Novosti - Siječanj 2013.

Philips  Brilliance  248c3lhsw

Datum objave 02.01.2013

Philips Brilliance 248c3lhsw

Philips je lansirao novi Brilliance 248c3lhsw model monitora koji se svojim spojem elegancije dizajna i performansi uklapa u svaki interijer i životni stil. 248c3lhsw se ističe tankim okvirom i  stabilnim, uglađenim, aluminijskim postoljem, u neobičnoj bijeloj boji, ekranom dijagonale 23.6" i rezolucije 1920×1080. LED tehnologija pozadinskog osvijetljenja pruža mogućnost podešavanja intenziteta svetlosti i ne sadrži živu, što doprinosi ekološki prihvatljivom recikliranju. Monitor se ističe SmartKolor i SmartTxt tehnologijama koje pojačavaju intenzitet boja i oštrinu teksta. Uključuje i SmartContrast tehnologiju koja povećava dinamički kontrast s izvrsnim tumačenjem tamnih nijansi boja, ostvarujući bistru i živu sliku. U Philipsu su ponosni na svoju ekskluzivnu, vodeću SmartImage tehnologiju koja analizira sadržaj na ekranu i pruža optimalan prikaz dopuštajući izbor različitih načina izvođenja kao što su Office, Photo, Movie, Game, Economy i slično, kako bi prilagodila aplikaciju za upotrebu. Ovisno o odabiru, SmartImage dinamički prilagođava kontrast, boju i oštrinu odabrane aplikacije. Ukoliko je uključena i SmartResponse tehnologija, automatski će biti prilagođeno vrijeme odziva na odabrane aplikacijske zahtjeve, što je idealno za igre i filmove koji zahtijevaju brži odziv kako bi proizveli sliku bez podrhtavanja ili kašnjenja. Uz sve navedeno, monitor sadrži i HDMI uređaj koji prihvaća sve HDMI ulaze, a video visokih digitalnih kvaliteta i zvučni signali prenose se putem jednog kabela. 248c3lhsw monitor može se kupiti po okvirnoj cijeni od 1699 Kn.

Canon najavio novi HD objektiv KJ20x8.2B KRSD 2/3"

Datum objave 02.01.2013

Canon najavio novi HD objektiv KJ20x8.2B KRSD 2/3"

Canon je predstavio novi KJ20x8.2B KRSD,  višenamjenski 2/3-inčni HD objektiv sa zumom projektiran za visokokvalitetne performanse u kompaktnom i laganom kućištu. Novi je objektiv spoj Canonove poznate optičke izvrsnosti i pristupačne cijene, a idealan je za fotografe kojima je potrebna vrhunska kvaliteta u područjima kao što je snimanje vjenčanja i korporacijskih sadržaja, obrazovnih filmova i dokumentaraca.

KJ20x8.2B KRSD odlikuje se dojmljivim specifikacijama i kompaktnim dizajnom koji jamči napredne performanse i mogućnost rukovanja. Zum od 20x nudi maksimalnu brzinu od 1,0 sekundi duž čitavog raspona zumiranja te podržava minimalnu udaljenost objekta od 0,9 m (10 mm uz funkciju makrofotografije). Podržane su žarišne duljine od ekstraširokokutne od 8,2 mm (60,7 stupnjeva vodoravnog kutnog vidnog polja u omjeru 16:9) do 168 mm, što u kombinaciji s maksimalnim reflektivnim otvorom blende od f/1.9 pruža izvrsne operativne mogućnosti, a sve to u svega 1,25 kg.

KJ20x8.2B KRSD proizveden je u skladu sa zahtjevnim Canonovim standardima. U njega su ugrađene brojne značajke koje olakšavaju korištenje, uključujući kompaktnu pogonsku jedinicu ugrađenu u objektiv pod ergonomski projektiranim kutom od 12,5 stupnjeva, čime se povećava udobnost i ravnoteža tijekom rukovanja. Kao i svi suvremeni Canonovi objektivi, novi je objektiv projektiran u skladu s ekološkim standardima te u njegovoj proizvodnji nisu korišteni nikakvi materijali i tvari koje bi mogle štetiti okolišu.  Visokokvalitetan dizajn čini ga prikladnim i za snimanje u najraznovrsnijim situacijama, pa su tako njegove napredne performanse dopunjene vrhunskom fleksibilnošću.

AMD HD8000 tek u Q2?

Datum objave 07.01.2013

AMD HD8000 tek u Q2?

Prema pisanju Semmiaccuratea planirani launch nekih od modela HD8000 serije grafičkih kartica pomaknuti će se s kraja prvog u drugo tromjesečje oce godine. Razlog navodno nije tehničke prirode ili problem s proizvodnim procesom nego pražnjenje skladišta i polica popunjenih aktualnom serijom. Semiaccurate podsjeća kako se slična stvar desila i kod Trinity launcha koji je pomaknut više od tri mjeseca unaprijed kako bi se rasprodali Llano proizvodi.

Nvidijin Shield projekt

Datum objave 07.01.2013

Nvidijin Shield projekt

Nvidija radi na prijenosnoj igraćoj konzoli pogonjenoj Tegra 4 hardverom i Android operativnim sistemom. Zanimljivost je kako će se osim Android igara moći preko WiFi-a igrati i igre za PC (PC renderira a Shield samo priazuje finalni rezultat). Ekran je multi-touch, dijagonale 5" i rezolucije 1280 x 720 piksela, a Tegra 4 donosi i solidne hardverske mogućnosti – quad core ARM Cortex-A15 CPU i 72 custom GPU jezgri. Sve ovo zvuči jako zanimljivo a izlazak na tržište se očekuje u drugom kvartalu ove godine.

Sony Xperia Z

Datum objave 08.01.2013

Sony Xperia Z

Sony Mobile danas predstavlja svoj novi top model Android smartphonea, Xperia Z. S 5-inčnim Full HD 1080p Reality Displayem, Snapdragon S4 Pro četverojezgrenim procesorom (1,5 GHz + 2GB RAM-a), kamerom s 13 megapiksela s brzim okidanjem (Exmor RS for mobile senzor, HDR video, Superior Autom te prigušivanje šuma) i 4G LTE-om, Xperia Z ima sve specifikacije koje se očekuju od vrhunskog smartphonea (Vodootporan i otporan na prašinu – IP55 & IP57). Povrh toga, donosi najbolje od Sonyjeve jedinstvene tehnologije, sadržaja, dizajna i povezivanja da bi pružio bogato korisničko iskustvo. Xperia Z će biti globalno dostupan u 1. kvartalu 2013.
AMD  predstavlja nove  APU-e i SoC-ove

Datum objave 08.01.2013

AMD predstavlja nove APU-e i SoC-ove

AMD je danas na CES-u u Las Vegasu pružio rani uvid u svoje APU-e za 2013. godinu i najavio novu saradnju sa OEM proizvođačem VIZIO. Uz to demonstrirali su operativne čipove svojih prvih pravih SoC APU-a, kodnih naziva “Temash” i “Kabini”, koji će biti prvi četvero-jezgreni x86 SoC-evi. Oba APU-a su predviđena za isporuku tokom prve polovice 2013. Demonstracija je obuhvaćala niz vodećih aplikacija i igara pokretanih na ultratankom notebooku baziranom na Kabini APU-u i na Temash baziranim tabletima i hibridnim notebookovima visokih performansi.

AMD je također predstavio novi APU kodnog naziva “Richland” koji se trenutno isporučuje OEM proizvođačima i koji donosi povećanje video performansi od oko 22 do 40% u usporedbi s prethodnom generacijom AMD A-Serije APU-a. Očekuje se da će “Richland” dolaziti sa paketom softvera namijenjenog potrošačima koji će omogućiti prepoznavanje gestikulacija i lica što će unaprijediti korisničko iskustvo. Nasljednik “Richland-a” će biti 28nm APU kodnog naziva “Kaveri” sa sposobnostima  heterogene sistemske arhitekture (HSA), za koji se očekuje da će biti u prodaji tijekom druge polovice 2013.

Intel ponudio bogatu paletu novih mobilnih okruženja

Datum objave 08.01.2013

Intel ponudio bogatu paletu novih mobilnih okruženja

Izvršni direktori tvrtke Intel Corporation održali su konferenciju za novinare na CES-u u Las vegasu na kojoj su iznijeli plan za brži razvoj novih okruženja na mobilnim uređajima u svom sve bogatijem portfelju pametnih telefona, tablet-uređaja i računala Ultrabook. U objavi je predstavljena nova platforma za pametne telefone namijenjena novim tržištima i pojedinosti o novom 22-nanometarskom četverojezgrenom sustavu na čipu (SoC-u) za tablet-uređaje, dok su Mike Bell, potpredsjednik i generalni direktor odjela Mobile and Communications Group, i Kirk Skaugen, potpredsjednik i generalni direktor odjela PC Client Group, opisali osobnije i intuitivnije uređaje Ultrabook u inovativnim konvertibilnim dizajnima.

Na temelju naprednih ostvarenja prvi put predstavljenih na prošlogodišnjem CES-u, Intel je predstavio novu platformu utemeljenu na procesoru Atom s niskom potrošnjom energije (stari naziv "Lexington") i referentni dizajn za pametne telefone namijenjen ekonomičnom segmentu tržišta pametnih telefona, za koji izvori iz struke predviđaju da bi do 2015. godine mogao dosegnuti brojku od 500 milijuna jedinica. Klijenti koji su najavili podršku za novu platformu obuhvaćaju tvrtke Acer, Lava International i Safaricom. Novom se platformom klasične prednosti Intelovih proizvoda uvode i u taj brzorastući segment tržišta pametnih telefona, pa ona primjerice nudi dojmljive performanse za brzo surfanje internetom te odličan rad s multimedijskim sadržajima i aplikacijama za Android1.

Nova ekonomična ponuda obuhvaća mnoge napredne značajke, uključujući procesor Intel Atom Z2420 s tehnologijom Intel Hyper-Threading Technology, koji postiže brzinu od 1,2 GHz, nudi hardverski ubrzano kodiranje i dekodiranje u razlučivosti1080p te podržava do dvije kamere s naprednim slikovnim mogućnostima, uključujući način rada za slijedno snimanje, koji omogućuje snimanje sedam slika u kvaliteti od pet megapiksela u jednoj sekundi. Platforma obuhvaća i modem Intel XMM 6265 HSPA+ s podrškom za način rada Dual Sim/Dual Standby, prikladan za korisnike koji moraju paziti na troškove.

Bell je istaknuo i buduću platformu utemeljenu na procesoru Intel Atom Z2580 (stari naziv "Clover Trail+"), namijenjenu pametnim telefonima visokih performansi te onima iz segmenta široke potrošnje. Platforma obuhvaća dvojezgreni procesor Atom s tehnologijom Intel Hyper-Threading Technology te dvojezgreni grafički mehanizam. Bell je izjavio da će nova platforma nuditi i do dva puta bolje performanse u odnosu na trenutnu generaciju (platformu utemeljenu na procesoru Intel Atom Z2460), a uz to i atraktivnu potrošnju energije i trajanje baterije.

Bell je otkrio i pojedinosti o Intelovu sustavu na čipu nove generacije, 22-nanometarskom SoC-u Atom, kodnog naziva "Bay Trail", koji bi trebao postati dostupan za blagdane 2013. Taj prvi četverojezgreni SoC Atom bit će dosad najsnažniji procesor Atom, a nudit će više no dvostruko bolje računalne performanse u odnosu na Intelovu trenutnu generaciju tablet-uređaja. Sadržavat će i nove, poboljšane integrirane sigurnosne značajke. Ta će poboljšanja omogućiti nove načine poslovne i osobne upotrebe uređaja debljine već od 8 mm s cjelodnevnim trajanjem baterije i višetjednim radom u stanju pripravnosti, a sve to po manjim cijenama.

Od sredine 2011. Intel predvodi računalnu industriju na razvoju uređaja Ultrabook u cilju pružanja novih, bogatijih okruženja za mobilno računalstvo u tankim, elegantnim te sve konvertibilnijim i odvojivijim dizajnima. Da bi obogatio te inovativne dizajne, Intel je prošlog rujna objavio da je u svoju buduću četvrtu generaciju linije procesora Intel Core dodao novu podliniju procesora usmjerenu na dizajn s potrošnjom energije od otprilike deset vata te s izvrsnim performansama kakve korisnici žele i očekuju.

Skaugen je objavio da Intel uvodi podliniju procesora s niskom potrošnjom energije u postojeću treću generaciju linije procesora Intel Core. Novi čipovi dostupni su odmah, a radit će uz potrošnju energije i od svega sedam vata, čime će proizvođačima omogućiti veću fleksibilnost u tanjim, laganijim konvertibilnim dizajnima. Trenutno se radi na više od deset dizajna utemeljenih na toj novoj ponudi s niskom potrošnjom energije, a očekuje se da će omogućiti potpun doživljaj rada na osobnom računalu u inovativnim uređajima mobilnih dimenzija, uključujući tablet-uređaje i konvertibilna računala Ultrabook. Lenovo IdeaPad Yoga 11S Ultrabook i budući Acerov odvojivi uređaj Ultrabook bit će među prvim uređajima utemeljenima na novim Intelovim procesorima koji će ovog proljeća izaći na tržište te ih je Skaugen predstavio prisutnima.

Četvrta generacija linije procesora Intel Core omogućuje istinski cjelodnevno trajanje baterije, što je najveće poboljšanje trajanja baterije u Intelovoj povijesti. Skaugen je otkrio da bi novi sustavi trebali nuditi do devet sati kontinuiranog trajanja baterije te tako korisnike osloboditi dijela kabela i nezgrapnih prilagodnika za napajanje koje obično vuku sa sobom.

Da bi pokazao snagu četvrte generacije linije procesora Intel Core, Skaugen je demonstrirao novi referentni dizajn odvojivog uređaja Ultrabook (kodnog naziva "North Cape"), koji se konvertira u 10-milimetarski tablet-uređaj i uz baterijsko napajanje može raditi do trinaest sati dok se nalazi na priključnoj stanici.

Demonstriran je i napredak ostvaren u načinu na koji će korisnici stupati u interakciju s računalnim uređajima, uključujući prirodnu i imerzivniju interakciju pomoću 3D kamere. Intel je pokazao aplikacije otvorene na računalu Ultrabook u kojima je predmetima moguće rukovati prirodno, slobodnim pokretima ruku, prstiju i lica te glasom. Jedna od prikazanih aplikacija može se koristiti za omogućivanje novih i imerzivnih oblika videosuradnje i bloganja. Sve demonstrirane mogućnosti ostvarene su pomoću paketa Intel Perceptual Computing SDK Beta. Intel očekuje da će ove godine na još više računala Ultrabook i višefunkcijskih uređaja biti ponuđene aplikacije za upravljanje glasom (Dragon Assistant) i prepoznavanje lica (Fast Access), koje se koriste praktično i bez lozinki.

Skaugen je na sajmu pokazao i nove prilagodljive višefunkcijske sustave na kojima će baterija biti ugrađena u zaslon, a bit će ih moguće podignuti te jednostavno premještati po kući ili uredu kada to bude potrebno. Prilagodljivi višefunkcijski uređaji računala su visokih performansi s velikim dodirnim zaslonima koja je moguće koristiti kao dodirne igraće sustave za više korisnika, interaktivne uređaje za stvaranje umjetničkih djela te za brojne druge zajedničke, osobne namjene. Jednostavno rečeno, ti će uređaji pridonijeti vraćanju "večeri za igru" svojim korijenima jer će ponuditi zajednička okruženja u kojima će se obitelji i prijatelji okupljati oko sustava radi interakcije, igranja i zabave.

Intel nastavlja rad i na pristupu sadržaju na uređajima utemeljenima na Intelovim tehnologijama suradnjom s davateljima videousluga kao što su Comcast i Bouygues Telecom na stvaranju televizijskih sadržaja koji će korisnicima omogućiti gledanje sadržaja uživo i na zahtjev uz plaćanje. Intel s Comcastom surađuje na ponudi okruženja XFINITY TV na više zaslona u kućanstvu, uključujući uređaje Ultrabook te višefunkcijska računala i tablet-uređaje utemeljene na Intelovim tehnologijama.

Takvu primjenu omogućuje Intel Puma 6MG XG5 višezaslonski videopristupnik koji je razvio ARRIS. Ta nova kategorija uređaja svim zaslonima u kućanstvu omogućuje pristup zabavnim sadržajima uživo i na zahtjev uz plaćanje. Intel surađuje i s Bouygues Telecomom kako bi klijentima u Francuskoj ponudio okruženje Bbox TV na istim uređajima utemeljenima na Intelovim tehnologijama. Korisnici će na čitavoj mreži Bouygues Telecoma moći uživati u televizijskim sadržajima uživo i videosadržajima na zahtjev.

Lenovo predstavio nove Windows 8 uređaje

Datum objave 09.01.2013

Lenovo predstavio nove Windows 8 uređaje

Lenovo je na najvećem sajmu potrošačke elektronike 2013 International Consumer Electronics Show predstavio nove linije Windows 8 uređaja osjetljivih na dodir. Predvodnici novih linija računala su koja dolaze iz nove serije ultra prenosivih računala IdeaPad U Series Ultrabooks kao i multimedijalne serije IdeaPad Z te serije IdeaCentre all-in-one (AIO) računala, od uglađene i moderne A serije pa sve do ekonomične i novčano pristupačne C serije AIO.

Također, Lenovo je predstavio gaming stolno računalo visokih performansi, Erazer X700, dizajnirano za prave zaljubljenike u igre željne iznimnih grafičkih karakteristika. Nadalje, predstavljena su i nova prijenosna računala za poslovne korisnike ThinkPad Edge E431 i E531 koja donose OneLink tehnologiju za nove sposobnosti priključivanja. Kako bi zaokružio svoju ponudu Windows 8 uređaja osjetljivih na dodir, Lenovo je predstavio ThinkPad Mobile monitor kao dodatni ekran, posebno za one uređaje koji ne koriste touch tehnologiju.

Prepoznatljivi prijenosnici Lenovo IdeaPad U310 i U410 Ultrabook definirali su pojam tankog i laganog računala s novom podrškom za korištenje s deset prstiju. Ovi moderni i tanki Ultrabook prijenosnici lako su prenosivi, debljine svega 18mm i ultra brzih performansi, a zahvaljujući Instant Resume opcije iz stanja mirovanja ponovno se pokreću u samo nekoliko sekundi. Prijenosnike pokreće treća generacija Intel Core i7 procesora i najnovija NVIDIA GeForce grafika s DirectX 11, s produženim vijekom trajanja baterije kako bi omogućili bezbrižno cjelodnevno korištenje.

Prijenosna računala IdeaPad Z400 i Z500 su najnoviji modeli serije Z i optimizirani su za Windows 8 sučelje osjetljivo na dodir. Podržavaju korištenje s deset prstiju, nude specijalizirane stereo zvučnike s dodatnim basom s Dolby Home Theatre v4, te dolaze s trećom generacijom Intel Core i7 procesora i uključuju posljednju verziju NVIDIA GeForce grafičke tehnologije. Ova prijenosna računala korisnicima nude velike 14 / 15.6-inčne ekrane osjetljive na dodir, kako bi potpuno iskusili sve prednosti Windowsa 8 operativnog sustava. Pozadinsko svjetlo tipkovnice AccuType omogućuje korisnicima da tipkaju čak i u potpunom mraku.

