Novosti - Ožujak 2011.

Intel SSD 510

Datum objave 01.03.2011

Intel SSD 510

Intel je predstavio novi model u svojoj liniji novih SSD diskova – Intel Solid-State Drive 510 Series. Novi model odlikuje se brzim SATA sučeljem od šest gigabita u sekundi (Gb/s) te u potpunosti iskorištava Intelov prijelaz na brza sabirnička sučelja SATA na nedavno predstavljenim platformama utemeljenima na drugoj generaciji procesora Intel Core. U modelu Intel SSD 510 Series koristi se Intelova dokazana 34-nanometarska NAND flash memorija koja nudi najbolje sekvencijalne performanse u klasi – model velikog kapaciteta nudi sekvencijalno čitanje brzine do 500 MB/s i sekvencijalno zapisivanje do 315 MB/s. Proizvodi su dostupni odmah. Model od 250 GB stoji 584 USD, a model od 120 GB 284 USD za količine od tisuću jedinica. Oba se proizvoda isporučuju uz ograničeno jamstvo u trajanju od tri godine.

ASUS je  pokazao matične ploče sa novom B3 revizijom

Datum objave 01.03.2011

ASUS je pokazao matične ploče sa novom B3 revizijom

Asus je danas pokazao svoje najveće tehnološke adute na polju matičnih ploča, među kojima se izdvajaju DIGI+ VRM, EFI BIOS i BT GO! kao najava za P67 ploče sa novom B3 verzijom čipseta. Asus P67 bazirane matične ploče dobile su puno priznanja i pohvala od svog prvog predstavljanja, te s izbacivanjem nove B3 revizije čipseta Asus ima u planu slijediti taj trend. Intel je kao što znamo 31.1. 2011. objavio informaciju o grešci unutar dizajna P67 čipseta, a krajem je veljače počeo s isporukom popravljene B3 revizije čipseta. Nakon objeve o grešci, Asus je objavio infomaciju o povratu novca ili zamjeni svih defektnih matičnih ploča. Kako je pomenuta Intel greška u dizajnu zahvatila samo SATA 3Gb/s portove, tako je i Asus napravio i online tutorial koji će pomoći korisnicima u identifikaciji svih SATA 6Gb/s portova koji nisu bili pogođeni spomenutim problemima.

Intel SSD 320 u travnju

Datum objave 01.03.2011

Intel SSD 320 u travnju

VR Zone saznaje kako će Intelovu X-25M seriju SSD-a, naslijediti modeli 320 a izaći će na tržište sredinom travnja. Kodnog imena Postville Refresh, 320 serija je formata 2.5", a koristiti će 25nm MLC NAND čipove te dolaziti u 40GB, 80GB, 160GB, 300GB i 600GB kapacitetima. 320 serija će na tržištu biti alternativa brzim tvrdim diskovima sa glavnim fokusom na performase i pouzdanost.

Konačne specifikacije još nisu poznate, no već se sada nagađa o sljedećim brojkama:

  • 250MB/s za čitanje, 170MB/s za zapis
  • Do 50K i 40K IOPS za nasumični zapis i čitanje 4KB fajlova
  • izdržljivost 4KB nasumičnog zapisa od 30TB do 60TB
Samsung predstavio novu seriju leća za NX fotoaparate

Datum objave 02.03.2011

Samsung predstavio novu seriju leća za NX fotoaparate

Samsung je predstavio pet inovativnih novih leća za svoje NX fotoaparate. Nove leće donose više premium inovacija te posjeduju vodeću tehnologiju poput premium leće za portrete i leća za snimanje video zapisa te time otvaraju ove kreativne smjerove za koje korisnici NX fotoaparata mogu istraživati. Sve leće kompatibilne su sa Samsungovim i-Function sustavom, koji omogućuje korisnicama stvaranje snažnih efekata putem brzih i prikladnih kontrola. Nove leće, zajedno s lećama predstavljenim 2010. godine čine ponudu od ukupno deset leća visokih performansi dostupnih za NX sustav te ga čini jednim od najopsežnijih sustava na tržištu kompaktnih fotoaparata. Nove Samsungove leće stvorene su kako bi unaprijedile potencijale sustava NX fotoaparata, postigle profesionalne rezultate i pružile užitak fotografiranja korisniku bez obzira na njegovo prethodno iskustvo.

