Novosti koje donosi Mozilla Firefox 102 web preglednik

Datum objave 05.07.2022 - Sanja Ledinek

Novosti koje donosi Mozilla Firefox 102  web preglednik

Novosti koje donosi Mozilla Firefox 102 web preglednik

Mozilla je objavila dostupnost za preuzimanje najnovije ažuriranje web preglednika Firefox v102. Novi dodaci i poboljšanja su sljedeća…….

Novosti koje donosi Mozilla Firefox 102 web preglednik

Ograničava praćenje putem URL zahtjeva

Firefox 102 sada sprječava Facebook i druge društvene platforme u praćenju online aktivnosti svojih korisnika putem URL parametara. Opcija nije dostupna prema zadanim postavkama u web pregledniku već se mora aktivirati u izborniku za zaštitu od praćenja u kartici privatnosti i sigurnosti. Sve što trebate učiniti je odabrati strogu zaštitu kako biste od nje imali koristi.

PiP titlovi kompatibilni na više video usluga

Podrška za titlove u načinu PiP ( slika u slici ), za YouTube, Prime Video i Netflix proširena je na HBO Max, Funimation, Dailymotion, Tubi, Disney+ Hotstar i SonyLIV.

Blokiranje otvaranja prozora preuzimanja

Mozilla je počela  od Firefoxa 97, automatski prikazivati ​​izbornik za preuzimanje u web pregledniku svaki puta kod preuzimanja datoteka. To je  izazvalo  nezadovoljstvo kod nekih korisnika  jer definitivno može smetati u brojnim situacijama. Dobra vijest je da sada s novom inačicom postoji način da se riješi ovaj dosadni problem blokiranjem automatskog otvaranja.

PROČITAJTE JOŠ 

Udruženi Google, Microsoft, Apple i Mozilla poboljšavaju web preglednike

Mozilla i Meta surađuju na novoj tehnologiji oglašavanja za očuvanje privatnosti

Mozilla zabranjuje zlonamjerne dodatke za Firefox

Ostale promjene uključuju neka poboljšanja čitača zaslona u sustavu Windows i rješenja raznih sigurnosnih problema poput premještanja dekodiranja zvuka u zaseban proces s poboljšanim sandboxingom. Osim toga, postoji i nekoliko važnih promjena za programere.

Firefox možete preuzeti sa službene web stranice ili ako ste korisnik Windowsa iz  Microsoft trgovine aplikacija.

Više... Vaš Komentar Top
Sony predstavlja Inzone gaming slušalice sa surround zvukom

Datum objave 05.07.2022

Sony predstavlja Inzone gaming slušalice sa surround zvukom

Sony predstavlja Inzone gaming slušalice sa surround zvukom (4)

Sony je nedavno predstavio nove slušalice – žičane Inzone H3, bežične srednjeg ranga Inzone H7 i bežične Inzone H9 s funkcijom suzbijanja buke. Sva tri modela dizajnirana su za rad s računalom i/ili PlayStationom 5.

Sony Inzone H3,  Inzone H7 i H9,  vrlo su osebujne u pogledu dizajna crno-bijelom shemom boja serije PS5 i LED indikatorom koji podržava slobodan izbor od 13 boja, stvarajući personaliziraniju atmosferu tijekom igranja.

Koriste tehnologiju 360 Spatial Sound for Gaming za pružanje prostornog zvuka koji igrači ne bi mogli otkriti samo putem videa, kao što je mogućnost da čuju neprijatelje iza zidova. Temeljena je na tehnologiji prostornog zvuka tvrtke Sony i bazi podataka HRTF stvarnog ljudskog uha, pruža 7.1-kanalni virtualni surround zvuk. Uz to aplikacijom za pametne telefone pod nazivom 360 Spatial Sound Personalizer, korisnici slušalica mogu dobiti prostorni zvuk optimiziran prema obliku uha kako b i se istaknuli zvučni efekte igre ili zvukovi komunikacije suigrača.

