OpenAI želi izgraditi epsku LLM trgovinu aplikacija otvarajući sve ChatGPT modele

Datum objave 23.06.2023 - Sanja Ledinek

OpenAI želi izgraditi epsku LLM trgovinu aplikacija otvarajući sve ChatGPT modele

OpenAI želi izgraditi epsku LLM trgovinu aplikacija otvarajući sve ChatGPT modele

OpenAI želi izgraditi epsku LLM trgovinu aplikacija otvarajući sve ChatGPT modele_1

Jednostavno rečeno, Sam Altman namjerava povući velike modele na tržištu u platformu i izgraditi LLM verziju App Storea. Tako izravno hvata ekologiju AI modela, grabi nove poslove i povećava mogućnosti zarade naplaćujući programerima naknade ili dijeleći dobit kroz određeni postotak.

U ovoj LLM trgovini aplikacija AI tvrtke i programeri bi mogli prodavati modele, alate i dodatke povezane s ChatGPT-om, a ostale tvrtke brzo pronaći najprikladniji LLM prema svojim potrebama, bilo da se radi o identificiranju financijskih prijevara ili donošenju presude na temelju najnovijih tržišnih informacija i odgovaranju na pitanja industrije. Istodobno se može tako zaštititi rizik da nijedan model umjetne inteligencije neće zauzeti apsolutno vodeću poziciju u budućnosti.

OpenAI želi izgraditi epsku LLM trgovinu aplikacija otvarajući sve ChatGPT modele_2

Uspostavom OpenAI LLM trgovine očito će pomoći većem broju korisnika i tvrtki da lako pronađu prikladne usluge primjene tehnologije umjetne inteligencije, a ne kroz slojeve veza, instalacijskih i operativnih procesa za nesmetano korištenje. Istovremeno je putem naručene, sustavne metode prikaza lakše privući opće korisnike da preuzmu i koriste takve kombinirane usluge aplikacija umjetne inteligencije.

Svoje planove OpenAI je podijelio s programerima Aquanta i Khan Akademije obrazovne platforme, tijekom sastanka prošlog mjeseca.

Samo ostaje otvoreno pitanje može li privući dovoljni broj programeri i zainteresiranih strana. Razlog je što postoje neke tehnološke tvrtke ( Anthropic, Coher, i tako dalje) koje ne surađuju s OpenAI-jem, a razvoj takve platforme može učinkovito promovirati OpenAI i konkurenciju između njih. Također, tehnološki divovi poput Salesforce i Microsofta, koji rade s OpenAI-jem, imaju vlastitu trgovinu aplikacija modela za povezivanje s chatbotovima koje stvaraju.

OpenAI želi izgraditi epsku LLM trgovinu aplikacija otvarajući sve ChatGPT modele_3

Microsoft je osobito opasan protivnik, čak može se opisati kao izravna konkurencija , koji u tišini prisilno zauzima tržište. Predstavili su Windows pomoćnika za umjetnu inteligenciju koji je integriran izravno u Windows 11 i dostupan u svim aplikacijama i programima. Pomoću ovog AI pomoćnika svaki korisnik može postati napredni korisnik, prilagoditi i postaviti vlastiti Windows i neprimjetno se povezati između svojih omiljenih programa.

U usporedbi s vezom za bing chat koju je Microsoft dodao na programsku traku, Windows Copilot je mnogo jednostavniji. Još bolje, budući da je Windows Copilot izgrađen na istim temeljima kao i Bing chat, dodaci koje programeri pišu za Bing ili ChatGPT mogu se proširiti izravno na Windows Copilot. Također Microsoft 365 Copilot dobiva velik broj dodataka, tako da korisnici mogu prilagoditi pomoćnika prema svojim potrebama. Microsoft je obećao dodati i podršku za tisuće proširenja za informacije servisa Teams u sustavu.

Više... Vaš Komentar Top
Koliko je povratak na lako zamjenjive baterije doista potreban?

Datum objave 23.06.2023

Koliko je povratak na lako zamjenjive baterije doista potreban?

