Rođen App Store za AI chatbotove!

Datum objave 12.01.2024 - Sanja Ledinek

Rođen App Store za AI chatbotove!

Rođen App Store za AI chatbotove!

Rođen App Store za AI chatbotove!  (1)

OpenAI službeno pokreće GPT Store u web i mobilnoj verziji za korisnike koji plaćaju (ChatGPT Plus), timove i tvrtke (enterprise.) Ovaj potez ne samo da će im donijeti više prihoda, već se također nadaju da će iskočiti ispred konkurenata.

Prema Open AI, GPT Store već ima više od 3 milijuna modificiranih verzija ChatGPT-a.

Rođen App Store za AI chatbotov_glavno_sucelje (2)

Glavno sučelje GPT trgovine – klikom u gornji lijevi kutu na “istražite GPT-ove” ulazi se u trgovinu.

Slično kao i u Appleovom App Storeu, najpopularniji chatbotovi mogu se vidjeti na rang listi, a korisnici ih mogu pretraživati prema sljedećim kategorijama.

 • Odabrane istaknute aplikacije ovaj tjedan
 • U trendu ( najpopularniji verzije)
 • GPT-ovi koje je izradio ChatGPT tim

Osim toga, GPT-ovi su također podijeljeni u potkategorije kao što su “Pisanje”, “Produktivnost”, “Istraživanje i analiza”, “Programiranje”, “Obrazovanje” i “Stil života”.

Analitičari vjeruju da ovaj potez  s GPT Store može pomoći i programerima da značajno smanje razvojni prag za izvorne AI aplikacije te ubrzaju implementaciju korporativnih izvornih aplikacija.

Rođen App Store za AI chatbotove!  (3)

U isto vrijeme, OpenAI je najavio da će pokrenuti program dijeljenja prihoda s programerima u prvom kvartalu ove godine. Oni će biti plaćeni na temelju interakcija korisnika s njihovim chatbotovima, ali tvrtka još nije podijelila detalje o tome kako će to izgledati u praksi. Za sprječavanje zlouporabe mehanizma dijeljenja dobiti, OpenAI će razviti dodatne metode evaluacije kako bi spriječio plagijat i druga ponašanja Također, OpenAI je istaknuo da se programeri moraju složiti s ažuriranom politikom korištenja OpenAI-ja i smjernicama marke GPT kako bi osigurali da njihov GPT ispunjava zahtjeve prije nego što ispune uvjete za uvrštavanje na GPT Store, te izvršiti potvrdu identiteta.

Kako koristiti glasovni chat ChatGPT na Androidu i na iOS-u

Ako se ChatGPT ponovno sruši, imate Claude

Ovo su neke ChatGPT zlonamjerne aplikacije i domene dizajnirane za krađu podataka

ChatGPT ima veliku nadogradnju: može vidjeti, čuti i govoriti

Rođen App Store za AI chatbotove!  (4)

Svakako treba spomenuti da je OpenAI pokrenuo novu pretplatu namijenjenu timovima od oko 150 ljudi koji mogu pristupiti GPT-4, DALL-E 3, OpenAI naprednoj analitici podataka. Jedan od vrhunaca ChatGPT tima je da korisnici mogu izgraditi i dijeliti GPT prema svojim potrebama, što je prilagođena aplikacija temeljena na OpenAI modelu generiranja teksta AI. Nije potrebno iskustvo kodiranja, a korisnici mogu odabrati jednostavan ili složen GPT na temelju svojih potreba. Na primjer, GPT može unijeti vlasničku bazu kodova tvrtke kako bi programeri mogli provjeriti stil kodiranja ili generirati kod koji se pridržava najboljih praksi.

Ova ChatGPT Team pretplata košta 30 USD mjesečno po korisniku ili 25 USD ako se plaća godišnje.

Više... Vaš Komentar Top
Kina tvrdi da je uspješno provalila Appleov AirDrop

Datum objave 12.01.2024

Kina tvrdi da je uspješno provalila Appleov AirDrop

Kina tvrdi da je uspješno provalila Appleov AirDrop

Prema Bloombergu, Appleovu značajku AirDrop navodno je probila kineska vladina organizacija, omogućujući vlastima da identificiraju pošiljatelje koji dijele “neželjeni sadržaj”.
Metoda zaobilaženja enkripcije nazvana “tehnološkim otkrićem”, omogućuje vlastima da identificiraju pošiljatelje neželjenih informacija.

Iako Apple reklamira protokol kao siguran jer bežična veza koristi enkripciju Transport Layer Security (TLS), ali Pekinški općinski ured za pravosuđe (BMBJ) kaže da je pronašao način kako zaobići enkripciju protokola, kako bi se dobili telefonski brojevi i e-mailovi korisnika koji dijele sadržaj putem Airdropa. Kineske vlasti ne taje da poduzimaju ove mjere kao dio širih napora za sprječavanje širenja nepoželjnog sadržaja. Navodno je policija već identificirala i uhitila brojne osumnjičene koji su koristili ovu metodu, ali detalji nisu objavljeni.

Nije poznato je li ovu metodu hakiranja AirDrop-a prije koristila neka vladina agencija, ali ovo nije prvi put da je otkrivena ranjivost. U travnju 2021. njemački su objavili da se mehanizam međusobne provjere autentičnosti, koji potvrđuje da se primatelj i pošiljatelj nalaze u imeniku onog drugog, može koristiti za otkrivanje privatnih informacija. Apple je bio obaviješten o ovoj ranjivosti još u svibnju 2019., ali je očito nije popravio.