Ništa manje bitno, slušalice su opremljene dinamičkim zvučnikom od 40 mm, a dizajn simetrične strukture smanjuje pomak lokalizacije zvuka uzrokovan razlikom u obliku lijeve i desne slušalice. Uz to podržavaju kontrolu odgovora na ritam, pružajući efekte niske frekvencije. Također podržavaju prilagodbu ekvilajzera od 10 stupnjeva.

Sony predstavlja Inzone gaming slušalice sa surround zvukom (5)

H7 i H3 dobivaju prozračne najlonske jastučiće i visoko podesiv preklopni mikrofon koji se automatski isključuje kada se podigne.

Inzone H3

Inzone H3 model koristi žičanu vezu s izvorom signala putem standardnog 3,5 mm konektora. Imaju jedan kotačić za kontrolu glasnoće na lijevoj strani slušalice.  Deset minuta punjenja baterije može dati 60 minuta igre. Također omogućuje punjenje tijekom upotrebe.

Inzone H7

Inzone H7 mogle bi se smatrati opcijom srednjeg ranga u seriji. Nude do 40 sati neprekidnog igranja s jednim punjenjem. Podržavaju bežičnu komunikaciju putem Bluetootha ili u frekvencijskom pojasu od 2,4 GHz putem USB primopredajnika.
Pružaju raspon frekvencija od 10 Hz do 20 kHz.

PROČITAJTE JOŠ 

Upoznajte Sony Xperia PRO-I mobitel dizajniran za kreatore sadržaja

Sony WF-1000XM4 postaju najjači suparnik AirPods Pro

Brzi test Sony Xperia 1 & WH1000XM3 

Inzone H9

Inzone H9, odlikuju iste mogućnosti Inzone H7 i dodatno podržavaju Active Noise Cancellation (ANC) s ambijentalnim zvukom koji omogućuje čujnost određenih zvukove iz okoline. Uklanjanje buke vrši se tehnologijom dvostrukog senzora buke koja se već koristi u drugim Sony slušalicama. Načini rada se mogu mijenjati pomoću tipke na lijevoj slušalici.

Frekvencijski raspon koji se može reproducirati proteže se od 5 Hz do 20 kHz. Na jednom punjenju baterije mogu raditi do 32 sata(bez ANC-a), a udobnost nošenja osiguravaju mekani kožni jastučiće slični onima koji se koriste u Sony  WH-1000XM5 slušalicama.  Mogu se pohvaliti podrškom za Bluetooth veze i povezati se s dva Bluetooth uređaja u isto vrijeme.

Sony Inzone H3 prodavat će se po cijeni od € 100, dok će se H7 i H9 prodavati za €230 odnosno €300.

Više... Vaš Komentar Top
AMD grafičke kartice ciljaju na NVIDIA jedinstveno AI ubrzanje

Datum objave 05.07.2022

AMD grafičke kartice ciljaju na NVIDIA jedinstveno AI ubrzanje

AMD grafičke kartice ciljaju na NVIDIA jedinstveno AI ubrzanje

U usporedbi s NVIDIA arhitekturom grafičke kartice, AMD RDNA arhitektura ima jaz u performansa i pokazuje manje učinkovitosti renderiranja od Deep learning super sampling (DLSS) tehnologije. Lansiranjem AMD FidelityFX Super Resolution 2.0, moglo bi se reći da je sada gotovo došlo do izravnavanja u tehnici renderiranja.

Ali ostao je još jedan jaz. AMD RDNA i RDNA2 arhitekture nemaju namjenske AI jedinice i skupove instrukcija kao što ima NVIDIA s Tensor Cores na Turing arhitekturi serije RTX 20. Međutim najnovije vijesti pokazuju da krajem ove godine može doći do promjena u RDNA3 arhitekturi (kodnog naziva GFX11). AMD priprema WMMA (Wave Matrix Multiply-Accumulate) za ovu arhitekturu.

