Novosti - Listopad 2011.

AC Ryan VEOLO

Datum objave 04.10.2011

AC Ryan VEOLO

AC Ryan je po njihovim riječima danas lansirao budućnost digitalne kućne zabave – VEOLO.
VEOLO kombinira zahtjevne funkcije kako bi pružio kompletno iskustvo digitalne kućne zabave – apps, internet i media streamer, sve na vašem TV-u. VEOLO je baziran na Android 2.2 Froyo platformi, donosi unaprijeđeno iskustvo korištenja aplikacija na TV-u, što uključuje i jednostavne igre i socijalne mreže. Ugrađeni web browser i Java podrška omogućuju pregled Flash sadržaja i video streaming. VEOLO ima Gigabitni 1000Mbps žični LAN i ugrađeni wireless 802.11 b/g/n LAN. Pogoni ga ARM-ov Cortex A9 1GHz procesor, te ima 512MB onboard DDR3 memorije. Uz njega dolazi i 3-u-1 daljinski upravljač, s funkcionalnošću miša i tipkovnice. U trgovinama će biti dostupan od početka studenog po preporučenoj cijeni od 199.90 Eura.

Corsair predstavio 8 GB DDR3 module

Datum objave 05.10.2011

Corsair predstavio 8 GB DDR3 module

Venagance i Value select serije memorija iz Corsaira dobile su pojačanje u obliku 8 GB DDR3 modula, različitih brzina i specifikacija. Tako je jača Vengeance serija pojačana s modelima na 1,600 MHz s 10-10-10-27 latencijama na 1.5 V, dok je Value Select serija dobila 1,333 MHz module s 9-9-9-24 latencijama na 1.5 V. Cijena i dostupnost nisu objavljeni.

Arctic Cooling Twin Turbo i S1 PLUS

Datum objave 05.10.2011

Arctic Cooling Twin Turbo i S1 PLUS

Dva nova hladnjaka za grafičke kartice iz AC ciljaju na dva različita tržišna segmenta, pa bi svatko trebao pronaći kombinaciju koja odgovara njegovim potrebama. Accelero Twin Turbo 6990 je vrlo moćan dula fan hladnjak, namijenjen gornjem tržišnom segmentu, s posebnim naglaskom na hlađenju AMD HD 6990 grafičkih kartica. Ima dva 120 mm PWM ventilatora i kapacitet hlađenja od 400 W, što u prijevodu znači da može ohladiti apsolutno sve modele kartica, bez obzira na njihove specifikacije. Sukladno tome i cijena od 149.95 USD govori sama za sebe.

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/s1.jpg" />

Drugi model je ipak nešto skromnijih mogućnosti i cijene (USD 49.95) te cilja na korisnike kojima je tišina na prvom mjestu. Potpuno pasivno rješenje namijenjeno hlađenju srednjeg segmenta grafičkih kartica, trebalo bi omogućiti solidne performanse uz potpuni izostanak buke.

RIP Steve Jobs

Datum objave 06.10.2011

RIP Steve Jobs

Osnivač i glavna pokretačka snaga Applea, nakon višegodišnje borbe s teškom bolešću umro je u svojoj 56. godini života. Prema mnogima jedan od najvažnijih inovatora i vizionara novoga doba, odlazi sa scene nedugo nakon predstavljanja zadnje generacije iPhonea, vjerojatno jednog od njegovih najvećih uspjeha. Voljeli ili ne njegove iTvorevine, poslovnu politiku ili marketinški plan, Steve je bio i ostao jedan od onih o kojima će se pričati. RIP…

PowerColor Radeon HD 6970 Devil 13

Datum objave 06.10.2011

PowerColor Radeon HD 6970 Devil 13

Novi model u PowerColor gami grafičkih kartica dolazi u zanimljivoj kombinaciji boja i imena, sugerirajući moćne specifikacije ispod haube. Takt procesora iznosi 880 MHz (960 MHz u overclocku), ima 2 GB GDDR5 memorije na 5.5 GHz (5.7 GHz u overclocku), 256-bit sučelje, dva DVI, jedan HDMI i dva DisplayPort konektora i 12-phase naponsku regulaciju. Za hlađenje ovoga svega su zaduženi 92 mm ventilatori i 8 mm bakreni heatpipesi, dok cijena još nije objavljena.

Kaspersky Endpoint Security 8

Datum objave 07.10.2011

Kaspersky Endpoint Security 8

Kaspersky Lab danas objavljuje Kaspersky Endpoint Security 8 za Windows te Kaspersky Security Center. Ovo novo rješenje za zaštitu krajnjih točaka i uređaja u mreži u kombinaciji sa sveobuhvatnom konzolom za upravljanje cijelim sustavom napravljeno je s namjerom da zaštiti poslovne korisnike od sigurnosnih prijetnji koje će se tek pojaviti, koristeći pritom inteligentna sigurnosna rješenja koja su razvili stručnjaci vodeće tvrtke za računalnu sigurnost, Kaspersky Labs.

Sveobuhvatna i opsežna zaštita od zloćudnih programa u ovom paketu je nadopunjena širokim skupom sigurnosnih mogućnosti, uključujući kontrolu izvršavanja aplikacija (Application Control), filtriranje pristupa web stranicama (Web Filtering) te kontrolu pojedinih uređaja (Device Control). Kaspersky Internet Security 8 za Windows integriran je sa sustavom za prepoznavanje prijetnji koji funkcionira u računalnom oblaku, a zahvaljujući kojemu je moguće dobiti upozorenja i zaštitu od novih i dosad nepoznatih prijetnji u realnom vremenu, kao i potvrdu da je sigurno pokrenuti neku od novih aplikacija.

Paketom Kaspersky Endpoint Security 8 za Windows upravlja se putem novog Kaspersky Security Centera, proizvoda koji je nasljednik ranijeg Kaspersky Administration Kita. Ova nova konzola za upravljanje sustavom donosi i niz novih mogućnosti za detaljnu kontrolu cijelog sustava, podržava fizička i virtualna okruženja, te je povrh svega posve skalabilna pa se tako može prilagoditi poslovnim sustavima koji rastu i razvijaju se s vremenom.

Corsair SSD 480 GB

Datum objave 07.10.2011

Corsair SSD 480 GB

Corsair je dodao nove modele SSD-a u svoje Force Series GT i Force Series 3 serije diskova, bazirane na SandForce SF-2280 kontroleru. GT serija je tako dobila 480 GB model brzine od 555 MB/s za čitanje i 525 MB/s za zapisivanje podataka, po nemalih USD 999.
Series 3 ima dva nova modela, kapaciteta 80 GB i 480 GB, oba s brzinama od 550 MB/s za čitanje i 520 MB/s za zapisivanje podataka. Cijene ovih nešto sporijih modela su USD 249 za manji i USD 799 za veći model.

ASUS lasnirao ploče s novim PCI Exspressom 3.0

Datum objave 10.10.2011

ASUS lasnirao ploče s novim PCI Exspressom 3.0

ASUS je izbacio ROG Maximus IV GENE-Z/GEN3 i P8Z68/GEN3 seriju matičnih ploča koje spadaju u grupu prvih ploča u industriji s podrškom za PCI Express 3.0. ASUS-ov je interni laboratorij poslije testiranja potvrdio kvalitetu, pouzdanost u radu i performanse za korisnike voljne za nadogradnju na PCI Express 3.0 u bliskoj budućnosti. Nove ploče dolaze i sa unaprijeđenim hardverom i nativnom podrškom za UEFI BIOS za novu generaciju Intel 22nm procesora. Ove ploče tako nisu namijenjene samo za današnja računala koji koriste PCI Express 2.0, nego i za svaku nadogradnju u budućnosti.

PCI Express 3.0 je specifikacija nove generacije koja duplo povećava propusnost, tj. sa 16GB/s na 32GB/s preko istog 16x slota. Ovo je zahtjevalo set komponenti koje su morale biti nadograđene; uključujući i dodavanje PCI Express 3.0 switching IC-a i dizajniranje layouta za novu generaciju Intel 22nm procesora i novi UEFI BIOS. Novi modeli s PCIe podrškom su: P8Z68 DELUXE/GEN3, P8Z68-V PRO/GEN, P8Z68-V/GEN3 i MAXIMUS IV GENE-Z/GEN3.

Gigabyte Force K3

Datum objave 10.10.2011

Gigabyte Force K3

Gigabyte predstavlja novu tipkovnicu za igrače, koja donosi neke profesionalne značajke uz povoljnu cijenu – Force K3. Tipkovnica između ostalog ima povećane elastične gumene kapice koje se nalaze ispod tipaka (osiguravaju do 10 milijuna pritisaka), one-piece rubber membrane dizajn, pojačanu strukturu okvira (četveroslojna struktura s ekstra šasijom u sredini), vodootporna je, te je otporna na udarce. Tipkovnica je teška 900 grama što osigurava stabilnost na podlozi. Na tržištu bi se trebala naći uskoro.

ASUS predstavio  ZENBOOK

Datum objave 12.10.2011

ASUS predstavio ZENBOOK

ASUS ZENBOOK se odlikuje jednostavnim i dopadljivim dizajnom. Aluminijsko kućište sa diskretnim koncentričnim krugovima nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Profinjene linije i debljina koja iznosi 3 mm na prednjem i 9 mm na zadnjem dijelu, čine ZENBOOK najtanjim Ultrabookom na tržištu. ZENBOOK ima instant-on funkciju koja mu omogućava prelazak iz standby moda u radni režim za samo dvije sekunde. Uz to, u standby režimu može ostati i do dva tjedna. Kаdа bаterija opаdne ispod 5%, ZENBOOK ima najnovije Intel Core procesore druge generacije (i5-2467M, i5-2557M i i7-2677M), SATA 3 SSD, Bluetooth V4.0 i USB 3.0. ASUS USB Charger+ tehnologija omogućava punjenje raznih mobilnih uređaja, a zahvaljujući korištenju USB 3.0 porta vrijeme punjenja je značajno smanjeno. Da bi uspješno implementirali sve ove tehnologije, ASUS inženjeri napravili su poseban sistem za hlađenje, s inovativnim rješenjima koja poboljšavaju cirkulaciju zraka. ASUS je svaki ZENBOOK opremio SonicMaster tehnologijom koja spaja hardver i softver razvijen u suradnji ASUS Golden Ear tima i kompanije Bang & Olufsen ICEpower. Modeli dolaze opremljeni s 11.6" i 13.3" ekranima, a početna cijena im je 999 €.

Forum

Objavljeno prije 2 minute

Alibaba, AliExpress iskustva?

Objavljeno prije 2 minute

Pametni satovi

Objavljeno prije 4 minute

Powerline

Objavljeno prije 5 minuta

Open World Star Wars

Objavljeno prije 8 minuta

Kupnja Adobe Premiere Pro i Adobe Lightroom

Članci

Brzi test - ADATA HD770G 1TB

Brzi test - ADATA HD770G 1TB

Na brzi test nam je stigao ADATA-in HD770G robusni eksterni tvrdi disk s RGB osvjetljenjem. Kada je predstavljen, još tamo krajem 2019. godine, bio je to prvi eksterni disk s RGB LED rasvjetom. No, ono što je ipak bitnije je da je riječ o č... Pročitaj više

Gelid Phantom Black recenzija

Gelid Phantom Black recenzija

Gelid nam je na test poslao svoj Phantom Black hladnjak za procesore. Riječ je o dvostrukom tower hladnjaku koji dolazi s dva 120-milimetarska ventilatora u push-pull konfiguraciji. Ovo nije ogroman hladnjak kao primjerice Noctua D15 i upra... Pročitaj više

CoolerMaster Hyper 212 Evo V2 recenzija

CoolerMaster Hyper 212 Evo V2 recenzija

Iz CoolerMastera nam je na test stigao njihov Hyper 212 Evo V2. Ovaj poznati model je nadograđen i poboljšan s asimetričnim dizajnom toplovodnih cijevi, koji sada omogućava 100% kompatibilnost s RAM modulima, a i profil hladnjaka je nešto s... Pročitaj više

Brzi test - ADATA Swordfish 1TB & SU750 512GB

Brzi test - ADATA Swordfish 1TB & SU750 512GB

Iz ADATA-e su nam na brzi test stigla dva SSD-a. Prvi je u M2. 2280 formatu naziva Swordfish i kapaciteta 1 TB, a drugi je klasičnog 2,5-inčnog formata naziva SU750 i kapaciteta 512 GB. Swordfish SSD-i su ulazni modeli za kreativce i igrače... Pročitaj više

Philips 346B1C recenzija

Philips 346B1C recenzija

Na test nam je iz MMD-a, odnosno Philipsa stigao njihov 34-inčni zakrivljeni 346B1C monitor. Riječ je o modelu koji donosi VA LCD panel rezolucije 3.440 x 1.440 piksela sa stopom osvježavanja od 100 Hz, adaptivnom sinkronizacijom slike, te... Pročitaj više

Svi članci