Pokazuju li Facebook i Twitter znakove da su zastarjeli?

Datum objave 15.11.2022 - Sanja Ledinek

Pokazuju li Facebook i Twitter znakove da su zastarjeli?

Pokazuju li Facebook i Twitter znakove da su zastarjeli?

Pokazuju li Facebook i Twitter znakove da su zastarjeli

Twitter i Facebook nakon dugog razdoblja snažnog razvoja su u silaznoj putanji. Možda bolje reći kaotičnoj.

U samo nekoliko dana 11 000 zaposlenika u Facebooku i 7 500 u Twitteru primilo je rješenja o otkazu u sklopu masovnog otpuštanja osoblja. Iako su ove platforme vrlo različite u mnogim aspektima, uzrok otpuštanja je isti: pad prihoda od oglašavanja. Prema analitičarima, ovaj uzrok prijeti opstanku dviju društvenih mreža koje dominiraju svijetom već gotovo dva desetljeća. Također su obje mreže dobile moćnu konkurenciju poput TikToka i novopečenim aplikacijama poput BeReala, koja uspijevaju privući Gen-Z generaciju.

U svojoj objavi je Mark Zuckerberg ukazao da je očekivao snažan rasta Facebooka nakon pandemije, ali nažalost, ‘san’ o virtualnom svemiru (metaverzum) i dalje troši novac. Uz to je Apple nadogradio operativni sustav iPhonea kako bi korisnicima omogućio uklanjanje značajke praćenja aktivnosti i tako ohladio interes oglašivača prema Metinim društvenim mrežama.

S druge strane, Twitter je oduvijek morao pokušavati zaraditi i prije nego što ih Elon Musk kupio, društvena mreža je već bila u ekonomskim problemima. Mnogi su oglašivači razmišljali da se povuku što sada i čine, zbog hiper rasta trolova i drugih lažnih računa. Uz to, budući da je Twitter omogućio način izražavanja da svatko može reći bilo što drugima i stvorio ogroman broj tviteraša koja vjeruje da zaslužuju se izražavati bez cenzure i minimalno komunikacijske kulture, odlaze i dugogodišnji korisnici.

Eto, obzirom na sva ova trenutna zbivanja oko Facebooka i Twittera, vjerojatno sada mnogi osjećaju da bi njihova era mogla završiti. Osobito za Twitter. Ali nekako vjerujemo da će Twitter pronaći put naprijed iako bi mogao biti poprilično naporan.

Više... Vaš Komentar Top
Nemojte još ažurirati računala na Windows 11 22H2! Microsoft priznaje: igranje igrica će se zamrznuti

Datum objave 15.11.2022

Nemojte još ažurirati računala na Windows 11 22H2! Microsoft priznaje: igranje igrica će se zamrznuti

Nemojte još ažurirati računala na Windows 11 22H2

Samo nekoliko tjedana otkako je dostupno najnovije ažuriranje Windows 11 22H2 korisnici su prijavili niz problema nakon nadogradnje svojih računala. Među njima su Windows Hello, ispis na pisače, pojava plavih ekrana, smanjenje performansi prilikom kopiranja velikih datoteka preko SMB -a, problemi u radu Nvidia GPU-a  itd. Sada se opet mnogobrojni korisnici žale na padove FPS-a, zastajkivanja i druge greške tijekom sesija igranja. Microsoft je svjestan problema i priznaje da neke igre i aplikacije “mogu raditi sporije od očekivanog ili se zamrznuti na Windows 11 22H2.”

Prema Microsoftu , problem je u nepredviđenom aktiviranju performansi GPU funkcije za otklanjanje pogrešaka u nekim aplikacijama i igrama. Nisu specificirali što točno pokreće ove značajke u izvedbi osim da je svrha pomoći u koordinaciji optimizacije igre. U međuvremenu su obustavili push ažuriranja za pogođene uređaje, podsjećajući igrače i korisnike Windowsa 11 da u međuvremenu ne ažuriraju ručno operativni sustav na verziju 22H2. Također izjavljuju da rade na zakrpi koja će riješiti problem.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft Office testira nove značajke za Android telefone

Datum objave 15.11.2022

Microsoft Office testira nove značajke za Android telefone

Microsoft Office testira nove značajke za Android telefone

Prema službenom Microsoft Office Insiders blogu, u tijeku je testiranje nove funkcije izravnog umetanja fotografije s mobitela za web verzije Worda i PowerPointa.