AMD grafičke kartice ciljaju na NVIDIA jedinstveno AI ubrzanje_1

Prošle godine podržali su MFMA skup instrukcija u CDNA2 arhitekturi za računalne kartice. WMA skup instrukcija je fleksibilniji i podržani format podataka bliži je potrebama umjetne inteligencije.  Nakon ove nadogradnje, RDNA3 arhitektura trebala bi i na ovom dijelu smanjiti jaz s NVIDIA-inom GPU arhitekturom u smislu AI i DLSS-a.

Više... Vaš Komentar Top
Procurile specifikacije za mobilne Ryzen 7000 procesore

Datum objave 05.07.2022

Procurile specifikacije za mobilne Ryzen 7000 procesore

Procurile specifikacije za mobilne Ryzen 7000 procesore

Hoće li se iGPU RDNA 3 natjecati s RTX 3060?

Nedavno curenje informacija ukazuje da će AMD-ova nadolazeća serija mobilnih procesora Ryzen 7000, imati mnoga poboljšanja performansi s dvije APU linije: Dragon Range za gaming prijenosna računala i “hardcore” i Phoenix za tanka i lagana prijenosna računala.

Prema informacijama koje su procurile iz Red Gaming Tech (RGT), počevši od Dragon Rangea, najnapredniji CPU Ryzen 9 7980HX ima 16 jezgri, slijede ga Ryzen 9 7900HX s 12 jezgri, Ryzen 7 7800HX s 8 jezgri i Ryzen 5 7600H s 6 jezgri.  Maksimalni taktovi trebali bi doseći 5 GHz ili više, dok će osnovni takt biti od 3,6 GHz do više od 4 GHz.

Procurile specifikacije za mobilne Ryzen 7000 procesore

U usporedbi s Dragone Rangeom, za Phoenix se kaže da ima 6 puta više iGPU jezgri, 12 CU u usporedbi s 2 CU (računalske jedinice), tako da može imati do 1.536 shader jezgri i maksimalni takt od 3 GHz. AMD se nada da će iGPU RDNA3 na najmoćnijem Phoenix procesoru konkurirati RTX 3060 iz NVIDIA-e.

U ovoj liniji proizvoda očekuju se Ryzen 9 7980HS, Ryzen 9 7900HS, Ryzen 7 7800HS i Ryzen 5 7600HS, od 6 do 8 jezgri. Što se tiče Phoenixa, njegova potrošnja energije će biti od 35-45W.

Više... Vaš Komentar Top
Tensor 2 nadogradnja nije velika

Datum objave 01.07.2022

Tensor 2 nadogradnja nije velika

Pixel 7Pro_naslovnica

Google još uvijek nije otkrio previše detalja o seriji Pixel 7 i Tensor procesoru druge generacije. Međutim, programeri su kopali dublje po kodu i pronašli neke detalje.

Pixel 7 Pro neće koristiti isti zaslon kao Pixel 6 Pro. Vjerojatno će koristiti nadograđeni AMOLED panel S6E3HC4, dok je prethodna generacija koristila Samsung S6E3HC3, a razlika između dva zaslona trebala bi biti mala, osim što je svjetlina povećana s 800 nita na 1.000 nita. Ostaju rezolucija od 3.120 x 1.440 piksela (411ppi), dizajn s rupicom za prednju kameru, brzina osvježavanja 90 Hz, prepoznavanje otiska prsta na ekranu i Corning Gorilla Victus Glass. U usporedbi s prethodnom generacijom Pixela 6 Pro vidljivost zaslona na suncu je učinkovito poboljšana.

Pixel 7Pro_kod

PROČITAJTE JOŠ

Google Pixel 6 recenzija

Google Pixel 6a – 11 minutni video raspakiravanja

Google Pixel pametni sat i Pixel 7 mobiteli debitiraju u listopadu

Pixel 7Pro

Standardna verzija Pixela 7 će biti opremljena Tensor 2 čipsetom s jezgrom od 2 + 2 + 4 CPU klastera, od kojih prvi ima dvije Cortex-X2 jezgre, drugi dvije Cortex A78 i četiri Cortexa A55 male jezgre umjesto poboljšane Cortex-A510. Jednostavno rečeno, Tensor druge generacije ima ista svojstva kao i prethodnik, ali to znači da je sporiji od konkurencije.