Ako možda niste upoznati, Apple je ograničio upotrebu Airdropa na uređajima u Kini u studenom 2022 na “Samo kontakte”, a opcija za “Sve” ograničena je na 10 minuta. Lansiranjem iOS-a 16.2, proširio je ova ograničenja na sve korisnike diljem svijeta, a to su učinili zapravo kako bi se smanjilo širenje spam sadržaja na prepunim mjestima kao što su trgovački centri i zračne luke.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2024: AFEELA električni automobil pokazao snagu suradnje Honde i Sonyja

Datum objave 12.01.2024

CES 2024: AFEELA električni automobil pokazao snagu suradnje Honde i Sonyja

Sony Honda Afeela (1)

Na prošlogodišnjem CES-u, prototip modela električnog luksuznog automobila pod nazivom AFEELA, nastao u suradnji sa Hondom, privukao je priličnu pažnju. Ove je godine Sony ponovno pokazao napredak u istraživanjima i demonstrirao nove tehnologije za ovu robnu marku automobila.

AFEELA ima dužinu 4,9 metara, što je negdje između BMW-a serije 3 i serije 5, dok je međuosovinski razmak 2,99 metara. Automobil je opremljen zračnim ovjesom u sva četiri kuta, s dvostrukim sprijeda i multi-link stražnjim ovjesom, te kotačima od 21 inča.

Sony Honda Afeela (2)

Može se vidjeti da AFEELA ima redizajnirani dizajn prednjeg i stražnjeg branika koji je lakši od prethodnih verzija. U isto vrijeme, detalji kao što su sustav osvjetljenja, retrovizori, stražnji spojler, prozorsko staklo ili drugi detalji imaju određeno savršenstvo.

Što se tiče interijera, ističe se instrument ploča s ultra širokim zaslonom koji se proteže preko cijele armaturne ploče. Značajno, vozač će moći prilagoditi sučelje zaslona poput onog na igraćoj konzoli PlayStation – poznatom tehnološkom proizvodu samog Sonyja. Uz to SHM ( Sony Honda Mobility tim), surađivao je s Epic Games na razvoju informacijsko-zabavnog sustava u vozilu koji koristi Unreal Engine 5.3 čip. Ovaj sustav pruža vozaču složenu 3D kartu s virtualnom stvarnošću za upute. U međuvremenu, glasovni asistent koji se razvija u suradnji s Microsoftom, koristit će generativnu AI tehnologiju.

Kada smo već kod AI tehnologije, u Sony Hondinoj primjeni AI tehnologije je Vision Transformer, sustav koji može prikupljati – percipirati – i obrađivati podatke u stvarnom vremenu na temelju podataka kamere i senzora vozila, iz kojih se mapiraju ili predviđaju putovanja situacije za poboljšanje sigurnosti ili performansi ADAS sustava.

Sony Honda Afeela (3)

U skladu s navedenim, samim električnim automobilom prilikom demonstracija u svrhu predstavljanja tehnologije”, upravljalo se na pozornici s pomoću kontrolera PlayStation DualSense za PS5.

Kao i mnogi nadolazeći električni automobili, AFEELA je opremljena nizom kamera/ senzora koji će služiti značajkama automatizirane vožnje. Slat će središnjem procesoru različite formate slike, a računalni sustav će ih analizirati i stvoriti kartu od 360 stupnjeva za panoramski pogled, čak i simuliran odozgo. Baterija od 91 kWh (podržava brzo punjenje do 150 kWh) pokreće električni motor na svakoj osovini, sa ukupno 483 konjske snage. Navodno može ubrzati od 0-100 km/h za 4,8 sekundi i postići maksimalnu brzinu od 240 km/h.

SHM planira početi primati narudžbe za AFEELA 2025. i isporučivati vozilo u SAD od 2026., proizvedeno u Ohiju, SAD.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2024: brzi pregled noviteta i tehnoloških trendova [2]

Datum objave 12.01.2024

CES 2024: brzi pregled noviteta i tehnoloških trendova [2]

ces-2024-naslovnica_intro1

CES 2024, Las Vegas, dan drugi…

NVIDIA demonstrirala G-SYNC Pulsar tehnologiju

NVIDIA demonstrirala G-SYNC Pulsar tehnologiju

NVIDIA je demonstrirala značajku koja će se pojaviti u ovogodišnjim novim G-SYNC monitorima, pod nazivom G-SYNC Pulsar.

Nadogradnja je tehnologije promjenjive brzine osvježavanja (VRR) koja ne samo da pruža iskustvo bez zastajkivanja i glatke pokrete, već također koristi tehnologiju stroboskopa promjenjive frekvencije. NVIDIA kaže da korisnici više ne moraju birati između glatkog varijabilnog osvježavanja i veće jasnoće pokreta ultra-low motion blur (ULMB), jer G-SYNC Pulsar kombinira najbolje od oba svijeta kako bi korisnicima pružila izvrsno iskustvo monitora za igranje. Primjerice, na ASUS ROG Swift PG27 seriji monitora za igranje G-SYNC, povećava efektivnu jasnoću pokreta na preko 1.000 Hz.

Android Auto sada sinkronizira stanje baterije EV automobila

Google nadograđuje značajke Android Auto, među kojima je dijeljenje podataka o bateriji u stvarnom vremenu s Google kartama. Ova će integracija pojednostaviti vožnju pružanjem procijenjene razine baterije po dolasku na odredište, predlažući zaustavljanja za punjenje duž rute i procjenjujući vrijeme potrebno za punjenje na temelju vozila. Značajka bit će dostupna za Fordova prva električna vozila, Mustang Mach-E i Ford F-150 Lightning i potom na ostale “prihvatljive modele”.

Među ostalim novim značajkama su mogućnost dijeljenje ruta vožnje s mobilne platforme Android/iOS, izravno u aplikaciju Google Maps u automobilu, eliminirajući proces ponovnog ručnog postavljanja navigacije.

Također je Google najavio da će postupno gurati ažuriranja preglednika Chrome na neke Volvo i Polestar automobile , omogućujući korisnicima da koriste preglednik za sinkronizaciju podataka o svom računu, postavkama i povijesti kako bi dobili “personaliziranije iskustvo”.

Konačno, dolazi više podrške za aplikacije, uključujući dječju audio i video platformu PBS Kids, audio i video platformu Crunchyroll, vremensku aplikaciju The Weather Channel itd.