Sada kada su svi navikli fotografirati svojim mobilnim telefonima, Ova Microsoftova nova značajka olakšava proces uvoza fotografija s mobitela u Office dokumente. Prema koracima koje je objasnio Microsoft, sve dok kliknete Insert” → Picture → Mobile Device u web verziji Worda ili PowerPointa, Office će povezati mobilni telefon pomoću QR koda i fotografije iz mobilnog telefona se lako mogu umetnuti.

PROČITAJTE JOŠ

Microsoft predstavlja Outlook Lite za Android

Microsoft predstavio Office Online

Treba napomenuti da mobilni telefon se najprije mora sinkronizirati s računalom, a aplikacija “Connect to Windows” mora preuzeti i instalirati. Za sada je predviđeno da funkcija bude primjenjiva samo na Android mobilne telefone.

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek Pentonic 1000 SoC podržava do 4 HDMI 2.1 priključka

Datum objave 15.11.2022

MediaTek Pentonic 1000 SoC podržava do 4 HDMI 2.1 priključka

MediaTek  Pentonic 1000 SoC podržava do 4 HDMI 2.1 priključka

MediaTek Pentonic 1000 SoC bit će prisutan u novim Smart TV proizvodima od 2023. godine. S 4 HDMI 2.1 priključka novi televizori koji koriste Pentonic 1000 SoC mogu lako zadovoljiti sve potrebe korisnika, uključujući gamere. Više HDMI priključaka omogućuje izravno priključivanje uređaja kao što su soundbar, AV prijemnik, Xbox Series X, PS5, itd. bez potrebe za korištenjem adaptera ili razdjelnika.

Ovaj SoC podržava i 4K na 120 ili 144 Hz ovisno o korištenoj tehnologiji panela. Kompatibilan je s VRR, ALLM i Dolby Vision 4K zahvaljujući tehnologiji Dolby Vision IQ Precision Detail. Značajka je trenutno dostupna samo za najbolje LG televizore.

PROČITAJTE JOŠ

MediaTek Dimensity 9200 5G – donosimo sve bitne detalje platforme

Stiže Android CPU King! Asus ROG Phone 6D s čipom iz MediaTeka

MediaTek objavljuje Pentonic TV čip koji podržava Dolby Vision IQ precizne detalje

Vrijedno je spomenuti da ima ugrađenu tehnologiju procjene/kompenzacije pokreta (MEMC) za umetanje više okvira u sliku nakon obrade i WiFi 6E Low Latency standard. Svi tehnički detalji dostupni su na poveznici proizvođača. 

Više... Vaš Komentar Top
ADATA LEGEND 960 MAX PCIe 4.0 SSD

Datum objave 15.11.2022

ADATA LEGEND 960 MAX PCIe 4.0 SSD

LEGEND_960_MAX

LEGEND 960 MAX koristi PCIe 4.0 sučelje u skladu s NVMe 1.4 standardima. SSD ima visoke performanse čitanja/pisanja od 7400/6800 MB u sekundi koje su 4 puta veće od standardnih PCIe 3.0 SSD-ova, a kompatibilan je i s PCIe 3.0 platformom. Kada se nosi s mnoštvom intenzivnih zadataka, LEGEND 960 MAX isporučuje nasumične brzine čitanja/pisanja od 750K/630K IOPS-a. Profesionalno dizajniran toplinski konvekcijski efekt koji proizvodi 3D profil radijatora omogućuje dodatnih 40% hlađenja SSD-ova instaliranih na matičnoj ploči i optimalno je rješenje za vrlo složene dizajnerske zadatke kao što su 3D animacija, razvoj igara i vizualna virtualizacija.