Među novim lećama je i Samsungova 18-200mm višenamjenska Long Zoom leća. Ovaj model ima mogućnosti koje su optimizirane za stvaranje video sadržaja visoke kvalitete jednom lećom. Nova leća dalekog zooma ima brz i tih Auto-Focus kojeg omogućuje Samsungova tehnologija Voice Coil Motor (VCM). Na ovaj način korisnici mogu snimati važna događanja bez snimanja zvuka AF-a fotoaparata. Leća također sadrži stabilizator optičkog prikaza (OIS) koji može umanjiti bilo koji suvišan pokret ruke kako bi isporučio kristalno jasne prikaze čak i kad je subjekt jako udaljen.

G.Skill CeBIT novosti

Datum objave 03.03.2011

G.Skill CeBIT novosti

G.Skill je na ovogodišnjem CeBIT-u predstavio nove Phoenix II SATA 6Gbps SSD-e, novo dizajnirane Sniper memorijske kitove namijenjene igračima i seriju brzih memorijskih proizvoda koji uključuju i DDR3 kit brzine 2300MHz pri CL7. Phoenix II koristi najnoviji SandForce SF-2000 kontroler i Micronove 25nm NAND flash čipove. Preko SATA 6Gbps sučelja brzine rada dosežu brzine transfera od 550MB/s za čitanje te 500 MB/s za zapis.

Sniper serija memorijskih kitova namijenjena je gamerima, a nastavlja se na Ripjaws i RipjawsX proizvode. Dizajn je inspiriran puškama pa i ne čudi novi slogan – Aim for Awesome! Uz ovu seriju, pokazali su i dodatke u RipjawsX seriji namijenjenoj korištenju na P67 pločama – kitove brzina 2,300MHz pri CL7 i 2,133MHz pri CL6. Sniper, kao i novi RipjawX kitovi biti će dostupni već od ovoga mjeseca.

Apple predstavio iPad2 i IOS 4.3

Datum objave 04.03.2011

Apple predstavio iPad2 i IOS 4.3

Apple je predstavio iPad 2, novu generaciju svog uređaja za pretraživanje weba, čitanje i slanje e-pošte, uživanje u fotografijama, gledanje videa, slušanje glazbe, igranje on line igara, čitanje e-knjiga i mnogo više. iPad 2 je predstavljen u potpuno novom dizajnu koji je za 33 posto tanji i do 15 posto lakši od izvornog iPad-a, uz zadržavanje istog 9.7-inčnog zaslona s LED pozadinskim osvjetljenjem. iPad 2 donosi novi Appleov dual-core A5 procesor za te sada uključuje dvije kamere, prednju VGA kameru za FaceTime i Photo Booth, i stražnju kameru koja snima 720p HD video, te time po prvi put donosi inovativni FaceTime iPad korisnicima. Iako je tanji, lakši, brži i obogaćen novim značajkama, iPad 2 i dalje ima bateriju koja traje do 10 sati kako su korisnici iPada i navikli. iPad 2 je dostupan u crnoj i bijeloj boji, te uvodi inovativni iPad 2 Smart Cover u rasponu od poliuretana do kože, a sve s bogatim i jarkim bojama.

iPad 2 dolazi s IOS 4.3, najnovijom verzijom mobilnog operativnog sustava, s novim značajkama, uključujući brže performanse Safarija za mobilno pregledavanje Interneta; iTunes Home Sharing;  mogućnost izbora hoćete li tipku sa strane koristiti za zaključavanje rotacije zaslona ili za utišavanje zvuka; osobni Hotspot za dijeljenje mobilne podatkovne veze preko Wi-Fi sa iPhonom 4. Dodatne značajke iPad 2 uključuju ugrađeni žiroskop za napredne igre, HSUPA podršku za poboljšane 3G upload brzine na iPad2 Wi-Fi + 3G, i HDMI video zrcaljenje koje korisnicima omogućuje prijenos zaslona svoga iPada na HDTV pomoću dodatnog adaptera.

