Novosti - Siječanj 2014.

Sony Xperia Z1 Compact

Datum objave 07.01.2014

Sony Xperia Z1 Compact

Sony Mobile je na CES-u u Las Vegasu predstavio novi smartphone – Xperiu Z1 Compact. Nastao je na temelju top modela Xperia Z1, a novost su elegantne i kompaktne dimenzije.

Dodatkom modela Xperia Z1 Compact naša globalna linija vrhunskih proizvoda sada je bogatija no ikad i korisnicima nudi veći izbor.“ izjavio je Kunimasa Suzuki, predsjednik i CEO, Sony Mobile Communications. „Xperia Z1 je beskompromisan smartphone prepun dodatnih mogućnosti te ima prekrasan i izdržljiv dizajn. S modelom Xperia Z1 Compact donosimo sve te vrhunske mogućnosti i performanse u uređaj manjih dimenzija  – ultimativni kompaktni smartphone.

Xperia Z1 Compact uključuje sve mogućnosti hvaljenog Xperia Z1 modela, no u proporcijama koje odgovaraju veličini dlana. Uz Sonyjev OmniBalance dizajn, ovaj smartphone je otporan na prašinu i vodootporan (IP55 i IP58) te elegantan i izdržljiv. Zahvaljujući namjenskoj tipki kamere, može čak i fotografirati pod vodom. Xperia Z1 Compact redefinira stil nudeći nekoliko boja koje odražavaju osobni ukus – bijeloj, crnoj, ružičastoj i boji limete. Glove Mode  je novi dizajnerski detalj koji vam omogućava korištenje i dok nosite rukuavice, što dodatno olakša korištenje telefona bez obzira na vrijeme.

Z1 Compact nudi ultra brzi rad i grafičke performanse zahvaljujući Qualcomm Snapdragon 800 procesoru s 2,2 GHz četverojezgrenim CPU-om i 4G LTE, a za autonomiju se brine 2300 mAh baterija. Z1 Compact ima 4,3-inčni TRILUMINOS HD for mobile zaslon, sa podrškom za BRAVIA TV i X-Reality tehnologijama. Kamera telefona s 20,7 megapiksela ima 1/2,3 Exmor RS for mobile CMOS senzor slike, Sonyjev G objektiv i inteligentni BIONZ for mobile procesor slike.

Thermaltake na CES-u 2014

Datum objave 07.01.2014

Thermaltake na CES-u 2014

Thermaltake ove godine na slavi 15 godina postojanja i tom su prigodom izložili mnoštvo noviteta:

Novi ThinkPad X1 Carbon

Datum objave 07.01.2014

Novi ThinkPad X1 Carbon

Lenovo na CES-u predstavlja treću generaciju ThinkPad X1 Carbona, najlakšeg 14-inčni ultrabooka na svijetu i ThinkPad 8 – 8-inčni tablet koji pruža cjelovito PC iskustvo u pokretu. Lenovo također predstavlja novi ThinkPad OneLink Dock Pro, poboljšano docking rješenje u vidu konektora s jednim kablom. Novi X1 Carbon je iznimno izdržljiv zahvaljujući konstrukciji od ugljičnih vlakana, a pri tome teži samo 1.27 kg. X1 Carbon korisnicima poboljšava iskustvo gledanja i (upravljanja) dodirom. Novi ColorBurst Display pruža oštrije, jasnije slike s većom rezolucijom te boljim kutovima gledanja.

Kompaktni ThinkPad 8 je 8-inčni tablet izrađen od strojno rezanog aluminija, a dolazi opremljen tehnologijama koje su profesionalcima potrebne za uspjeh. Korisnici mogu gledati i obrađivati fotografije na jasnom 8,3- inčnom 1920×1200 zaslonu i bežično ih prenositi  koristeći Miracast tehnologiju ili gledati ih uz pomoć kabela koristeći njegov microHDMI ulaz. Podržavajući cjelovito PC iskustvo, ThinkPad 8 opremljen je posljednjim Intel Bay Trail četvero jezgrenim procesorom, do 128GB pohrane, microUSB 3.0 ulazom, LTE2 povezivošću i cjelovitim Windows8 Pro iskustvom za profesionalne potrebe.