Više... Vaš Komentar Top
Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.25]

Datum objave 14.11.2022

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.25]

Donosimo još jedan tjedni pregled vijesti iz IT svijeta koji uključuje i 46 minutni video nadolazeće akcijske igre Hogwarts Legacy….

Pixela 7a trebao bi koristiti 90 Hz zaslon

Pixela 7a trebao bi koristiti 90 Hz zaslon

Google Pixel 6a, dobio je dobar odaziv tržišta nakon lansiranja i mnogi kao i nedostatak vide što ne koristi zaslon s visokom stopom osvježavanja. Njegov nasljednik Google Pixel 7a to bi trebao promijeniti omogućujući korištenje novog FHD+ 90 Hz panela tvrtke Samsung.

Vijest dolazi od strane programera, Kuba Wojciechowski, koji je otkrio još neke zanimljive informacije o nadolazećem modelu. Primjerice, izvorno je planirano da Pixel 7a (kodnog naziva “Lynx” ) bude opremljen sa GN1, IMX787 i IMX712 senzoraima koji će činiti modul stražnje kamere. Međutim, GN1 senzor je uklonjen iz koda i sada postoje samo dva senzora, “l10_wide” (IMX787) i “l10_UW” (IMX712). To znači da će glavna kamera Pixela 7a koristiti IMX787 senzor, dok će širokokutna jedinica koristiti IMX712. Osim toga, Pixel 7a će također imati bežično punjenje što prethodnik ne podržavao. Međutim, brzina punjenja je ograničena na 5 W.

Microsoft Office 365 povlači TLS 1.0/1.1 za POP3 i IMAP4

Microsoft Office 365

Microsoft je nedavno objavio da će postupno od 10. prosinca 2022., deaktivirati Transport Layer Security (TLS) 1.0/1.1 za POP3 i IMAP4. To znači da nećete moći koristiti POP3 / IMAP4 protokol za primanje e-pošte. Za nastavak korištenja, odnosno pristup računima e-pošte, bit će potrebno nadograditi sigurnosni protokol na TLS 1.2. verziju za poboljšanu enkripciju.

Ako ne možete ažurirati/nadograditi naslijeđene klijente, Microsoft nudi opt-in krajnje točke koje omogućuju nastavak veza preko TLS 1.0/1.1. Za stare klijente, POP3 mora biti postavljen na pop-legacy.office365.com, a IMAP4 mora biti postavljen na imap-legacy.office365.com.

Eto, preporučujemo da ažurirate i koristite TLS 1.2.

Apple briše 540.000 aplikacija!

apple brise aplikacije

Apple je u travnju ove godine obavijestio programere da će izbrisati sve aplikacije koje nisu u skladu s propisima, ažurirane tri godine ili imaju probleme s greškama. Kao što su i najavili, to su i učinili.

Prema podacima iz trećeg tromjesečja koje je prikupio Finbold, ukupan broj Appleovih aplikacija iznosio je 1,64 milijuna, što je smanjenje od 25 posto u usporedbi s drugim tromjesečjem, što je jednako gubitku od 540.000 aplikacija. Time je sada broj aplikacija u App Store najniži u posljednjih sedam godina.

Također se čini da je ovo brisanje aplikacija utjecalo na prihode Applea, s novim istraživanjem američkog Morgan Stanleyja. Ističu da je App Store generirao 6,9 milijardi dolara u rujnu , što je pad sa 7,2 milijarde dolara prošle godine. Statistika je također otkrila da je broj aplikacija na Google Play Storeu i dalje na prvom mjestu među svim platformama, dosegavši 3,55 milijuna.

PROČITAJTE JOŠ

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.24]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.23]

Tjedni pregled vijesti iz IT svijeta [vol.22]

Šuška se da se vraća RTX 4080 12G preimenovana u RTX 4070 Ti

Šuška se da se vraća RTX 4080 12G preimenovana u RTX 4070 Ti

U rujnu ove godine NVIDIA je objavila RTX 4080 12G grafičku karticu za koju je prvobitno bilo planirano da bude dostupna u studenom. Nakon toga je tvrtka detektirala da njeno imenovanje nije prikladno i time je početak prodaje storniran.

