Netflix testira nove opcije – znamo sve kombinacije

Datum objave 21.07.2022 - Sanja Ledinek

Netflix testira nove opcije – znamo sve kombinacije

Netflix testira nove opcije - znamo sve kombinacije

Netflix testira nove opcije – znamo sve kombinacije _nas

Pad od 970.000 Netflix pretplatnika u tromjesečju koje je završilo 30. lipnja, ne plaši izvršnog direktora Reeda Hastingsa. Unatoč predznaku minus u broju pretplatnika, kompanija i dalje ima dominantnu poziciju u odnosu na konkurenciju s prihodima većim od 9 postotna boda u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i još uvijek visoki ukupni broj pretplatnika (220,67 milijuna). Rade na povećanju postotka originalnih filmova koje sami produciraju i stvorili su odjel animiranih filmova koji se može natjecati s Disneyem te pokrenuli proceduru za akviziciju australskog studija za animaciju Animal Logic.

Uz to, tvrtka smatra da je pronašla rješenje za pridobiti nove pretplatnike smanjenjem cijena zahvaljujući oglašavanju u suradnji s Microsoftom i suzbijanje problema dijeljenja lozinki za neograničeni pristup na platformu, a koja već testiraju.

Nakon nedavno provedenih testova u Čileu, Kostariki i Peruu, a uskoro u Argentini, Dominikanskoj Republici, Salvadoru, Gvatemali i Hondurasu, Netflix je konačno dao jasniju definiciju kontrole pretplatnika.

Prema Netflixu, u novoj metodi bit će identificirana glavna lokacija korištenja računa kao ” kuća/dom”, unutar koje je bilo kojem uređaju dopušteno gledati sve sadržaje. Konkretno, za 2,99 dolara osnovni korisnici će moći iskoristiti dva odredišta za gledanje svojih omiljenih serija ili filmova, korisnicima standardne pretplate će omogućiti još dva odredišta dok premium do tri odredišta.

Za kontrolu će se koristiti podaci kao što su IP lokacija, ID uređaja i broj računa. Ali će se članovi obitelji koji ne žive u istom kućanstvu tretirati kao neovisni korisnici. Međutim mogu biti pripojeni određenom računu, tako da trebaju naplatiti samo dio naknade za korištenje.

U slučaju selidbe, lokaciju će biti moguće izbrisati u bilo kojem trenutku. Konačno, nositelj glavne pretplate moći će upravljati opcijama i ukloniti ih ako za to vidi potrebu iz bolo kojih razloga.

Netflix testira nove opcije – znamo sve_ kombinacije

Što je s putovanjima?

Jednom godišnje prijava izvan kuće/doma smatrat će se “putovanjem” i omogućit 2 tjedna gledanja bez plaćanja dodatne naknade. Želi li netko gledati Netflix dulje vrijeme izvan “kuće/doma”, trebat će platiti dodatnih 2,99 dolara mjesečno. Ali ako se koristi primarni uređaj s mobilnim podacima, to ne bi trebao biti problem. Samo, ovdje treba napomenuti da u slučaju da netko putuje sam, ostatak obitelji više neće moći pristupiti platformi.

PROČITAJTE JOŠ

Google je propustio veliku priliku? Netflix i Microsoft u poslu oglašavanja

Netflix intervenira protiv dijeljenja računa

Netflix s oglasima: Neće sav sadržaj biti uključen u pretplatu

Po prvi put, streaming div je otkrio nešto više o sadržaju koji bi mogao biti uključen u ponudu. Relevantni su podaci su da će velika većina sadržaja biti dostupna, ali ne svi i bit će izbrisani neki dodatni sadržaji. Trenutno vode razgovore sa s produkcijskim studijima da svoje sadržaje uključe u pretplatu uz oglašavanje bez dodatnih izdataka koje će tvrtka platiti. No, za detaljnije analize ipak će trebati pričekati pretplatu, koja je u pravilu zakazana za početak 2023. godine .