Što se tiče izgleda, Google Pixel 7 Pro usvaja metalni srednji okvir integriran s stražnjom stranom.

I naravno, ne iznenađuje da će oba modela serije Pixel 7 imati instalirani operativni sustav Android 13, čime će postati prvi na svijetu.

Više... Vaš Komentar Top
Najavljeni Immortalis-G715, Mali-G715 i Mali-G615 GPU za mobilne uređaje

Datum objave 01.07.2022

Najavljeni Immortalis-G715, Mali-G715 i Mali-G615 GPU za mobilne uređaje

Immortalis_Naslovnica

Immortalis-G715, Mali-G715 i Mali-G615 GPU koriste četvrtu generaciju Valhall arhitekture i podržavaju Variable Rate Shading (VSR), što je od pozitivne pomoći za poboljšanje doživljaja igara kada igrate igrice na telefonima.

Ova značajka čini GPU dovoljno pametnim da podijeli zaslon na dijelove usredotočujući se na renderiranje detalja piksel po piksel u područjima na koja se oči fokusiraju, dok se druga područja prikazuju. Na nižim razlučivostima ponekad 2 ili 4 piksela su spojena u jedan kako bi se smanjio opterećenje GPU-a. Kao rezultat toga, scene igre su i dalje impresivne, ali je broj kadrova osiguran.

Immortalis-G715 GPU

Immortalis_G715

Ovisno o modifikaciji, uključuje od 10 do 16 jezgri i do 1 MB L2 predmemorije. Petnaest posto ke brži i energetski učinkovitiji od svog prethodnika Mali-G710. Nudi značajke hardverskog praćenja zraka (Ray tracing) što može donijeti realističnije performanse svjetla i sjene u igri baš kao i GPU-ovi s x86 arhitekturom, od Nvidijinih RTX grafičkih kartica do SoC-a unutar PS5 konzole.

Immortalis_GPU Immortalis_GPU_3

Prema službenim podacima, performanse igre mogu se poboljšati za 28 posto, zahtjevi za prometom za prijenos memorije smanjiti 23 posto i potrošnja energije za 16 posto u odnosu na prethodnu generaciju, čemu se vrijedi radovati. Osim toga, zahvaljujući poboljšanju dubokog učenja i AI, izvedba računalnog dijela za prepoznavanje objekata može se poboljšati do 43 posto.

Tvrtka je objavila dva demoa koji pokazuju hardverske mogućnosti praćenja zraka Immortalis-G715 grafike.

Epic Games i Unity su se obvezali podržati Arm hardversko praćenje zraka u svojim engine za igre.

Mali-G715 i Mali-G615 GPU

Immortalis_MaliG615 Immortalis_MaliG715

Mali-G715 i Mali-G615 GPU-ovi dobivaju podršku za 7 do 9 računalnih jedinica, odnosno do 6 za srednje i jeftinije telefone. Oba dolaze s istim značajkama kao Immortalis GPU, osim što nemaju hardverske značajke praćenja zraka.

Immortalis_Ray Tracing

Ovi novi GPU-ovi izaći će 2023. godine. Očekuje se da će prvi telefonski SoC opremljeni Immortalis-G715 GPU jezgrom biti pušten u prodaju 2023.

Više... Vaš Komentar Top
ARMv9, Cortex-X3 i A715 za mobilne CPU su ovdje!

Datum objave 01.07.2022

ARMv9, Cortex-X3 i A715 za mobilne CPU su ovdje!

tcs2022_Naslovnica

Arm je na konferenciji Total Compute Solutions 2022. najavio drugu generaciju skupa instrukcija ARMv9 i novu generaciju super jezgre Cortex-X3 i jezgre visokih performansi Cortex-A715, a postoje i ažuriranja za Arm Cortex-A510. Koliko su moćne ove ARM jezgre sljedeće generacije? Svi detalji koje trebate znati su ovdje.

