MXGP tehnologiji, moguće je izgraditi cloud infrastrukturu koja će učinkovito služiti milijunima korisnika istovremeno.

Više... Vaš Komentar Top
Dell predstavio brojne novosti na IFA sajmu u Berlinu

Datum objave 31.08.2018

Dell predstavio brojne novosti na IFA sajmu u Berlinu

Dell XPS 13 2-in-1 2018_1

Neposredno nakon predstavljanja novih gaming monitora i obnovljenih Alienware desktopa na Gamescom 2018, Dell nova uzbuđenja donosi na sajmu IFA 2018, gdje je predstavljen novi paket inovativnih uređaja koji povećavaju iskustvo računalstva svakodnevnom potrošaču, mobilnom profesionalcu i malom poduzetniku. Poboljšani Inspiron, XPS i Vostro portfelj izrađen je kombinirajući lijep dizajn, superiorne materijale i top performanse te je posvećen tome da donese uređaj za svaku upotrebu i korisnika. Osim toga, Dell proširuje vodstvo u segmentu monitora s fantastičnim novim Dell 27 USB-C Ultrathin monitorom izrađenim imajući na umu ljepotu i funkcionalnost.

Dellova predanost pažljivom dizajnu i doista impresivnim kinematskim iskustvima na računalu nastavlja se s ovom generacijom novih proizvoda. Predstavljen na CES 2018 sajmu, Dell Cinema kombinacija je nekoliko najsuvremenijih usuglašenih tehnologija kako bi gledatelju omogućili uvjerljiv i zadivljujući doživljaj na svojim računalima. Dell Cinema dostupan je diljem XPS portfelja i novih Inspiron proizvoda koji postaju dostupni ove jeseni.

Svaki Dell Consumer i Small Business PC također dolazi s Dell Mobile Connect-om1, koji korisnicima dozvoljava bežični pristup njihovim smartphoneovima putem Dell PC-a. Više od 10 milijuna telefonskih poziva i tekstualnih poruka napravljeno je putem Dell Mobile Connect-a od siječnja 2018., a počevši od ove jeseni, softver donosi novu razinu integracije iPhone-a i PC-a. Integracija s iOS aplikacijama, kao što su WhatsApp poruke, kalendarski podsjetnici i druge, bit će prikazani na Dell računalima putem Dell Mobile Connect-a.

Izuzetno smo uzbuđeni što smo i ove godine na IFA-i kako bismo predstavili naše tehnološke inovacije koje će i dalje poboljšavati iskustvo računalstva“, izjavio je Ray Wah, viši potpredsjednik i generalni direktor Consumer and Small Business odjela u tvrtki Dell. “Ulagali smo u redizajniranje našeg portfelja glavnih prijenosnih računala i 2-u-1 prijenosnika s prekrasnim dizajnom, vrhunskim materijalima i promišljenim značajkama, što ilustrira našu stalnu predanost isporuci kvalitetnih uređaja kojima se svaki korisnik može ponositi“.

Više... Vaš Komentar Top
Dell donosi novosti u Cloud i IoT tehnologiji

Datum objave 30.08.2018

Dell donosi novosti u Cloud i IoT tehnologiji

dell_emc_tech

Dell EMC, pružatelj usluge cloud infrastrukture broj jedan, objavljuje nekoliko unapređenja u svom portfelju rješenja za cloud infrastrukture, kako bi korisnicima pomogao maksimizirati vrijednost njihovih IT ekosustava i multi-cloud okruženja. U sprezi s inovacijama diljem Dell Technologies-a, Dell EMC donosi veliki portfelj cloud rješenja koji služi svim vrstama aplikacija i omogućava konzistentno iskustvo diljem cloud platformi.

VxRail and VxRack SDDC unapređenja pojednostavljuju i ubrzavaju puteve do softverski definiranog centra za pohranu podataka i multi-cloud-a, A osvježenja portfelja infrastrukture omogućavaju korisnicima da brzo primjene memoriju, zaštitu podataka i sigurnost aplikacija te da pružaju konzistentno iskustvo korištenja diljem cloud platformi. Dell-ove fleksibilne opcije korištenja omogućavaju slaganje resursa prema zahtjevima opsega posla, a novi Dell EMC Cloud Marketplace samoposlužni portal omogućuje fleksibilnost i korisnički odabir kroz primjenu snaga Dell Technologies portfelja.

Nova IoT rješenja uključuju hardver i softver dizajniran da rade zajedno kako bi podržali računalnu viziju i inteligenciju strojeva od Edge-a do Cloud-a. Novo predstavljeni New Dell Technologies IoT Solution for Surveillance ubrzava vrijeme do povrata ulaganja pružajući fleksibilnost i prilagodljivost, a novi IoT Connected Bundles, stvoren je putem partnerskog programa Dell Technologies IoT Solutions.

