Novosti - Listopad 2012.

Philips dobio nove prinove u Fidelio bežičnoj HI-FI seriji uređaja

Datum objave 02.10.2012

Philips dobio nove prinove u Fidelio bežičnoj HI-FI seriji uređaja

Zahvaljujući novoj Philipsovoj seriji Fidelio bežičnih zvučnika AW9000, Philips i ovu godinu nastavlja u trijumfalnom tonu osvajajući prestižne nagrade EISA (European Imaging & Sound Association), ovog puta za najbolje europske zvučnike u 2012. / 2013. godini. Fokusirajući se na bežično spajanje i vrhunski dizajn, Philips je
proširio Fidelio bežičnu HI-FI seriju elegantnim i kompaktnim zvučnicima i prijemnicima AW9000, AW5000, AW3000, AW2000 i AW1000 koji će zadovoljiti najzahtjevnije audiofile i ispuniti svaki dom odličnom glazbom.

"Način na koji slušamo glazbu se mijenja, pa tako i tehnologija koju koristimo za uživanje u glazbi kod kuće. Mi sada živimo u povezanom svijetu. Naša glazba je pohranjena na pametnim telefonima, tabletima i laptopima, a mi sve više uživamo u neograničenoj količini  glazbe s Interneta", izjavili su predstavnici Philipsa. "Reproducirajući snažnu tradiciju u zvuku, Philipsova nova Fidelio bežična Hi-Fi serija pruža Vam cijeli svemir glazbe na dohvat ruke."

Uzimajući u obzir 80 godina tradicije u akustici, Philips je jedan od vodećih brendova koji pridonosi razvoju audio tehnologije zahvaljujući svojoj opsesiji zvukom. Kao najnoviji rezultat te opsesije, Fidelio bežična HI-FI serija sadrži visoko kvalitetne HI-FI drivere, digitalna pojačala klase – D i pozlaćene priključke obećavajujući besprijekornu audio podršku kako bi se čuo svaki detalj glazbene izvedbe. Osebujnog dizajna, svojim dijamantnim oblikom kućišta osiguravaju idealne uvjete za snažnu i duboku reprodukciju basova te svojom kompaktnošću omogućuju ispunjavanje velikih prostora bogatim, prirodnim zvukom.

Kad se radi o Fidelio bežičnoj HI-FI seriji, uživanje u bežičnoj kontroli nad vlastitom glazbom je jednostavan pothvat. Dovoljno je preuzeti Philips AirStudio aplikaciju za Apple i Android koja će u nekoliko koraka spojiti zvučnike na kućnu mrežu. To je jednostavan, automatiziran proces u sklopu kojeg se treba samo unijeti Wi-Fi lozinka i dodijeliti ime zvučnicima. Ujedno aplikacija svojim jednostavnim sučeljem omogućuje lako spajanje s bilo kojeg izvora glazbe na bilo koji zvučnik.

Zahvaljujući velikom rasponu nove Philipsove bežične HI-FI serije svaka prostorija se može ispuniti omiljenom glazbom bilo da se postavlja novi audio sustav ili nadograđuje postojeći. Nova Fidelio HI-FI bežična serija sastoji se od različitih audio rješenja, od sustava sve-u-jednom zvučnika poput Fidelio AW9000, AW5000 ili AW3000 pa do prijemnika poput Fidelio AW2000 ili AW1000, koji se povezuju s postojećim zvučnicima i / ili pojačalom. Ne samo što Philips AirStudio aplikacija omogućuje organiziranje playliste pjesama, također nudi podešavanje različite glazbe u različitim prostorijama za potpuno prožimajuće audio iskustvo.

Genius DeathTaker

Datum objave 02.10.2012

Genius DeathTaker

Genius je na tržište izbacio miš namijenjen profesionalnim igračima i svima koji to žele postati. Miš pod imenom DeathTaker nudi ugrađenu tehnologiju SG Coreiiza rezoluciju od 100 do čak 5.700 dpi (podesivo nezavisno na X i Y osi), što vam omogućuje glatko kretanje u svim igrama.

Ugrađeni procesor i memorija sprječavaju blokiranje miša tijekom igranja, a pleteni kabel s pozlaćenim USB priključkom osigurava stabilan prijenos signala. Kako bi se prilagodio svakom igraču, DeathTaker dolazi u paketu sa šest metalnih utega, svaki mase 4,5 grama.
Funkcije pojedinih tipki su podesive, a kroz sučelje Scorpion igrač može definirati do čak 55 makro-funkcija.
Primarno namijenjen igračima RTS/MMO igara, DeathTaker je izrađen da preživi osam milijuna klikova. Dizajn i izvrsno ležanje u ruci čine ga idealnim izborom za najzahtjevnije igrače.
DeathTaker je dostupan u opremljenijim dućanima opreme za računala po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 449 kuna.

