Novosti

Blizzard – Overwatch i cheateri

Objavljeno prije 4 sata

Blizzard – Overwatch i cheateri

Overwatch

Od izlaska prije tri godine – Overwatch je još uvijek zadržao popularnost, neki smatraju da razina sadržaja dolazi zrelim tempom, no neki se žale da ga ipak ima premalo, ako stavimo na stranu sadržaj i igrivost, ono na što se svi žale je, problem svake iole popularnije online igre, a to su cheateri.

Blizzardov „Ban Wave“ pristup koji je svima poznat, izgleda da nije dovoljan da igrače odvrati od varanja stoga su odlučili da će ubuduće prekidati igre koje sadrže prevarante.

Jeff Kaplan potvrdio je da će s idućom nadogradnjom osigurati da cheateri gube gotovo svaku šansu da utjeću na ishod igre i same igrače – kada se primjeti sumnjivo ponašanje, igra će se automatski gasiti.

Na igrače koji ne varaju Blizzard neće reagirati, partija će se jednostavno otpisati, dok za one koje ulove izjavili su „punsihment will be significant“

S obzirom na Blizzardov dobro poznati „Warden“ program koji je „čuvao“ igrače World of Warcrafta, definitivno ne sumnjamo u Blizzardovu sposobnost da detektira nepoželjno ponašanje. No sam „Warden“ je grubo zalazio u privatnost korisnika stoga će biti zanimljivo kako će se ova priča dalje razvijati.

Više... Vaš Komentar Top
Frank Azor novi glavni Gaming Arhitekt u AMD-u

Objavljeno prije 4 sata

Frank Azor novi glavni Gaming Arhitekt u AMD-u

Azor_AMD

Nedavno smo prenijeli vijest kako je Frank Azor, osnivač Alienwarea – napustio Dell, a jučer je i službeno potvrđeno gdje je “sletio”. Kao što naslov govori, zaposlen je u AMD-u na poziciji „Chief Gaming Architect“.

Samo ime pozicije ne govori što će točno Frank Azor raditi u AMD-u , kao niti koliko utjecaja će imati nad budućim AMD gaming orjentiranim proizvodima. No osoba koja je osnovala kompaniju poput Alienwarea i bila direktno uključena u dizajn vrhunskih prijenosnika sigurno ima znanja i iskustva da pomogne AMD-u, ako nigdje drugdje barem na dugom putu osvajanja tržišnog udjela u mobilnom segmentu, gdje ih gotovo pa i nema.

Više... Vaš Komentar Top
Prestanak proizvodnje Radeona VII

Objavljeno prije 5 sati

Prestanak proizvodnje Radeona VII

Radeon VII_RED2

AMD Radeon VII prestala se proizvoditi, barem prema vijest s portala cowcotland gdje navode neimenovan izvor pozicioniran visoko u AMD-u.

Radeon VII bila je prva AMD kartica proizvedena u 7nm s Vega 20 čipom te 3840 Stream Procesora te prva kartica koja je ponudila 16GB HBM2 memorije za potrošače (Enterprise segment ne računamo).

Glavni razlog navodi se, sasvim očekivano, Navi protiv kojih Radeon VII jednostavno nije dovoljno efikasan i u potrošnji i u cijeni (i proizvodnim troškovima).

Iako su neki očekivali custom modele – sad je potpuno jasno da isti neće doći na tržište.

Više... Vaš Komentar Top
Nvidia uskoro daje dvije igre sa svim RTX grafičkim karticama

Objavljeno prije 4 dana

Nvidia uskoro daje dvije igre sa svim RTX grafičkim karticama

nvidia_promotion_2019

Prilikom inicijalnog lansiranja RTX kartica u bundle je bila uključena i kopija igre Wolfenstein: Youngblood, nakon predstavljanja RTX Super linije dodali su i akcijsku avanturu Control.

No, neki od kupaca RTX kartica bili su poprilično nezadovoljni što je RTX Super linija relativno brzo pokucala na vrata, a dodatna igra za kupce Super kartica bila je samo dodatna sol na ranu. Nvidia je u svojoj benevolentnosti najavila da će bundle s dvije igre proširiti na sve RTX kartice i čak i na neke od RTX prijenosnika.

Promocija je krenula jučer 11.7. 2019. te će trajati do 18.8.2019. i navedene naslove možete preuzeti kroz GeForce Experience softverski paket. Za Control dobiti ćete kod koji će se moći aktivirati na Epic Storeu, dok je Wolfenstein Youngblood kod za Bethesdinu trgovinu.

Naravno nije sve tako divno i krasno – igre još nisu službeni niti izašle te je izlazak Wolfenstein Youngblooda najavljen za 26.7.2019., a Control se očekuje 27.8.2019.

U ovom trenutku nemamo informacije o regionalnim ograničenjima promocije.

Više... Vaš Komentar Top
Custom modeli Radeona RX 5700 i RX 5700 XT u rujnu?

Objavljeno prije 4 dana

Custom modeli Radeona RX 5700 i RX 5700 XT u rujnu?

amd_radeon_5700xt_3

AMD Radeon RX 5700 i RX 5700 XT spremne su za kupnju gotovo širom svijeta i sve je puno recenzija, no najveća zamjerka, kao i prilikom lansiranja RX 400 serije, je da odmah u stratu AIB modeli nisu bili dostupni.

U ovom trenutku ako želite navedene modele – morati ćete se zadovoljiti sa klasičnim blower hladnjacima koji rade solidan posao, no svi očekujemo kada će napokon doći modeli sa poprilično „nabrijanijim“ hladnjacima da se točno vidi do koje razine su navedeni čipovi u stanju raširiti krila.

Ono čemu se u ovom trenutku jedino možemo nadati jest da se neće ponoviti situacija s Vegama 56 i 64 čiji su custom modeli došli prekasno i u neadekvatnoj količini.

Iz Asusa su izjaviki da jedino s čim smiju izlaziti na tržište su referentni hladnjaci, no polako se pripremaju da na tržište izbace custom modele. Dodatne infromacije ćemo dobiti tek krajem kolovoza ili rujna.

Više... Vaš Komentar Top
Amazon razvija Lord of the Rings MMO

Objavljeno prije 4 dana

Amazon razvija Lord of the Rings MMO

Amazon_LOTR_MMO

Amazon je nedavno kupio prava na Lord of the Rings knjige od Tolkien imanja, isto tako poznata je činjenica da sam Jeff Bezos želi da se snimi TV serija bazirana na novom intelektualnom vlasništvu.

No kako sve ne bi ostalo na seriji koja može, a i ne mora osigurati povrat investicije u Amazonu su odlučili razviti i MMO smješten u Međuzemlju.

Na razvoju uz Amazon Game Studios radi i Leyou, tvrtka bazirana u Hong-Kongu. Planirano je da igra bude free to play te će biti dostupna na PC i mobilnim platformama.

Da ponovimo, igra je prvobitno najavljena prošle godine, no Amazon kao partner sve do sada nije bio potvrđen. Prema opisu Athlon Gamesa, radnja nadolazećeg MMO-a trebala bi biti smještena davno prije radnje LOTR trilogije koju smo gledali na velikim ekranima, a trebala bi uključivati „prostore, ljude i bića koja fanovi Tolkienovog svijeta nisu vidjeli“. Ovo zvuči gotovo identično informacijama koje imamo za Amazon LoTR TV seriju no dva projekta ne bi trebala biti povezana te se u ovom trenutku ne očekuje da će se međusobno nadopunjavati pričom.

Više... Vaš Komentar Top
ETRANET Grupa partner Ultre Europe 2019 za plaćanje MIFARE narukvicama

Objavljeno prije 4 dana

ETRANET Grupa partner Ultre Europe 2019 za plaćanje MIFARE narukvicama

NXP_MIFARE_ 1

ETRANET Grupa je objavila kako se nastavlja višegodišnja suradnja s glazbenim festivalom Ultra Europe 2019 koji se i ove godine održava u Splitu 12-14. srpnja.

Za potrebe beskontaktnog plaćanja ETRANET je ove godine isporučio 78.000 narukvica koje će biti preferirano sredstvo za cashless payment na festivalu.

Zasnovane na tehnologiji MIFARE, ove prepaid top-up narukvice omogućuju svakom posjetitelju iznimno brzo izvršavanje transakcija jednostavnim približavanjem narukvice naplatnim terminalima koji će se nalaziti na svim prodajnim mjestima hrane, pića i brendirane robe tijekom trajanja festivala.

MIFARE je trgovačko ime tehnologije američke tvrtke NXP Semiconductors koja pokriva
širok raspon contactless smart card i proximity card proizvoda, potpuno kompatibilnih s
ISO/IEC 14443 Type A 13.56 MHz standardom. MIFARE proizvodi, bilo da je riječ o
narukvicama ili klasičnim karticama, spadaju u grupu pametnih kartica koje ne zahtijevaju
fizički kontakt sa čitačem, već se komunikacija odvija putem radio-signala (RFID) do
maksimalnog dometa od 5 centimetara.