Cortex-X3 super velika jezgra

tcs2022_X3

Cortex-X3 povećava broj instrukcija po ciklusu dekodera s 5 na 6, cjelobrojnu ALU jedinicu s 4 na 6 i kapacitet predmemorije L2 od 512 KB do 1 MB, te kapacitet L3 predmemorije do 8 MB. Predviđena maksimalna frekvencija je oko 3,3 GHz.

Prema navodima tvrtke, izvedba je 25 posto veća od njegovog prethodnika Cortex-X2 u aktualnim Android flagship pametnim telefonima, a performanse s jednom jezgrom su 34 posto brže od Intel Core i7 procesora (i7-1260P, 28W). Naravno, ove usporedbe treba uzeti s malo odmaka, ali poboljšanja performansi IPC-a (instrukcije koje se izvršavaju po taktu) za 11 posto je relativno pouzdano.

Cortex-A715 – donosi bolju energetsku učinkovitost

tcs2022_A715

Ova jezgra radi isključivo sa 64-bitnim skupom instrukcija. Neće više podržavati 32-bitne skupove instrukcija, odnosno pokretanje starih aplikacija jer mainstream trgovine aplikacija u potpunosti će prijeći na 64-bitne aplikacije od prosinca ove godine. Isto tako ažuriranja igara više neće dopuštati odvojena ažuriranja 32-bitnih paketa.

Uz to, mikroarhitektura dodatno poboljšava točnost predviđanja grananja i dohvaćanja podataka i tako da performanse mogu biti čak jednake prilagođenoj jezgri Cortex-X1 od prije dvije godine.  Za novu jezgru se tvrdi da u usporedbi s prethodnom generacijom Cortex-A710, može uštedjeti 20 posto  energije pod istim performansama ili poboljšati performanse za 5 posto pod istom potrošnjom energije.

Cortex-A510 mala jezgra

tcs2022_a510

Arm je također predstavio ažuriranu Cortex-A510 jezgru. Ovdje nema značajnih promjena u odnosu na prvu iteraciju. Postoji samo povećanje energetske učinkovitosti za 5 posto.

Big.LITTLE sljedeće generacije u konfiguracijama do 12 jezgri

tcs2022_nova generacija big.LITTLE heterogenog klastera tcs2022_nova generacija big.LITTLE heterogenog klastera   _2

tcs2022_DSU 110

Istovremeno je Arm najavio DynamIQ Shared Unit 110 dinamičku dijeljenu jedinicu koja omogućava big.LITTLE tehnologiji da dosegne do 12 jezgrenih konfiguracija i 16 MB L3 predmemorije, odnosno da može skalirati 8-jezgrenih Cortex-X3 i 4-jezgrenih Cortex-A715 kako bi se zadovoljile performanse od mobilnih telefona i tableta do prijenosnih računala visokih performansi.

ARMv9 skup instrukcija poboljšava sigurnosne značajke

tcs2022_ARMv9 tcs2022_ARMv9_1

Arm je ojačao sigurnosni mehanizam u drugoj generaciji ARMv9 skupa instrukcija i uveo novi Asymmetric Memory Tagging Extension (MTE) i mehanizam Enhanced Privileged Access Never (EPAN). Prvi može provjeriti i spriječiti sigurnosne ranjivosti memorije jer su područja memorije i povezani metrički podaci označeni istom oznakom i tako se provjeravaju za podudaranje. Ako postoji razlika, CPU zaustavlja obradu. Za asimetrični MTE, CPU može ažurirati okidače tijekom naredbi učitavanja i asinkrono ažurirati memorijske regije tijekom memorijskih naredbi.

tcs2022_CPU-1 tcs2022_CPU-2

Drugi mehanizam zabranjuje pristup na razini kernela područjima s nižim privilegijama u korisničkom načinu rada kako bi se spriječili napadi u korisničkom načinu (kao što je lažiranje kernela).