Intel APO tehnologija širi se na CPU 12. i 13. generacije

Sasvim suprotno dosadašnjim tvrdnjama, ali na ugodno iznenađenje, Intel otvara funkciju optimizacije aplikacija (Application Optimization Overview) za Core procesore 12. i 13. generacije.

Jednostavno rečeno, APO se temelji na Thread Director tehnologiji, koja će onemogućiti jednu E jezgru kada nije potrebna i omogućiti neke E jezgre kada je potrebno više niti. Intel APO integriran je u softver matične ploče za automatsko otkrivanje programa i njihovih zahtjeva i dodjeljivanje CPU resursa u stvarnom vremenu kako bi se postigla optimalna izvedba aplikacije.

Intel APO tehnologija širi se na CPU 12. i 13. generacije

Igre koje trenutno podržavaju APO uključuju “Rainbow Six Siege”, “Metro: Exodus”, “Guardians of the Galaxy”, “F1 22″, “Strange Squad”, “World War Z”, “Durt 5″ i “World of Warcraft”.

Gunnar Optika naočale protiv smanjenja utjecaja plave svjetlosti, raznih stilova i modela

Gunnar Optika naočale protiv smanjenja utjecaja plave svjetlosti, raznih stilova i modela

Gunnar, robna marka naočala iz Sjedinjenih Država, predstavila je nekoliko naočala s lećama za blokiranje štetnog plavog svjetla, smanjenje umora očiju i odsjaja. Sve predstavljene naočale koriste patentiranu tehnologiju optičkih leća uključujući posebne jantarne leće, nove od mineralnog stakla u jantarnoj i prozirnoj boji. Potonje se uglavnom koristi u lećama fotoaparata i teleskopima, a poznate su po svojoj visokoj optičkoj čistoći, velikoj otpornosti na ogrebotine i malom izobličenju.

Gunnar Optika naočale protiv smanjenja utjecaja plave svjetlosti, raznih stilova i modela _1

Vrijedno je spomenuti i naočale s Clear Pro lećama, koje će uglavnom zadovoljiti korisnike s prirodnijim izgledom, bez jantarne nijanse, uz izvrsnu zaštitu od plave svjetlosti. Tvrtka je najavila i modnu seriju Plaid i Strata, za ljude s različitim preferencijama.

CES 2024: Stigli novi Intel procesori 14./1. generacije

CES 2024: brzi pregled noviteta i tehnoloških trendova

CES 2024: NVIDIA proširuje trenutni asortiman s RTX 4080 Super serijom grafičkih kartica

CES 2024: AMD je lansirao seriju APU-a Ryzen 8000G, novu seriju CPU-a Ryzen 5000 i GPU Radeon RX 7600XT

Acer 57-inčni ultraširoki monitor rezolucije 4K 120 Hz

Acer predatorski gaming monitor pod nazivom Predator Z57 ima 57 inčni zakrivljeni MiniLED zaslon rezolucije 7.680 x 2.160 (4K) piksela, omjera slike 32:9 i frekvencija osvježavanja 120 Hz. Odlikuje ga značajka podijeljenog zaslona. To omogućuje istovremeno povezivanje PS5 i Xbox Series X s Predatorom Z57 i istovremeno prikazivanje na lijevom i desnom podijeljenom zaslonu. Ovaj zaslon podržava HDR 1000, DCI-P3 do 98 posto, svjetlinu do 1000 cd/m2, AMD FreeSync Premium i lokalno zatamnjenje do 2304 zone.

Predator Z57 bit će dostupan za kupnju u Europe od drugog tromjesečja ove godine, počevši s cijenom od 2.399 EUR.

Detaljna specifikacija

Zeiss demonstrira holografsku tehnologiju za pretvaranje bilo kojeg stakla u kameru

Zeiss demonstrira holografsku tehnologiju za pretvaranje bilo kojeg stakla u kameru

Zeiss Holocam tehnologija koristi elemente spajanja, odvajanja i svjetlovoda za preusmjeravanje upadnog svjetla na skrivene senzore.

Fokus ove tehnologije bit će primijenjen na području automobilske industrije. Primjerice, vozila koja koriste ovu tehnologiju ne moraju instalirati razne radare ili senzore izvan vozila, niti moraju instalirati sustave za praćenje umora unutar vozila. Osim toga, ako se holografska kamera postavi u središte zaslona, omogućuje međusobni kontakt očima tijekom sudjelovanja u videokonferencijama.

Također se tehnologija može koristiti za otkrivanje spektralnih komponenti, a dobiveni podaci mogu pomoći steći uvid u onečišćenje zraka i izloženost ultraljubičastom zračenju i druga onečišćenja okoliša. Međutim, budući da tehnologija čini kameru potpuno “nevidljivom” u staklu, može izazvati kontroverze oko osobne privatnosti. Primjerice, prozori u kućama za iznajmljivanje mogli bi se u budućnosti pretvoriti u “nadzorne kamere”, što će neizbježno biti uznemirujuće.

Amazon Matter Casting nova  je tehnologija isporuke zvuka i videa

Amazon širi podršku za univerzalni Internet of Things protokol Matter kako bi njihovi povezani uređaji mogli emitirati audio i video sadržaje putem Matter Casting tehnologije, koju trenutno podržava samo Echo Show 15.

Međutim, Amazon je rekao da će se nastaviti širiti i na više uređaja kompatibilnih s Fire TV-om, uključujući specifične Panasonicove povezane televizore koji integriraju funkcije Fire TV-a. Iako se trenutno može isporučiti samo funkcija usluge Prime Video, usluge uključujući Plex, Pluto, Sling TV, Starz i druge također će moći isporučivati sadržaj putem tehnologije Matter Casting. Budući da je tehnologija Matter Casting također dostupna u obliku otvorenog izvornog koda, svaka softverska usluga ili dizajn hardvera može koristiti ovu tehnologiju, a može se koristiti na raznim proizvodima koji podržavaju Matter protokol.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2024: Google najavljuje neke nove značajke za Android

Datum objave 12.01.2024

CES 2024: Google najavljuje neke nove značajke za Android

ces_2024_android

Googleove nove značajke za Android uglavnom se odnose na povezivanja uređaja poput pametnih telefona, automobila i TV uređaja.

