Objavljeni iPhone 13 Pro i Pro Max

Datum objave 15.09.2021 - Sanja Ledinek

Objavljeni iPhone 13 Pro i Pro Max

Objavljeni iPhone 13 Pro i Pro Max

iPhone  naslovnica

Apple je službeno najavio svoje najnovije perjanice: iPhone 13 Pro i 13 Pro Max. Metalno kućište nadopunjuju paneli od kaljenog stakla koji pouzdano štite uređaj od ogrebotina.

Duljine dijagonala OLED zaslona dvaju modela iste su kao i prošle godine, odnosno 6,1 inča i 6,7 inča. Ali dobili su poboljšani Promotion prikaz visoke brzine osvježavanja do 120 Hz i svjetlinu do 1.000 nita. Također urezi za prednju kameru su nešto manji što bi trebalo omogućiti više prostora za statusnu traku iOS -a.

Apple_iPhone-13-Pro_New-Camera

Selfie kamera temelji se na senzoru od 12 megapiksela s kutom gledanja od 120 °. Dodana je podrška za kinematografski video način rada koji   omogućuje snimanje videozapisa s zamućenom pozadinom (slično portretnom načinu rada za fotografije).

iPhone 13 Pro  ima rezoluciju zaslona 2532 x 1170 piksela, omjer kontrasta od 2.000.000: 1 i gustoću od 460 ppi. iPhone 13 Pro Max dobio je   rezoluciju 2 778 × 1 284 piksela, omjer kontrasta od 2.000.000: 1 i gustoću od 458 piksela po inču.

Interno, oba koriste novi Appleov A15 čip sa šest procesorskih jezgri (dvije visokih performansi i četiri energetski učinkovite), poboljšane brzine CPU-a i GPU-a u odnosu na prošlu godinu. Apple je također izjavio da bi čip trebao biti brži za zadatke strojnog učenja.

Konfiguraciju nadopunjuje  interna memorija   od 128, 256, 512 GB ili 1 TB. Potonja je opcija prvi put prisutna u pametnim telefonima Apple.

Apple_iPhone-13-Pro_A15

Iako su mnogi prošle godine upućivali kritiku da nema velike razlike između iPhonea 12 Pro i iPhonea 12, čini se da se ove godine priča potpuno promijenila barem u pogledu kamera.

Pro i Pro Max opremljeni su s 3 kamere rezolucije 12 MP. To su telefoto s optičkim fokusom od 3 mm od 77 mm, ultraširokog kuta   gledanja od 120 ° sa 6 elemenata i otvora f/1.8 i širokokutna otvora f/1,5.

Sve tri kamere podržavaju noćni način rada, a pametni telefoni imaju mogućnost snimanja makro fotografija s udaljenosti od samo 2 cm. Tu je i LED bljeskalica, kao i sustav stabilizacije temeljen na pomaku senzora. Podržava snimanje 4K videa do 30 sličica u sekundi u ProRes načinu rada.

Poput prošlogodišnjih perjanica, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max mogu se pohvaliti   lidarom, koji  omogućuje mapiranje dubine scene na udaljenosti do 5 m i dobivanje podataka o okolišu. Lidar poboljšava fokusiranje pri slabom osvjetljenju, a također   omogućuje implementaciju različitih efekata u proširenu stvarnost.

Prema Appleu, ovi vodeći pametni telefoni postali su energetski učinkovitiji. Dakle, iPhone 13 Pro može izdržati 1,5 sati s jednim punjenjem u usporedbi s iPhoneom 12 Pro, a iPhone 13 Pro Max – 2,5 sata dulje od iPhonea 12 Pro Max. Baterije podržavaju brzo žično punjenje od 25 W i 15 W bežično brzo punjenje.   Bit će isporučeni u nekoliko opcija boja za kućište: srebrnoj, grafitnoj, zlatnoj i svijetlo plavoj boji.

Cijena iPhonea 13 Pro počinje od 999 USD, iPhone 13 Pro Max počinje od 1099 USD. U prodaju će krenuti 24. rujna.

