Phison najavio PCIe Gen 5 SSD master kontroler E26

Datum objave 01.10.2021 - Sanja Ledinek

Phison najavio PCIe Gen 5 SSD master kontroler E26

Phison najavio PCIe Gen 5 SSD master kontroler E26

Phison najavio PCIe Gen 5 SSD master kontroler E26

Phison, tajvanski proizvođač najavio je svoj prilagođeni PCIe Gen5 master E26 kontroler s brzinom prijenosa podataka od 32 GT/s po traci.

Phison E26 kontroler je napravljen u 12nm procesu. Temelji se na Arm Cortex-R5 jezgri i dolazi s namjenskim akceleratorom koji pripada tvrtkinom CoX Processor 2.0. paketu. Kontroler podržava sve nadolazeće vrste 3D NAND memorije s ONFI 5.x i Toggle 5.x sučeljima pri brzinama prijenosa podataka do 2400 MT/s.

Phison naglašava da kontroler E26 eliminira upotrebu nekih IP blokova koji su inače licencirani od trećih strana (tvrtka ne otkriva točno koji). To prirodno eliminira plaćanje licencnih naknada programerima odgovarajućeg IP -a. Ovo prilagođeno rješenje E26 početno će biti dostupno u veličinama M.2, U.3, E1.S i E3.

Tvrtka trenutno dijeli uzorke E26 Gen 5 SSD -a proizvođačima matičnih ploča, tako da bi inženjeri mogu prilagoditi novom standardu povezivanje električnih signala, vrijeme naredbi i postavke BIOS-a.

Masovna proizvodnja očekuje se tek u drugoj polovici 2022. godine, jer Intel ima ekskluzivu na PCIe 5.0 i DDR5 primjenu standarda sljedećih godinu dana nakon predstavljanja s CPU platformom 12. generacije “Alder Lake” i evoluirati do standarda druge generacije.

S obzirom na to da je implementacija PCIe 5.0 sučelja velike brzine prilično skupa, očekujte da će se proizvođači SSD-a usredotočiti prvenstveno na SSD-ove poslovne klase s PCIe Gen 5.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku? Ako ne, što čekate?!  

Više... Vaš Komentar Top
BlueStacks X – prvi Android emulator temeljen na oblaku

Datum objave 01.10.2021

BlueStacks X - prvi Android emulator temeljen na oblaku

BlueStacks X

U današnje vrijeme Android emulatori na računalu rapidno napreduju. BlueStacks, koji je nedavno objavio verziju 5.3 temeljenu na Androidu 7 (Nougat) i 64-bitnu verziju temeljenu na Androidu 9 (Pie), napokon je došao do verzije BlueStacks X.

BlueStacks X podiže po prvi puta Android za rad u oblaku kako bi omogućili pristup igrama na Androidu na svim uređajima. Također je predstavljen discord bot koji omogućava da pozovemo prijatelje da se pridruže igri samo jednim klikom.

Trenutno je BlueStacks X dostupan i putem web aplikacija i aplikacija u sustavu Windows 10 i nadolazećeg 11. U početku će korisnicima biti na raspolaganju više od 200 igara, a kasnije će biti dodane još neke.

Ako želite isprobati BlueStacks X morate se registrirati prije nego što ga možete početi koristiti.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku? Ako ne, što čekate?! 

Više... Vaš Komentar Top
EPIC Store uskoro ulazi u Microsoft Store

Datum objave 01.10.2021

EPIC Store uskoro ulazi u Microsoft Store

EPIC Store uskoro ulazi u Microsoft Store

U početku priče o novom Windows 11 sustavu, Microsoft je izjavio da će ostvariti suradnju s Amazon AppStore i Epic Games Store, kako bi korisnici mogli preuzimati i instalirati izravno aplikacije putem Microsoft Storea.

U isto vrijeme, Microsoft je obećao da neće osigurati podjelu dobiti za softver trećih strana. Osim toga, također su dopustili ulazak u svoju kategoriju brojnim preglednicima trećih strana, kao što su Opera i Yandex.