Arctic Dual USB Car Charger

Datum objave 03.10.2012

Arctic Dual USB Car Charger

Arctic predstavlja Dual USB Car Charger namijenjen punjenju USB uređaja u automobilu. Kao što mi ime kaže a i vidi se sa slike istovremeno može puniti dva uređaja. Oba porta daju 5V napona na izlazu, no Port 1 je u stanju dati 2.1A struje dok je Port 2 u stanju dati 1A struje. Uređaj je dimenzija 45 D x 25 Š x 25 V mm i mase samo 14 grama. Garancija je dvije godine.

Logitech Z553 zvučnici

Datum objave 03.10.2012

Logitech Z553 zvučnici

Logitech je predstavio nove zvučnike iz svoje linije namijenjene PC računalima – Logitech Z553. Krasi ih čista akustika i snažan bas zvuk, te jednostavan i moderan dizajn kojim će dodatno uljepšati izgled vašeg životnog prostora. Zvučnici imaju dva satelita i down-firing subwoofer, te snagu (RMS) od 40 vata čime se postiže izuzetan zvuk za uživanje u omiljenoj zabavi. Uz pomoć RCA kabla i dva 3.5 milimetarska ulaza lako možete povezati do tri uređaja istodobno – PC računalo, Mac računalo, glazbeni ili DVD player, TV, igraću konzolu, smartphone uređaj ili drugo. Zvučnici imaju i prikladnu kontrolnu bazu za lakše upravljanje jačinom zvuka i razinom baseva.
Z553 se očekuju u Hrvatskoj u listopadu 2012. godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 969,00 kuna.

Intelova nova ulaganja

Datum objave 05.10.2012

Intelova nova ulaganja

Intel Capital, odjel za globalna ulaganja, spajanja i akvizicije tvrtke Intel Corporation, započeo je svoj godišnji globalni samit Intel Capitala objavom ulaganja u deset inovativnih tehnoloških tvrtki. Cilj je ulaganja odabranim tvrtkama pomoći u dostizanju sljedeće razine razvoja, a njima se naglašava dvodnevni program globalnog samita usmjeren na izgradnju poslovanja. Ukupan iznos ulaganja otprilike je četrdeset milijuna dolara, a odnose se na različite tehnologije, od suradnje u oblaku i isporuke naprednih digitalnih zabavnih sadržaja do pojednostavnjivanja plaćanja putem mobilnih uređaja i omogućivanja novih oblika interakcije uređaja. 

Ulagat će se u sigurnu platformu za razmjenu sadržaja Box , tvrtku za distribuciju sadržaja u Bollywoodu i južnoj Aziji Hungama.com , tvrtku za projektiranje integriranih krugova FocalTech , društvenu radijsku platformu Jelli , tvrtku za programiranje društvenih igara LIFO Interactive , platformu za mobilne beskontaktne tehnologije NewAer , platformu za e-plaćanje PagPop , tvrtku za pružanje usluga u oblaku Tier 3 , tvrtku za programiranje 3D računalnih igara Transmension te agenciju za oglašavanje na mobilnim uređajima UUCun . Nisu otkrivene financijske pojedinosti o pojedinačnim ulaganjima.

Ovogodišnji globalni samit trinaesti je po redu, a na njemu se okupilo više od tisuću poduzetnika koje financira Intel Capital te direktori tvrtki iz računalne industrije s popisa Fortune 2000 radi razmjene ideja i polaganja temelja za moguća probitačna partnerstva i poslovne dogovore. Globalni je samit osmišljen kao potpuno prožimanje sudionika sa svijetom umrežavanja te se odlikuje rasporedom bogatim tematskim izlaganjima i stručnim forumima, a obuhvaća i više od 1700 ciljanih sastanaka direktora zaduženih za određene portfelje i ključnih poslovnih rukovoditelja.