Koliko je povratak na lako zamjenjive baterije doista potreban

Europski parlament donio je nove propise o zaštiti okoliša koji zahtijevaju da elektronički proizvodi budu dizajnirani s “lako uklonjivim i zamjenjivim baterijama” od 2027. godine što je izazvalo žestoku raspravu na internetu. Postoje različita mišljenja je li povratak na lako zamjenjive baterije doista potreban.

Činjenica je da zatvorene baterije donose korisnicima dodatne troškove održavanja kroz plaćanje usluga servisa za njihovu zamjenu, ali unatoč tome, još uvijek postoje mnoge prednosti za mobilne telefone za korištenje zatvorenih baterija.

Koje su prednosti zatvorenog pristupa bateriji mobitela?

Prije svega, dizajn jedan je od glavnih razloga za korištenje zatvorenog pristupa bateriji. Izmjenjiva baterija zahtijeva da stražnji panel bude i poklopac što može učiniti da telefon izgleda manje kompaktan i nekima manje elegantan. Uz to kućište ima bolje performanse brtvljenja kako bi se zaštitila unutrašnjost telefona od prašine, vode i oksidacija čineći tako mobilni telefon prikladnijim za upotrebu.

Koliko je povratak na lako zamjenjive baterije doista potreban_1

PROČITAJTE JOŠ

Koji iPhone ima najbolje trajanje baterije na jednom punjenju?

Tamni način rada na OLED Android pametnim telefonima ne štedi baterije kao što se mislilo

Osim toga, zatvoren pristup proizvođačima mobilnih telefona pruža više dizajnerskog prostora za razvoj bogatijih i inovativnijih proizvoda. Također zatvorene baterije mogu osigurati veći kapacitet u istim dimenzijama što je jedan je od faktora na koji svi obraćaju pažnju prilikom kupnje uređaja.

Što se tiče sigurnosti, zatvorene baterije također imaju neke prednosti. Mogu bolje spriječiti pregrijavanje, kratki spoj i opremljene su dodatnom zaštitom kao što su od prenapona, temperature i tako dalje.

Koje je vaše mišljenje na temu? Možete otvoriti raspravu na našem Forumu ili se pridružiti ako već niste.

Više... Vaš Komentar Top
Intel razvija tehnologiju 2D TMD materijala

Datum objave 23.06.2023

Intel razvija tehnologiju 2D TMD materijala

Intel razvija tehnologiju 2D TMD materijala

Prema Mooreovom zakonu čipovi će postići čvorove (node), ispod 10nm u sljedećih godinu dana, ali proces zahtijeva i napredniju tehnologiju nego što je sada dostupna.

Primjerice, Intel koji je prvi ušao u FinFET tranzistore s čvorom od 22nm i sada koristi RibbonFET i PowerVia nove tehnologije u čvorovima 20A i 18A, vrlo je blizu granice za napraviti još jedan proboj. Kako bi riješili ovaj problem i proširili Mooreov zakona, Intel je odlučio promijeniti tranzistorsku strukturu olakšavajući konačno skaliranje MOSFET tranzistora putem nove tehnologiju 2D TMD materijala.

Tehnologija 2D TMD materijala označava kristale sastavljene od jednoslojnih atoma, dok je TMD skraćenica od prijelaznog metalnog disulfida. Ukučuje molibdenov disulfid (MoS2), volframov disulfid (WS2) i diselenid (WSe2), s kojima se može postići debljina tranzistorskog kanala ispod 1 nm i u konačnici dobiti platforme visokih performansi i male snage.

PROČITAJTE JOŠ

Intelova jezgra 15. generacije koristit će TSMC 3nm proces

Intel potvrdio: Meteor Lake integrira VPU za pružanje AI aplikacija

Intel Unison sinkronizira i povezuje Windows računala s Android i iOS telefonom

Međutim ove karakteristike koje čine 2D-FET uređaje s naslaganim nanosheetom obećavajućim rješenjem za skaliranje tranzistora zahtijevaju kvalitetan rast 2D kanala. U tome će im pomoći CEA-Leti francuski laboratorij specijaliziran za minijaturizaciju kako bi razvio tehnologiju prijenosa slojeva za dvodimenzionalne prijelazno-metalne dichalkogenide (2D TMD) na pločicama od 300 mm.