Eto, tek kada se ovi svi pristupi globalno prošire i korisnici budu mogli provjeriti atraktivnost ponude naslova, bit će jasnije je su li ovi Netflixovi pristupi prihvatljivi.

Više... Vaš Komentar Top
Nubia Z40S Pro: fokus na performansama i fotografiji

Datum objave 21.07.2022

Nubia Z40S Pro: fokus na performansama i fotografiji

Nubia Z40S Pro fokus na performansama i fotografiji (1)

Nubia Z40S Pro ima za razliku od prethodne generacije ravni dizajn okvira oko dva staklena panela od kojih je stražnji stakleni Starlight AG. Pod odbljeskom svjetla sjaji i ne sakuplja otiske prstiju. Debljina telefona je kontrolirana na 8,05 mm.

Proizvođač je bočno dodao kliznu tipku, koja može dovršiti operacije kao što su isključivanje svih zvukova, pokretanje kamere itd.   Također je uređaj opremljena dvostrukim zvučnicima i DTS Ultra audio sustavom, koji koristi vibracijski motor X-osi.

Na prednjici je okvir širine na oko 0,95 mm oko ravnog 6,67-inčnog OLED zalsona rezolucije 2400 × 1080 piksela. Podržava promjenjivu brzinu osvježavanja do 144 Hz i brzinu uzorkovanja od 480 Hz. Brzine se automatski mijenjaju. Zaslon može prikazati više od milijardu boja uz punu pokrivenost DCI-P3 prostora boja.

Osim toga, zaslon podržava skener otiska prstiju koji može glatko otključati uređaj čak i ako su prsti mokri. Također je uređaj opremljena dvostrukim zvučnicima i DTS Ultra audio sustavom, koji koristi vibracijski motor X-osi.

Do 18 GB RAM-a

Nubia Z40S Pro fokus na performansama i fotografiji (2)

Nubia Z40S Pro pogoni Snapdragon 8+ Gen 1 mobilna platforma u kombinaciji do 18 GB LPDDR5 radne memorije i do 1 TB interne UFS 3.1 memorije.

Uz to s novim algoritmom dinamičke prilagodbe brzine kadrova, može bolje uravnotežiti performanse i temperaturu, a standardna devijacija fluktuacije brzine kadrova nije veća od 0,5 u punom kadru vrlo visokokvalitetnom testu Honor of King i Genshin Impact.

Nubia je također posebno izgradila zabrtvljeni sustav za odvođenje topline, koji je okružen s do deset slojeva materijala u kombinaciji s VC površinom.

Baterija će biti kupcima na izbor u dvije verzije: od 5.000 mAh s brzim punjenjem 80 W ili 4.600 mAh s brzim punjenjem 120 W i kojoj je potrebno samo 19 minuta da napuni telefon od 0 do 100 posto.

PROČITAJTE JOŠ

Nubia Z40 Pro mobitel bi željeli vidjeti u Europi

Nubia predstavlja Red Magic 7 gaming seriju mobitela

Nubia Red Magic 6R ulazi u globalno tržište

Kamere

Nubia Z40S Pro na stražnjoj strani smješta tri kamere. Glavna ima Sony IMX787 senzor od 64 megapiksela s 35 mm ekvivalentnom žarišnom duljinom, fokusiranjem s punim pikselom, OIS-om i f/1.6 otvorom optike.

Druga kamera je kombinacija ultraširokokutne i makro od 50 megapiksela sa žarišnom duljinom ekvivalentnom 14 mm i širokim kutom od 116 stupnjeva. Treća, posljednja je periskopska s telefoto objektivom i 8 megapikselnim HI847 senzorom.

Cijene

….verzije sa punjenjem od  80 W:

 • 8 GB + 128 GB: 3399 juana
 • 8 GB + 256 GB: 3699 juana
 • 12 GB + 256 GB: 3999 juana
 • 12 GB + 512 GB: 4499 juana

… verzije sa super brzim punjenjem od 120 W:

 • 12 GB + 256 GB: 4299 juana
 • 18GB + 1T: 6699 juana
Više... Vaš Komentar Top
Evo novih SoC-ova za pametne satove

Datum objave 21.07.2022

Evo novih SoC-ova za pametne satove

Evo novih SoC-ova za pametne satove (1)

Snapdragon W5 i W5 + Gen1 službeno su najavljeni. Nomenklatura je u skladu je s nazivom Qualcomm SoC-a za pametne telefone.

