Lexar Media Crucial M225 SSD

Datum objave 21.07.2009 - Igor Vujević

Lexar Media Crucial M225 SSD

Lexar Media Crucial M225 SSD

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/crucial_ssd_lexar.jpg">
Novi modeli Crucial SSD u 2.5“ izdanju dolaze u 64 GB (USD 169.99), 128 GB (USD 329.99) i 256 GB kapacitetima. Naravno, konekcija je SATA-300, dok tvornički podaci za brzine prilikom čitanja iznose 250 MB/s, a zapisivanje se vrši pri 200 MB/s. Datum dolaska u prodaju nije objavljen.
Više... Vaš Komentar Top
EVGA Dual-display

Datum objave 21.07.2009

EVGA Dual-display

EVGA je predstavila InterView 1700, dual display monitor sačinjen od dva 17“ LCD zaslona. Centralni nosač omogućava individualno namještanje svakog monitora i to 180° po vertikalnoj, te 90° po horizontalnoj osi. Rezolucija svakog monitora je 1440×900, vrijeme odziva 8 ms, kontrastni odnos 500:1. Osim toga, ugrađena je i 1.3 Mpixel kamera, tri USB porta, kao i dual-link DVI ulazi. Cijena ovako opremljenog modela je USD 650.
Više... Vaš Komentar Top
Novi sistem zvučnika iz Verbatima

Datum objave 21.07.2009

Novi sistem zvučnika iz Verbatima

S novim zvučnicima 2.0 Multimedia Audio Bar Verbatim je stvorio zvučnički sustav koji je namijenjen postavljanju ispod monitora računala. Multimedijalni Audio Bar zbog ugrađenog mikrofona možete koristiti i za VoIP telefoniranje.

Dimenzijama od 370 x 76,5 x 63 mm, uklapa se pod bilo koji kućni ili poslovni monitor. Pruža kvalitetu zvuka i snažan bas, zahvaljujući metalnim magnetski oklopljenim zvučnicima s maksimalnom snagom od 16 W i frekvencijskim opsegom od 120 Hz do 20 kHz. Podržava i povezivanje svih line-in audio izvora, od MP3 playera do igraćih konzola, a dostupan je u maloprodaji za 429 kuna.

Više... Vaš Komentar Top
Canon predstavio novi brzi skener

Datum objave 21.07.2009

Canon predstavio novi brzi skener

Canon je predstavio skener za velike odjele Canon imageFORMULA DR-6010C. Novi uređaj nudi najbrže skeniranje u boji u svojoj klasi, fleksibilno rukovanje dokumentima te precizan i visokokvalitetan rad sa slikama.

DR-6010C skener je formata A4 koji pri razlučivosti od 300 tpi može obrađivati dokumente u boji brzinom od čak 60 str./min. DR-6010C nudi i dodatne značajke za obradu slika, npr. automatsko prepoznavanje formata i ukoso uloženih dokumenata, automatsko prepoznavanje boje te uklanjanje rupa za fascikle, čime se jamči veća kvaliteta te preciznije i pouzdanije skeniranje.

Uređaj nudi ergonomsko prednje ulaganje s prijenosnom stazom u obliku slova U, čime se korisnicima omogućuje preuzimanje skeniranih materijala s prednje strane uređaja, a time i jednostavniji rad. Velike serije od maksimalno stotinu listova obrađuju se automatski u jednoj operaciji, a ulagač podržava rad sa širokom lepezom dokumenata. DR-6010C jedan je od rijetkih uređaja u svojoj klasi na kojemu je moguće odabrati stazu za papir Straight-Thru, koja omogućuje obradu krhkih ili debelih dokumenata, npr. plastičnih kartica i osobnih iskaznica.

Više... Vaš Komentar Top
HP nudi besplatnu nadogradnju do Microsoft Windows 7

Datum objave 18.07.2009

HP nudi besplatnu nadogradnju do Microsoft Windows 7

Kako bi zadovoljio računalne potrebe svojih klijenata, HP se uključio u program opcionalne nadogradnje pod nazivom Windows Upgrade Option te na taj način svojim kupcima omogućila jednostavan prijelaz na Windows 7. Ovaj program svim kupcima odgovarajućih HP računala pruža mogućnost da iskoriste prednosti kupnje novog računala s Windowsima i dobiju besplatnu dogradnju na Windows 7 kad bude lansiran u listopadu(potrebno je pokriti troškove slanja).

Kupci koji se trenutno odlučuju za HP računalo mogu ispunjavati uvjete za program nadogradnje. Kupci HP računala mogu posjetiti stranicu i provjeriti ispunjavaju li te uvjete, a mogu se i prijaviti i dobiti odgovore o svojim računalima i današnjim operativnim sustavima. Prema dostupnosti Windowsa 7, kupci koji ispunjavaju uvjete dobit će 22. listopada Windows 7 i CD za nadogradnju s detaljnim uputama za instalaciju.

