Novosti - Ožujak 2016.

AMD predstavio nekoliko novih procesora

Datum objave 02.03.2016

AMD predstavio nekoliko novih procesora

A10- 7890K

AMD je jučer predstavio dodatke u svoju liniju desktop procesora – A10-7890K i X4 880K. Prvi je jasno APU koji je najbrži do sada sa 1.02 TFLOPS teoretskih compute performansi . Novi je procesor uparen s Wraith hladnjakom, a AMD ga preporučuje za igranje igara poput League of Legends,DOTA2 i Counter Strike:Global Offensive. APU podržava DirectX 12, OpenGL, Vulkan i FreeSync te Microsoft Xbox One snimanje igara na Windowsima 10.

Novi Athlon X4 880K je najbrži višejezgreni Athlon procesor ikada napravljen, jer radi na turbo frekvenciji od 4.2 GHz, a ima i otključan množitelj. Uparen je s novim, 125W AMD hladnjakom koji ima isti hardware i performanse Wraith hladnjaka, ali bez svijetlećeg LED loga. S ovim istim hladnjakom od sada dolazi i A10-7870K. Preporučene cijene su 165 USD za 7890K, 140 USD za 7870K i 95 USD za X4 880K.

 

Sve je spremno za Intel Extreme Masters

Datum objave 04.03.2016

Sve je spremno za Intel Extreme Masters

intel_masters_2016

Ovog vikenda održava se deseta završnica natjecanja IEM World Championship, na kojem se očekuje sudjelovanje 100.000 obožavatelja. Intel i ESL stvorili su turnir svjetske klase namijenjen najboljim igračima računalnih igara na svijetu, a sezonu će zatvoriti u Katowicama u Poljskoj. Za jubilarnu proslavu partneri proizvođači računala izdali su ograničenu seriju PC računala za IEM, a na izložbenom dijelu događanja bit će predstavljene i nove inicijative, npr. AnyKey Organization, kojoj je cilj stvoriti pravedna i inkluzivna okruženja u elektroničkim sportovima namijenjena ženama i drugim nedovoljno zastupljenim igračkim skupinama. Rekordan broj obožavatelja iz cijelog svijeta moći će tijekom čitavog vikenda uživo pratiti akciju putem web-mjesta Intel Extreme Masters. Dodatne informacije o elektroničkim sportovima dostupne su u našem multimedijskom paketu.

Zahvaljujući Intelu, najveće svjetsko natjecanje u elektroničkim sportovima dobit će PC računala visokih performansi dostojna naslova Intel Extreme Masters. Intel je posebno za tu priliku predstavio nova, vrhunska PC računala Intel Extreme Masters PC u ograničenom izdanju. Novi su modeli dostupni u dvije verzije ograničene dostupnosti, nude se pod nazivima IEM Champion PC i IEM Challenger PC, a korisnicima omogućuju da nabave računala kakva koriste profesionalni e-sportaši. Nova računala ograničene dostupnosti oličenje su performansi i izvrsnosti. U Hrvatskoj su oba modela Intel Extreme Masters PC dostupna u distribuciji.

Dell ProSupport Plus usluga od sada dostupna i u Hrvatskoj

Datum objave 09.03.2016

Dell ProSupport Plus usluga od sada dostupna i u Hrvatskoj

Dell logo

Dell je najavio proširenje dostupnosti usluge ProSupport Plus za osobna računala i tablete koja je sada dostupna u Hrvatskoj i 32 dodatne zemlje diljem Europe, Bliskog istoka, Afrike i Azije. Kroz SupportAssist tehnologiju, Dell je prva i jedina kompanija u industriji koja nudi proaktivnu i prediktivnu automatiziranu podršku za prevenciju i rješavanje problema za sustave krajnjih korisnika. Kompletno rješenje podrške dizajnirano je tako da osigura maksimalnu podršku uz minimalan napor korisnika.

