Sivim tonovima kroz kuhinju: savjeti za stvaranje sive kuhinje iz snova

Datum objave 24.09.2023 - Uredništvo

Sivim tonovima kroz kuhinju: savjeti za stvaranje sive kuhinje iz snova

Sivim tonovima kroz kuhinju: savjeti za stvaranje sive kuhinje iz snova

mima

Siva boja u kuhinji nije novost – ona se odavno koristi u različitim aspektima kuhinje. Pritom se ne misli samo na kućanske aparate poput hladnjaka i perilica posuđa koje su najčešće sive boje, već i na pozadinsku boju zidova, radnih ploča, šankova i kuhinjskih otoka. Iako se na prvu ova boja može činiti monotonom i dosadnom, zapravo se radi o širokom spektru boja koje pristaju svakom dizajnerskom stilu.

No da bi sivi tonovi u kuhinji ostvarili svoj puni potencijal, korisno je pratiti nekoliko savjeta te pronaći široku ponudu sivih elemenata, boja i ukrasa koji će učiniti vašu kuhinju posebnom.

Koristite kreativne sive boje za zidove

Da biste udahnuli život svojoj kuhinji koristeći sivu boju, odlučite se za alternativan pristup. Umjesto korištenja jednolike standardne sive za zidove, odaberite stil bojenja koji neće biti jednolik po cijelom zidu. Ovo možete postići bojenjem u mahovima kako biste ostvarili svjetlije ili tamnije „fleke“ koje će oživjeti vaš zid i dati poseban dojam.

Osim takvog posebnog načina bojenja, možete se odlučiti i za teksturiranu sivu boju. Radi se o sprejevima koji osim što mijenjaju boju zida, nanose i dodatnu hrapavu teksturu čime naglašavaju pojedine dijelove zida. Odlična površina za korištenje ovakvih sprejeva je zid neposredno iznad štednjaka i radne ploče jer će sakriti sve tragove kuhanja. Iste sprejeve možete koristiti i na elementima – odaberite jednostavnu sivu kuhinju, a zatim istaknite pojedine elemente.tamno

Uparite sive tonove sa svijetlim drvom

Ako u svojoj kuhinji želite samo sive dijelove, umjesto da boja prevladava prostorijom, uparite sivu boju sa svijetlim drvetom. Ovo će stvoriti odličan kontrast i postići ćete jedinstven rustikalni izgled. Idealna siva nijansa za uparivanje sa svijetlim tonovima je tamno-siva, a poseban ćete dojam postići koristeći izrađene elemente.

Sivu boju i svijetlo drvo možete kombinirati i u samim elementima: na primjer, neka vrata elemenata budu tamno-siva, dok je radna površina svijetla ili pronađite tamno-sivi stol s drvenim nogama. Opcije su bezbrojne.

Ove kombinacije mogu se ostvariti i u blok kuhinjama. Odaberite sivu blok kuhinju, a onda pronađite detalje i ukrase od svijetlog drveta. To mogu biti držači za pribor za jelo, vaze, zdjele ili ručke na elementima. Ne postoje pravila kako rasporediti svijetlo drvo i sivu boju, već sve ovisi o vašim preferencijama i kreativnosti.

Svijetlo-siva za vizualno povećanje prostora

Svijetlo-siva boja može se koristiti za umjetno povećanje prostora. Idealna je za male kuhinje sa slabim osvjetljenjem, a uloga joj je slična bijeloj boji. Za one koji žele izbjeći bijelu pozadinu i elemente, najbolje je koristiti svijetlo-sivu uparenu sa sivim metalnim kućanskim aparatima.

Ova nijansa idealna je i za rustikalne kuhinje – pronađite izrađene svijetlo-sive elemente ili se odlučite za brodski pod čime ćete postići posebnu kombinaciju starinskog i modernog izgleda, a svojoj kuhinji osigurati jedinstvenost.

Sve u svemu, sivi tonovi u kuhinji mogu se koristiti na bezbroj načina i odigrati mnoge uloge. Izbor nijanse ovisi o veličini prostorije, ali i stilu koji želite postići, no najvažnije su osobne preferencije.

(sponzorirana objava)

Više... Vaš Komentar Top
Gotovo 500 robnih marki telefona nestalo je u proteklih sedam godina

Datum objave 24.09.2023

Gotovo 500 robnih marki telefona nestalo je u proteklih sedam godina

Gotovo 500 robnih marki telefona nestalo je u proteklih sedam godina

Prema podacima koje je objavila tvrtka za istraživanje tržišta Counterpoint Research, trenutno postoji oko 250 robnih marki pametnih telefona u svijetu, što je značajan pad u usporedbi s prije sedam godina kada je bilo oko 700 robnih marki.

U izvješću se ističe da je značajan nestanak robnh marki pametnih telefona uglavnom posljedica kombiniranog učinka više faktora. Prije svega, korisničke skupine su prevrtljive, što otežava brendovima pronalaženje stabilne korisničke skupine. Drugo, poboljšanje zahtjeva za kvalitetom uzrokovalo je nestanak svih onih koji nisu mogli zadovoljiti potrebe korisnika. Nadalje, ciklusi u kojem korisnici mijenjaju svoje mobilne telefone postaju sve duži, što nedvojbeno stvara pritisak na marke mobilnih telefona koji se oslanjaju na brzu nadogradnju.

Osim toga, kako se tržište rabljenih telefona širi, pojava obnovljenih mobilnih telefona također predstavlja prijetnju mnogim robnim markama. Silazni trend globalne ekonomije i uska grla u opskrbnom lancu također su u određenoj mjeri utjecali na poslovanje. Konačno, velika tehnološka transformacija s 4G na 5G uzrokovala je da neki koji nisu mogli pratiti tempo tehnološkog razvoja izgubili su svoju konkurentnost.

Counterpoint Research kaže da su u ovom procesu lokalne robne marke u raznim zemljama postale najteže pogođene. Primjerice, kineski Meitu, Gionee i Coolpad, indijski Micromax, Intex i Karbonn, južnokorejski LG, InnJoo i Xtouch na Bliskom istoku i u Africi, japanski Kyocera i NEC itd.

Gotovo 500 robnih marki telefona nestalo je u proteklih sedam godina_1

Također,  u  industriji pametnih telefona koja se brzo razvija, male robne marke teško drže korak s velikim  na mnogim frontama. Dok su velike robne marke nastavile ulagati u istraživanje i razvoj, proizvodnju i izgradnju kapaciteta, male uvelike ovise o ODM-ovima i uređajima s bijelim oznakama za distribuciju. Nadalje, velika promotivna i marketinška događanja i veze  poznatih imena iz sporta i filmova uobičajena su pojava za velike brendove. Međutim, većini malih robnih marki nedostaju resursi za takav marketing ili kanalska partnerstva te za istraživanje i razvoj i diferencijaciju proizvoda. To je ubrzavalo njihov pad, što je znak sazrijevanja tržišta.

Analitičari kažu da je i uspon kineskih brendova kao što su Xiaomi, OPPO i vivo, također ubrzao pad malih brendova. Uspjeli su predstaviti značajno bolje pametne telefone po agresivnim cijenama, pružajući kupcima bolju vrijednost za njihov novac. Njihov neusporediv pristup   proizvodnom ekosustavu, vertikalna integracija i globalna razmjera pomogli su im da nadmaše male robne marke.  Uz to snažan portfelj raspoređen na više cjenovnih razina, širenje na više tržišta, razborite strategije kanala (poput e-trgovine ) i inovativne marketinške strategije pomogli su  im da ostanu konkurentni i brzo rastu.

Konačno, analitičari predviđaju da će se broj brendova pametnih telefona nastavit smanjivati, a veliki globalni brendovi bit će u najboljoj poziciji da se prilagode svim makroekonomskim vjetrovima i tehnološkim prijelazima na tržištu. Međutim, male robne marke koje se fokusiraju na specifične slučajeve upotrebe, jedinstvene dizajnerske orijentacije ili segmente kupaca, poput Sonima, DORO i Fairphonea , mogle bi preživjeti nudeći svoje nišne uređaje po visokoj cijeni. To uključuje robne marke koje nude robusne pametne telefone, uređaje za starije osobe i djecu, visoko kružne uređaje i uređaje usmjerene na digitalni minimalizam, među ostalima.

Više... Vaš Komentar Top
MSI lansira Limited Edition serije video kartica

Datum objave 24.09.2023

MSI lansira Limited Edition serije video kartica

MSI lansira Limited Edition serije video kartica  (2)MSI lansira Limited Edition serije video kartica

MSI je najavio izlazak nekoliko Limited Edition proizvoda. Bit će dostupni samo ograničeno vrijeme i preko odabranih MSI partnerskih prodavača. Tvrtka je odlučila započeti s posebnom verzijom GeForce RTX 4060 Gaming X NV Edition video kartice.

RTX 4060 koristi GPU s 3.072 CUDA jezgri, koji ima takt do 2,46 GHz. Kartica je opremljena s 8 GB 128-bitne video memorije. Maksimalna potrošnja energije je 115 W, a prosječna potrošnja energije u igrama je samo 110 W. Potrošnja u mirovanju je 7 W, što je znatno niže od prethodne generacije.

Posebnost modela je dizajn. Kartica je dobila nestandardni sustav hlađenja s novom shemom RGB osvjetljenja, koja se ne nalazi u drugim verzijama GeForce RTX 4060 od MSI-ja. Osim toga, neki elementi rashladnog sustava novog proizvoda obojeni su u NVIDIA-inu prepoznatljivu zelenu boju.

MSI SPATIUM M570 PCIe 5.0 SSD s dizajnom pasivnog hlađenja

MSI izdaje MAG PCIe 5.0 napajanja s punim modulom

MSI lansira CreatorPro profesionalno orijentirana prijenosna računala s Nvidia karticama

Činjenica da je MSI odlučio objaviti upravo ovu video karticu iz linije GeForce RTX 4000 ne treba čuditi. Očito je da tvrtka ulaže u nju više kao kolekcionarsku vrijednost nego razmatrajući stajalište stvarnog dobitka u performansama. Ova video kartica bit će izdana u samo 6.000 jedinica, a očekuje se početak prodaje 25. rujna, kao što pokazuje i tajmer na posebnoj web stranici proizvođača.

Više... Vaš Komentar Top
GitHub izdaje javnu beta verziju Copilot Chata za pomoć pri programiranju

Datum objave 24.09.2023

GitHub izdaje javnu beta verziju Copilot Chata za pomoć pri programiranju

GitHub Copilot Chat za pomoć pri programiranju

GitHub, web servis u vlasništvu Microsofta, proširio je pristup svom AI pomoćniku za programere, Copilot Chat temeljenom na GPT-4.

Omogućuje programerima da zatraže od Copilota govornim kolokvijalnim jezikom da napiše određene funkcije ili kod. Također može analizirati kôd i dati savjete ili povratne informacije. Uz to omogućava naučiti nove programske jezike, riješiti tehničke probleme bez napuštanja Visual Studio i Visual Studio Code integriranih razvojnih okruženja.

Usluga je prvi put predstavljena u srpnju u javnoj beta verziji za poslovne korisnike, a sada je dostupna ne samo razvojnim timovima, već i običnim korisnicima. Za pojedinačne korisnike, pretplata za korištenje alata koštat će 10 USD mjesečno ili 100 USD godišnje.

GitHub: značajka za prijenos videozapisa sada je dostupna svima

Očito utjecaj umjetne inteligencije u razvoju softvera raste. Osim  GitHuba i druge kompanije poput Googlea i Amazona nude svoje vlastite AI usluge. Google je na I/O predstavio svog pomoćnika za razvojne programere za Android , a Amazon razvio alat nazvan CodeWhisperer.

Više... Vaš Komentar Top
iPhone 15 Pro, iPhone 15, Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch serija 9 stigli na hrvatsko tržište

Datum objave 22.09.2023

iPhone 15 Pro, iPhone 15, Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch serija 9 stigli na hrvatsko tržište

iphone_15_launch_zagreb_1

iSTYLE je danas ekskluzivno predstavio iPhone 15 seriju i Apple Watchu u svojoj prvoj Apple premium partnerskoj trgovini u Zagrebu, okupivši tehnološke entuzijaste, novinare i ljubitelje Apple proizvoda iz Hrvatske.

Posjetitelji su imali priliku prvi put otkriti četiri revolucionarna modela: iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 i iPhone 15 Plus. Ovi uređaji predstavljaju vrhunac Apple-ove posvećenosti kombiniranju elegantnog dizajna s najnovijim tehnološkim dostignućima.

U segmentu pametnih satova, velika novost je da su Apple Watch uređaji (Apple Watch Ultra 2 i Apple Watch serija 9) postali prvi karbonski neutralni proizvodi Applea. Ova odluka predstavlja ključan korak prema očuvanju okoliša, a Apple, kao najveći proizvođač pametnih uređaja na svijetu, igra ključnu ulogu u vođenju odgovorne politike za globalnu zaštitu okoliša.

iphone_15_launch_zagreb_2

Svjesni svoje pozicije kao trendsetera u industriji, Apple koristi svoj utjecaj i globalnu dominaciju kako bi potaknuo pozitivne promjene kroz zelene proizvode. Njihov cilj da do 2030. godine svi proizvodi postanu karbonski neutralni jasno pokazuje njihovu predanost ekološkim inicijativama i odgovornom pristupu prema okolišu.

Oznaka na ambalaži za takve proizvode dodatno će pomoći kupcima da prepoznaju održive proizvode i podrže ekološki osviještene brendove poput Applea. Ova inicijativa ima potencijal da potakne i druge tehnološke kompanije da poduzmu slične korake prema održivijoj budućnosti, čineći Apple predvodnikom u stvaranju pozitivnih promjena u industriji pametnih uređaja i zaštiti okoliša.

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max: Savršena opcija za profesionalce

iphone_15_launch_zagreb_3

Za korisnike koji traže vrhunsko iskustvo tu su iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Ovi uređaji dolaze s najnaprednijim kamerama do sada, uključujući ProRAW i ProRes video snimanje. Super Retina XDR zasloni s ProMotion tehnologijom pružaju spektakularno vizualno iskustvo. A17 Bionic čip osigurava iznimne performanse uz optimizaciju baterije.

iphone_15_launch_zagreb_4

Ovo su tehničke značajke koje čine ove proizvode impresivnim:

 • Materijali i dizajn: Modeli iPhone 15 Pro i Pro Max imaju kućište od titana s PVD premazom, čineći ih laganim i elegantnim, te pružajući im kombinaciju izuzetne čvrstoće i sofisticiranog izgleda. Osim toga, njihovi rubovi su finije zaobljeni, što čini uređaj ugodnijim za držanje i dodatno ističe premium izgled.
 • Ekran i rubovi: Zasloni su ostali iste veličine (6,1 i 6,7 inča), ali su rubovi najtanji do sada, pružajući veći dojam.
 • Action Button: Novi iPhone 15 Pro i Pro Max imaju Action Button (akcijska tipka) smješten sa strane uređaja, olakšavajući korisnicima pristup različitim funkcijama kao što su kontrole zvuka, svjetlo, kamera i Live Speech.
 • SoC i GPU: Koriste A17 Bionic Pro SoC s potpuno novim “pro-class” GPU-om, što ih čini najmoćnijim mobilnim uređajima na tržištu. Ovo poboljšava energetsku učinkovitost i pruža podršku za Ray tracing.
 • Gaming i kamere: iPhone 15 Pro se ističe kao “najbolja platforma za mobilne video igre na svijetu” zahvaljujući A17 Bionic Pro. Kamere na ovim modelima također su vrhunske, s glavnim senzorom od 48 MP i mogućnošću automatskog detektiranja portreta. Osim toga, tu su i 3X telefoto senzor i 5x telefoto senzor za Pro Max model.
 • Video: Omogućeno je snimanje ProRes videozapisa u 4K rezoluciji pri 60 FPS-ak, a tu je i Spatial Video značajka dostupna samo na Pro modelima.
 • USB-C: I iPhone 15 Pro ima USB-C priključak za praktično punjenje i prijenos podataka, te olakšava povezivanje s drugim uređajima.

iPhone 15: Spoj stila i vrhunskih performansi

iphone_15_launch_zagreb_5

iPhone 15 i iPhone 15 Plus donose mnogostruke mogućnosti u kompaktnom i elegantnom kućištu. Oba modela pokreće A16 Bionic čip koji pruža izvanrednu brzinu obrade podataka uz energetsku učinkovitost. Retina XDR zaslon s ProMotion tehnologijom osigurava živopisnu grafiku i glatku interakciju s uređajem.

Najvažnije tehničke značajke proizvoda:

 • Dynamic Island: iPhone 15 je prvi osnovni model koji uklanja notch zahvaljujući Dynamic Island tehnologiji, pružajući veći zaslon i bolje iskustvo gledanja.
 • Super Retina XDR zaslon: Zaslon ovog modela ima maksimalnu deklariranu svjetlinu od 2.000 nita, što rezultira živopisnim prikazom i jasnoćom čak i na izravnom sunčevom svjetlu. Također, zasloni su zaštićeni keramičkom zaštitom, pružajući dodatnu izdržljivost.
 • Dizajn: Kućište iPhonea 15 je zaobljenije, pružajući bolji osjećaj u ruci i povećavajući udobnost korištenja. Zaštita keramičkim slojem osigurava trajnost.
 • Kamere: Glavni senzor kamere ima 48 megapiksela i f/1.6 otvor blende, poboljšavajući noćnu fotografiju i HDR fotografiranje. Također, automatski detektira portretni način za bolje portrete.
 • Performanse: Pokreće ga i A16 Bionic SoC s potpuno novim “pro-class” GPU-om. Ovaj čip donosi izvanredne performanse, ističući se kao najmoćniji mobilni SoC na tržištu. Poboljšana energetska učinkovitost također doprinosi duljem trajanju baterije, a podrška za Ray tracing dodaje dodatnu dubinu grafičkim aplikacijama i igrama.
 • Priključak: iPhone 15 koristi USB-C priključak za punjenje i prijenos podataka.
 • Boje: Dostupan je u crnoj, plavoj, zelenoj, žutoj i ružičastoj boji.

Svi modeli iz iPhone 15 serije podržavaju 5G mreže, omogućujući brzu povezivost i preuzimanje sadržaja. Uz nadogradnju sigurnosti putem Face ID-a i najnoviji iOS 17 operativni sustav s brojnim novitetima i unaprjeđenjima.

Apple Watch Ultra 2:

Apple Watch Ultra 2 je opremljen istim S9 SiP čipom kao i Serija 9, što omogućuje korisnicima da koriste Siri bez potrebe za internet vezom, slično kao na Serija 9 modelima. Osim toga, novi Watch Ultra 2 dolazi s impresivnom svjetlinom zaslona od 3000 nita, što je čak 1000 nita više u usporedbi sa Serija 9 uređajima.

Tehničke karakteristike:

 • S9 SoC i poboljšani zaslon: Ova verzija također koristi S9 SoC i ima zaslon s maksimalnom svjetlinom od 3.000 nita. Također sadrži DoubleTap značajku.
 • Baterija: Baterija novog Apple Watch Ultra 2 trebala bi trajati do 36 sati s prosječnom upotrebom i do 72 sata u načinu rada s niskom potrošnjom.

Apple Watch serija 9:

Nova mogućnost koju donosi watchOS 10 i Apple Watch 9 naziva se “Double Tap”. Pomoću ove praktične funkcije, možete brzo izvršiti osnovne radnje, kao što su odgovaranje na pozive ili odbijanje istih, jednostavnim dvostrukim tapkanjem na ekranu.

Najvažnije tehničke karakteristike:

 • S9 SoC: Novi Apple Watch 9 pokreće snažan S9 SoC (System on Chip) čip, koji je za 60% brži od prethodne generacije. Ovo poboljšava brzinu i odziv uređaja, omogućujući korisnicima bolju komunikaciju sa Siri.
 • Zaslon: Novi zaslon ovog modela nudi maksimalnu svjetlinu od 2.000 nita, što je dvostruko više nego kod prethodne verzije. To znači da će informacije biti jasnije vidljive čak i na jakom suncu.
 • Double Tap značajka: Korisnici sada mogu upravljati različitim funkcijama uređaja putem pokreta “pucketanja” prstima, što olakšava upotrebu i interakciju s uređajem.
 • Dizajn i boje: Novi Apple Watch 9 dolazi u raznim bojama, uključujući ružičastu, zlatnu, srebrnu, crnu i crvenu. Osim toga, nema više kožnih remena kako bi se podržala ekološka politika tvrtke.

Novi Appleovi proizvodi donose niz tehnoloških inovacija koje će korisnicima omogućiti bolje iskustvo u korištenju mobilnih uređaja i pametnih satova. S većim brzinama, svjetlinom zaslona i poboljšanim značajkama kamere, Apple nastavlja postavljati standarde u industriji pametnih uređaja.

iphone_15_launch_zagreb_6

iSTYLE sada nudi najnoviju seriju iPhonea 15 i uređaje Apple Watch, koji su dostupni za kupovinu odmah. Početne cijene uređaja:

 • iPhone 15 Pro s 128 GB: 1.339,99 EUR
 • iPhone 15 Pro Max s 256 GB: 1.619,99 EUR
 • iPhone 15 s 128 GB: 1.059,99 EUR
 • iPhone 15 Plus s 128 GB: 1.229,99 EUR
 • Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 49 mm: 949,99 EUR
 • Apple Watch Serija 9 GPS 41 mm: 469,99 EUR

U svojoj predanosti pružanju izvanrednog tehnološkog iskustva, iSTYLE s ponosom najavljuje dostupnost kompletnog asortimana dodataka za novu seriju iPhone 15 i uređaje Apple Watch od samog početka. iSTYLE razumije da veliko tehnološko iskustvo ide dalje od samog uređaja.

U iSTYLE-u, kupci će pronaći raznovrsni izbor dodataka namijenjenih personalizaciji i poboljšanju njihovih iPhonea i Apple Watch uređaja. Bez obzira traže li pojedinci zaštitne futrole, zaštitne folije za zaslon, punjače ili bilo koji drugi dodatak koji će upotpuniti njihove nove iPhonee i Watch uređaje, široki asortiman iSTYLE-a nudi nešto za svakoga.

Osim toga, iSTYLE se predano brine o tome da kupcima pruži praktičnost i mir tijekom njihovog procesa kupovine. Stoga iSTYLE nudi više rješenja, uključujući opcije za dostupnost proizvoda, osiguranje proizvoda i čak produžene jamstvene uvjete. Ovo osigurava da investicija kupaca u ove napredne uređaje bude popraćena najvećim osiguranjem i podrškom.

Više... Vaš Komentar Top
Osigurajte si Office 2021 Professional Plus licencu za samo 24,25€! Uštedite do 90%

Datum objave 21.09.2023

Osigurajte si Office 2021 Professional Plus licencu za samo 24,25€! Uštedite do 90%

Za samo nekoliko desetaka eura možete dobiti originalnu i doživotnu verziju ključa Office 2021 Pro na Godeal24 jesenskoj rasprodaji. Preuzmite i aktivirajte sa službene web stranice kako biste osigurali bezbrižnu kupnju. Jednokratna kupnja koja omogućuje doživotno korištenje pomaže vam da izbjegnete godišnje pretplate. Ključ Office 2021 Pro za 24,25 € može se koristiti na računalu. Verzija za 5 računala može uštedjeti više novca. Samo 13,05 € po računalu. Office 2021 Professional 5 PC savršen je za dijeljenje s prijateljima ili obitelji. A Office 2021 Home and Business za Mac košta samo 28,99 €. Ostanite s nama jer ćemo detaljno istražiti najbolje opcije za vas, bez obzira trebate li ih za sebe, svoju obitelj ili posao. Čitajte dalje kako biste naučili kako maksimizirati vrijednost dok osiguravate vitalne alate za produktivnost koje nudi Microsoft Office. Započnimo!

230912-720p-gd24-€

Sigurniji način da dobijete radni ključ za aktiviranje vašeg Windowsa 10!

Nabavite svoj isplativi paket već danas! (coupon code ” SGO62″)

Naravno da će biti jeftinije kupiti više paketa s više ključeva!

Do 50% popusta na još Windowsa i Officea! (kupon kod ” SGO50″)

>>> Nabavite još

Najprikladniji način za nabavku računalnih alata je Godeal24. Ispravni ključevi i profesionalna korisnička služba čine vašu kupnju bezbrižnom!

Najpopularniji alati – Ashampoo:

>>>Nabavite još alata

Kako platiti?

>Idite na stranicu za naplatu, nastavite kao gost (ili kreirajte račun), a zatim ispunite “Informacije o naplati”.

godeal24_narudzba_1

> Odaberite “CWALLETCO” u ovom koraku i kliknite Nastavi (Continue)

godeal24_narudzba_2

> Molimo potvrdite svoju narudžbu i klikinite Naruči (Place Order)

gd24_autumn_7.25_1

> Tada će vas prebaciti na ovu stranicu gdje birate način plaćanja.

gd24_autumn_7.25_2

> Na kraju, odaberite PayPal za izvršavanje naplate.

gd24_autumn_7.25_3

Uz Godeal24 možete uštedjeti mnogo vremena i novca s Microsoftovim licencama s popustom, IT sigurnosnim softverom i drugim računalnim alatima. Nabavite Windows OS i MS Office po nenadmašnoj cijeni. Iskusite kupnju bez muke s Godeal24 digitalnom isporukom, koja šalje vaš softver izravno na vašu e-poštu unutar nekoliko sekundi od kupnje. Uz to, s ocjenom na TrustPilotu 98% Izvrsno i stručnom tehničkom podrškom 24/7 možete biti sigurni u kvalitetu proizvoda koji kupujete.

Godeal24 obećava da nudi profesionalnu tehničku podršku 24/7 i doživotnu postprodajnu uslugu te da možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
Alumnijada 2023 – networking događaj koji okuplja inženjere iz Hrvatske i regije

Datum objave 21.09.2023

Alumnijada 2023 - networking događaj koji okuplja inženjere iz Hrvatske i regije

tvz-ova-alumnijada-2023-networking-dogadjaj-koji-okuplja-inzenjere-iz-hrvatske_9UX6GG

ALUMNIJADA 2023 je networking događaj koji već treću godinu zaredom okuplja alumne fakulteta iz područja informatike, računalstva, elektrotehnike, graditeljstva, mehatronike i strojarstva iz Hrvatske, a od ove godine i iz regije. Cilj događaja je poticanje stručne razmjene i povezivanja s poslodavcima.

Događaj je pokrenut kako bi alumni razmijenili iskustva, saznali novosti iz svoje struke, ali i više o ponudama različitih tvrtki u industriji te se kroz neformalnu atmosferu družili s kolegama.

Ovogodišnja ALUMNIJADA 2023 podiže događaj na jednu novu, neviđenu razinu:

 • Više od 1000 m2 natkrivenog prostora za razmjenu ideja i networking.
 • Više od 700 stručnjaka iz cijele regije.
 • 120+ parkirnih mjesta za lakši pristup.
 • Više od 25 sponzora!
 • Hrana i piće za goste i sponzore.

tvz-ova-alumnijada-2023-networking-dogadjaj-koji-okuplja-inzenjere-iz-hrvatske_By3pzx

Osim prezentacije generalnih i zlatnih sponzora ove godine na pozornici pridružit će nam se zanimljiv dvojac stranih poduzetnika, Jan de Jong i Paul Bradbury. Govorit će o načinu života u Hrvatskoj i kako ga oni vide kroz oči poduzetnika, koji je work life balance danas najbolji za zadovoljne zaposlenike i kako učiniti zajednicu koja nas okružuje boljim mjestom za sve nas.

 • KADA? 27. 9. 2023. od 17 sati
 • GDJE? Avant Garden, Magazinska ul. 16, 10000, Zagreb – Peron 16

Pridruži se ALUMNIJADI 2023 i budi dio ovog uzbudljivog networking iskustva. Ako nisi dobio svoj poziv, a završio si TVZ, za više informacija javi se na info@alumni-tvz.hr.

Alumniji drugih tehničkih fakulteta, javite se svojim alumni predstavnicima za više informacija jer svi ste pozvani!

*Sudjelovanje za alumni članove i njihove +1 je free of charge.

Osiguraj svoje mjesto za networking događaj godine jer je broj sudionika ograničen! Sve dodatne informacije saznaj OVDJE.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoftov plan za Xbox konzole do 2030 godine

Datum objave 21.09.2023

Microsoftov plan za Xbox konzole do 2030 godine

Microsoftov plan za Xbox konzole do 2027 godine (1)

Veliko curenje informacija iz američke Savezne komisije za trgovinu (FTC) govori o Microsoftovom Xbox Series Refresh i Xbox konzolama sljedeće generacije. Ove informacije čak pokrivaju sve softverske i hardverske planove u sljedećih nekoliko godina.

Najzanimljiviji dio ovog curenja je Xboxov plan do 2030. godine, koji uključuje lansiranje najmanje tri konzole sljedeće generacije, uključujući osvježene verzije Xbox Series X i Xbox Series S.

Microsoftov plan za Xbox konzole do 2027 godine (2) Microsoftov plan za Xbox konzole do 2027 godine (3)

Microsoftov plan za Xbox konzole do 2027 godine (4) Microsoftov plan za Xbox konzole do 2027 godine (5)

Xbox Series X Refresh Edition

Prvi na redu je Xbox Series X Refresh, kodnog naziva Project Brookline. Konzola ima cilindrični dizajn umjesto pravokutnog, napustit će pogon optičkog diska i usvojiti potpuno digitalnu verziju. Bit će to najmoćnija Xbox igraća konzola u povijesti, pružajući 4K Gen9 igrače performanse, povećan interni prostor za pohranu, brži Wi-Fi i veću uštedu energije dizajn po cijeni samo 499 USD.

Detalji o Microsoftovoj Xbox Keystone igraćoj konzoli

Otvorio se online muzej Microsoft Xboxa

Novi monitor Philips Momentum za Xbox

Microsoftov plan za Xbox konzole do 2027 godine (6)

Xbox Series S Refresh Edition

Za Xbox Series S Refresh, pod kodnim nazivom Project Ellwood by Microsoft, postalo je poznato da će imati pravokutni dizajn, 1 TB interne memorije, nove impresivne kontrolere.

Dizajn SoC-a bit će formaliziran oko 2024., a zatim prvi put testiran 2026. Velika je promjena da će se za CPU moći odabrati ARM 64 ili x64 na jezgri AMD Zen 6. Bit će hibridnog dizajna, uglavnom sastavljen od velikih jezgri (Big CPU jezgre) i malih jezgri (Little CPU jezgri). GPU je sljedeća generacija RDNA 5, koja nastaje u suradni sa AMD-om.

Osim toga, Microsoft stavlja veliki naglasak na NPU (Neural Processing Unit), koji će se baviti zadacima povezanim sa strojnim učenjem i umjetnom inteligencijom. Ovo također nagovještava da bi AMD-ovi budući GPU-ovi također mogli krenuti putem AI/ML-a, baš kao i njegovi konkurenti. Sljedeća generacija Xboxa također spominje ray tracing, tako da je neophodno dodati AI tehnologiju.

Konačno, Xbox Series S Refresh Edition bit će opremljena WIFI 6E, Bluetooth 5.2 modulima i imati novi način mirovanja niske potrošnje koji poboljšava ukupnu učinkovitost za 20 posto. Objavljivanje se očekuje 2027 godine po cijeni samo 299 USD.

Microsoftov plan za Xbox konzole do 2027 godine (7)

Xbox kontroler

Refresh verzija Xbox Series konzole također će biti opremljena novim kontrolerom kodnog naziva Sebile, crno-bijelog dizajna po cijeni 99 USD. Osim toga, tu je još jedan ručni kontroler kodnog naziva Igraine, koja će biti opremljena USB Type-C na Type-C kabelom.

Još uvijek ima mnogo toga što bi se moglo promijeniti prije toga. Općenito, ako ste korisnik Xboxa, zasigurno vas veseli da Microsoft pokušava i planira toliko promjena i nadogradnji.

Više... Vaš Komentar Top
Procurile specifikacije AMD nove generacije Zen 4 Ryzen Threadripper serije

Datum objave 21.09.2023

Procurile specifikacije AMD nove generacije Zen 4 Ryzen Threadripper serije

Procurile specifikacije AMD nove generacije Zen 4 Ryzen Threadripper serije (1)

 Nedavno su se u SiSoftware bazi  pojavili relevantni podaci o dva nova Threadripper procesora, odnosno 96-jezgrenom Ryzen Threadripper PRO 7995WX i 32-jezgrenom 7975WX. Gledajući specifikacije, AMD Ryzen Threadripper Pro 7995WX ima 96 Zen 4 jezgri, 192 threada, ukupno 12 CCD-a (svaki ima 32 MB L3 cachea) i ukupno 384 MB L3 cachea.

Procurile specifikacije AMD nove generacije Zen 4 Ryzen Threadripper serije (3)

Ovo potvrđuje da se čip temelji na Genoa SP5 i da će koristiti vrhunsku 8-kanalnu i SP5 socket platformu. Čip također ima 96 MB sekundarne predmemorije i prijavljeni maksimalni takt od 5,14 GHz. AMD Ryzen Threadripper Pro 7975WX CPU, je 32-jezgreni sa 64 niti, 128 MB L3 predmemorije i 32 MB L2 predmemorije. Očekuje se da će TDP biti 350 W, uz maksimalni takt 4,0 GHz.

Procurile specifikacije AMD nove generacije Zen 4 Ryzen Threadripper serije (2)

AMD Ryzen Threadripper 3990X recenzija

AMD Ryzen Threadripper 2970WX & 2920X recenzija

Prema testnim podacima na web stranici, performanse AMD Threadrippera 7995WX porasle su za 67 posto, srušivši prethodnu generaciju 5995WX. U isto vrijeme, broj jezgri/niti se povećao za 50 posto, ali koliki je stvarni jaz ne može se potvrditi dok se ne pojavi na tržištu.

Procurile specifikacije AMD nove generacije Zen 4 Ryzen Threadripper serije (4)

Što se tiče 7975WX, ovaj 32-jezgreni CPU može u nekim prilikama nadmašiti 64-jezgreni 5995WX.  Općenito govoreći, performanse ova dva procesora nisu daleko jedna od druge i imaju veliku prednost s prethodnom generacijom 32-jezgrenog procesora 5975WX.

Više... Vaš Komentar Top
iOS 17 – instalirajte najnoviju zakrpu što je prije moguće

Datum objave 21.09.2023

iOS 17 - instalirajte najnoviju zakrpu što je prije moguće

iOS 17 – instalirajte najnoviju zakrpu što je prije moguće

Službena verzija iOS-a 17 konačno je objavljena. Ali svaki put kada Apple lansira glavno ažuriranje sustava, pojavljuju se različiti problemi, među kojima je uvijek brzo pražnjenje baterije. Niti ovoga puta nadogradnja nije iznimka.

Mnogi su se već na forumima i društvenim medijima požalili na brzo pražnjene baterije u odnosu prije nadogradnje, a neki da im se i kućište primjetno zagrijava.

iOS 17 – niz novih značajki ali ipak ne za sve iPhone

iPhone 15 Pro i 15 Pro Max: titana, moćan A17 Pro SoC i 8 GB RAM-a

iPhone 15 i 15 Plus: Dinamički otok, nadograđene kamere, nove boje

Osim toga, YouTube kanal “iAppleBytes” također je objavio video u kojem je fokus na testiranju iPhone SE 2, XR, 11, 12 i 13, nakon nadogradnje, i također utvrđuje da je “trajanje baterije svih starijih modela znatno kraće. ”

Kako riješiti probleme?

 • uključiti automatsko ažuriranje sustava kako bi vam se instalirala najnoviju zakrpa
 • onemogućite nepoznate usluge
 • onemogućite pozadinsko osvježavanje aplikacijeOsim problema s potrošnjom baterije i osjetnog zagrijanjem, neki su korisnici prijavili da su im sve melodije zvona postale zadane (uključujući aplikacije trećih strana), nemogućnost povezivanja s CarPlayom, gubitak audio zapisa u glazbenoj biblioteci, rušenje Messengera itd.
Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 8 minuta

PiP:Ideapad Slim 14,Thinkpad T420

Objavljeno prije 11 minuta

Automobili

Objavljeno prije 23 minute

OT: P: iPhone 14 Pro, Sonos One (Gen 2) zvučnik

Objavljeno prije 36 minuta

Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti...

Objavljeno prije 38 minuta

IPTV (imena providera isključivo na PM)

Novosti

Ulovite svoju must-have Office 2021 Pro licencu za samo 28,75 €. Vremenski ograničena ponuda!

S 30% udjela uredskog korištenja diljem svijeta u cjelokupnoj industriji, Microsoft Office jedan je od vodećih uredskih paketa u svijetu i uvelike najpoznatiji plaćeni proizvod. Međutim, mnogim vlasnicima malih tvrtki teško je opravdati tro... Pročitaj više

Oživljava li HMD Global legendarnu Lumia seriju?

Dostupne informacije ukazuju da HMD Global planira značajno proširiti svoj portfolio pametnih telefona u sljedećim mjesecima. Očekuje se da će tvrtka u vlasništvu brenda Nokia, uskoro lansirati nekoliko novih Android pametnih telefona, među... Pročitaj više

Koje loše navike najviše utječu na trajanje baterija telefona?

Mobilni su nam telefoni danas postali nezaobilazni, ali neke navike korištenja ih mogu brzo učiniti neupotrebljivim. Evo nekoliko najčešćih loših navika koje skraćuju vijek trajanja baterije i telefona u cjelini. Punjenje USB-om iz računala... Pročitaj više

MMD E1 linija

Linija proizvoda Philips monitora E1 serije se u srpnju širi dodavanjem četiri nova modela u svoju svestranu ponudu namijenjenu dinamičnim profesionalcima današnjice. Nizom inovacija koje poboljšavaju produktivnost, ovi elegantno dizajniran... Pročitaj više

iPhone 16 Pro Max: šuška se o Sony foto senzoru IMX903

Prema najnovijim glasinama, iPhone 16 Pro Max će debitirati s novim Sonyjevim foto senzorom IMX903, koji nudi značajne prednosti u odnosu na trenutne Android vodeće modele u istoj klasi. IMX903: Poboljšana arhitektura za superiorne performa... Pročitaj više

Sve novosti