M2 čip srce je MacBook Air i MacBook Pro

Datum objave 08.06.2022 - Sanja Ledinek

M2 čip srce je MacBook Air i MacBook Pro

M2 čip srce je MacBook Air i MacBook Pro

M2 (1)

Apple je tijekom WWDC 22, najavio novu generaciju MacBook Air i MacBook Pro, opremljene M2 čipovima.

M2 čip

Što se tiče M2 čipa, usvaja poboljšani 5nm proces druge generacije i integrira 25 posto više tranzistora od M1.  Dizajniran je s osmojezgrenim CPU -om uključujući četiri jezgre visokih performansi i četiri energetski učinkovite jezgre. Što se tiče GPU-a, usvaja 10-jezgreni dizajn, a što je opet za 2 jezgre više od M1 čipa.

M2 (12)

Vrijedi spomenuti da ovaj čip podržava do 24 GB objedinjene memorije velike brzine , umjesto da je ograničen na prethodnih 16 GB što je dovoljno i za složenije zadatke. Istodobno, može pružiti jedinstvenu memorijsku propusnost veću od 100 GB/s.

U drugim aspektima izvedbe, motor neuronske mreže može obraditi do 15,8 bilijuna operacija u sekundi, što je više od 40 posto više od M1 čipa. Podržava Apple ProRes video engine za reprodukciju multi-stream 4K i 8K videa.

MacBook Air

MacBookAir_M2 (1)

Prvi proizvod koji ima M2 čip je MacBook Air, Appleovo najpopularnije prijenosno računalo. Dolazi u četiri boje
aluminijskog kućišta koje je izgledom bliže MacBook Pro. Debljine je 11,3 milimetara i mase 1,2 kilograma.

Njegov Liquid Retina zaslon s LED pozadinskim osvjetljenjem ima duljinu dijagonale 13,6-inča, rezoluciju 2560 x 1664 piksela (224 ppi) i 500 nita svjetline. Na ekranu se pojavljuju i “šiške” s kojima mnogi neće biti oduševljeni, ali su “krojene” za novi 1080p FaceTime HD objektiv.

Što se tiče sučelja, opremljen je 3.5 mm audio utičnicom, ,MagSafe 3 priključkom za punjenje i dva Thunderbolt porta za povezivanje raznih dodataka, koji podržavaju: punjenje, DisplayPort, Thunderbolt 3 (do 40 Gb/s), USB 4 (do 40 Gb/s), USB 3.1 Gen 2 (do 40 Gb/s).

Prema Appleu, MacBook Air može pružiti do 18 sati reprodukcije videa. Uz adapter za napajanje s dva USB-C porta od 35 W i opcijski od 67 W, baterija se može napuniti do 50 posto u 30 minuta . Osim toga, novi MacBook Air također ima touch ID i zvučni sustav s četiri zvučnika koji koriste napredne algoritme za prostorni audio.

Međutim, još uvijek koristi dizajn bez ventilatora, što možda neće biti baš prijateljski za performanse.

PROČITAJTE JOŠ

Test – Apple iPad Air 64 GB 5th generation i Next One dodaci 

Apple iPhone SE (2022) recenzija

MacBook Pro

MacBook Pro-M2 (3)

MacBook Pro je u osnovi isti kao MacBook Pro iz 2020. Još uvijek zadržava Touch Bar i staro sučelje za punjenje. Njegov zaslon je 13,3-inčni s LED pozadinskim osvjetljenjem rezolucije 2560 x 1600 piksela (227 ppi). Opremljen aktivnim sustavom hlađenja, a to je ventilator. Ostale specifikacije su slične M2 MacBook Airu.

Može imati 40 % veću brzinu obrade slike od prethodne generacije, podržava 24 GB memorije i tvrdi disk od 2 TB, a trajanje baterije omogućuje 20 sati reprodukcije videa. Najočitije razlike na standardni model uređaja su da je prednja kamera samo 720p i ne podržava MagSafe.

Cijene

Više... Vaš Komentar Top
EU: USB Type-C u svim uređajima do jeseni 2024

Datum objave 08.06.2022

EU: USB Type-C u svim uređajima do jeseni 2024

EU USB Type-C u svim uređajima do jeseni 2024

Vijeće EU i Europski parlament postigli su dogovor da svi novi pametni telefoni, tableti, čitači e-knjiga, digitalni fotoaparati, slušalice, tipkovnice i miševi, ručne konzole, navigacijski sustavi, prijenosni zvučnici i drugi proizvodi potrošačke elektronike koji se prodaju u EU moraju imati jedinstveni USB-C priključak za punjenje. (vjerojatno standard IEC 62680-1-3). S novim pravilima žele osigurati manje e-otpada i olakšati potrošačima punjenje svojih uređaja bez upotrebe različitih vrsta punjača i kabela.