U međuvremenu je Kopite7kimi, poznati zviždač na polju grafičkih kartica objavio da će se RTX 4080 12 GB ipak pojaviti na policama, ali kao RTX 4070 Ti model. Također će biti najavljena najvjerojatnije na CES-u 2023 ili tijekom zasebnog događaja koji se podudara s konferencijom.
Sada nas samo zanima hoće li rebrendirana 4070 Ti zadržati najavljenu cijenu od 899 USD ili će ju Nvidia u konačnici spustiti kako bi bila u skladu s rangiranjem.

Objavljen 46-minutni video akcijske igre Hogwarts Legacy

Sadržaj Hogwarts Legacy igre smješten je u 19. stoljeće, otprilike stotinu godina prije priče o Harryju Potteru, najprodavanijem klasičnom fantastičnom romanu. U biti je adaptacija Harryja Pottera jer igrači će igrati ulogu čarobnjaka koji će istraživati Hogwarts, stvara vlastite napitke i baca čini kako bi postao još postaje moćniji.

Kako bi usmjerili pažnju gejmera prema ovoj akcijskoj igri prije nego što krene u prodaju, producenti Avalanche Software, podružnice Warner Brosa i autori Portkey Games, objavili su 46-minutni video omogućujući pogled na način igranja u igri. Počinje od stvaranja identiteta igrača, nastavlja opsežnim obilaskom kampusa Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry i završava detaljima objašnjenja scena bitke.

Igra je namijenjena za PlayStation 4 i 5, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch i Windows računala. Lansiranje je predviđeno za 10. veljače 2023.

Više... Vaš Komentar Top
Realme 10 s novim izgledom i SoC-om

Datum objave 14.11.2022

Realme 10 s novim izgledom i SoC-om

Realme 10 (1)

Realme 10 se pojavio na nekim tržištima i uskoro bi trebao stići do drugih regija, pa pogledajmo njegove karakteristike.

Samo je 0.15 milimetara deblji od iPhonea 14, mse je 175.5 grama i također zadržava 3.5 mm priključak za slušalice. Zaslon je 6,4-inčni Super AMOLED rezolucije 2400 × 1080 piksela i brzine osvježavanja 90 Hz, uzorkovanja dodirom 360 Hz i vršne svjetline 1000 cd/m².  Podržava 99,8% NTSC raspon boja i 16,7M reprodukciju boja. Kontrast je 4.000.000:1. Za zaštitu je prekriven kaljenim staklom Corning Gorilla Glass 5.

Realme 10 opremljen je MediaTek Helio G99 čipsetom do 2,2 GHz, Arm Mali-G57 MC2 grafičkim akceleratorom, 8 GB RAM-a i 64/128/256 GB UFS 2.2 interne memorije proširive podrškom za microSD karticu. RAM se također može softverski dodatno proširiti za još 8 GB.

Realme 10 (2)

Glavna kamera pametnog telefona uključuje senzor od 50 megapiksela od 1/2,76 inča s otvorom blende f/1,9 i senzor dubine od 2 megapiksela. Omogućuju snimanje noćnih scena i način snimanja na ulici te podržavaju video anti-shock funkciju. Rezolucija prednje kamere, smještene u rupici u gornjem lijevom kutu ekrana, je 16 megapiksela.

Ostali aspek telefona uključuju UltraBoom tehnologiju, Hi-Res audio certifikat koji potvrđuje sposobnost reprodukcije zvuka na frekvencijama iznad 20 kHz, bočno postavljen čitač otiska prsta, podršku samo za 4G mreže, Wi-Fi 802.11ac bežične adaptere, Bluetooth 5.3, dva nano-SIM utora. Osim toga, tu je i NFC modul koji omogućuje beskontaktno plaćanje.