Evo novih SoC-ova za pametne satove (2) Evo novih SoC-ova za pametne satove (3)

Evo novih SoC-ova za pametne satove (5) Evo novih SoC-ova za pametne satove (6)

Ali srž nije toliko u nazivu Snapdragon W5 Gen 1 i Snapdragon W5 Gen 1 plus, koliko u specifikacijama, počevši od reference na 4nm proizvodni proces koji predstavlja lijep korak naprijed u usporedbi s 12nm Snapdragon Wear 4100/4100+.

Evo novih SoC-ova za pametne satove (10)

Zanimljivo je da se W5 + temelji na hibridnoj arhitekturi, s četiri Cortex-A53 jezgre, kao i integriranom Always-On (AON) Cortex-M55 koprocesoru temeljen na 22nm proizvodnom procesu. Potonji je zadužen za upravljanje pozadinskim zadacima, pomažući ograničiti potrošnju baterije i odgovoran je za Bluetooth 5.3, Wi-Fi, GNSS, obradu audio podataka i signala iz raznih senzora, kao i podršku za novi Deep Sleep (duboki san) i Hibernate (hibernacija) stanja.

Evo novih SoC-ova za pametne satove (7) Evo novih SoC-ova za pametne satove (8)

Računalne jezgre i koprocesor rade na frekvenciji od 250 MHz. Osvrnemo li se dalje na specifikacije, integrira Adreno 702 frekvencije 1 GHz, 2.5D akcelerator, ima podršku za 16-bitnu LPDDR4 memoriju s frekvencijom od 2133 MHz.

Sam SoC ima i manje dimenzije od prethodne generacije što je prednost integracije u kućišta pametnih satova. Zanimljivo je da prve tvrtke Qualcomm napominje da sada različite tvrtke razvijaju oko 25 uređaja na novim platformama Snapdragon W5 Gen 1 i W5 + Gen 1. Oppo će prvi u kolovozu objaviti pametni sat Watch 3 na novoj platformi, Mobvoi poznat po TicWatch modelima negdje na jesen.

Više... Vaš Komentar Top
iQOO 10 Pro pametni telefon s punjenjem od 200 W

Datum objave 21.07.2022

iQOO 10 Pro pametni telefon s punjenjem od 200 W

iQOO 10 Pro pametni telefon s punjenjem od 200 W (1)

Nezavisna Vivo robna marka predstavila je iQOO 10 seriju mobitele s genima za e-sport od kojih Pro model potpuno napuni bateriju za 10 minuta.

Dizajn iQOO 10 Pro je lako zapamtiti na prvi pogled. Na stražnjoj strani područje kamera u gornjem lijevom kutu prekriveno je crnim staklom s elementima od karbonskih vlakana. Ostatak je od silikonske kože. U usporedbi s običnom kožom, znatno je izdržljivija, prilično vatrootporna i otporna na prljanje. Dimenzije su mu 164.55 x 77.10 x 8.37 milimetara i težak je oko 207 grama.

Prednja strana iQOO 10 Pro ima rupicu za 16 MP kameru. Zaslon je 6,78-inčni Samsung razlučivosti 3.200 × 1.440 piksela, maksimalne svjetline 1000 nita i omjera kontrasta 8000000:1.   Podržava P3 raspon boja, algoritam za kalibraciju boje, DC zatamnjenje, LTPO 3.0 promjenu brzine koja može doseći 1-120 Hz i brzinu uzorkovanja dodirom od 360 Hz do 1.200 Hz. iQOO 10 Pro također nastavlja ultrazvučnu funkciju otiska prsta (Qualcomm 3D Sonic Max ) širokog područja ispod zaslona. Može se prilagoditi čak otključavanju mokrim prstima.