Integracija značajki Nearby Share i Samsung Quick Share

ces_2024_Quick_Share

Google je 2020. pokrenuo funkciju Nearby Share, sličnu Appleovom AirDropu, omogućujući Android telefonima brzi prijenos fotografija i drugih datoteka. Međutim, neke Android marke razvile su i vlastitu tehnologiju podrške, poput Samsunga i Quick Share. Odlična je vijest da će ove dvije opcije bit integrirane i zvati se jednostavno Quick Share.

Dakle, kada želite podijeliti datoteku s drugim uređajem, samo kliknite na novu ikonu za brzo dijeljenje kako biste vidjeli popis dostupnih uređaja u blizini. Za privatnost, kroz postavke omogućeno je odabrati tko može detektirati uređaj i slati datoteke: svi, samo osobe u kontaktima ili samo određeni uređaji. Također Google je naglasio da trenutno traži suradnju s proizvođačima računala kao što je LG kako bi Quick Share postao ugrađeni softver za Windows računala.

Fast Pair

ces_2024_Fast_Pair

Još jedna nova značajka odnosi se na brzo uparivanje -Fast Pair. Biti će proširena na Chromecast s Google TV-om i više drugih TV uređaja počevši od sljedećeg mjeseca. Bit će potreban samo jedan dodir prstom za spajanje kompatibilnih slušalica, zvučnika i drugih uređaja s TV-om putem ove funkcije.

CES 2024: Cooler Master predstavio nove proizvode

Chromecast kompatibilan s više sadržaja

Osim toga, Google je najavio da će učiniti Chromecast kompatibilnim s više sadržaja. Primjerice, olakšat će postavljanje TikTok sadržaja na uređaje koji podržavaju Chromecast. Također će proširiti Chromecast tehnologiju na više uređaja uključujući televizore poput LG TV modela za 2024.,Hisense ULED i ULED X serije TV, kao i TCL Q Class i QM7 serije, koji imaju ugrađene Chromecast funkcije.

I na kraju vrijedno je spomenuti da Google je najavio pokretanje nove značajke emitiranja koja će korisnicima omogućiti prijenos live sadržaja na Spotifyu i YouTube Musicu s kompatibilnog Pixel pametnog telefona na Pixel tablet. Funkcija je slična onoj koja postoji na Appleovim HomePodima.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2024: TCL pokazao NXTPAPER 3.0 tehnologiju, dva tableta i sedam pametnih telefona

Datum objave 12.01.2024

CES 2024: TCL pokazao NXTPAPER 3.0 tehnologiju, dva tableta i sedam pametnih telefona

CES-2024-wp-detail

TCL tvrdi da je uspio učiniti da LCD ekrani Nxtpaper 3.0 izgledaju još više poput papira imitirajući ’emisiju, refleksiju i lom svjetlosnih zraka’ na prirodniji način, no nije baš kao E Ink tehnologija zaslona. Uz integraciju DC Dimminga tehnologije, omogućuju reprodukciju prikaza bez treperenja. Što se softvera tiče, TCL nudi pomoćnika koji daje korisne savjete korisniku o tome kako i koliko čitati s uređaja.

Modeli pametnih telefona uključuju:

tcl_ces_2024_mobiteli

 • TCL 50 SE
 • TCL 50 5G
 • TCL 50 XL 5G: 6,8-inčni FHD+ 120 Hz zaslon, 8 GB RAM-a, baterija 5.010 mAh, 2x zvučnik
 • TCL 50 XE 5G: 6,6-inčni HD+ 90 Hz zaslon, 8 GB RAM-a, baterija 5.010 mAh i glavna kamera od 50 MP.
 • TCL 50 LE: 6,6-inčni HD+ 90Hz zaslon, 4 GB RAM-a i 64 GB interne flash memorije, 13 MP glavna kamera i baterija 4.000 mAh
 • TCL 50XL NXTPAPIRI 5G: 6,8 -inčni FHD+ zaslon brzine osvježavanja 120 Hz, 8 GB RAM-a + virtualni, baterija 5.010 mAh, 2x zvučnik con DTS
 • TCL 50XE NXTPAPIR 5G

TCL predstavio niz jeftinih i početničkih mobitela

TCL obnavlja svoj srednji raspon mobitela

Novo predstavljeni tableti:

TCL NXTPAPER 14 Pro

tcl_ces_2024_14_pro

TCL NXTPAPER 14 Pro opremljen je 14-inčnim 2,8K zaslonom rezolucije 2.880 x 1.800 piksela, brzine osvježavanja 120Hz. Koristi novu tehnologiju kružno polarizirane svjetlosti (CPL) za simulaciju efekta refleksije prirodnog svjetla na papiru. Time se smanjuje umor očiju uz zadržavanje živih boja i kontrasta. Pruža namjenski način čitanja koji se može prebacivati između crno-bijelog ili u boji, što znači da korisnici mogu dobiti impresivno iskustvo čitanja bez kupnje dodatnog e-čitača.

Pokreće ga MediaTek Dimensity 8020 SoC u kombinaciji 12 GB radne memorije i 256 GB interne flash memorije. Uz to, dolazi s baterijom od 12.000 mAh s brzim punjenjem od 33 W.

TCL Tab 10 Nxtpaper 5G

tcl_ces_2024_14_pro

Više se fokusira na prenosivost i opremljen je 10,4-inčnim zaslonom rezolucije 2.560 x 1.440 piksela. Radi na osmojezgrenom procesoru nepoznate marke u kombinaciji 6 GB RAM-a i 128 GB podatkovne flash memorije. Baterija je kapaciteta 6.000 mAh. Proizvođač kaže da će imati povoljnu cijenu.

