Novosti

ADATA predstavlja Ultimate SU750

Objavljeno prije 2 dana

ADATA predstavlja Ultimate SU750

SU750 (left)

ADATA Technology predstavio je 2,5-inčne SATA SSD-ove Ultimate SU750 brzine 6 Gb/s. Uz novu generaciju TLC (Triple-Level Cell) 3D NAND flasha i cijelim nizom drugih značajki. Zahvaljujući 3D NAND flashu, SSD-ovi Ultimate SU750 nude veće kapacitete pohrane od 256 GB, 512 GB i 1 TB. Uz SLC cachiranje ti pogoni mogu postići brzine čitanja/pisanja do 550/520 MB/s i tako ubrzavaju performanse PC-ja.

Više... Vaš Komentar Top
Cooler Master MasterBox NR400 & NR600

Objavljeno prije 3 dana

Cooler Master MasterBox NR400 & NR600

cm_nr600

Cooler Master je pokazao dva nova kućišta, NR400 i NR600 namijenjena mATX, odnosno ATX pločama.Oba ih karakterizira zanimljiv izgled s prozirnim bočnim i prednjim stranicama, optimalne termalne performanse, i dobre karakteristike za aranžiranje kabela. Manje ima preporučenu cijenu od 60, a veće 70 €.

Više... Vaš Komentar Top
Ul pokazao multi-GPU tech demo za Google Stadiu

Objavljeno prije 3 dana

Ul pokazao multi-GPU tech demo za Google Stadiu

UL je na GDC-u 2019 pokazao tech demo za cloud-based multi-GPU renderiranje na Stadia platformi. Demo pokazuje kako razvojni studiji mogu iskoristiti multi-GPU renderiranje za stvaranje bogatijih i dinamičnijih igračkih iskustava. U demou, jedan GPU se koristi za tradicionalno renderiranje geometrije, a ostali se GPU-i pozivaju po potrebi za poboljšanje scena sa simulacijama fluida i efekata s kompleksnim česticama.

Više... Vaš Komentar Top
Hardver, softver i razvojni alati – tri razloga zašto je Google odabrao AMD

Objavljeno prije 3 dana

Hardver, softver i razvojni alati - tri razloga zašto je Google odabrao AMD

google_stadia_1

U tijeku je najveća godišnja konferencija orijentirana prema tvorcima igara – Games Developer Conference ili kraće GDC 2019. Prva velika „bomba“ ovogodišnjeg GDC-a je stigla iz Googlea. Industrijski gigant silovito ulazi na unosno gaming tržište!

Google Stadia je kompletno rješenje za igranje u oblaku, odnosno igranje putem streminga na bilo kojem uređaju ulogiranom na Google – računalo, tablet, telefon, prijenosnik. Google je obećao da će Stadia u početku omogućiti  igranje u 4K pri 60 sličica u sekundi, uz paraleno direktno emitiranje igranja na korisnikovom YouTube kanalu u istoj rezoluciji! S vremenom, proširenja kapaciteta servisa će omogućiti da se u budućnosti najzahtjevniji naslovi igraju u čak 8K pri 120 sličica u sekundi!

Da bi osiguro isporuku ovakvih performansi preko Stadia servisa, Google se obratio AMD-u, koji je osigurao svoja hardverska i softverska rješenja. AMD ima ekspertno znanje i portfolio patentiranih rješenja na polju grafičkih ubrzivača za masivne serverske centre podataka. S obzirom na to da će Google koristiti otvorena softverska rešenja – Linux kao OS i Vulkan kao grafički API, odabir AMD-a je bio logičan, jer AMD za Linux platformu ima kompletan „plug’n’play“ softverski paket.

google_stadia_2

Igranje u oblaku predstavlja posebne izazove za samu infrastrukturu. Iz tog se razloga Google odlučio na odabir posebno dizajniranog AMD GPU-a spojenog s ultra brzom HBM2 memorijom, koja podacima opskrbljuje 56 procesorskih jedinica unutar GPU-a, koji razvija procesorsku snagu od čak 10.7 TFLOPS-a (ilustracije radi, kad se saberu snage PS4 Pro i XBOX 1X), dobije se otprilike toliko snage.