Preliminarni ugovor je potpisan i također se u njemu navodi da potrošačima treba dati mogućnost izbora žele li kupiti novi uređaj s ili bez isporučenog punjača. Nadalje, tehnike brzog punjenja moraju biti ‘️usklađene’. U sljedećoj fazi, Europski parlament i svaka od 27 zemalja moraju potpisati sporazum. Nakon što budu finalizirani, zakon će stupiti na snagu do jeseni 2024. godine, a neće se primijeniti na uređaje stavljene na tržište prije tog vremena.

O ovom zakonu se u prošlosti mnogo raspravljalo. Apple je bio najarogantniji i najglasniji u protivljenju navodeći da takva odluka guši inovacije i prisiljavanjem korisnika da svoje punjače zamjene novima moglo bi imati suprotni efekt i tek stvoriti mnogo e-otpada. Međutim, Apple svjestan da im je Europa jedno od najvećih tržišta za mobilne telefone, a EU oduvijek radikalna po pitanju zaštite okoliša i ima jednostavnu poziciju po tom pitanju, u tišini su počeli testira novo USB-C sučelje za seriju iPhone 15 koja stiže 2023. godine. Uostalom, USB-C sučelje se već koristi u iPad seriji i MacBooku.

Podsjetimo, trenutno su sučelja za punjenje podijeljena u dvije frakcije. Android kampom uglavnom dominira USB-C, a s druge strane, Apple ima Lightning sučelje koje je lansirao s iPhone 5. Iz perspektive korisnika i industrije, objedinjavanje Appleovog sučelja i Android sučelja dobra je stvar za praktičnost. Ako ne razmišljate o brzom punjenju, možete riješiti problem punjenja svih uređaja sve dok koristite podatkovni kabel.

Ali za Apple, s druge strane, problem ostaje jer će zarađivati puno manje novca svojim do sada ekskluzivnim protokolima sučelja. Uostalom, Apple se uvijek snađe. Postoji spekulacija da bi se primjerice mobiteli mogli puniti samo bežično, jer MagSafe bežični sustav punjenja postoji pa čak i za MacBookove. Konačno, prije nego što zakon službeno stupi na snagu  imaju dovoljno vremena da razmisli o svemu.

I na kraju, neki zastupnici EU-a također žele objediniti sustav bežičnog punjenja do 2025. godine, međutim Europska komisija žele odgoditi stupanje na snagu prijedloga iz tehničkih razloga.

Više... Vaš Komentar Top
Asus ROG STRIX SQ7 SSD specifikacije kompatibilne sa PS5 konzolama

Datum objave 08.06.2022

Asus ROG STRIX SQ7 SSD specifikacije kompatibilne sa PS5 konzolama

ROG STRIX SQ7_1

Asus je nedavno objavio ROG STRIX SQ7 NVMe SSD na svojim računima na društvenim mrežama, nakon Gigabytea i MSI-ja, i ušao na tržište SSD-a za računala. U to vrijeme nisu objavili previše informacija, ali sada su konačno otkrili specifične specifikacije novog SSD -a.

SQ7 NVMe SSD koristi Phisonov kontroler PS5018-E18 proizveden 12nm procesom, opremljen je s DDR4 cache memorijom i podržava SLC Cache i LDPC tehnologiju za postizanje stabilnijeg prijenosa podataka i dulji vijek trajanja. Ovaj SSD također podržava TCG Opal specifikaciju, IEEE 1667 standardni protokol i AES 256-bitni disk i šifriranje podataka za poboljšanu sigurnost podataka.

Asus također nudi NTI Backup Now EZ i ROG SSD Dashboard softver kako bi osigurao potpunu zaštitu podataka za SSD i omogućio korisnicima jednostavno upravljanje SSD-om. Prema proizvođaču ROG STRIX SQ7 NVMe SSD postiže 7.000 MB/s i 6.000 MB/s sekvencijalnog čitanja i 6.000 MB/s sekvencijalnog pisanja, ali ne spominje IOPS.