Više... Vaš Komentar Top
Godeal24 novogodišnja rasprodaja: nabavite doživotnu licencu Officea 2021 za samo 26.75€

Datum objave 10.01.2024

Godeal24 novogodišnja rasprodaja: nabavite doživotnu licencu Officea 2021 za samo 26.75€

Sretna Nova godina! Pozdravite staru i dočekajte novu, 2024. je već počela! Vaše računalo također treba ažuriranje na vrijeme kako biste održali najbolje stanje za zadatke u novoj godini! Godeal24 pokreće Novogodišnju rasprodaju softvera 2024. gdje možete nabaviti najnovije Office pakete i OS po najnižoj cijeni!

Za one koji žele poboljšati produktivnost, Office 2021 Pro je must have! Plaćanje izvorne cijene od 439,99 USD nije mudro jer Godeal24 ima doživotni Office 2021 Professional koji se prodaje za 26,75 €, a Office 2021 Home and Business za Mac treba samo 49,89 €! Preuzimanje i aktivacija sa službene web stranice jamči da su ključevi originalni! Office 2019 Pro također košta samo 23,56 €. Ovo je 90% popusta na uobičajenu cijenu! Godeal24 jamči da su svi ključevi originalni! Ne zaboravite zatražiti pomoć od tima korisničke službe koji radi 7/24 sve dok nailazite na probleme!

240102-720p-gd24-€

Najbolja vrijednost! 62% popusta na Microsoft Office! Neograničeni potencijal Office alata čeka da ga otkrijete! (koristite kupon kod “SGO62″)

Nove značajke za Windows 11 uključivale su razna sigurnosna poboljšanja, redizajnirano korisničko sučelje, integraciju Microsoft Teamsa i tako dalje! Uživajte u modernijem i pojednostavljenijem korisničkom iskustvu. Uz ogromne popuste, Windows 11 dosegao je najnižu cijenu! Ali to morate učiniti uskoro – ove se cijene vjerojatno neće još dugo zadržati.

Kakav posao!Veliki popusti na Windows OS: (koristite kupon kod ” SGO50″)

62% na pakete proizvoda i još MS Office verzija (koristite kupon kod “ SGO62“)

Fantastična prodaja od koje će vam se vilica objestiti! Nevjerojatno dobar posao!

S Godeal24 možete odabrati odgovarajući alat među stotinama alata. Dobro korištenje alata može biti od velike pomoći u vašem radu. Godeal24 vam može pružiti originalne i korisne alate. odaberite onaj koji vam treba!

>>>Nabavite još alata

Kako platiti?

>Idite na stranicu za naplatu, nastavite kao gost (ili kreirajte račun), a zatim ispunite “Informacije o naplati”.

godeal24_narudzba_1

> Odaberite “CWALLETCO” u ovom koraku i kliknite Nastavi (Continue)

godeal24_narudzba_2

> Molimo potvrdite svoju narudžbu i klikinite Naruči (Place Order)

godeal_26.75_1

> Tada će vas prebaciti na ovu stranicu gdje birate način plaćanja.

godeal_26.75_2

> Na kraju, odaberite PayPal za izvršavanje naplate.

godeal_26.75_3

Što je Godeal24?

Kao što je navedeno, Godeal24 je globalni distributer računalnog softvera s vrlo agresivnom cjenovnom politikom. Dakle, bilo da ste slobodni kreator sadržaja ili vam je potreban softver za uređivanje videa i slika, ili želite ojačati sigurnost svog računala antivirusnim softverom, pozivamo vas da pogledate sve ponude Godeal24: sigurno ćete pronaći ono što želite traže. Na Godeal24 jamči se da je softver 100% autentičan. Stranica je 100% sigurna, a primitak ključa vrši se odmah putem e-pošte nakon plaćanja. Godeal24 obećava da nudi 24/7 profesionalnu tehničku podršku i doživotnu postprodajnu uslugu te da možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
CES 2024: Stigli novi Intel procesori 14./1. generacije

Datum objave 10.01.2024

CES 2024: Stigli novi Intel procesori 14./1. generacije

intel_ces2024_4

Intelov najnoviji tehnološki izlog u Las Vegasu jasan je podsjetnik na dvostruki fokus tehnološkog diva kada su u pitanju računalne inovacije. S jedne strane, postoji smjer prema računalstvu poboljšanom umjetnom inteligencijom, a na drugoj strani su u fokusu tradicionalni korisnici — entuzijasti mobilnih igara i oni koji traže visoke performanse.

Nakon prvih šest 125W K/KF serija u listopadu prošle godine, Intel je sada objavio ostale mainstream modele mobilnih i stolnih procesora Core 14. generacije, uključujući nove mobilne procesore HX serije, Core Ultra 1 mobilne procesore koja označava strateški korak prema usklađivanju učinkovitosti i performansi u elegantnijim dizajnima prijenosnih računala i osnovnu seriju Core U 1 ( niskog napona s ) za mobilne platforme.

intel_ces2024_10

Ovaj put je objavljeno ukupno 18 SKU modela, 7 standardnih, 4 osnovne potrošnje energije 65, 60 W, 46 W, F-serija i 7 modela T-serije male snage, s osnovnom potrošnjom energije od 35 W. Podijeljeno prema nizu i9 3, i7 3, i5 3, i3 3, i dva modela pod nazivom Intel 300 serija. Naravno, nema posebnih promjena u karakteristikama platforme. Ostaje kompatibilnost s matičnim pločama serije 600 i 700.

