Novosti - Svibanj 2015.

Philips BDM3270QP

Datum objave 04.05.2015

Philips BDM3270QP

BDM3270QP_1

Novi Philipsov monitor od 32 inča oznake BDM3270QP dolazi s QHD rezolucijom, a korisnicima nudi novo rješenje za povećanje prostora na zaslonu. Monitor koristi najnoviju tehnologiju PLS Quad HD i pruža  širokokutnu sliku visoke rezolucije od 2560 x 1440 piksela s pozadinom koja nudi obilje prostora za više otvorenih prozora. Rezolucija je usklađena s reprodukcijom 1.074 milijardi boja i 12-bitnom unutarnjom obradom te na taj način pruža autentične boje, bez gradacije i pruga. Novi monitor značajan je i po Philipsovoj tehnologiji Flicker-free koja koja uspješno regulira osvjetljenje i eliminira treperenje za još ugodnije iskustvo gledanja. Preporučena cijena za Hrvatsko tržište mu je 5299 kn.

Intel proširio ponudu pohrane za podatkovne centre

Datum objave 05.05.2015

Intel proširio ponudu pohrane za podatkovne centre

dc_s3510

Intel je predstavio seriju Intel SSD DC S3510 Series, koja nudi podatkovnu pohranu velikih performansi i velikog kapaciteta za podatkovne centre. Serijom proizvoda DC S3510 Series proširuje se linija Intel SSD Data Center, najpopularnija linija SATA SSD diskova prema istraživanju Forward Insighta, te se nudi bolja cijena i energetska učinkovitost u odnosu na tvrde diskove, a sve to uz dokazane performanse i pouzdanost. Novi modeli pogodni su za okruženja u kojima se čita mnogo podataka i virtualizirana okruženja u oblaku ili u podatkovnim centrima, npr. web-poslužitelje, operativne baze podataka i analitiku. Intel i VMware razvili su prvi virtualni SAN s 32 čvora i isključivo flash memorijom, opremljen tehnologijom NVM Express, kako bi pokazali da je moguće ekonomično primijeniti tu tehnologiju u korporacijskom okruženju. Na Intelovim stranicama dostupne su dodatne informacije o liniji Intel SSD Data Center i demonstracija virtualnog SAN-a.

AMD Financial Analyst Day 2015

Datum objave 08.05.2015

AMD Financial Analyst Day 2015

amd_analyst_day_2015

Na 2015. Financial Analyst Day događaju, 6. svibnja 2015. AMD (NASDAQ: AMD) je prikazao detalje o tvrtkinoj višegodišnjoj strategiji za unaprijeđenje rasta profitabilnosti što je bazirano na predstavljanju tehnologija nove generacije koje će pokretati širok niz proizvoda visokih performansi u ključnim područjima kao što su igračko tržište, multimedijske i zabavne platforme i podatkovni centri.  Na ovom je događaju AMD prikazao brojne inženjerske inovacije, uključujući detalje o sljedećoj generaciji 64-bitnih x86 i ARM procesorskih jezgri, budućih grafičkih jezgri za koje se očekuje da će donijeti 2x bolje performanse-po-vatu u usporedbi s proizvodima trenutne generacije, i revolucionarnu modularnu metodologiju dizajnirananja kojom se smanjuju troškovi razvoja sustava-na-čipu (SoC) i skraćuje vrijeme izlaska na tržište.

Informacije vezane za nove tehnologije uključuju:

  • razvoj u potpunosti novog x86 procesorske jezgre kodnog naziva “Zen”, za koje se očekuje da će predvoditi AMD-ov povratak na tržite desktop i serverskih procesora visokih performansi, zahvaljujući 40 posto unaprijeđenom broju izvršenih instrukcija po ciklusu, u usporedbi s trenutnim AMD x86 procesorskim jezgrama. “Zen” će imati simultani multi-threading (SMT) za visoku propusnost i novi podsustav za predmemoriranje
  • novosti o prvoj AMD-ovoj 64-bitnoj ARM jezgri – “K12″. Ova 64-bitna jezgra enterprise klase je dizajnirana za učinkovitost i idealna je za poslužiteljske i ugradbene sustave.
  • AMD-ove planove o proširenju svog liderstva u grafičkim tehnologijama kroz ponudu prvih grafičkih procesorskih jedinica (GPU-a) visokih performansi koji imaju na sebi memoriju visoke propusnosti “High Bandwidth Memory” (HBM) korištenjem 2.5D sučelja povezivanja silikonskih slojeva. AMD planira predstaviti ovaj inovativni način pakiranja ove godine na svojim najnovijim GPU-ima.

Na istom su događaju predstavili i nove APU-e serije 7000,  zatim AMD Radeon 300 i M300 grafike, novosti vezane za desktop APU-e A serije, te su na taj način pružili robusnu liniju proizvoda u 2015.

Intel Xeon E7 v3.

Datum objave 08.05.2015

Intel Xeon E7 v3.

xeon_e7_v3

Intel Corporation predstavio je liniju procesora Intel Xeon E7-8800/4800 v3 koja omogućuje bržu analizu poslovnih podataka putem analitike u stvarnom vremenu te poboljšanih performansi i pouzdanosti za računalstvo kojim se podupire uspjeh poslovanja.

