Noctua predstavila novu generaciju NF-A12x25 ventilatora

Datum objave 02.05.2018 - Krešimir Matanović

Noctua predstavila novu generaciju NF-A12x25 ventilatora

Noctua predstavila novu generaciju NF-A12x25 ventilatora

noctua_nf_a12x25_pwm_5

Noctua je danas predstavila novu generaciju NF-A12x25 120-milimetarskih ventilatora, 140-milimetarski adapter za njih i novu redux liniju NF-P12. Novi NF-A12x25 koriste Sterrox LCP materijal (liquid-crystal polymer (LCP)), a i integriraju najnovije inovacije u aerodinamičkom inženjeringu. Novi NFA12x25 ventilatori postaju flagshipovi u ponudi 120-milimetarskih ventilatora Noctue, a stari NF-P12 će biti reizdani u prihvatljivijoj redux seriji.

noctua_nf_a12x25_PWM_4

I dok su stari NF-F12 i NF-S12 ventilatori bili prilagođeni ili maksimalnom statičkom pritisku ili meksimalnom protoku zraka, novi ventilatori pokušavaju objediniti te karakteristike. Tako su pogodni i za instalaciju u kućišta i za radijatore vodenih hlađenja ili pak CPU hladnjake. Uz novi NA-SFMA1 adaper, nove je ventilatore moguće montirati i na 140-milimetarske pozicije.

Noi ventilatori dolaze u 4-pinskoj PWM verziji, 3-pinskoj FLX verziji sa L.N. adapterom i 3-pinskoj ULN tihoj verziji. Cijena za sve verzije je 29.90 €. P12 redux će koštati 13.90 €, a SFMA1 adapter 11.90 €.

Više... Vaš Komentar Top
ADATA predstavlja vanjske tvrde diskove HV300 i HD330

Datum objave 02.05.2018

ADATA predstavlja vanjske tvrde diskove HV300 i HD330

ADATA HV300 i HD330

ADATA Technology predstavio je vanjske tvrde diskove HV300 i HD330. HV300 dolazi u kapacitetima 1 TB, 2 TB, 4 TB i 5 TB kako bi zadovoljio potrebe različitih korisnika, od sigurnosnog kopiranja radnih datoteka do pohrane 4K filmova, a uređaj i brzo prebacuje podatke preko sučelja USB 3.1. Opremljen je ADATA-inim vlastitim senzorima koji odmah zaustavljaju sve aktivnosti diska u slučaju udarca, smanjujući tako mogućnost pojave pogrešaka i oštećenih sektora. Tu je i softver HDDtoGO s AES 256-bitnim šifriranjem, pa su važni korisnički podaci sigurni od znatiželjnih očiju.

Okružen vrlo gustim slojem silikona koji apsorbira udarce, ADATA HD330 je namijenjen boljem podnošenju neizbježnih udaraca, padova i ogrebotina kojima su takvi uređaji neumitno izloženi za svog vijeka trajanja. U kombinaciji s istim onim senzorima udaraca kao kod diska HV300, korisnici mogu biti sigurni da će njihovi podaci biti netaknuti čak i nakon ozbiljnog pada. Korisnici će znati kad senzori funkcioniraju jer će žaruljica indikatora bljeskati crveno. I HD330 dolazi u kapacitetima 1 TB, 2 TB, 4 TB i 5 TB, sadrži softver HDDtoGO s AES 256-bitnim šifriranjem te nudi brz prijenos podataka putem sučelja USB 3.1.

Više... Vaš Komentar Top
Izdvojeni poslovi tjedna – informatika i telekomunikacije

Datum objave 02.05.2018

Izdvojeni poslovi tjedna - informatika i telekomunikacije

posao_hr

U suradnji s portalom posao. hr donosimo vam tjedni pregled najboljih radnih mjesta u kategoriji Informatika i telekomunikacije. U nastavku pogledajte aktualne poslove koje su za vas odabrali stručnjaci sa specijaliziranog portala za traženje poslova. 

Abba d.o.o.  je u potrazi za većim brojem developera, analitičara, projektanata IT sustava te bankarskih i financijskih stručnjaka. Tvrtka trenutno zapošljava na poziciji  Programer web aplikacija (m/ž). Formalno školovanje nije uvjet, moguće je uz rad ostvariti dodatne formalne edukacije na stranim sveučilištima. Očekuju vas stimulativni uvjeti rada i primanja. Više informacija saznajte klikom na oglas. Prijavite se brzom prijavom.