Snapdragon 8+ Gen 1 ispod haube

iQOO 10 Pro je opremljen mobilnom platformom Snapdragon 8+ Gen 1 temeljenom pomoću TSMC-ove 4nm 4FF procesne tehnologije. Cortex-X2 super jezgra radi na 3,2 GHz, tri Cortex-A710 na 2,75 GHz i četiri male Cortex-A510 na 2,0 GHz. U pogledu memorije koristi kombinaciju 8 /12 GB poboljšane LPDDR5 radne i 256 /512 GB overclockirane UFS 3.1. interne.

Za rasipanje topline, ključni čimbenik povezan s kontinuiranim performansama procesora, proizvođač je ugradio nekoliko visoko kvalitetnih rješenja. Uključuju nisko temperaturni inteligentni sustavom hlađenja, optimizaciju materijala, dizajna itd.

iQOO 10 Pro pametni telefon s punjenjem od 200 W (2)

Također na popisu specifikacija su novi Sovlit kontroler koji donosi trajno i glatko jamstvo performansama i Elite Gaming četvrte generacije koje će podići iskustvo gaminga na znatno viši nivo.

Vrijedno je spomenuti samorazvijeni čip V1+, koji ne samo da kompenzira pokrete, može izvršiti smanjenje šuma u noćnim scenama, već pomaže umetanju okvira na videozapisima snimljenim u slabo osvijetljenim okruženjima kao i igrama.

U pogledu povezivosti integrira Snapdragon X65 5G modem četvrte generacije i RF sustav za pružanje stabilnih 5G veza. Što se tiče zvuka, telefon je opremljen algoritmom zvučnih efekata, dvostrukim zvučnicima i dvostrukim linearnim motorima X-osi.

Baterija

Kapacitet baterije je 4.700 mAh. U opcijama postavki nude se dva načina punjenja: brzi način i uravnoteženi način. Nakon uključivanja brzog načina , iQOO 10 Pro može se napuniti od 1 posto do 60 posto za 5 minuta, a potpuno napuniti za 10 minuta.

Za zaštitu baterije od oštećenja prilikom punjenja ove brzine, proizvođač naglašava da je tehnologija dosegla je
“razinu kao kod automobila”. U isto vrijeme, prošla je Rheinland certificirani TüV test. Kako bi se poboljšala izdržljivost baterije, iQOO je razvio i ekskluzivni algoritam zdravlja. Osim toga, uređaj podržava 50 W brzo bežično punjenje i 10 W bežično obrnuto punjenje.

Kamere

Klaster kamera na stražnjoj strani sastoji se od glavne 50 megapikselne kamere ( Samsung GN5 senzor, 1 / 1,5 7-inčni, full-pixel,  f/1.88,  OIS, 8K…) + širokokutne ( 150°) također 50 megapikselne  ( Samsung JN1, otvor blende f/2.27, veličina senzora 1/2.76″, 0.64µm po veličini piksela) + 14,6-megapikselne telefoto ( f/2,2, veličina senzora 1/3,1″, veličina piksela 1µm, kut gledanja od 34°) s 3x optičkim zoomom i 40x digitalnim zoomom. Podršku im pružaju Sight Snapdragon tehnologija koja koristi tri 18-bitna Spectra ISP-a. Provođač je dodao niz zanimljivih funkcija snimanja, kao što su automatska korekcija perspektive, inteligentno praćenje pokreta, noćne scene itd.

iQOO 10

Standardni model zadržava gotovo sve karakteristike pro uređaja, ali ipak ima značajnih razlika. Zaslon je ravan, nije LTPO i ima samo FHD + rezoluciju. Još jedna razlika je što ima optički senzor otiska prsta, a ne ultrazvučni kao Pro verzija.

Grupa glavne kamere uređaja na stražnjoj strani također su nešto skromnije. Njihove specifikacije uključuju glavnu kameru od 50 megapiksela , ultraširokokutnu od 13 MP megapiksela s kutom gledanja od 120 stupnjeva i telefoto od 12 MP ( 2X). Na prednjoj strani ima 16MP selfie kameru. Konačno, podržava samo 120 W žičano brzo punjenje.