Unreal, Unity i CryEngine – tri najpopularnija i najrasprostranjenija razvojna okruženja za izradu video igara su potvrdila svoju podršku i rad na Google Stadia platformi. Google je također pokrenuo “Stadia Games And Entertainment” studio koji će biti zadužen za razvoj eksluzivnih, tzv. „first party“ igara. Primarni cilj novog studija će biti omogućavanje implementacije najnaprednijih Googleovih tehnologija u igre koje će se vrtiti na Stadia platformi. Jedna od zanimljivijih je i Google Assistant, kojeg će te tijekom igranja moći pitati pitanja popus – „Kako da prijeđem nivo“, ako baš zaglavite i ne znate kako dalje.

Google je do sada isporučio razvojne Stadia strojeve za 100 najvećih razvojnih studija igara, a do kraja godine, taj broj će narasti na više od 1000. Ovo samo znači dalju ekspanziju AMD-ove grafičke arhitekture, koju već šest godina koriste Microsoft i Sony u svojim konzolama. Google Stadia stiže na tržišta Sjeverne Amerike i zapadne Europe tijekom 2019. godine.

Više... Vaš Komentar Top
Noctua predstavila NH-U12A hladnjak

Objavljeno prije 3 dana

Noctua predstavila NH-U12A hladnjak

Noctua je predstavila novi NH-U12A hladnjak, koji je peta generacija njihovih U12 hladnjaka sa 120-milimetarskim ventilatorima. Napravljen da pomakne granice i kupcu isporuči visoke performanse, U12A koristi dva NF-A12x25 PWM ventilatora montirana na kompletno redizajnirano tijelo sa sedam toplovodnih cijevi i povećanom disipacijskom površinom – čak 37% većom u odnosu na U12S. U12A donosi i povećanui kompatibilnost s RAM modulima, te karticama u PCIe slotovima jer je širok samo 125 milimetara. S visinom od 158 milimetara stane i u manja kućišta. Kao i do sada, jamstvo je 6 godišnje, a preporučena cijena je nemalih 99 €.

Više... Vaš Komentar Top
The Division 2 je “Looter-Shooter” kakav igrači zaslužuju

Objavljeno prije 3 dana

The Division 2 je "Looter-Shooter" kakav igrači zaslužuju

Division2-1080x1080

Dugo očekivani nastavak jedne od najboljih igara iz tzv. “looter-shooter” žanra – The Division je napokon došla donoseći uzbudljivo, grafički impresivno igračko iskustvo, koje je optimalno optimizirano za PC.

Ubisoftov Studio, Massive Entertainment blisko je surađivao s AMD-om kako bi najnovija verzija njihovog fenomenalnog grafičkog enginea – “Snowdrop” koristila najnaprednije grafičke tehnologije i API-e kao što je DirectX 12, omogućujući glatku igru ​​na svim kategorijama PC hardvera, uz visoke performanse na Radeon grafičkim karticama i Ryzen procesorima.

Zahvaljujući DirectX 12 grafičkom API-ju i optimizaciji AMD-ove grafičke arhitekture za low level API-e kao što su DX12 i Vulcan, The Division 2 nema problema s performansama 1080p60, uz najviše detalje, već na pristupačnim AMD Radeon RX 570/580, dok su za 1440p60 potrebne kartice RX Vega 56/64.

The Division 2 dolazi s punom podrškom za AMD-ovu Radeon FreeSync 2 HDR tehnologiju, zahvaljujući kojoj post-apokaliptični svijet u kojem se akcija odvija postaje još impresivniji i živopisniji.

Multi-Core optimizacija Snowdrop grafike proširuje ograničenje iskoristivosti CPU-a u opsluživanju GPU-a i omogućuje primjetno ubrzanje za konfiguracije s više od četiri procesorske jezgre.

S Metacritic ocjenom od 82 od igrača i kritičara, The Division 2 se nedvojbeno nameće kao najbolji naslov “looter-shooter” trenutno.

Korisnici određenih AMD grafičkih kartica i procesora, s odabranim službenim partnerima, će The Division 2 dobiti kao poklon, kroz kampanju “Raise the game fully loaded“.

Za najbolje igračko iskustvo na Radeon grafičkim karticama, AMD je izdao Radeon Adrenalin 2019 drivere koji su optimizirani za igru.

