Izdvojeni poslovi tjedna – informatika i telekomunikacije

Datum objave 27.03.2018 - Uredništvo

Izdvojeni poslovi tjedna – informatika i telekomunikacije

Izdvojeni poslovi tjedna - informatika i telekomunikacije

posao_hr

U suradnji s portalom posao. hr donosimo vam tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji Informatika i telekomunikacije. U nastavku pogledajte aktualne poslove koje su za vas odabrali stručnjaci sa specijaliziranog portala za traženje poslova. 

Tvrtka Bauwerk Boen d.o.o. Đurđevac, članica Bauwerk Boen Grupe, traži Specijalista za poslovne procese / Business Process Specialist (BPM-Specialist).  Od uvjeta potrebni su SSS/VŠS/VSS tehničke struke, iskustvo rada sa bazama podataka, vođenjem i održavanjem poslovnih procesa, poznavanje sustava kvalitete te vrlo dobro znanje engleskog jezika u govoru i pismu. Nude vam se sjajne mogućnosti za učenje, razvoj i napredovanje na međunarodnoj razini. Prijavite se odmah!

Fidelta d.o.o. zapošljava na poziciji Sistem inženjer (m/ž).  Uvjeti radnog mjesta uključuju najmanje 5 godina iskustva na istim ili sličnim poslovima, praktično poznavanje i rad s Microsoft tehnologijama: Windows Server, Active Directory, Exchange, MSSQL, Lync, SharePoint, rad s VMWare virtualnom infrastrukturom, s Cisco mrežnom opremom i vatrozidima. Rad s Linux operacijskim sustavom i Oracle bazama podataka je prednost. Ukoliko ste poduzetni u izvršavanju radnih zadataka, skloni ste timskom radu, imate izražene komunikacijske i organizacijske vještine prijavite se putem brze prijave.

Orizon GmbH za tvrtku partnera traži Junior Projekt Managera (m/ž). Neki od zadataka idealnog kandidata biti će upravljanje, kontrola i praćenje projekta u svim fazama.  Od uvjeta potrebno je VŠS – VSS elektrotehnika, informatika, mehatronika, znanje njemačkog (min. B2-C1) i engleskog jezika, vozačka dozvola B kategorije te iskustvo u upravljanju i vođenju projekata. Nudi vam se sigurno radno mjesto s dugoročnom perspektivom. Prijavite se putem brze prijave.

B2Match GmbH, austrijska tvrtka sa sjedištem u Beču otvara ured u Zagrebu te je u potrazi za Junior/Senior Frontend Developerom (m/f).  Kao frontend developer raditi ćete na react js aplikaciji i/ili react native mobilnoj aplikaciji. Ukoliko se aktivno služite engleskim ili njemačkim jezikom te posjedujete motiviranost za rad i želju za kontinuiranim napredovanjem prijavite se odmah!

Smart Net d.o.o ima otvorenu poziciju za radno mjesto Specijalist za Cisco collaboration tehnologije (m/ž).  Očekuje vas projektiranje, implementacija i održavanje računalne mrežne opreme s težištem na Cisco kolaboracijskim tehnologijama. Ukoliko posjedujete VSS, radno iskustvo od minimalno dvije godine na istim ili sličnim pozicijama te se aktivno služite engleskim jezikom, prijavite se putem brze prijave!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Nvidia Titan V griješi u znanstvenim kalkulacijama

Datum objave 26.03.2018

Nvidia Titan V griješi u znanstvenim kalkulacijama

NVIDIA-Titan-V

Nvidijina perjanica Titan V, čak 3.000 USD vrijedna kartica, navodno pati od problema s memorijom koji uzrokuje greške pri proračunima u znanstvenim simulacijama. Prema neslužbenim informacijama, probleme s kalkulacijom velike količine podataka kartice imaju zbog mane u dizajnu memorije i činjenice kako je Nvidia isključila error correcting u Titan V karticama. Zbog toga znanstvenici dobivaju različite rezultate prilikom pokretanja identičnih simulacija interakcija između proteina i enzima. Kalkulacije bi trebale ostvariti identične rezulate svaki put, a na dvije od četiri Titan V kartice koje su im na raspolaganju dolazi do grešaka.

