Novosti - Veljača 2012.

Otvoren prvi Lenovo Exclusive Store u Hrvatskoj

Datum objave 02.02.2012

Otvoren prvi Lenovo Exclusive Store u Hrvatskoj

Predstavnici tvrtke Lenovo, Mikronis i ZelCos danas su i službeno otvorili prvi Lenovo Exclusive Store u Hrvatskoj. Smješten je u samom srcu Zagreba u Jurišićevoj 16. Na otvorenju su uz predstavnike tvrtki, bili i naš poznati alpinist Stipe Božić, Lenovo DOer, te rukometaš Zlatko Horvat koji su rekli par riječi zašto koriste baš Lenovo proizvode.Zagrebački je Lenovo Exclusive Store tako prvi brand experience store u Hrvatskoj, koji na jednom mjestu nudi Lenovo proizvode i dodatnu opremu. S otvorenjem ove lokacije, Zagreb se pridružio grupi gradova Istočne i Jugoistočne Europe među kojima su  Bratislava, Prag, Sofija, Patras i Saloniki.

U izložbenom su prostoru okupljeni mogli vidjeti različite prijenosnike IdeaPad serije Y, serije S i serije Z koji osiguravaju cijeli spektar stilova, boja i performansi kako bi odgovorili na potrebe svakog korisnika – od profesionalaca koji su stalno u pokretu do studenata i svih između. Nadalje, predstavljena su AIO stolna računala – Lenovo C200 i ThinkCentre Edge 91z. Također, predstavljen je ThinkCentre Edge 91z, snažno AIO stolno računalo.

“Drago mi je što imam čast predstaviti našu novu seriju računala namijenjenu krajnjim korisnicima i AIO stolna računala za 2012. godinu upravo ovdje u prvom Lenovo Exclusive Storeu u Zagrebu. Ovim otvaranjem još jednom potvrđujemo predanost Lenova hrvatskom tržištu kao i namjeru da hrvatskim korisnicima nastavimo predstavljati vrhunske proizvode koji postavljaju standarde u inovativnosti i dizajnu potrošačke tehnologije”, izjavio je Jovan Glamočanin, menadžer, Lenovo, SEA. „Nadovezujući se na globalnu marketinšku kampanju „For Those Who Do“, Lenovo se više nego ikad do sada fokusira na inspiriranje ljudi da realiziraju svoje ideje. Lenovo Exclusive Store u Zagrebu ima za cilj  podržati brand promise Lenova pružajući zajednici u kojoj posluje najbolje alate, tehnologiju i sredstva“.

“Izuzetno nam je drago što je Mikronis dobio priliku biti Lenovo partner prilikom otvaranja prvog Lenovo Exclusive Storea u Hrvatskoj. Zadovoljstvo mi je reći da su hrvatski korisnici već prepoznali prednosti i posebno iskustvo koje Lenovo Exclusive Storea pruža, budući da u samo dva mjeseca od otvorenja zabilježili više od 26,000 posjetitelja. Specijalizirana trgovina omogućiti će korisnicima da razgledaju i isprobaju nove proizvode Lenova prije kupnje te da dobiju stručni savjet, a sve u ugodnoj atmosferi i uz vrhunski doživljaj“, izjavila je Gordana Puhelek, direktorica tvrtke Mikronis.

AMD Financial Analyst Day

Datum objave 03.02.2012

AMD Financial Analyst Day

Na svom godišnjem Financial Analyst Day-u, AMD je objavio detalje o novoj “dvojakoj” strategiji koja se zasniva na kompanijinoj dugogodišnjoj x86 povijesti, grafičkim inovacijama uz usvajanje i drugih tehnologija i intelektualnog vlasništva kako bi se ponudili raznoliki proizvodi. AMD usvaja SoC orijentiran plan proizvoda dizajniran kako bi ubrzao vrijeme izlaska na tržište novih proizvoda, pokrenuo održivu izvršivost, i omogućio razvoj specifično dizajniranih rješenja. Metodologija SoC dizajna pruža mnoge prednosti zato što je riječ o modularnom pristupu dizajniranju procesora, u kojem se spajaju najbolji proizvodni alati i načini dizajniranja procesora sa sposobnostima lakog ponovnog iskorištavanja inetelektualnog vlasništva i blokova dizajna širom cijelog niza proizvoda.

Dodatno, AMD je danas objavio unaprijeđenja svojeg plana za AMD CPU-e i APU- koje namjerava predstaviti u 2012 i 2013. godini. Modifikacije plana proizvoda se odnose na ključne prioritete potrošača na polju svih formi proizvodnje uključujući ultra tanke notebooke, tablete, AIO računala, desktop računala i servere. Sve je to s jasnim fokusom na nisku potrošnju, tržišta u razvoju i računalstvo u oblaku. AMD-ov unaprijeđeni plan proizvodnje sadrži drugu generaciju mainstream (“Trinity”) i Low Voltage (“Brazos 2.0”) APU-e namijenjene ugradnji u notebooke i desktope; “Hondo,” APU specijalno dizajniran za tablete; nova CPU jezgra u 2012 i 2013 sa “Piledriver” i njegovim nasljednikom, “Steamrollerom,” kao i “Jaguarom,” koji je nasljednik AMD-ovog “Bobcata”. U 2012, AMD planira predstaviti i četiri nova AMD Opteron procesora.

ASUS DRW-24B5ST

Datum objave 06.02.2012

ASUS DRW-24B5ST

ASUS je danas lansirao DRW-24B5ST, prvi DVD snimač koji dolazi s dva najbolja softverska rješenja za snimanje. Uz pomoć ASUS E-Green i OTS tehnologije, uređaj koristi manje energije i povećava moć upisa koristeći auto-detekciju diska prije podešavanja parametara, u svrhu što boljeg i efikasnijeg rezultata snimanja. E-Hammer i Disk Encryption II tehnologije donose do sad najbolju opciju za zaštitu podataka. Kada se sve sabere DRW-24B5ST je rješenje koje u istom trenutku donosi dodatnu zaštitu podataka, energetski je veoma efikasno i performanse, tj. brzina snimanja je veća.  uz novi ASUS snimač dolaze Nero Essentials 10 i Cyberlink Power2Go 7 aplikacije. Uz pomoć ASUS Disc Encryption II iz Power2Go 7, korisnici mogu udvostručiti backup uz pomoć Sigurnosnih mjera, kao što je kontrola šifrom ili funkcije skrivenih fajlova. Na ovaj način, korisnici mogu zaključati bilo koji fajl, ili čak cijeli disk, uz pomoć samo jedne šifre.

Emilio Ghilardi odlazi iz AMD-a

Datum objave 08.02.2012

Emilio Ghilardi odlazi iz AMD-a

AMD je danas objavio priopćenje o odlasku Emilia Ghilardia sa mjesta višeg potpredsjednika i glavnog direktora prodaje, koje momentalno stupa na snagu. Rory Read, predsjednik, te glavni i izvršni direktor AMD-a, privremeno će obavljati funkciju glavnog direktora prodaje, dok kompanija ne nađe zamjenu. Gospodin Gilardi iz Hewlett Packard-a se priduržio AMD-u 2008., tik pred lansiranje Shanghai arhitekture.

“Htio bi zahvaliti Emiliu za njegove doprinose našem poslovanju i želim mu sve najbolje u njegovim budućim angažmanima,” kaže Read. “Razvoj dobrih odnosa s našim kupcima zasnovanih na temelju povjerenja putem konzistentnog ispunjavanja naših obaveza je od kritičnog značaja, i mi napredujemo ka tom cilju. AMD ulazi u 2012 sa značajnim zaletom, i radimo na povećanju tog zaleta prihvaćanjem promjena koje se dešavaju u industriji i spajamo tržišne potrebe s inovativnim tehnologijama kako bi smo postali kozistentan motor rasta.”