Više... Vaš Komentar Top
Sony razvija CFexpress Type B

Objavljeno prije 5 dana

Sony razvija CFexpress Type B

CEB-G128

Tvrtka Sony objavila je da razvija memorijsku karticu CFexpress Type B (CEB-G128), novu super-brzu memorijsku karticu sljedeće generacije, koja je namijenjena profesionalnoj i industrijskoj upotrebi. S brzinom čitanja od 1700MB/s i visokom pouzdanošću, ova memorijska kartica podržava buduću evoluciju digitalnih uređaja.

Poboljšanjem visokih performansi i dodatnih vrijednosti memorijske kartice kompanije Sony, model CFexpress Type B je dizajniran na osnovu nove specifikacije koja koristi najnoviju PCIe Gen3 tehnologiju, po standardu CompactFlash asocijacije.

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B ima kapacitet od 128 GB, a planirano je da se pojave i modeli s većim kapacitetom – od 256 GB i 512 GB.

Više... Vaš Komentar Top
Je li legalno kupiti licencu Windowsa na Goodooffer24?

Objavljeno prije 8 dana

Je li legalno kupiti licencu Windowsa na Goodooffer24?

Danas donosimo pregled ponude Goodoffer24 sajta koji prodaje softverske licence po prihvatljivim cijenama na ovom vrlo konkurentnom tržištu.

Ako vas zanima jeftinija nabavka softverskih licenci, onda pogledajte niže, jer ovaj pregled uključuje i vrlo zanimljive ponude, ali i objašnjenje kako kupiti licencu za operativni sustav ili key za igru.

Kupovina softverskih licenci i keyeva za igre online

Takozvani “CD key shopovi” su se poprilično raširili u posljednjih nekoliko godina, a jasno je i zašto. Mnogi od njih nude jeftinije igre i softver nego što je to slučaj inače. Povrh toga, nude i podršku na većoj razini nego od samog proizvođača softvera. Dok se oni bave kodiranjem, proizvodnjom i dristribucijom softvera, ovakve se kompanije specijaliziraju na samo jedno – efikasnu prodaju.

Danas pažnju posvećujemo Goodoffer24 sajtu, i ova dubinska analiza obuhvatit će ključne značajke tog webshopa, kao i korisnička iskustva, proces narudžbe i kupoovine te podrške.

Što je Goodoffer24? Je li legalan ili scam?

Goodoffer24 je relativno novi igrač na tržištu prodaje softverskih licenci i “ključeva”. Iznenađuje nas da unatoč tome što su novi, imaju odličnu infrastrukturu. Osnovani su u Hong Kongu, baš kao i mnoštvo sličnih poznatijih i većih kompanija. Na jednom od najvećih sajtova koji recenziraju takve trgovine softverom, allkeyshop.com-u su označeni kao shop od povjerenja. Tako možemo zaključiti da su legalni i priznati u ovoj branši.

Na Goodoffer24 shopu možete nabaviti većinu softvera koja se nudi i na većim sajtovima poput G2A, Kinguina i cdkeys.com-a.

Goodoffer24 promocije

goodoffer24_march_2019_1

Nakon pregleda i uvoda, donosimo i nove promocije koje možete iskoristiti na Goodoffer24 sajtu korištenjem promo koda pcekspert15

Uz korištenje promo koda pcekspert15 mogu se ostvariti popusti na softver i operativne sisteme, ali i na igre što je po našem mišljenju odlično, jer su cijene manje nego inače.

To su glavne značajke u ovom pregledu Goodoffer24 shopa, i nadamo se da će vam sve ovo biti korisno u vašoj budućoj kupovini softverskih ključeva i igara. Jeste li planirali skoru kupovinu na Goodofferu24? Komentirati i postavljati pitanja možete na forumskoj temi.

Koje su prednosti kupnje softverskih ključeva na Goodofferu24?

Pa, postoji nekoliko prednosti koje treba istaknuti. Glavna je po našem mišljenju kombinacija niskih cijena, brze isporuke i činjenice da je Goodoffer24 prilično pouzdan. Čini se da je kupnja ključeva na takvim mjestima trend koji će se još dugo zadržati.

Kako kupiti softverske ključeve na Goodofferu24

Kupnja softvera na Goodoffer24 je jednostavna kao i kupnja na bilo kojem drugoj web stranici. Ako nemate iskustva s tim, prvo morate izraditi svoj račun i provjeriti koristite li valjanu adresu e-pošte.

Zatim slijedite sljedeći korak naručivanja i idete na check-out. Prilikom odjave možete odabrati jedan od dostupnih načina plaćanja (pogledajte dolje) i nakon čega završavate kupnju. Vaš ključ bi trebao biti dostupan na vašoj e-pošti za nekoliko minuta.

Načini plaćanja Goodoffer24

Jedna od najvažnijih stvari koje trebate uzeti u obzir pri kupnji softvera na internetu je metoda plaćanja. Poželjno je da web-stranica prihvati različite opcije plaćanja, jer na taj način korisnik može odabrati onaj koji mu je prikladniji za kupnju.

U slučaju Goodoffer24, imate vrlo dobru mogućnost plaćanja. Uključujući PayPal, JCB, Visa i MasterCard te paysafecard.

Goodoffer24 korisnička podrška

Drugi važan detalj korištenja bilo koje vrste online usluge je brzina i pouzdanost njihove korisnička podrška. Najčešći problem s podrškom po našem je iskustvu upravo sporost i vrijeme koje je potrebno za odgovor. Goodoffer24 ima relativno brzu stopu odgovora, pogotovo tijekom radnih dana. Ako naiđete na bilo kakve probleme s narudžbom, možete se obratiti službi za korisnike putem e-pošte: info@goodoffer24.com, oni će vas odmah kontaktirati i pomoći vam da probleme riješite.

(sponzorirani sadržaj)

Više... Vaš Komentar Top
TSMC-u pao profit prvi put u 8 godina

Objavljeno prije 10 dana

TSMC-u pao profit prvi put u 8 godina

TSMC

Prema pisanju DigiTimesa, TSMC će prvi put u zadnjih osam godina objaviti smanjenje profita. U 2018. godini su prijavili porast neto profita sedmu godinu za redom, a 2019. će očito biti “sporija” godina. Razlozi su zasićenje tržišta pametnih telefona, usporenje rasta tržišta podatkovnih centara, pad crypta i općenito, nepovoljne makroekonomske prilike. Ne zaboravimo i problem s lošim kemikalijama koji je uzrokovao privremeni prestanak proizvodnje u Fab-u 14B čiji proizvodi (12/16 nm čipovi), su namijenjeni Nvidiji, Huaweiu i MediaTeku, što ih je koštalo oko 550 milijuna USD.

Ono što bi im moglo barem malo usporiti pad profita ove godine je očekivano povećanje narudžbi čipova od strane HiSilicona, Qualcomma i AMD-a, no ipak, prvi kvartal će biti loš zbog smanjenje narudžbi od strane Nvidije i slabe prodaje iPhonea čije SoC-ove ekskluzivno proizvode.

Više... Vaš Komentar Top
ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

Objavljeno prije 10 dana

ADATA na sajmu Embedded World 2019 pokazala cijeli portfelj proizvoda za industrijsku pohranu

ADATA industrijski M.2 SSD

ADATA Technology izlagao je na sajmu Embedded World 2019 u Izložbenom centru u Nürnbergu. ADATA je predstavila svoju najnoviju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova kao i razne memorijske kartice, PCIe proizvode i DDR4 2666 memorijski modul koji može podnijeti široke temperaturne raspone i spriječiti sulfuraciju.

U vremenu kad su Industrija 4.0 i IoT postali mainstream, proizvodi za industrijsku kontrolu moraju biti pouzdani i trajni, ali i ponuditi visoke performanse i velike kapacitete. Stoga je ADATA uz svoju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova predstavila i dva nova brza PCIe proizvoda za pohranu – M.2 SSD 2280 i novu generaciju memorijske kartice CFexpress Type B. Novi PCIe Gen3x4 M.2 SSD 2280 nudi brzine čitanja/pisanja do 3,4/2,2 GB/s što omogućuje učinkovitu obradu velikih količina podataka. S druge strane, memorijska kartica industrijske klase CFexpress Type B namijenjena je obradi slika visoke razlučivosti 8K i 4K. Usklađena je sa specifikacijama CFA i NVMe te omogućuje brzine prijenosa do 1700/1200 MB/s, što je 3-4 puta brže od standardnih SD i CFast kartica. Očekuje se da će memorijske kartice CFexpress, koje kombiniraju prednosti velike brzine i većih kapaciteta, postati nova snaga na PCIe tržištu jer korisnicima nude novu i konkurentnu mogućnost nadogradnje.