Više... Vaš Komentar Top
Procurio test AMD Ryzena 7 2700X i Ryzena 5 2600X

Datum objave 26.03.2018

Procurio test AMD Ryzena 7 2700X i Ryzena 5 2600X

amd_ryzen_2400G_2200G_5

Kako prenosi videocardz.com, procurila je recenzija nadolazećih AMD Ryzen 7 2700X i Ryzen 5 2600X procesora, čije se pojavljivanje na tržištu očekuje tek krajem sljedećeg mjeseca. Prema provedenim testovima ovi novi 12nm Zen+ procesori kodnog imena Pinnacle Ridge donose više taktove, bolje multi-threaded performanse, poboljšane gaming performanse i nešto veću potrošnju. Gaming performanse su u prosjeku rasle za oko 4% u odnosu na Ryzen 7 1800X, a testirani su naslovi GTA5, GRID Autosport, Battlefield 4, ARMA 3, X3:TC, Witcher 3 i COH2. U nekim je sintetičkim testovima 2600X čak 14% brži, ali je i potrošnja procesora za 13 W viša nego kod 1800X. Svi su testovi napravljeni na A320 matičnoj ploči koja ne podržava XFR2, no prema francuskom CPC Hardvareu koji je testove i objavio, značajnijih promjena s X370 i X470 pločama ne bi trebalo biti.

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA na GDC-u predstavila RTX

Datum objave 23.03.2018

NVIDIA na GDC-u predstavila RTX

nvidia-rtx-northlight-key-visual

Nvidia je na GDC-u predstavila NVIDIA RTX, ray-tracing tehnologiju koja svim kreatorima i igračima omogućuje stvaranje u stvarnom vremenu i visoku kvalitetu filmova. RTX rezultat je posljednjih 10 godina rada na računalnoj grafici i algoritmima GPU arhitekture. Glavne komponente su visoko skalabilna tehnologija praćenja zraka i NVIDIA Volta GPU.

Vođe industrije kao što su igre 4A, Epic, Remedy Entertainment i Unity upravo predstavljaju NVIDIA RTX kao dio svojih demoa na GDC konferenciji u San Franciscu. Demonstracije jasno pokazuju da snimanje u stvarnom vremenu može pružiti nevjerojatno realistične vizuale u budućim igrama. Budući da RTX podržava Microsoft DirectX Raytracing, ta će tehnologija biti dostupna korisnicima sustava Windows diljem svijeta.

nvidia-rtx-ray-traced-shadows

Kako bi omogućili developerima igara iskoristiti nove mogućnosti Nvidia je također predstavila i novu verziju NVIDIA GameWorks SDK alata koji će dodati ray-tracing Denoiser modul.

Uz arhitekturu koja podržava ray tracing kroz mnoge sučelja, Nvidia je oformila blisko partnerstvo s Microsoftom kako bi omogućili punu RTX podršku u aplikacijama koje koriste Microsoftov novi DirectX Raytracing (DXR) API.

Ray tracing se dugo smatra definitivnim rješenjem za realnu rasvjetu, refleksije i sjene. Zahvaljujući tome, nudi realizam koji je daleko ispred nečega što se može postići tradicionalnim metodama renderiranja. Ray tracing u realnom vremenu zamjenjuje mnoge tehnike koje se koriste danas u standardnom renderingu i nudi realistične izračune koji repliciraju način na koji se svjetlost ponaša u stvarnom svijetu, omogućavajući time skoro pa realne vizuale.

Više... Vaš Komentar Top
Kreće druga sezona Vip Adria lige

Datum objave 23.03.2018

Kreće druga sezona Vip Adria lige

vip-adria-press19

Regionalna esport liga pod nazivom Vip Adria liga powered by ESL, pokrenuta od strane Vipneta i ESL-a, najveće svjetske kompanija za esport, ulazi u svoju drugu sezonu. Najbolji igrači iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Albanije, od ovog će travnja odmjeravati snage u najpopularnijim svjetskim esport naslovima – Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends, a po prvi će puta svoje titule braniti najbolji timovi iz prve sezone natjecanja – Valiance i KlikTech.