Konačno, tehnologije koherentnog međusobnog povezivanja CoreLink CI-700 i mrežnog povezivanja CoreLink NI-700 na čipu nisu se promijenile, ali su optimizirane za najnovije 4nm i 5nm procese TSMC-a i Samsunga, podržavajući povezivanje Cortexa -M85.

tcs2022_sigurnost tcs2022_sigurnost_2

Koristi se u ugrađenim rješenjima kao što su pametni zvučnici ili DSP i mogućnosti strojnog učenja za obradu glasovnih naredbi na pametnim telefonima.

Prvi pametni telefoni temeljeni na Cortex-X3 i Cortex-A715 jezgrama, trebali bi se pojaviti u prodaji početkom 2023. godine.

Više... Vaš Komentar Top
HEKKA promotivna prodaja

Datum objave 30.06.2022

HEKKA promotivna prodaja

hekka

Hekka.com je internacionalni webshop koji se specijalizirano bavi prodajom elektronike ali i ostale robe. Povremeno objavljuju prodajne akcije na elektroniku, a za PCEkspertaše su sada pripremili tri prodajne akcije za proizvode koje šalju iz Europe i PDV je uključen u cijenu!

OnePlus Nord CE 2 5G RAM 8GB+128GB

Prvi proizvod je pametni telefon OnePlus Nord CE 2 5G RAM 8GB+128GB kojem je cijena spuštena sa 443,99 USD na 315,99 USD uz korištenje kupon koda HekkaAFCE2. Promotivna akcija traje od 23.6. do 31.7.! Ne zaboravite, PDV je uključen u cijenu!!

Razer Kraken Tournament Edition Gaming Headset

Drugi proizvod je igraći headset Razer Kraken Tournament Edition kojem je cijena spuštena sa 94,99 USD na 79,99 USD uz korištenje kupon koda HekkaAFrazer. Promotivna akcija traje od 23.6. do 31.7.! PDV je uključen u cijenu!!

Xiaomi Redmi Airdots 3

I treći proizvod u ovoj prodajnoj akciji su slušalice Xiaomi Redmi Airdots 3 s podrškom za Bluetooth 5.2 HD aptX. Cijena im je spuštena sa 45,99 USD na 37,99 USD uz korištenje kupon koda HekkaAFAirdots. Promotivna akcija traje od 23.6. do 31.7.! PDV je uključen u cijenu!!

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Netflix – stvari se kreću iza kulisa

Datum objave 29.06.2022

Netflix - stvari se kreću iza kulisa

Netflix -   stvari se kreću iza kulisa

Nakon što je Netflix izgubio otprilike 200.000 pretplatnika u posljednjem tromjesečju uglavnom zbog zabrane dijeljenja računa, tvrtka Reed Hastings počela je razmišljati o načinu za povećanje prihoda i strategiji privlačenja novih i povratka starih korisnika.

Jedna od strategija je ponuditi jeftinije pretplatničke usluge koje bi uz sadržaj uključivale reklame. Trenutno pregovaraju s nekim tvrtkama i oglašivačima oko podrške reklamnog sadržaja koji će nedvojbeno iskoristiti ovu priliku da prikažu svoje reklame pred očima milijuna Netflixovih pretplatnika.

Ali kako bi se tvrtka Reed Hastings pobrinula za razvoj najučinkovitijeg mogućeg alata moraju sklopiti nekoliko saveza. Prema pisanju CNBC-a tu u igru ulazi Google, majstor u ciljanom oglašavanju. Također su se sastali s NBC Universalom i Rokuom kako bi postali financijski partneri

PROČITAJTE JOŠ

Netflix intervenira protiv dijeljenja računa

Preuzimanje svih Netflix naslova u jednoj sekundi? I to je moguće!

Nema još najave cijena i načina naplate, niti potvrde kada bi ova jeftinija Netflix usluga s uključenim reklamama mogla biti pokrenuta. Sudeći prema prijašnjim glasinama, očekuje se da bi to moglo biti prije kraja ove godine.

Više... Vaš Komentar Top
AMD GPU Comparison Tool čini se koristan alat

Datum objave 29.06.2022

AMD GPU Comparison Tool čini se koristan alat

AMD GPU Comparison Tool čini se koristan alat (1)

AMD pokreće web-bazirani alat pod nazivom GPU Comparison Tool, koji omogućava korisnicima usporedbu performansi i učinkovitosti grafičkih kartica u različitim igrama.

Omogućuje usporedbu grafičkih kartica Radeon RX 6000 serije s konkurentskim NVIDIA GeForce RTX 30, uključujući performanse u igrama. S trenutne točke gledišta, GPU Comparison Tool može usporediti igre “Assassin’s Creed: Viking Age”, “Death Loop”, “Polar Howl 6″, “Forza Motorsport: Horizon 5″, “Ghost Line: Tokyo” , “The Witcher 3″, Special Warfare Heroes”, “Evil Castle: Village” itd.

Korisnici mogu odabrati čak podešavanje različitih postavki rezolucije kako bi gledali performanse prikaza svake grafičke kartice u različitim igrama, a također mogu usporediti prikaz broja sličica u sekundi.

Međutim, rezultati web testiranja nisu jednostrani u odnosu na Radeon grafičku karticu. Performanse nekoliko igara postavljenih na 4K rezoluciju daju prednost grafičkm karticma NVIDIA GeForce RTX 30 serije.

AMD GPU Comparison Tool čini se koristan alat (2)

PROČITAJTE JOŠ

AMD je detaljno predočio svoje planove za sljedeće dvije godine uz Zen 5 i RDNA 3

AMD FidelityFX Super Resolution – prva obljetnica uspjeha

Što se tiče osnovne usporedbe sustava, CPU je Ryzen 5000 serije, na AM4 matičnoj ploči opremljenoj sa 16 GB DDR4 memorije. Operativni sustav je Windows 10 Pro (broj verzije 19041.508). Drajver za Radeone je bio verzije 22.5.2, a NVIDIA GeForce drajver je 512.77.

Trenutno ovaj alat za usporedbu ne uključuje grafičke kartice serije Intel Arc, ali vjerojatno će biti dodane kada međunarodno tržište bude otvoreno za njihovu prodaju.

Više... Vaš Komentar Top

Novosti

Solidigm novi P41 Plus solid-state diskovi za potrošače

Solidigm, predstavlja P41 Plus solid-state disk sa Synergy optimiziranim softverom koji može  uz ostalo poboljšati performanse, kroz samoučenje i analizu korisničkih navika. Solidigm je nova neovisna tvrtka nastala akvizicijom Intelovog NAN... Pročitaj više

Microsoft predstavlja Outlook Lite za Android

Microsoft je objavio novu aplikaciju Outlook Lite za Android telefone s malom količinom memorije i područja s nepouzdanom mrežnom vezom, uključujući 2G i 3G globalne mreže. Aplikacija Outlook Lite je veličine 5 MB , što je znatno manje u us... Pročitaj više

Intel Arc grafička kartica konačno ulazi u brand računala

Intel je sredinom lipnja objavio svoju prvu diskretnu grafičku karticu Arc A380 za stolna računala, ali uglavnom je bila ograničena na tržište računala u Kini (GUNNIR i ASRock). Sada je konačno spremna za globalno tržište. ASUS i MSI su međ... Pročitaj više

Razotkrivamo novije mitove o punjenju baterija mobitela

Zamjena baterija na mobilnim uređajima nije jeftina. Kako bi se što više odgodio odlazak do servisa mnogi primjenjuju poznate preporuke o punjenju baterija. Neke su legitimne, druge samo mit. U ovom članku razotkriti ćemo nekoliko najčešćih... Pročitaj više

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.11]

SK Hynix , Facebook, Apple, Sapphire, Google Stadia..... SK Hynix razvija DDR5 DRAM CXL memoriju koja podržava PCIe 5.0 x8 kanala Južnokorejski SK Hynix najavio je uzorke CXL 2.0 memorije temeljene na DDR5 RAM-u i PCIe (Peripheral Component... Pročitaj više

Sve novosti