Intel Core i9-14900HX

 intel_ces2024_1

Kao najnoviji vodeći proizvod obitelji mobilnih procesora 14. generacije, Intel Core i9-14900HX ima konfiguraciju od 24 jezgre (osam P-jezgri , 16 E-jezgri), 32 niti, s maksimalnom frekvencijom jezgre do 5,8 GHz. Na razini je procesora za stolna računala. Kao i ostali procesori serije ima izvrsne mogućnosti overclockinga i podržavaju Intel Extreme Utility (XTU) i Intel Extreme Memory Profile (XMP). Na popisu specifikacija je sveukupna podrška za DDR5-5600 MT/S memoriju do 192 GB. Intel se hvali da je ovaj procesor nadmašio AMD Ryzen 7945X3D u igrama za 17 posto i zasjenio u višezadaćnim virtualnim proizvodnim zadacima.

intel_ces2024_6

Osim toga, Intel je koristio ovaj procesor za usporedbu procesora AMD Ryzen 9 7945HX3D. Rezultati pokazuju da je barem u većini scenarija koje je Intel odabrao, jači je od konkurentskih proizvoda. Primjerice u League of Legends  može postići prednost od oko 10 do 12 posto. Sljedeći je Core i7-14700HX , koji ne zaostaje mnogo. Ima ukupno 20 jezgri, uključujući dodatne četiri E-jezgre u usporedbi s prethodnikom.

intel_ces2024_3

intel_ces2024_7

Što se tiče proširene povezivosti, tu je Bluetooth 5.4/ Bluetooth 5.3, Intel Wi-Fi 6E (Gig+), nova generacija Wi-Fi 7(5 Gig), uz nastavak podrške za PCIe 5.0, USB 4.0, USB 3.2 Gen2x2 20 Gbps, Thunderbolt 5 koji pruža dvosmjernu propusnost od 80 Gbps i može pružiti propusnost do 120 Gbps, što je 3 puta više od propusnosti Thunderbolta 4. Ali ne nedostaje niti Thunderbolt 4 podrška s propusnošću od 40 Gbps i povezivanje računala s više 4K zaslona i pribora.

Intel je rekao da će više od 60 modela prijenosnih računala opremljenih Intel Core 14. generacijom HX procesora biti lansirano ove godine.

Intel Core U serija

intel_ces2024_5

Najnovija Intel Core U serija mobilnih procesora namijenjena je uobičajenim korisnicima mobilnih računala. Tvrdi se, da može postići ravnotežu između energetske učinkovitosti i performansi na tankim i laganim prijenosnim računalima. Među ovim modelima Intel Core 7 procesor 150U ima 10 jezgri (2 jezgre performansi i 8 jezgri energetske učinkovitosti) i 12 niti.

Podržava do 96 GB DDR5-5200/DDR4-3200 MT/S memorije,Thunderbolt 4 univerzalno povezivanje za rad i zabavu, 8 PCIe Gen 4.0 i 12 PCIe Gen 3.0 staza za najnoviju SSD pohranu. Vrijedno je spomenuti Bluetooth audio niske potrošnje, što omogućuje impresivno, visokokvalitetno PC audio iskustvo uz malu potrošnju energije. Također podržava Bluetooth Auracast Broadcast Audio, novu značajku za podešavanje zvuka emitiranja, osobno dijeljenje zvuka i bolje korištenje slušnih pomagala i novih usluga slušnih pomagala.

Intel Core Ultra procesori za prijenosna računala pokreću AI PC val

Acer Predator Helios Neo 16 recenzija

Intel Core i7-14700K recenzija

Intelov muzej u San Joseu kroz slike

Meteor Lake, Arrow Lake i Lunar Lake

Kako se 2024. bude odvijala, naš fokus će se pomaknuti na Meteor Lake, nakon čega slijedi Arrow Lake nadograđen na proizvodni proces Intel 20A, s ugrađenim AI akceleratorom za koji se očekuje se da će biti potrebne nove matične ploče s LGA 1851 utičnicom, i potencijalno Lunar Lake. Potonji nastavit će koristiti Intel 20A proces i fokusirati se na nadogradnju arhitekture, imati značajno poboljšane performanse IPC-a dok će povećati performanse NPU AI do tri puta.

intel_ces2024_9

Po prvi put, Intel je čak pokazao prototip Lunar Lake na licu mjesta.

U međuvremenu, za one koji traže najnovije i najbolje od Intela, njegovi posljednji čipovi Raptor Lake Refresh bit će glavni izbor dok nove generacije potpuno ne sazru.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2024: brzi pregled noviteta i tehnoloških trendova

Datum objave 10.01.2024

CES 2024: brzi pregled noviteta i tehnoloških trendova

ces-2024-naslovnica_intro1

CES 2024, Consumer Electronic Show u Las Vegasu, otvorio je jučer vrata za sve tech štrebere.  Kako bi sve to pomno i na najiscrpniji mogući način pratili, svakodnevno vam donosimo kratki pregled noviteta i tehnoloških trendova uz dnevno pokrivanje što većeg broja predstavljenih noviteta. Što je prvog dana bilo zanimljivo?

Razer najavljuje novu ekološku inicijativu

Razer najavljuje novu ekološku inicijativu

Osnovne periferne jedinice za PC igre bit će izrađene od recikliranih materijala uključujući dodatke za računala kao što su miševi, slušalice i tipkovnice tijekom proizvodnog procesa. Ova je inicijativa osmišljena kako bi pomogla Razeru smanjiti materijalni otpad i smanjiti utjecaj na okoliš. Trenutno, uzimajući Razer DeathAdder V2 X Hyperspeed miš kao primjer, udio korištenih recikliranih materijala dosegao je 4 posto. Osim toga, tvrtka je rekla da njezina tipkovnica Ornata V3 Clicky također koristi oko 20 posto recikliranih materijala.

Također pakiranje pribora proizvedenog u skladu s ovim konceptom održivog razvoja bit će tiskano s posebnom oznakom UL 2809 ECOLOGO kako bi se potrošačima olakšala identifikacija. Razer je rekao da će u budućnosti dodati više kategorija proizvoda i da je predan pronalaženju održivijih rješenja za poboljšanje mogućnosti recikliranja proizvoda i smanjenje utjecaja na okoliš na kraju životnog ciklusa proizvoda.

