Novosti - Svibanj 2014.

Asus Maximus VII Ranger u našem labu

Datum objave 02.05.2014

Asus Maximus VII Ranger u našem labu

Asus Maximus VII Ranger Asus Maximus VII Ranger

Ovo nije prvi put da Asus koristi ime Ranger, no prvi put ga je upotrijebio za jednu ploču i to iz ROG serije. “Rangerica” nam je prije par dana stigla u lab na testiranje a riječ je o ploči koja je namijenjena Haswell i Haswell Refresh procesorima te je bazirana na novom Z97 čipsetu. Ranger ploča je opkrenuta ka igračima kojima nudi tehnologije poput SupermeFX zvuka, GameFirst III aplikacije za optimizaciju mrežnog prometa, zatim KeyBot-a i SonicRadara.

Asus Maximus VII Ranger Asus Maximus VII Ranger

Kartica ima dva PCIe 3.0 x16 slota sa podrškom za SLI i CrossfireX. Napojna je jedinica dizajnirana za overclocking ima Extreme Engine Digi+ III kontrolnu jedinicu, 10K Black Metallic kondenzatore, NexFET MOSFET-a te novi i poboljšani tip prigušnica. Podržava 32GB DDR3 memorije brzine 3200+ MHz.

Asus Maximus VII Ranger Asus Maximus VII Ranger

Na ploči se nalazi i M2 slot za uređaje toga formata, šest je USB 3.0 portova te šest SATA III portova. Zvuk donosi SupremeFX Shielding tehnologiju, ELNA Premium audio kondenzatore, SonicSense AMP (pojačalo za slušalice), Sonic SoundStage tipku za izmjenu audiuo profila on-the-fly itd. Cijelu recenziju ploče ćete na PCE-u moći čitati uskoro.

Asus Z97-DELUXE u našem labu

Datum objave 02.05.2014

Asus Z97-DELUXE u našem labu

Asus Z97-Deluxe Asus Z97-Deluxe

Deluxe serija ploča je namijenjena onim najzahtjevnijim korisnicima koji žele premium proizvod sa svim trenutno dostupnim tehnologijama. Asus ni ovaj put nije razočarao i sa nadolazećom Z97 predstavlja potpuno opremljenu premium ploču koja između ostalog donosi peterostruku optimizaciju radnih parametara, WiFi GO! tehnologiju (802.11ac, MediaStreamer), TurboApp, Crystal Sound 2, Turbo LAN itd.

Asus Z97-Deluxe Asus Z97-Deluxe

Ploča donosi novi ekskluzivni dizajn kojim je Asus odbacio zlatnu boju iz prethodne serije. Potpuno su novi hladnjaci koji su elegantnije dizajnirani, s posebnim naglaskom na onaj koji se nalazi na PCH-u. Ploča ima 16 faznu napojnu jedinicu pa je sposobna i za overclocking, ima podršku za DDR3 memoriju brzine 3300+ MHz, ima jedan 10 Gb/s M.2 socket, Quad i 3-Way SLI  te CFX podršku, Dual LAN itd.

Asus Z97-Deluxe Asus Z97-Deluxe

Posebnost su i dva 10Gb/s SATA Express utora, te svakako Crystal Sound 2 iza kojeg se krije Realtekov ALC1150 osam kanalni CODEC (112 dB SNR Stereo playback i 104 dB SNR recording), sa DTS UltraPC II i DTS Connect podrškom. Opcionalno je uz ovu ploču moguće nabaviti i Asusov NFC Express 2 paket te ThunderboltEX II/Dual karticu. Recenzija ploče slijedi za nekoliko dana.

Scythe Kaze Master Flat II

Datum objave 05.05.2014

Scythe Kaze Master Flat II

Kaze Master Flat II

Scythe predstavlja nasljednoka svog Kaze Master Flat kontrolera za ventilatore. Nova verzija koristi klasičan dizajn prethodnika, ali izbacuje zaštitu displaya i zamjenjuje ju sa tvrdim prenjim panelom, koji decentno implementira kontoler čime se korisniku nudi jednostavniji izgled i brži pristup. Veliki Vacuum Fluorescent displej (VFD) prekriva većinu prostora i time osiguava dobar pregled vrijednosti koje prikazuje. Četiri su na dodir osjetljive tipke smještene u kuteve i nude dostupnost svim važnim funkcijama Kaze Master Flat II kontrolera.

Brzina ventilatora se može namještati od 0 do 9.999 rpm, a brzina se podešava promjenom napona između 3, 7 i 12V. Svaki kanal podržava regolarne 3 pinske ventilatore ali i PWM 4 pinske, a ukupna potrošnja po  kanalu je 3A (36W). Temperature se prikazuju u vrijednostima od 0 do 100°C (32 do 199.9 °F). Master Flat II donosi i mnoge druge funkcije a preporučena cijena mu je 26 € bez poreza.

AOC monitori velikog formata

Datum objave 05.05.2014

AOC monitori velikog formata

AOC 28"

AOC je lansirao je svoja prva dva monitora od 28 inča (71,1 cm). S dva nova modela iz svoje Value Line, m2870Vhe i m2870Vq, AOC ulazi u mladi tržišni segment 28-inčnih (71,1 cm) monitora. Zahvaljujući tehnologiji MVA panela i iznimno velikim zaslonima omjera 16:9, ovi uređaji nude bogate, živopisne boje te izuzetno veliki kontrast od 3000:1. To ih čini pogodnim za sve profesionalne izazove poput dizajna programa koji zahtijevaju visoku postojanost boja, čak i pri širokim kutovima gledanja do 178 stupnjeva. S brzim vremenom odziva od samo 5 ms, dva Full HD zaslona također su prilagođena zabavnim sadržajima u kojima je ključna brzina kao što su igre i filmovi, koji doista, u ovom slučaju, oživljavaju na velikim 28-inčnim ekranima. U svim navedenim slučajevima, visoka svjetlina od 300 cd / m² omogućuje jasne slike čak i u okruženjima s jarkim osvjetljenjem. m2870Vhe dolazi po cijeni od 1.977 kn + PDV, a m2870Vq košta 2.054 kn + PDV.

Intel zaposlio novog CMO-a

Datum objave 05.05.2014

Intel zaposlio novog CMO-a

Intel logo

Iz Intela su danas javili kako su imenovali Stevena Funda za novog direktora marketinga (Chief Marketing Officer). Fund ima veliko iskustvo u marketingu, a vodio je neke od najprepoznatljivijih svjetskih brendova, a i Intelu će odgovarati direktno predsjedniku Brianu Krzanichu. Fund će biti zadužen za široki portfolio koji uključuje globalnu marketinšku strategiju, brand management, product positioning, market research, advertising, partner marketing, retail channel marketing, digital marketing, social media i global communications. Intelu će se pridružiti 2. lipnja, a dolazi iz Staplesa (najveća svjetska kompanija za opremanje ureda), gdje je bio viši potpredsjednik globalnog marketinga.

AMD otkrio planove razvoja dvostranog računalstva

Datum objave 05.05.2014

AMD otkrio planove razvoja dvostranog računalstva

AMD ARM

AMD je danas objavio planove za bliska i srednjoročna računalna rješenja koja iskorištavaju najbolje karakteristike i x86 i ARM ekosustava, a to su nazvali “dvostrano računalstvo”. Kamen temeljac ovih planova predstavlja AMD-ovo licenciranje 64-bitne ARM arhitekture za razvoj jezgri visokih performansi za brzo rastuća tržišta. Današnje priopćenje također pruža uvid u AMD-ove planove razvoja pružanja nenadmašnog obostranog računalstva i grafičkih performansi korištenjem dijeljene, fleksibilne infrastrukture kako bi se kupci stavili na put inovacija u ugradbenom, poslužiteljskom i klijentskom tržištu.

Očekuje se kako će do 2017 tržište za ARM – i x86 bazirane procesore narasti na više od 85 milijardi USD. AMD je na jedinstven način pozicioniran kao jedina tvrtka koja pruža rješenja sposobna obuhvatiti širinu ovog tržišta. Ovo je prvi put da je veliki proizvođač procesora kreirao put intelektualnog vlasništva koji drugima omogućuje da se oslone na inovacije i u ARM i u x86 ekosustavima.

AMD – ovi planovi dvostranog računarstva uključuju :

–  “projekt Skybridge” – ovaj će dizajnerski okvir biti dostupan od 2015., a sadržavati će novu obitelj 20-nanometarskih APU-a i SoC-eva za koje se očekuje da će biti prvi na svijetu pin-kompatibilni ARM i x86 procesori . 64-bitna ARM verzija “Skybridge” procesora će biti bazirana na ARM Cortex – A57 jezgri i to je prva AMD-ova HSA platforma za Android; x86 varijanta će sadržavati “Puma+” CPU jezgre . “Projekt Skybridge ” obitelj će imati punu SoC integraciju, AMD Graphics Core Next tehnologiju, HSA i AMD Secure Tehnologiju putem specijalnog Procesora Platformske Sigurnosti (PSP).

–  ” K12 ” – Nova ARM baziraba jezgra visokih performansi i niske potrošnje koja na dubok način koristi prednosti AMD-ove licence ARM arhitekture, opsežne stručnosti u dizajniranju 64-bitnih procesora i osnovnog razvojnog tima pod vodstvom arhitekta procesora Jima Kellera. Prvi proizvodi bazirani na ” K12 ” su planirani za predstavljanje tijekom 2016.

AMD je danas po prvi put javno demonstrirao i svoj ​​64-bitni ARM – bazirani AMD Opteron A-serije, kodnog naziva “Seattle”, koji pokreće Linux okruženje od strane Fedora projekta . Fedora projekt je sponzorirana Linux distribucija (Red Hat) razvijana od strane Linux zajednice, koja IT administratorima i programerima diljem svijeta pruža poznato okruženje najviše klase. Ovo Linux okruženje omogućuje tvrtkama da prelazak na ARM-bazirane poslužitelje bez potrebe za integracijom potpuno novih alata i softverskih platformi u njihova IT okruženja . Ova demonstracija predstavlja značajan korak naprijed u proširenju prisutnosti ultra učinkovitih 64-bitnih ARM procesora u data centrima.

Toshiba Satellite P50 i P50t

Datum objave 06.05.2014

Toshiba Satellite P50 i P50t

Sattelite P50t

Toshiba Europe danas predstavlja nove modele prijenosnih računala, Satellite P50 i P50t – idealne za vizualne kreativce i multimedijalne entuzijaste. Oba modela nude visoku kvalitetu i vjernu reprodukciju slike uz vrhunsko iskustvo zabave u pokretu. Uz opciju zaslona 4K u rezoluciji 3840×2160 piksela, P50t je prvo Toshibino prijenosno računalo koje se isporučuje s Ultra HD ekranom, dok Satellite P50 dolazi s Full HD ekranom (1920×1080 piksela).

Na Ultra HD ekranu modela P50t dijagonale 15,6 inča (39,6 cm), svaki je detalj prikazan u kristalno jasnoj definiciji,,s četiri puta više piksela no kod Full HD ekrana te gustoćom piksela od 282 ppi (piksela po inču), čime je postignut glatkiji prikaz slike i zapanjujuća količina detalja. Satellite P50 i P50t pokreću procesori Intel Core Quad-Core i7 četvrte generacije, a za grafiku se brine AMD Radeon R9 M265X zajedno s 2GB GDDR5 VRAM memorije. P50 i P50t u Europi će biti dostupni u drugom tromjesečju 2014.

Shuttle OMNINAS KS10

Datum objave 06.05.2014

Shuttle OMNINAS KS10

Omninas KS10

Shuttle Europe predstavlja KS10 – NAS rješenje za entry-level korisnike.  Ovaj mrežni uređaj je namijenjen ugradnji jednog diska, na koji korisnik preko mreže može spremati i pristupati podacima, tj. stvoriti svoj privatni “cloud”. Ovaj NAS u funkciji troši oko 12W energije, a u stand-by modu oko 6W. Nema ventilatora pa stoga ne proizvodi buku veću od one koju proizvodi klasični 3.5″ tvrdi disk koji može imati kapacitet do 4TB. Vanjski uređaji osim mrežom, NAS-u mogu pristupati i preko USB veze, a podržava i SD kartice. Gigabitni Ethernet podržava brzine čitanja do 80 MB/s i zapisa  do 60 MB/s. Preporučena cijena za Europsko tržište je 81 € bez PDV-a.

HTC One (M8) u Vip centrima

Datum objave 07.05.2014

HTC One (M8) u Vip centrima

HTC One M8

HTC One (M8) dostupan je u svim Vip centrima po cijeni od 39 kn jednokratno uz 40 kuna mjesečne otplate u tarifi Bez granica XXL. Do kraja svibnja u sve Vip centre ekskluzivno stiže i inačica uređaja u zlatnoj boji.

Najnoviji predstavnik HTC One serije, HTC One (M8) dolazi s najnovijim HTC Sense 6 sučeljem, kao i redizajniranim tijelom kojeg karakterizira metalno, jednodijelno kućište s 5-inčnim full HD zaslonom. Inovativnost uređaja ponajviše karakteriziraju Smart Sensor Hub i Motion Launch rješenja prilikom čega prvo doslovno predviđa potrebe korisnika, a drugo omogućava uređaju vlastito „šesto čulo“.

Func KB-460 sa Cherry MX Blue ili Brown

Datum objave 07.05.2014

Func KB-460 sa Cherry MX Blue ili Brown

FUNC KB460

Func je objavio kako je njihova mehanička KB-460 tipkovnica sada dostupna i sa Cherry MX Blue i Brown mehaničkim tipkama, uz otprije predstavljenu sa MX Red verzijom. Tako korisnici mogu izabrati tipkovnicu sa tipkama po svom ukusu uz preporučenu cijenu od 99.95 € sa PDV-om.

Forum

Objavljeno prije 2 minute

Procjena: Apple Macbook Pro (2014.)

Objavljeno prije 3 minute

ARM

Objavljeno prije 13 minuta

Tanix TX3 mini

Objavljeno prije 16 minuta

Amazon Fire TV Stick - Media player

Objavljeno prije 26 minuta

Revolut

Članci

Brzi test - Cooler Master SickleFlow 120 ARGB White Edition 3IN1

Brzi test - Cooler Master SickleFlow 120 ARGB White Edition 3IN1

Cooler Master je sredinom prošle godine osvježio svoju SickleFlow seriju ventilatora. Dodali su Air Balance dizajn lopatica za stvaranje većeg zračnog pritiska i protoka, a veći je i izbor modela. Nama je na brzi test stigao 3-u-1 kit Sickl... Pročitaj više

Brzi test - ADATA HD770G 1TB

Brzi test - ADATA HD770G 1TB

Na brzi test nam je stigao ADATA-in HD770G robusni eksterni tvrdi disk s RGB osvjetljenjem. Kada je predstavljen, još tamo krajem 2019. godine, bio je to prvi eksterni disk s RGB LED rasvjetom. No, ono što je ipak bitnije je da je riječ o č... Pročitaj više

Gelid Phantom Black recenzija

Gelid Phantom Black recenzija

Gelid nam je na test poslao svoj Phantom Black hladnjak za procesore. Riječ je o dvostrukom tower hladnjaku koji dolazi s dva 120-milimetarska ventilatora u push-pull konfiguraciji. Ovo nije ogroman hladnjak kao primjerice Noctua D15 i upra... Pročitaj više

CoolerMaster Hyper 212 Evo V2 recenzija

CoolerMaster Hyper 212 Evo V2 recenzija

Iz CoolerMastera nam je na test stigao njihov Hyper 212 Evo V2. Ovaj poznati model je nadograđen i poboljšan s asimetričnim dizajnom toplovodnih cijevi, koji sada omogućava 100% kompatibilnost s RAM modulima, a i profil hladnjaka je nešto s... Pročitaj više

Brzi test - ADATA Swordfish 1TB & SU750 512GB

Brzi test - ADATA Swordfish 1TB & SU750 512GB

Iz ADATA-e su nam na brzi test stigla dva SSD-a. Prvi je u M2. 2280 formatu naziva Swordfish i kapaciteta 1 TB, a drugi je klasičnog 2,5-inčnog formata naziva SU750 i kapaciteta 512 GB. Swordfish SSD-i su ulazni modeli za kreativce i igrače... Pročitaj više

Svi članci