Vip Adria liga powered by ESL – 2. sezona

 • Naslovi
  • Glavni naslovi lige su Counter-Strike: Global Offensive by Valve i League of Legends by Riot
 • Kvalifikacije (eliminacijski krugovi, najbolji prolazi), travnja – 1. lipnja 2018.
  • Online kvalifikacije
  • Svaki krug kvalifikacija omogućuje jednom timu da se plasira u grupnu fazu, tako da timovi koji ispadnu u ranijoj fazi, mogu pokušati ponovno u sljedećem krugu kvalifikacija
  • Putem kvalifikacija traži se šest najboljih timova koji će nastupiti u grupnoj fazi
 • Grupna faza (Round Robin sustav), rujna – 14. studenoga 2018.
  • Timovi igraju online svaki protiv svakoga skupljajući bodove. Na kraju grupne faze najbolja dva tima ulaze u veliko finale, dok se druga dva finalna mjesta traže kroz play off
 • Finale (najbolji od tri), i 25. studenoga 2018.
  • U trajanju od dva dana, najbolja četiri tima igraju svatko protiv svakoga u areni u sklopu Reboot Infogamer festivala na Zagrebačkom velesajmu
 • Nagrade

Timovi se bore za titulu prvaka s nagradnim fondom od minimalno 20 tisuća eura.

Više... Vaš Komentar Top
Hrvatski Telekom ponudio pakete s brzinom surfanja do 1 Gbit/s i 4K sadržaje na MAXtv-u

Datum objave 23.03.2018

Hrvatski Telekom ponudio pakete s brzinom surfanja do 1 Gbit/s i 4K sadržaje na MAXtv-u

IMG_20180322_111211

Hrvatski Telekom je u komercijalnu ponudu uveo uslugu pristupa internetu temeljenu na naprednom tehnološkom konceptu TeraStream, koji omogućuje postizanje brzina do 1Gbit/s (upload/download simetrično). Uvođenjem optike nove generacije korisnicima je kroz nove pakete omogućeno i do 50 puta brže surfanje u odnosu na sadašnje brzine, te gledanje MAXtv sadržaja u 4k rezoluciji. Kako bi se zorno prezentirala brzina nove tehnologije, demonstracija brzine ostvarena je putem downloada pjesme “Stup od soli” s koncerta grupe Boa, prvoga u Hrvatskoj snimljenog u 4K tehnologiji.

„Danas smo u svoju ponudu uvrstili uslugu pristupa internetu temeljenu na novom konceptu telekomunikacijske mreže kojim se omogućuje jednostavnija realizacija i integracija naprednih usluga budućnosti. Tehnologija omogućava iznimno brzo povezivanje s internetom velikog broja uređaja i stvara uvjete za novi val tehnoloških promjena koji smo u HT-u spremni podržati. TeraStream u ovom trenutku nudimo rezidencijalnim korisnicima na određenim područjima Zagreba, Splita i Karlovca”, izjavio je Boris Drilo, član Uprave HT-a za tehniku i informacijske tehnologije.

 IMG_20180322_114357

Optika nove generacije otvara nove mogućnosti korištenja servisa baziranih na internetu. Uz osnovne brzine od 500 Mbit/s, korisnik može istodobno surfati, igrati video igre u cloudu, gledati najzahtjevnije video sadržaje na više uređaja te „komunicirati“ s hladnjakom ili sustavom za rasvjetu. Arhitektura mreže je bitno pojednostavljena što omogućava izuzetno brzi odziv mreže (ping) od svega 2-3 ms.

Ova tehnologija također omogućava i impresivne brzine Interneta putem wifija te brzina downloada doseže i do 500 Mbit/s, a uploada i do 300 Mbit/s.

U ponudi su dva paketa – MAXnet (samostalni Internet) i MAX2 (govorna usluga + Internet) s osnovnom brzinom pristupa internetu od 500 Mbit/s, koju preko portala Moj Telekom korisnici mogu u realnom vremenu povećati na 1Gbit/s. Kako bi mogli pratiti određene TV sadržaje,  korisnici također imaju mogućnost kupiti jedan od novih MAXtv to Go paketa, među kojima je i 4k paket, i Android STB te ih koristiti putem TeraStreama a također i putem ostalih mreža Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom je uslugu komercijalizirao kao prvi operator unutar Deutsche Telekom grupe, a također je i među prvim telekom operatorima u Europi koji korisnicima komercijalno nudi brzine surfanja do 1 Gbit/s. U realizaciji projekta, uz eksperte Hrvatskog Telekoma, sudjelovali su i eksperti Deutsche Telekom grupe te brojni partneri, Nokia, Cisco, Combis, Juniper, Ericsson, Inteno i drugi.