Nvidia predstavlja GeForce GTX 650 Ti

Datum objave 09.10.2012

Nvidia predstavlja GeForce GTX 650 Ti

Nvidia daje igračima još jedan moćan razlog za nadogradnju računala pred jesenju navalu novih igara današnjim predstavljanjem GeForce GTX 650 Ti GPU-a sa početnom cijenom od 119 € plus PDV. Kako bi se pripremili za jesensku sezonu odličnih igara izabrani proizvođači kartica će ponuditi kopiju Assassin’s Creed III igre tvrtke UbiSoft, jedne od sigurno najtraženijih akcijskih igara za PC ove jeseni.

Nvidia Kepler arhitektura temelj je i ovoga GPU-a, a u njemou su 768 CUDA jezgri koje rade na 928MHz. Na karticama je 1024MB GDDR5 memorije koja radi na efektivnih 5400MHz. Uz cijene od 95 € plus PDV kada je u pitanju GTX 650 do 899 € plus PDV kada je u pitanju GTX 690, GeForce GTX GPU-i nas guraju u ovogodišnju renesansu PC igara. Uz održavanje obećanja “titanium” verzija kartica, GTX 650 Ti pruža dobre perfomanse po početnoj cijeni od 119 € bez PDV-a.

Kao i prethodne kartice iz serije, GeForce GTX 650 Ti je prilika za nadogradnju igračkih sustava koji koriste tehnologiju prošle generacije. U usporedbi s recimo GeForce 9600 GT novi GTX 650 Ti pruža više nego pet puta bolje perfomanse, čak i sa svim DX11 i dodatnim “eye-candy” opcijama na maksimumu. Dramatična vizualna razlika i puna podrška za 1080p igranje kompletno mijenja izgled igara i osjećaj pri igranju, pružajući tako sveobuhvatno igračko iskustvo.

Novi GeForce GTX 650 Ti je dostupan odmah od strane vodećih svjetskih proizvođača kartica, uključujući ASUS, EVGA, Gainward, KFA2 (Galaxy), Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY, Point of View i Zotac.

Sleekbook iz Lenova u Mikronisu i Lenovo Exclusive Storeu

Datum objave 09.10.2012

Sleekbook iz Lenova u Mikronisu i Lenovo Exclusive Storeu

U notebook centar Mikronis i Lenovo Exclusive Store stigao je Lenovo sleekbook Ideapad S300/S400, atraktivno, lagano i praktično prijenosno računalo idealno za ljude kojima svakodnevni ritam nalaže korištenje računala u različitim situacijama i na brojnim mjestima izvan ureda ili kuće. Sleekbook je kao stvoren za to zahvaljujući svojim dimenzijama koje nimalo ne umanjuju njegove tehničke karakteristike, čineći ga tako poželjnim kod trendsetera koji cijene kvalitetu, eleganciju i stil objedinjene u jednom računalu. Lenovo Ideapad S300 i S400 dostupni su po cijeni od 3.299 kuna naviše, ovisno o konfiguraciji.

Zaklada  Acer pokreće prvi natječaj „Incredible Green“

Datum objave 11.10.2012

Zaklada Acer pokreće prvi natječaj „Incredible Green“

Zaklada Acer pokrenula je prvi godišnji natječaj „Incredible Green“ za promicanje boljeg i zelenijeg životnog okruženja. Natječajem se, koji je otvoren za studente širom svijeta, želi potaknuti razvoj inovativnih i održivih rješenja za uštedu energije, smanjenje emisije stakleničkih plinova te povećanje svijesti o pitanjima okoliša.

„Acerova zaklada ponosno organizira natjecanje radi poticanja svijesti i razumijevanja brige za zelenije okruženje i s uzbuđenjem očekujemo inovativne pristupe održanju našeg okoliša,“ rekao je Richard Lei, izvršni direktor Zaklade Acer.

Tema je natječaja „Tehnološka budućnost 2020. omogućena zelenim inovacijama“ , a cilj je potaknuti studente da na temelju onoga što su naučili u školi osmisle načine ili izrade proizvode koji našu Zemlju čine zelenijom. Svi bismo trebali razmišljati o promicanju brige o okolišu, bez obzira na dob ili narodnost; zato je zaklada Acer odlučila uključiti studente sa svih strana svijeta da podijele svoje ideje za održiva rješenja.
Stara indijanska poslovica kaže „Majka Zemlja nije nam dana na upotrebu, već nam je posuđena od budućih generacija“. Acer dijeli ovaj koncept i predan je održivom razvoju i unaprjeđenju života ljudi. Stoga je kompanija osmislila natječaj „Incredible Green“ kako bi pokrenula novi val proizvoda i razmišljanja koji vode brigu o okolišu.

U natječaju mogu sudjelovati studenti svih godina i mogu se prijaviti pojedinačno ili kao timovi s najviše 5 članova. Sudionici se mogu prijaviti na mreži do 31. listopada 2012., dok je rok za podnošenje projekata 15. studenog 2012.
Između zaprimljenih projekata zaklada Acer izabrat će najviše dvanaest finalista. Poslane prijedloge ocijenit će panel stručnjaka na temelju osnovnih čimbenika: koliko vode brigu o Zemlji, koliko su ostvarivi i koliko su inovativni. Nadalje, uzet ćemo u obzir i čimbenike poput klime, očuvanja, isplativosti, primjenjivosti i dostupnosti.

Popis projekata u finalu bit će objavljen 15. ožujka 2013., a ceremonija dodjela nagrada održat će se 4. lipnja 2013. Pobjednik će biti nagrađen sa 60.000 dolara, a bit će dodijeljene i nagrade za drugo i treće mjesto te posebna nagrada žirija.
Posebne nagrade prema „Izboru publike“ dobit će projekti koji osvoje najviše glasova na internetu.

Ferrari by Logic3

Datum objave 11.10.2012

Ferrari by Logic3

Logic3 najavljuje dostupnost svojih slušalica koje reduciraju neželjene zvukove (ANC),vrlo popularne Ferrari by Logic3 kolekcije vrhunskih audio proizvoda.
Obuhvaćajući dizajni inspiraciju iz Ferrari by Logic3 kolekcije slušalica, Cavallino T350 i R300 Scuderia ANC slušalice koje su iščekivane s nestrpljenjem, nude svjetski vodeću kvalitetu zvuka koja smanjuje neželjenu buku okolice i sprječava gubitak glazbene dinamike.
Prezentirajući Ferrari by Logic3 fokus na pružanje luksuznog doživljaja koji dolikuje Ferrari brandu, obje slušalice imaju ultra meke jastučiće izgrađene od poboljšanih prozračnih materijala kako bi se osigurala maksimalna udobnost i vrhunski audio doživljaj.

Kolekcija Ferrari Cavallino je pod utjecajem iskustva strastvene vožnje Ferrarijevih bezvremenskih cestovnih automobila. Vrhunske teksture i materijali u kombinaciji sa završnom obradom stvorili su neusporediv luksuz i prekrasnu estetiku. Asortiman zasluženo nosi znak slavne ikone’CavallinoRampante’ (propinjućeg konja) – koja definira izvrsnost, finoću i istinski kult.

T350 slušalice ANC luksuznog dizajna inspirirane su cestovnim automobilimapažljiveizrade od raskošne kože i prekrasnihbrušenih površina
• Slušalice imaju strojno izrađene metalneručke i kućište koje osigurava najviše standarde trajnosti i kvalitete
• Slušalice su dostupne u crnoj ili svijetlosmeđoj boji (Ł 299)

Kolekcija ScuderiaFerrari je inspirirana natjecanjem, brzinom i tehnološkim inovacijama F1 tima. Svaki proizvod nosi dizajn zaobljenih linija globalno obožavanog ScuderiaFerrari jednosjeda. Ova kolekcija nosi ekskluzivnu Scuderia Ferrari oznaku, pokazujući zajedničku viziju performansi, tehnologije i snage.

R300 ANC slušalice prepoznatljivog dizajna inspiriranetimom za utrke ScuderiaFerrarii aerodinamičnim ventilacijskim otvorima i tradicionalnom rešetkom ugrađenom u cestovnim automobilima
• Slušalice imaju strojno izrađene metalneručke i završnu obradu rešetkedijamantnogoblikakako bi se osigurao najviši standarde trajnosti i kvalitete
• Slušalice su dostupne u srebrnoj ili bijeloj boji (Ł 269)

Ferrari by Logic3 slušalice dostupne su također u kolekciji:

FerrariCavallino slušalice pružaju vrhunski audio doživljaj u kombinaciji s raskošnomudobnošću:

T250slušalice, dostupne u crnoj ili svijetlosmeđoj boji (Ł 229)
T150 i T150i slušalice, sa TFAT tehnologijom reduciranja buke, dostupne u crnoj ili svijetlosmeđoj boji (Ł 149)
G150 i G150i slušalice, sa TFAT tehnologijom reduciranja buke, dostupne u crnoj ili bijeloj boji (Ł 129)

ScuderiaFerrari slušalice nude elegantan dizajn i visoku kvalitetu audio zvuka,u pratnji vrhunske razine udobnosti na ušima.