MSI Claw Windows prijenosna  konzola

Claw Windows koristi 7-inčni FHD IPS zaslon, podržava 120 Hz stopu osvježavanja, a cjelokupni izgled i raspored vrlo su slični ASUS ROG-u Saveznik.

U usporedbi s konkurentskim proizvodima koji koriste AMD procesore, MSI Claw prijenosna  konzola opremljena je Intelovom prvom generacijom Core Ultra procesora, opcijski Ultra 5 135H / Ultra 7 155H i tehnologijom Intel XeSS, koja može značajno poboljšati  broj sličica u sekundi (FPS). Na popisu specifikacija je 16/32 GB LPDDR5 memorije i  PCIe 4.0 SSD.  Grafika  se oslanja na ARC Alchemist arhitekturu s 8 XE-Core.    Velika je pažnja posvećena i disipaciji, zapravo, Claw je opremljen termalnom tehnologijom MSI Cooler Boost Hyperflow , koja upravlja toplinskim protokom za hlađenje unutarnjih komponenti, osiguravajući optimalnu izvedbu čak i kada se dugo drži u ruci.  Što se tiče baterije, ona je 53 Wh, koja korisnicima može pružiti 2 sata trajanja pod uvjetima punog radnog opterećenja. Vrijedi spomenuti da uređaj teži 675 grama.

Kao i druge Windows konzole, MSI Claw također podržava Turbo način rada. U drugim aspektima nudi Thunderbolt 4 sučelje i 3,5 mm priključak za slušalice, podržava Wi-Fi 7 ) i Bluetooth 5.4.  Claw dolazi s korisničkim sučeljem dizajniranim za jednostavno korištenje, nazvanim MSI Center M. To je intuitivna platforma koja  omogućuje jednostavan pristup bitnim značajkama i postavkama.  MSI APP Player za Windows igre podržava  i pristup Android mobilnim igrama.

Alienware  27/32-inčni QD-OLED monitor za igranje

Alienware QD-OLED monitor za igranje

AW2725DF je prvi svjetski 360Hz QD-OLED gaming monitor s razlučivošću 2K (2.560 x 1.440), maksimalnom podrškom od 360 Hz stope osvježavanja i vršnom svjetlinom od 1.000 cd/m². Što se tiče sučelja, opremljen je s 2 DP 1.4 porta, jednim HDMI 2.1, jednim USB-B 3.2 Gen 1, tri USB-a 3.2 Gen 1 i jednim USB-C 3.2 Gen1 portom.

Alienware QD-OLED monitor za igranje_1

QW3225QF je prvi 4K QD-OLED gaming monitor na svijetu koji podržava Dolby Vision HDR. Zaslon je opremljen zakrivljenim QD-OLED panelom od 1700R, rezolucijom 3.840 x 2.160 piksela, brzinom osvježavanja 240 Hz, vršnom svjetlinom od 1.000 cd/m2 i brzinom odziva od 0,03 ms GTG . 27-inčni monitor AW2725DF košta 899 USD, dok 32-inčni monitor QW325QF od 1.199 USD.

CES 2024: Cooler Master predstavio nove proizvode

CES 2024: NVIDIA proširuje trenutni asortiman s RTX 4080 Super serijom grafičkih kartica

CES 2024: AMD je lansirao seriju APU-a Ryzen 8000G, novu seriju CPU-a Ryzen 5000 i GPU Radeon RX 7600XT

CES 2024: MSI lansira tri nova 18-inčna prijenosna gaming računala

Sony XR VR naočale : Snapdragon XR2+ Gen 2

Sony XR VR naočale

Sony XR VR naočale dizajnirane su za kreatore i umjetnike koji rade u virtualnim prostorima. Imaju mat sivo kućište i izgledaju kao modernija verzija PS VR2. Prema Sonyju, podržavaju prolaz visoke razlučivosti , omogućujući korisnicima da nastave promatrati okolinu oko sebe.

Slušalice također dolaze s dva kontrolera: takozvanim prstenastim kontrolerom pomoću kojeg se može manipulirati virtualnim, trodimenzionalnim objektima i pokazivački kontroler za precizne indikacije. Držeći pokazivački kontroler svojom dominantnom rukom i pričvrstivši prstenasti kontroler na prste druge ruke, kreatori ih mogu koristiti za modeliranje 3D objekata dok nose kacigu.

Uređaj je opremljen Qualcommovim najnovijim procesorom Snapdragon XR2+ Gen 2 i dva 1,3-inčna 4K OLED zaslona koji pokriva 96% DCI-P3 raspona boja, ukupno šest kamera koje skeniraju okolinu i dva kontrolera. Sony je također naglasio ravnotežu slušalica, rekavši da je fino podesio “ravnotežu težišta “. Konačno, najavili su partnerstvo sa Siemens AG, koja stavlja svoj softver NX Immersive Designer na raspolaganje korisnicima.

Najavljena VESA DP 2.1a specifikacija

Najavljena VESA DP 2.1a specifikacija

Video Electronics Standards Association (VESA) najavio najnoviju specifikaciju DisplayPort 2.1a. Ovo ažuriranje zamjenjuje VESA-certificirani DP40 Ultra-High Bitrate (UHBR) specifikaciju kabela s novom VESA-certificiranom DP54 UHBR za podršku do četiri trake UHBR 13.5 brzine veze. S ažuriranjem DisplayPort 2.1a, nova specifikacija kabela DP54 podržava UHBR10 i UHBR13.5 odvodnike i izvorne uređaje s duljinom kabela do dva metra , a zasloni koji podržavaju UHBR13.5 mogu pokretati do 8K2K (240Hz) na četiri kanala.

Objavljen JBL Clip 5 prijenosni Bluetooth zvučnik

Objavljen JBL Clip 5 prijenosni Bluetooth zvučnik

Bluetooth zvučnik JBL Clip 5 ima veći prostor od starog modela za objesiti se na više predmeta. JBL tvrdi da ima 15 posto povećanje glasnoće, 10 posto povećanje basa i podržava Bluetooth 5.3, LE Audio i Auracast . Auracast je značajka emitiranja zvuka tvrtke LE Audio koja omogućuje povezivanje više audio uređaja s jednim izvorom.