Više... Vaš Komentar Top
Stigao je EOS R3 – novi Canonov sportski junak

Datum objave 14.09.2021

Stigao je EOS R3 - novi Canonov sportski junak

Canon EOS R3 (II)

Canon Europe danas predstavlja dugoočekivani EOS R3 – savršeno rješenje za sportsku i reportažnu fotografiju. Spajajući tradiciju i revolucionarne tehnologije, EOS R3 nudi poznatost i brzinu Canonove čuvene serije EOS-1 uz inovacije i svestranost pionirskog sustava EOS R.

EOS R3 dizajniran je na temelju povratnih informacija najzahtjevnijih profesionalnih fotoreportera i sportskih fotografa te nudi više od 100 unaprjeđenja u odnosu na Canonove modele bez zrcala i DSLR-ove. Rezultat je fotoaparat koji znatno optimizira tijekove rada i podiže vezu između fotoaparata i fotografa na nove razine radi postizanja nenadmašne brzine i responzivnosti. Zahvaljujući posve novom i inovativnom 24,1-megapikselnom senzoru EOS R3 nudi optimalnu ravnotežu performansi, razlučivosti i brzine te predstavlja fotoaparat za fotoreportere i sportske fotografe kojim se može nadmašiti konkurencija brzinom i performansama.

Više... Vaš Komentar Top
Za štrebere: Što je WiFi 6?

Datum objave 14.09.2021

Za štrebere: Što je WiFi 6?

WiFi_6 naslovnica

U specifikacijama mobitela, prijenosnih /stolnih računala ili rutera (usmjerivača), sve više nailazimo na podršku za WiFi 6 bežični standard.  Koja je prednost WiFi 6 standarda, kolike su brzine i korisnost?

WiFi_standardi_slika 1

Jednostavno rečeno, WiFi 6 je standard bežične mreže šeste generacije. Nekada smo imali 802.11 b / a / g / n / ac, ali 2019. godine je WFA (WiFi Alliance) promijenio imenovanja standarda u WiFi 1, WiFi 2, WiFi 3 itd. Prema starom imenovanju standarda, WiFi 6 bio bi 802.11ax.  Poput WiFi 5, WiFi 6 koristi standarde protokola od 2,4 GHz (sporiji) i 5 GHz ( brži, ali ima kraći domet. ). Uz to, kada nema prijenosa signala, WiFi funkcija će biti u stanju mirovanja, a samo je mala količina prijenosa podataka potrebna za održavanje stanja veze što omogućava uređajima uštedu energije nižom potrošnjom.

WiFi6_materijalna barijera

Analiza glavne tehnologije WiFi 6

WiFi 6 kombinira ortogonalni višestruki pristup s podjelom frekvencija (OFDMA), višekorisnički višestruki ulaz i izlaz (MU-MIMO) i BBS tehnologije kako bi pružio do 4 puta veći prijenosni kapacitet smanjujući pojavu kašnjenja. Podržava do 200 uređaja, u usporedbi s manje od 30 uređaja u WiFi 5 standardu.  Idemo malo detaljnije objasniti ove tehnologije.

Višestruki pristup s ortogonalnom frekvencijskom podjelom (OFDMA)

Kroz ovu tehnologiju više uređaja s različitim zahtjevima propusnosti može istovremeno koristiti uslugu. Uređaji ne trebaju međusobno konkurirati, a istovremeno se može postići raspoređivanje i paralelni prijenos podataka. Budući da nema potrebe za “čekanjem”, podaci različitih korisnika mogu se istodobno prenositi. Štoviše, ti fragmentirani podatkovni paketi mogu se slati u skupinama bez čekanja da svi paket stigne, smanjujući opterećenje propusnosti i poboljšavajući izvedbu prijenosa podataka.

WiFi6_OFDMA_slika 2

Osim toga, kada korisnici preuzimaju podatke, usmjerivač će koristiti različite podnositelje za prijenos podataka različitim korisnicima kako bi smanjio kašnjenje uzrokovano istodobnim prijenosom podataka i učinkovito poboljšao brzinu i učinkovitost mrežne veze.