Više... Vaš Komentar Top
Pozdravite Wallet i njegove nove značajke

Datum objave 21.07.2022

Pozdravite Wallet i njegove nove značajke

Pozdravite Wallet i njegove nove značajke

Google Pay je sada Google novčanik (Google Wallet). Ali ne mijenja se samo ime, aplikacija bi trebala biti lakša za korištenje za manje tehnički potkovane korisnike.

Nakon više od dva mjeseca Google je spreman novu aplikaciju učiniti dostupnom korisnicima diljem svijeta. Distribuira se iz Trgovine Play kao 2.150.460235810 ažuriranje postojeće Google Pay aplikacije. Ako ju slučajno ne vidite može se preuzeti instalacijsku datoteku s web stranice APK Mirror.

Aplikacija je u skladu s dizajnerskim jezikom tvrtke Material You. Prema zadanim postavkama podržava platne kartice, poklon bonove, kartice vjernosti, razne ulaznice, karte za javni prijevoz kao i zrakoplovne, digitalne ključeve automobila, hotelske ključeve itd.

PROČITAJTE JOŠ

Google službeno objavio ChromeOS Flex koji stara računala pretvara u Chromebookove

Google za Chrome testira korisne nove značajke

Google Pixel pametni sat i Pixel 7 mobiteli debitiraju u listopadu

Google naglašava da dalje surađuje s raznim tijelima kako bi u budućnosti dokumente poput osobne iskaznice ili vozačke dozvole stavio u aplikaciju Wallet.

Više... Vaš Komentar Top
Kingston FURY Renegade DDR5

Datum objave 20.07.2022

Kingston FURY Renegade DDR5

Kingston FURY Renegade DDR5

Kingston FURY, odjel za video igre unutar Kingston Technology Company, Inc., najavljuje izlazak Kingston FURY Renegade DDR5 i Kingston FURY Renegade DDR5 RGB radne memorije. Kingston FURY Renegade DDR5 linija osmišljena je kako bi iskoristili potpuni potencijal vašeg sustava.

Kingston FURY Renegade DDR5 radne memorije do kraja pomiču performanse DDR5 platformi sljedeće generacije s ultra-brzom memorijom do 6400MT/s te brzim CL32 vremenima. Uz komponente koje su ručno podešene od strane inženjera, rigorozno testirane na kompatibilnost s vodećim matičnim pločama u industriji, potpomognute 100%-tnim tvorničkim testiranjem brzine i Intel XMP 3.0 certifikatom, korisnici mogu uživati u overclock iskustvu.

Više... Vaš Komentar Top
SAD želi da ASML blokira izvoz svih litografskih strojeva u Kinu

Datum objave 20.07.2022

SAD želi da ASML blokira izvoz svih litografskih strojeva u Kinu

SAD želi da ASML blokira izvoz svih litografskih strojeva u Kinu

Novo ograničenje proširilo bi postojeći moratorij na prodaju Kini najnaprednijih EUV sustava s valnom duljinom od 13,5 nm i potencijalno zadalo ozbiljan udarac proizvođačima čipova od Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) do Hua Hong Semiconductora .

Nizozemska vlada i  ASML za sada ne popušta pod pritiskom od strane dužnosnika Sjedinjenih Američkih Država. Uostalom,  Kina je sada najveće tržište za litografske strojeva starijih sustava duboke ultraljubičaste litografije ili DUV. Iako su  generaciju  iza vrhunskih ,  još uvijek su najčešći u izradi određenih manje naprednih čipova potrebnih za automobile, pametne telefone, računala pa čak i robote.  S druge strane, budući da je trenutno u globalnom okruženju nedostatak čipova, ako ASML ne bi isporučio strojeve za njihovu proizvodnju to bi dodatno stvorilo probleme na tržištu.