Općenito, Intel i CEA-Leti imaju dugu povijest suradnje u dizajnu poluvodiča, procesima i tehnologiji pakiranja.

Više... Vaš Komentar Top
Noctua NA-VC1

Datum objave 23.06.2023

Noctua NA-VC1

na_vc1_1_1

Noctua je predstavila svoj dugoočekivani NA-VC1 24V DC u 12V DC pretvarač napona koji omogućuje rad standardnih 12V ventilatora u 24V okruženjima kao što su 3D pisači ili industrijske i automobilske aplikacije. S maksimalnom radnom temperaturom do 60°C, integriranom zaštitom od kratkog spoja, obrnutog polariteta, prekomjerne struje i pregrijavanja, NA-VC1 je otporan na metke koliko pretvarač napona može biti. U isto vrijeme, njegov uredan, ultrakompaktan i lagan dizajn olakšava integraciju u gotovo svako okruženje.

Više... Vaš Komentar Top
АMD оbjavio plan za ulaganje $135 milijuna za proširenje istraživanja, razvoja i inženjeringa u Irskoj

Datum objave 22.06.2023

АMD оbjavio plan za ulaganje $135 milijuna za proširenje istraživanja, razvoja i inženjeringa u Irskoj

AMD.   Picture by Coalesce.

AMD je objavio planove za nastavak svog rasta u Europi ulaganjem do 135 milijuna američkih dolara tijekom četiri godine u Irskoj. Investicija je namijenjena financiranju nekoliko strateških projekata istraživanja i razvoja i dodavanju do 290 visokokvalificiranih inženjerskih i istraživačkih pozicija, kao i širokom rasponu dodatnih uloga podrške.

Toplo pozdravljam AMD-ove ambiciozne planove za proširenje svojih naprednih istraživanja i razvoja i inženjerskih operacija u Irskoj. Ovo značajno ulaganje neće samo ojačati naš uspješni tehnološki sektor, već će stvoriti i dugoročne prilike za karijeru kako za visokoiskusne stručnjake tako i za nove diplomirane inženjere. AMD planira dodati do 290 novih radnih mjesta i financiranje strateški važnih istraživačkih i razvojnih projekata pokazuje svoje povjerenje u poslovno okruženje i infrastrukturu koje podržava Irsku. Irska vlada, kroz IDA Ireland “, sa zadovoljstvom podržava ovo proširenje, dodatno podupirući našu predanost za njegovanje živahnog istraživačkog, razvojnog i inženjerskog ekosustava,” rekao je Simon Coveney TD, ministar poduzetništva, trgovine i zapošljavanja.

Od oblaka i računarstva do komunikacija i inteligentnih krajnjih točaka, AMD-ovo računalstvo visokih performansi i prilagodljiva rješenja igraju sve veću ulogu u oblikovanju budućnosti računarstva danas.” Gotovo tri desetljeća Irska je vodeći europski centar za istraživanje i razvoj koji se razvija prilagodljiva računalna rješenja, crpeći iz snažne i visokokvalificirane radne snage . Daljnjim ulaganjem i širenjem naše prisutnosti u Dublinu i Corku, predani smo nastavku poticanja inovacija u Irskoj i podržavanju europskog ekosustava poluvodiča. Kroz ovo ulaganje, naši istraživački i razvojni timovi u Irskoj dizajnirat će inovativne i prilagodljive računalne strojeve visokih performansi za ubrzavanje podatkovnih centara, umrežavanje, 6G komunikacije i ugrađenih rješenja, dok će zauzeti vodeću poziciju u umjetnoj inteligenciji,” rekla je Ruth Cotter, viša potpredsjednik za komunikacije i ljudske potencijale u AMD-u.

AMD Campus small

Prije AMD-ove akvizicije Xilinxa 2022., Xilinx je u nekoliko navrata bio partner s IDA Ireland kako bi unaprijedio inovacije poluvodiča u Irskoj. Najnovije, 2017. godine, Xilinx je najavio ulaganje od 40 milijuna dolara za proširenje svojih operacija istraživanja, razvoja i inženjeringa, kao i za zapošljavanje više od 100 novih visokokvalificiranih inženjera.

Ovo će ulaganje nastaviti pomicati granice mogućeg, dok će dodatno pridonijeti poziciji Irske kao globalnog tehnološkog lidera.” Ovo proširenje dodatno jača prisutnost tvrtke u Irskoj kao vodećeg centra za inovacije poluvodiča i postavlja Irsku u središte AMD-ovih europskih istraživačkih i inženjerskih operacija. IDA Ireland je ponosna što podržava AMD i prethodno Xilinx gotovo tri desetljeća i predana je podršci velikih ulaganja koja pozitivno utječu na europsku industriju poluvodiča,” rekao je Michael Lohan, glavni izvršni direktor IDA Ireland.

Sjedište u Irskoj prvi put je osnovano 1994. godine kao prva namjenski izgrađena lokacija Xilinxa izvan SAD-a i započela je s radom godinu dana kasnije s fokusom na proizvodnju, podršku operacijama, inženjerske i administrativne usluge. Od akvizicije Xilinxa, Irska je sada dom jednog od najvećih AMD-ovih mjesta za istraživanje i razvoj u Europi sa snažnim iskustvom u isporuci proizvoda sa značajnim komercijalnim uspjehom, kao što je obitelj poluvodičkih proizvoda AMD Zynq UltraScale+ RFSoC.

Više... Vaš Komentar Top
Oslobodite svog unutarnjeg softverskog ninju na ekskluzivnoj rasprodaji softvera MyKeysShopa!

Datum objave 22.06.2023

Oslobodite svog unutarnjeg softverskog ninju na ekskluzivnoj rasprodaji softvera MyKeysShopa!

Cijenjeni tehnološki entuzijasti,

Pripremite se da krenuti na nesvakidašnje putovanje kroz digitalno carstvo s neusporedivom softverskom ekstravagancijom u MyKeysShopu! Na rubu smo otkrivanja cijena koje su tako nevjerojatno niske da će čak i vaš antivirusni softver znatiželjno podići obrvu! Pripremite se za fantastične ponude autentičnih, doživotnih licenci za mnoštvo osnovnog softvera, uključujući cijenjene Windows i Office pakete. Pripremite se podići svoje računalno iskustvo na neviđene visine s MyKeysShopom, vašim pristupom besprijekornoj učinkovitosti. I gle, naša ograničena posebna rasprodaja je ovdje da spasi dan! Nabavite iznimno izdanje Windows 10 Home po nevjerojatno sniženoj cijeni od 6,55 € kada otključate mistične moći koda kupona ZDDA05. To je ponuda koja košta manje od pumpkin spice latte kave! Ali čekajte, ima još! Odlučite se za naš kombinirani paket od 5 komada, gdje je svaka licenca dostupna za “smiješnih” 5,94 €. Da, dobro ste čuli, dame i gospodo. To je praktički digitalna krađa! Pripremite se za simfoniju sinkroniziranih uređaja u kojoj ćete se osjećati kao virtuoz u carstvu tehnologije!

mykeysshop

Ipak, držite svoje džepne štitnike jer imamo još više za ponuditi! Zakoračite u carstvo produktivnosti s legendarnim Golden Office Suiteom. Zamislite sebe kao majstora proračunskih tablica, prezentacija i obrade teksta – tehnološkog čarobnjaka. A najbolji dio? Ovaj izvanredni paket može biti vaš za samo 26,36 € uz licencu za jedno računalo! To je veća ušteda od vašeg mjesečnog računa za internet! U usporedbi s Microsoftovim pretjeranim cijenama, ovaj je posao rijedak poput jednoroga u trodijelnom odijelu po mjeri. Prihvatite snagu učinkovitosti i pritom zadržite sadržaj svog bankovnog računa!

The Most Used—Windows 10 (Coupon Code:ZDDA05)

The Most Popular—Windows 11 (Coupon Code:ZDDA05)

Your Golden Office Partner—Office 2021 (Coupon Code:ZDDA05)

The Most Cost-effective—Windows and Office Packages (Coupon Code:ZDDA05)

Možda se pitate kako možemo ponuditi tako nevjerojatne ponude. Uvjeravamo vas da smo sklopili saveze sa samim softverskim bogovima i partnerstvo s proizvođačima originalne opreme (OEM) koji posjeduju ključeve digitalnog kraljevstva. Ove licence nisu samo legitimne, već su i vrhunske kvalitete. Ponosni smo na pružanje softvera po cijenama koje će natjerati vaš novčanik da zaplješće!

Korištenje ZDDA05 kupona je jednostavno! Samo pratite sljedeće korake:

1. Odaberite proizvod koji želite i dodajte ga u košaricu.

mykeysshop_1

2. Kliknite na kolica kako bi završili kupovinu.

mykeysshop_2

3. Unesite svoje osobne informacije.

mykeysshop_3

4. Unesite kupon kod i kliknite na “apply coupon” kako bi vam se prikazala snižena cijena.

mykeysshop_4

5. Nakon plaćanja PayPalom, vaš proizvod (aktivacijski ključ) bit će vam poslan trenutačno.

mykeysshop_5

U MyKeysShop-u, smatramo zadovoljstvo kupaca od najveće važnosti, cijenimo ga jednako kao što pingvin njeguje svoj smoking. Budite uvjereni, svaka kupnja otvara svijet mogućnosti. Naš softver je 100% legitiman i jamči vam doživotno digitalno blaženstvo. Proces kupnje teče glatko kao graciozno klizanje niz svježe padu snijegom prekrivenu padinu. U malo vjerojatnom slučaju da naiđete na bilo kakve probleme na putu, ne bojte se! Naš tim za podršku je spreman i spreman priskočiti vam u pomoć, rješavajući sve probleme brzinom piksela u pokretu.

Ne dopustite da vam ovaj raj za entuzijaste tehnologije isklizne kroz prste! Pridružite se redovima naših ekstatičnih kupaca koji su revolucionirali svoje digitalne živote kroz MyKeysShop. Vrijeme je da prigrlite svog unutarnjeg softverskog ninju i osvojite virtualno carstvo! Kupujte sada i pripremite se za uspon na nove visine kao nikada prije!

Podrška: support@mykeysshop.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Elon Musk otkrio – Neuralink  spreman za ispitivanje na ljudima

Datum objave 22.06.2023

Elon Musk otkrio - Neuralink spreman za ispitivanje na ljudima

Elon Musk otkrio – Neuralink spreman za ispitivanje na ljudima_1

Na VivaTech europskoj tehnološkoj konferenciji u Parizu, Elon Musk otkrio je da će njegova tehnološka tvrtka Neuralink za povezivanje mozga i računala, provesti svoje prvo ispitivanje na ljudima tijekom ove godine.

Tvrtki Neuralink odobreno je od strane Američke agencije za hranu i lijekove probna primjena čipova implantata za ljudski mozak što je bitan napredak u tehnologiji povezivanja mozga i računala.

Što u Neuralinku očekuju da će čip za mozak riješiti? Sljepoću, paralizu i neke druge velike zdravstvene probleme. Musk je čak rekao da će, ako se pojedinac rodi slijep, moždani čip moći vratiti vid. Prva ispitivanja na ljudima uključivat će ugradnju čipa u kvadriplegičara ili amputiranog pacijenta, ali Musk nije otkrio koliko će pacijenata biti testirano i koliko će dugo trajati ispitivanje. Međutim, rekao je  da će se operacija prenositi putem web-prijenosa koji nadzire novinska organizacija Reuters.

Elon Musk otkrio – Neuralink spreman za ispitivanje na ljudima_2

Nije spomenuo hoće li web prijenos biti dostupan bilo kojoj drugoj medijskoj kući ili javnosti, u stvarnom vremenu ili kasnije. Prije toga, tvrtka je provodila eksperimente na svinjama, majmunima i drugim životinjama i iako se tvrdilo da su se svinje uspješno povezale s informacijama o moždanim valovima, testovi na majmunima uzrokovali su mnoge fatalne ishode za životinje. U to vrijeme suočili su se s mnogo društvenih osuda o kršenju dobrobiti životinja.

Međutim, čak i ako Neuralink može dokazati da je uređaj prilično siguran za ugradnju u ljude, i dalje će trebati godine, ili čak više od 10 godina, da se dobije komercijalna licenca.

Više... Vaš Komentar Top
Intelova jezgra 15. generacije koristit će TSMC  3nm proces

Datum objave 22.06.2023

Intelova jezgra 15. generacije koristit će TSMC 3nm proces

Intelova jezgra 15. generacije koristit će TSMC 3nm proces_1

Intel će lansirati procesor Meteor Lake u drugoj polovici ove godine, a prije nekoliko dana dužnosnik je objavio i novi sustav imenovanja, predstavljajući Ultra seriju. Međutim originalna XX generacija Core je zadržana.

Loša vijest je da, iako je Meteor Lake nadogradio proces Intel 4 i novi 3D paket, uglavnom se to odnosi za platformu prijenosnih računala, a desktop Core nadogradnja serije Core Raptor Lake 13. generacije, kompatibilna je s čipsetima serije 600 i 700 za koje se procjenjuje da su uglavnom nadograđenih frekvencija. To je ujedno i sljedeća generacija Arrow Lakea. Još uvijek ima P +E jezgre, s velikom P jezgrom nadograđenom na arhitekturu Lion Cove, a mala jezgra E nadograđena je na Skymont arhitekturu.

Kao što je poznato, procesna tehnologija izvorno je imala dva izbora. Vrhunska serija i5/i7/i9 bila je TSMC 3nm proizvod dok low-end i3 serija debitirala je s Intel 20A tehnologijom koja nije ispunila očekivanja i potom je u potpunosti zamijenjena TSMC-ovom 3nm.

Intelova jezgra 15. generacije koristit će TSMC 3nm proces_2

PROČITAJTE JOŠ

Intel potvrdio: Meteor Lake integrira VPU za pružanje AI aplikacija

Intel ukinuo neke Core procesore 11. generacije i okrenuo se novim proizvodima

U pogledu arhitekture, ranije se šuškalo da će Core 15. generacije biti nadograđen sa sadašnjih 8P + 16E na 8P + 32E, odnosno do 40 jezgri i 48 niti, ali ova verzija također treba i dalje zadržati kombinaciju 8P + 16E, 24 jezgre i 32 niti, jer su ionako dovoljne višejezgrene performanse. Što se tiče poboljšanja performansi, jednojezgreni core 15. generacije može se poboljšati za 13-30 posto u usporedbi s trenutnim jezgrama.

Konačno, očekuje se da će 15. generacija Core biti predstavljena u četvrtom tromjesečju 2024., objavljen i prvi high-end model serije K, a linija proizvoda dovršena u prvom tromjesečju 2024. godine.

Više... Vaš Komentar Top
Windows 11: Microsoft je ažurirao popis kompatibilnih procesora

Datum objave 22.06.2023

Windows 11: Microsoft je ažurirao popis kompatibilnih procesora

Windows 11 File Explorer imat će novi dizajn pripremljen za Microsoft 365

Kada je Windows 11 prvi put najavljen prije dvije godine, Microsoft je postavio minimalne tehničke zahtjeve koji su učinili mnoga računala nekompatibilnim za pokretati novi OS. Međutim, pronađeni su načini kako zaobići ograničenja bilo nekim od alata poput Rufusa ili neslužbeno razvijenom verzijom koja može ipak imati rizike ili nedostatke.

Sada je Microsoft proširio podršku za Intel, AMD i Qualcomm procesore u sustavu Windows 11 putem nedavnog ažuriranja operativnog sustava. Među novim Intelovim SKU-ovima, 6 GHz Corei 9-13900KS našao se na popisu. Dodani su i mnogi novi mobilni procesori, kao što su i5-1334U, 1335U, 1335UE, 13500HS itd.

PROČITAJTE JOŠ

iPhone i Windows 11 službeno povezani

Ovako će se razvijati Windows 11 u 2023.

S AMD strane, stvari su zanimljivije, a dodan je ugrađeni 3D V-cache čip. To uključuje 4X5800D temeljen na AM3, kao i noviji 5X7950D temeljen na AM3, 7900X3D i 7800X3D.  Ostali AM4 SKU-ovi uključuju Ryzen 3 4100, Ryzen 5 4500, 5500 i 5600. U međuvremenu, za AM5 imamo varijante koje nisu X Ryzen, kao što su Ryzen 7700 i Ryzen 5 7600. Neki JSK-ovi starije generacije također su dodani na popis procesora.

Što se tiče mobilne verzije, dodani su i procesori Ryzen 5 5625U i 5625C (verzija Chromebooka), Ryzen 3 5425U itd., Te mnogi procesori serije AMD 7000U, što je slučajno jedna od najbuntovnijih faza AMD-ovog imenovanja vlastitih procesorskih proizvoda, od kojih su neki 7530U, 7440U itd.

Više... Vaš Komentar Top
AGON by AOC predstavlja OLED gaming monitor AG276QZD

Datum objave 20.06.2023

AGON by AOC predstavlja OLED gaming monitor AG276QZD

AOC_AG276QZD_front

AGON by AOC s ponosom predstavlja AG276QZDnajnoviji model hvaljene AGON PRO serije. Ovaj gaming monitor od 26.5 inča (68,6 cm) ima OLED panel koji pruža oštru QHD rezoluciju (2560×1440) pri stopi osvježavanja od 240 Hz i brzo vrijeme odziva GtG od 0,03 ms. Široki raspon boja osigurava živopisne i realistične boje (10-bitna dubina boje i 98,5 DCI-P3 pokrivenost), oživljavajući svaki okvir na zaslonu, čineći monitor sposobnim za gledanje i stvaranje sadržaja.

 AOC_AG276QZD_back

AGON PRO AG276QZD dotuspan je od lipnja 2023. po preporučenoj maloprodajnoj cjeni od 999 eura.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Procjena: Ryzen konfiguracija

Objavljeno prije 1 minute

4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera(gigabox,pok

Objavljeno prije 6 minuta

Hi-Fi

Objavljeno prije 8 minuta

Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti...

Objavljeno prije 13 minuta

Procjena : 1080ti i 3080

Novosti

Meizu 21 PRO - uređaj sutrašnjice za AI eru

Meizu 21 PRO širine je 74,42 milimetra, što ga čini ugodnijim za držanje i korištenje jednom rukom. U tvrtci vjeruju da je ovo najbolja ergonomska veličina prianjanja, a prednje i stražnje staklo također su 2,5D mikro-lučnih rubova. Pozadin... Pročitaj više

Top 9 novih WhatsApp značajki za veću kontrolu, privatnost i kreativnost

WhatsApp se neprestano mijenja, donoseći novosti za svoje korisnike. Meta, tvrtka koja stoji iza ove popularne platforme za razmjenu poruka, ne pokazuje znakove usporavanja i nastavlja dodavati nove funkcije koje poboljšavaju korisničko isk... Pročitaj više

Sabrent predstavio PCIe 5.0 SSD serije Rocket 5

Sabrent Rocket 5 serija solid-state pogona (SSD) koristi PCIe 5.0 ×4 sučelje i NVMe 2.0 protokol. Dolaze u uobičajenom formatu M.2 2280 NVMe. Sabrent naziva Rocket 5 najbržom SSD serijom. Imaju Phisonov kontroler PS5026-E26 Max14um, Microno... Pročitaj više

[MWC 2024] Huawei predstavio high-end proizvode kojima uzlazi i u modni svijet

Tijekom Mobile World Congress (MWC) 2024. sajma, koji se održava od 26. veljače u Barceloni, Huawei je prikazao svoje serije tehnološki napredno dizajniranih flagship uređaja koji su privukli pozornost posjetitelja. Među njima su se istaknu... Pročitaj više

[MWC 2024] Ulefone Armor 26 Ultra

Nakon zatvaranja Bullitt grupe, koja je bila poznata po robusnim telefonima pod brendom CAT, Ulefone ima manje konkurencije u ovom segmentu tržišta. Ipak, tvrtka pokušava zadržati liderstvo predstavljajući model Armor 26 Ultra. Ekstremna ro... Pročitaj više

Sve novosti