PROČITAJTE JOŠ

Realme najbrže rastući brend 5G pametnih telefona na svijetu

Realme GT2 – recenzija

Implementirana je i podrška za GPS (A-GPS), GLONASS, Beidou i Galileo navigacijske sustave. Uređaj radi na Realme UI 3.0 koji se temelji na Android 12 OS-u. Baterija je kapaciteta 5000 mAh s brzim punjenjem od 33 W.

Cijene

4 GB + 64 GB: 229 USD
4 GB+128 GB: 249 USD
6 GB+128 GB: 269 USD
8 GB+128 GB: 279 USD
8 GB+256 GB: 299 USD

Više... Vaš Komentar Top
MediaTek Dimensity 9200 5G – donosimo sve bitne detalje platforme

Datum objave 14.11.2022

MediaTek Dimensity 9200 5G – donosimo sve bitne detalje platforme

Dimensity 9200  (1)

Dimensity 9200 izgrađen je na TSMC-ovoj drugoj generaciji 4nm procesa.

Dimensity 9200 opremljen je osmojezgrenim CPU-om s Cortex-X3 ultra velikom jezgrom do 3,05 GHz (1MB L2 predmemorije), tri A715 na 2.85 GHz ( L2 od 512 KB svaka jezgra) i četiri A510 na 1.8 GHz (svaka dijeli 512KB L2 predmemorije). Sve jezgre performansi podržavaju čiste 64-bitne aplikacije. Prvi je koji usvaja novu generaciju 11-jezgrenog GPU-a Immortalis-G715 na 981 MHz s hardverskim praćenjem zraka i tehnologijom renderiranja promjenjive brzine za poboljšanje iskustva igranja.

Podržava 8533 Mbps LPDDR5X memoriju i 8-kanalnu UFS 4.0, a multi-loop queue (MCQ) čini prijenos podataka bržim! Integrira MediaTekov AI procesor šeste generacije koji smanjuje potrošnju energije raznih AI aplikacija.

Na popisu specifikacija je Hyper Engine 6.0 gaming engine koji podržava eliminaciju zaostalih sjena u stvarnom vremenu na razini piksela, samnjuje Wi-Fi latenciju za 54 posto, Bluetooth LE Audio latenciju 53ms. MediaTek je također objavio novu tehnologiju prilagodljive kontrole igara (MediaTek Adaptive Game Technology, MAGT), koja može smanjiti potrošnju energije i temperaturu ovisno o samoj igri.

Dimensity 9200 (1a)

Povezivost i komunikacija

5G modem u kombinaciji AI tehnologije održava stabilnu vezu u metroima, vlakovima, podzemnim garažama itd. Osim toga Dimensity 9200 je prvi koji podržava Wi-Fi 7 bežičnu vezu teoretske vršne brzine prijenosa 6,5 Gbps i novu generaciju Bluetooth audio LE Audio. Kada su Wi-Fi i Bluetooth spojeni u isto vrijeme, MediaTek HyperCoex tehnologija hiper-veze pruža jači signal i sprječava smetnje, bilo da se radi o video zapisima ili povezivanju perifernih uređaja za igre.

Dimensity 9200  (3)

ISP

Slikovni processor (ISP) je Imagiq 890, koji podržava RGBW senzore. Kada se snima u HDR ili okruženjima sa slabim osvjetljenjem, omogućava dobiti svjetlije, oštrije i detaljnije fotografije i videozapise. U kombinaciji s APU-om, podržava naprednu inteligentnu semantičku tehnologiju, koristi umjetnu inteligenciju za analizu boje okoline, strukturu i kretanje objekta, oznake slojeva i podešavanje boje.

MediaTek MiraVision 890 dolazi s HDR multi-block slojevitim upravljanjem bojama. Trenu samo vivo top modeli imaju ovo upravljanje s više blokova slično iPhoneu. Primjerice, sustav i fotografije su odvojeni za HDR upravljanje u albumu, a margina svjetline zaslona koristi se za HDR kako bi se napravila svjetla područja još svjetlijima.  Što se tiče zaslona, podržava sklopivi Full HD+ rezolucije s 240 Hz osvježavanjem, WQHD s 144 Hz osvježavanjem i 5K (2,5K×2) s 60 Hz standardnim osvježavanjem.