ROG STRIX SQ7_2

PROČITAJTE JOŠ

ASUS ROG Delta S Wireless recenzija

ASUS ZenWiFi AX Hybrid (XP4) recenzija

ASUS ROG Rapture GT-AX6000 recenzija

Osim toga, Asus nije potvrdio čiji se flash memorijski čipovi koriste u ROG STRIX SQ7 NVMe SSD-u. Nagađa se da je riječ o Micronovoj 176 -slojnoj TLC flash memorija koja nudi samo kapacitet od 1 TB uz petogodišnje jamstvo.  Također je potvrđeno da nije prikladan samo za računala, već i kompatibilan s PlayStationom 5.

Još nije jasno kada će ROG STRIX SQ7 NVMe SSD biti dostupan i cijena, ali ne bi trebalo predugo čekati.

Više... Vaš Komentar Top
MacOS Ventura – upravljanje iza kulisa, povezivanje i interoperabilnost

Datum objave 08.06.2022

MacOS Ventura - upravljanje iza kulisa, povezivanje i interoperabilnost

MacOS Ventura

U usporedbi s prethodnom generacijom MacOS-a, ovaj put uključuju se bolje funkcije upravljanja radnom površinom Stage Manager i funkcije upravljanja lozinkama, te MetalFX Upscaling kako bi igre imale bolje performanse. Veselite se ažuriranju softvera ove jeseni!

Funkcija upravljanja radnom površinom Stage Manager automatski organizira otvorene aplikacije kako bi se korisnici mogli usredotočiti na svoj rad. Omogućeno je i grupiranje različitih radnih aplikacija na lijevoj bočnoj traci te ih je moguće izravno pozivati ​​kada postoji potreba za prebacivanjem. Primjerice, mogu se grupirati aplikacije za dokumente, komunikacijski softver i mrežne usluge.

No, ono što najviše iznenađuje ovoga puta je lansiranje konzole Continuity Camera koja omogućuje iPhoneu da zamijeni MacBook web kamere, omogućujući korisnicima portretno centriranje, novo studijsko osvjetljenje lica, da zamagljuju pozadinu i snimaju radnu površinu računala iz ptičje perspektive kako bi se podijelio sadržaj radne površine u bilo kojem trenutku. Potonje je posebno korisno za rad na daljinu.

Usluga upravljanja lozinkama Passkeys: programski alat koji je poznat iz drugih sustava

Za korisnike koji su navikli na usluge poput 1Password, Passkeys je ista funkcija. Razlika je u tome što Passkeys mogu integrirati Touch ID ili Face ID kako bi unos lozinke bio vrlo jednostavan. Naravno, Passkeys će također omogućiti drugim uređajima vrlo brzu i sigurnu prijavu putem iClouda. Još jedna sjajna značajka Passkeysa je da ako se želite prijaviti na uslugu na proizvodu koji nije Apple, ova usluga već ima pohranjenu lozinku putem Passkeysa, a možete se prijaviti izravno skeniranjem QR koda sa svojim iPhoneom.

Tehnologija za podizanje nivoa MetalFX koja programerima igara omogućuje da iscijede Apple čipset

Lansiranje MetalFX Upscalinga omogućuje programerima igara da iscijede snagu Apple Silicon čipova i korištenje okvira s manje računanja, a zatim primjenu visokokvalitetnog prostornog povećanja i tehnologije anti-aliasing ispreplitanja okvira za brzo izračunavanje i crtanje složenih scena.

Ovo povećanje performansi pružit će igračima realističniji osjećaj i zadivljujuću grafiku. Programeri igara također će imati koristi od API-ja za brzo učitavanje resursa.

Ostali noviteti  u  MacOS Ventura

Uz gore navedene funkcije, MacOS Ventura također uvodi za FaceTime značajku “primopredaje” koja omogućuje pokretanje poziva na jednom Apple uređaju, a zatim glatko prebacivanje na drugi Apple uređaj. Dodani su i novi alati za pristupačnost uključujući Live Captioning za sav audio sadržaj, Type to Speak za pozive, Text Checker za podršku za provjeru teksta za korisnike VoiceOvera itd.