Usluga je dostupna u oko 20.000 kućanstava u tri grada (Zagreb, Split i Karlovac), s mogućnošću proširenja na oko 200.000 kućanstava, tj. svugdje gdje je dostupna optička veza Hrvatskog Telekoma.

Paralelno s komercijalnim predstavljanjem TeraStream tehnologije, HT aktivno investira u tehnologiju i formira 5G infrastrukturu. Prošle je godine HT u infrastrukturu investirao 1,745 milijardi kuna ili 8,5 posto više nego u 2016., a ove godine će se investirati još više. U posljednje četiri godine ukupna visina investicija nadmašila je 6 milijardi kuna, zahvaljujući čemu će HT do 2020. samostalno ispuniti 70 posto ciljeva Europske digitalne agende za Hrvatsku.

O TeraStream tehnologiji

TeraStream tehnologija kombinira mrežnu tehnologiju, tehnologiju podatkovnih centara i optičku infrastrukturu na način da omogućava protok velikog volumena podataka po iznimno velikim brzinama. TeraStream se u potpunosti temelji na IPv6 protokolu koji svakom korisniku daje velik broj internetskih adresa. To znači da svaki uređaj u kućanstvu, od hladnjaka i pećnice do zaštitnih sustava i računala može imati svoju javnu IP adresu. S pomoću TeraStreama je omogućeno da se sve usluge pružaju iz clouda što omogućava stvaranje čvrstog i jednostavnog tehnološkog okvira spremnog podržati iznimno veliko povećanje prometa i novih usluga u budućnosti. Izvanserijske brzine koje donosi ova tehnologija mogu se koristiti i putem wifi mreže preko koje brzina downloada doseže i do 500 Mbit/s, a uploada i do 300 Mbit/s.

Više... Vaš Komentar Top
Gearbest rođendan i ponude dana!

Datum objave 21.03.2018

Gearbest rođendan i ponude dana!

gearbest_4th_birthday

Popularni kineski webshop GearBest ovih dana slavi svoj četvrti rođendan. Tom prilikom su pripremili tri tjedna konstantnih popusta s kuponima i akcija na različite proizvode, ali i osigurali mnoštvo poklona za vjerne kupce. Tri su promotivna perioda – 20. do 26. ožujka (Party Countdown), 26. ožujka do 2. travnja (Your Unbeatable Prices), i 2. do 9. travnja (GearBest Gives Thanks). Ponude uključuju 15% popusta na daljinski upravljane igračke, 10% na potrošačku elektroniku i 10% na računala i mrežne uređaje. Danas je primjerice u ponudi ThiEYE T5 Edge Native 4K WiFi akcijska kamera po cijeni od 112.44 USD i Xiaomi Mi Robot Vacuum čistač po cijeni od 315.44 USD.

xiaomi_mi_note_2

Ponude dana, odnosno klasični Flash Sale uključuju i Xiaomi Mi Note 2 phablet u internacionalnoj verziji, koji se kupuje sa skladišta u Hong Kongu. Uređaj pokreće Snapdragon 812 čipset, ima 4 GB radne memorije i 64 GB skladišne, 5.7-inčni FHD ekran i MIUI 8 sučelje. Uređaj ima 22.56 MP stražnju kameru koja može snimati 4K video, te 8 MP prednju. Ima dva Nano SIM utora i bateriju kapaciteta 4.070 mAh. Redovna cijena mu je 299.00 USD, a uz kupon GB4thGW4001 pada na 279.99 USD.

xiaomi_mi_max_2

Drugi uređaj na ponudi dana je Xiaomi Mi Max 2 koji je opremljen Snapdragon 625 čipsetom, a krasi ga veliki 6.44-inčni IPS ekran FHD rezolucije. Radne memorije ima 4 GB, a skladišne 64 GB, koja je proširiva micro SD karticom kapaciteta do 128 GB. Stražnja je kamera rezolucije 12 MP, prednja 5 MP, a baterija je kapaciteta čak 5.300 mAh. Operativni sistem je Android 7.0. S redovne je cijene od 259.99 USD uz kupon GB4thGW4003 spušten na 229.99 USD.