Više... Vaš Komentar Top
Real Madrid i takeMS

Datum objave 17.07.2009

Real Madrid i takeMS

Madridski kraljevski klub i takeMS potpisali su ugovor po kojem takeMS počinje sa proizvodnjom USB memorija sa Realovim grbom. Neobičan oblik USB memorije je promjera 40 mm, a debljine 10 mm. Uređaj je napravljen od materijala sličnog gumi, koji ga štiti od prskanja vodom, ali i pomaže boljem gripu. USB konektor je pookriven grbom na vrhu amblema. Uređaj će se na policama Europskih dućana naći krajem srpnja u kapacitetima od 1 do 16 GB.
Više... Vaš Komentar Top
Venecija inteligentan grad

Datum objave 17.07.2009

Venecija inteligentan grad

Tvrtka IBM objavila je suradnju s gradskom upravom grada Venecije na projektu izrade digitalnog turističkog vodiča – posebnog sustava koji će posjetiteljima omogućiti da putem svojih mobitela lakše nađu najkraći smjer do svih znamenitosti, ali i manje poznatih dijelova grada. Softver, koji se može preuzeti s interneta putem besplatne bežične (Wi-Fi) mreže koja prekriva cijeli grad zove se TagMyLagoon. Program se sastoji od bogate baze podataka o brojnim znamenitostima Venecije i aplikacije za navigaciju koja će pojednostaviti kretanje gradom i spriječiti gužve brojnih šetača i turista.

Uz mobitel opremljen navedenim softverom, sustav se sastoji od niza pasivnih senzora koji su smješteni na mjestima koje je odabrala Udruga turističkih vodiča Venecije. Riječ je o mnogim znamenitostima i drugim zanimljivostima najpoznatijeg „grada na vodi”. Korisnik mobitelom jednostavno snimi mjesto koje ga zanima (dakle, „tagira ga”), softver to prepoznaje i odmah iznosi sve podatke o tom mjestu, zgradi, spomeniku ili znamenitosti.

Projekt će trajati tri mjeseca, od početka srpnja do početka listopada ove godine. Kad bude dovršen, IBM i grad Venecija će na temelju rezultata osmisliti načine njegove nadogradnje.

Više... Vaš Komentar Top
Canon SELPHY CP790

Datum objave 16.07.2009

Canon SELPHY CP790

SELPHY CP790 je projektiran tako da omogući maksimalnu jednostavnost upotrebe i praktičnost. 3-inčni LCD zaslon i Canonov kotačić Easy-Scroll omogućuju jednostavno i brzo postavljanje, navigaciju i korištenje. U SELPHY CP790 ugrađen je niz zabavnih predložaka i rasporeda koji korisnicima svih dobnih skupina omogućuju kreativnu prilagodbu slika, a značajke automatske korekcije slike jamče jednostavnu izradu slika profesionalne kvalitete.

Ugrađeni PictBridge priključak i utori za memorijske kartice pojednostavljuju izravan ispis s niza digitalnih fotoaparata i memorijskih kartica, a fotografije u formatu razglednice ispisuje za 47 sekundi. Integrirana ručka za nošenje, košara za pohranu i dodatna baterija korisnicima omogućuju ispis ma gdje se nalazili – računalo im nije potrebno.

 
Više... Vaš Komentar Top
Intel izvijestio o rezultatima za drugo tromjesečje

Datum objave 16.07.2009

Intel izvijestio o rezultatima za drugo tromjesečje

Intel je u drugom tromjesečju prijavio prihod od osam milijardi USD. Ako se izuzme kazna Europske komisije, Intel je po nestandardnom knjiženju ostvario dobit prije oporezivanja u iznosu od 1,4 milijarde USD, neto dobit od jedne milijarde USD te dobit po dionici od 18 centi.

Po knjiženju po GAAP-u tvrtka je ostvarila gubitak prije oporezivanja od 12 milijuna USD, neto gubitak od 398 milijuna USD te gubitak po dionici od sedam centi.

“Intelovi rezultati u drugom tromjesečju odraz su poboljšanja uvjeta na tržištu osobnih računala – ostvarili smo najveći rast od prvog do drugog tromjesečja od 1998., a nimalo ne sumnjamo da će druga polovice godine uobičajeno biti još bolja”, izjavio je Paul Otellini, Intelov predsjednik i generalni direktor. “Intelova strategija ulaganja u nove tehnologije i inovativne proizvode u kombinaciji s trajnom usredotočenošću na operativnu učinkovitost i dalje donosi prednosti vidljive u našim sve boljim financijskim performansama.”

Glavne financijske informacije :

• Prodaja mikroprocesora bila je veca nego u prvom tromjesecju.
• Bruto marža iznosila je 50,8 posto, što je više od Intelovih predvidanja.