Pidas AG traži Java Developera (m/ž). Mjesto rada je Zürich, Švicarska. Od kandidata se očekuje odlično poznavanje njemačkog jezika te dvogodišnje radno iskustvo na sličnim pozicijama. Ako su najnovije tehnologije vaša strast, te vam se rad u mladom i konkuretnom timu čini kao vrijedan izazov prijavite se putem brze prijave!

Naton ljudski potencijali d.o.o. za klijenta traži Embedded Software Developera (m/ž). Obvezno je poznavanje i korištenje C programskog jezika, VSS/ VŠS informatika, matematika te min. 2 godine ciljanog radnog iskustva. Očekuje vas stalni radni odnos, natprosječna primanja te rad u međunarodnoj kompaniji. Prijaviti se možete ovdje.

Hammer d.o.o. zapošljava na poziciji Software Developer (m/ž). Traži se više developera (front-end, back-end, system integration) za daljnji razvoj aplikacije, razvoj dodatnih web i mobilnih modula te integraciju sustava sa drugim sustavima.  Mjesto rada je Osijek. Osim fleksibilnog radnog vremena, očekuje vas stalna edukacija, stručne konferencije te inozemna putovanja. Prijavite se odmah!

Viking d.o.o. traži Produkt Dizajnera (m/ž).  Ukoliko imate SSS / VSS obrazovanje i poznajete engleski jezik te vam rad s CAD i 3D aplikacijama predstavlja izazov, prijavite se putem brze prijave i postanite dio ovog uspješnog tima.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
GIGANTpool – najveći hrvatski Multi Cryptocurrency Mining Pool

Datum objave 30.04.2018

GIGANTpool - najveći hrvatski Multi Cryptocurrency Mining Pool

gigantpool_logo

Što je GIGANTpool?

GIGANTpool je novi i najveći Hrvatski Multi Cryptocurrency Mining Pool.

Koja je naša misija?

Naša je misija omogućiti svim našim korisnicima, a prvenstveno onima iz Hrvatske i susjednih država najbolje moguće iskustvo rudarenja kripto valuta. Zbog toga su naši glavni serveri smješteni u Vašoj blizini, trenutno u Zagrebu i Italiji (backup serveri), te vam tako uz fee od 0.8% možemo osigurati niski ping od svega 5 do 20 ms, rudarenje bez stale shaerova, redovitu i poštenu isplatu nagrada dobivenih od svakoga iskopanoga bloka. I najvažnije, pružati kvalitetnu i brzu podršku na Hrvatskom jeziku na forumu, help desku preko web stranice te uskoro i preko aplikacije.

Ali na što smo posebno ponosni?

Također, GIGANTpool želi oko sebe stvoriti živu zajednicu korisnika, sve u cilju međusobnoga pomaganja da svi zajedno što lakše ostvarimo svoje ciljeve. Zbog toga razvijamo posebnu aplikaciju za mobitele – GIGANTapp. Aplikacija se već nalazi u beta fazi te će osim mogućnosti praćenja rada rudnika i svih statistika vezanih uz njih omogućiti i ono na što smo posebno ponosni – platformu za međusobno povezivanje (chat putem ETH adresa) i suradnju svih korisnika GIGANTpool-a.

Pridružite nam se!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Chris Hook u Intelu uz Raju Koduria i Jima Kellera

Datum objave 30.04.2018

Chris Hook u Intelu uz Raju Koduria i Jima Kellera

chris-hook-740x423

Tko prati CPU i GPU industriju sigurno je čuo za imena Chris Hook, Raja Koduri, Jim Keller i Ari Rauch. Ova ekipa je sada nakon AMD-a, ponovno na okupu i to u Intelovom odjelu za vizaulne tehnologije i dediciranu grafiku. Najnoviji član toga tima je Chris Hook, dosadašnji Senior Director u odjelu Global Product Marketing. Ovaj je marketingaš proveo 17 godina u AMD/ATi-u, jedan je od najiskusnijih njihovih ljudi i vodio je neke od najuspješnijih kapanja uključujući i razvoj gerila taktike marketinga Radeon proizvoda.

Chris Hook preuzima vodeću poziciju u marketingu Intela i zajedno će s poznatom ekipom i vjerojatno vrlo velikim budžetom razvijati proizvode kao što su najavljeni Arctic Sound i Jupiter Sound koji će u budućnosti konkurirati AMD-ovim i Nvidijinim proizvodima, kako u profesionalnoj tako i u osobnoj (gaming) upotrebi.