Dimensity 9200  (2)

PROČITAJTE JOŠ

MediaTek smanjio narudžbe čipova 7nm i 6nm procesne tehnologije

MediaTek predstavio Dimensity 930 koji po prvi put podržava Imagination GPU rješenje

MediaTek objavio dokumente za 6G naprednu implementaciju sljedeće komunikacijske generacije

Od ostalih specifikacija vrijedno je spomenuti  24bit/192KHz audio kodek visoke razlučivosti i UltraSave tehnologiju za uštedu energije  koja je sada proširena s 5G veza na Wi-Fi, donoseći potpunije komunikacijsko rješenje niske potrošnje.

Prvi pametni telefon s Dimensity 9200, trebao bi biti pod markom vivo. Konkretan model još nije najavljen, ali se očekuje se da će to biti vivo X90 koji će biti lansiran krajem studenog. Osim toga, OPPO, Honor, ASUS i druge kompanije lansirati će nove telefone opremljene Dimensity 9200 u bliskoj budućnosti.

Više... Vaš Komentar Top
Godeal24 Crni petak konačno stiže! Doživotna licenca Officea 2021 i originalni Windowsi 10 već od 5,62 €! Još PC softvera s popustom do 62%!

Datum objave 14.11.2022

Godeal24 Crni petak konačno stiže! Doživotna licenca Officea 2021 i originalni Windowsi 10 već od 5,62 €! Još PC softvera s popustom do 62%!

Čekate li Crni petak da kupite svoju omiljenu robu? Ne samo da postoje Black Friday popusti na odjeću, kozmetiku, namještaj itd., već vas očekuju i računalni softveri s ogromnim popustima. Ako imate novo računalo ili želite nadograditi svoje staro računalo, ne propustite Godeal24 Crni petak, jeste li spremni?

Ako trebate ažurirati Office paket, sada ga nemojte propustiti. Najnovija verzija Officea 2021 Pro, s izvornom cijenom od 439,99 USD, samo je 24,25 € na rasprodaji Crnog petka u Godeal24 shopu! Ovo je već najniža cijena godine, ako je propustite, morat ćete pričekati još godinu dana da dobijete tako nisku cijenu! Ako kupite paket Office 2021 Pro za 5 PC-a, popust je još veći, već od samo 13,05 € po PC!-u Tu je i verzija Officea za MAC uz popust do 62%! Ne brinite zašto je cijena tako niska, Godeal24 jamči 100% originalnost, Godeal24 je vrlo sigurna platforma za prodaju softvera, trebate samo kupiti aktivacijski ključ softverske licence od Godeal24, a zatim ga preuzeti sa službene web stranice softvera i aktivirajte ga s aktivacijskim kodom, tako da je softver koji koristite 100% siguran i originalan! Tijekom instalacije i korištenja Godeal24 pruža 24/7 tehničku podršku i obećava doživotnu uslugu nakon prodaje! Podijelite ovu ponudu s obitelji i prijateljima!

221109-720p-gd24-€

Ograničene količine! Originalni MS Office 2021 od 13.05€

Kupite originalne Windows 10 Pro od 5.62€!

62% popusta na pakete i još MS Office verzija (kupon kod “SGO62″)

62% popusta MS Office za MAC (kupon kod “SGO62″)

Do 50% popusta na još verzija Windowsa! (kupon kod ” SGO50″)

>>>Pogledajte još 

Još računalnih alata: Najbolje cijene, najbolji proizvodi!

Još alata>>>

Kako platiti?