lenovo_p8_tablet

Treći uređaj koji danas izdvajamo je Lenovo P8 tablet (TAB3 8 Plus) – WiFi verzija. Riječ je o tabletu dijagonale ekrana 8 inča rezolucije 1920 x 1200, kojeg pokreće Snapdragon 625 čipset, a operativni sistem je Android 6.0. Radne memorije ima 3 GB, a skladišne 16 GB, s mogućnošću proširenja iste za još 64 GB preko micro SD kartice. Tablet ima prednju kameru rezolucije 8 MP i stražnju 5 MP, te je opremljen baterijom kapaciteta 4.250 mAh. Korištenjem GB4thGW4012 kupona cijena mu je 158.99 USD.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Izdvojeni poslovi tjedna – informatika i telekomunikacije

Datum objave 21.03.2018

Izdvojeni poslovi tjedna - informatika i telekomunikacije

posao_hr

U suradnji sa portalom posao. hr donosimo vam tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji Informatika i telekomunikacije. U nastavku pogledajte aktualne poslove koje su za vas odabrali stručnjaci sa specijaliziranog portala za traženje poslova. 

Financijska agencija (Fina) zapošljava na poziciji Tester IT rješenja – suradnik (m/ž). Neki od uvjeta koji se traže su SSS, VŠSS/bacc., VSS/mag./struč.spec. – informatički, matematički ili elektrotehnički smjer, 5 godina (SSS), 3 godine (VŠSS/bacc.), 1 godinu (VSS/mag./struč.spec.) radnog iskustva, aktivno znanje engleskog jezika te praktično iskustvo testiranja u razvojnim timovima i kreiranju potrebne dokumentacije. Nudi vam se mogućnost stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja te rad na neodređeno vrijeme. Prijavite se odmah!

Connecto Mare d.o.o.  zapošljava na čak 13 pozicija. Traže se razvojni inženjeri, Google Analytics specijalisti, booking agenti, vozači te mnogi drugi kandidati koji imaju potrebne kompetencije i žele postati dio ovog međunarodnog tima. Mjesto rada je Split. Jedan od idealnih kandidata biti će i SEO Specijalist (m/ž). Ako imate izražen interes za digitalni marketing s naglaskom na SEO i trudite se biti u toku s novostima i trendovima na ovom području, prijavite se putem brze prijave. Nude vam se mogućnost sudjelovanja u različitim edukacijama, seminarima, konferencijama, stimulativna primanja te ugodno i poticajno radno okruženje.

Sberbank Hrvatska traži Projektant programera u OJ informatika (m/ž). Neki od potrebnih uvjeta su VŠS / VSS Elektrotehničkog ili informatičkog smjera, analitičko rješavanje problema i planiranje, dobro poznavanje Java programskog jezika i web tehnologija te neke od baza podataka i SQL jezika (DB2, MSSQL, Oracle, MySQL).  Nudi vam se rad na međunarodnim projektima i kontinuirano usavršavanje. Postanite dio uspješnog Sberbank tima i prijavite se putem brze prijave!

Naton ljudski potencijali d.o.o. za klijenta traži Machine Learning & Ai Research Engineer (m/ž).  Obvezno je poznavanje i korištenje C programskog jezika, VSS/ VŠS informatika ili matematika, min. 2 godine ciljanog radnog iskustva te odlično poznavanje engleskog jezika u pismu i govoru. Nude vam se natprosječna primanja, rad u međunarodnoj kompaniji, interna edukacija, službeni automobil te mnoge druge pogodnosti! Prijavite se odmah!

SPfizer Inc zapošljava na poziciji BT Service Enablement Manager (m/f).  Mjesto rada je Zagreb. Potrebno je iskustvo u velikim IT organizacijama, kao i u upravljanju informatičkim uslugama i procesima. Poznavanje engleskog jezika je obavezno. Više informacija o ovom radnom mjestu potražite u oglasu. Prijavite se putem brze prijave.

Oglasnik d.o.o. traži  PHP Programera / MySQL (m/ž).  Neke od aktivnosti kandidata biti će razvijanje, modificiranje i održavanje postojećeg sustava web stranica i web aplikacija te projektiranje i razvoj novih backend i frontend aplikacija i sustava. Nude se stimulativni uvjeti rada u mladom i dinamičnom timu. Prijavite se odmah!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Umjetna inteligencija u marketingu

Datum objave 20.03.2018

Umjetna inteligencija u marketingu

crodma.hr-logo

Hrvatska udruga za direktni i inovativni marketing – CRODMA u suradnji s Laboratorijem za umjetnu inteligenciju FOI Varaždin 20.04.2018. u Varaždinu organizira stručni skup na temu „Umjetna inteligencija u marketingu“.