Lenovo Erazer X700 računalo na prvi pogled se ističe vizualno upadljivim oštrim linijama i ledeno plavim dizajnerskim svijetlećim detaljima, a namjenjeno je pravim entuzijastima među ljubiteljima igara kao i svima onima koji intenzivno koriste razne multimedijske aplikacije. Korisnicima nudi vrlo korisnu ekskluzivnu Lenovo Onekey Rescue značajku. Overclocking značajke dopuštaju korisnicima da osjete sve karakteristike i performanse njegova procesora (“Overclock” – samo jedan klik je dovoljan da se računalo iskoristi svu svoju snagu, a ujedno da zaštiti processor od pregrijavanja  zahvaljujući svom sistemu tekućeg hlađenja.) Mnoga slična gaming računala zahtijevaju od korisnika da prilagode postavke u BIOS-u. Obzirom da Erazer X700 podupire AMD Eyefinity tehnologija, korisnici se mogu spojiti na njega sa čak šest monitora, i uživati u panoramskom ekranu, te mogu dodati čak 4 TB memorije, dok je računalo uključeno. Također dolazi s 32GB memorije i dvostrukom grafičkom potporom (NVIDIA GeForce ili ATI CrossFireX, ali i dual AMD Radeon HD i najnovijom Intel Core vrstom procesora.)

All-in-one (AIO) računalo IdeaCentre A730 omogućuje korisnicima biranje između 27 inčnog zaslona Quad HD (2560×1440) i 27 inčnog Full HD (1920×1080) zaslona s podrškom za korištenje s deset prstiju kao i s mogućnošću prilagodbe kuta gledanja od -5° to 90°, kako bi ga korisnici mogli lagodno koristiti u bilo kojoj poziciji. A730 opremljen je Windows 8 Pro operativnim sustavom, te uključuje treću generaciju Intel Core procesora i memoriju od 1TB. Lenovo C540 AIO je jedan od najpovoljnijih i najštedljivijih 23 inčnih AIO računala sa zaslonom osjetljivim na dodir. C540 spoj je vrhunske tehnologije te dolazi opremljen trećom generacijom Intel Core i3 procesora i posebnom NVIDIA GeForce grafikom i predstavlja pristupačno računalno rješenje.

ThinkPad Edge E431 i E531 su prva ThinkPad prijenosna računala koja karakterizira Lenovo OneLink tehnologija. Dizajnirana kako bi korisnicima ponudila jednostavnost i povezivanje kroz samo jedan kabel, te novo i jedinstveno sučelje, što eliminira nered s kabelima, bez kompromisa u performansama. Prvi uređaj koji podupire ovu novu tehnologiju je ThinkPad OneLink Dock. Nudeći superiornu lag-free grafiku i audio performanse kroz kristalno čisti video pomoću HDMI i Audio ulaza,a sa četiri USB ulaza lako se može povezati s različitim uređajima. Ova jedinstvena tehnologija također može poslužiti za punjenje laptopa i mobilnih uređaja. Lenovo planira ponuditi dodatne OneLink uređaje tijekom 2013. Osim toga, kako bi bili funkcionalniji, tanki ThinkPad Edge E431 i E531 prijenosnici koriste poboljšane grafičke mogućnosti za živopisne sadržaje koje prikazuju HD sadržaje dok 5-button ClickPad omogućuje korisnicima da iskoriste sve mogućnosti operativnog sustava Windows 8.

Elegantno tanki ThinkVision LT1423p Mobile Monitor Touch je nova generacija Lenovo mobilnog ekrana koji nudi nešto veći zaslon i touch funkcionalnost za korisnike koji zahtjevaju više produktivnosti u pokretu. Poboljšan od svog nagrađivanog prethodnika inovativnijim dizajnom, LT1423p bit će dostupan u bežičnoj i žičnoj varijanti, u veličini od 13.3 inča – 1600 x 900 AH-IPS ekran kojeg štiti Gorilla Glass za nevjerojatno širok kut gledanja i Windows 8 touch iskustvo. Korisnici tako mogu iskusiti Windows 8 dodirne mogućnosti i na računalima bez touch funkcije, a kao dodatna mogućnost za poslovne korisnike tu je elektro-magnetska olovka.

Kako bi poboljšao korisničko iskustvo, Lenovo nudi korisnicima čitav niz usluga uključujući In-Home Warranty nadogradnje i Accidental Damage Protection uslugu na odabranim proizvodima kako bi ih zaštitili od padova, prolijevanja tekućine, električnih udara i kvarova zaslona. Dostupna je i Lenovo Premium Support služba za pomoć putem poziva na telefon.

HP i dalje vodeći na tržištu osobnih računala

Datum objave 15.01.2013

HP i dalje vodeći na tržištu osobnih računala

Tvrtka IDC izdala je izvješće o udjelima osobnih računala na svjetskom tržištu za četvrto tromjesečje 2012. godine. IDC-ova analiza pokriva i iznimno važan segment radnih stanica te stoga predstavlja najiscrpniju analizu cjelokupnog tržišta osobnih računala. Prema spomenutom izvješću HP je zadržao vodeću  tržišnu poziciju po broju isporučenih osobnih računala širom svijeta te u SAD-u. HP-ova pozicija tržišnog predvodnika odražava neprekinutu predanost isporučivanju vrhunskih računalnih proizvoda i iskustava u svim korisničkim segmentima. Uz bogati portfelj proizvoda koji je trenutno u planu, a koji će sadržavati niz različitih proizvoda, od mobilnih uređaja do radnih stanica, HP će nastaviti s isporukom proizvoda i iskustava svojim korisnicima.

Corsair Hydro Series H110 i H90

Datum objave 17.01.2013

Corsair Hydro Series H110 i H90

Corsair je danas najavio nove vodene hladnjake iz Hydro serije – H110 i H90. Novi hladnjaci donose velike radijatore (280 mm i 140 mm) i specijalno su dizajnirani za 140 mm ventilatore koji se vrte na nižim brzinama i imaju visoki statički pritisak, i time su i efikasniji i tiši od modela sa 120 mm ventilatorima. H110 naravno ima veliki, 280 mm ventilator, kojeg krasi tih rad i velika efikasnost, a ugraditi ga je moguće u kućišta koja na vrhu imaju mjesta za dva 140 mm ventilatora i barem 20 mm mjesta za vijke. H90 je kompaktniji, sa 140 mm dugim radijatorom, koji je kompatibilan sa svim kućištima koja imaju 140 mm mjesta na stražnjoj stranici.

Oba hladnjaka imaju bakrenu "hladnu" pločicu koja efikasnije upija toplinu, i oba su kompatibilni s modernim CPU platformama – AMD AM2, AM3, AM3+, FM2i FM1, te Intel LGA 1155, LGA 1156, LGA 1366 i LGA 2011. Preporučena maloprodajna cijena za SAD je 129.99 USD za H110 i 99.99 USD za H90.

Članci

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Iz shopa Futura IT su nam na test poslali četiri komada AIO vodenih hlađenja kineskog proizvođača ID-Cooling. Riječ je o tri modela iz Frostflow X linije proizvoda - 120, 240 i 360, te jednom modelu iz Auraflow X linije - 240. Svi su AIO hl... Pročitaj više

ASRock Z590 Extreme recenzija

ASRock Z590 Extreme recenzija

I premda s još uvijek nismo dokopali procesora 11. Core generacije, nastavljamo s testovima i predstavljanjem Z590 ploča. Ovaj put je na redu ASRockova Z590 Extreme koja spada u viši segment njihove ponude. Ploča je opremljena sa solidnom n... Pročitaj više

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic je početkom godine na tržište izbacio nove 120-milimetarske BioniX P120 A-RGB ventilatore koji se mogu nabaviti pojedinačno, ali i ovako u Bundle izdanju po tri komada. Uz ventilatore dolazi još i A-RGB kontroler s daljinskim upravlj... Pročitaj više

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Svi su proizvođači matičnih ploča osvježili svoje serije za novu 11. generaciju Intelovih Core procesora koja je ovih dana ugledala svjetlo tržišta. Nažalost, recenzije nisu povoljne, i tek je jedan procesor pobudio koliko toliko interesa -... Pročitaj više

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Kada je Nvidia početkom ove godine na CES-u najavila nove mobilne kartice iz RTX 3000 serije, nismo ni sanjali da ćemo ovako brzo testirati prijenosnik u kojem je jedna od njih. Zahvaljujući Gigabyteu, njihov se gamerski Aorus 15G prijenosn... Pročitaj više

Svi članci