Ali ipak ostaje otvoreno pitanje koliko dugo se ASML može odupirati pritiscima SAD-a. Naime, odavno su se spojili s raznim američkim tvrtkama preko akvizicije tajvanskih tvrtki.  Također ne izrađuju sami sve komponente za strojeve. Primjerice pogonski laser za EUV proizvodi Trumpf iz Njemačke, dok ostatak EUV komponenti proizvedi se u SAD-u gdje imaju najmanje 3 razvojna odjela uključujući onaj u  San Diegu.  Međutim, DUV strojevi o kojima se govori u ovom članku manje ovise o američkim dobavljačima, pa oni imaju manju kontrolu nad tim.

Također američki dužnosnici također pokušavaju uvjeriti japansku vladu da zaustavi prodaju DUV sustava japanskog Nikona, objavljuje Bloomberg.

I za kraj, vrijedno je spomenuti da pritisak na ASML-u da prestane opskrbljivati ​​Kinu ne mijenja činjenicu da već naporno rade na potpunom oslobađanju od zapadne tehnologije. Ali ogromna prepreka s kojom se suočavaju kineski proizvođači litografije je taj što ne mogu parirati optici koja se koristi u zapadnim litografskim sustavima. Oni mogu dobiti oštru sliku projiciranu samo na malo područje što nije dovoljno i njihovi sustavi su stoga neprikladni za proizvodnju. U međuvremenu saznajemo da je  SMIC pronašao novu tehniku dizajna čipova koja omogućuje za 14nm proces 3D konfiguracije kako bi se postigli isti rezultat kao naprednije tehnologije i to po puno nižoj cijeni. Eto, Kina se bori na sve načine da zaobiđe izvozna ograničenja SAD-a i izgleda kako dijelom uspijevaju.

Više... Vaš Komentar Top
Modul kamere Apple iPhone 14 Pro Max podignut 4,17 milimetara

Datum objave 20.07.2022

Modul kamere Apple iPhone 14 Pro Max podignut 4,17 milimetara

Modul kamere Apple iPhone 14 Pro Max podignut 4,17 milimetara_n

Apple je počeo proizvoditi iPhone 14 i planira masovnu proizvodnju u kolovozu. U isto vrijeme su proizvođači dodataka također dobili podatke o dimenzijama kako bi se pripremili za proizvodnju dodataka, poput zaštitnih maskica. Ali je i netko iz Apple Shenzhen Foxconn Manufacturer  izložio na platforme Baidu, crteže Apple iPhone 14 Pro Maxa  koji  će  predstavljati vrhunac ponude sljedeće serije koja stiže na jesen.

Crteži pokazuje da iPhone 14 Pro Max koristi 6,7-inčni zaslon s veličinom kućišta 160,71 x 78.58 x 7,85 milimetara. U usporedbi s iPhone 13 Pro Max, uređaj postaje kraći za 0,09 mm  i širi 0,2 mm.

Vrijedno je spomenuti da je modul kamere iPhonea 14 Pro Maxa viši 4,17 milimetara od stražnjeg panela naspram 3,6 mm koliko je sada na 13 Pro Maxu. To je povećanje oko 16 posto koje vraća iPhone na debljinu 12.2 milimetra još od vremena iPhonea 3GS. Nema sumnje da će ova izbočina klastera kamera uzrokovati prilično ljuljanja kada se odloži na ravnu površinu. Zbog toga će iPhone svakako trebati zaštititi. S druge strane  nećemo kritizirati jer po prvi puta od iPhonea 6S, glavna kamera dobiva 48 MP senzor umjesto 12 MP i podršku za snimanje 8K videa.

Modul kamere Apple iPhone 14 Pro Max podignut 4,17 milimetara

PROČITAJTE JOŠ

7 glavnih glasina i informacija o iPhone 14 seriji 

Apple iPhone 13 Pro Max recenzija

Apple iPhone 13 recenzija

Što se tiče ostalih specifikacija, kao i iPhone 14 Pro, Max bit će opremljen novom generacijom A16 Bionic čipa s 8 GB radne memorije i verzijama interne od 128 GB, 256 GB, 512 GB i 1 TB. Podržava AOD, Face ID, a kapacitet baterije je 4.323 mAh.