Također gotovo sve bitne aplikacije i ostale funkcije su dobile nadogradnje. Mail aplikacija je dobila nekoliko poboljšanje za pretraživanje kako bi se brzo pronašle potrebne informacije uključujući nedavne e-poruke, kontakte, dokumente, fotografije, itd. Korisnici također mogu zakazati isporuku e-pošte, pa čak i otkazati e-poštu koja je već dostavljena. Osim toga, aplikacija može otkriti stavke koje nedostaju kao što su privici, primatelji kopija itd. Uz navedeno omogućeno je ostaviti podsjetnike za provjeru određene e-pošte u određenom datumu i vremenu.

Novododana “iCloud Shared Library” opcija može stvoriti i dijeliti nezavisnu biblioteku fotografija s do šest članova obitelji, omogućujući svima da uživaju u obiteljskim fotografijama, a svaki korisnik može dodavati, brisati i uređivati ​​dijeljene fotografije i videozapise ili dodati fotografije i videozapise kao favorite, koji će se pojaviti u uspomenama i istaknutim fotografijama svakog korisnika.

Aplikacija Poruke (Messages) sada ima mogućnost uređivanja ili pozivanja nedavno poslanih poruka, označavanje kao nepročitanih, pa čak i vraćanje slučajno izbrisanih.

Sigurnost je još jednom poboljšana, s nekoliko novih alata da se odupre napadima, uključujući Rapid Security Response, koji može ažurirati najnovije sigurnosne mjere između dva redovita ažuriranja sustava bez ponovnog pokretanja sustava.

Aplikacija za vrijeme uključuju sve značajke koje korisnici poznaju i vole u iOS-u za iPhone.
Razvojna beta verzija MacOS Ventura dostupna je članovima Apple Developer Programa danas na developer.apple.com , dok će javna beta verzija biti dostupna Mac korisnicima na beta.apple.com sljedećeg mjeseca.

Očekuje se da će službena verzija MacOS Ventura biti lansirana ove jeseni i kompatibilna sa sljedećim nadogradnjama Mac računala:

 • iMac 2017 ili noviji
 • iMac Pro 2017 ili noviji
 • MacBook Air 2018 ili noviji
 • MacBook Pro 2017 ili noviji
 • Mac Pro 2019 ili noviji
 • Mac mini 2018 ili noviji
 • MacBook 2017 ili noviji
Više... Vaš Komentar Top
Philips Monitors predstavlja dva nova multifunkcionalna modela

Datum objave 08.06.2022

Philips Monitors predstavlja dva nova multifunkcionalna modela

MMD_24E1N5600HE_27E1N5300HE

Philips Monitors predstavlja dva nova modela iz svoje dobro poznate serije 5000 – 27-inčni (68,6 cm) 27E1N5600HE i 24-inčni (60,5 cm dijag.) 24E1N5300HE. Riječ je o multifunkcionalnim monitorima budućnosti dizajniranima za duge radne sate i home office, ali i slobodno vrijeme i gaming.

Oni koji žele svoje stare monitore zamijeniti moderno dizajniranim, učinkovitim i pouzdanim modelom vrhunskih performansi ne trebaju dalje tražiti: Philips 27E1N5600HE i 24E1N5300HE zadovoljavaju potrebe korisnika svih dobnih skupina, s posebnim naglaskom na rastuće trendove online sastanaka i rada od kuće. Ovi modeli nude praktične performanse, poput integrirane web kamere od 5 MP za brzo i jednostavno povezivanje s jednim USB-C kabelom.

Ključne performanse:

 • 27-inčna ili 24-inčna IPS LED tehnologija širokog prikaza za jasne i precizne slike
 • Crystalclear QHD (2560 x 1440) rezolucija kod modela 27E1N5600HE
 • 16:9 Full HD (1920 x 1080) rezolucija kod modela 24E1N5300HE
 • USB type-C tehnologija za jednostavno povezivanje jednim kabelom
 • Integrirana 5MP Windows Hello web kamera s noise-cancelling mikrofonom za uspješne i jednostavne virtualne sastanke i suradnje
 • Ugrađeni stereo zvučnici od 5 W za bogato multimedijsko iskustvo
 • EasySelect tipka za brzi pristup izborniku na zaslonu
 • LowBlue način rada i tehnologija bez titranja

Philips 27E1N5600HE i 24E1N5300HE bit će dostupni sredinom lipnja po preporučenim maloprodajnim cijenama od 3.319,00 kn i 2.409,00 kn (bez PDV-a).

Više... Vaš Komentar Top
Instagram Reels dobiva pet novih alata

Datum objave 08.06.2022

Instagram Reels dobiva pet novih alata

Instagram Reels dobiva pet novih alata

Meta predstavlja pet novih kreativnih alate za Instagram Reels koje će vam se itekako svidjeti

Popularnost TikToka je navela gotovo sve društvene platforme da osmisle neku sličnu funkciju kratkih videozapisa kako bi zadržali i/ ili privukli korisnike. Tako je Instagram dobio Reels, funkciji kratkih filmova. Sada pet novih značajki popularnih u Instagramovim ograničenim vremenskim sadržajima postaju dostupni za Reelse.

Ažuriranja Instagram Reels uključuje:

 • nove zvučne efekte
 • dodavanje naracije ili pozadinski zvukova koji se mogu podijelite ga s drugim kreatorima sadržaja. Potrebno je da traju samo najmanje 5 sekundi
 • dodavanje različitih interaktivnih sadržaja , poput anketa, kvizova i upitnika, što je slično Instagram pričama i interaktivnim naljepnicama. Moguće je čak i dodati klizač emotikona da korisnici vide koliko se dobro prihvaćaju kratki videozapisi
 • nove predloške za jednostavno i brzo stvaranje niza kratkih filmova s istom strukturom kada se netko od kreatora sadržaja želi pozvati na radove drugih korisnika. Položaji zvuka i isječaka ostaju isti, a samo se trebaju dodati osnovne promjene
 • trajanja videozapisa se produžuje na 90 sekundi.

Osim toga, Reels na Facebooku je također ažuriran dodajući audio alate poput Sound Sync i novi neovisni alat za uređivanje za desktop verziju s funkcijama za uređivanje videa, prijenose uživo i sugestijama za objavljivanje na feedu.  Kao i kod ostalih sadržaja, Reelsi na Instagramu će se moći istovremeno objavljivati na Facebooku, a oni koji koriste obje platforme neće ih morati posebno uploadati.

Instagram kaže da će nastaviti dodavati više značajki za Reelse kako bi autori sadržaja mogli dodatno komunicirati sa svojom publikom i učiniti sadržaj viralnim.

Više... Vaš Komentar Top
Linux Lite 6.0. za sve koji žele pobjeći od Windowsa

Datum objave 08.06.2022

Linux Lite 6.0. za sve koji žele pobjeći od Windowsa

J3R9pSW

Linux Lite postoji od 2012. godine i sada je dostigao svoju šestu verziju. Bez sumnje je distribucija namijenjena korisnicima Windowsa. Temelji se na Ubuntu 22.04 LTS i uključuje Linux Kernel 5.15 LTS.

Ova nadogradnja sadrži značajan broj novih značajki, uključujući novu temu i pomoćne tehnologije. Sada su tu zaslonska tipkovnica pod nazivom Onboard, ako stvarna hardverska tipkovnica nije dostupna, Orca čitač zaslona i opcija zumiranja željenog dijela ekrana (virtualno povećalo) za pomoći osobama koje su slijepe ili slabovidne , kao i mogućnost podešavanja zuma.

Firefox koji je prije bio predinstalirani preglednik, zamijenjen je web preglednikom Chrome. Osim toga, programeri su u njega ugradili proširenje poznatog servisa Virus Total (može se onemogućiti). S druge strane, ako netko želi koristiti Microsoft Edge za Linux, nema problema. Savršeno funkcionira.

Kao i kod gotovo svih nadogradnji distribucije, Linux Lite 6.0 uključuje ažurirane aplikacije među kojima su najnovija stabilna verzija uredskog paketa LibreOfficea, 7.2.6., VLC 3.0.16, Thunderbird 91.7, GIMP itd.

Bivši korisnici Windowsa cijenit će “Centar za nadzor sustava”, vrlo sličan “Upravitelju zadataka” na koji su navikli. Pruža informacije o CPU -u , RAM-u, disku, mreži i GPU-u .

Linux Lite se još uvijek pokreće na 520 MB iskorištene memorije na prosječnom sustavu, tako da je još uvijek Lite, i dalje upola manji od Windows 11 ISO.

Više informacija možete dobiti putem   linuxliteos.com  web stranice i preuzeti ovdje 64-bitni Linux Lite 6.0 Final  ISO datoteku. Veličina: 2.1 GB (DVD, USB)

Više... Vaš Komentar Top
M.2 utor ima nove specifikacije

Datum objave 08.06.2022

M.2 utor ima nove specifikacije

M.2 utor ima nove specifikacije_1

Dolazi nam PCIe 5.0 SSD širine 25 mm

Posljednjih nekoliko godina M.2 utor postao je uobičajeni priključak na matičnim pločama. Osim za pohranu može se koristiti i povezivanje uređaja za proširenje kao što su Wi-Fi/Bluetooth moduli. M.2 utori su trenutno dostupni s različitim širinama od 12/ 16 /22/ 30 milimetara i duljinama od 16/ 26/30/ 42/ 60/ 80 / 110 milimetara. Općenito, duljina M.2 porta na matičnoj ploči varira od 30 milimetara do 110 milimetara, a širina 22 milimetara. Najtipičniji M.2 SSD je specifikacija 2280. Osim toga na matičnoj ploči može postojati i specifikacija 2230 za Wi-Fi/Bluetooth module, a neke vrhunske matične ploče mogu imati i M.2 utor za povezivanje SSD-ova visokih performansi. Eto, sve ove informacije već odavno znamo.

Međutim, čini se da je u međuvremenu PCI-SIG u tišini formulirao širu specifikaciju od 25 mm za M.2 SSD-ove i ona je prihvaćena za matične ploče X670 s podrškom PCIe 5.0 SSD . Ova promjena za ATX matične ploče nije veliki problem, ali za ITX ili prijenosna računala mogla bi biti problem.

Više... Vaš Komentar Top
Svi žele kupiti Arm, ali hoće li neka od akvizicija uspjeti?

Datum objave 08.06.2022

Svi žele kupiti Arm, ali hoće li neka od akvizicija uspjeti?

Svi žele kupiti Arm, ali hoće li neka od akvizicija uspjeti

Nakon što je plan za kupovinu Arm-a od strane NVIDIA-e propao, čini se da Qualcomm koji je bio osim britanske vlade jedna od suprotstavljenih strana, sada pokušava formirati konzorcij za njegovu kupnju.  Uz Qualcomm u konzorcij bi bili uključeni Samsung i Intel, otkriva The Financial Times.

Izvršni direktor Qualcomma sugerirao je da bi konzorcij mogao eliminirati većinu regulatornih prepreka s kojima se Nvidia suočila dok je pokušavala kupiti ARM 2020. godine. Ova akvizicija od strane konzorcija također bi omogućila da Arm tehnologija nije pristrana prema određenim proizvođačima i istovremeno može donijeti kontinuirano istraživanje i razvojna sredstva za Arm.

PROČITAJTE JOŠ

Čip od plastike? ARM želi zamijeniti silicijske čipove za plastične

ARM lansirao tri CPU-a i GPU-a v9 arhitekture

U međuvremenu su razgovarali Lee Jae-yong – potpredsjednik tvrtke Samsung Electronics i Intelov glavni izvršni direktor Pat Gelsinger oko zajedničkog preuzimanja Arm-a. Time bi se Samsung Electronics pridružio utrci za kupnju kojom bi napravio veliki korak prema svom cilju da do 2030. postane vodeći svjetski igrač za čipove bez memorije. Uz to bi riješili problem dosadašnje ne baš idealne arhitekture i izvedbe svojih Exynos čipova te im donijeti ogromne ekonomske koristi.

Hoće li akvizicija uspjeti?

Sada je također vrijedno napomenuti da SoftBank Group, tvrtka koja posjeduje ARM, ipak ne želi prodati. Međutim, to ne znači da se ne može pokušati ih kupiti ponudi li netko primamljivu cijenu.

Više... Vaš Komentar Top
U subotu, 11. lipnja, otvara se redizajnirani Xiaomi Store u Arena Centru u Zagrebu

Datum objave 07.06.2022

U subotu, 11. lipnja, otvara se redizajnirani Xiaomi Store u Arena Centru u Zagrebu

ponovno_otvorenje_xiaomi_store_arena_1

Xiaomi u subotu, 11. lipnja 2022. godine s početkom u 10.00 sati otvorit će redizajnirani Xiaomi Store u sklopu trgovačkog centra Arena Centar u Zagrebu. Otvorenju Xiaomi Storea će, uz predstavnike Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju te predstavnike tvrtke Bijelić Co, nazočiti i predstavnici Xiaomija za srednju i istočnu Europu.

Prvih 50 kupaca koji potroše više od 1.000 kn, Xiaomi će nagraditi:

 1. Električnim romobilom Mi Electric Scooter Essential, za prvih 10 kupaca
 2. Robotskim usisivačem Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite, za 11.-20. kupca
 3. Sigurnosnom kamerom Mi 360° Home Security Camera 2K, za 21.-30. kupca
 4. Pametnom narukvicom Redmi Smart Band Pro, za 31.-40. kupca
 5. Bluetooth zvučnikom Mi Portable Bluetooth Speaker, za 41.-50 kupca

ponovno_otvorenje_xiaomi_store_arena_2

Pored toga, tijekom cijelog dana kupce očekuju mnogobrojni popusti na više od 60 uređaja iz cjelokupnog asortimana – kako pametnih telefona, tako i proizvoda iz ekosustava kompanije Xiaomi. Spomenimo neke od njih:

 • Pametni telefon Xiaomi 11T
 • Bežične in-ear slušalice Xiaomi Buds 3T Pro
 • Pametni sat Xiaomi Watch S1 Active GL
 • Pročišćivač zraka Xiaomi Smart Air Purifier 4 EU
 • Tablet Xiaomi Pad 5
 • Mobilni telefon Xiaomi 12X
 • Mobilni telefon Redmi Note 11
 • i još mnogo drugih zanimljivih uređaja…

Na hrvatskom tržištu ukupno je pet Xiaomi Store trgovina, od kojih su dvije smještene u Zagrebu, a po jedna u Splitu, Rijeci i Osijeku. Otvaranjem redizajniranog Xiaomi Storea u Zagrebu, u suradnji s ovlaštenim distribucijskim partnerom tvrtkom Bijelić Co, Xiaomi će dodatno pojačati vidljivost svojih proizvoda i prisutnost u glavnom gradu Hrvatske.

Razvoj i rast Xiaomijeve maloprodajne mreže kroz trgovine Xiaomi Store temeljna su strategija Xiaomija. Na međunarodnim tržištima već je više od 1.000 Xiaomi Store trgovina. Jačanje maloprodajne mreže na hrvatskom tržištu prati izvrsne prodajne rezultate koje Xiaomi na hrvatskom tržištu kontinuirano postiže.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 minute

Alibaba, AliExpress iskustva?

Objavljeno prije 2 minute

Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti...

Objavljeno prije 8 minuta

Hi-Fi

Objavljeno prije 14 minuta

Torrent trackeri (NE tražite pozivnice ovdje!)

Objavljeno prije 16 minuta

K: napajanje, grafa

Novosti

OnePlus Nord 4 u monolitnom metalnom kućištu

OnePlus Nord 4 je opcija za one koji žele kvalitetan pametni telefon s modernim dizajnom, snažnim performansama i dugotrajnom baterijom. Uz to, pristupačna cijena ga čini još privlačnijim. OnePlus Nord 4 se ističe monolitnim metalnim dizajn... Pročitaj više

Kaspersky zatvara američku podružnicu i otpušta zaposlenike

Kaspersky će zatvoriti svoju američku podružnicu i otpustiti zaposlenike nakon što su SAD u lipnju zabranili prodaju njihovih proizvoda zbog navodnih veza s ruskom vladom i rizika od curenja podataka. Zabrana, koja stupa na snagu 29. rujna,... Pročitaj više

Micron predstavlja Crucial P310: Najbrži M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD za potrošače

Micron je najavio lansiranje Crucial P310, najbržeg potrošačkog M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD-a, dizajniranog za ubrzanje pristupa podacima u gaming ručnim uređajima, ultra tankim prijenosnim računalima i mini računalima. Crucial P310 nudi do... Pročitaj više

MediaTek predstavlja Dimensity 7350 za pametne telefone srednje klase

MediaTek je najavio Dimensity 7350, koji bi pametnim telefonima srednje klase trebao pružiti vrlo visoke performanse. MediaTek Dimensity 7350 ima osmojezgrenu konfiguraciju i proizveden je pomoću TSMC-ovog 4nm proizvodnog procesora druge ge... Pročitaj više

Zašto PS5 ima bolju tendenciju igranja igara od moćnije Xbox Series X?

Kako deveta generacija konzola ulazi u četvrtu godinu, jedno pitanje ostaje neodgovoreno: Kako Sonyjeva PS5 konzola redovito nadmašuje Microsoftov Xbox Series X koji ima mnogo snažnije hardverske specifikacije? Microsoftova vodeća konzola X... Pročitaj više

Sve novosti