Višekorisnički višestruki ulaz i izlaz (MU-MIMO)

MU-MIMO je još jedan način za upravljanje prometom više uređaja. Prvo se pojavio u 802.11ac (WiFi 5), a zatim je prešao na 802.11ax (WiFi 6). Ova je tehnologija u WiFi 6 dodatno poboljšana, omogućavajući da do 8 uređaja koriste namjenske kanale za simultani prijenos. Tako se veliki paketi poput HD videa uživo mogu učinkovitije obrađivati, a radi li se o manjem podatkovnom paketu i glasovnom prometu, OFDMA je idealan.

BBS Coloring

Putem WiFi 6, obližnji usmjerivači mogu se konfigurirati s različitim BBS bojama. Kada usmjerivač otkrije da drugi usmjerivači šalju podatke na isti kanal, BBS Coloring ignorirat će kanale sa slabijim signalima i različitim bojama. Ova metoda se također može nazvati “ponovna upotreba prostorne frekvencije” (Spatial Reuse).

WiFi 6:  Razlika između teoretske brzine i stvarne brzine

Pročitavši sve napisano, vjerujemo da se pitate zašto nikada vaš mobitel spojen na WiFi nije ima tako veliku brzinu. Razlog je jednostavan, jer iako vaš WiFi usmjerivač podržava 160 MHz, vaš ga mobitel ne podržava!

  • Ograničenje brzine u realnom okruženju

Osim ovog razloga, postoji nekoliko razloga zbog kojih WiFi usmjerivač ne možete koristiti za navođenje maksimalne brzine kada ga koristite u stvarnom okruženju:

1.  Ako ne živite sami negdje u planinama, sigurno u vašoj blizini ima drugih WiFi usmjerivača, pa će te morati dijeliti širinu pojasa s tim usmjerivačima. Kada svi koriste isti frekvencijski opseg, dolazi do zagušenja, pa će to naravno utjecati na vašu brzinu.

WiFi6_zadnja

2. Ostali korisnici –  Pored ostalih WiFi usmjerivača, osim vas, vjerojatno i ostali članovi kućanstva koriste bežično povezivanje za svoje mobitele, pa ako netko u određenom trenutku od njih preuzima veću količinu podataka to će naravno ometati i usporiti propusnost.

3. Ostali električni uređaji
Osim mobitela, tableta, računala, pametnih satova, ako imaju uključen WiFi, čak i ako ih ne koristite, s vremena na vrijeme komunicirat će s vašim WiFi usmjerivačem, koji će također zauzeti frekvencijski opseg što će utjecati na brzinu interneta. Ako koristite pametno svjetlo, zvučnik i sl., ovi uređaji će također utjecati na WiFi brzinu.

4. Materijalna barijera

Uz sve uređaje u okolini, elektromagnetski valovi, bilo 2,4 GHz ili 5 GHz, bit će blokirani i apsorbirani od različitih materijala. Zato je bitno odabrati najbolji položaj vašeg kućnog WiFi usmjerivača kako ne bi bilo značajnog utjecaja na njegovu snagu i brzinu signala.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
Savjeti:  Kako omogućiti TPM 2.0 za Windows 11

Datum objave 14.09.2021

Savjeti: Kako omogućiti TPM 2.0 za Windows 11

Kako omogućiti TPM 2.0 za Windows 11_naslovnica   (3)

Što se tiče o sistemskih zahtjeva za instalaciju i pokretanje Windows 11 sustava, TPM 2.0., najmanje je razumljiv prosječnim korisnicima računala.

Sada, samo koji tjedana od početka dostupnosti  Microsoft je odlučio pružiti dodatnu pomoći za razumijevanje TPM 2.0 vrste tehnologije za šifriranje na razini hardvera. Tehnologija bi trebala biti podržana namjenskim čipom na matičnoj ploči ili oslanja na CPU za simulaciju.

U  članku naslova “Omogući TPM 2.0 na svom računalu“, Microsoft je sve lijepo objasnio pomoću intuitivnih slajdova i vođenog teksta, ali što je još važnije, dokument otkriva i dva načina za kako provjeriti ima li vaše računalo TPM 2.0 i dva načina kako ga omogućiti (ako je dostupan).