>Idite na stranicu za naplatu, nastavite kao gost (ili kreirajte račun), a zatim ispunite “Informacije o naplati”.

godeal24_narudzba_1

> Odaberite “CWALLETCO” u ovom koraku i kliknite Nastavi (Continue)

godeal24_narudzba_2

> Molimo potvrdite svoju narudžbu i klikinite Naruči (Place Order)

godeal24_narudzba_3

 > Tada će vas prebaciti na ovu stranicu gdje birate način plaćanja.

godeal24_narudzba_4

> Na kraju, odaberite PayPal za izvršavanje naplate.

godeal24_narudzba_5

Pouzdanost Godeal24 shopa u potpunosti se ogleda u dobrom online ugledu koji uživa i u mnogim pozitivnim recenzijama na TrustPilotu, gdje je tvrtka ocijenjena kao “izvrsna i odlična” u 98% recenzija. To je zbog kvalitete kupovnog iskustva i brojnih prednosti koje nudi trgovina: uz mogućnost odabira između mnogih originalnih proizvoda uz popuste do 90%, digitalna dostava omogućit će vam da svoj softver dobijete izravno na svoju adresu e-pošte u roku od nekoliko sekundi od kupnje. To je vrlo pogodan način dostave za kupca.

Godeal24 obećava 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu uslugu nakon prodaje, možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Noctua NA-IS1

Datum objave 10.11.2022

Noctua NA-IS1

noctua_na_is1

Noctua je danas predstavila svoje nove NA-IS1 usisne bočne odstojnike za aplikacije usisnog ili “pull” tipa gdje ventilatori uvlače zrak kroz prepreke kao što su rešetke, perforirane ploče, mrežaste ploče, filtri ili radijatori. Pomicanjem ventilatora od prepreke, NA-IS1 može značajno smanjiti turbulencije dotoka i time pomoći u poboljšanju akustike i performansi. Osim toga, Noctua je također predstavila komplet antivibracijskih brtvi NA-SAVG2 za korištenje ventilatora od 140 mm na radijatorima za vodeno hlađenje ili drugim aplikacijama koje imaju koristi od čvršćeg brtvljenja s ventilatorom. Cijena odstojnika je 14,90 €, a brtvi 9,90 €.

Više... Vaš Komentar Top

Novosti

LG zatvara ranjivosti koje su omogućile preuzimanje webOS televizora

Pametni televizori također se mogu hakirati! Antivrusna softverska tvrtka Bitdefender otkrila je četiri ranjivosti u LG webOS-u 4, 5, 6 i 7, operativnim sustavima za više modela pametnih televizora. Spominje se nekoliko specifičnih verzija... Pročitaj više

Google otkrio minimalne standarde za AI telefone

Ulazimo u doba AI telefona, a kapacitet radne memorije (RAM) postaje ključni faktor. Prema Seang Chauu, potpredsjedniku softvera u Googleovim proizvodima i uslugama, 8 GB RAM-a je samo minimalni standard za sprječavanje usporavanja AI znača... Pročitaj više

Qualcomm predstavio mikroenergetske Wi-Fi čipove i robotsku platformu RB3 Gen 2

Qualcomm je lansirao dva nova proizvoda: QCC730 mikroenergetski Wi-Fi čip i robotsku platformu RB3 Gen 2. Prema Qualcommu, QCC730 je dvopojasni Wi-Fi čip s vrlo niskom potrošnjom energije namenjen uređajima Interneta stvari (IoT). Omogućava... Pročitaj više

RTX 5090/5080 grafičke kartice bit će predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine

Prema izvješćima tajvanske web stranice United Daily News, Nvidijine grafičke kartice serije RTX 50 u novoj postavi nazvanoj po Davidu Blackwellu, trebale bi biti predstavljene u četvrtom tromjesečju ove godine. To je potvrdio i poznati Nvi... Pročitaj više

Meta od svibnja širi raspon označavanja "Made with AI"

Meta više ne teži uklanjanju određenih sadržaja generiranih umjetnom inteligencijom kojima bi se moglo manipulirati. Nova politika, temeljena na preporukama Nadzornog odbora, od svibnja će signalizirati korisnicima da pred sobom imaju datot... Pročitaj više

Sve novosti