S praktičnog gledišta, u slučaju da Microsoft ne ograničava korisnike u preuzimanju i instaliranju softvera trećih strana kroz svoj Store izravno u Windows okruženju, zapravo neće imati negativan utjecaj. Dapače, samo će u očima korisnika steći reputaciju prihvaćanja otvorenosti. Eto, budući da će Epic Games Store u sljedećih nekoliko mjeseci biti stacioniran u Microsoft Storeu, to bi moglo značiti da će Steam, GOG i druge usluge na tržištu igara slijediti isti pristup. Korisnički gledano, to bi bilo sjajno.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku? Ako ne, što čekate?! 

Više... Vaš Komentar Top
Suradnja Philips monitors i CTL

Datum objave 30.09.2021

Suradnja Philips monitors i CTL

philips_ctl_1

MMD, vodeći stručnjak za monitore i licencirani partner za Philips monitors, najavljuje sljedeću prekretnicu na putu prema održivoj tehnologiji monitora. Philips monitors surađuje s Closing the Loop, globalnim pružateljem usluga ekološke nabave i TCO Development organizacijom koja stoji iza vodećeg svjetskog TCO certifikata IT održivosti, u pilot projektu za održivo smanjenje otpada monitora. Ovaj projekt je jedan od 8 pilot projekata financiranih od strane PREVENT Waste Alliance-a, platforme za razmjenu i međunarodnu suradnju čiji je cilj smanjiti otpad, eliminirati zagađivače i maksimizirati  ponovnu upotrebu resursa. Ovim pilot-projektom Philips monitors podupire proširivanje certificiranog rješenja koje elektroniku čini neutralnim otpadom koji uključuje monitore, postavljajući nove standarde u industriji s obzirom na rast potražnje za ekološkom nabavom.

Izazovi e-otpada
Elektronički otpad (e-otpad) jedan je od najhitnijih izazova s kojima se današnje društvo suočava. Prema izvješću Platforme za ubrzavanje cirkularnog gospodarstva (PACE) i UN-ove koalicije za e-otpad, godišnje se generira približno 50 milijuna tona e-otpada koji se uglavnom isporučuje u Afriku ili na druga tržišta u nastajanju. Osim toga, značajan broj rabljenih monitora šalje se u Afriku za daljnju upotrebu. U Africi se većina e-otpada ne reciklira pravilno zbog nedostatka odgovarajućih objekata i resursa. Zbog malih ugradbenih pločica te kemikalija poput olova i žive, računalni su monitori smatrani problematičnim faktorom recikliranja i  kružne ekonomije. Posljedično, jedan se uzrok nameće kao ključan u problemima zbrinjavanja otpada: u pravilnom zbrinjavanju otpada ne postoji zarada.

philips_ctl_2

Puneći odlagališta otpada, odbačeni monitori predstavljaju značajan rizik ljudskom zdravlju, kao i okolišu. Oslobođeni otrovni spojevi i kemikalije  truju podzemne vode, čime ugrožavaju morski život i okolno tlo. Pretjerana izloženost visokoj vrućini i suncu rezultira daljnjim isparavanjem kemikalija, koje zatim zagađuju zrak i narušavaju stanje atmosfere. Uz veliki porast potrošnje elektronike, učinkovita rješenja zbrinjavanja elektroničkog otpada su nužno potrebna.

Philips monitors: suočavanje s izazovom kompenzacije otpada

Uz Closing the Loop (CTL) i TCO Development, Philips monitors radi na održivim koracima u borbi s elektroničkim otpadom. Kroz ECoN pilot projekt Philips monitors podržava CTL i koaliciju međunarodnih partnera kao što su istraživački institut Öko-Institute e.V. te lokalni nigerijski partneri Verde Impacto, Hinckley Recycling i SRADev, šireći dokazanu shemu kompenzacije otpada, uz proširenje certifika TCO Certified Edge, E-waste compensated. Projekt je financiran od strane PREVENT Waste Alliance-a, inicijative Njemačkog Federalnog Ministarstva za Ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ).

Kompenzacija otpada zatvara krug životnog ciklusa elektronike – za dodatak na cijenu novog elektroničkog proizvoda, CTL u suradnji s lokalnim partnerima radi na sigurnom prikupljanju i zbrinjavanju otpada. Sakupljeni otpad preusmjerava se u proizvodnju novih, neutralnih uređaja. Kako bi u kompenzacijsku shemu uključili monitore, CTL i Philips monitors surađuju s njemačkim German Öko-Institutom, vodećom, neovisnom organizacijom za istraživanje okoliša i konzultacije, u svrhu potvrđivanja ovog procesa. CTL osigurava mogućnost praćenja, isporuku i sigurno zbrinjavanje sakupljenog otpada, dok Öko-Institut stavlja fokus na okolišne i društvene rizike, osiguravajući kvalitetnu uslugu.