GOODRAM mikro SDHC 32GB

Datum objave 07.03.2011

GOODRAM mikro SDHC 32GB

Wilk Elektronik SA, proizvođač memorija marke GOODRAM je uveo u prodaju mikro SDHC kartice kapaciteta od 32GB. Nove su kartice namijenjene korištenju s najnovijim tabletima i pametnim telefonima. GOODRAM mikro SDHC kartice kapaciteta 32GB su označene četvrtom klasom brzine, ali su stvarni parametri kartice zapravo veći od kriterija te klase. Kartice omogućuju upisivanje brzinom od 10MB/s i čitanje brzinom od 20MB/s, zahvaljujući tome osim kapaciteta kartice imaju i efikasnost. Visoke parametre osigurava tehnologija proizvodnje jezgre (stack 4 mikročipa gustoće 64Gbita u jednoj jezgri). Tehnologija proizvodnje velikih SD ili SDHC kartica je dosta popularna, ali u slučaju mikro SDHC samo japanska firma Toshiba može stvoriti odgovarajuću komponentu. U ponudi poljskog proizvođača dostupne su također mikro SDHC kartice kapaciteta od 4, 8 i 16GB i tradicionalne mikro SD kartice kapaciteta od 2GB. Svi proizvodi imaju trajno jamstvo proizvođača firme Wilk Elektronik SA.

Intel Core vPro

Datum objave 08.03.2011

Intel Core vPro

Intel je predstavio svoju najnoviju liniju poslovnih procesora te tom tržišnom sektoru ponudila sigurnost i mogućnost upravljanja, kao i fleksibilnije performanse. Nova linija procesora Intel Core vPro druge generacije odlikuje se performansama i mogućnostima Intelove nove mikroarhitekture, poboljšanom tehnologijom Intel vPro te novim sigurnosnim značajkama, uključujući 3G "otrovnu pilulu" koja pridonosi zaštiti podataka na osobnim računalima. Osobna računala utemeljena na procesorima Core vPro nude performanse i mogućnosti potrebne za preoblikovanje poslovnog računalstva usporedno s njegovim razvojem na područjima kao što su virtualizacija radnih površina, računalstvo u oblaku koje prepoznaje klijente te komplementaran odnos osobnih računala i sve većeg broja ostalih računalnih uređaja. Intelovi standardizirani testovi pokazali su da druga generacija procesora Core vPro i5 može ubrzati poslovne aplikacije za šezdeset posto, istovremeno izvršavanje više zadataka za sto posto te šifriranje podataka za četiri stotine posto. Intel je dodatno pojednostavnio posao informatičkih odjela potpunom automatizacijom postavljanja tehnologije Intel vPro te poboljšanjem mogućnosti daljinske videokontrole tipkovnice i miša putem Intelove tehnologije. Tehnologija Intel Anti-Theft 3.0 putem 3G "otrovne pilule" i GPS-a štiti podatke u slučaju gubitka ili krađe računala, a nova tehnologija Intel Identity Protection pridonosi zaštiti od krađe identiteta.

Logitech  Z906

Datum objave 09.03.2011

Logitech Z906

Logitech je danas predstavio svoje nove surround zvučnike Z906 uz koje možete čuti svaki detalj u filmovima, igrama ili glazbi koju volite slušati. Surround zvučnici Logitech Z906 posjeduju THX certifikat i snagu (RMS) od 500 watta. Z906 su testirani na osnovu vrlo strogih kriterija za audio izvedbu i zasluženo nose THX certifikat . S 5.1. sistemom zvučnika omogućeno je dekodiranje zvučnih zapisa kodiranih na Dolby Digital ili DTS formatu čime se dobiva detaljan surround zvuk – od žamora u nekoj grupi do tihih koraka.
Ako volite basove, koji mogu protresti vaš dom, onda ćete postavljanjem subwoofera sa side-firing tehnologijom postići bas zvukove snage od 165 watta bez ikakvih distorzija. Logitech surround zvučnici pretvaraju dvokanalni stereo u potpuno iskustvo surround zvuka.

Dizajnirani tako da budu kompatibilni postojećem sustavu za kućnu zabavu u vašem dnevnom boravku. Na njih možete istovremeno spojiti do šest audio uređaja – uključujući TV, DVD, DVR, Blu-ray, Xbox 360, PLAYSTATION 3, Wii, iPod, pa čak i vaš PC ili Mac računalo. Posjeduju zaslon s kojeg se zapis lako čita, te odgovarajući dizajn tako da kontrolne konzole izgledaju skladno s vašim sustavom za kućnu zabavu. Radi postizanja veće udobnosti, dodani bežični daljinski upravljač omogućuje kontrolu za vrijeme slušanja bez ustajanja s kauča. Z906 se očekuju u SAD-u i Europi u ožujku 2011. godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2579,00 kuna.