ProSupport Plus sprječava probleme prije no što se oni dogode te ih brzo rješava kada se dogode, kombinirajući sve što korisnici i partneri trebaju u jednoj ponudi koja uključuje:

  • 24×7 pristup ProSupport inženjerima s iznimnom stručnošću u segmentu hardvera i softvera
  • Proaktivnu i prediktivnu automatiziranu podršku koju omogućuje SupportAssist tehnologija praćenja
  • Samoposlužno upravljanje putem TechDirect portala, mobilne aplikacije ili API-ja
  • Usluga vrijedi za padove, izlijevanje tekućine ili električne kvarove za zaštitu hardvera
  • Zadržavanje tvrdog diska nakon zamjene radi osiguranja kontrole podataka
  • Technical Account Manager koji služi kao ključna točka odgovornosti te izdaje mjesečne izvještaje korisnicima s 1.000 ili vise ProSupport Plus sustava

Proširenje usluge ProSupport Plus dostupno je za Dell Latitude, OptiPlex, Precision, Vostro, XPS, Venue te Chromebook proizvode

Corsair SFX napajanja i Sabre RGB miš

Datum objave 09.03.2016

Corsair SFX napajanja i Sabre RGB miš

corsair_sf600

Corsair je predstavio svoja prva dva modela SFX napajanja – SF600 i SF450. Kao što im imena govore riječ je o modelima snage 600 i 450 W, koji donose 80 Plus Gold certifikat efikasnosti, a proizvođač tvrdi kako imaju odličnu regulaciju napona te su 100% opremljeni sa Japanskim 105°C kondenzatorima. SFX napajanja su kao što znamo namijenjena ITX kućištima pa imaju malene dimenzije, a ova dva modela su prvi takvi koji imaju 90 mm ventilator za hlađenje koji ima Zero RPM mod prilikom lakših ili srednjih opterećenja. Preporučene cijene su 120 i 90 USD bez poreza.

corsair_sabre_rgb

Uz to, predstavili su i Sabre RGB miš namijenjen brzoj i preciznoj akciji koji ima optički senzor razlučivosti 10.000 DPI-a. Uz to ima četiri zone osvijetljenja s RGB LED-icama, te osam programabilnih tipaka. Težak je 100 grama, ima 1.000 Hz stopu osvježenja, 1.8 metara dugi upleteni kabel a preporučena cijena bez poreza mu je 50 USD.

Problemi s Nvidia 364.47 i 364.51 driverima

Datum objave 10.03.2016

Problemi s Nvidia 364.47 i 364.51 driverima

Nvidia-GeForce-GTX-Feature

Najnoviji Nvidijini upravljački programi neće oštetiti vaš hardver, kako se pogrešno pisalo po webu, ali je preporuka ne instaliravati ih jer su problematični. Riječ je o revizijama 364.47 i 364.51. Problemi su se pojavili s prvom od dvije verzije, a druga je to trebala ispraviti, međutim nije. Korisnicima se prepuručuje povratak (rollback) na 362.00 verziju koja je zadnja stabilna, ali i zadnja WHQL verzija. O problemima koji su se pojavili s novim revizijama, te što o svemu kažu predstavnici Nvidije čitajte na WCCFTechu.

AMD XConnect

Datum objave 11.03.2016

AMD XConnect

amd_xconnect_razer

AMD je jučer najavio AMD XConnect tehnologiju, koja omogućuje povezivanje eksterne Radeon grafičke kartice s kompatibilnim prijenosnikom i to korištenjem Thunderbolt 3 veze. AMD XConnect tehnologija je implementirana u okviru Radeon Software Crimson Edition 16.3 upravljačkih programa.

razer_core_nano

AMD je u sklopu predstavljanja ove tehnologije objavio i suradnju s Intel Thunderbolt grupom i Razerom u predstavljanju Razer Blade Stealth-a – novog ultratankog prijenosnika s podrškom za AMD XConnect tehnologiju, te Razer Core-a – eksterne grafičke šasije koji se putem Thunderbolt 3 (USB-C) veze spaja Razer Blade Stealth. Razer Core i Radeon R9 300 serija GPU-a radi na principu plug-n-play-a, pa gameri mogu doživjeti desktop gaming iskustvo. Ovakva konfiguracija je dovoljno moćna i za igranje na Blade Stealth-ovom IGZO ekranu visoke rezolucije, ali i za igranje na eksternom AMD Freesync monitoru.