Početna cijena ThinkPad X1 Carbon modela je $1299 te će biti dostupan od kraja siječnja. OneLink Dock Pro je dostupan odmah za $179. Konvertabilni tablet ThinkPad 8 s konfiguracijom za osnovne modele koštat će $399 a Topseller modeli imat će početnu cijenu od $429 te će biti dostupni od kraja siječnja.

Brian Krzanich  predstavio je niz proizvoda, inicijativa i strateških odnosa

Datum objave 07.01.2014

Brian Krzanich predstavio je niz proizvoda, inicijativa i strateških odnosa

Generalni direktor tvrtke Intel Corporation Brian Krzanich predstavio je niz proizvoda, inicijativa i strateških odnosa kojima je cilj ubrzati inovacije na brojnim mobilnim i nosivim uređajima te povezanim proizvodima samostalnih izumitelja. Najave je iznio tijekom predsajamskog izlaganja u okviru Međunarodnog sajma potrošačke elektronike 2014. koji će se održati ovog tjedna.

Krzanich je u svom govoru dočarao viziju preoblikovanja računalnog krajolika, u kojemu je sigurnost suviše važna da ne bi bila ugrađena u sve uređaje. Svijet ulazi u eru integriranog računalstva koje se ne definira uređajem, već integracijom tehnologije u ljudski život na način koji pojedincima donosi nove koristi i vrijednosti. Kao primjer je naveo nekoliko imerzivnih, intuitivnih tehnologija koje će Intel početi nuditi ove godine. Tako, primjerice, Intel u svoje uređaje uvodi ljudske osjete u novoj liniji strojnih i programskih proizvoda pod nazivom tehnologija Intel RealSense.

Intelov generalni direktor govorio je i o tome kako se Intel nosi s dva ključna problema koja su se nadvila nad industriju potrošačke elektronike: sigurnošću podataka i uređaja te problematičnim mineralima iz Demokratske Republike Konga. Izjavio je da je Intel ostvario ključan napredak te da su minerali koji se koriste u mikroprocesorskom siliciju i procesorskim paketima u Intelovim tvornicama "neproblematični", što je potvrđeno i neovisnim revizijama ili izravnom provjerom Intelova nabavnog lanca.

"Prije dvije godine nekim sam kolegama rekao da nam je potreban konkretan cilj, obveza da ćemo s razumnom sigurnošću utvrditi da su metali koji se koriste u našim mikroprocesorima neproblematični", izjavio je Krzanich. "Osjećali smo obavezu u svoj nabavni lanac uvesti promjene koje bi nam zajamčile da svojim poslovanjem i svojim proizvodima nenamjerno ne financiramo zvjerstva u Demokratskoj Republici Kongu. Iako smo ostvarili taj cilj, to je tek početak. Nastavit ćemo s revizijama i riješiti probleme koji se njima pronađu."

Intelov generalni direktor istaknuo je više referentnih dizajna za nosive uređaje, uključujući pametne ušne slušalice s podrškom za biometriju i fitnes, pametne naglavne slušalice uvijek spremne za akciju i s podrškom za integraciju postojećih tehnologija za osobne pomoćnike te pametnu zdjelu za bežično punjenje.

Kako bi naglasio taj cilj, Krzanich je najavio Intel Edison, novo računalo utemeljeno na tehnologiji Intel Quark smješteno u SD kartici te s ugrađenom podrškom za bežično povezivanje i više operacijskih sustava. Kada postane dostupan ovog ljeta, Intel Edison omogućivat će brojnim izumiteljima, poduzetnicima i dizajnerima potrošačkih proizvoda brzu inovaciju i razvoj proizvoda od prototipa do proizvodnje.

Krzanich je predstavio i novu robnu marku Intel Security, po kojoj će se prepoznavati Intelovi proizvodi i usluge u sektoru sigurnosti, te iznio planove za postupan prijelaz proizvoda McAfee pod okrilje marke Intel Security uz zadržavanje poznatog simbola crvenog štita. Krzanich je objavio da Intel planira besplatno ponuditi neke elemente nagrađivanih sigurnosnih rješenja McAfee za mobilne uređaje. Ta rješenja za zaštitu podataka i uređaja pridonose zaštiti nekih od najpopularnijih uređaja današnjice, uključujući Apple iPhone, Apple iPad i uređaje sa sustavom Android. Dodatne pojedinosti objavit će se tijekom sljedećih mjeseci.

S porastom popularnosti korporacijskih programa kojima se zaposlenicima dopušta donošenje vlastitih uređaja na posao mnoge su tvrtke zabranile uređaje sa sustavom Android koji nisu kompatibilni sa sigurnosnim preduvjetima tvrtke. Intel Security ove će godine ponuditi tehnologiju Intel Device Protection, koja će mobilnim uređajima sa sustavom Android utemeljenima na Intelovoj tehnologiji omogućiti usklađenost s većinom sigurnosnih standarda za korištenje kod kuće i na poslu. Intel je u svoj nabavni lanac uveo postupak kojim se provjeravaju dobavljači – talionice iz kojih se dobivaju tantal, kositar, volfram i zlato koji se koriste u mikroprocesorskom siliciju i procesorskim paketima koji se proizvode u Intelovim tvornicama – kako bi se zajamčilo da nenamjerno ne financiraju sukobe u DR Kongu. Krzanich je pozvao čitavu elektroničku industriju da se pridruži Intelu u tom nastojanju.

Suradnja AMD-a i BlueStacks-a

Datum objave 08.01.2014

Suradnja AMD-a i BlueStacks-a

AMD je danas predstavio novu verziju BlueStacks-ovog rješenja, nastalog u zajednićkoj suradnji, koje donosi kompletno Google Android OS iskustvo na Microsoft Windows baziranim tabletima, 2-u-1 hibridima, prijenosnicima i desktopima. Optimizacija za četvrtu generaciju AMD APU-a u BlueStacks App Player-u pruža kompletan Android korisničko sučelje i široku podršku za Android aplikacije za zabavu i posao.

Nova verzija BlueStacks App Player-a pokretanog na Windows PC računalima baziranim na četvrtoj generaciji AMD APU-a nudi:

  • Poznato Android korisničko sučelje, uključujući i podešavanja, konfiguracije i kontrole za prilagođavanje;
  • Sposobnost za pokretanje Android aplikacija u prozoru ili preko cijelog ekrana u punoj rezoluciji oslanjajući se na direktan pristup AMD grafičkoj procesorskoj snazi;
  • Podršku za stotine tisuća Android aplikacija direktno iz mnogih trgovina Android aplikacija, kao i sinkronizaciju s istim aplikacijama pokrenutim na drugim samostalnim Android uređajima;
  • Besprijekornu interoperabilnost kroz direktnu razmjenu fajlova koja omogućava Android aplikacijama pristup fajlovima smještenim na Windows sistem.

Nasuprot tradicionalnim “dual-OS” sistemima, koji od korisnika zahtijevaju izlazak iz jednog operativnog sistema prije ulaska u drugi, AMD i BlueStacks rješenje virtualno pokreće Android unutar Windows-a. AMD APU-ovi, dizajnirani su da isporuče značajno veću procesorsku snagu nego što to pružaju pametni telefoni za koje se Android aplikacije uglavnom razvijaju, te bi trebali biti u stanju pružiti više no dovoljno snage za podršku uobičajenim Android aplikacijama i pružiti zadovoljavajuće korisničko iskustvo.

Corsair na CES-u 2014

Datum objave 08.01.2014

Corsair na CES-u 2014

Corsair je predstavio nove proizvode ovaj tjedan na CES-u. Novosti predstavljaju MX RGB Project i Raptor K40 RGB LED tipkovnice te Raptor M45 miša za igrače, zatim all-in-one Hydro Series H105 dual-fan 240mm vodeni hladnjak, AX1500i napajanje te svoje prvo Mini-ITX kućište – Obsidian Series 250D:

Intel tijekom 2014. na uređaje uvodi imerzivnu, ljudsku interakciju

Datum objave 08.01.2014

Intel tijekom 2014. na uređaje uvodi imerzivnu, ljudsku interakciju

U svojim nastojanjima da interakciju s tehnologijom učini jednostavnijom, prirodnijom i imerzivnijom Intel Corporation danas je pokazao kako u suradnji s drugim tvrtkama radi na uvođenju osjetila nalik ljudskima na svoje uređaje u novoj liniji strojnih i programskih proizvoda pod nazivom Intel RealSense.
3D kamera Intel RealSense jedan je od prvih proizvoda u toj novoj liniji: riječ je o prvom integriranom 3D dubinskom i 2D kamera-modulu na svijetu, koji uređajima omogućuje da "vide" dubinu na način vrlo sličan ljudskom oku.