Canon ulazi na tržište produkcijskog fotografskog tiska

Datum objave 10.03.2011

Canon ulazi na tržište produkcijskog fotografskog tiska

Tvrtka Canon Europe najavila je svoj ulaz na europsko tržište produkcijskog fotografskog tiska predstavljanjem produkcijskog tintnog tiskarskog stroja DreamLabo 5000.
Canonov ulaz na tržište produkcijskog fotografskog tiska upotpunjuje njegovu strategiju kojoj je cilj Canon dovesti na vodeći položaj na području digitalne fotografije. DreamLabo 5000 iskorištava i proširuje Canonovu postojeću tehnologiju tintnog ispisa, uspješno primijenjenu na stolnim pisačima PIXMA i strojevima za tisak širokog formata imagePROGRAF, a odlikuje se novoprojektiranom ispisnom glavom velike gustoće te omogućuje tisak širokog formata od 305 mm. U ispisne je glave ugrađena Canonova tehnologija FINE (Full-Photolithography Inkjet Nozzle Engineering – projektiranje potpuno fotolitografskih tintnih mlaznica).

Ispisna glava širokog formata nudi brz tisak u jednom prolazu – dovoljan je samo jedan prolaz papira na koji se tiska, dok ispisna glava ostaje u fiksnom položaju. U kombinaciji s funkcijom automatskog obostranog tiska, DreamLabo 5000 omogućuje tisak fotoalbuma veličine A4 od dvadeset stranica za samo 72 sekunde te tisak četrdeset fotootisaka (102 x 152 mm) za jednu minutu. Sustav omogućuje i veliku produktivnost jer podržava zamjenu papira i spremnika s tintom tijekom tiska, a time nudi i podršku za dugotrajan rad, što je nužno za produkcijske tiskarske strojeve.
DreamLabo 5000 koristi sustav pigmentnih tinti u sedam boja koji omogućuje glatke prijelaze. Putem tehnologije obrade slike koja u potpunosti iskorištava čitav Canonov jedinstven raspon boja pri tintnom tisku novi tiskarski uređaj omogućuje tiskanje fotografija na kojima su boje reproducirane bolje nego na klasičnim fotografijama dobivenima tehnologijom srebrnog halida.
DreamLabo 5000 bit će dostupan diljem Europe od početka 2012. godine.

Forum

Objavljeno prije 3 minute

A1 - ex Vip homebox turbo

Objavljeno prije 4 minute

Koje kućište kupiti?

Objavljeno prije 6 minuta

Indijsko ministarstvo

Objavljeno prije 12 minuta

T-Mobile

Objavljeno prije 14 minuta

Stari hardware za kojim se slinilo

Članci

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Iz shopa Futura IT su nam na test poslali četiri komada AIO vodenih hlađenja kineskog proizvođača ID-Cooling. Riječ je o tri modela iz Frostflow X linije proizvoda - 120, 240 i 360, te jednom modelu iz Auraflow X linije - 240. Svi su AIO hl... Pročitaj više

ASRock Z590 Extreme recenzija

ASRock Z590 Extreme recenzija

I premda s još uvijek nismo dokopali procesora 11. Core generacije, nastavljamo s testovima i predstavljanjem Z590 ploča. Ovaj put je na redu ASRockova Z590 Extreme koja spada u viši segment njihove ponude. Ploča je opremljena sa solidnom n... Pročitaj više

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic je početkom godine na tržište izbacio nove 120-milimetarske BioniX P120 A-RGB ventilatore koji se mogu nabaviti pojedinačno, ali i ovako u Bundle izdanju po tri komada. Uz ventilatore dolazi još i A-RGB kontroler s daljinskim upravlj... Pročitaj više

ASUS ROG Gladius III recenzija

ASUS ROG Gladius III recenzija

U lab nam je sletio najnoviji ROG Gladius III miš iz Asusa. Treća je ovo generacija dobro poznatih igraćih miševa koja donosi brojne novosti, koje uključuju i novi optički senzor. Gladius III je estetski nadograđen, težak je samo 79 grama,... Pročitaj više

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Svi su proizvođači matičnih ploča osvježili svoje serije za novu 11. generaciju Intelovih Core procesora koja je ovih dana ugledala svjetlo tržišta. Nažalost, recenzije nisu povoljne, i tek je jedan procesor pobudio koliko toliko interesa -... Pročitaj više

Svi članci