ADATA industrijska SD kartica

Kao reakcija na sve veću rasprostranjenost baza podataka u oblaku, ADATA odgovara na potrebe korisnika rješenjima za zaštitu podataka kao što su Write Protection koji onemogućuje nasumično pisanje podataka ili pak Quick Erase i Security Erase koji mogu pravovremeno izbrisati podatke da oni ne bi bili ukradeni. Štoviše, u slučajevima neočekivanih ispada strujne mreže značajka Power Loss Protection (PLP) može spriječiti gubitak podataka. Sve su te tehnologije nezamjenjiva zaštita za servere, podatkovne centre, sustave za nadzor i u drugim primjenama u kojima se treba pohraniti i obraditi velika količina podataka na duže vremensko razdoblje.

Kad se ugrađeni sustavi nalaze u zahtjevnom okruženju, često su izloženi opasnostima kao što su zagađenje, vlaga i ekstremne temperature. ADATA je kod brojnih svojih proizvoda za pohranu industrijske klase implementirala tehnologiju antisulfuracije kako bi poništila štetni učinak nakupljanja srebrnog sulfida. Uz to, proizvodi mogu optimalno funkcionirati u širokom rasponu temperatura: od –40 °C do 85 °C. Proizvodi se izlažu sulfuraciji i testiranju pouzdanosti pri čemu se komponente stavljaju u okruženje s visokom razinom sumpora te visokom temperaturom i vlažnosti kako bi se potvrdila njihova usklađenost sa specifikacijom ASTM B809-95. ADATA koristi i Conformal Coating – polimerski premaz namijenjen prekrivanju raznih elektroničkih komponenti na tiskanim pločicama. Služi kao zaštitni sloj na pločicama koji štiti elektroničke komponente od tekućina, prašine i drugih onečišćivača koji mogu uzrokovati koroziju ili kratki spoj.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 8 minuta

P: Električni bicikl

Objavljeno prije 15 minuta

Iskon

Objavljeno prije 20 minuta

(riješeno) Convert diska sa MBR u GPT

Objavljeno prije 25 minuta

Koji 27" monitor?

Objavljeno prije 32 minute

Policija, kazne, žalbe

Članci

MSI GeForce GTX 1660 Ti Gaming X & Armor OC recenzija

MSI GeForce GTX 1660 Ti Gaming X & Armor OC recenzija

MSI nam je na test poslao dvije GTX 1660 Ti kartice, jednu u Gaming X izdanju i drugu u Armor OC. Gaming X je kao i uvijek u vrhu ponude, dolazi s najmoćnijom izvedbom hlađenja i najvišim taktovima. No, Armor OC dolazi s podjednako visokim... Pročitaj više

Recenzija - Axagon interni PCI-E adapter za M.2 SSD

Recenzija - Axagon interni PCI-E adapter za M.2 SSD

Češki proizvođač računalnih dijelova i periferije Axagon odnedavno je prisutan i na hrvatskom tržištu, a nama su na test poslali svoj interni PCI-E adapter za M.2 SSD-e koji je ujedno i hladnjak. Adapter ima dvostruko sučelje za M-Key i B-k... Pročitaj više

MSI GeForce GTX 1660 Gaming X recenzija

MSI GeForce GTX 1660 Gaming X recenzija

Odmah nakon testa Gigabyteove verzije, donosimo recenziju i MSI-eve GeForce GTX 1660 Gaming X koja ima identične taktove kao i Gaming OC. To znači da bi performanse trebale biti vrlo slične, pa ih razlikuje samo veličina i izvedba hladnjaka... Pročitaj više

Gigabyte GeForce GTX 1660 Gaming OC 6G recenzija

Gigabyte GeForce GTX 1660 Gaming OC 6G recenzija

Nedugo nakon lansiranja GTX 1660 Ti kartica, Nvidia i partneri prekjučer su predstavili i model koji sjeda točno ispod nje. GTX 1660 također ima Turing arhitekturu grafičkog čipa, bez Tensor i RTX jezgara, a za razliku od Ti modela, shadera... Pročitaj više

Honor View20 & 10 Lite recenzija

Honor View20 & 10 Lite recenzija

Iz Honora su nam na test stigla dva modela pametnih telefona za 2019. godinu. Prvi je flagship View20 koji ima veliki 6.4-inčni ekran, moćni Kirin 980 SoC, 8 gigabajta radne memorije, 256 gigabajta skladišne, glavnu kameru sa senzorom rezol... Pročitaj više

Svi članci