G.Skill  Ares

Datum objave 08.02.2012

G.Skill Ares

G.Skill je danas svijetu pokazao svoju novu seriju memorijskih kitova niskog profila – Ares. Glavna karakteristika novih Ares memorijskih kitova je njihov samo 3.2 cm visok hladnjak. Ovime je Ares kompatibilan i s najvećim CPU hladnjacima te sa malenim SFF računalima. Ares kitovi su prošli rigorozna testiranja kompatibilnosti i s AMD i s Intel platformama, a donose i XMP profile. Dolaze u Dual i Quad channel konfiguracijama, a najbrži 8GB moduli rade na 2133MHz pri CL9-11-10-28. Puni popis možete vidjeti ovdje. Jamstvo je doživotno.

Intel Solid-State Drive  520

Datum objave 09.02.2012

Intel Solid-State Drive 520

Intel je predstavio svoj dosad najbrži i najrobusniji klijentsko-potrošački SSD disk, Intel Solid-State Drive 520 Series. SSD 520, SATA III SSD disk brzine 6 Gb/s proizveden pomoću Intelove 25-nanometarske NAND memorijske procesne tehnologije računalne kvalitete.
Sve komercijalne aplikacije kojima su potrebne velika propusnost i širokopojasnost, niska latencija i veća brzina imat će koristi od ovoga diska.

"Iskoristili smo Intelove projektantske potencijale da bismo stvorili klijentski SSD disk koji nudi bolje performanse na svim područjima uz opsesivno visoku pouzdanost", izjavio je Rob Crooke, Intelov potpredsjednik i generalni direktor odjela Intel Non-Volatile Memory Solutions Group. "Intel SSD 520 ponovno povećava standarde performansi, kvalitete i pouzdanosti SSD diskova u računalnoj industriji te drastično poboljšava kvalitetu rada korisnika."

Za razliku od klasičnih tvrdih pogona (HDD-ova) s rotirajućim diskovima i pokretnim dijelovima, SSD disk temelji se na siliciju, točnije NAND flash memoriji, te nudi pouzdanije i osjetno brže rješenje za pohranu s manjom potrošnjom energije koje može držati korak s najzahtjevnijim aplikacijama današnjice, strujećim prijenosom sadržaja s interneta i višezadaćnim poslovima velikog opterećenja. Utemeljen na Intelovoj 25-nanometarskoj NAND flash memoriji i SATA III sučelju brzine 6 Gb/s, Intel SSD 520 koristi flash procesor za pohranu LSI SandForce s firmwareom koji je sudefinirao i potvrdio Intel te tako nudi SSD disk koji postavlja nove standarde performansi u računalnoj industriji. Intel SSD 520 nudi do 80.000 ulazno-izlaznih operacija u sekundi (IOPS-a) pri nasumičnom zapisivanju datoteka ne većih od 4 kB i do 50.000 IOPS-a pri nasumičnom čitanju datoteka ne većih od 4 kB te tako ubrzava svakodnevan rad. Visoke performanse pri sekvencijalnom čitanju od maksimalno 550 megabajta u sekundi i do 520 MB/s pri sekvencijalnom zapisivanju također osjetno ubrzavaju i poboljšavaju korisničku produktivnost. Navedene performanse potkrijepljene su tisućama sati Intelova testiranja i provjeravanja valjanosti, uključujući više od 5000 pojedinačnih testova.

Intel SSD 520 pripada u kategoriju SSD diskova visoke klase, a obuhvaća sljedeće nove značajke: široku lepezu kapaciteta, od 60 GB do 480 GB, 256-bitno šifriranje Advanced Encryption Standard (AES) i snažniju zaštitu lozinkom radi dodatne sigurnosti u slučaju krađe ili gubitka napajanja. Uz velik izbor modela različitih kapaciteta, cijene diskova iz serije Intel SSD 520 su sljedeće, navedene za količine od tisuću jedinica: 60 GB za 149 USD, 120 GB za 229 USD, 180 GB za 369 USD, 240 GB za 509 USD i 480 GB za 999 USD. Diskovi se isporučuju s petogodišnjim ograničenim jamstvom.

Lenovo objavio financijske rezultate

Datum objave 11.02.2012

Lenovo objavio financijske rezultate

Lenovo grupa objavila je poslovne rezultate za treći fiskalni kvartal završno s 30. prosincem 2011. godine koji se ističu s rekordnom razinom prodaje u tromjesečju, zaradom prije oporezivanja i cijenom dionica na tržištu, te činjenicom da se radi o jedanaestom uzastopnom kvartalu kako Lenovo raste brže od tržišta u cjelini. Devet uzastopnih kvartala kompanija raste brže od vodeća četiri proizvođača računala, što je rezultat usmjerenosti kompanije Lenovo na uravnotežen rast u svim regijama, segmentima kupaca i linije proizvoda. Tijekom trećeg kvartala, Lenovo je zabilježio najvišu cijenu svoje dionice ikada od 14 posto, a u Kini od čak 35.3 posto, što je povećanje od 3,7 i 3,1 bodova u odnosu na isto razdoblje prethodne fiskalne godine. Tijekom trećeg kvartala prihodi kompanije Lenovo prije oporezivanja iznosili su rekordnih 192 milijuna američkih dolara. Bruto dobit kompanije u trećem kvartalu porasla je za 47 posto u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu, na 945 milijuna američkih dolara s bruto marginom od 11,4 posto. Operativna dobit u trećem kvartalu iznosila je 193 milijuna američkih dolara, dok je dioničarima dobit porasla 54 posto na 153 milijuna američkih dolara.

Zahvaljujući predanoj provedbi strategije „Štiti i napadni“, Lenovo je ostvario rekordnu prodaju od 8,4 milijarde američkih dolara u trećem fiskalnom kvartalu što je povećanje od 44 posto. Dok se ostatak svjetskog tržišta računala borio da postigne isti rezultat kao godinu ranije, isporuka Lenovo računala porasla je za impresivnih 37 posto, te tako nadmašio rast/pad tržišta kako u Kini i tržištima u razvoju tako i na razvijenim tržištima. Osnovna zarada po dionici za treći kvartal iznosila je 1,50 američkih centi odnosno 11,67 HK centi. Novčana neto rezerva 31. prosinca 2011. godine iznosila je  3,9 milijarde američkih dolara.

Logitech M600 bežični miš

Datum objave 14.02.2012

Logitech M600 bežični miš

Logitech je danas predstavio bežični miš Logitech Touch Mouse M600, miš s površinom osjetljivom na dodir na kojoj je omogućena intuitivna navigacija prstima.

"Ljudi su sve više naviknuti koristiti geste pri navigaciji na svojim smartphone uređajima i tabletima", rekao je Todd Walker, brand manager iz Logitecha. "Ustvari, za mnoge ljude su ove geste postale sasvim prirodne. Logitech M600 Touch miš podržava opciju da na prirodan način održavamo interakciju s digitalnim svijetom."