"Desetljećima učimo nove jezike, tehnike i naredbe kako bismo natjerali uređaje da rade ono što mi želimo", izjavio je Mooly Eden, viši potpredsjednik i generalni direktor odjela Perceptual Computing Group. "Naša vizija pri osmišljavanju tehnologije Intel RealSense bila je obrnuti taj trend te natjerati uređaje da uče od nas i da nas razumiju. Ako ih opremimo tehnologijama koje na iskonski način oponašaju ljudska osjetila, naše se svakodnevne aktivnosti kao što su učenje, komunikacija i igra preobražavaju te se otvaraju potpuno nove mogućnosti."

Prva 3D kamera Intel RealSense 3D odlikuje se najboljim senzorom dubine u klasi i Full 1080p kamerom u boji. Kamera podržava prepoznavanje pokreta na razini prsta, što omogućuje iznimno precizno prepoznavanje pokreta te crta lica radi razumijevanja kretnji i emocija. Prepoznaje prednji i stražnji plan te tako omogućuje kontrolu, poboljšava interaktivnu naglašenu stvarnost, omogućuje jednostavno skeniranje objekata u tri dimenzije i još mnogo toga.

3D kamera Intel RealSense bit će integrirana u sve širu paletu Intelovih uređaja, uključujući uređaje "2 u 1", tablet-računala, računala Ultrabook, prijenosna računala i višefunkcijske uređaje. Tvrtke kao što su Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo i NEC ponudit će sustave s novom kamerom u drugoj polovici 2014. godine. Intel je na pozornici demonstrirao sedam različitih uređaja s integriranom kamerom proizvođača Dell, Lenovo i Asus.

U cilju poboljšanja osjetila "sluha" na računalima Eden je objavio i da je Dragon Assistant nove generacije tvrtke Nuance sada dostupan na brojnim modelima koje su ponudili Acer, Dell, HP i Lenovo, dok će na uređajima tvrtki Asus i Toshiba biti dostupan početkom 2014. Osim toga, Dragon Assistant prvi će put biti dostupan na tablet-računalima, i to najprije na onima tvrtke Lenovo, početkom 2014.

Novi Dragon Assistant potpuno je nov razgovorni osobni pomoćnik s podrškom za popularna web-mjesta i aplikacije. Uz njega se isporučuje više likova, pa korisnik može odabrati onaj koji mu najviše odgovara, a omogućuje i kontinuirani dijalog s Intelovim uređajima. Korisnici mu mogu jednostavno reći da nešto odsvira, pronađe odgovore na pitanja, poveže se s prijateljima i pronađe željeni sadržaj, a sve to pomoću prirodnog jezika. Dragon Assistant podržava i konzultiranje kalendara, dohvaćanje karti i uputa, traženje zrakoplovnih karata te rezervaciju stolova u restoranu. Dostupan je i izvan mreže, što znači da korisnici mogu upravljati uređajem, diktirati bilješke i obavljati razne druge poslove bez internetske veze.

Alienware Steam Machine

Datum objave 09.01.2014

Alienware Steam Machine

Alienware i Valve, autori najveće svjetske online gaming platforme i kreatori Half-Life franšize, dizajnirali su prvu Alienware Steam Machine gaming konzolu.
Alienware je kreirao nadolazeći Steam Machine kako bi ponudio sve prednosti PC gaminga u izuzetno malim dimenzijama, osiguravajući najbolji omjer veličine, performansi i estetike za uživanje u igranju kompjutorskih igara u dnevnom boravku. Elegantan dizajn je nedvojbeno karakterističan za Alienware, no ujedno nenametljiv u svakom prostoru. Alienware Steam Machine pruža kvalitetu izrade i napredne tehnologije koje su obilježja branda uključujući optimalno toplinsko i akustično upravljanje igračom konzolom u dnevnom boravku. 

"Uvođenjem sustava X51 prije gotovo dvije godine, Alienware je započeo evoluciju malenih sustava za PC gaming dizajniranih za svaki životni prostor,"  izjavio je Frank Azor, jedan od osnivača i generalni direktor Alienwarea. "Kad su Valve i Alienware započeli surađivati na ostvarenju vizije o PC gaming konzoli prije nekoliko godina, znali smo da ćemo zauvijek promijeniti PC gaming."   

Budući da je Alienware prije četiri godine počeo predinstalirati Steam na svoje sustave, imali su jedinstvenu priliku surađivati Valveom na nekoliko razina. “Započeli smo suradnju s Alienwareom nakon što smo počeli definirati našu viziju Steam Machinea. Alienwareovo opredjeljenje prema gamingu, njihove mogućnosti dizajna i izvedbe te njihov globalni doseg učinili su ih idealnim partnerom za naš projekt Steam Machine,” naglasio je Gabe Newell, osnivač Valvea. “Rezultat naše suradnje je AlienwareSteam Machine, konzola koja objedinjuje puni potencijal onoga što Steam Machine treba biti.”   

Uz Alienware Steam Machine PC gaming konzolu, Alienware X51 stolno računalo će biti dostupno kao Steam Machine tijekom 2014. godine te će ljubitelji kompjutorskih igara moći izabrati rješenje koje najbolje odgovara njihovim potrebama.

Genius na CES-u 2014

Datum objave 09.01.2014

Genius na CES-u 2014

Genius je na ovogodišnjem CES-u predstavio niz novih proizvoda. Udobno tipkanje sada je nadohvat ruke svim korisnicima Androida, iOS-a ili Windowsa. LuxePad 9100 može se povezati s pametnim uređajima s različitim operacijskim sustavima na dodir jedne tipke. Dok ga koristite na terenu, kožno zaštitno kućište za tipkovnicu može se pretvoriti u stalak za vaš uređaj. 

SP-960BT je malenih dimenzija, no nudi glasan i bogat bas i čiste visoke tonove. Ovaj Bluetooth zvučnik koristi tehnologiju Near Field Communication (NFC) technology za povezivanje s uređajima pritiskom samo jedne tipke. SP-960BT se lagano prenosi, a osim njega, Genius na CES-u predstavlja i niz drugih proizvoda za ljubitelje dobrog zvuka.

Genius ECO-u821 je kompaktan, ali moćan dodatak za korisnike današnjih pametnih uređaja. Ne samo da nudi kapacitet od 8.000 mAh, nego istovremeno može puniti dva uređaja. Mala masa i ugrađeni USB kabel čine ga idealnim za korištenje na terenu. ECO-u821 samo je jedan model iz Geniusove velike obitelji prijenosnih baterija.

Genius će također predstaviti druge proizvode, poput bežičnih tipkovnica, miševa, stilusa, dodataka za tablete, slušalica, bežičnih zvučnika i drugih bežično povezivih uređaja i uređaja za igrače.

ASUS Transformer Book Duet TD300
  & PadFone mini

Datum objave 11.01.2014

ASUS Transformer Book Duet TD300 & PadFone mini

ASUS je predstavio Transformer Book Duet (TD300), prvi konvertibilni tablet i laptop na svijetu s četverojezgrenim režimom rada i dvostrukim operativnim sustavom (OS) koji omogućuje korisniku da se za samo četiri sekunde prebaci između Windows i Android sustava, bilo u laptop ili tablet način rada, a sve to jednostavnim pritiskom na Instant Switch gumb ili virtualnu tipkovnicu na tabletu. Sa snažnim Intel Core i7 procesorom, Transformer Book Duet radi do dva puta brže nego tableti temeljeni na ARM procesorima. Zahvaljujući ASUS SonicMaster tehnologiji i dva zvučnika, Transformer Book Duet pruža odličan zvuk koji doprinosi dobroj zabavi.

TD300 pruža upečatljivu sliku na svom 13.3-inčnom 1920 x 1080 Full HD IPS touchscreen ekranu. Ovaj multi-touch zaslon karakterizira visok stupanj osjetljivosti na dodir koji nadilazi zahtjeve Microsofta za Windows 8.1. ASUS SonicMaster tehnologija pruža vjerodostojan i živopisan zvuk koji reproduciraju dupli zvučnici na tabletu.
Pored toga, Transformer Book Duet ima prednju HD kameru s ugrađenim digitalnim mikrofonom za video chat. Tablet raspolaže sa 128GB SSD prostora za pohranu koji može biti dopunjen uz pomoć Micro SD kartice od 64GB, dok tipkovnica ima 1TB hard disk. Dock tipkovnica ima i USB 3.0 i USB 2.0 priključke, LAN port i HDMI 1.4 izlaz sa 1080p podrškom. Kada je riječ o povezivosti, ASUS Transformer Book T300 ima 802.11ac Wi-Fi i Bluetooth 4.0 s EDR-om.
ASUS Transformer Book Duet ima stilizirani dizajn s kompaktnim dimenzijama tableta od 342.7 x 216.3 x 12.9mm i dimenzijama dock tipkovnice od 340.9 x 217.6 x 16mm. Zajedno teže oko 1.9kg, što Transformer Book Duet čini izuzetno prenosivim i fleksibilnim uređajem za sve one koji su u pokretu.