Kako omogućiti TPM 2.0 za Windows 11_ slika   1 Kako omogućiti TPM 2.0 za Windows 11_ slika 2

Kako omogućiti TPM 2.0 za Windows 11_slika 3 Kako omogućiti TPM 2.0 za Windows 11_slika 4

Nadamo se da će ovaj vodič pomoći da nadogradite na Windows 11.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
Samsung s Galaxy Book prijenosnicima spreman za ponovno pojavljivanje na korporativnom tržištu

Datum objave 14.09.2021

Samsung s Galaxy Book prijenosnicima spreman za ponovno pojavljivanje na korporativnom tržištu

Samsung_ Galaxy Book_naslovnica   (1)

Samsung se vratio na korporativno tržište računala novim modelima Galaxy Book i Galaxy Book Pro prijenosnicima debljine manje od pola inča.

Samsung Galaxy Book Pro i Samsung Galaxy Book prijenosna računala izgrađena su tako da podržavaju Windows 10 Pro, ali bit će no kompatibilna s Windows 11 Pro.

Samsung_ Galaxy Book_ Pro_slika (2)

Samsung Galaxy Book Pro

Samsung Galaxy Book Pro opremljen je Intel Core procesorom 11. generacije. Bit će dostupan za kupnju u dvije verzije. Jedna sa zaslonom od 13,3 inča, a druga sa zaslonom 15,6 inča.

Galaxy Book Pro radit će sa Samsung Galaxy uređajima i softverskim ekosustavom što uključuje pametne telefone, tablete itd., tako da se možete jednostavno prebacivati s mobilnih uređaja na prijenosna računala.

Podržava Samsung Care+ for Business, što tvrtkama omogućuje dobivanje tehničke podrške i jamstva za popravak u roku od tri godine od kupnje.

Samsung_ Galaxy Book_ (3)

Samsung pokušava zaustaviti curenje informacija o novim uređajima pomoću nove metode

Samsung Galaxy A72 recenzija

Samsung Galaxy Book

Standardni Samsung Galaxy Book uključuje mnogobrojne značajke produktivnosti kao Galaxy Book Pro, samo po nižoj cijeni.

Samsung Galaxy Book i Galaxy Book Pro za tvrtke sada su dostupni putem web stranice Samsung.com/business. Cijene ove nove generacije prijenosnih računala kreću se od 899 USD.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
Samsung predstavlja novu generaciju PRO Plus i EVO Plus microSD i SD kartica

Datum objave 14.09.2021

Samsung predstavlja novu generaciju PRO Plus i EVO Plus microSD i SD kartica

Samsung  PRO Plus_EVO Plus_naslovnica

Samsung Electronics je predstavio najnovije microSD i SD memorijske kartice iz serija PRO i EVO Plus.

Memorijske kartice  Samsung microSD PRO Plus i EVO Plus podržavaju klasu brzine video zapisa V30 i klasu izvedbe aplikacija A2 kako bi omogućile snimanje sadržaja u širokom rasponu aplikacija, od mobilnih uređaja i sportskih kamera do bespilotnih letjelica. Zahvaljujući zaštiti od 6 elemenata, otporne su na vodu, ekstremne temperature, x-zrake, trošenje, padove i učinke magneta.

samsung_evo_plus_evo_pro

Samsung PRO Plus SD memorijske kartica pruža brzine čitanja do 160 megabajta u sekundi (MB / s) i brzine pisanja do 120 MB / s.

samsung_evo_plus_evo_pro

Samsung EVO Plus kartica nudi do 1,3 puta veće performanse od prethodne generacije i brzine prijenosa podataka do 130 MB / s.