Ovakve su narukvice sve popularnije na velikim događanjima, osobito višednevnim, jer u jednom, cjenovno prihvatljivom uređaju spajaju festivalsku ulaznicu sa sredstvom lakog i brzog plaćanja.

Više... Vaš Komentar Top
Preko 100 aplikacija prati nas i nakon što im zabranimo

Objavljeno prije 7 dana

Preko 100 aplikacija prati nas i nakon što im zabranimo

spijuniranje

Navikli smo na ideju da bi trgovine aplikacija trebale sadržavati isključivo provjerene aplikacije koje ne bi trebale biti zlonamjerne. No, iako Apple i Google forsiraju da aplikacije moraju tražiti dozvole da koriste imenik, poruke, datoteke, kamere ili lokaciju nažalost postoje alternativni načini putem koji se naši podaci prebacuju dalje, čak i kada im eksplicitno zabranimo pristup.

U slučaju aplikacija za Android istraživači Međunarodnog računalnog instituta pronašli su da barem 1300 od ukupno 88000 aplikacija koje su provjeravali ima oko 50 alternativnih načina putem kojih zaobilaze dozvole koje im nismo dodijelili putem izbornika koji nam je dostupan putem sučelja za upravljanje dozvolama.

Rezultati su predstavljeni na Usenix Security konferenciji i tamo su posebno naglasili dva načina u kojima aplikacije s Play Storea zaobilaze restrikcije. Prvi je povezan sa Androidom kao operativnim sustavom i načinom na koji barata sa SDK knjižnicama kao na primjer Unity koji omogućije desecima aplikacija da pohrane unikatne identifikatore vašeg mobilnog uređaja.

Drugi način je nazvan „skriveni kanali“ gdje se koriste posebni načini putem koji se djele nedozvoljene informacije. Na primjer – SDK knjižnice kineske kompanije Baidu i Salmonads koriste SD karticu da pohrane informacije koje ne smiju slati dalje, a zatim im pristupaju s odgodom kako bi zaobišli ograničenja.

Google je nagradio istražitelje, no nije poznato na koji način te obećao da će pokrpati propuste u Android Q verziji svog operativnog sustava čiji glavni fokus će biti na privatnosti korisnika.

U svakom slučaju – Google ima sve veću odgovornost u svojim rukama koju više ne može i ne smije ignorirati s obzirom da se većina od 1300 aplikacija nalazi u „Trending“ djelu trgovine dovoljno dugo da ugroze stotine tisuća korisnika.

Više... Vaš Komentar Top
Amazon odgovoran i za proizvode trećih strana

Objavljeno prije 7 dana

Amazon odgovoran i za proizvode trećih strana

amazon-marketplace-logo

Iako prodaje mnogo svojih stvari, polovica prodaje na Amazonu dolazi od treće strane koja prodaje putem njihove platforme. Trgovci mogu svoje proizvode čuvati i u Amazon skladištima ili ih sami slati direktno kupcima. Amazon, naravno, uzima dio zarade što im godišnje donosi oko 11 milijardi USD.

Sve je počelo slučajem kada je Amerikanka Heather Oberdorf kupila pseću ogrlicu (putem Amazon Marketplacea) od prodavača naziva “The Furry Gang“. Ogrlica je pukla godinu dana kasnije kada je šetala psa. Prilikom pucanja ogrlice, elastičan povodac istu je privukao te ju udario u lice, trgajući njezine naočale zbog čega je kompletno izgubila vid u jednom oku.

U svojim pokušajima nije uspjela kontaktirati Furry Gang te je podigla tužbu protiv Amazona u 2016. godini za neodgovornost, nepridržavanja jamstvenih odredbi te lažno predstavljanje. Okružni sud prvobitno je odlučio da Amazon ne može biti odgovoran s obzirom da nije direktno prodao proizvod te je od odgovornosti zaštićen zakonom iz 1996.

Oberdorf se žalila na odluku te je žalbeno vijeće odlučilo da Amazon ipak je odgovoran, djelomično jer omogućuje da se prodavatelji putem njihove stranice mogu „sakriti“ od kupaca te na taj način sam kupac nije u mogućnosti tražiti obeštećenje od originalnog prodavača.

Odvjetnik gospođe Oberdorf izjavio je da je pravo zadovoljstvo vidjeti da su se vremena promijenila te da trenutačna interpretacija zakona koji se tiču odgovornosti u slučaju prodaje neispravnih, dobara u Pennsylvaniji nisu adekvatni te su van doticaja s realnošću pogotovo kada se u obzir uzme Amazonova dominacija i monopol.

Iz Amazona nisu komentirali skučaj.

Više... Vaš Komentar Top
Apple navodno odustaje od butterfly switcheva za MacBook tipkovnice

Objavljeno prije 7 dana

Apple navodno odustaje od butterfly switcheva za MacBook tipkovnice

Apple_butterfly

Ako ste ljubitelj ili mrzitelj Apple proizvoda definitivno ste upoznati s činjenicom da od početka korištenja butterfly-switch tipkovnica u 2015. godini Apple, odnosno korisnici, imaju velikih problema s tipkovnicama. Čak i bez drastičnih pogrešaka korisnika poput prolijevanja. Ne pomaže što je tipkovnicu gotovo nemoguće zamijeniti s obzirom da nije monitorana klasičnim vijcima te je praktički potrebno bušiti samo kućište. Apple je prepoznao problem te nudi opoziv, a ono što je zabrinjavajuće da je opoziv aktivan i za trenutačno aktualne modele.

No izgleda da bi navedenim problemima mogao biti kraj, analitičar Ming-Chi Kuo izjavio je da se očekuje da će Apple napokon početi koristiti „škarice“ ispod tipki u novom MacBook Airu koji će lansirati krajem godine, a promjena tipkovnice u MacBook Pro modelima očekuje se tokom 2020 godine.

Navodi se čak i proizvođač, u ovom slučaju tvrtka Sunrex iz Taiwana te informacija da bi sama tipkovnica, zbog načina na koji mehanizam funkcionira trebala biti nešto viša.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 8 minuta

Koji 27" monitor?

Objavljeno prije 9 minuta

F1 sezona 2019

Objavljeno prije 9 minuta

A1 - ex B.net

Objavljeno prije 10 minuta

AMD "Ryzen" (3rd Gen) Info thread

Objavljeno prije 12 minuta

Ostali SSD-ovi - specifikacije, pitanja, rasprava, review, firmware update,...

Članci

Gigabyte RTX 2060 Super Gaming OC & RTX 2070 Super Gaming OC recenzija

Gigabyte RTX 2060 Super Gaming OC & RTX 2070 Super Gaming OC recenzija

Nvidia je kao brzi odgovor AMD-u i njihovom izdavanju novih Radeona, pripremala Super izdanja postojećih RTX 2060, 2070 i 2080 grafičkih kartica. Prije deset dana su predstavljeni Founders Edition modeli, a sada se polako na tržištu pojavlj... Pročitaj više

ASUS ROG Crosshair VIII Hero WiFi & Strix X570-E Gaming recenzija

ASUS ROG Crosshair VIII Hero WiFi & Strix X570-E Gaming recenzija

Paralelno s novim Ryzenima nam je u lab stiglo i nekoliko novih X570 ploča. Prve dvije koje smo testirali su Asusove ROG Crosshair VIII Hero WiFi i Strix X570-E Gaming. U osnovi vrlo slične, no različite po ciljanoj publici, jedna je za ROG... Pročitaj više

AMD Ryzen R9 3900X & R7 3700X recenzija

AMD Ryzen R9 3900X & R7 3700X recenzija

Paralelno s izlaskom novih grafičkih kartica izlaze i novi procesori iz serije Ryzen 3000, nova X570 platforma, te neki novi proizvodi poput M.2 NVMe PCIe 4.0 SSD-a. Ipak, ono najbitnije na što ćemo se danas koncentrirati jesu procesori. AM... Pročitaj više

AMD Radeon RX 5700 XT & RX 5700 recenzija

AMD Radeon RX 5700 XT & RX 5700 recenzija

Danas je dan kada AMD lansira potpuno novu platformu, tj. nove grafičke kartice, nove procesore i ploče s novim čipsetom. Ovaj članak je recenzija dvaju grafičkih kartica - RX 5700 XT i RX 5700 koje ulaze u srednji tržišni segment, tj. onaj... Pročitaj više

Test - Dell G5 5590 & Alienware periferija

Test - Dell G5 5590 & Alienware periferija

Iz Comtel Corp-a nam je na test stigao Dellov gamerski prijenosnik G5 5590 i uz njega Alienware AW2518H gaming monitor te Elite Gaming miš. G5-ica je opremljena moćnom RTX2070 grafičkom karticom koja bez problema gura sve naslove u 1080p re... Pročitaj više

Svi članci