Zaboravite na stres gubitka! Googleova proširena značajka Pronađi moj uređaj sada je aktivna i bez internetske veze

Datum objave 10.04.2024 - Sanja Ledinek

Zaboravite na stres gubitka! Googleova proširena značajka Pronađi moj uređaj sada je aktivna i bez internetske veze

Zaboravite na stres gubitka! Googleova proširena značajka Pronađi moj uređaj sada je aktivna i bez internetske veze

Zaboravite na stres gubitka_googleova

U svibnju 2023. godine Google je najavio širenje usluge Pronađi moj uređaj (Find My Device) metodom pozicioniranja Bluetooth mrežom male snage. To se radi anonimnom razmjenom podataka o lokaciji, a zatim uspostavljanjem složene lokacijske mreže i ocrtavanje lokacije izgubljenog uređaja korisnika na karti u aplikaciji.

Jednostavnije rečeno, sve dok je uređaj kompatibilan s lokacijskom tehnologijom i povezan osobnim Google računom, može biti lociran. Googleovi telefoni Pixel 8 imaju i dodatnu značajku – mogućnost lociranja čak i kada su isključeni. “Rezerva snage” koja može napajati Bluetooth antenu omogućit će tim mobitelima da emitiraju signal čak i kada su isključeni, baš kao i Appleov iPhone.

Također će biti moguće pronaći slušalice, Bluetooth oznake koje vise s privjesaka za ključeve ili kovčega novčanika, koji podržavaju brzo uparivanje (Fast Pair). Kada su gadgeti isključeni s Android uređaja, sustav će automatski prikazati obavijest kako bi podsjetio korisnika da potvrdi je li možda uređaj izgubljen ili je namjerno prekinuta veza. JBL-a i Sony su za svoje slušalice već najavili dodavanje podrške za ovo najnovije pozicioniranje putem ažuriranja firmvera. Google je također rekao da će nova značajka biti dostupna za Nest uređaje, što će korisnicima olakšati postavljanje lokacijske mreže u njihovom kućnom okruženju i prepoznavanje moguće lokacije izgubljenih predmeta. Osim toga, Chipolo i Pebblebee lansirat će proizvode s certifikatom “Find My Device” od sljedećeg mjeseca, a ti trackeri mogu podržati mehanizam protiv praćenja iOS i Android sustave.

Zaboravite na stres gubitka_googleova_1

Googleov anonimni način rada razotkriven: Zavaravanje traje godinama

Hoće li Google Gemini biti doveden do iPhonea?

Googleova stranica za prijavu potpuno je revidirana

Što se tiče zaštite privatnosti, Google je rekao da značajka sama po sebi naglašava privatnost i sigurnost kroz višeslojnu zaštitu mreže kao što je point-to-point enkripcija. Istovremeno omogućuje korisnicima ručno isključivanje funkcije, daljinsko šifriranje ili uklanjanje podataka pohranjenih na izgubljenim uređajima. Kada mobilni telefon otkrije dugoročno praćenje nepoznatog tragača, pojavit će se obavijest upozorenja kako bi zaštitio privatnost korisnika. Mreža također ograničava koliko puta i kojom brzinom se lociranje provodi jer zlonamjerni korisnici često pokušavaju pratiti osobu u stvarnom vremenu. Korisnici također mogu dijeliti lokaciju uređaja s prijateljima i obitelji tako da im mogu pomoći u zajedničkom pronalaženju izgubljenih predmeta.

Ova je proširena značajka Pronađi moj uređaj debitirala na prošlogodišnjoj I/O Developer konferenciji i bila spremna za objavljivanje krajem 2023.godine. Ali, budući da su u suradnji s Appleom radili na izradi specifikacija protiv zloupotrebe i neidentificiranog lokacijskog praćenja Bluetooth uređaja, postala je aktivna tek sada. Međutim samo u Sjedinjenim državama i Kanadi, a globalno se očekuje vrlo brzo.

Podržani su svi uređaje sa sustavom Android 9 ili novijim, što znači da s više od tri milijarde Android uređaja u optjecaju  mogu ovu Googleovu mrežu učiniti  broj jedan u svijetu za pronalaženje izgubljenih/ukradenih uređaja i gadgeta.

Više... Vaš Komentar Top
Neuralink Elona Muska nije sam u neurotehnološkom sektoru

Datum objave 10.04.2024

Neuralink Elona Muska nije sam u neurotehnološkom sektoru

Neuralink Elona Muska nije sam u neurotehnološkom sektoru

Čini se da je konkurencija u neurotehnologiji u punom jeku.

Tvrtka Synchron sa sjedištem u New Yorku, koja se smatra najvećim konkurentom Neuralinka, otkrila je da se priprema regrutirati pacijente s neurodegenerativnim bolestima (amiotrofična lateralna skleroza), moždanim udarom dovoljno jakim da izazove paralizu i multiplom sklerozom za klinička ispitivanja. Cilj je dobiti komercijalno odobrenje u pripremi za veću studiju te konačno odobrenje FDA za stavljanje na tržište moždanih implantata.

Neuralink Elona Muska nije sam u neurotehnološkom sektoru_1

Synchron je osnovana 2016. godine, a uključuje ulagače poput milijardera Jeffa Bezosa i Billa Gatesa te DARPA, američke savezne agencije specijalizirane za vojna istraživanja. Svoj prvi ljudski implantat razvili su još 2020. godine, a u srpnju 2021. dobili su odobrenje za preliminarna ispitivanja na ljudima od američke FDA (Food and Drug Administration). Implantat su ugradili u šest pacijenata bez ozbiljnih štetnih nuspojava.

Thomas Oxley, doktor psihologije i neuroznanosti te glavni izvršni direktor Synchrona, rekao je da je za rezultate najnovijih testiranja zainteresiran niz klinika, a neke čekaju za vođenje ispitivanja. Bolnica Mount Sinai u New Yorku, Sveučilište u Buffalu i Medicinski centar Sveučilišta u Pittsburghu već surađuju na preliminarnim studijama, a Synchron se nada da će se uključiti u veća ispitivanja tvrtke kada za to dođe vrijeme.

Za razliku od Neuralinka koji od pacijenta zahtijeva da se podvrgne složenoj operaciji implantacije čipa izravno u moždanu koru, Synchron eliminira ovaj postupak. Njihova metoda je manje invazivna, jer se za ugradnju moždanih čipova koji se guraju kroz krvnu žilu do mozga koristi stent (usporediv s malom oprugom promjera samo nekoliko milimetara), poznat iz primjene u kardiologiji i vaskularnoj kirurgiji. Međutim, ova metoda nije bez izazova. Može dovesti do više “buke” u očitavanju moždanih signala i time ograničiti njihovu točnost.

Bilo kako bilo, iako ugradnja implantanta u mozak za povezivanje izravno s računalima zvuči pomalo zastrašujuće, početni cilj obje tvrtke da pomognu osobama s invaliditetom vratiti izgubljenu slobodu kretanja kroz razmišljanje itekako je plemenit.

Više... Vaš Komentar Top
U razvoju TikTok Notes  aplikacija za objavljivanje fotografija

Datum objave 10.04.2024

U razvoju TikTok Notes aplikacija za objavljivanje fotografija

TikTok Notes  Aplikacija za objavljivanje fotografija

Trenutno TikTok nudi mogućnost objavljivanja postova koji sadrže samo slike, ali u pripremi je aplikacija koja se fokusira isključivo na statički sadržaj slike, slično Instagramu.

Ova aplikacija nosi naziv TikTok Notes (ime koje donekle zbunjuje jer prvo asocira na bilješke). Tijekom posljednjih nekoliko dana neki korisnici su primali skočne obavijesti o novoj aplikaciji upravo pod tim nazivom. Čini se da je kompanija odlučila promijeniti naziv jer je APK kôd iz prošlog mjeseca sugerirao da je prvobitno bio odabran naziv TikTok Photos. Dodatno, URL photo.tiktok.com  prikazuje rezervirano mjesto za marketinšku sliku s tekstom “Otvori u TikTok Notes“.

Prvobitno je razvoj ove aplikacije bio samo glasina, ali  je glasnogovornik Bytedancea to i potvrdio.

TikTok Notes  Aplikacija za objavljivanje fotografija_2

Kao dio naše predanosti kontinuiranoj inovaciji, istražujemo načine kako omogućiti našoj zajednici da stvori i podijeli svoje ideje s fotografijama i tekstom u namjenskom prostoru. Korisnici također mogu odabrati da ne dijele svoje objave slika u novoj aplikaciji.”

TikTok kažnjen s 10 milijuna eura zbog nezaštite maloljetnika na platformi

TikTok uskače u AI chatbot igru

Zanimljivo je da Meta nastoji potaknuti korištenje više okomitih kratkih videozapisa, dok se TikTok širi na područje objavljivanja fotografija. Također eksperimentiraju s različitim formatima poput 30-minutnih videozapisa, pa čak i tekstualnih postova, što ponovno izaziva usporedbe s platformama poput Instagrama, Facebooka i Twittera.

Više... Vaš Komentar Top
Seagate najavljuje BarraCuda 530 SSD: brz, pouzdan i energetski učinkovit

Datum objave 10.04.2024

Seagate najavljuje BarraCuda 530 SSD: brz, pouzdan i energetski učinkovit

Seagate najavljuje BarraCuda 530 SSD

Seagate je najavio novi SSD BarraCuda 530, koji nudi izvrsne performanse, pouzdanost i energetsku učinkovitost. To ga čini pogodnim izborom za širok spektar korisnika, od entuzijasta računala do profesionalaca koji se bave kreativnim radom.

Glavni kontroler E27T nove generacije od tvrtke Phison osigurava nisku potrošnju energije i visoke performanse. SSD podržava standarde PCIe 4.0 x4 i NVMe 2.0, što rezultira visokom brzinom. Dostupan je u tri kapaciteta: 512 GB, 1 TB i 2 TB, kako bi zadovoljio potrebe različitih korisnika.

Brzine čitanja su 7.400 MB/s za modele od 1 TB i 2 TB, te 7.200 MB/s za model od 512 GB. Brzine pisanja su također visoke, s 6.400 MB/s za 2 TB model, 6.100 MB/s za 1 TB model i 4.300 MB/s za 512 GB model.

Seagate lansira 24 TB IronWolf Pro tvrdi disk

Najbrži tvrdi disk na svijetu: Seagate Exos 2X14 HDD

Seagate lansira mobilni SSD One Touch – brzine prijenosa 1030 MB / s

SSD BarraCuda 530 se može pohvaliti i visokom izdržljivošću. Model od 2 TB ima izdržljivost od 1.200 TBW, dok modeli od 1 TB i 512 GB imaju 600 TBW i 300 TBW. M.2 2280 format SSD-a ga čini kompatibilnim s većinom matičnih ploča. Dizajn bez DRAM-a doprinosi niskoj potrošnji energije i kompaktnoj veličini, ali naravno i nešto slabijim nasumičnim performansama. Cijena SSD-a BarraCuda 530 još nije objavljena, ali se očekuje da će biti poznata u sljedećim tjednima.

Više... Vaš Komentar Top
Stable Audio 2.0 sada generira do 3 minute stereo zvuka iz teksta

Datum objave 10.04.2024

Stable Audio 2.0 sada generira do 3 minute stereo zvuka iz teksta

Stable Audio 2.0 sada generira do 3 minute stereo zvuka iz teksta

Tvrtka za umjetnu inteligenciju koja je pokrenula Stable Diffusion nedavno je najavila lansiranje novog modela Stable Audio 2.0. Model može generirati stereo zvuk od 44,1 kHz u trajanju do 3 minute, što je gotovo uobičajena duljina za većinu pjesama. To je značajno povećanje u odnosu na izvornu verziju koja je mogla generirati samo 90 sekundi glazbe.

Korisnik samo treba unijeti naredbe prirodnog jezika ili prenijeti glazbene isječke kao referencu, a model može generirati sadržaj koji korisnik želi. Stable Audio 2.0 je treniran na AudioSparx  skupu podataka s više od 800.000 zvukova. Trenutno je besplatan i otvoren za javnost. Generirana glazba može se komercijalizirati. Za korištenje se možete prijaviti svojim Google računom.

Više... Vaš Komentar Top
Zašto kapacitet tvrdog diska ili SSD-a koji ste kupili ne odgovara deklaraciji?

Datum objave 10.04.2024

Zašto kapacitet tvrdog diska ili SSD-a koji ste kupili ne odgovara deklaraciji?

Zašto kapacitet tvrdog diska ili SSD-a koji ste kupili ne odgovara deklaraciji

Kada kupujete tvrdi disk ili SSD (Solid State Drive) ili neki Flash USB pogon, na prodajnom paketu uvijek je naveden njegov nominalni kapacitet. Primjerice 64 GB, itd. Ali kada se priključi na računalo, ispostavlja se da je ostalo samo 50 GB. Zašto?

Za one koji ovaj podatak eventualno ne znaju, razlog je što proizvođači umjesto mjerne jedinice 1024 bajta (1 gigabajt) za računanje kapacitete, u stvarnosti zaokružuju na 1.000 bajtova, što znači da deklarirana memorija kao što je HDD ili SSD od 250 GB ima samo 238,43 GB slobodnog prostora. Osim toga, većina sustava za pohranu ima unutarnje rezervene particije za pohranjivanje informacija o firmveru i nekih upravljačkih datoteka za internu upotrebu diska, koje zauzimaju 7 do 10 posto ukupnog prostora.

Jesu li SSD diskovi postali neophodni za igrače?

Recenzija – Samsung T9 prijenosni SSD 2 & 4 TB

Unigen Hood Boot SSD recenzija

Metoda koju Android koristi za izračunavanje kapaciteta interne flash memorije je pogrešna

Kako provjeriti stvarni kapacitet SSD-a ili HDD-a?

Windows: Desni klik na ikonu “Ovaj PC” (Računalo) -> Upravljaj -> Upravljanje računalom -> Upravljanje diskovima. Tamo možete vidjeti stvarni kapacitet vašeg SSD-a ili HDD-a.

Više... Vaš Komentar Top
Osvrt na 7 godina Googleove i Samsungove softverske podrške

Datum objave 10.04.2024

Osvrt na 7 godina Googleove i Samsungove softverske podrške

Osvrt na 7 godina Googleove i Samsungove softverske podrške

U posljednje par godina, globalna inflacija, epidemija i ratovi su doveli do kontinuiranog pada potražnje za zamjenom pametnih telefona. Prema izvješću agencije TechInsights, zamjenska potražnja u 2023. je dostigla najnižu točku u posljednjem desetljeću, a globalni prosječni ciklus zamjene se produljio s 43 na 51 mjesec (oko 4,25 godina). S obzirom na ove podatke, sedam godina ažuriranja za Google Pixel 8 i Samsung Galaxy S24 seriju zvuči sjajno, iako ne bi bilo razumno očekivati da će uređaji dobiti baš sve nove značajke jer je to ipak dugo vrijeme za hardver.

7 godina Googleove nadogradnje za Pixele

Seang Chau, Googleov potpredsjednik softvera za uređaje i usluge, na portalu Made by Google Podcast, objašnjava zašto je Pixel produljio razdoblje softverske podrške na sedam godina. Potvrđuje statističke podatke koji pokazuju da se vrijeme korištenja mobitela do kupnje novog, postaje sve duže. Na primjer, još uvijek postoje oni koji koriste Google Pixel 1 objavljen 2016. godine. Drugi čimbenik koji pridonosi Googleovoj dužoj mobilnoj podršci je taj što u posljednje vrijeme Pixel modeli koriste vlastite Tensor čipove (prva generacija koristila je Snapdragon), što uvelike pojednostavljuje ažuriranja različitih podgeneracija mobilnih telefona i dugoročni je projekt koji su hardverski tim Pixela i softverski tim Androida izvorno planirali. Stoga je postupak testiranja ažuriranja mnogo lakši. Tu je i faktor Googleovog objavljivanja novih značajki na tromjesečnoj osnovi.

Ali Googleova verzija Pixela 8 našla se u središtu kontroverze jer je potvrdila da se model Gemini Nano AI neće pojaviti na standardnom Pixelu 8 nakon što je ažuriran za skuplji Pixel 8 Pro. To znači da će mogućnosti kao što su sažeci snimanja umjetne inteligencije ili odgovori pametne tipkovnice zahtijevati internetsku vezu za rad. Za neke korisnike Pixela 8 to je bilo razočaranje. Čini se da je čak i telefon sa sklopivim zaslonom Pixel Fold, za koji se obećava ažuriranje za 5 godina, napušten. Nema vijesti o tome hoće li dobiti značajke Pixela 8 kao što su Video Boost, Night Vision Time Lapse, Recording Summary ili bilo što povezano s Gemmini Nano. Očito ga Google vidi više kao eksperimentalni prototip.  S druge strane, oni koji se danas ne zamaraju previše ograničavanjem upotrebe umjetne inteligencije, za par godina vjerojatno će postati svjesni da njihovi telefoni ne nude iste značajke kao konkurenti (ili čak slični uređaji u istom modelu).

Kako sada izgleda, bez sveobuhvatnog ažuriranja značajki, jaz s budućim uređajima vjerojatno će se vrlo brzo proširiti. Sedam godina ažuriranja naglo bi se brzo pretvoriti u obećanje koje nema vrijednost.

Google pokreće novi “način oporavka podataka” za Android

24 GB RAM-a nova norma za Android telefone?

Android telefoni naučili su sami brisati aplikacije

Samsung trenutno radi bolji posao s ažuriranjima

Osvrnemo li se na Samsungova pravila 7 godina nadogradnje sa serijom Galaxy S24, mora se priznati da je bolji od onoga što Google nudi za svoju Pixel liniju. Barem za sada. Unatoč regionalnim razlikama u čipsetu, planira brzo ažurirati neke od najnovijih značajki One UI 6.1 i za Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 i Galaxy Tab S9 serije. Za telefone srednje klase tvrtka je počela nuditi ažuriranja Android OS-a  Na pitanje GSMArene zašto su odlučili pružiti 7 ažuriranja Android OS-a za seriju Galaxy S24, potpredsjednik Samsunga Nicholas Porter je rekao da proširenje softverske podrške donosi dodatnu vrijednost pametnim telefonima. Štoviše, i on navodi da danas ljudi imaju tendenciju da duže zadržavaju svoje telefone.

Naravno, stvari se mogu promijeniti, pogotovo kako telefoni stare. Nadamo se da će Google poboljšati način ažuriranja tako da zaslužuje biti tvrtka koja stoji iza Androida i Samsung neće podbaciti.

Više... Vaš Komentar Top
Gmail pokreće značajku sažetka e-pošte uz pomoć AI

Datum objave 10.04.2024

Gmail pokreće značajku sažetka e-pošte uz pomoć AI

Gmail pokreće značajku sažetka e-pošte uz pomoć AI

Gmail platforma u Googleovom paketu alata za produktivnost dodaje značajku “sažmi e-poštu“. Primjenjuje umjetnu inteligenciju (AI) s ciljem učinkovitije obrade e-pošte automatskim izdvajanjem ključnih točaka iz dugih e-poruka.

Time korisnici koji redovito primaju detaljne e-poruke, mogu brzo shvatiti glavni sadržaj, učinkovitije upravljati pristiglom poštom i protokom informacija. Informacija dolazi od Twitter/X poruke analitičara koda AssembleDebug i jasno pokazuje postojanje gumba u Android Gmail aplikaciji za ovu funkciju.

Gmail pokreće značajku sažetka e-pošte uz pomoć AI_2

Vrijedno je spomenuti da trenutno korisnici Google Workspace Labsa već mogu koristiti Geminni za sumiranje e-pošte, ali samo u verziji preglednika za stolna računala i ograničena je na niti e-pošte s više od dva odgovora umjesto pojedinačnih poruka.

Gmail dobiva novi izgled (opet)

Gmail: jednostavan trik za učinkovitije korištenje

Što je s privatnošću korisnika i podacima koji se obrađuju i pohranjuju tijekom sažetaka?

Nema jednoznačnog odgovora. Neki mogu cijeniti sumiranje e-pošte o određenim temama jer su sažeci samo skraćene verzije, dok drugi ipak cijene svoju privatnost i vole detaljne ili složene informacije sami pročitati. Idealno rješenje je omogućiti korisnicima da prilagode postavke sažetka prema tijeku rada.

Više... Vaš Komentar Top
AI računala: Microsoft, Intel, Qualcomm i AMD otkrivaju daljnje planove

Datum objave 09.04.2024

AI računala: Microsoft, Intel, Qualcomm i AMD otkrivaju daljnje planove

AI računala Microsoft, Intel, Qualcomm i AMD otkrivaju daljnje planove (1)

Intel, Microsoft, Qualcomm i AMD aktivno promiču koncept AI računala koja bi trebala oživjeti tržište. Postoji nekoliko definicija što su AI stolna i prijenosna računala, a svima su zajedničke tri komponente: neuronska procesorska jedinica (NPU), najnoviji procesori i GPU-ovi.

Za Microsoft, koji je interno razvio vlastitu definiciju AI PC-a, jedan od zahtjeva je opremljenost računala funkcijskom tipkom Copilot. Očekuju da će OEM-ovi osmisliti skup rješenja za integraciju ovog hardvera i softvera. Ako računalo ne pruža Copilot tipku, Microsoft ga ne smatra AI računalom. Također su procijenili da bi za pokretanje i gladak rad Copilota memorija sustava računala trebala početi s najmanje 16 GB. Ostaje nejasno koje stvarne prednosti OEM-ovi mogu ostvariti slijedeći Microsoftovu definiciju AI PC-a, jer za sada je očito da je korist samo dodatak divu iz Redmonda. Očekuje se da će 20. svibnja Satya Nadella sveobuhvatno objasniti strategiju tvrtke u području hardvera i softvera umjetne inteligencije.

AI računala Microsoft, Intel, Qualcomm i AMD otkrivaju daljnje planove (2)

Microsoftova verzija AI PC standarda zahtjeva minimalno 16 GB RAM-a

Intel Core Ultra procesori za prijenosna računala pokreću AI PC val

AI računala Microsoft, Intel, Qualcomm i AMD otkrivaju daljnje planove (3)

S druge strane, iz Intelove perspektive, računala opremljena Core Ultra procesorima i s ugrađenim NPU-om zadovoljavaju hardverske specifikacije AI računala. Dodatno promovira AI PC Developer program pokrenut u listopadu prošle godine koji ima za cilj privući širu bazu programera. Kako bi im omogućio da se upoznaju s raznim AI modelima i alatima, uskoro pokreću AI PC Hardware Development Kit – prijenosno računalo koje dolazi s unaprijed učitanim potrebnim softverom, upravljačkim programima i razvojnim alatima. Nadaju se da će time potaknuti više programera aplikacija da iskoriste novo uvedeni NPU hardver. Trenutno još uvijek ima mali broj aplikacija koje mogu učinkovito koristiti ovaj hardver, a jedan od vrhunaca je Microsoftov Windows Studio Effects. Može zamutiti pozadinu i uspostaviti kontakt očima tijekom videopoziva. Ali Intel se ne zalaže samo za programere softvera, već i za proširenje programa ubrzanja AI računala na dobavljače hardvera kako bi im pomogao optimizirati aplikacije i hardver za AI računala koja dolaze.

U ovoj priči, Intelov glavni konkurent Qualcomm, uskoro lansira niz prijenosnih računala s Snapdragon X Elite procesorima, što bi moglo donijeti značajan poticaj performansama na platformi Windows on Arm.  Također je Google objavio optimiziranu verziju preglednika Chrome za platformu Arm kako bi poboljšao iskustvo korisnika Chromea na prijenosnim Qualcomm Windows računalima.

Više... Vaš Komentar Top
Microsoft AI otvara novo središte u Londonu

Datum objave 09.04.2024

Microsoft AI otvara novo središte u Londonu

Microsoft AI otvara novo središte u Londonu

Microsoft je najavio novo londonsko središte za svoj odjel za umjetnu inteligenciju namijenjenu potrošačima. Centar će voditi Jordan Hoffmann, znanstvenik i inženjer koji je nedavno došao u kompaniju iz visokoprofilnog AI startupa Inflection AI. U radu će surađivati s Mustafom Suleymanom, suosnivačem Deepminda i sada zaposlenikom Microsofta.

Microsoft planira “u narednim tjednima i mjesecima” objavljivati nove oglase za posao tražeći talente koji će razviti nove jezične modele, povezanu infrastrukturu i alate. Ova najava se podudara s još jednom nedavnom najavom Microsofta u suradnji s vladom Velike Britanije i obećanjem da će u sljedeće tri godine uložiti 2,5 milijardi funti u Veliku Britaniju, uključujući proširenje pokrivenosti podatkovnih centara i obuku “više od milijun ljudi” za gospodarstvo umjetne inteligencije.

Microsoft Office 365 Copilot AI s GPT-4 pomaže korisnicima – ne zamjenjuje ih! Svi detalji.

Microsoft donosi funkciju “smanjenja šuma” koja podržava AI za Skype

Microsoft će integrirati funkcije Azure AI u foto-senzore Sony IMX500

Velika Britanija smatra se jednom od zemalja s najviše ulaganja u istraživanje i razvoj umjetne inteligencije na svijetu, iza SAD-a i Kine, a Googleova tvrtka DeepMind također ima sjedište u glavnom gradu Velike Britanije, pa bismo mogli vidjeti veliki potezanje talenata između dva favorita u borbi za dominacijom.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Prelazak na 2.5 GbE mrežu

Objavljeno prije 1 minute

Dobra klima

Objavljeno prije 2 minute

Automobili

Objavljeno prije 3 minute

Alibaba, AliExpress iskustva?

Objavljeno prije 4 minute

Vanjski (eksterni) HDD-ovi i kućišta od 3.5"

Novosti

OnePlus Nord 4 u monolitnom metalnom kućištu

OnePlus Nord 4 je opcija za one koji žele kvalitetan pametni telefon s modernim dizajnom, snažnim performansama i dugotrajnom baterijom. Uz to, pristupačna cijena ga čini još privlačnijim. OnePlus Nord 4 se ističe monolitnim metalnim dizajn... Pročitaj više

Kaspersky zatvara američku podružnicu i otpušta zaposlenike

Kaspersky će zatvoriti svoju američku podružnicu i otpustiti zaposlenike nakon što su SAD u lipnju zabranili prodaju njihovih proizvoda zbog navodnih veza s ruskom vladom i rizika od curenja podataka. Zabrana, koja stupa na snagu 29. rujna,... Pročitaj više

Micron predstavlja Crucial P310: Najbrži M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD za potrošače

Micron je najavio lansiranje Crucial P310, najbržeg potrošačkog M.2 2230 PCIe Gen4 NVMe SSD-a, dizajniranog za ubrzanje pristupa podacima u gaming ručnim uređajima, ultra tankim prijenosnim računalima i mini računalima. Crucial P310 nudi do... Pročitaj više

MediaTek predstavlja Dimensity 7350 za pametne telefone srednje klase

MediaTek je najavio Dimensity 7350, koji bi pametnim telefonima srednje klase trebao pružiti vrlo visoke performanse. MediaTek Dimensity 7350 ima osmojezgrenu konfiguraciju i proizveden je pomoću TSMC-ovog 4nm proizvodnog procesora druge ge... Pročitaj više

Zašto PS5 ima bolju tendenciju igranja igara od moćnije Xbox Series X?

Kako deveta generacija konzola ulazi u četvrtu godinu, jedno pitanje ostaje neodgovoreno: Kako Sonyjeva PS5 konzola redovito nadmašuje Microsoftov Xbox Series X koji ima mnogo snažnije hardverske specifikacije? Microsoftova vodeća konzola X... Pročitaj više

Sve novosti