Memorijske kartice Samsung microSD PRO Plus bit će dostupne početkom četvrtog kvartala 2021., u kapacitetima od 128 GB, 256 GB i 512 GB, a linija Samsung EVO Plus u kapacitetima od 64 GB do 512 GB. Novost je da ove kartice imaju ograničeno jamstvo do 10 godina.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top
CORSAIR MP600 PRO XT

Datum objave 12.09.2021

CORSAIR MP600 PRO XT

CORSAIR MP600 PRO XT

Corsair predstavlja novi Gen4 PCIe x4 NVMe M.2 SSD naziva MP600 PRO XT u kapacitetima do 4TB. Performanse koje navodi proizvođač su impresivne – 7,100MB/s za sekvencijalno čitanje i  6,800MB/s za sekvencijalni zapis, te preko 1 milijun IOPS-a. Memorijski čipovi su 3D TLC NAND visoke gustoće koji nude do 3.000 TBW izdržljivost. SSD je napravljen po M.2 2280 industrijskom standardu, a na sebi ima veliki aluminijski hladnjak za disipaciju topline. Kome treba više, može nabaviti i Hydro X XM2 vodeni blok za integraciju u sustav vodenog hlađenja. Cijene još nisu objavljene.

Više... Vaš Komentar Top
Savjeti: Koje kriterije treba uzeti u obzir pri kupnji prijenosnika za učenike

Datum objave 11.09.2021

Savjeti: Koje kriterije treba uzeti u obzir pri kupnji prijenosnika za učenike

Savjeti  Koje kriterije treba uzeti u obzir pri kupnji prijenosnika za učenike - naslovnica

Zbog utjecaja epidemije COVID-19, u ovoj novoj školskoj godini možda će opet vaše dijete morati provoditi online učenje, što dovodi do potrebe za kupnjom primjerice prijenosnog računala.  Međutim, s visokim cijenama kupnja prikladnog prijenosnog računala nije baš jednostavna. U nastavku se nalaze kriteriji koje savjetujemo prije nego što se odlučite kupiti prijenosno računalo za online učenje.

4 GB RAM -a i dalje je više nego dovoljno, ali potreban je SSD

Većina jeftinih modela prijenosnih računala trenutno ima najmanje 4 GB RAM -a. Ova razina kapaciteta dovoljna je za pokretanje uredskih aplikacija, pregledavanje weba (bez uključivanja previše kartica), gledanje filmova i učenje na internetu. U međuvremenu, većina prijenosnih računala u cjenovno višem segmentu opremljena je s 8 GB RAM-a.

Međutim, korištenje čak i najjeftinijeg SSD-a (umjesto mehaničkog HDD-a) donijet će vidljivije učinke prijenosnom računalu u usporedbi s nadogradnjom RAM-a. Primjerice, vrijeme pokretanja sustava Windows bit će skraćeno.  Slično, otvaranje aplikacija je mnogo glađe bez apsolutno nekog kašnjenja ili sporog otvaranja.

dell_xps_17_9700_4a

Nema potrebe za kupnjom prijenosnog računala opremljenog moćnim procesorom

Što je CPU moćniji, laptop je skuplji. Za one koji trebaju učiti putem Zooma, Google Meeta, Microsoft Teamsa, Cisco WebExa, nije potrebno stavljati previše naglasak na moćne procesore. Primjerice, umjesto da kupujete prijenosna računala opremljena procesorima Intel Core i5 ili vrhunske modele AMD Ryzen, možete odabrati prijenosna računala opremljena jeftinim procesorima poput Intel Core i3 ili čak distribuirani CPU. Također, popularan segment kao što je Intel Pentium ili Intel Celeron mogu i dalje “dobro raditi”.

Trebali biste odabrati prijenosno računalo s velikim zaslonom ili s HDMI priključkom

Odluka o kupnji prijenosnog računala s velikim zaslonom (14 ili 15,6 inča) dobre oštrine vrlo je važna budući da učenici moraju satima gledati u ekran. Odaberete li prijenosno računalo s premalim ekranom, to bi moglo imati utjecaju na vid na dugi rok. Ali opet, ako imate ograničen proračun, pobrinite se da model prijenosnika bude opremljen HDMI priključkom kako bi se mogao povezati s velikim TV-om. U tom slučaju za povezivanje potreban je samo odgovarajući kabel.

Dell UltraSharp Webcam_3

Trebate li prije kupnje voditi računa o web kameri, mikrofonu, zvučniku, mrežnom portu prijenosnog računala?

Da, trebali bi jer je glavna svrha kupnje prijenosnika učenje korištenjem interneta. Međutim, kvaliteta zvučnika i ugrađenog mikrofona za web kameru na prijenosnom računalu nije baš uvijek izvrsna. Ako možete potrošite malo više novca za kupnju slušalica s mikrofonom ili zasebnog modela web kamere ako prijenosno računalo nema istu ugrađenu. Što se tiče standardnog Ethernet mrežnog priključka, on pomaže stabilnom povezivanju s internetom u slučaju da nema Wi -Fi povezivosti, ili je slab signal.

Na ovoj poveznici možete pogledati naše recenzije audio dodataka ako vam zatreba više informacija i detalja za neki od modela.

Dell-G5-15-SE

Preporučuje li se kupiti rabljeno prijenosno računalo?

Kupnja starog prijenosnog računala za vaše dijete također je optimalan izbor koji vam pomaže uštedjeti novac. Samo pripazite ako kupujete prijenosnik preko oglasnika od nepoznatih osoba jer u konačnici bi vas moglo koštati više nego da ste kupili novo računalo (primjerice kvalitete komponenti jer se koristi već duže vrijeme….) Bilo bi mudrije pogledati ponude u trgovinama koji povremeno nude rabljena računala koja ipak nude neko jamstvo. Osim toga, pri kupnji uređaja morate pažljivo provjeriti uređaj, osobito temperaturu pri korištenju, trajanje baterije, kvalitetu zaslona itd.

Na ovoj poveznici možete pogledati naše recenzije računala, a na ovoj prijenosnika ako vam zatreba više informacija i detalja za neki od modela koji vam se svidio kod trgovaca.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!    

Više... Vaš Komentar Top
Jeste li umorni od prihvaćanja kolačića koji blokiraju web stranicu?

Datum objave 11.09.2021

Jeste li umorni od prihvaćanja kolačića koji blokiraju web stranicu?

Jeste li umorni od prihvaćanja kolačića koji blokiraju web stranicu

Zaslon za prihvaćanje kolačića nastao je iz europskog Zakona o privatnosti GDPR-a koji je stupio na snagu u svibnju 2018., a od vlasnika web stranica zahtijeva da dobiju pristanak korisnika prije praćenja kolačićima. Međutim, problem je što gotovo svaka web stranica traži pristanak putem dosadnih skočnih prozora pa smo vremenom postali nezainteresirani za čitanje i automatski pritišćemo – Slažem se! Ali to je u suprotnosti sa svrhom GDPR -a.

Jeste li umorni od prihvaćanja kolačića koji blokiraju web stranicu _ Snimka zaslona ICO  vlastitog zaslona za prihvaćanje kolačića (pola zaslona)

Foto: Snimka zaslona ICO -ovog vlastitog zaslona za prihvaćanje kolačića (pola zaslona)

Tvrdnja Ureda povjerenika za informacije Ujedinjenog Kraljevstva (ICO), je da bismo trebali imati bolji način prihvaćanja kolačića. Njihov prijedlog je da web preglednici imaju postavljanja kolačića na način na koji to korisnik želi i tako automatski komuniciraju s web stranicama. ICO će razgovarati s informacijskim agencijama drugih zemalja G7 kako bi potaknuo prijedlog. Djeluje nam OK, a vama?

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!    

Više... Vaš Komentar Top
ASUS se hvali s Mini PC PB62 i ASUS Mini PC PN41 novim desktop računalima

Datum objave 11.09.2021

ASUS se hvali s Mini PC PB62 i ASUS Mini PC PN41 novim desktop računalima

asus_pb62

Svijet stolnih mini računala obogaćen je s dva nova modela: ASUS Mini PC PB62 i ASUS Mini PC PN41 opremljenih najnovijom Intel 11. generacijom procesora.

ASUS Mini PC PB62 i ASUS Mini PC PN41 imaju jednostavna kućišta i urednim izgledom. Odlikuje ih vojni standard MIL-STD-810H. Mogu se spojiti istovremeno do tri 4K UHD zaslona, što uvelike poboljšava radnu učinkovitost. Prošli su certifikat o zaštiti okoliša ENERGY STAR.

ASUS Mini PC PB62

Kao što smo već spomenuli, pogoni ga 11. generacija Intel Core i7 procesora i 64 GB DDR4 memorije velike brzine 3200 MHz. Dizajn za pohranu može se konfigurirati s jednim M.2 PCIe 4.0 x4 SSD-om, jednim M.2 PCIe 3.0 x4 SSD-om i jednim 2,5-inčnim HDD-om za jednostavno rješavanje intenzivnih računalnih zadataka. Opremljen je potpunim I/O priključkom, brzim bežičnim prijenosom WiFi 6 i Bluetooth 5.2.

ASUS Mini PC PN41

U ovo mini desktop računalo ugrađeni su Intel Pentium Silver ili Celeron 11. generacije, grafički čip Intel UHD i do 2933 MHz DDR4 memorije. Ulaz USB-C Power Delivery može primati energiju sa zaslona ili drugih uređaja putem priključnog kabela, bez potrebe za dodatnim transformatorom napajanja, smanjujući suvišne kabele i održavajući prostor jednostavnim.

Ugrađen je brzi Ethernet od 2,5 Gbps. Opcijski dizajn kućišta bez ventilatora podržava CPU od 6 vati, a hladnjak može rashladiti SSD, smanjiti buku i prašinu te poboljšati pouzdanost industrijskih aplikacija.

ASUS lansira tri nova Chromebooka s naglaskom na online učenje

Asus ROG Strix G15 Advantage Edition recenzija

Ova mini računala posebno su prikladna za razne komercijalne primjene kao što su digitalna signalizacija, sustavi prodajnih mjesta (POS), digitalni kiosci i pametni prodajni aparati.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 6 minuta

Preporuke vodenog hlađenja

Objavljeno prije 13 minuta

Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)

Objavljeno prije 1 sat

Nvidia GeForce RTX 40X0 series (Ada Lovelace)

Objavljeno prije 1 sat

Xiaomi mobiteli

Objavljeno prije 1 sat

Motorola mobiteli

Novosti

Apple zauzeo 90 posto TSMC-ove 3nm proizvodnje ove godine

Apple neće moći objaviti sljedeću generaciju Mac računala s M2 čipovima za koji tjedan, ali to ga ne sprječava da se pripremi za sljedeće M3 procesore. Već testira ovu novu generaciju dodajući jezgre, grafiku, RAM, kao i A17 čipove koji će... Pročitaj više

Gotovo 1,7 milijuna prijava aplikacija odbijeno od App Storea

Opće je poznato da tijekom godina Apple kontinuirano poboljšavao svoj mehanizam za kontinuirano praćenje i brzo otkrivanje lažnih aktivnosti računa i osmislio niz sigurnosnih pregleda svake aplikacije prije nego što uđe u App Store. Nedugo... Pročitaj više

Kako funkcionira uređivanje poruka na WhatsAppu?

WhatsApp napokon uvodi praktičnu značajku koja omogućuje uređivanje poslanih poruka ako ste pogriješili pri upisu ili ako ste slučajno poslali netočne informacije. Vrijeme tijekom kojeg se poslana poruka može izmijeniti je 15 minuta nakon s... Pročitaj više

Sprema se dvoboj između Marka Zuckerberga i Elona Muska ili nove izvršne direktorice Twittera

Nakon što je Elon Musk preuzeo Twitter, sve je više zainteresiranih za alternative. Već postoje Mastodont ili Bluesky, a Meta također želi pokrenuti novu platformu. Metin projekt nove aplikacije kodnog imena P92 , slične Twitteru i povezane... Pročitaj više

Kina zabranila korištenje i daljnju kupnju Micron čipova - uzvraćaju li udarac?

Nakon istrage koja je započela u travnju, Cyberspace Administration of China (CAC), agencija odgovorna za ovaj slučaj, objavljuje da su otkrili "značajne sigurnosne rizike" u Micron memorijama što može utjecati na nacionalnu informacijsku s... Pročitaj više

Sve novosti