Osim toga, koristit će novi “punching screen” umjesto dosadašnjih šiški i pokazuje da je tehnologija senzora iza Face ID-a značajno nadograđena nakon pet godina iteracija i što također znači da je jedan korak bliže Face ID-u ispod zaslona.

Više... Vaš Komentar Top
Google službeno objavio ChromeOS Flex koji stara računala pretvara u Chromebookove

Datum objave 20.07.2022

Google službeno objavio ChromeOS Flex koji stara računala pretvara u Chromebookove

Google službeno objavio ChromeOS Flex koji stara računala pretvara u Chromebookove  (1)

ChromeOS Flex alat izašao je iz bete i sada je u službenoj verziji. Omogućava transformaciju starih stolnih i prijenosnih računala kako bi nastavila glatko raditi, ali pod ChromeOS sustavom. Ovaj projekt trebao bi također smanjiti količinu e-otpada.

Alat ChromeOS Flex izveden je iz operativnog sustava CloudReady temeljenog na oblaku i arhitekturi Chromium OS, tvrtke Neverware , koju je Google kupio krajem 2020. godine.  Karakterizira ga brzo pokretanje, jednostavno rukovanje i niski zahtjevi za performansama.

Google službeno objavio ChromeOS Flex koji stara računala pretvara u Chromebookove  (3)

Budući da Google cilja na ChromeOS Flex za poslovnu ili obrazovnu upotrebu, otvoren je za preuzimanje bilo kome tko to želi. Samo treba ispuniti osnovne podatke na službenoj web stranici za besplatno preuzeti i koristiti.

Uz to prije  same instalacije  potrebno pripremiti 8 GB USB flash pogon ili SD memorijsku karticu,   preuzeti i instalirati “Chromebook Recovery Utility” iz Chrome Online App Store u preglednik Chrome za neometanu izradu  bootabilnog  USB  disk za pokretanje ChromeOS Flexa.  Zatim ga  se samo uključuje   u staro računalo,  ponovno pokreće  sustav za ulazak u BIOS  i odabere USB prioritet pokretanja za ulazak u ChromeOS.

Google službeno objavio ChromeOS Flex koji stara računala pretvara u Chromebookove  (2)

PROČITAJTE JOŠ

Google za Chrome testira korisne nove značajke 

Google Pixel 6a – 11 minutni video raspakiravanja

Google Pixel 6 recenzija

Prema Googleu u usporedbi s ranom beta verzijom objavljenom u veljači ove godine, sada alat može biti efikasan na više od 400 uređaja, uključujući Apple Mac Mini, MacBook, MacBook Air itd.  Čak i ako model nije službeno verificiran od strane Googlea, sve dok zadovoljava osnovne zahtjeve, može se pretvoriti u ChromeOS uređaj putem alata ChromeOS Flex. Međutim, još uvijek je ograničen na modele s procesorima x86 arhitekture, a modeli koji podržavaju Arm arhitekturu još nisu dodani.

Više... Vaš Komentar Top
AMD Ryzen 5 7600X uočen u bazi podataka referentnih vrijednosti

Datum objave 19.07.2022

AMD Ryzen 5 7600X uočen u bazi podataka referentnih vrijednosti

AMD Ryzen 5 7600X uočen u bazi podataka referentnih vrijednosti

AMD Ryzen 7000 CPU, najvjerojatnije Ryzen 5 7600X, pojavio se u Basemark benchmarku. Ima šest Zen 4 jezgri, 12 niti i takt od 4,4 GHz.

Prema dostupnim informacijama @TUM_APISAK insajdera, čip je inženjerski uzorak s OPN ID-om “100-000000593-20_Y”, a referentne vrijednosti pružaju informacije kao što su CPU jezgre i brzine takta. Testiran je na matičnoj ploči X670 AORUS Master koja jasno ima AM5 socket.

Ovaj CPU će imati 32 MB L3 predmemorije i 6 MB L2 predmemorije, za ukupno 38 MB kombinirane predmemorije. To je oko 9 posto više od postojećeg procesora Ryzen 5 5600X, koji ima istih 32 MB L3 predmemorije, ali 512 KB L2 predmemorije po jezgri. Na Zen 4 jezgrenoj arhitekturi, L2 predmemorija po jezgri je povećana na 1 MB.