Devet vrsnih marketinških i informatičkih stručnjaka i znanstvenika govorit će o tehnološkim trendovima i njihovom utjecaju na paradigme tradicionalnog marketinga te prezentirat konkretna rješenja korištenja umjetne inteligencije u marketingu i prodaji.

Skup je namijenjen svima koji svoje marketinško i prodajno djelovanje žele uskladiti s izazovima budućnosti, kao i onima koji svoju zabrinutost naglim razvojem umjetne inteligencije i njezinim utjecajem na njihov posao žele umiriti (ili potvrditi).

Skup će se održati u hotelu Turist s početkom u 9,00 sati. Detaljan program rada skupa nalazi se na crodma.hr.

Više... Vaš Komentar Top
I AMD zahvaćen exploitima

Datum objave 17.03.2018

I AMD zahvaćen exploitima

 screen-shot-2018-03-13-at-10-49-47-am-720x720

Prije par dana se saznalo kako su i AMD procesori, tj. čipseti za Ryzen procesore koje je napravila ASMedija, zahvaćeni s četiri exploita. Tako su sada i Intel (Meltdown i Spectre) i AMD u istom košu i s istim setom problema. I dok je Intel dobio upozorenje o ovome unaprijed, AMD nije jer je istraživački laboratorij CTS Labs sa svojim saznanjem odmah izašao u javnost.

Prema njihovim saznanjima AMD platforme su zahvaćene s četiri vrste exploita – Ryzenfall, Fallout, Master Key i Chimera. Prve tri su rješive sa softverskim (firmware) zakrpama, a četvrta samo hardverski. Sve četiri vrste exploita vode direktno u sigurnosni dio AMD-ovih procesora, gdje se spremaju osjetljivi podaci. AMD se jasno pobunio što je CTS Labs ovo odmah iznio u javnost, a oni se sada brane da su to napravili jer se protive “responsible disclosure” normom koju je Google dao Intelu (i AMD-u) prije nekoliko mjeseci.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 5 minuta

Električni romobili i bicikli

Objavljeno prije 13 minuta

P: Huawei Mediapad tablet T5 10" 4G/WiFi

Objavljeno prije 14 minuta

Koju AMD grafičku kupiti?

Objavljeno prije 20 minuta

Dojmovi, komentari, preporuke filmova

Objavljeno prije 20 minuta

Monitori veći od 27"

Novosti

The Division 2 je "Looter-Shooter" kakav igrači zaslužuju

Dugo očekivani nastavak jedne od najboljih igara iz tzv. "looter-shooter" žanra - The Division je napokon došla donoseći uzbudljivo, grafički impresivno igračko iskustvo, koje je optimalno optimizirano za PC. Ubisoftov Studio, Massive Enter... Pročitaj više

Sony razvija CFexpress Type B

Tvrtka Sony objavila je da razvija memorijsku karticu CFexpress Type B (CEB-G128), novu super-brzu memorijsku karticu sljedeće generacije, koja je namijenjena profesionalnoj i industrijskoj upotrebi. S brzinom čitanja od 1700MB/s i visokom... Pročitaj više

Je li legalno kupiti licencu Windowsa na Goodooffer24?

Danas donosimo pregled ponude Goodoffer24 sajta koji prodaje softverske licence po prihvatljivim cijenama na ovom vrlo konkurentnom tržištu. Ako vas zanima jeftinija nabavka softverskih licenci, onda pogledajte niže, jer ovaj pregled uključ... Pročitaj više

TSMC-u pao profit prvi put u 8 godina

Prema pisanju DigiTimesa, TSMC će prvi put u zadnjih osam godina objaviti smanjenje profita. U 2018. godini su prijavili porast neto profita sedmu godinu za redom, a 2019. će očito biti "sporija" godina. Razlozi su zasićenje tržišta pametni... Pročitaj više

ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

ADATA Technology izlagao je na sajmu Embedded World 2019 u Izložbenom centru u Nürnbergu. ADATA je predstavila svoju najnoviju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova kao i razne memorijske kartice, PCIe proizvode i DDR4 2666 memorijski modul koj... Pročitaj više

Sve novosti