Više... Vaš Komentar Top
ADATA XPG SPECTRIX D41

Datum objave 28.04.2018

ADATA XPG SPECTRIX D41

D41 (titanium)

ADATA Technology je predstavio svoj DDR4 RGB memorijski modul nove generacije XPG SPECTRIX D41. On spaja nov i estetski svjež dizajn, brzinu i programibilno RGB osvjetljenje kako bi igrači mogli kvalitetno nadograditi svoje konfiguracije. XPG SPECTRIX D41 podržava platforme Intel X299 2666 MHz i AMD AM4/Ryzen te dolazi u dvije boje – grimizno crvenoj i Titanium sivoj.

D41 (red)

Radnim frekvencijama u rasponu od 2660 MHz do preko 4600 MHz SPECTRIX D41, kao i Intel Extreme Memory Profile (XMP) 2.0 za bezbrižno overclockiranje preko operacijskog sustava PC-ja i stabilnost sustava. U trećem kvartalu 2018. ADATA XPG namjerava ponuditi verziju modula SPECTRIX D41 brzine do 5000 MHz.

Više... Vaš Komentar Top
Cooler Master TUF u suradnji s ASUS-om

Datum objave 28.04.2018

Cooler Master TUF u suradnji s ASUS-om

MA410_TUF MA620P_TUF

Cooler Master je predstavio niz postojećih proizvoda no s TUF brandingom, naravno u suradnji s Asusom. Ova je serija proizvoda namijenjena Asus i Cooler Master entuzijastima i fanovima koji žele biti drugačiji, te imati kompletno računalo u TUF bojama. Predstavljeno je tako TUF brandirano MasterBox MB500 kućište, MasterAir MA620P i MA410M hladnjaci te MasterWatt TUF Gaming Edition napajanja u četiri razine snage – 450, 550, 650 i 750 W.

MasterWatt_TUF MB500_TUF

Proizvodi su dizajnirani i napravljeni s ciljem da se uklope u Asusovu TUF filozofiju izdržljivih i pouzdanih uređaja, pa tako napajanja dolaze s pet godišnjim jamstvom, MA410M također, dok su M620P hladnjak i MB500 kućište pod dvogodišnjim jamstvom.

Više... Vaš Komentar Top
CoolerMaster MasterLiquid ML240R RGB & ML120R RGB

Datum objave 25.04.2018

CoolerMaster MasterLiquid ML240R RGB & ML120R RGB

MasterLiquid ML120R - View 02

CoolerMaster predstavlja dva nova AiO vodena hlađenja s tzv. addressable RGB LED osvjetljenjem i certifikatima o kompatibilnosti s Asus, ASRock i MSI matičnim pločama. Hlađenja su CoolerMasterova in-house rješenja, s tehnologijom dvostruke komore pumpe. Osnova ovih hlađenja je poznata od ranije, a sada su novost aRGB LED ventilatori i integracija aRGB LED-ica u kućište pumpe. Osvjetljenjenm se može upravljati putem softvera matične ploče ili nadolazećeg MasterPlus+ rješenja samog proizvođača.

MasterLiquid ML240R_01

Veći model ima dva ventilatora na radijatoru širine 240 milimetara, a manji jedan na radijatoru širine 120 milimetara. Oba su radijatora low resistance dizajna, a cijevi koje ih vežu s kućištem pumpe su FEP, s vanjskim najlonskim “rukavima”. Preporučena maloprodajna cijena većeg u Europi je 119.90 €, a manjeg 109.90 €.

Više... Vaš Komentar Top
AMD-ov odgovor na Nvidijin GPP program

Datum objave 18.04.2018

AMD-ov odgovor na Nvidijin GPP program

Otkako je HardOCP objavio svoju priču o Nvidijinom GPP programu kojeg nameću AIB partnerima, ne stišava se buka oko ovog monopolističkog poteza. GeForce Partner Program je u osnovi (uspjeli) pokušaj nametanja AIB partnerima da pod svojim poznatim brandovima (Gmaing X, Aorus, STRIX itd.) proizvode i prodaju isključivo GeForce kartice pod prijetnjom ukidanja marketinških sredstava uz što ide i ukidanje inženjerske pomoći, pomoći u ranom razvoju proizvoda, ukidanje statusa “launch” partnera, ukudanje sales rebate programa, ukidanje PR i social media podrške itd. Ovime se AMD-ovi Radeoni u potpunosti marginaliziraju ili čak u potpunosti uklanjaju iz proizvodnje kod pojedinih partnera. Nvidia je ovo osim AIB partnerima pokušala nametnuti i OEM proizvođačima, no tamo im to nije uspjelo, jer su oni manje ovisni o marketinškim sredstvima koje im daju. Nvidia je jasno sve ovo javno opovrgnula.