AMD Ryzen 5 7600X uočen u bazi podataka referentnih vrijednosti_ zviždač @harukaze5719

PROČITAJTE JOŠ

Predstavljeni procesori AMD Ryzen 5000 C-serije

AMD Ryzen 7 5700X recenzija

AMD Ryzen 6000 Mobile – Zen3+ za veću efikasnost

AMD Ryzen 5 7600X uočen u bazi podataka referentnih vrijednosti_1

Što se tiče takta na 4,4 GHz, iako se ne spominje je li to njegova osnovna ili pojačana frekvencija, pretpostavlja se da je vjerojatno najviša na kojoj će čip raditi. Samo po specifikacijama, AMD Ryzen 5 7600X CPU trebao bi biti hit u mainstream rasponu za oko 300 – 350 dolara.

Osim toga, prema usporednim slikama koje je objavio zviždač @harukaze5719, procesor (za koji se pretpostavlja da je R5 7600X) uspoređuje se s AMD R9 5950X (Zen3), pokazujući da su performanse oko 10 posto veće, a frekvencija je navedenih 4,4 GHz.

AMD Ryzen 7000 procesori za stolna računala, uključujući Ryzen 5 7600X, trebali bi se naći u prodaji do rujna 2022., kao što su prethodne glasine isticale.  Podsjetimo, novu seriju Ryzen 7000 predvodi R9 7950X sa 16 jezgri i 32 niti, a TDP bi trebao biti 170W. Osim toga, AMD će također lansirati tri procesora 7900X, 7800X i 7600X, što znači da neće biti 7700X procesora na lansiranju.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 6 minuta

Dobra klima

Objavljeno prije 7 minuta

Prelazak na 2.5 GbE mrežu

Objavljeno prije 14 minuta

Alibaba, AliExpress iskustva?

Objavljeno prije 15 minuta

Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti...

Objavljeno prije 21 minuta

Hi-Fi

Novosti

OnePlus Nord 4 u monolitnom metalnom kućištu

OnePlus Nord 4 je opcija za one koji žele kvalitetan pametni telefon s modernim dizajnom, snažnim performansama i dugotrajnom baterijom. Uz to, pristupačna cijena ga čini još privlačnijim. OnePlus Nord 4 se ističe monolitnim metalnim dizajn... Pročitaj više

Kaspersky zatvara američku podružnicu i otpušta zaposlenike

Kaspersky će zatvoriti svoju američku podružnicu i otpustiti zaposlenike nakon što su SAD u lipnju zabranili prodaju njihovih proizvoda zbog navodnih veza s ruskom vladom i rizika od curenja podataka. Zabrana, koja stupa na snagu 29. rujna,... Pročitaj više

Micron predstavlja Crucial P310: Najbrži M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD za potrošače

Micron je najavio lansiranje Crucial P310, najbržeg potrošačkog M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD-a, dizajniranog za ubrzanje pristupa podacima u gaming ručnim uređajima, ultra tankim prijenosnim računalima i mini računalima. Crucial P310 nudi do... Pročitaj više

MediaTek predstavlja Dimensity 7350 za pametne telefone srednje klase

MediaTek je najavio Dimensity 7350, koji bi pametnim telefonima srednje klase trebao pružiti vrlo visoke performanse. MediaTek Dimensity 7350 ima osmojezgrenu konfiguraciju i proizveden je pomoću TSMC-ovog 4nm proizvodnog procesora druge ge... Pročitaj više

Zašto PS5 ima bolju tendenciju igranja igara od moćnije Xbox Series X?

Kako deveta generacija konzola ulazi u četvrtu godinu, jedno pitanje ostaje neodgovoreno: Kako Sonyjeva PS5 konzola redovito nadmašuje Microsoftov Xbox Series X koji ima mnogo snažnije hardverske specifikacije? Microsoftova vodeća konzola X... Pročitaj više

Sve novosti