Dual port za OCZ Z-Drive 6000

Datum objave 11.03.2016

Dual port za OCZ Z-Drive 6000

ocz_z_6000_dualport

Toshiba je objavila dostupnost dual port tehnologije na OCZ-ovim Z-Drive 6000 i 6300 NVMe diskovima. Ova funkcionalnost omogućuje redundanciju u pristupu podacima na disku, čime se eliminira tzv. “single point of failure” problem kada dva hosta koriste isti disk. Omogućuje i održivost Quality of Service-a, a uz to 6000 serija sada podržava i višestruke tzv. “namespaces”, non-binary veličine sektora te samoenkripciju putem CryptoErase-a. Uređaji imaju visoke održive I/O performanse, od preko 700.000 IOPS-a prilikom 4K nasumičnog čitanja s latencijom od 30 mikrosekundi.

Gigabyte predstavlja nove proizvode na CeBIT-u 2016.

Datum objave 14.03.2016

Gigabyte predstavlja nove proizvode na CeBIT-u 2016.

mb-news-0314-2

Gigabyte poziva sve zainteresirane u Halu 15 (Booth D20) Hannoverskog CeBIT-a, od 14. do 18.3., gdje će predstaviti nove high end matične ploče bazirane na Z170 čipsetu te najnovije BRIX proizvode. Izložene će biti Z170X-Gaming G1, Gaming 7, Gaming 5 i Gaming 3 ploče koje donose tehnologije kao što su One Piece PCIe Metal Shielding, AMP-UP Audio, Killer Networking i Turbo B-Clock. Odabrane ploče imaju i USB 3.1 s novim Type-C konektorom, i Intel Thunderbolt 3 tehnologiju uz pomoć Intel Thunderbolt kontrolera. Nove high end desktop ploče donose i podršku za Xeon E3-1200 procesore te ECC DDR4 memoriju. BRIX proizvodi s podrškom za šestu Core generaciju procesora će biti GB-BSi5T-6200 i GB-BSi5A-6200 koji imaju i USB Type-C konektor, a izloženi će biti i fanless GB-BACE-3000 te GB-BACE-3150 modeli.

AMD predstavio Radeon Pro Duo karticu

Datum objave 15.03.2016

AMD predstavio Radeon Pro Duo karticu

PRO_DUO_GPU_BLOCK

AMD je jučer na GDC-u predstavio dual Fiji karticu nazvanu Radeon Pro Duo koja cilja na VR developere i košta 1.500 USD. Riječ je o dual slot kartici koja dolazi sa sistemom zatvorenog hlađenja, a za dodatno joj napajanje trebaju čak tri osam pinska konektora. AMD navodi kako je compute snaga kartice 16 teraflopsa, što je dvostruko u odnosu na Fury X.

Izvor ove vijesti je PCPerspective, koji donosi i vrlo zanimljiv intervju sa Rajom Koduriem, glavnim AMD-ovim arhitektom proizvoda. U razgovoru Raja se dotiče tehnologije koja će zamijeniti Crossfire, govori o manjim GPU jezgrama, HBM-u druge generacije itd.

Dell SonicWALL E10800 četvrtu godinu zaredom dobio ocjenu Recommended u NSS Labs testiranju

Datum objave 16.03.2016

Dell SonicWALL E10800 četvrtu godinu zaredom dobio ocjenu Recommended u NSS Labs testiranju

Dell logo

Dell je izvijestio da je SonicWALL SuperMassive E10800 četvrtu godinu zaredom dobio ocjenu Recommended u testiranju NSS Labs Next-Generation Firewall Security Value Map. NSS Labs jedan je od najutjecajnijih neovisnih procjenitelja validacije koji pomaže IT administratorima u odabiru proizvoda koji pružaju najbolju zaštitu u poslovnoj klasi kako bi zaštitili svoje mreže. Iako mnogi drugi proizvođači ulaze, ali i ispadaju iz NSS Labs Recommended kvadranta, Dell Security je jedan od samo tri koji su dobili preporuku četiri godine zaredom. Ova ocjena naglašava sposobnost Dell Securityja da opskrbi korisnike provjerenim rješenjima kako bi učinkovito odgovorili na napade cyber kriminalaca, ali i druge sigurnosne prijetnje. Također, ona potvrđuje da je iznimno visoko kvalitetan i prilagodljiv SuperMassive E10800 prava sigurnosna platforma za udovoljavanje zahtjevima sigurnosti podataka i kapaciteta najvećih podatkovnih centara. Plasman u Recommended kvadrantu je najviša ocjena koju dodjeljuje NSS Labs. Temeljen na posebnoj metodologiji, program je jedan od najopsežnijih testova nove generacije vatrozida.

Da bi ostvario ocjenu Recommended, SonicWALL SuperMassive E10800 NGFW:

  • dobio je jednu od najviših ocjena sigurnosne učinkovitosti u industriji, s rezultatima od 100 posto u stabilnosti i pouzdanosti, vatrozidu, kontroli aplikacija te testovima identiteta
  • blokirao je 98,83 posto napada tijekom testiranja uživo
  • pokazao je 100-postotnu učinkovitost u rješavanju naprednih napada, skrivanja određenih poteza te fragmentiranih tehnika
  • demonstrirao je visoke performanse s 10,461 Gbps zaštitom od prijetnji

Dell SonicWALL SuperMassive E10000 Next-Generation Firewall Series osigurava učinkovit vatrozid, prevenciju napada te duboku zaštitu skaliranu za najveće mreže i multi-gigabit brzine, bez potrebe upravljanja s više uređaja. Uz to, on koristi Dellov patentirani uređaj Reassembly-Free Packet Inspection kako bi detektirao i spriječio napredne tehnike napada koje se koriste u prikrivanju tradicionalnih tehnika napada na svim slojevima mrežnog snopa. Rješenje jednostavno skenira svaki byte dolaznog i odlaznog prometa, neovisno o portu i protokolu, te pruža punu inspekciju sadržaja u običnom tekstu te SSL šifriranog prometa.

Forum

Objavljeno prije 8 minuta

NFS Underground 2

Objavljeno prije 43 minute

Playstation tehnikalije

Objavljeno prije 3 sata

Preporuke za nadogradnju konfiguracije ili pojedinačnih komponenti

Objavljeno prije 3 sata

mehanicka tipkovnica

Objavljeno prije 3 sata

Koji 27" monitor?

Članci

ADATA XPG Hunter 2x 8GB 2666 MHz recenzija

ADATA XPG Hunter 2x 8GB 2666 MHz recenzija

Iz ADATA-e nam stiže DDR4 memorijski kit namijenjen entuzijastima i igračima koji su ograničeni s budžetom, a žele pouzdanu i brzu radnu memoriju. Hunter je opremljena s Xynixovim CJR čipovima, brzina je do 3.000 MHz, i kapaciteta do 32 GB.... Pročitaj više

Fractal Design Vector RS recenzija

Fractal Design Vector RS recenzija

Kao što smo ranije najavili, na test su nam uz Fractalovo ION+ napajanje stigla i dva kućišta, a danas je na redu recenzija jednoga od njih - Vectora RS. Riječ je o novom tipu kućišta za Fractal, predstavljenom prošle godine koje kombinira... Pročitaj više

ADATA SE800 & SE760 1TB recenzija

ADATA SE800 & SE760 1TB recenzija

Iz ADATA-e nam na test stižu dva eksterna SSD-a koji oba podržavaju USB 3.2 Type C povezivost i time omogućavaju veće brzine transfera do 1000 MB/s. SE800 je manji, ali je otporan na vodu i prašinu, dok je SE760 veće rashladne površine. Oba... Pročitaj više

Kingston HyperX Fury 2x8GB 3733 MHz CL19 recenzija

Kingston HyperX Fury 2x8GB 3733 MHz CL19 recenzija

Iz Kingstona nam stiže 16 GB DDR4 memorijski kit maksimalnog takta 3.733 MHz koji je programiran tako da ima dva XMP profila. Prvi mu omogućava takt od 3.773 MHz pri CL19-23-23 latencijama, a drugi je malo sporiji ali agresivnijih latencija... Pročitaj više

Brzi test - Fractal Design ION+ 860P

Brzi test - Fractal Design ION+ 860P

Fractal Design nam je na test poslao svoje ION+ 860P napajanje predstavljeno još sredinom prošle godine. Uz njega su nam stigla i dva nova kućišta (Vector RS i Define 7), pa ćemo za obje te buduće recenzije koristiti 860P. No najprije, dono... Pročitaj više

Svi članci