„Naš se svijet mijenja ubrzanim tempom – u pogledu tehnologije, ali i okoliša. S ECoN projektom, obvezujemo se suočiti s jednim od najvećih izazova tehnološke industrije i podržavamo pilot projekt koji nastoji adresirati taj problem – ne samo smanjujući količinu otpada već i utemeljiti certificirani proces – postavljanje novih standarda održivosti za industriju monitora, ” izjavio je Stefan van Sabben, globalni stariji menadžer za CSR i održivost u MMD, Philips monitors. 

“Jako smo uzbuđeni zbog suradnje s Philips monitors kako bismo potvrdili da smanjenje količine elektroničkog otpada ima poslovni, ekološki i društveni smisao. Sjajno je biti u mogućnosti surađivati s partnerom koji dijeli našu motivaciju za promjenom našeg planeta na bolje i spreman je ‘dugoročno poslovanje’ podići na višu razinu svojim angažmanom na pilot projektu ECoN-a, financiranjem legalnog i odgovornog prikupljanja i postupanja s e-otpadom u zemljama u razvoju. S Philips monitors uz nas, sigurni smo da će proširenje kompenzacije otpada biti uspješno. ” rekao je Joost de Kluijver, osnivač i izvršni direktor CTL-a.

Više... Vaš Komentar Top
Kupite Windowse 10 za 7,35 € i spremite se za besplatnu nadogradnju na Windows 11!

Datum objave 28.09.2021

Kupite Windowse 10 za 7,35 € i spremite se za besplatnu nadogradnju na Windows 11!

Operativni sustav Windows 11 je pred vratima, a buka iza ovog novog OS -a veća je nego ikad. Ovaj najnoviji službeni Microsoftov OS najavljen je za izlazak 5. listopada ove godine. I sjajna vijest je da će to biti potpuno besplatna nadogradnja za postojeće korisnike sustava Windows 10.

Značajke sustava Windows 11

Čist dizajn

Windows 11 svojim će korisnicima ponuditi novi minimalistički i čist dizajn. Sa pastelnim nijansama, zaobljenijim uglovima na Exploreru i ikonama te novim preinakom izbornika Start, ovo će vizualno iskustvo podići na potpuno novu razinu.

Podrška za Android aplikacije

OS će također podržavati Android aplikaciju izravno iz Microsoftove trgovine. To znači da sada možete koristiti Android aplikacije na izvornom OS-u bez instaliranja druge aplikacije treće strane.

Personalizirajte svoje računalo pomoću widgeta

Još jedna značajna promjena na popisu značajki sustava Windows 11 su widgeti. Sjećate li se widgeta koje smo voljeli u Windows Vista OS? Pa, sada možete uživati ​​u njima i još mnogo toga s programske trake Windows 11. Također podržavaju potpunu prilagodbu kako bi se vaše računalo osjećalo kao vaše.

Olakšavanje višezadaćnosti

Najnovija značajka nazvana Snap Groups i Snap Layouts omogućuje korisnicima da vide sve aplikacije koje trenutno koristite na programskoj traci. To rezultira boljim mogućnostima obavljanja više zadataka i prijelazom s jednog monitora na drugi bez muke.

Besplatna nadogradnja

Za one koji se pitaju koliko će koštati nabavka operacijskog sustava Windows 11, čeka vas ugodno iznenađenje. Kao što je gore spomenuto, Microsoft je najavio da će besplatno dati nadogradnju za Windows 11 svojim postojećim korisnicima sustava Windows 10.

To znači da sve dok ste kupili Windows 10, možete izabrati nadogradnju bez ikakvih dodatnih troškova. Stoga, u slučaju da nemate Windows 10 na računalu, najbolje je nabaviti ga odmah. GoDeal24.com nudi vam najbolje ponude za sigurna, jednostavna i ekonomična rješenja za softver Windows 10.

210919-720p-gd24-€

Iskoristite najbolju ponudu za Windows 10, odmah! Već od 7,35 €

Sa željom da svima ponude najekonomičniji način nabavke softvera, Godeal24.com pruža izvrsne cijene. Također, dobivate odličnu postprodajnu podršku za kupovinu bez briga.