R200slušalice, koje su dostupne u srebrnoj ili bijeloj boji (Ł 199)
P200zaglavneslušalice, koje odaju počast onima koje su nošene u F1, dostupne su u crvenoj ili crnoj boji (Ł 199)
R100 i R100i slušalice, sa TFAT tehnologijom reduciranjabuke, dostupne su u crnoj ili bijeloj boji (Ł 119)
S100 i S100i slušalice, sa TFAT tehnologijom reduciranja buke, dostupne su u crvenoj ili bijeloj boji (Ł 99)

Acer proširuje promociju nadoknade troškova nadogradnje na Windows 8!

Datum objave 15.10.2012

Acer proširuje promociju nadoknade troškova nadogradnje na Windows 8!

Acer smatra da njegovi kupci trebaju imati pristup najnovijoj tehnologiji i uživati u njezinim pogodnostima, zato su aktivan partner u promicanju službenog Microsoftovog programa nadogradnje na Windows 8. Uz ovaj program, Acer je u lipnju predstavio jedinstvenu promociju nadoknade troška službene Microsoftove nadogradnje na Windows 8 putem interneta kupcima svih modela Acer Ultrabook kupljenima od 2. lipnja 2012. do 31. siječnja 2013.

Sada s ponosom objavljuju da je ponuda proširena na odabrane modele prijenosnih i stolnih računala. Promocija će sada obuhvatiti prijenosna računala Acer Aspire i stolna računala Acer Aspire kupljena s operacijskim sustavima Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional ili Ultimate. Obuhvatit će i prijenosna računala Acer TravelMate i stolna računala Veriton kupljena sa sustavima Windows 7 Home Basic ili Windows 7 Home Premium. Ovaj dio promocije primjenjuje se na kvalificirane proizvode kupljene od 1. listopada 2012. do 31. siječnja 2013.

Forum

Objavljeno prije 27 minuta

Amazon Fire TV Stick - Media player

Objavljeno prije 30 minuta

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 33 minute

plex + sub-zero problem

Objavljeno prije 44 minute

Procjena: Apple Macbook Pro (2014.)

Objavljeno prije 44 minute

ARM

Članci

Brzi test - Cooler Master SickleFlow 120 ARGB White Edition 3IN1

Brzi test - Cooler Master SickleFlow 120 ARGB White Edition 3IN1

Cooler Master je sredinom prošle godine osvježio svoju SickleFlow seriju ventilatora. Dodali su Air Balance dizajn lopatica za stvaranje većeg zračnog pritiska i protoka, a veći je i izbor modela. Nama je na brzi test stigao 3-u-1 kit Sickl... Pročitaj više

Brzi test - ADATA HD770G 1TB

Brzi test - ADATA HD770G 1TB

Na brzi test nam je stigao ADATA-in HD770G robusni eksterni tvrdi disk s RGB osvjetljenjem. Kada je predstavljen, još tamo krajem 2019. godine, bio je to prvi eksterni disk s RGB LED rasvjetom. No, ono što je ipak bitnije je da je riječ o č... Pročitaj više

Gelid Phantom Black recenzija

Gelid Phantom Black recenzija

Gelid nam je na test poslao svoj Phantom Black hladnjak za procesore. Riječ je o dvostrukom tower hladnjaku koji dolazi s dva 120-milimetarska ventilatora u push-pull konfiguraciji. Ovo nije ogroman hladnjak kao primjerice Noctua D15 i upra... Pročitaj više

CoolerMaster Hyper 212 Evo V2 recenzija

CoolerMaster Hyper 212 Evo V2 recenzija

Iz CoolerMastera nam je na test stigao njihov Hyper 212 Evo V2. Ovaj poznati model je nadograđen i poboljšan s asimetričnim dizajnom toplovodnih cijevi, koji sada omogućava 100% kompatibilnost s RAM modulima, a i profil hladnjaka je nešto s... Pročitaj više

Brzi test - ADATA Swordfish 1TB & SU750 512GB

Brzi test - ADATA Swordfish 1TB & SU750 512GB

Iz ADATA-e su nam na brzi test stigla dva SSD-a. Prvi je u M2. 2280 formatu naziva Swordfish i kapaciteta 1 TB, a drugi je klasičnog 2,5-inčnog formata naziva SU750 i kapaciteta 512 GB. Swordfish SSD-i su ulazni modeli za kreativce i igrače... Pročitaj više

Svi članci