ASUS je predstavio PadFone mini, 4-inčni smartphone koji se bez napora transformira u elegantan 7-inčni tablet. PadFone mini komotno stane na dlan, a karakterizira ga zaslon od 1280 x 800 piksela.
Najnovije izdanje vrlo popularne ASUS PadFone obitelji pokreće Intel Atom Z2560 procesor, prostor za pohranu od 8GB i utor za micro SD karticu koji osigurava dodatnih 64GB.
S ekskluzivnom ASUS DynamicDisplay tehnologijom za automatsku promjenu veličine aplikacija za različite dimenzije zaslona, glavnom kamerom od 8-megapiksela (8MP), prednjom kamerom od 2MP i završnim dizajnom s koncentričnim krugovima koji su postali zaštitni znak marke ASUS, PadFone mini je vrlo zanimljiv smartphone koji dolazi u pet boja.

PadFone mini također podržava dvije SIM kartice, tako da korisnik može imati dva različita telefonska broja te odvojeno koristiti podatke i telefonske linije bez potrebe za duplim slušalicama. Uređaj ima koristi i od ZenUI, novog korisničkog sučelja koji je ekskluzivno rađeno za ASUS smart uređaje. Unatoč profinjenom izgledu, malim dimenzijama i težini, kao i snazi procesora, ASUS inženjeri su uspjeli opremiti PadFone mini baterijom kapaciteta 3270mAh (12.8Wh).

Forum

Objavljeno prije 7 minuta

Pametni prekidaci, senzori i hub: Sonoff, Shelly, Aqara itd.

Objavljeno prije 7 minuta

Alibaba, AliExpress iskustva?

Objavljeno prije 8 minuta

Konfiguracije u rangu od 3.000 do 5.000 kn

Objavljeno prije 17 minuta

Realme mobiteli

Objavljeno prije 18 minuta

Path of Exile

Članci

Brzi test - ADATA HD770G 1TB

Brzi test - ADATA HD770G 1TB

Na brzi test nam je stigao ADATA-in HD770G robusni eksterni tvrdi disk s RGB osvjetljenjem. Kada je predstavljen, još tamo krajem 2019. godine, bio je to prvi eksterni disk s RGB LED rasvjetom. No, ono što je ipak bitnije je da je riječ o č... Pročitaj više

Gelid Phantom Black recenzija

Gelid Phantom Black recenzija

Gelid nam je na test poslao svoj Phantom Black hladnjak za procesore. Riječ je o dvostrukom tower hladnjaku koji dolazi s dva 120-milimetarska ventilatora u push-pull konfiguraciji. Ovo nije ogroman hladnjak kao primjerice Noctua D15 i upra... Pročitaj više

CoolerMaster Hyper 212 Evo V2 recenzija

CoolerMaster Hyper 212 Evo V2 recenzija

Iz CoolerMastera nam je na test stigao njihov Hyper 212 Evo V2. Ovaj poznati model je nadograđen i poboljšan s asimetričnim dizajnom toplovodnih cijevi, koji sada omogućava 100% kompatibilnost s RAM modulima, a i profil hladnjaka je nešto s... Pročitaj više

Brzi test - ADATA Swordfish 1TB & SU750 512GB

Brzi test - ADATA Swordfish 1TB & SU750 512GB

Iz ADATA-e su nam na brzi test stigla dva SSD-a. Prvi je u M2. 2280 formatu naziva Swordfish i kapaciteta 1 TB, a drugi je klasičnog 2,5-inčnog formata naziva SU750 i kapaciteta 512 GB. Swordfish SSD-i su ulazni modeli za kreativce i igrače... Pročitaj više

Philips 346B1C recenzija

Philips 346B1C recenzija

Na test nam je iz MMD-a, odnosno Philipsa stigao njihov 34-inčni zakrivljeni 346B1C monitor. Riječ je o modelu koji donosi VA LCD panel rezolucije 3.440 x 1.440 piksela sa stopom osvježavanja od 100 Hz, adaptivnom sinkronizacijom slike, te... Pročitaj više

Svi članci