Novosti - Travanj 2012.

Lenovo imenovao Gianfranca Lancia predsjednikom poslovanja u EMEA regiji

Datum objave 02.04.2012

Lenovo imenovao Gianfranca Lancia predsjednikom poslovanja u EMEA regiji

Lenovo, drugi najveći proizvođač računala u svijetu, danas je objavio imenovanje Gianfranca Lancia na poziciju starijeg potpredsjednika i predsjednika Lenovo EMEA. Gianfranco Lanci, bivši izvršni direktor i predsjednik tvrtke Acer, pomoći će u nastavku daljnjeg rasta Lenovo poslovanja diljem regije. Već više od dvije godine Lenovo je najbrže rastući proizvođač računala na svijetu, a prošlogodišnja akvizicija tvrtke MEDION u Njemačkoj osigurat će daljnji rast u Europi. Kao dio današnje najave, Gianfranco Lanci predstavio je plan koji će omogućiti Lenovu da postane jedan od tri vodeća proizvođača računala u regiji EMEA do 2013. godine.

Prošla godina na tržištu računala bila je puna izazova i nesigurnosti za brojne proizvođače, međutim naša strategija ostala je dosljedna – zaštititi i izgraditi tradiciju THINK poslovanja, istovremeno „napadajući“ nova tržišta kao što je potrošački segment“, izjavio je Gianfranco Lanci čiji mandat predsjednika regije EMEA službeno počinje danas, 2. travnja. „Već držimo snažnu poziciju u potrošačkom segmentu u Rusiji i Njemačkoj, a naša strategija za ovu godinu je predstaviti IDEA potrošačke proizvode na brojnim tržištima diljem regije EMEA“.

Predsjednik i izvršni direktor Lenova, Yuanqing Yang dodao je: “Prepoznali smo da Lenovo ulazi u novo doba – doba PC-plus – u kojem računalo ostaje centar digitalnog života milijuna ljudi i tvrtki kao i središte ekosustava tableta, pametnih telefona i smart TV-a. U ovom novom dobu moramo ne samo nastaviti rasti u komercijalnom segmentu već i proširiti našu globalnu prisutnost u segmentu potrošačkih računala i ostalih osobnih tehnoloških uređaja. Gianfranco Lanci donosi veliko iskustvo, vodstvo i stručnost Lenovu upravo u tim područjima. Uvjeren sam da će nam pomoći u ostvarivanju navedenih ciljeva u regiji EMEA i diljem svijeta.

EVGA GTX680 Hydro Copper

Datum objave 02.04.2012

EVGA GTX680 Hydro Copper

EVGA najavljuje dostupnost GeForce GTX 680 Hydro Copper izdanja nedavno predstavljene Nvidijine nove perjanice. Kartica nudi predinstalirani Hydro Copper vodeni blok, te u odnosu na konvencionalno hlađenje temperaturu GPU-a skida za 50%. Dodatno, EVGA-ina kartica je optimizirana za overclosking s pet faznim PWM dizajnom i 8pin + 6pin PCIe power konektorima. Hydro Copper verzija dolazi s tvornički podignutim taktovima na 1215MHz (boost clock) i 1150MHz (base clock). Ozim u sklopu ove kartive EVGA Hydro Copper vodeni blok, dostupan je i odvojeno.

IDC IT Security  Datacenters Transformation konferencija 2012

Datum objave 04.04.2012

IDC IT Security Datacenters Transformation konferencija 2012

Tvrtka IDC Adriatics danas je najavila organizaciju 10. po redu  konferencije na temu IT sigurnosti i podatkovnih datacentara koju će u suradnji sa svojim partnerima održati 10. svibnja ove godine u zagrebačkom hotelu Antunović.

Sigurnost više nije informatički izolirano područje, već središnji dio procesa donošenja odluka koji se suočava sa stvarnim tržištem. Kao takva, veza između onih koji prakticiraju „sigurnost“ i poslovnih dioničara sve je jača. Područje IT sigurnosti uvijek će biti odličan teren za investicije u organizacijama i kompanijama svih veličina. To je realna situacija koju kompanije moraju shvatiti a i prihvatiti. No, te IT inicijative zahtjevaju potpuno nove pristupe IT sigurnosti. Virtualizacija, virtualni uredi, cloud computing – uvelike su već prisutni u IT okruženju i kao sastavni dio novih strategija moraju se uzeti u obzir. Oni danas predstavlju potpuno novu tržišnu realnost. Stoga će se ovogodišnja konferencija osvrnuti upravo na brojne IT inicijative koje su preplavile regiju dok će novi pristupi IT sigurnosti obilježiti značajan dio predavanja.

Doprinos važnosti teme sigurnosti i poslovanja u okruženju IT inicijativa donosi predstavljanje istraživanja hrvatskog tržišta softvera za sigurnost IT sustava za prošlu godinu te srednjeročne prognoze rasta tvrtke IDC Adriatics, kao svojevrsnog nezavisnog “trećeg stupa”, pozicioniranog između ponude i korisnika.

OCZ Silencer MkIII

Datum objave 06.04.2012

OCZ Silencer MkIII

OCZ je krajem prošle godine predstavio nove verzije svojih poznatih Silencer napajanja, a dobavljiva su i na Hrvatskom tržištu putem distributera Asbisa. Silencer Mk III dolazi s potpisom PC Power & Cooling tima, a nudi visoke performanse i stabilnost za zahtjevna računalna okruženja. Silencer MkIII dodatno unaprijeđuje ionako efikasne MkII modele te dodatno snižava buku rada. Zadržan je dizajn modularnih kabela (2 x 6+2-Pin PCI-E, 3 x Peripheral, 6 x 5-pin SATA, 1 x FDD), a kada je o kvaliteti riječ tu su japanski 105°C kondenzatori te tihi 120 mm ventilator sa PWM kontrolom. Napajanja karakterizira jedan +12V vod kontinuirane snage izlaza pri 50°C, pri čemu efikasnost iznosi do 85% (Bronze). Silencer Mk III serija dolazi u 400W, 500W i 600W varijantama. 400W je u stanju dati 30A struje na +12V vodu, 500W 38A, a najjači 600W model 46A. MTBF je 100,000 sati a sva napajanja dolaze sa standardnim pet godišnjim jamstvom. Kod nas su dobavljiva po cijenama od 489 kn za 400W, 579 kn za 500W i 659 kn za najjači 600W model (sve su cijene s PDV-om).

EVGA Z77 FTW

Datum objave 10.04.2012

EVGA Z77 FTW

EVGA predstavlja novu seriju FTW (For the win) matičnih ploča baziranih na Z77 čipsetu i namijenjenih novim Intelovim Ivy Bridge procesorima. S podrškom za tu treću Core generaciju procesora, dolazi i PCI-E 3.0 s 4-Way SLI podrškom. Z77 FTW je u potpunosti novi proizvod, napravljen "iz nule", a donosi i vrlo robusne overclocking mogućnosti koje prati dobar BIOS i mnoštvo opcija za podešavanje. Uz socket 1155 nalaze se i četiri DIMM utora s podrškom za DDR3 memoriju brzine 2133+ MHz i kapaciteta do 32GB. Ploča ima nativnu USB 3.0 i SATA III podršku, te dodatne eSATA konektore preko Marvelovog kontrolera. Mrežna su konektora dva, zvuk je osam kanalni, a ploča na svom EATX formatu donosi čak pet mehaničkih PCIe x16 slotova (1x 16 ili 5 x 8), te jedan PCIe x1 slot. Napajanje je 7+1 fazno, pojedini se PCIe utori mogu ugasiti putem DIP prekidača, mehanički je na ploči moguće birati jedan od tri BIOS profila (AMI UEFI), korišteni su POSCAP kondenzatori, ploča ima mjerne točke za napone, a još jedna zanimljivost je i mogućnost gašenja svih LED-ica na ploči (tzv. Dark mode).

Asus pokazao matične  ploče sa Intel 7 Series čipsetom

Datum objave 11.04.2012

Asus pokazao matične ploče sa Intel 7 Series čipsetom

ASUS je nedavno organizirao niz globalnih seminara, koji su iskorišteni kao pozornica za predstavljanje nekoliko novih patentiranih tehnologija, koje će se pojaviti na matičnim pločama koje koriste Intel 7 seriju čipseta. One uključuju Dual Inteligentne procesore 3 sa SMART Digi + Power Control tehnologijom nove generacije za poboljšanje performansi, Asus Wi-Fi GO! za poboljšano iskustvo pretraživanja koristeći bežičnu konekciju kao i Fan Xpert 2, funkcija koja omogućava najbolju kontrolu hlađenja ikada ponuđenu na matičnoj ploči.

Na spomenutom seminaru predstavljene su potpuno nove matične ploče iz ASUS-ovog proslavljenog ROG brenda, uključujući i micro ATX Maximus V GENE, kao i pojačana SABERTOOTH Z77 iz ASUS TUF opsega. Maximus V GENE dolazi opremljena SupremeFX III audiom, a upravljanje mrežnim prometom osigurano je putem Intel Ethernet-a i ASUS GameFirst tehnologijom. Sa druge strane, SABERTOOTH Z77 karakterizira Thermal Armor, koji omogućava precizno hlađenje i pouzdanost. Pored ovih ploča, Asus 7 Serija pokriva  širok spektar računalnih segmenata, uključujući workstation modele sa 4-way GeForce SLI i dual Intel Ethernet podrškom. Mini-ITX i H77, energetski efikasne matične ploče fokusirane su na multimediju, s čim do izražaja dolaze ASUS i Intel tehnologije bazirane na PC sektoru kućnih kina.

Prvi u svijetu Dual Intelligent procesori iz ASUS-a donose čipove ugrađene na ploči, tj. TPU ili TurboV Procesore, te EPU (Energy Processing Unit). Na ovaj način povećane su performanse sistema uz uštedu energije kroz optimizirano upravljanje napajanjem. Dual Intelligent Processors 3 nadograđen je sa novom SMART Digi + Power Control tehnologijom koja se sastoji od više digitalnih naponskih kontrolera koji omogućavaju precizno podešavanje CPU-a, iGPU-a i DRAM-a te isporučuj energiju za rad, sve to dok je u radu TPU procesor koji treba povećati performanse do punog potencijala.  

Za dodatnu udobnost u radu, digitalno napajanje je također unaprijeđeno s optimizacijom performansi pomoću jednog klika, i sada uključuje Smart CPU Power Level profile, koji smanjuju potrošnju energije procesora do željnog napona samo jednim klikom. Nova arhitektura donosi i bolje hlađenje, tj. tiše računalo. Nove matične ploče pažljivo su projektirane i to sve u skladu sa Intel VRD 12.5 standardom za napajanje.

Iako su povećanje performansi sistema i efikasnost uvijek bili nosioci dizajna ASUS matičnih ploča, uloženo je dosta truda i ​​u poboljšanje hlađenja uvođenjem hardverskog ASUS Fan Xpert 2, koji je omogućio bolje odvođenje topline sa kritičnih toplinskih točaka. Fan Auto Tuning Mode, također je uključen. On skenira toplinske točke pojedinačno kako bi otkrio njihove temperaturne vrijednosti, te uz pomoć detekcije spomenutih vrednosti, automatski reducira broj okretaja ventilatora. Brzina ventilatora se može podesiti automatski ili ručno samo jednim klikom miša kako bi postigli optimalni balans hlađenja i smanjili nivo buke. Fan Xpert 2 također uključuje RPM Fixed Mod namijenjen korisnicima koji žele smanjiti nivo buke blizu  0dB, sa vrlo određenom kontrolom brzine ventilatora ili totalnim isključenjem.

Kako je svjestan da je udobnost najbitnija stavka u današnjem načinu života, a to se odnosi i na kućnu upotrebu računala, ASUS je iskoristio seminare za predstavljanje nove Wi-Fi GO! tehnologije, prilagođene potrošačima koji žele zabavu, te očekuju lakše i opuštenije korisničko iskustvo. Kućna zabava postaje lakša sa Wi-Fi funkcijama kao što su DLNA streaming, pomoću koje korisnici mogu uživati u sadržajima sa različitih uređaja, potpuno bežično. Remote Desktop funkcija osigurava pristup desktopu sa tableta ili smartphone-a koji će vam poslužiti kao daljinski upravljač, što donosi veću udobnost kreiranjem prenosive virtualne radne površine. Wi-Fi GO! također može pretvoriti vaš PC u router, sa svim ovim funkcijama u potpunosti integriranim u all-in-one sistem. Pored ekskluzivnih ASUS funkcija opisanih gore, ASUS 7 serija matičnih ploča uključuje Intel SMART Response tehnologiju, Intel Smart Connect tehnologiju, i Intel  Rapid Start tehnologiju, a također se u osnovnoj verziji podržava i PCI Express 3.0.

Procesori Intel Core s rješenjem Intel Small Business Advantage

Datum objave 13.04.2012

Procesori Intel Core s rješenjem Intel Small Business Advantage

Tvrtka Intel Corporation najavila je na konferenciji Intel Developer Forum u Pekingu dostupnost rješenja Intel Small Business Advantage (SBA) za računala (prijenosna i stolna) koja se temelje na drugoj generaciji linije procesora Intel Core. Intel je rješenje Intel SBA razvio za sigurnosne potrebe malih tvrtki te povećanje produktivnosti. Vlasnicima malih tvrtki Intel SBA omogućuje da se usmjere na poslovanje: automatskim omogućivanjem računala da se pokrenu punom snagom, sigurnosnim kopiranjem podataka te provjerom najnovijih softverskih ažuriranja i zaštite od virusa radi veće sigurnosti računala. Intel SBA vlasnicima malih tvrtki omogućuje neprekidan rad računala, čime se onemogućuje osjetan pad produktivnosti te kašnjenje u pogledu rokova, isporuka ili izdanja.

Procesori Intel Core s rješenjem Intel SBA osmišljeni su za automatsko održavanje i zaštitu računala. Uz intuitivno korisničko sučelje, Intel SBA može se jednostavno konfigurirati da rutinski pokreće sigurnosno kopiranje podataka i softverska ažuriranja, u bilo koje doba, čak i izvan radnog vremena da bi računala bila spremna za rad kad ih korisnici uključe. Intel SBA bez prestanka nadzire sigurnosni softver te korisnika i vlasnika tvrtke upozorava ako na računalu prepozna viruse. Uz Intel SBA vlasnici malih tvrtki mogu se usredotočiti na poslovanje, a ne na održavanje računala.

IBM PureSystems – sljedeća era računalstva

Datum objave 13.04.2012

IBM PureSystems - sljedeća era računalstva

Tvrtka IBM je predstavljanjem nove tehnološke kategorije „ekspertni integrirani sustavi“, objavila kako će napraviti važan iskorak prema novom, jednostavnijem dobu računalstva. Ta nova obitelj proizvoda prva je koja ima ugrađenu ekspertizu – znanja koja je IBM prikupljao desetljećima kroz iskustva vođenja različitih IT operacija desetaka tisuća klijenata iz 170 zemalja. Obitelj IBM-ovih ekspertnih integriranih sustava – PureSystems – rezultat je ulaganja dvije milijarde dolara u istraživanje i razvoj te niza preuzimanja tvrtki provedenih tijekom protekle četiri godine. Riječ je o potezu kojim je IBM integrirao sve elemente IT-a, kako fizikalne tako i virtualne, u jedinstveni sustav. Nova obitelj informatičkih sustava omogućuje klijentima alternativu današnjem modelu poslovnog računalstva u kojem veći broj različitih sustava zahtijeva znatne resurse pri instalaciji, radu i upravljanju.

Primarni izazov s kojim se tvrtke u svijetu danas suočavaju, kad je informatika u pitanju, je to što više od 70 posto svog proračuna moraju trošiti na jednostavne operacije i održavanje tehnologije, zbog čega im ne preostaje puno za ulaganja u inovacije. Dvije trećine korporativnih informatičkih projekata prekorači proračun i zakasni s dovršetkom, pokazalo je nedavno provedeno istraživanje tvrtke IBM. Istraživanje je isto pokazalo kako samo jedan od pet korporativnih informatičkih odjela može vrijeme i novac koji ima na raspolaganju posvetiti inovacijama.

Predstavljanjem nove obitelji proizvoda, PureSystems, IBM je predstavio i tri veća poboljšanja koja upućuju na novo doba računalnih tehnologija koje su oblikovane tako da tvrtkama pomognu u smanjenju visokih troškova i neugodne složenosti povezane s upravljanjem informatičkim tehnologijama.

  • Proporcionalni ili „Scale-In“ dizajn sustava: Sa sustavima PureSystems, IBM predstavlja novi koncept dizajna računalnih sustava koji integrira poslužitelje, pohranu podataka i mrežnu infrastrukturu u visoko automatiziran i jednostavno upravljiv stroj. Proporcionalni dizajn ostvaruje povećanu gustoću – PureSystems može pokrenuti dvostruko veći broj aplikacija u usporedbi s dosadašnjim IBM-ovim sustavima, čime se udvostručava računalna moć, mjerena prema četvornom metru prostora u podatkovnom centru.
  • Predlošci stručnosti: Po prvi puta IBM ugrađuje tehnologiju i stručna industrijska znanja putem jedinstvenog softvera koji sustavima omogućuje da automatski obavljaju osnovne, vremenski zahtjevne zadaće kao što je konfiguracija, nadogradnja i izvršavanje aplikacija.
  • Integracija za Cloud: Svi članovi obitelji proizvoda PureSystems odmah su spremni za rad i u cloud okružjima. Na taj način tvrtkama omogućuju brzo stvaranje privatnih samouslužnih cloud ponuda koje one onda mogu automatski prilagođavati, ovisno o svojim potrebama.

Uvođenjem tehnologije PureSystem, IBM je napravio korak bez presedana u cilju integriranja svih komponenti koje su potrebne za postavljanje sustava privatnog clouda, u samo nekoliko minuta. Kombinacijom virtualiziranih poslužitelja, pohrane podataka i mrežne infrastrukture sa softverom za upravljanje cloud okružjima, IT organizacije s PureSystemsom dobivaju potpuno spreman „cloud sustav u kutiji“ čime dobivaju privatno cloud okružje koje mogu prema potrebi i proširivati. PureSystems Cloud dolazi s ugrađenim i potpuno neprobojnim sigurnosnim parametrima. Kako bi znatno ubrzao primjenu clouda, IBM je izravno u PureSystems ugradio sučelje za samouslužnu nabavu. Na primjer, programer koji se bavi razvojem aplikacija može se tom funkcijom koristiti za konfiguraciju cloud aplikacije bez pomoći informatičkog odjela. PureSystems će osjetiti i reagirati na svaku potrebu u pokrenutim aplikacijama i uslugama te će samostalno donositi odluke o tome kako će koristiti određene IT resurse s ciljem postizanja maksimalne učinkovitosti i nadzora nad sustavom. PureSystems u sebi integrira sve temeljne tehnologije i softver koji se koristi u IBM Smart Cloud ponudi za javne cloud usluge. Kao rezultat toga, programeri koji se bave razvojem aplikacija mogu tim zajedničkim funkcionalnostima i sučeljima izrađivati i testirati nove aplikacije.

Intel Solid-State Drive 910 Series

Datum objave 13.04.2012

Intel Solid-State Drive 910 Series

Tvrtka Intel Corporation je predstavila Intel Solid-State Drive 910 Series, SSD diskove visokih performansi, kao odgovor na zahtjevne potrebe za pohranom podatkovnih centara potaknute računalstvom u oblaku, virtualizacijom i mrežnim transakcijama. SSD 910 Series ubrzava postupak pohrane podataka te nudi veću izdržljivost i pouzdanost, što je važno za današnje podatkovne centre. Sadrži tehnologiju Intel High Endurance Technology i optimiziranu MLC 25-nanometarsku NAND flash memoriju, čime se omogućuje do deset potpunih zapisivanja na pogon na dan tijekom pet godina ili trajnost koja trideset puta premašuje standardne MLC flash proizvode, čime se dobiva ekonomično rješenje za pohranu.

SSD 910 Series proširuje Intelovu ponudu aplikacija za podatkovne centre prvim proizvodom vrlo visokih performansi u liniji 900, SSD diskovima s PCIe sučeljem. Linija Intel SSD 900 pridružuje se Intelovim drugim SSD rješenjima za široku upotrebu za podatkovne centre, uključujući liniju Intel 700 SSD SATA SSD diskova s tehnologijom High Endurance Technology te liniju Intel SSD 300 SATA SSD diskova za veći raspon poslužiteljskih aplikacija i aplikacija za pohranu podataka. Mjerenja performansi 800-GB pogona Intel SSD 910 Series obuhvaćaju dinamična sekvencijalna čitanja od 2 GB/s i sekvencijalna zapisivanja od 1 GB/s, do 180 000 000 nasumičnih čitanja ulazno-izlaznih operacija u sekundi (IOPS) te do 75 000 000 nasumičnih zapisivanja ulazno-izlaznih operacija u sekundi. Na raspolaganju je kapacitet od 400 GB i 800 GB. Ogledni primjerci dostupni su za stručnjake za podatkovne centre, koji mogu pokrenuti cikluse provjere kvalitete i valjanosti. Proizvod bi trebao postati dostupan svim korisnicima sredinom 2012. Cijena je za Intel SSD 910 Series 1929 USD za kapacitet od 400 GB te 3859 USD za 800 GB.

HTC One serija službeno predstavljena u Hrvatskoj

Datum objave 13.04.2012

HTC One serija službeno predstavljena u Hrvatskoj

HTC, globalni proizvođač pametnih telefona, danas je na službenoj konferencija za novinare, održanoj u Matis Absolut Loungeu, hrvatskoj javnosti predstavio novu HTC One seriju pametnih telefona. HTC One serije integrira Android 4.0 (ICS) uz HTC Sense  4 korisničko sučelje, predstavlja HTC ImageSense, novu kameru te funkcije koje izdvajaju HTC One od drugih telefona. HTC Sense 4 također uključuje poboljašanu kvalitetu zvuka te olakšava način na koji ljudi slušaju glazbu na svojim telefonima.

Uz ImageSense, HTC One suprotstavlja se tradicionalnim digitalnim kamerama svojim poboljšanjima u svakom dijelu kamere uključujući objektiv, senzor i softver te također uključuje i novi HTC ImageChip. Ova poboljšanja donose brže fotografiranje, najbolju kvalitetu slike pri nepovoljnim uvjetima i najjednostavnije sučelje koje omogućuje brzi pristup fotografiranju i snimanju uz side-by-side sliku i tipke.

Uz HTC One i Beats By Dr. Dre Audio  omogućen je po prvi puta bogatiji doživljaj glazbe te autentičniji zvuk. HTC One također omogućuje lakše slušanje glazbe na vašem telefonu uz pomoć ugrađenog HTC Sync Manager softvera koji se automatski instalira na vaše računalo pri spajanju. Kada se spoji, jednostavno je prebacivati pjesme, glazbenike i playliste iz vaših glazbenih dokumenata.
Dakako, danas se više ne sluša samo glazba pohranjena u telefonima nego se koristi i streaming i Internet radio. Zato HTC One dopušta prilagodbu novog Music Hub-a s vašim omiljenim glazbenim uslugama i aplikacijama, kao što je posljednja Soundhound tehnologija – koristeći jedno mjesto za svu glazbu.
HTC One dopušta vam da svoju glazbu nosite svuda sa sobom uključujući i u autu. HTC One posjeduje glazbeni sistem zvuka HTC Car Stereo Clip koji omogućuje spajanje vaše glazbe s više od 50 000 online radio stanica diljem svijeta te sviranje glazbe putem bilo kojeg servisa ili aplikacije kroz vaše zvučnike.

HTC One X karakterizira polikarbonatska konstrukcija koja zadržava karakterističnost metala, ali je iznimno lagana. Tijelo uređaja kombinira visoki sjaj i matiranu stražnju stranu. One pokreće novi NVIDIA  Tegra 3 SoC koji uključuje četiri procesorske jezgre na 1.5GHz s integriranim petim Battery Saver Core-om  i 12-Core NVIDIA GPU. HTC one također posjeduje 4.7-inčni, 720p HD ekran izrađen od Corning Gorilla Glass-a. HTC One X će također biti dostupan na odabranim 4G LTE tržištima s LTE-enabled Qualcomm Snapdragon S4 procesorom sa do 1.5GHz dvojezgrenim CPU-om.

HTC One S je za ljude koji žele pametni telefon kompaktnije veličine. Pokreće ga Qualcomm Snapdragon S4 procesor sa do 1.5GHz dvojezgrenim CPU-om. Također uključuje 4.3-inčni ekran izrađen od Corning Gorilla Glass-a, a donosi inovativno metalno tijelo dotjeranog novog 7.9mm tankog dizajna što ga čini najtanjim do sada. HTC One S ima dvije inovacije koje postavljaju nove kriterije mobilnih telefona. Prva inovacija je ultra-mat crna Ceramic Metal površina koja je rezultat mikroark oksidacije (MAO). MAO transformira površinu aluminijskog tijela u keramiku, super-gustu kristaliziranu strukturu koja je 4 puta čvršća od anodiziranog aluminija. One S diže anodiziranje na novu razinu uz proces koji omogućuje mijenjanje boje od svjetlije prema tamnijoj.

Korištenje klasika – nagrađivanog  dizajna HTC Legend uređaja, HTC One V donosi vrhunski dizajn u pametnom telefonu koji privlači pozornost te donosi najbolji doživljaj uz iznimnu kameru i autentičan zvuk. Karakterizira ga jednostavno aluminijsko tijelo. HTC One X u Hrvatskoj će biti dostupan do kraja travnja u ponudi T-mobilea, Vipneta i Tele2, HTC One V samo u T-mobile-u također do kraja travnja, dok će HTC One S biti dostupan u srpnju, kod sva tri teleoperatera.

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Indijsko ministarstvo

Objavljeno prije 7 minuta

T-Mobile

Objavljeno prije 10 minuta

Stari hardware za kojim se slinilo

Objavljeno prije 10 minuta

The Super League vs. UEFA

Objavljeno prije 12 minuta

windows 10 za stare laptope

Članci

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Iz shopa Futura IT su nam na test poslali četiri komada AIO vodenih hlađenja kineskog proizvođača ID-Cooling. Riječ je o tri modela iz Frostflow X linije proizvoda - 120, 240 i 360, te jednom modelu iz Auraflow X linije - 240. Svi su AIO hl... Pročitaj više

ASRock Z590 Extreme recenzija

ASRock Z590 Extreme recenzija

I premda s još uvijek nismo dokopali procesora 11. Core generacije, nastavljamo s testovima i predstavljanjem Z590 ploča. Ovaj put je na redu ASRockova Z590 Extreme koja spada u viši segment njihove ponude. Ploča je opremljena sa solidnom n... Pročitaj više

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic je početkom godine na tržište izbacio nove 120-milimetarske BioniX P120 A-RGB ventilatore koji se mogu nabaviti pojedinačno, ali i ovako u Bundle izdanju po tri komada. Uz ventilatore dolazi još i A-RGB kontroler s daljinskim upravlj... Pročitaj više

ASUS ROG Gladius III recenzija

ASUS ROG Gladius III recenzija

U lab nam je sletio najnoviji ROG Gladius III miš iz Asusa. Treća je ovo generacija dobro poznatih igraćih miševa koja donosi brojne novosti, koje uključuju i novi optički senzor. Gladius III je estetski nadograđen, težak je samo 79 grama,... Pročitaj više

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Svi su proizvođači matičnih ploča osvježili svoje serije za novu 11. generaciju Intelovih Core procesora koja je ovih dana ugledala svjetlo tržišta. Nažalost, recenzije nisu povoljne, i tek je jedan procesor pobudio koliko toliko interesa -... Pročitaj više

Svi članci