Prethodna generacija JBL Clip 4 pružala je 10 sati reprodukcije s jednim punjenjem, dok Clip 5 nudi 12 sati reprodukcije na srednjoj glasnoći. Također je ovaj zvučnik IP67 otporan na vodu i prašinu, a ima 40 posto više pogonske snage, za što JBL kaže da će rezultirati glatkijim zvukom i dosljednim basom.

JBL Clip 5 bit će dostupan u lipnju ove godine, po cijeni od 79,95 USD.

Sennheiser Momentum True Wireless 4 TWS slušalice

Sennheiser se pohvalio slušalicama Momentum True Wireless 4 TWS, po cijeni od 299 USD. Kućište slušalica i kutija za punjenje imaju mat izgled, koriste Bluetooth 5.4 tehnologiju, temelje se na Qualcomm S5 Sound Gen 2 platformi i podržavaju prilagodljivu ANC funkciju smanjenja šuma i aptX tehnologiju veze .

Tvrtka se za ove slušalice usredotočila na tehnologiju povezivanja Auracast, za koju tvrdi da omogućava dijeliti zvuk s neograničenim brojem uređaja i smanjiti potrošnju energije i latenciju veze. Što se tiče trajanja baterije, same slušalice mogu trajati 7,5 sati s jednim punjenjem i 30 sati s kutijom za punjenje.

Dell UltraSharp Curved ThunderboltTM Hub monitori

Dell UltraSharp 40 Curve Display, ima zaslon od 40 inča s rezolucijom 5K (5.120 x 2.160 piksela) s VESA DisplayHDR 600 podrškom. Dolazi s tehnologijom IPS Black Panel, vrzinom osvježavanja 120 Hz, senzorom ambijentalnog svjetla za automatsko podešavanje svjetline zaslona i temperature boje. Pokazalo se da može smanjiti učestalost zamora očiju za 7 do 17 posto u usporedbi s monitorima s konstantnom svjetlinom.

Također pruža točnost boja na razini DCI-P3 od 99 posto. Što se tiče priključaka, ima sve Thunderbolt 4 priključke koji mogu isporučiti maksimalnu snagu od 140 W i podržati priključke kao što su RJ45 s brzinom prijenosa podataka od 2,5 Gbps, HDMI 2.1 FRL (Fixed Rate Link) i DisplayPort 2.1.

Za one kojima je ipak ovaj monitor prevelik, tu je i Dell UltraSharp 34 Curved ThunderboltTM Hub Monitor od 34 inča. Dolazi s WQHD rezolucijom (2.560 x 1.440), TUV Rheinland certifikatom, IPS Black tehnologijom i Thunderbolt 4 povezivosti (s do 90 vata snage). Osim toga, ovaj zaslon također zadovoljava EnergyStar i TCO Certified Edge standarde, pomažući u uštedi energije. U prodaji očekuje krajem veljače 2024. godine.

Više... Vaš Komentar Top
CES 2024: MSI lansira tri nova 18-inčna prijenosna gaming računala

Datum objave 09.01.2024

CES 2024: MSI lansira tri nova 18-inčna prijenosna gaming računala

MSI Titan 18 Ultra

MSI lansira tri nova 18-inčna prijenosna gaming računala

Prijenosno računalo MSI Titan 18 Ultra 2024 opremljeno je Intelovim upravo objavljenim procesorom i9-14900HX i dodatnom grafičkom karticom RTX 4090. Ukupna potrošnja može doseći 270 W, što je više od 250 W starog Titana GT77HX. Što se tiče zaslona, koristi prvi 18-inčni 4K Mini LED zaslon na svijetu s rezolucijom 3.840 x 2.400 piksela, brzinom osvježavanja 120 Hz i ima VESA DisplayHDR 1000 certifikat, pokrivajući 100% DCI-P3 raspona boja.

U drugim aspektima, prijenosnik je opremljen vakuumskom parnom komorom za raspršivanje topline, 400 W napajanjem, zvučnikom Dynaudio dizajna sa 6 jedinica. Također koristi Cherry MX mehaničku tipkovnicu i touchpad s RGB pozadinskim osvjetljenjem. Podržava instalaciju 3 SSD-a, Wi-Fi 7 i pruža dual Thunderbolt 4 i druga sučelja.

MSI lansira Limited Edition serije video kartica

MSI izdaje MAG PCIe 5.0 napajanja s punim modulom

MSI Raidera 18 HX

Njegov dizajn je sličan Titanu 18, ali nudi dvije opcije zaslona: UHD+ (3,840 x 2,400) 120 Hz i QHD+ (2560×1600) 240 Hz. Prvi koristi mini-LED panel s pozadinskim osvjetljenjem, pokriva 100% DCI-P3 boja i ima VESA DisplayHDR 1000 certifikat. Poput većine top modela prijenosnih računala za igranje, Raider 18 HX ima ugrađenu bateriju od 99,9 watt-h, nudi dva Thunderbolt 4, tri USB Type-A, jedan HDMI 2.1 i druga sučelja. Cijena MSI Raider 18 HX modela još nije objavljena, ali se očekuje da će početi od oko 3.500 do 4.000 USD.

MSI Stealth 18 AI Studio

Koristi 18-inčni UHD+ (3,840 x 2,400) 120 Hz mini-LED panel, koji ima VESA DisplayHDR 1000 certifikat i pokriva 100% raspona boja DCI-P3. Kako bi se osiguralo trajanje baterije, također koristi bateriju od 99,9 Wh. Vrijedno je spomenuti da je ovo tanko i lagano prijenosno računalo opremljeno Meteor Lake čipom umjesto upravo predstavljenog Raptor Lake Refresh procesora.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 sata

VPN

Objavljeno prije 2 sata

Iskon

Objavljeno prije 3 sata

Svaštara

Objavljeno prije 3 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 4 sata

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti