vivo X Fold2 – svestran, lagan sklopivi telefon i opasan konkurent Samsung Z Foldu 4

Datum objave 21.04.2023 - Sanja Ledinek

vivo X Fold2 – svestran, lagan sklopivi telefon i opasan konkurent Samsung Z Foldu 4

vivo X Fold2 - svestran, lagan sklopivi telefon i opasan konkurent Samsung Z Foldu 4

vivo_x_fold_2_naslovnica

Vivo X Fold2 ovaj put donosi tri boje kućišta: Huaxia Red, Azure Blue i String Shadow Black.  Staklena verzija je presavijena debljine 12,9 milimetara, 6,4 milimetra u rasklopljenom stanju i mase 279 grama. Obična kožna verzija je preklopljena debljina 13,2 milimetra, rasklopljena 6,67 milimetara i mase 278 g.

Zasloni

Unutarnji Samsung E6 zaslon X Fold2 uređaja je 8,03 inča dijagonale i rezolucije 2.160 x 1.916 piksela, te podržava brzinu osvježavanja 120 Hz, vršnu svjetlinu 1800 cd/m² i PWM zatamnjivanje od 960 Hz. Što se tiče vanjskog zaslona od 6,53 inča omjer 21:9, također je Samsungov E6 proizvod. Ima značajke kao što su brzina osvježavanja od 120 Hz, rezoluciju 2.520 x 1.080 piksela i vršnu svjetlinu 1600 cd/m². Posebnost je što oba zaslona imaju 3D ultrazvučne tehnologije otiska prsta ​​što otključavanje čini korak bržim i sigurnijim.

Šarka

Vivo X Fold2 ima novu ultra-izdržljivu laganu šarku, koja koristi Vivo FS54 materijal. Prošla je test presavijanja od 400 000 puta i ima nadograđeni promjer kapljice vode od 5,0 mm, čime je promjer savijanja veći, a zaslon ravniji.

vivo_x_fold_2_sustav

Kamere

vivo X Fold2 opremljen je glavnom kamerom IMX866 od 50 megapiksela (1/1.49 inča, f/1.75, OIS) koja koristi tehnologiju VCS bionic spectrum, razvijenu u suradnji vivo i Sony, za 20 posto smanjenje šuma i povećanje reprodukcije boja 15 posto. Nadopunjuju je
ultraširokokutna IMX663 AF  od 12 megapiksela (108°, f/2.0 ) i portretna  IMX663 ( 1/2,93 inča) od 12 megapiksela s 2X optičkim zumom, otvorom blende f/1.98.  Sve su  kamere Zeiss T* optičke leće, koje mogu smanjiti negativne učinke ambijentalnog svjetla. Prednja je 16 MP ( 1/3 “) s f/2.45 otvorom.

Snapdragon mobilna platforma

Ispod haube je druga generacija Snapdragon 8 mobilne platforme s 12 GB LPDDR5X i 256/ 512 GB UFS4.0 memorije te već dobro nam znanim V2 čipom. Kako bi dodatno uravnotežio performanse i potrošnju energije, ima softverske i hardverske tehnologije hlađenja. Uključuju VC tekuće hlađenje s najvećom površinom u industriji od 2558 kvadratnih milimetara, nano termalni gel također s najvećom toplinskom vodljivošću u industriji i NTC algoritam za točno otkrivanje temperature kućišta.

Baterija

Vivo X Fold2 opremljen je baterijom 4800 mAh , a žično punjenje njene dvije ćelije podržano je snagom od 120 W dok bežično od 50 W.

PROČITAJTE JOŠ

vivo X80 Pro recenzija

Vivo X80 Lite recenzija

Vivo Y76 5G recenzija

Komunikacija i povezivost

Ovaj novi proizvod opremljen je NFC i Wi-Fi 7 & 5G modulima, bežičnim Hi-Fi bez gubitaka, stereo snimanjem zvuka, neovisnom tipkom za isključivanje zvuka, X -osni linearnim motorom itd.

OriginOS 3

Što se tiče OriginOS 3 sustava i softvera, pruža učinkovito konferencijsko rješenje s punom vezom koje podržava konferencije s jednim ključem, smanjenje pozadinske buke, bilješke o sastancima, zaštitu privatnosti dijeljenja zaslona i korespondenciju od riječi do glasa snimanje u tekst. Uz dubinsku prilagodbu i optimizaciju aplikacije, dodane su brojne nove funkcije kao što su multi-tasking na dock traci i daljinsko upravljanje računalom. Postavka za više zadataka dock trake također pomaže korisnicima da brzo pozovu aplikacijski softver u mobilnom telefonu kako bi postigli učinkovitiji uredski rad.

Dospije li novitet u Hrvatsku, konačna cijena za osnovni model mogla bi biti konkurentna.

Više... Vaš Komentar Top
Koje su glavne razlike između pametnih satova i narukvica

Datum objave 21.04.2023

Koje su glavne razlike između pametnih satova i narukvica

razlike_pametni_satovi_narukvice_naslovnica

Nosivi uređaji poput pametnih narukvica i satova sve više su u trendu. Gledajući njihove cijene, kod pametnih satova mogu biti nekoliko puta ili čak deset puta više od pametnih narukvica. Mnogi se pitaju isplati li se razlika u cijeni? Dio odgovora krije se u njihovim najvećim razlikama.

Funkcije

razlike_pametni_satovi_narukvice_zasloni

Pametne narukvice općenito prate sportske podatke i zdravstveno stanje putem senzora, a pametni satovi donose i mogućnost primanja Bluetooth poziva (ili preko SIM kartice), neovisnu reprodukciju glazbe, pregled/slanje poruka u aplikacijama itd. Drugim riječima, pametni sat je smanjena verzija mobilnog telefona ili njegov prateći dodatak.

Dizajn

razlike_pametni_satovi_narukvice_izbor remena

Pametni satovi uglavnom slijede dizajn tradicionalnih satova, također su više personalizirani u pogledu dizajna, imaju niz remena koji se mogu birati, poput kože, gume ili metala kako bi se istaknuo stil odijevanja. Zbog svog pozicioniranja, pametne narukvice imaju manje izbora u pogledu dodataka. Uz to pametni satovi općenito imaju veće zaslone praktičnije za čitanje informacija i rukovanje, pokretanje aplikacija ili elektronička plaćanja. Pametne narukvice imaju manje zaslone, ali i manje ometaju nošenje dok se spava.

PROČITAJTE JOŠ

MeanIT M33 Lady Smart Watch recenzija

Honor Watch GS 3 recenzija

Xiaomi Smart Band 7 recenzija

Brzi test – Canyon Tony KW-31

Apple Watch 8 recenzija

Izdržljivost baterije

razlike_pametni_satovi_narukvice_punjenje

Pametne narukvice imaju očite prednosti u pogledu trajanja baterije. Budući da su funkcije pomalo osnovne i broj senzora koji troše energiju manji, općenito govoreći, vrijeme između punjenje bit će duže od pametnih satova. Što se tiče pametnih satova, iako su njihove baterije općenito većeg kapaciteta, odgovarajući ekran i funkcije zahtijevaju više energije. Tako da je trajanje baterije uglavnom od tri dana do dva tjedna.

Više... Vaš Komentar Top
Američki zakon o čipovima značajno će usporiti proizvodnju u Kini u sljedećih 10 godina

Datum objave 21.04.2023

Američki zakon o čipovima značajno će usporiti proizvodnju u Kini u sljedećih 10 godina

Američki zakon o čipovima značajno će usporiti proizvodnju u Kini u sljedećih 10 godina

Ministarstvo trgovine SAD-a nedavno je objavilo detalje američkog Zakona o čipovima. U njemu je opseg ograničenja za tvrtke koje se prijavljuju za subvencije znatno širi od prethodno nametnutih sankcija. Ova ograničenja trebala bi dodatno smanjiti spremnost međunarodnih kompanija da u idućem desetljeću ulažu u kinesku industriju poluvodiča.

U početku su se zabrane izvoza prvenstveno odnosile na najnaprednije tehnologije. No nakon što se Japan i Nizozemska odluče pridružiti sankcijama, ključni DUV skeneri koji se koriste u zrelim procesima ispod 16nm, 28nm i 40nm sada su uključeni u opseg ograničenja.

TSMC će biti najteže pogođen ažuriranim američkim zakonodavstvom, uglavnom zbog propalih planova za proširenje proizvodnje u Kini. Iako TSMC ima jednogodišnju uvoznu dozvolu koja vrijedi do sredine 2023., daljnje širenje TSMC-ovih kineskih 16/12nm i 28/22nm procesnih mogućnosti bit će znatno ograničeno zbog američkih subvencija.

Što se tiče proizvodnje DRAM-a, SK hynix je jedini veliki dobavljač koji ima tvornicu u Kini, ali prevelika ponuda i geopolitika uzrokovali su pad iskorištenosti kapaciteta u toj tvornici za četiri postotna boda s 48 posto na 44 posto. Samsung i Micron nemaju proizvodne kapacitete DRAM-a u Kini, a njihovi budući planovi širenja usmjereni su na Južnu Koreju i SAD.

TrendForce procjenjuje da će udio Južne Koreje u globalnom kapacitetu DRAM-a nastaviti rasti, dok će udio Kine opadati iz godine u godinu, padajući s 14 posto na 12 posto do 2025. godine.

Američki zakon o čipovima značajno će usporiti proizvodnju u Kini u sljedećih 10 godina _1

Prognoza proizvodnje DRAM-a i NAND-a od 2023. do 2025.

Konačno, TrendForce predviđa formiranje dviju različitih proizvodnih regija: Kinu koja je primarno usmjerene na zadovoljenje domaće potražnje i tvornice izvan Kine koje će služiti drugim tržištima. Ograničenja će također utjecati na poslovanje u Sjevernoj Koreji, Iranu i Rusiji.

Više... Vaš Komentar Top
Cyberkriminalci prodaju ukradene ChatGPT račune na Dark Webu

Datum objave 21.04.2023

Cyberkriminalci prodaju ukradene ChatGPT račune na Dark Webu

Head with gears

Prema Check Pointu, broj transakcija na dark webu ukradenih vjerodajnica ChatGPT računa u porastu je od ožujka ove godine. Dok je većina ukradenih računa prodana, neki cyber kriminalci također nude ChatGPT Account-as-a-Service, uslugu koja je specijalizirana za otvaranje ChatGPT premium računa, vjerojatno korištenjem ukradenih platnih kartica.  Brojni korisnici već su ostavili pozitivne povratne informacije o ovoj usluzi i jamčili za nju.

Prodaju i Silver Bullet konfiguracijske datoteke za web testiranje koje korisnicima omogućuje izvršavanje zahtjeva prema ciljnim web aplikacijama.  Ima i aktera koji dijele račune besplatno kako bi reklamirali vlastite usluge ili alate za krađu takvih računa.
Najzanimljivije je da postoje i kibernetički kriminalci koji tvrde da nude usluge doživotnog računa ChatGPT Plus. Doživotna nadogradnja na ChatGPT Plus račun putem e-pošte košta 59,99 dolara, dok OpenAI ima cijenu usluge od 20 dolara mjesečno. Međutim, kako bi se smanjili troškovi, ova podzemna usluga nudi i opciju dijeljenja pristupa ChatGPT računu s drugim kibernetičkim kriminalcima za 24,99 dolara, doživotno.

Cyberkriminalci prodaju ukradene ChatGPT račune na Dark Webu_1

PROČITAJTE JOŠ

Za ChatGPT sada više nije lako vrijeme

Europol zabrinut zbog moguće zlouporabe ChatGPT-a

Zašto je tržište ukradenih ChatGPT računa u porastu ?

ChatGPT nameće ograničenja za pristup platformi iz određenih zemalja (uključujući Rusiju, Kinu i Iran), a korištenje ChatGPT API-ja omogućuje kibernetičkim kriminalcima da ih zaobiđu. U mračnom webu, očito postoje pametni kiberkriminalci spremni iskoristiti poslovnu priliku.

Eto, zabrinutost u vezi s privatnošću i sigurnošću u vezi s ChatGPT-om nije bez razloga. Problema je svjestan i sam OpenAI, te su nedavno pokrenuli bug bounty program, pozivajući sigurnosne istraživače, etičke hakere i tehnološke entuzijaste diljem svijeta da pomognu identificirati i popraviti ranjivosti u njegovim generativnim sustavima umjetne inteligencije. Tvrtka će ponuditi nagrade u rasponu od 200 do 20.000 dolara.

Više... Vaš Komentar Top
Obavijest o popustu na Godealu24: Originalni Office 2021 kreće od 13,05 €, a Windowsi 10/11 imaju najbolje cijene!

Datum objave 20.04.2023

Obavijest o popustu na Godealu24: Originalni Office 2021 kreće od 13,05 €, a Windowsi 10/11 imaju najbolje cijene!

Teško je zamisliti da možete kupiti Office 2021 Pro, s izvornom cijenom od 439,99 dolara, za samo 13,05 eura. No Godeal24 vam daje upravo to – jeftin i popularan uredski softver. Ne samo da postoji verzija za Windows OS, već je i verzija Office 2021 Home and Business za MAC sustav posebna promotivna cijena. Godeal24 je internetska trgovina koja prodaje Microsoftove proizvode i drugi računalni softver i softver za igre, oni znaju odakle dolazi svaka licenca, tako da možete kupovati s povjerenjem da je svaki proizvod originalan i bez rizika od piratstva. licenca koju kupite od Godeal24 nije ograničena pretplatom, licenca je “doživotna” i imate neograničen pristup: softver će trajati tijekom svog životnog vijeka te će se redovito ažurirati i podržavati.

230413-720p-gd24-€

Vremenski ograničena ponuda: originalni MS Office 2021 od 13.05€!

Kao zreo, stabilan i značajkama bogat operativni sustav, Windows 10 još uvijek je preferirani OS za većinu korisnika. Kupite Windows 10 Pro sada za samo 6,12 € po računalu na Godeal24! Nadogradite na Windows 11 kako biste odmah iskusili značajke umjetne inteligencije koje donosi nova verzija Binga, a značajno je da se Windows 10 sada može besplatno nadograditi na Windows 11!

Vremenski ograničena ponuda: Originalni Windows 10 i Windows 11 po najboljoj cijeni!

Nabavite povoljne pakete danas!

Do 50% popusta na još verzija Windowsa i Officea! (kupon kod “SGO50″)

>>> Nabavite još

Još PC alata po najboljim cijenama!

Nabavite još alata>>>

Godeal24 shopu možete uštedjeti mnogo vremena i novca na Microsoftovim licencama s popustom, poznatim IT sigurnosnim softverom i drugim računalnim alatima. Nabavite Windows OS i MS Office po nenadmašnoj cijeni. Iskusite kupnju bez muke s Godeal24 digitalnom isporukom, koja šalje vaš softver izravno na vašu e-poštu unutar nekoliko sekundi od kupnje. Uz to, s visokom ocjenom na TrustPilotu od 98% i stručnom tehničkom podrškom 24/7 možete biti sigurni u kvalitetu proizvoda koji kupujete.

Godeal24 obećava da nudi profesionalnu tehničku podršku 24/7 i doživotnu postprodajnu uslugu te da možete koristiti proizvod bez problema!

Kontaktirajte Godeal24: service@godeal24.com

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
ChatGPT ubrzava “slijetanje” na mobitele

Datum objave 20.04.2023

ChatGPT ubrzava "slijetanje" na mobitele

ChatGPT ubrzava slijetanje na mobitele

Nakon što je osnivač OpenAI-ja Sam Altman potvrdio da za sada ne trenira GPT-5, jer ima još posla na GPT-4, krenula su šuškanja da mobilni telefoni mogu biti jedan dio tog posla.

Na OpenAI stranici za zapošljavanje objavljeno je da traže voditelja iskusnog inženjera koji će pomoći u izgradnji i vođenju ChatGPT mobilnog tima. Obuhvaća iOS i Android softverske inženjere. Godišnja plaća je između 300.000 i 500.000 USD. Također uključene su “velikodušne” potpore i beneficije.
Dolazak ChatGPT-a na mobilne uređaje nedvojbeno će pomoći da dosegne više korisnika. Kao što je Microsoft rekao, 64 posto pretraga odvija na mobilnim telefonima. Osim toga prema statistici istraživačke tvrtke Gartner, 2022. godine 286,2 milijuna računala bit će isporučeno diljem svijeta i 1,28 milijardi mobilnih telefona.

S druge strane, proizvođači mobilnih uređaja također namjeravaju uvesti AI aplikacije kako bi hardverskim proizvodima dodali vrhunske značajke. Međutim, veliki modeli aplikacija koje predstavlja ChatGPT suočit će se s tehničkim problemima kao što su ograničeni računalni resursi, nedostatak GPU-a koji bi ubrzao AI računalstvo, brzo pražnjene baterije uređaja, sigurnosti informacija kada jednom “slete” na mobilne telefone.

PROČITAJTE JOŠ

ChatGPT i pitanje autorskih prava AI-a sve više zabrinjava

Google otvara jezični model umjetne inteligencije PaLM API kako bi osporio ChatGPT

Trgovina dodataka ChatGPT – oči i uši za AI chatbotove

Što je ChatGPT – trend koji će eksplodirati 2023.

Industrija je počela rješavati tehničke probleme

Qualcomm, Google (MLKit 2018), u još neke kompanije, kombiniraju tehnologiju kompresije modela s okvirima/alatima za implementaciju mobilnih modela kako bi se smanjila potražnja za računalnom snagom zaključivanja uz zadržavanje izvorne izvedbe i točnosti velikog modela.

Primjerice, Qualcomm je 2. ožujka objavio prvu svjetsku demonstraciju ‘Stable Diffusion’ modela koji se izvodi na Android telefonu. Koristi Qualcommov AI softverski skup za kvantificiranje, kompajliranje i hardversko ubrzanje. Uspješno radi na mobilnim telefonima opremljenim Snapdragon 8 mobilnom platformom druge generacije.

Više... Vaš Komentar Top
Apple želi koristiti  RISC-V arhitekturu

Datum objave 20.04.2023

Apple želi koristiti RISC-V arhitekturu

Apple RISC-V

RISC-V arhitektura opći je trend u svijetu posljednjih godina. Gledajući popis članova RISC-V, pronaći ćemo Huawei, Intel, Qualcomm, MTK i Nvidiu. Na popisu čak nalazimo ADI, Infineon, Silicon, ST, Renesas i NXP itd. Sada je službeno potvrđeno da se pridružuje i Apple.

Prema nedavnom natječaju za zapošljavanje, traže proaktivnog arhitekta sustava koji mora dobro razumjeti arhitekturu računala (CPU, GPU, neuronsku obradu), arhitekturu napajanja na razini sustava/SoC-a, arhitekturu neuronske obrade male snage i računalni mehanizam RISC-V. Prema daljnjem opisu poslova, Apple očito planira primijeniti RISC-V na području niske potrošnje energije ili ubrzanog računalstva, što je u skladu s praksom mnogih drugih proizvođača.

PROČITAJTE JOŠ

I Google najavio da će Android podržavati RISC-V set instrukcija

Qualcomm insinuira: RISC-V je budućnost, a ne Arm tradicionalna arhitektura

Zašto popularnost RISC-V arhitekture raste?

Bilo da se radi o mobilnom telefonu, računalu ili nekim drugim uređajima, mnogim proizvođačima je Arm arhitektura prvi izbor. To ima mnogo veze s činjenicom da je kompanija potrošila ogromne svote novca da postavi veliki ekosustav u proteklih deset godina. Međutim, odnos između Kine i Sjedinjenih Država posljednjih godina učinio je Arm poziciju pomalo tajanstvenom, što je promicalo snažan razvoj open RISC-V arhitekture.

S druge strane, Arm nastoji povećati cijenu dizajna čipova, nametnuti agresivniju prodaju tantijema i licenciranja što prilično opterećuje proizvođače uređaja. Uz to je Arm još uvijek u parnici s Qualcommom koja uključuje troškove licenciranja i akvizicija, što će također postati velika referenca u razvoju čipova.

Zato bi mogli u bliskoj budućnosti vidjeti više pokušaja s RISC-V arhitekturom od strane proizvođača uređaja, jer ništa nije nemoguće.

Više... Vaš Komentar Top
Huawei P60 Pro osvojio je Tipa World Award

Datum objave 20.04.2023

Huawei P60 Pro osvojio je Tipa World Award

TIPA_P60Pro_1200x800_3

Huawei P60 Pro, najinovativniji fotografski pametni telefon čiju europsku premijeru tek očekujemo, nagrađen je prestižnom nagradom za najbolji foto pametni telefon 2023. godine od strane TIPA (Technical Image Press Association) – jednog od vodećih autoriteta u području fotografiranja i fotografije.

Huawei, kao jedan od pionira tržišta potrošačke elektronike, predan je stalnim inovacijama i približavanju digitalnog svijeta svakoj osobi, obitelji i organizaciji u svijetu. Tvrtka ne prestaje podizati ljestvicu inovacija s brojnim uređajima poput upravo lansiranog pametnog sata Watch Ultimate, kao i sa svojim najnovijim pametnim telefonom – modelom P60 Pro. Ovaj flagship model donosi novu generaciju revolucionarnih fotografskih značajki i estetskog dizajna s kojima je postignut još jedan revolucionarni korak u polju mobilne fotografije.

Više... Vaš Komentar Top
Intel ukinuo neke Core procesore 11. generacije i okrenuo se novim proizvodima

Datum objave 20.04.2023

Intel ukinuo neke Core procesore 11. generacije i okrenuo se novim proizvodima

Intel  ukinuo neke Core procesore 11. generacije i okrenuo se novim proizvodima

Intel se priprema za ukidanje Core i3, Core i5, Core i7, Core i9 i Xeon W serija procesora 11. generacije temeljenih na Tiger Lake arhitekturi. Ovi procesori već su zamijenjeni Alder Lake hibridnom arhitekturom koja koristi Golden Cove jezgre performansi i Raptor Lake s Raptor Cove i Gracemont učinkovitim jezgrama.

Glavni pogođeni proizvodi su Tiger Lake-H45 serije, u rasponu od Core i5-11260H do Core i9-11950H, a Xeon W-11855M se također nalazi na popisu. Ali modeli uključujući Xeon W-11955M, Core i7-11390H i Core i5-11320H još ostaju u ponudi do 30. lipnja 2023., ali datum isporuke razlikovat će se ovisno o konkretnom modelu.

Intel  ukinuo neke Core procesore 11. generacije i okrenuo se novim proizvodima_1

PROČITAJTE JOŠ

Intel lansira NUC 13 Pro s procesorima serije Core 13 generacije

Stiže Intelova druga generacija Arc diskretne grafičke kartice

Vrijedno je spomenuti da serija Core i9- 11900KB, Core i7-11700B, Core i5-11500B i Core i3-11100B (Tiger Lake čip za desktop platforme) 11. generacije s TDP-om od 65 W također ulazi u EOL (End-Of-Life) fazu. Kao i kod Tiger Lake-H čipova, kupci imaju rok do 30. lipnja 2023. da predaju konačne narudžbe, a Intel će ih isporučiti do 26. siječnja 2024.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft uz ChatGPT predstavlja sve veću prijetnju Googleu, ali  Magi je na putu

Datum objave 20.04.2023

Microsoft uz ChatGPT predstavlja sve veću prijetnju Googleu, ali Magi je na putu

Microsoft  uz   ChatGPT tehnologije  predstavlja sve veću prijetnju Googleu

Integracija tehnologije umjetne inteligencije u preglednik Bing pretvorila ga je u moćnog konkurenta. Predstavlja najozbiljniju prijetnju Googleovom poslu pretraživanja u 25 godina i izaziva paniku u američkom konglomeratu sa sjedištem u Mountain Viewu.

Osobito nakon što su saznali da Samsung razmišlja o tome da Bing postane zadana tražilica za Galaxy telefone i tablete. Razlog su moćne AI značajke koje nude u pretraživanje weba i visok rast popularnosti.  Prema podacima tvrtke Data.ai nakon integriranja OpenAI tehnologije, preuzimanja Bing aplikacije porasla su za 8 puta na globalnoj razini, dok su se preuzimanja Googleove aplikacije za pretraživanje smanjila za 2 posto u istom razdoblju.

Ali konačna odluka Samsunga još nije donesena, iako su mnogi prenijeli vijest kao da su pregovori završeni. Postoji šansa da se Samsung ipak ne odluči za Bing uspije li Google donijeti nešto unosno na stol. Primjerice niže cijene za licenciranje Google Mobile servisa. 

Međutim, kako bi se suprotstavio Microsoftu i OpenAI-ju, Google ubrzava razvoj vlastite AI tehnologije. Trenutno više od 160 dizajnera, inženjera, rukovoditelja i drugog osoblja radi na projektu tražilice kodnog naziva “Magi” sa značajkama umjetne inteligencije (AI). Ima za cilj pružiti korisnicima personaliziranije iskustvo i predvidjeti njihove potrebe. Trebala bi uključiti pretraživanja koja se mogu koristiti u web pregledniku Chrome, funkciju traženje glazbenog sadržaja putem chatbota, odgovore na pitanja o softverskom kodiranju, pisanje koda prema zahtjevu korisnika, automatsko generiranje slika ( “GIFI“) putem usluge pretraživanja i alat za učenje jezika sličan Duolingu – kodnog naziva “Tivoli Tutor“.

PROČITAJTE JOŠ

Google otvara jezični model umjetne inteligencije PaLM API kako bi osporio ChatGPT

Bard – Googleov chatbot više nije samo glasina

Naravno, planirano je zadržati oglase u rezultatima pretraživanja jer su na pretraživačkoj mreži glavni način na koji Google zarađuje. Bit će dalje vidljivi u svim kombinacijama rezultata pretraživanja. Google je nedavno pozvao zaposlenike da testiraju mogućnosti kako bi procijenili konverzacijske sposobnosti tražilice.

Šuška se da bi  Magi web tražilica mogla biti predstavljena u svibnju 2023., što zvuči kao vrijeme I/O 2023 konferencije za programere. U početku će biti dostupna samo u SAD-u za 1 milijun korisnika. Google planira do kraja godine dodati više značajki i proširiti dostupnost na 30 milijuna korisnika.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 sata

VPN

Objavljeno prije 3 sata

Iskon

Objavljeno prije 4 sata

Svaštara

Objavljeno prije 4 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 5 sati

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti