Meta razvila AI čipove isključivo za internu upotrebu

Datum objave 22.05.2023 - Sanja Ledinek

Meta razvila AI čipove isključivo za internu upotrebu

Meta razvila AI čipove isključivo za internu upotrebu

Meta razvila AI čipove isključivo za internu upotrebu

Meta je u tišini razvijala prilagođene čipove posebno dizajnirane za pokretanje modela umjetne inteligencije i videoigara. Za razliku od Alphabeta i Microsofta koji prodaje usluge računalstva u oblaku, Meta će ih koristiti za vlastite potrebe.

Prvi od razvijenih čipova nazvan Meta Training and Inference Accelerator (MTIA) namijenjen je “zaključivanju” pomoću AI modela koji su već obučeni kako bi pomogao Metinim algoritmima za preporuke koji određuju koji se sadržaj i oglasi pojavljuju u korisničkom feedu. Procesor je proizveden korištenjem 7-nanometarskog procesa Taiwan Semiconductora i troši samo 25 vata što je puno manje od čipova proizvođača poput NVIDIA-e.

Drugi razvijeni čip nazvan je Scalable Video Processor (MSVP) za obradu i prijenos videa uz smanjenje potrošnje energije. Ovaj procesor osobito im je bitan zbog potrebe obrade i isporuke 4 milijarde videa dnevno. Potpredsjednik inženjeringa Mete rekao je da novi čipovi bi trebali dobro raditi s softverom PyTorch, koji je postao jedan od najčešćih alata za programere trećih strana koji koriste za izradu AI aplikacija.

Osim toga razvili su generativnog AI programerskog pomoćnika za programere tvrtke kako bi se pojednostavio razvoj softvera i operacije. Sličan je GitHub Copilot alatu koji je Microsoft lansirao 2021. uz pomoć AI startupa OpenAI.  Meta također objavljuje da je superračunalo tvrtke Research SuperCluster (“RSC”) ušlo u svoju drugu i posljednju fazu. Ovo računalo ima 16.000 Nvidia A100 Gpu-a za treniranje svog LLaMA velikog jezičnog modela i drugih tehnika.

PROČITAJTE JOŠ

Tehnološki divovi formiraju Metaverse Standard Forum

Mozilla i Meta surađuju na novoj tehnologiji oglašavanja za očuvanje privatnosti

Prema Meti, jezični model LLaMA sadrži 65 milijardi parametara i obučava se pomoću 1,4 trilijuna tokena (podataka koji se koriste za treniranje). Kompanije kao što su OpenAI i Google nisu objavile slične metrike za svoje velike jezične modele, ali procurio je podatak da Googleov model PaLM 2 koristi 3,6 trilijuna tokena i sadrži 340 milijarde parametara.

Više... Vaš Komentar Top
ChatGPT dobiva službenu iOS aplikaciju – što očekivati?

Datum objave 22.05.2023

ChatGPT dobiva službenu iOS aplikaciju – što očekivati?

ChatGPT dobiva službenu iOS aplikaciju_1

AI chatbot ima mobilnu verziju na iOS platformi. Podržava međuplatformsku sinkronizaciju podataka i integrira Whisper sustav za pretvaranje glasa u tekst. Pretplatnici ChatGPT Plus također mogu ekskluzivno koristiti GPT-4 jezični model, koji ima veću brzinu odziva i nove značajke.

Što se same aplikacije tiče, ima čisto i minimalno korisničko sučelje, koje izgleda prilično uredno. Može se povezati s desktop verzijom, a korisnici mogu nastaviti ispitivati sadržaj desktop verzije na iOS verziji.
Moguće je komunicirati i kroz tekstualne razgovore ili pretvoriti unos u tekst putem mikrofona mobilnog telefona i podržati brzu prijavu putem Apple ID-a ili Google računa.

Zašto bi trebali koristiti mobilnu verziju ChatGPT-a ?

OpenAI navodi nekoliko prijedloga, uključujući korištenje za kreativno pisanje, pomoć pri organiziranju bilješki, tehničkih dokumenata ili dobivanje savjeta o rješavanju problema, kuhanju, putovanjima itd. Može se koristiti u obrazovne svrhe ako vjerujete u točnost odgovora sustava, koji često zakaže.

Osim toga, budući da ima punu podršku za povijest razgovora i besprijekornu sinkronizaciju, također to znači da će korisnici moći bez napora pretraživati svoju povijest razgovora i lakše sortirati.

Kada je riječ o sigurnosti, OpenAI spominje da će nastaviti ažurirati aplikaciju s “kontinuiranim značajkama i poboljšanjima sigurnosti za ChatGPT” dok prikuplja povratne informacije korisnika.

ChatGPT dobiva službenu iOS aplikaciju_2

PROČITAJTE JOŠ

ChatGPT vratio se u Italiji nakon privremene zabrane

Trgovina dodataka ChatGPT – oči i uši za AI chatbotove

Hoće li ChatGPT zamijeniti ljude na radnim mjestima?

Dostupnost

Aplikacija ChatGPT za iOS platformu dostupna je sada samo u Sjedinjenim Državama, a postupno će se proširiti na više zemalja u sljedećih nekoliko tjedana, kako bi povratne informacije korisnika pomogle poboljšati softver.

Kao i web stranica ChatGPT, zahtijeva od korisnika da se prijave s OpenAI računom. Naravno, obrada zahtjeva odvija se izvan stvarnog pametnog telefona na poslužitelju tvrtke, tako da je u svakom slučaju potrebna internetska veza. ChatGPT Plus pretplatnici imaju pristup istoj naprednoj funkcionalnosti kao i web verzija. Treba napomenuti da trenutno postoji niz lažnih ChatGPT aplikacija pa nakon što aplikacija bude vam dostupna najbolja opcija je otići na službenu web stranicu i kliknuti izravnu vezu.

Korisnici Androida morat će pričekati još nekoliko tjedana da dobiju svoju ChatGPT mobilnu aplikaciju.

Više... Vaš Komentar Top
MTF Sparks Rijeka

Datum objave 19.05.2023

MTF Sparks Rijeka

Prošlog mjeseca je u Rijeci održan MTF Sparks – jedinstveni STEAM obrazovn događaj za mlade koji je razvijen u proteklih deset godina. Ovaj je održan u CTK Rijeka u sklopu projekta ‘STEM(AJMO!)’ koji financira EU. MTF-ova uloga je bila ući i obučiti grupu učitelja iz cijele Hrvatske njihovim metodama vođenja Makeathona na zabavan, edukativan i suradnički način.

Pedesetak učenika u dobi od 12 do 14 godina sudjelovalo je u trodnevnom događaju sa završnim showcaseom u sklopu velikog, javnog STEM Piknika (koji je također uključivao nastup članova hrvatske nezaboravne Eurosong ekipe!), a učenici sudionici pridružili su se timove za izradu robota koji će im pomoći u ispunjavanju ciljeva održivog razvoja UN-a.

Kako bi potaknuo istinsku suradnju, a ne natjecanje, MTF-ov tehnolog dizajna i edukator Tom Fox izumio je igru pod nazivom ‘Save Humanity!’ u kojem su studentske grupe morale raditi zajedno koristeći svoje robote i (barem simbolično) ‘riješiti’ najveće izazove s kojima se svijet trenutno suočava.

Zahvaljujući kreativnom geniju učenika, uz pomoć, nadahnuće i vodstvo MTF-ovih Maie, Andrea-Eve, Toma, Francisce, Alexandre i Michele, Jenn iz ImagiLabsa, hrvatskih nastavnika i fantastičnog tehničkog tima u CTK-u, bit će vam drago čuti da je čovječanstvo spašeno!

 

Više... Vaš Komentar Top
Posljednjih 48 sati: nabavite doživotni pristup Officeu 2021 za samo 13,05€ i nabavite još softvera sa 62% popusta!

Datum objave 18.05.2023

Posljednjih 48 sati: nabavite doživotni pristup Officeu 2021 za samo 13,05€ i nabavite još softvera sa 62% popusta!

Office 2021, najnovije ažuriranje najpopularnijeg Microsoftovog uredskog paketa, nudi širok izbor poboljšanja i novih aplikacija u odnosu na sve prethodne verzije. Srećom, danas možete kupiti Microsoft Office 2021 i uštedjeti do 90% na službenoj cijeni. To je potpuno moguće u Godeal24, koji prodaje široku paletu računalnog softvera po konkurentnim cijenama. Trgovina nudi mnoga izdanja Microsoft Office paketa, na Godeal24 shopu možete kupiti Office pakete za Mac ili PC. Trajnu verziju MS Office 2021 Pro Plus možete kupiti za 24,25 €. Godeal24 nudi najjeftiniju cijenu, možete dobiti Office 2021 Pro Plus za samo 13,05€/PC! Ako ste korisnik Maca, Microsoft Office 2021 Home & Business za Mac košta samo 37,99 €!

Godeal24 svojim kupcima nudi mogućnost kupnje originalnog računalnog softvera kao što su svi najnoviji operativni sustavi Windows (možete kupiti Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7 i Windows Server), MS Office u svim verzijama, neophodan za računalni alat softver, itd. Završit ćete sa sigurnim, originalnim softverom uz uštedu do 90% od izvorne cijene.

230510-720p-gd24-€

Ponuda ograničena vremenom: Originalni MS Office 2021 već od 13.05€!

Možete kupiti siguran i originalan Windows 10 Professional na Godeal24 shopu za 7,25 € i besplatno nadograditi na Windows 11 Professional! Microsoft je započeo poliranje sustava Windows 12, a uz prednosti OpenAI tehnologije umjetne inteligencije, sustav Windows 12 i uredski softver postali su inteligentni.

Ponuda ograničena vremenom: Originalni Windowsi 10 i Windowsi 11 po najboljim cijenama!

Nabavite svoj povoljni paket proizvoda danas!

Do 50% popusta na još verzija Windowsa i Officea! (kupon kod ” SGO50″)

>>> Nabavite još 

Još PC alata po najboljim cijenama!

Nabavite još alata>>>

Kako platiti?

>Idite na stranicu za naplatu, nastavite kao gost (ili kreirajte račun), a zatim ispunite “Informacije o naplati”.

godeal24_narudzba_1

> Odaberite “CWALLETCO” u ovom koraku i kliknite Nastavi (Continue)

godeal24_narudzba_2

> Molimo potvrdite svoju narudžbu i klikinite Naruči (Place Order)

godeal_order_1

 > Tada će vas prebaciti na ovu stranicu gdje birate način plaćanja.

godeal_order_2

> Na kraju, odaberite PayPal za izvršavanje naplate.

godeal_order_3

Uz Godeal24 možete uštedjeti mnogo vremena i novca s Microsoftovim licencama s popustom, IT sigurnosnim softverom i drugim računalnim alatima. Nabavite Windows OS i MS Office po nenadmašnoj cijeni. Iskusite kupnju bez muke s Godeal24 digitalnom isporukom, koja šalje vaš softver izravno na vašu e-poštu unutar nekoliko sekundi od kupnje. Uz to, s ocjenom na TrustPilotu 98% Izvrsno i stručnom tehničkom podrškom 24/7 možete biti sigurni u kvalitetu proizvoda koji kupujete.

Godeal24 obećava da nudi profesionalnu tehničku podršku 24/7 i doživotnu postprodajnu uslugu te da možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24 putem emaila – service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Ultra HDR u Android 14 radi revoluciju u mobilnoj fotografiji

Datum objave 18.05.2023

Ultra HDR u Android 14 radi revoluciju u mobilnoj fotografiji

Ultra HDR u Android 14 radi revoluciju u mobilnoj fotografiji

Specifikacije kamera mobilnih telefona postale su među najbitnijim karakteristikama pri odluci o kupnji. Kako bi privukli što više kupaca svojim modelima proizvođači mobitela neprekidno ih nadograđuju na hardverskom i softverskom frontu i to vrlo često u pomoć Googlea.

Tako sada u najnoviju verziju operativnog sustava Android 14 uvodi i Ultra HDR za fotografije. To znači da se fotografije mogu spremiti u JPEG formatu s izvornim 10-bitnim visokim dinamičkim rasponom kako bi zadržale više podataka (detalja u sjenama i svijetlim dijelovima) i omogućila se veća fleksibilnost naknadne obrade. Međutim, konačna metoda prikazivanja je prilagodljiva. Ovisi o hardverskim i softverskim specifikacijama uređaja uključujući zaslon. Google očekuje da će Ultra HDR biti zadani format u aplikaciji kamere i podržavati prikaz, sigurnosno kopiranje, uređivanje, dijeljenje i preuzimanje.

PROČITAJTE JOŠ

Google I/O 2023: PaLM 2 i Bard

Google pretraživanje postalo je drugačije

Apple i Google imaju rješenje za AirTag da ga “zločesti dečki” ne iskoriste

Google je također surađivao s Qualcommom kako bi u potpunosti iskoristio napredni 18-bitni ISP Snapdragon čipa za podršku i prikaz 10-bitnog HDR sadržaja . Time ultra HDR postaje dostupan na širokom rasponu uređaja, od pametnih telefona preko tableta do prijenosnih računala.

Ova suradnja ne iznenađuje. Snapdragon 855 SoC bio je prvi koji dobiva podršku za HDR10+ format, Snaprdagon 888 fotografije HEIF formata 10-bitne dubine boje dok Snapdragon 8 Gen1 predstavlja prvi ISP koji podržava 8K HDR video snimanje na mobilnim telefonima.

Više... Vaš Komentar Top
Politika jamstva ASUS matičnih ploča je promijenjena

Datum objave 18.05.2023

Politika jamstva ASUS matičnih ploča je promijenjena

Politika jamstva ASUS matičnih ploča je promijenjena

Uvjeti jamstva za matične ploče ASUS-a su se dosta promijenile. Od sada korištenje beta verzije BIOS-a i konfiguracija za overclocking memorije neće utjecati na jamstvo.

Kao što smo vas izvijestili, prošlog mjeseca bilo je poprilično incidenata pregorijevanja CPU-a i matične ploče na AMD AM5 platformi. Glavni razlog je bio taj što je Asusov BIOS davao previsok napon SoC-u. Kako bi to popravio, Asus je žurno izdao neke BIOS-e koji nisu bili javno verificirani, a koji bi i dalje mogli dopustiti matičnoj ploči da radi na nesigurnim razinama napona, uzrokujući više oštećenja CPU-a.

PROČITAJTE JOŠ

Asus ROG Strix SCAR 17 (G733PY) recenzija

ASUS ROG Rapture GT6 White (2pack) recenzija

ASUS RT-AX59U recenzija

Sada je Asus pod pritiskom javnog mnijenja, konačno objavio izjavu kojom potvrđuje da će od sada, bez obzira na beta verziju ili službenu verziju ažuriranja BIOS-a, matične ploče biti pokrivene zvorničkim jamstvom. U isto vrijeme, izjavili su da korištenje konfiguracija za overclocking memorije kao što su AMD EXPO, Intel XMP i DOCP neće utjecati na jamstvo. Osim toga, potvrdili su da sva nedavna ažuriranja BIOS-a slijede najnovije smjernice AMD-a o naponu za procesore AMD Ryzen 7000 serije.

ASUS je također ponovio svoju podršku AMD AM5 platformi i korisnicima te pozvao one koji imaju bilo kakvih pitanja da se obrate korisničkoj službi za pomoć.

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek objavio “bijelu knjigu” o 6G NTN tehnologiji

Datum objave 18.05.2023

MediaTek objavio "bijelu knjigu" o 6G NTN tehnologiji

MediaTek  objavio bijelu knjigu  o 6G NTN tehnologiji

MediaTek je objavio takozvanu “bijelu knjigu” za 6G NTN nezemaljsku mrežu naglašavajući da će u budućnosti satelitske i zemaljske mreže ostvariti komplementarne prednosti, kako bi se stvorila kopnena, morska i zračna sveobuhvatna mreža.

Ova bijela knjiga u početku analizira razvojni status 5G satelitske i zemaljske komunikacije i integracije, povezane tehnologije i trendove razvoja industrije te raspravlja o područjima gdje se postojeća 5G satelitska komunikacijska tehnologija može dodatno poboljšati, uključujući brzinu, kontinuitet usluge i dostupnost spektra. Predlažu i potencijalna ključna tehnička rješenja i scenarije primjene za buduću integraciju.

Potom pokriva vremenski okvir za uvođenje 6G, ključne pokretače 6G inovacija i praktična razmatranja za implementaciju 6G. Artikulira prilike i izazove s poboljšanjem performansi 6G mobilne mreže, dizajnom mrežne arhitekture, učinkovitošću korištenja resursa spektra, komunikacijskom i računalnom integracijom i energetskom učinkovitošću.

Također predlaže nekoliko glavnih 6G NTN smjerova istraživanja tehnologije -visokoučinkoviti dizajn valnog oblika, predvidljivo upravljanje mobilnošću, veliki satelitski antenski niz i oblikovanje snopa te tehnologiju dijeljenja spektra satelitske i zemaljske mreže.

PROČITAJTE JOŠ

Stigao MediaTek Dimensity 9200+

MediaTek demonstrirao tehnologiju 3GPP 5G nezemaljske mreže (NTN)

MediaTek Pentonic 1000 SoC podržava do 4 HDMI 2.1 priključka

Trenutno je MediaTek uspješno komercijalizirao prvi svjetski 5G satelitski komunikacijski čip za internet stvari (IoT NTN) i demonstrirao prvu svjetsku 5G satelitsku širokopojasnu (NR NTN) platformu za verifikaciju komunikacijske tehnologije i test mobilnog telefona, te nastavlja s razvojem B5G i najnovijih 6G NTN tehnologije.

PDF  dokument  6G NTN dostupan je na web stranici  MediaTeka 

Više... Vaš Komentar Top
Glasine: MediaTek i Nvidia partneri u čipovima za pametne telefone

Datum objave 18.05.2023

Glasine: MediaTek i Nvidia partneri u čipovima za pametne telefone

Glasine MediaTek i Nvidia partneri  u čipovima za pametne telefone

Tajvanski MediaTek, piše se, računa na partnerstva s tvrtkama koje proizvode grafičke procesore kako bi malo potkopali Qualcommovu hegemoniju u SoC-ovima za pametne telefone.

Navodno su u pregovorima s Nvidijom o zajedničkom dizajnu novog sustava na čipu za pametne telefone, ali i u buduća prijenosna računala, tvrde izvori DigiTimesa.

Nvidia GPU u MediaTek mobilnom procesor trebao bi osvanuti na tržištu sljedeće godine, donoseći poboljšanja igranje i AI performanse. Konkretni detalji s još nisu poznati uključujući na kojoj arhitekturi će se čip temeljiti. Podsjetimo, Nvidia ima dobru stručnost u ovom području jer je prethodno izdala Tegra SoC s Arm CPU jezgrama i Nvidia GPU-om, koji se između ostalih koriste u Nvidijinim Shield proizvodima i Nintendo Switchu.

PROČITAJTE JOŠ

NVIDIA, ASML, TSMC i Synopsis udružuju snage za ubrzanje dizajna i proizvodnju čipova

NVIDIA video skaliranje integrirano u Chrome 110

NVIDIA priprema driver koji povećava performanse grafičke kartice za 30%

MediaTek nije prvi proizvođač čipova za pametne telefone koji je sklopio partnerstvo s nekom GPU tvrtkom. Samsung je to učinio prije s AMD-om na integraciji RDNA arhitekture u Exynos SoC-ove. Pri čip proizašao iz suradnje s RDNA 2 GPU bio Exynos 2200, prilično razočaravajući SoC. Ali unatoč tome ima posebnost upravljanja hardverom za praćenje zraka (što samo tri GPU-a trenutno rade za pametne telefone). Unatoč neuspjehu, na putu je više Exynos SoC-ova s ​​Radeon GPU-om, a AMD i Samsung nedavno su produžili svoje partnerstvo.

Imajte na umu da ni NVIDIA ni MediaTek nisu potvrdili ovo izvješće pa ga uzmite s rezervom, ali i prihvatljivim.

Više... Vaš Komentar Top
HONOR razvio zaslon koji pomaže korisnicima da luče veće količine melatonina prije spavanja

Datum objave 18.05.2023

HONOR razvio zaslon koji pomaže korisnicima da luče veće količine melatonina prije spavanja

Eye caring tech-1-28

HONOR veliku pažnju posvećuje sigurnom korištenju pametnih telefona, posebice kad su u pitanju zdravlje i zaštita očiju. Tako je nedavno predstavljeni HONOR Magic5 Pro postao prvi pametni telefon s TÜV Rheinland Circadian Friendly certifikatom, a koji podržava Circadian Night Display opciju.

Riječ je o funkciji koja ne ometa san jer regulira plavu svjetlost i nježno mijenja noćnu temperaturu boja na prirodan način. Prema HONOR-ovim laboratorijskim testovima, ova značajka može povećati izlučivanje melatonina do 20% unutar tri sata, pomažući korisnicima da se bolje naspavaju.

Kontrola naše izloženosti plavom svjetlu sve je važnija za san i zdravlje općenito, osobito s povećanjem količine vremena koje provodimo pred ekranom pri kraju dana. Iz tog je razloga ključno modificiranje zaslona kako bi se smanjile smetnje, a HONOR-ov razvoj cirkadijalnog noćnog prikaza i značajke dinamičkog zatamnjenja važan su korak u postizanju tog cilja, istaknuo je dr. Glen Jeffery, profesor neuroznanosti na Institutu za oftalmologiju, Faculty of Brain Science na UCL-u.

Više... Vaš Komentar Top
Na najvećem Job Fairu do sada predstavilo se više od 150 poduzeća

Datum objave 18.05.2023

Na najvećem Job Fairu do sada predstavilo se više od 150 poduzeća

Job_Fair_2023_Otvorenje_1

Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET) službeno je otvoren na Zagrebačkom Velesajmu. Na ovogodišnjem, do sada najvećem Job Fairu, predstavilo se više od 150 poduzeća, a u dva dana koliko će se održavati, očekuje se više od pet tisuća posjetitelja.

Domaćin ovogodišnjeg Job Faira, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Vedran Bilas, otvorio je sajam i tom prilikom istaknuo: „Čestitam našem Centru karijera, Savezu Studenta FER-a i KSET-u na dobro obavljenom poslu u organizaciji 16. Job Faira. Napomenuo bih kako studij elektrotehnike i računarstva omogućuje znanja za poslove budućnosti i za zanimanja za koja još ne znamo da postoje. Job Fair organiziramo kako bismo našim studentima omogućili da bolje upoznaju poslovno okruženje te kako bi se bolje pripremili za poslove koji ih čekaju nakon što završe fakultet. Svim studentima želim poručiti da budu redoviti u pohađanju studija i obavljanju studentskih obveza te neka vam stjecanje znanja bude na prvom mjestu. Nemojte biti zaposlenici koji usput studiraju, jer kada steknete diplomu FER-a, otvorit će vam se najatraktivnija radna mjesta na svijetu“.

Uz prorektora za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom Sveučilišta u Zagrebu, Tomislava Josipa Mlinarića, Job Fair su posjetili i zastupnik Hrvatskog Sabora, Marko Pavić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Bernard Gršić, izaslanica gradonačelnika Zagreba, Nera Pavić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje te izaslanik člana EU parlamenta Karla Resslera, Ivo Pekić.

Danas i sutra studenti će moći poslušati više od 20 talkova s predstavnicima poduzeća iz različitih sektora i industrija, sudjelovati na stručnih 17 radionica te poslušati panel raspravu na temu karijere poslije diplome, dok će Hot Talk ove godine biti s Hrvojem Ćosićem, direktorom Aircasha.

Među ovogodišnjim izlagačima bit će prisutni: Valcon, HT, Happening, Ericsson Nikola Tesla, A1 Hrvatska, Aircash, b2match, HEP, IBM, Infobip, Koios, Končar, Moberg, OTP banka, Pixion, Porsche Digital Croatia, Securitas, Siemens, Span, Xylon, Sofascore, Productive, Njuškalo, Nets, Croatia osiguranje, Ars Futura, Barrage, Fina, Ignit…

„Svi smo jako uzbuđeni što smo mogli i ove godine organizirati Job Fair čiji je cilj studentima i studenticama omogućiti priliku da se na jednoj lokaciji raspitaju o prilikama koje se nude u industriji i pronađu karijeru koja im se sviđa. Pripremili smo zaista bogat program s našim partnerima, kojim pokrivamo i obrazovanje i zabavu. Motivirajući i potičući studente na društvenu proaktivnost tijekom studiranja te stvarajući okruženja u kojem svoje studiranje mogu učiniti bogatijim za sebe i druge, jedini je način na koji ćemo omogućiti mladima da iskoriste svoj potencijal i slobodno vrijeme provedu kvalitetno.“, zaključili su Nikolina Relić, karijerna savjetnica Centra karijera FER-a i Antonijo Damjanović, predsjednik Saveza studenata FER-a i voditelj KSET-a.

Na poveznici možete pronaći program ovogodišnjeg Job Faira.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 21 minuta

Dell monitor izvodi kerefeke

Objavljeno prije 25 minuta

YouTube i slično

Objavljeno prije 57 minuta

Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu

Objavljeno prije 1 sat

AMD Ryzen "ZEN4" (7000 CPU / 8000G APU series) Info thread

Objavljeno prije 1 sat

Vijesti i novosti o Intel procesorima i čipsetima

Novosti

LG zatvara ranjivosti koje su omogućile preuzimanje webOS televizora

Pametni televizori također se mogu hakirati! Antivrusna softverska tvrtka Bitdefender otkrila je četiri ranjivosti u LG webOS-u 4, 5, 6 i 7, operativnim sustavima za više modela pametnih televizora. Spominje se nekoliko specifičnih verzija... Pročitaj više

Google otkrio minimalne standarde za AI telefone

Ulazimo u doba AI telefona, a kapacitet radne memorije (RAM) postaje ključni faktor. Prema Seang Chauu, potpredsjedniku softvera u Googleovim proizvodima i uslugama, 8 GB RAM-a je samo minimalni standard za sprječavanje usporavanja AI znača... Pročitaj više

Qualcomm predstavio mikroenergetske Wi-Fi čipove i robotsku platformu RB3 Gen 2

Qualcomm je lansirao dva nova proizvoda: QCC730 mikroenergetski Wi-Fi čip i robotsku platformu RB3 Gen 2. Prema Qualcommu, QCC730 je dvopojasni Wi-Fi čip s vrlo niskom potrošnjom energije namenjen uređajima Interneta stvari (IoT). Omogućava... Pročitaj više

RTX 5090/5080 grafičke kartice bit će predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine

Prema izvješćima tajvanske web stranice United Daily News, Nvidijine grafičke kartice serije RTX 50 u novoj postavi nazvanoj po Davidu Blackwellu, trebale bi biti predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine. To je potvrdio i poznati Nvi... Pročitaj više

Meta od svibnja širi raspon označavanja "Made with AI"

Meta više ne teži uklanjanju određenih sadržaja generiranih umjetnom inteligencijom kojima bi se moglo manipulirati. Nova politika, temeljena na preporukama Nadzornog odbora, od svibnja će signalizirati korisnicima da pred sobom imaju datot... Pročitaj više

Sve novosti