Posebna ponuda bez kupona

Besplatna nadogradnja na Windows 11 i 45% popusta na druge Windows proizvode s kupon kodom: SGO45

60% pospusta na Windows kombinirane kupnje s kupon kodom: SGO60

Alati za vaše računalo

Kupovina u Godealu24 ne može biti jednostavnija, uz odličnu podršku i besplatnu nadogradnju na Windows 11! Ako imate bilo kakava pitanja obratite se njihovoj Službi za korisnike. Samo im pošaljte e-mail na: service@godeal24.com

Postupak kupnje je jednostavan, a dostupni su i načini plaćanja s više plaćanja, naravno uz besplatnu dostavu. Sve gore navedene promocije i posebni popusti vremenski su ograničeni i vrijede samo do isteka zaliha-pa ako želite nadograditi svoj računalni softver tijekom blagdana, svakako biste trebali uzeti jednu od njihovih promocija.

Napomena: Svi su ključevi legalne inačice. Niska cijena ovih ključeva posljedica je činjenice da se obično prodaju s računalom. Ovu praksu preprodaje legalizirao je Europski sud pravde.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Što je zapravo Apple način filmskog efekta snimanja videozapisa?

Datum objave 28.09.2021

Što je zapravo Apple način filmskog efekta snimanja videozapisa?

cijena iPhonea_13

Demistificiramo iPhone filmski efekt snimanja videozapisa.

I nakon što je tehnologija autofokusa postigla veliki napredak, filmska industrija nastavila je koristi ručno fokusiranje kako bi se publika mogla usredotočiti na kretanje glavnog junaka i voditi da brzo shvati priču. Zvuči kao prilično jednostavan posao, ali ne mogu ga baš svi obaviti.

Bez godina iskustva, održavanja fokusa na temelju položaja filmske kamere i subjekta u stvarnom vremenu, teško je postići precizno prebacivanje između različitih žarišnih točaka i osigurati da željeni subjekt u kadru bude jasan.

Kako bi i obični ljudi mogli snimati slične efekte filma, Apple je dodao načina filmskog efekta. Ne temelji se na klasičnoj optičkoj tehnologiji ili LiDAR senzoru, već na paralaksi s više objektiva, što ujedno objašnjava zašto je ova opcija dostupna za cijelu iPhone 13 seriju.

U biti je značenje “filmskog efekta” usporedivo s portretnim načinom na iPhoneu 7 Plus. Na temelju toga, dubinska oštrina fokusirat će se na neko lica (ne može identificirati objekte i životinje) što će dati bolji prioritet u scenama. U slučaju da ima više lica, snimatelj može učestalim promjenama fokusa odabrati onu osobu koju želi pratiti.

Jednostavno rečeno, način efekta filma je automatska pomoć u postizanju promjena fokusa u videozapisu, tako da usmjerite kameru telefona prema različitim objektima. To ne zahtijeva da imate bilo kakve profesionalne vještine.

U ovom načinu rada pa čak i ako je snimljen samo jedan objekt, nastaje potpuno drugačiji efekt zamućenja pozadine zbog različitih udaljenosti.

Naravno, ovdje veliku ulogu imaju algoritmi kroz suradnju A15 čipa i fotoosjetljivih komponenti kako bi se moglo postići automatsko prebacivanja fokusa slično onom u filmu. Primjerice, kad se snima više subjekata, u tražilu režima filmskog efekta pojavit će se više simuliranih točaka fokusa koje će se u bilo kojem trenutku promijeniti prema algoritmu. Klikom na jednu od njih, fokus će ostati samo na toj stavci.

Prirodno postoje i ograničenja. Primjerice rubovi su ponekad “probušeni” i najviše se može snimiti 1080p 30p video. Ali omogućeno je Dolby Vision HDR kodiranje.

U intervjuu s glavnim urednikom TechCruncha, Appleov dizajner Johnnie Manzari, naglasio je da “načina filmskog efekta” nije nastao preko noći. Dizajnerski tim razgovarao je s mnogobrojnim snimateljima svjetske klase i pogledao veliki broj filmova. Potom su blisko surađivali s direktorima fotografije i prvim asistentima kako bi bolje razumjeli promijene žarišnih točaka, odnosno uobičajen jezik u filmskoj industriji.

Eto, možda “način filmskog efekta” nema za mnoge korisnike neko bitno značenje, ali nema sumnje, zanimljiv je alat koji može potaknuti kreativnost.

Više... Vaš Komentar Top
Zašto mobilni telefoni sve manje koriste metalna kućišta?

Datum objave 28.09.2021

Zašto mobilni telefoni sve manje koriste metalna kućišta?

Zašto mobilnitelefoni sve manje koriste metalna kućišta

Staklena kućišta su dalje IN, plastična opet u trendu, a metalna potpuno nestaju. Zašto je to tako? Postoje tri glavna razloga.

Diferencijacija dizajna

U ovo doba homogenog prednjeg dizajna, uskih okvira oko zaslona, rupica i ureza, stražnja staklena strana omogućava da svaka tvrtka postigne diferencijaciju dizajna i atraktivniji izgled. Mogu se koristiti različiti postupci za postizanje gradijenta, posebnih boja, teksture, iluzija pa čak i prozirnosti. Kada takav uređaj držite u ruci jednostavno se osjeća kao luksuzni proizvod, a svi vole luksuzne proizvode, čak i ako je to samo iluzija.

Bežično Qi punjenje

Bežično Qi punjenje je mainstream. Decentraliziralo se od flagshipa do srednjeg raspona uređaja. Osim toga, bežično obrnuto punjenje malih uređaja kao što su slušalice i pametni satovi postaje sve atraktivnije. Ali, QI tehnologija telefona nije kompatibilna s metalnim kućištem.

Koji je razlog? Za bežično punjenje koristi se magnetska indukcija u prijenosu energije iz zavojnice odašiljača na vanjskoj strani telefona do zavojnice prijemnika u kućištu. Problem je taj što i metalno kućište prilikom punjenja inducira električnu struju.

Međutim, nema snagu odašiljača, pa se umjesto toga zagrijava i “blokira” magnetsku energiju prije nego što uspije doći do zavojnice prijemnika unutar telefona. Upravo se isti proces događa kada stavite metalni lonac na indukcijsku ploču štednjaka.

Problem je rješiv rezonantnom induktivnom tehnologijom punjenja. Omogućuje punjenje bez zagrijavanja metala i malo duži raspon punjenja, no, proizvođači pametnih telefona ju ne koriste. Možda i hoće.

Antene

Staklo, poput plastike, omogućuje da radio valovi prolaze prilično lako. To znači da primarne LTE ili 5G antene, mogu se diskretno implementirati u uređajima, bez širokih i nespretnih izreza u okvirima, što je slučaj kod uređaja metalnih kućišta.

Također treba imati na umu da antene ne funkcioniraju samo kao samostalne “antene” u tradicionalnom smislu, već postoji snažna interakcija s ostatkom telefona. U tom smislu staklo ima opet prednost. Posljednje, i ništa manje bitno, i NFC funkcija zahtijeva staklo/plastičnu stražnju stranu ili barem rezerviranu jednu RFID antenu.

Eto, ako ste ljubitelj metalnih kućišta telefona, sve teže će te u skorije vrijeme vidjeti jedan takav pametan telefon.

Kada stopa od 120, 90 i 60 Hz osvježavanja zaslona mobitela ima smisla?

Osvrt: Dilema i budućnost kamera ispod ekrana mobitela

Negativne strane

Korištenje stakla povećava cijenu samog telefona. Ova stakla za izradu kućišta nisu jeftina poput onog od kojeg su izrađene čaše koje kupite u Lidlu ili Offertissimi, već posebna ultra prozirna stakla i kompoziti niske ekspanzije poput Gorilla Glassa.

Od negativnih strana treba istaknuti da je staklo klizavo i rizik pucanja vrlo visok. Uz malo nespretnosti vaš mobilni uređaj leti na pod, a tada osim na ekranu oštećenja i puknuća mogu biti vidljiva i na stražnjem panelu, ili imati katastrofu na obje strane. Također staklo je sklono ogrebotinama. Ako nisu na prvi pogled vidljive u kratkom vremenu bit će sigurno mikro ogrebotina.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku? Ako ne, što čekate?! 

Više... Vaš Komentar Top
Rastavljeni iPhone 13 mobiteli pokazuju veća poboljšanja

Datum objave 28.09.2021

Rastavljeni iPhone 13 mobiteli pokazuju veća poboljšanja

Rastavljeni iPhon 13 mobiteli pokazuju veća poboljšanja

Serija mobitela iPhone 13 službeno je lansirana 24. rujna. Osim prvim kupcima stigli su u ruke mnogobrojnim recenzentima. Među njima su i oni koji ih vole rastavljati do najsitnijih detalja.
Tako već sada sada imamo na webu tonu fotografija i opisa kako mobiteli  izgledaju iznutra i što se promijenilo.

iFixit_iphone13

iPhone 13 Pro

Kao i iPhone 13 i mnogi prethodni modeli, iPhone 13 Pro je zapečaćen ljepilom. Niz kabela ponovno je postavljeno na lijevu stranu kućišta. Kabeli su spojeni na ploču koja se nalazi unutar kućišta. Baterija  oblika slova L ima nazivni kapacitet 2.095 mAh, a izmjereni kapacitet je 12,11 Wh. Za usporedbu, prošlogodišnji iPhone 12 Pro imao je bateriju od 10,78 Wh.

Kako bi se smanjila veličina “šiški” iPhonea, ovogodišnji TrueDepth prihvaća kompaktniji dizajn i modul je  postavljen između prednje i infracrvene kamere.  I oblik zvučnika se promijenio iz pravokutnika u kvadrat. Novost je da se nalaze  u kućištu umjesto na zaslon telefona kao u slučaju prošlogodišnjeg modela.

Sa stražnje strane niz tri kamere iPhone 13 Pro veći je od iPhone 12 Pro. Konačno, čini se da je haptički motor iPhonea 13 Pro manji od onog u iPhoneu 12 Pro.

iPhone 13 i iPhone 13 mini

Također je poznati zviždač Sonny Dickson na svom je Twitter računu pokazao fotografije rastavljanja iPhonea 13 i iPhonea 13 mini. Na njima je vidljivo da su Taptic Engine unutar iPhonea 13 u donjem lijevom položaju manji od prethodne generacije.

Sonny Dickson (1)

Procjenjuje se da je redizajn uglavnom posljedica potrebe za ostavljanje više prostora za ugrađenu bateriju. Ona sada zauzima više od polovice prostora u telefonu.

Sonny Dickson (2)

Još jedna bliža slika rastavljanja, pokazuje Face ID modul na vrhu kamere (dopuštajući sužavanje udubljenog područja zaslona) i  pomaknut prednji objektiv lijevo od modula kamere. Ali pomaknute su Dot projekcija i IC objektiv u desno, dok je slušalica do gornjeg okvira.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!

Više... Vaš Komentar Top
XPG predstavlja DDR4 RGB memorijski modul SPECTRIX D50 s certifikatom ROG

Datum objave 27.09.2021

XPG predstavlja DDR4 RGB memorijski modul SPECTRIX D50 s certifikatom ROG

XPG predstavlja DDR4 RGB memorijski modul SPECTRIX D50 s certifikatom ROG

XPG, pružatelj sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, predstavlja DDR4 RGB memorijski modul SPECTRIX D50 s certifikatom ROG.  DDR4 RGB memorijski modul koji je certificirao brend Republic of Gamers (ROG) posebno je konfiguriran za rad s matičnim pločama ROG za beskompromisne performanse u igrama. Podržava i Intel XMP za jednostavno overclockiranje i nudi RGB osvjetljenje za dojmljivo uživanje u igračkim naslovima.

DDR4 RGB memorijski moduli SPECTRIX D50 s certifikatom ROG prošli su stroge ROG-ove testove overclockiranja i kompatibilnosti, osiguravajući optimalne performanse s matičnim pločama ROG Intel DDR4. To znači da korisnici proizvoda ROG mogu uživati u performansama do 3600 MHz i 5-postotnom unaprjeđenju takta bez bojazni oko kompatibilnosti. DDR4 RGB memorijski moduli SPECTRIX D50 s certifikatom ROG kompatibilni su i s matičnim pločama koje podržavaju Intel XMP 2.0 za lako overclockiranje bez potrebe za odlaskom u BIOS.

Moduli SPECTRIX D50 s certifikatom ROG imaju programibilno RGB osvjetljenje koje se može lako kontrolirati putem aplikacije ROG AURA SYNC.  RGB osvjetljenje usklađeno je s diskretnim i elegantnim dizajnom modula koji karakteriziraju jednostavni obrisi i čiste linije.

DDR4 RGB memorijski moduli SPECTRIX D50 s certifikatom ROG načinjeni su od čipova velike kvalitete pa nude maksimalnu kvalitetu i pouzdanost. Za dodatno ugodno korištenje, modul dolazi s doživotnim jamstvom. DDR4 RGB memorijski moduli SPECTRIX D50 s certifikatom tvrtke ROG bit će dostupni u dvokanalnom kompletu (2 x 8 GB).

Više... Vaš Komentar Top
Google proširuje značajke Pixela na druge Android telefone

Datum objave 27.09.2021

Google proširuje značajke Pixela na druge Android telefone

Google proširuje značajke Pixela na druge Android telefone

Google je najavio da će donijeti brojne značajke Androida koje su bile ekskluzivne za Google Pixel svim korisnicima.

Nove (stare) Google Android značajke uključuju:

  • Project Activate, aplikacija koja pomaže osobama s invaliditetom da lakše komuniciraju s ljudima oko sebe
  • Google pomoćnik podržava podsjetnike, poput “Hej Google, podsjeti me da svako jutro zalijem biljke”.
  • Pohrana fotografija i videozapisa u mapu zaštićenu lozinkom. Izvorno dostupno samo na Pixelu.
  • Gboard dodaje značajku automatskog lijepljenja teksta prema vrsti (pametni međuspremnik). Primjerice kopiranje teksta koji ima i adresu i telefonski broj ili lijepljenja posljednjeg snimljenog zaslona koji ste upravo snimili.
  • Gboard će pokušati pogoditi rečenicu koju biste željeli upisati (pametno sastavljanje) i ako vam odabir odgovara potrebno je samo povući i prijeći prstom po razmaknici za potvrdu.
  • Dijeljenje u blizini: Dodana je mogućnost da bilo tko vidi naš telefon. Možete odabrati sve, kontakte, nikoga za dijeljenje.

Jeste li se pretplatili na naš YouTube PC Ekspert TV kanal?  Pratite li nas na Facebooku  ili  glavnog  urednika na Twitteru ? Ako ne, što čekate?!   

 

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Torrent trackeri (NE tražite pozivnice ovdje!)

Objavljeno prije 4 minute

Vanjski (eksterni) HDD-ovi i kućišta od 3.5"

Objavljeno prije 7 minuta

Dobra klima

Objavljeno prije 11 minuta

Aparat za kavu/espresso

Objavljeno prije 36 minuta

Automobili

Novosti

OnePlus Nord 4 u monolitnom metalnom kućištu

OnePlus Nord 4 je opcija za one koji žele kvalitetan pametni telefon s modernim dizajnom, snažnim performansama i dugotrajnom baterijom. Uz to, pristupačna cijena ga čini još privlačnijim. OnePlus Nord 4 se ističe monolitnim metalnim dizajn... Pročitaj više

Kaspersky zatvara američku podružnicu i otpušta zaposlenike

Kaspersky će zatvoriti svoju američku podružnicu i otpustiti zaposlenike nakon što su SAD u lipnju zabranili prodaju njihovih proizvoda zbog navodnih veza s ruskom vladom i rizika od curenja podataka. Zabrana, koja stupa na snagu 29. rujna,... Pročitaj više

Micron predstavlja Crucial P310: Najbrži M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD za potrošače

Micron je najavio lansiranje Crucial P310, najbržeg potrošačkog M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD-a, dizajniranog za ubrzanje pristupa podacima u gaming ručnim uređajima, ultra tankim prijenosnim računalima i mini računalima. Crucial P310 nudi do... Pročitaj više

MediaTek predstavlja Dimensity 7350 za pametne telefone srednje klase

MediaTek je najavio Dimensity 7350, koji bi pametnim telefonima srednje klase trebao pružiti vrlo visoke performanse. MediaTek Dimensity 7350 ima osmojezgrenu konfiguraciju i proizveden je pomoću TSMC-ovog 4nm proizvodnog procesora druge ge... Pročitaj više

Zašto PS5 ima bolju tendenciju igranja igara od moćnije Xbox Series X?

Kako deveta generacija konzola ulazi u četvrtu godinu, jedno pitanje ostaje neodgovoreno: Kako Sonyjeva PS5 konzola redovito nadmašuje Microsoftov Xbox Series X koji ima mnogo snažnije hardverske specifikacije? Microsoftova vodeća konzola X... Pročitaj više

Sve novosti