• Prosjecna prodajna cijena mikroprocesora bila je niža u odnosu na prethodno
razdoblje.
• Ako se izuzmu isporuke mikroprocesora Intel Atom, prosjecna prodajna cijena
bila je neznatno niža u odnosu na prethodno razdoblje.
• Dohodak od mikroprocesora i cipseta Intel® Atom™ iznosio je 362 milijuna
USD, što je 65 posto više u odnosu na prethodno razdoblje.
• Zalihe su se u drugom tromjesecju smanjile za 240 milijuna USD.
• Potrošnja (istraživanje i razvoj te spajanja i akvizicije) je iznosila 2,6
milijarde USD, neznatno više od Intelovih predvidanja.
• Troškovi restrukturiranja i umanjenja vrijednosti imovine iznosili su 91
milijun USD, što je bolje od Intelovih predvidanja.
• Neto gubitak od ulaganja vlastitog kapitala, kamata i drugoga iznosio je
38 milijuna USD, što je bolje od Intelovih predvidanja.
• Zabilježena je porezna obveza u iznosu od 348 milijuna USD. Kazna Europske
komisije ne može se odbiti od poreza.

Više... Vaš Komentar Top
Omnidirekcionalno iz Logitecha

Datum objave 15.07.2009

Omnidirekcionalno iz Logitecha

Tvrtka Logitech danas je najavila proširenje svoje ponude multimedijalnih zvučnika s četiri nova sustava bazirana na omnidirekcionalnoj tehnologiji. Sustavi Z320, Z323, Z520 i Z523 specifični su po tome što za razliku od dosadašnjih rješenja nemaju zvuk koji je usmjeren prema prednjoj strani zvučnika već ovi zvučnici zvuk pokušavaju u svim smjerovima odašiljati jednakim intezitetom. Ovakav pristup dizajnu zvučnika u teoriji korisniku omogućava da bolje uživanje u glazbi, filmovima ili igrama. Dakako, da li to zaista funkcionira u praksi, ostaje nam za provjeriti.

Z523 i Z323 su 2.1 zvučnici, a Z520 i Z320 klasični stereo zvučnici bez odvojene niskotonske jedinice. Z523 imaju RMS snagu od 40 vata, Z323 od 30 vata, Z520 od 26 vata, a najslabiji Z320 od tek 10 vata. Prema službenom priopćenju za medije, nove zvučnike u trgovini možemo očekivati u rujnu i to po cijeni od 369 kn za model Z320, 439 kn za model Z323 te 739 kn za dva preostala primjerka (Z523 i Z520).

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo

Objavljeno prije 1 minute

Simpsons - Hit & Run

Objavljeno prije 2 minute

HT - MAX 5G Internet

Objavljeno prije 4 minute

Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti...

Objavljeno prije 5 minuta

Mall.hr (informacije i iskustva)

Novosti

GIGABYTE pokreće AI TOP aplikaciju za fino podešavanje AI modela

U kontekstu rastućeg zanimanja za generativnu umjetnu inteligenciju, GIGABYTE predstavlja ekskluzivnu AI TOP aplikaciju koja tvrtkama nudi lokalno osposobljavanje i optimizaciju umjetne inteligencije. Aplikacija nudi intuitivne tokove rada,... Pročitaj više

NVIDIA CUDA besprijekorno radi na AMD grafičkim procesorima pomoću alata SCALE

Britanski startup Spectral Compute nedavno je najavio lansiranje svog revolucionarnog GPGPU alata "SCALE", koji omogućuje CUDA programima NVIDIA-e da se izravno izvode na AMD GPU-ovima bez potrebe za prijenosom koda. Ova vijest predstavlja... Pročitaj više

Inferiorna termalna pasta krivac za visoku temperaturu grafičke kartice nakon dužeg vremena

Mnogi igrači su se suočili s problemom porasta temperature grafičke kartice (GPU) tijekom vremena, čak i nakon čišćenja prašine i održavanja sustava. Prema Igor's Labu, poznatoj web stranici recenzije hardvera, glavni krivac za ovaj problem... Pročitaj više

Svijetu nestaje podataka za obuku umjetne inteligencije

Tvorci sustava umjetne inteligencije (AI) godinama su se oslanjali na beskrajan izvor tekstova, slika i videozapisa s interneta za obuku svojih modela. No, ovaj izvor podataka polako nestaje. Studija koja je proučavala 14.000 internetskih d... Pročitaj više

Zašto cijene SSD-a i dalje rastu?

Solid-state pogoni (SSD-ovi) postali su dominantan izbor za pohranu podataka u tehnologijama poput IoT-a, računalstva u oblaku i umjetne inteligencije. SSD-ovi nadmašuju HDD-ove u brzini pristupa podacima, energetskoj učinkovitosti i pouzda... Pročitaj više

Sve novosti