Dodirom prstiju po bilo kojoj površini miša M600 možete nesmetano surfati i skrolati po stranicama ili okretati listove na prezentacijima. Miš ima glatke rubove, modernog je dizajna i pruža udobnost u radu gdje god radite ili se krećete sa svojim prijenosnim računalom.
Zahvaljujući Logitechovoj tehnologiji Flow Scroll omogućeno je scrollanje elegantnim povlačenjem prstiju po površini miša slično kao i na vašim omiljenim telefonima sa zaslonima osjetljivim na dodir. Pomicanjem prstiju po takvoj površini doživjet ćete brzo, kontinuirano i slobodno pomicanje web stranica koje pretražujte.
Miš je jednostavnog dizajna i izvrsno obavlja funkcije koje učestalo ponavljate – pokazivanje, klikanje i scrollanje. Uz pomoć Logitech SetPoint softvera možete prilagoditi opcije rada ovisno o tome jeste li dešnjaci ili ljevaci. Uz to, miš M600 uključuje maleni Unifying prijamnik s kojim možete povezati do šest kompatibilnih miševa i tipkovnica i to sve na jedan USB ulaz. Dodajte tipkovnicu, druge miševe ili bilo koji uređaj koji odgovara vašem životnom stilu a pri tome nećete morati zauzimati još jedan USB ulaz.
S glatkim podnožjem, naprednim optičkim praćenjem i jednostavnošću uporabe, ovaj elegantni miš je sve što očekujete od Logitecha.
Logitech Touch M600 miš je nagrađen na Međunarodnom sajmu Inovacija CES 2012 u kategoriji računalne periferije za izvrsnost u dizajnu. Logitech Touch Mouse M600 se očekuje u Europi sredinom veljače po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 529,00 kuna.

IDC organizira prvu Unified Communications konferenciju

Datum objave 14.02.2012

IDC organizira prvu Unified Communications konferenciju

Tvrtka IDC Adriatics danas je najavila organizaciju prve konferencije Unified Communications & Collaboration, koju će u suradnji sa svojim partnerima održati 1. ožujka ove godine u zagrebačkom hotelu International. Konferencija će pružiti uvod i definiciju o objedinjenim komunikacijama, trendovima na domaćem tržištu i pitanjima same implementacije.

Konferencija će obuhvatiti teme poput ujedinjenog upravljanja porukama (UM), web, audio i video konferencije, instant messaging, IP i VoIP usluge i aplikacijske kontakt centre. Partneri će prezentirati prednosti objedinjenih komunikacija kroz snižavanje komunikacijskih troškova, smanjenje vremena putovanja te redukciju komunikacijskih troškova u komunikaciji i CAPex rješenja.
Osim toga, konferencija je posvećena promišljanju uloge, mjesta, trendova razvitka i prilagodbe objedinjenih komunikacija te aplikacija za suradnju u poslovanju. Cilj je da se osvijetle prednosti primjene naprednih rješenja, uređaja, aplikacija i usluga iz ovog područja, a koje se u jednoj organizaciji efektuiraju u: poboljšavanju i ubrzanju procesa odlučivanja, a time i učinkovitosti i profitabilnosti poslovanja. Zatim smanjenju troškova za komunikacije, smanjenju izdataka za poslovna putovanja te pojednostavnjenju administriranja komunikacijskih troškova.

Višegodišnja uspješna suradnja sa vodećim kompanijama iz ICT industrije nastavlja se i na  ovoj konferenciji te će partneri Cisco Systems, Avaya, Optima OSN Inžinjering i IBM izložiti svoja promišljanja i predstaviti UC&C rješenja, trendove i novitete. Očekuje se više od 150 sudionika na konferenciji.

Freecom  u Hrvatskoj

Datum objave 14.02.2012

Freecom u Hrvatskoj

Freecom, dio grupe Mitsubishi Chemical Holdings Group i proizvođač vanjskih tvrdih diskova i prijenosnih uređaja za pohranu podataka, objavio je danas da je njegov raspon visokokvalitetnih uređaja za digitalnu pohranu podataka, zamišljenih i dizajniranih u Njemačkoj, sada dostupan i na hrvatskom tržištu. Tvrtka dizajnira, izrađuje i prodaje stolne i prijenosne tvrde diskove, NAS uređaje, flash memorije, servise za pohranu, DVD snimače te profesionalne RDX i tračne uređaje. Svi proizvodi zasnovani su na inovativnim rješenjima koja čine pohranu podataka jednostavnijom nego ikada do sad.

“Naš ulazak na hrvatsko tržište od izuzetnog je značaja za Freecom, budući da će dodatno upoznati kupce s našim, na međunarodnom tržištu već dobro poznatim proizvodima”,  kaže Danijela Hrkac, Sales Manager za regiju Južne i Istočne Europe. “S više od 20 godina iskustva u proizvodnji uređaja i rješenja za pohranu podataka koji postavljaju nove trendove, naš je cilj zahtjevnim hrvatskim korisnicima donijeti izuzetno kvalitetne, no ipak cijenom povoljne proizvode. Naš raspon rješenja zaista nudi ponešto za svakoga, od prekrasno dizajniranih vanjskih tvrdih diskova do rješenja za privatnu pohranu podataka u  oblaku, kao i rješenja osmišljenih za rukovanje sa sve bogatijim multimedijalnim sadržajima".

Freecom stavlja naglasak na kvalitetu, inovativnost i kreativnost u svim fazama procesa dizajna i izrade uređaja i često na razvoju proizvoda surađuje s vanjskim partnerima i dizajnerima. Na primjer, Freecomov najnoviji, nagrađivani proizvod – Mobile Drive Sq – dizajniran je u suradnji s priznatim industrijskim dizajnerom Armanom Emamijem, a inovativni uređaji Mobile Drive XXS i Hard Drive XS 3.0 razvijeni su u suradnji s belgijskim dizajnerom Sylvainom Willenzom. Mobile Drive XXS bio je najmanji prenosivi tvrdi disk na svijetu, a Hard Drive XS 3.0 bio je prvi disk na tržištu koji je koristio novu tehnologiju USB 3.0 što mu je omogućavalo nenadmašnu brzinu prijenosa podataka od otprilike 130 MB/s.

Za krajnje korisnike mnogi proizvodi nude Freecomov softver Green Button koji im omogućuje uštedu energije dok nisu u upotrebi, a Freecom nudi besplatan povrat proizvođaču (RMA) za proizvode koji se pokvare tijekom dvije godine jamstva. Freecom također nudi besplatnu i neograničenu tehničku podršku za sve svoje proizvode.

Forum

Objavljeno prije 9 minuta

Poklanjam KVM switch

Objavljeno prije 21 minuta

Lenovo ThinkPad kutak

Objavljeno prije 22 minute

T-Com MAXadsl

Objavljeno prije 25 minuta

Procjena: Apple Ipad pro

Objavljeno prije 27 minuta

Stari hardware za kojim se slinilo

Članci

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Iz shopa Futura IT su nam na test poslali četiri komada AIO vodenih hlađenja kineskog proizvođača ID-Cooling. Riječ je o tri modela iz Frostflow X linije proizvoda - 120, 240 i 360, te jednom modelu iz Auraflow X linije - 240. Svi su AIO hl... Pročitaj više

ASRock Z590 Extreme recenzija

ASRock Z590 Extreme recenzija

I premda s još uvijek nismo dokopali procesora 11. Core generacije, nastavljamo s testovima i predstavljanjem Z590 ploča. Ovaj put je na redu ASRockova Z590 Extreme koja spada u viši segment njihove ponude. Ploča je opremljena sa solidnom n... Pročitaj više

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic je početkom godine na tržište izbacio nove 120-milimetarske BioniX P120 A-RGB ventilatore koji se mogu nabaviti pojedinačno, ali i ovako u Bundle izdanju po tri komada. Uz ventilatore dolazi još i A-RGB kontroler s daljinskim upravlj... Pročitaj više

ASUS ROG Gladius III recenzija

ASUS ROG Gladius III recenzija

U lab nam je sletio najnoviji ROG Gladius III miš iz Asusa. Treća je ovo generacija dobro poznatih igraćih miševa koja donosi brojne novosti, koje uključuju i novi optički senzor. Gladius III je estetski nadograđen, težak je samo 79 grama,... Pročitaj više

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Svi su proizvođači matičnih ploča osvježili svoje serije za novu 11. generaciju Intelovih Core procesora koja je ovih dana ugledala svjetlo tržišta. Nažalost, recenzije nisu povoljne, i tek je jedan procesor pobudio koliko toliko interesa -... Pročitaj više

Svi članci