Uz sve ovo najavili su i dodatne mogućnosti za svoj širok portfelj VMware rješenja. Ova nova rješenja i poboljšane integracije osmišljene su kako bi korisnicima olakšale postizanje ciljeva IT transformacije s jedinstvenim, besprijekornim iskustvom na osobnim računalima i mobilnim uređajima, softverski definiranim podatkovnim centrima, hiperkonvergentnim infrastrukturama i multi-cloud platformama.

Više... Vaš Komentar Top
Intel lansirao nove mobilne procesore

Datum objave 29.08.2018

Intel lansirao nove mobilne procesore

Intel_8gen_U_Y

Intel je jučer lansirao nove U i Y procesore osme Core generacije koji će se nalazitri u prijenosnicima s “Optimized for conectivity” krilaticom. Nova je i Whiskey Lake platforma koja nasljeđuje staru Kaby Lake-R, a najznačajnija je promjena proizvodnog procesa PCH kontrolera iz 22 u 14 nm. Uz to, donose nativnu USB 3.0 Gen. 2 podršku, inttehrirani WiFi 802.11ac 160 MHz i Bluetooth 5.0, te podržavaju Optane memoriju. Pocesori su 15 W TDP-a, imaju četiri i dvije jezgre s podrškom za Hyper Threading, te imaju integriranu  UHD 620 grafiku s 24 izvršne jedinice. Najmoćniji procesor nosi ime i7-8565U, a radi na maksimalnoj Turbo frekvenciji od 4.6 GHz i 4C/8T je izvedbe. Y modeli imaju 2C/4T izvedbu, a TDP im je samo 5 W.

Više... Vaš Komentar Top
Global Foundries odustaje od razvoja 7 nm procesa

Datum objave 29.08.2018

Global Foundries odustaje od razvoja 7 nm procesa

Global_Foundries

Global Foundries (GloFo) je objavio kako na neodređeno vrijeme prestaje (vjerojatno u potpunosti), s razvojem 7 nanometarskog proizvodnog procesa. Ovaj potez nije neočekivan jer je AMD sve svoje 7 nm proizvode naručio od TSMC-a, što uključuje Zen 2, Vega i Epyc proizvode. Zbog ovoga je budućnost proizvodnje novih i modernih čipova, kao i sama budućnost tvrtke vrlo neizvjesna. Ovim potezom je i IBM ostao bez 7 nm procesa za svoje Power11 procesore. IBM je naime 2015. godine GloFo-u uplatio 1.5 milijardi USD za sljedećih deset godina proizvodnje čipova, pa je sada situacija vrlo nepovoljna za njih jer bi to značilo da su “zapeli” s 14 nm proizvodnim procesom u tom razdoblju. Rasplet situacije će svakako biti vrlo zanimljiv.

Više... Vaš Komentar Top
Thermaltake Level 20 VT

Datum objave 29.08.2018

Thermaltake Level 20 VT

level_20_vt

Thermaltake predstavlja novi dodatak u Level 20 obitelj kućišta – VT Micro Chassis. Kućište je namijenjeno Micro ATX pločama, a dolazi s predinstaliranom 200-milimetarskim ventilatorom sprijeda i podrškom za vodena hlađenja. Krase ga četiri staklene površine (kaljeno staklo debljine 4 milimetra), koje su izmjenjive s filterima za prašinu, te split-level dizajn unutrašnjosti za urednije aranžiranje kabela.

Više... Vaš Komentar Top
Dropbox počinje koristiti AMD Epyc procesore

Datum objave 29.08.2018

Dropbox počinje koristiti AMD Epyc procesore

 AMD_EPYC_7000_series

AMD je objavio kako je Dropbox, još jedna u nizu velikih kompanija iz „cloud“ tržišta svoju infrastrukturu proširila sa serverima baziranim na AMD EPYC procesorima.

“AMD EPYC je vrlo primamljiva opcija za naše računalne tehnologije, što omogućuje Dropboxu tehničke specifikacije potrebne za podršku zadacima važnim za naše pojedinačne korisnike“, rekao je Rami Aljamal, voditelj hardverskog inženjeringa i nabave tvrtke Dropbox. “Vrlo smo uzbuđeni zbog stavljanja EPYC procesora u našu infrastrukturu i suradnje s AMD-om u budućnosti“.

Dropbox će koristiti AMD EPYC 7351P single-socket platformu za podršku budućem rastu izvan dosadašnjih mogućnosti i osvježiti postojeću infrastrukturu za najzahtjevnije računalne zadatke. Sa 16 jezgri velikih brzina sposobnih za paralelnu obradu dvaju programskih nizova, AMD EPYC 7351P ima osam kanalni memorijski kontroler koji pruža masivni protok podataka i ogromne količine ECC memorije.

Više... Vaš Komentar Top
Izdvojeni poslovi tjedna – informatika i telekomunikacije

Datum objave 28.08.2018

Izdvojeni poslovi tjedna - informatika i telekomunikacije

posao_hr

U suradnji s portalom posao. hr donosimo vam tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji Informatika i telekomunikacije. U nastavku pogledajte aktualne poslove koje su za vas odabrali stručnjaci sa specijaliziranog portala za traženje poslova.

Financijska agencija (Fina) zapošljava na čak tri otvorene pozicije. Traži se Suradnik za IT podršku poslovnom sustavu (m/ž),  Suradnik za podršku poslovnom centru (m/ž) te Viši specijalist za tehnologiju (m/ž). Očekuje vas rad na neodređeno vrijeme (s probnim rokom), izazovan i dinamičan posao u prijateljskom radnom okruženju te mogućnost stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja. Koje uvjete morate ispunjavati kako bi bili idealan kandidat za navedena radna mjesta saznajte klikom na brze prijave.

Logic Marketing d.o.o. traži Digital Content Editor/Urednika digitalnih medija (m/ž). Traži se kandidat s minimalno 3 godine uredničkog, novinarskog ili medijskog iskustva u digitalnom marketingu na čije naslove i tekstove čitatelji marljivo klikaju. Očekuje vas uređivanje, kreiranje i redaktura sadržaja na web portalu, osmišljavanje i kreiranje sadržaja za društvene mreže i ostale digitalne medije te praćenje digitalnih trendova i proaktivno poboljšanje sadržaja na digitalnim platformama. Prijavite se putem brze prijave.

Sberbank d.d. zapošljava na poziciji Specijalist za digitalni marketing (m/ž). Ukoliko želite sudjelovati u izradi strategije, kreiranju i praćenju digitalnog marketinga u modernom bankarskom okruženju te imate iskustva i kreativni ste u social network content menadžmentu prijavite se putem brze prijave. Neki od zadataka koji vas očekuju na ovom radnom mjestu su egzekucija SEM strategije te optimizacija i prepoznavanje prilika za rast SEM-a. Od vas se očekuje minimalno Google AdWords Fundamentals certifikat, izvrsno poznavanje Google Analytics-a, GAIQ certifikat (poželjno) te izvrsno znanje engleskog jezika u govoru i pismu.

Analytic Company GmbH za rad u Hamburgu, Njamačka traži MySQL Software Engineer (m/f). Očekuje vas rad na inovativnim softverskim rješenjima za automobilsku industriju. Više info saznajte klikom na brzu prijavu.

Media Boss j.d.o.o. zapošljava na poziciji Front End / Back End developer (m/ž).  Od kandidata se očekuje rad sa CSS predprocesorima SAAS ili LESS, poznavanje nomenklatura, Iskustvo rada s web servisima (REST API) kao i s Foundation i/ili Bootstrap frameworkom. Neki od zadataka koji vas očekuju na ovom radnom mjestu su aktivno sudjelovanje u kreiranju korisničkog iskustva na projektu, osiguranje tehničke izvedivosti dizajna te razvoj postojećih i novih funkcionalnosti za korisnike. Prijavite se brzom prijavom.

Johnson Controls za rad u Bratislavi traži Data Analyst – Talent Acquisition (m/f). Očekuje vas rad u međunarodnom i raznolikom radnom okruženju u kojem vam se nudi mogućnost za profesionalni rast i razvoj. Sjedište kompanije nalazi se u centru grada u blizini rijeke i shopping centra. Prijavite se putem brze prijave.

UPS Savjetovanje d.o.o. je u potrazi za Mehatroničarom (m/ž). Mjesto rada je Njemačka. Očekuje vas popravljanje i održavanje mehatroničke opreme i sustava te instalacija Softwera i programiranje. Od kandidata se očekuje SSS mehatroničar, dobro znanje njemačkog jezika u govoru i pismu, samostalnost u radu te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Radno iskustvo u struci je poželjno. Prijavite se klikom na brzu prijavu.

Dekra zapošljavanje d.o.o. za klijenta CADCAM Grupu traži PLM konzultanta (m/ž). Mjesto rada je Zagreb. Između ostaloga očekuje vas aktivno sudjelovanje u realizaciji prodajnih aktivnosti, implementaciji i uspješnom završetku implementacije PLM rješenja i usluga te rad na svim predprojektnim, projektnim i postprojektnim aktivnostima. Nude se motivirajuća primanja sukladno ostvarenim rezultatima te program uvođenja u rad. Više info saznajte klikom na brzu prijavu.

RIAdria Works j.d.o.o. agencija za zapošljavanje za svoje njemačke partnere traži Programera (m/ž).  Očekuje vas rad u online trgovini i razvijanje software-a. Obavezno je  iskustvo u programiranju: C#, .net i SQL-u, tečno znanje engleskog jezika te znanje njemačkog jezika. Potrebno je 5 godina radnog iskustva. Prijavite se putem brze prijave.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Nvidia Turing – dvostruko skuplje, a samo upola brže

Datum objave 27.08.2018

Nvidia Turing - dvostruko skuplje, a samo upola brže

gtx2080ti_launch_1

Kako jedan od podnaslova u Wccftechovom tekstu kaže i lijepo sumira – nove su Nvidijine Turing kartice do 50% brže od starih, baziranih na Pascal arhitekturi, a skuplje su dvostruko.

Sada dok se početni hype malo spustio, i na vidjelo izlaze performanse novih kartica jasno je kako će u svim situacijama u kojima se ne koristi Ray Tracing one biti samo do 50% brže od starih i to ovisi od slučaja do slučaja i od igre do igre. Ovo su jasno još uvijek samo nagađanja, a pravi će se rezultati i prave razlike znati tek kada izađu prvi testovi.

Ono gdje će Turing donijeti razliku je Ray Tracing (puno bolje osvjetljenje i sjene), a trenutno  je najavljeno jedanaest naslova koji će u ovoj ili onoj mjeri donijeti podršku za RTX. No, ni s Turingom (kao i obično kod prvih kartica s nekom novom tehnologijom), ne treba očekivati čuda kod RTX performansi. Primjerice RTX 2080 Ti vrti Shadow of Tomb Raider u 1080p s uključenim RTX-om pri “samo” 40′ fps-a, a developeri Metro Exodus igre ciljaju na 60 fps-a pri 1080p rezoluciji. O 4K igranju s RTX-om uključenim dakle možemo samo maštati za sada, a uz trenutne cijene u prednarudžbi, rijetko tko će si i moći (ili htjeti) priuštiti novu Turing karticu za igranje.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 25 minuta

P: Huawei ME906E - 4G/LTE

Objavljeno prije 25 minuta

Samsung mobiteli - 2. dio

Objavljeno prije 44 minute

Playstation igre

Objavljeno prije 1 sat

Što trenutno igrate?

Objavljeno prije 1 sat

Epic Games

Novosti

Corsair MP600 PCIe Gen 4

Izgleda da će SSD proizvođaći M.2 PCIe gen4 NVMe SSDove nuditi po porilično višoj cijeno u odnosu na postojeće Gen 3 diskove. Iako Corsair na samom Computexu nije imao revolucionarne proizvode, a realno pokraj najave Ryzena 3000 rijetko tko... Pročitaj više

PCI Express 6.0, propusnost do 256 GBps

Na tržište nam kroz koji tjedan tek stižu matične ploče sa podrškom za PCIe 4.0 zahvaljujući AMD-u i njihovom X570 čipsetu, nedavno smo tek vidjeli kako je PCI-SIG potvrdio specifikacije za PCIe 5.0, a sada već imamo i informacije vezane za... Pročitaj više

EA izjava tjedna: “loot box” i Kinder jaje su, etički gledano, ista stvar

Kontroverza koja prati loot boxove traje već nekoliko godina i izdavači su sve zabrinutiji s obzirom da vlade širom svijeta sve više prate i istražuju koliko predatorski su navedene mikrotransakcije nastrojene. EA se našla u sredini naveden... Pročitaj više

Prestigio Click&Touch

Clevetura LLC, bjeloruski start-up, razvio je intuitivnu tipkovnicu pomoću tehnologije koja kombinira tipkovnicu, touchpad i miš. Senzori ugrađeni u tipke osiguravaju automatsko i besprijekorno kretanje između tipkanja i načina kontrole kur... Pročitaj više

Adata XPG Spectrix na 5.634 MHz DDR

  Adata je objavio da je XPG Overclocking Lab (XOCL) overclockirao RGB DDR4 memorijski modul SPECTRIX D60G na frekvenciju 5.634 MHz DDR (2.817.1 MHz), što je novi rekord. Prethodni rekord iznosio je 5.608 MHz. Novi rezultat  ostvaren je na... Pročitaj više

Sve novosti