Nakon svega što se dešavalo u proteklim tjednima, AMD je sada izdao i službeno priopćenje u kojem najavljuju kako će AIB partneri lansirati niz novih brandova kao npr. ASUS AREZ s AMD Radeon grafičkim čipovima, a izdan je i video koji promiče slobodu izbora igrača, a ne ograničavanje istoga od strane Nvidije. Kompletno priopćenje pročitajte na WCCFTechu.

Više... Vaš Komentar Top
Geekbuying promocija – tri proizvoda na akciji

Datum objave 17.04.2018

Geekbuying promocija - tri proizvoda na akciji

geekbuying-English-Version-Xiaomi-Mi-WiFi-3-Router-White-404581-

Geekbuying danas nudi tri vrlo zanimljiva proizvoda čije su cijene snižene. Prvi je Xiaomi Mi WiFi 3 dual band router koji je sposoban za kombinirane brzine prijenosa do 1.167 Mbps. Podržava 2.4 i 5 GHz pojaseve frekvencija, 802.11ac protokol, ima četiri vanjske antene (2×2) i inteligentan centar za kontrolu pametnih kućanskih uređaja. Opremljen je sa 128 MB SLC NAND memorije i 128 MB DDR2 radne memorije, nudi sedam nivoa zaštite mreže, a kontrolirati ga se može i putem aplikacije za mobilne uređaje. Cijena mu je s 49.99 spuštena na 29.99 USD, a akcija traje još tri dana.

tronsmart_cables

Drugi je proizvod paket Tronsmartovih USB kabela s pozlaćenim kontaktima. Riječ je o pet kabela, jedan je dužine 1.8 metara, jedan 1 metar, i tri su dužine 30 centimetara. Konektori na jednoj strani su USB Type A, a na drugoj micro USB. Cijena je sa 21.50 USD spuštena na 8.49 USD.

T-bao-Coin-Mining-Miner-Machine-Silver-20171106115857238

Treći je proizvod T-bao Mining Machine koji je zapravo kompletan rig za majnanje kriptovaluta. Uključuje napajanje od 1600 W, H170 matičnu ploču, Intelov G3900 procesor, 4 GB DDR4 memorije, 60 GB SSD, okvir i osam komada RX470 grafičkih kartica. Cijena je sa 5399.99 USD spuštena na 3999.99 USD.

Geekbuying vam također želi skrenuti pažnju na akcijsku prodaju različitih dodataka za prijenosnike, USB Flasheva, USB gaming tipkovnica i mnoštva druge opreme.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Automobili

Objavljeno prije 10 minuta

Žderonje

Objavljeno prije 16 minuta

Koji mobitel kupiti? - 2. dio

Objavljeno prije 18 minuta

MSI GeForce RTX 2060 Gaming Z recenzija

Objavljeno prije 20 minuta

MaxTV - pitanja

Novosti

Na FER stižu prvi DroneDays!

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) 26. i 27. ožujka održat će se prvo izdanje DroneDaysa, skupa o bespilotnim letjelicama, u organizaciji FER-ovog Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) u okviru EU... Pročitaj više

HONOR View20 dobio mnoštvo priznanja na CES-u

HONOR je objavio da je HONOR View20 dobio seriju priznanja za najbolji uređaj na sajmu potrošačke elektronike CES 2019 za svoje vrhunske performanse i elitne značajke, uključujući 48MP AI Ultra Clarity stražnju kameru, All-View zaslon, 3D T... Pročitaj više

AMD demonstrirao 7 nm procesor na CES-u

Ono što je bez sumnje označilo ovogodišnji CES je AMD-ova premijerna konferencija i nove tehnologije, odnosno proizvode, koje je AMD tom prilikom lansirao, najavio i demonstrirao. Na specijalnoj konferenciji, AMD-ova predsjednica i CEO, dr... Pročitaj više

Velika rasprodaja: Windowsi Pro za 9.40 €, a Office 2016 Pro za 21.28 €

Kineski webshop LVLGO za čitatelje PCEksperta donosi veliku rasprodaju softvera iz njihove ponude. LVLGO je primarno online trgovina za kupoviunu video igara, no u ponudi imaju i drugi sopftver poput Microsoftovih proizvoda (riječ je o OEM... Pročitaj više

Gigabyte predstavio GeForce RTX 2060 kartice

Iako službeno na tržište dolaze tek za nekoliko dana, Gigabyte i ostali proizođači su već predstavili svoje modele RTX 2060 kartica. One dolaze kao zamjena za GTX 1060 i donose Ray Tracing podršku poznatu iz RTX 2070, 2080 i 2080 Ti kartica... Pročitaj više

Sve novosti