Poslovna inteligencija u stvarnom vremenu glavni je prioritet za tvrtke bez obzira na djelatnost, od zdravstva do maloprodaje i telekomunikacija. Potreba za brzim izvlačenjem zaključaka na temelju kojih se može djelovati iz velike količine podataka stvara potražnju za novim tehnologijama u sektoru računalstva s analizom podataka u memoriji i analize velikih skupova podataka. S obzirom na sadašnju i buduću potražnju za računalstvom s analizom podataka u memoriji, Gartner smatra da će prihodi na tom tržištu do kraja 2018. premašiti 9,5 milijardi USD, a barem pedeset posto velikih tvrtki i ustanova počet će koristiti računalstvo s analizom podataka u memoriji radi primjene digitalnih poslovnih strategija.

Linija procesora Intel Xeon E7 v3 korisnicima olakšava sigurnu obradu i analizu velikih skupova podataka u sistemskoj memoriji radi bržeg donošenja odluka i bolje operativne učinkovitosti te na taj način tvrtkama daje konkurentsku prednost.

U gospodarstvu utemeljenom na digitalnim uslugama uspjeh ovisi o tome koliko brzo tvrtke uspijevaju djelovati na temelju zaključaka izvučenih iz velikih zaliha podataka“, izjavila je Diane Bryant, viša potpredsjednica i generalna direktorica Intelova odjela Data Center Group. “Linija procesora Intel Xeon E7 v3 pokretač je kojim će se ubrzati korištenje poslovne inteligencije putem analitike u stvarnom vremenu te tako tvrtkama omogućiti povećanje zadovoljstva korisnika ponudom personaliziranijih proizvoda i usluga, stvaranjem novih izvora prihoda i poboljšanjem operativne učinkovitosti.

Dell proširio Storage portfelj

Datum objave 08.05.2015

Dell proširio Storage portfelj

Dell je predstavio nekoliko novih sustava za pohranu podataka, dizajniranih kako bi pomogli organizacijama da optimiziraju i skaliraju svoje podatkovne centre, a da budu u korak s napredujućim IT zahtjevima. Dellov “future ready” pristup IT rješenjima nastavlja se adresirati na entry level arraye, visoko performansne arraye, softverski napredne tehnologije i SSD pogonjene mašine.

“Dell nastavlja redefinirati ekonomiku enterprise pohrane, nudeći velikim i malim korisnicima rješenja za pohranu koja uklanjaju kompleksnost, snižavaju troškove i daju impresivnu dugoročnu vrijednost,” izjavio je Alan Atkinson, potpredsjednik i glavni direktor Dell Storagea. “Nova serija Dell Storage SCv2000 donosi dokazane performanse i zaštitu naših Dell SC Series arraya i u segment ulaznih modela dajući najbolju vrijednost u klasi za vrlo prihvatljivu cijenu. Naša nova rješenja korisnicima nude inovativne tehnologije kojima učinkovito mogu unaprijediti i pojednostaviti upravljanje pohranom.”

Novom serijom ulaznih modela Dell Storage SCv2000, Dell osigurava zajedničko upravljanje i nekoliko ključnih karakteristika kao i kod naprednije serije arraya Dell SC. Nova serija SCv2000 nudi najbolje performanse i zaštitu u svojoj klasi s integriranom zaštitom podataka za podršku specijaliziranim projektima, bazama podataka i testnim okruženjima, ili jednostavno za konsolidaciju pohrane. Šireći Dell Storage Centre softver na ulazne modele arraya korisnicima omogućava da standardiziraju na zajedničkoj platformi, pomažući im da uštede vrijeme, smanje troškove upravljanja i operativne troškove.

ASUS najavio MG279Q

Datum objave 08.05.2015

ASUS najavio MG279Q

MG279Q_1

ASUS je danas najavio MG279Q, 27-inčni monitor WQHD rezolucije (2560 x 1440) za profesionalne gamere. Ovaj monitor, opremljen je in-plane switching (IPS) ekranom koji daje širok kut gledanja od 178 stupnjeva, vjeran prikaz boja (100% sRGB), visoku stopu osvježavanja slike od 144Hz ali i  AMD FreeSync tehnologiju za glatko igranje.

MG279Q_2

MG279Q je ergonomski dizajniran, opremljen Ultra-Low-Blue Light i Flicker-Free tehnologijama koje štite vid tijekom dugih gamerskih sesija, a ekskluzivne ASUS GamePlus i GameVisual tehnologije pružaju korisniku dodatnu prednost tijekom igranja. Monitor je opremljen DisplayPort-om 1.2 za native WQHD, kao i sa dva HDMI/MHL porta te dual USB 3.0 portovima za pass-through povezivanje.

IDC najavljuje konferenciju o podatkovnim centrima

Datum objave 11.05.2015

IDC najavljuje konferenciju o podatkovnim centrima

idc_adriatics

Analitička kuća IDC Adriatics danas je najavila konferenciju, vezanu uz aktualne trendove u IT infrastrukturi te arhitekturi, izvorima, operacionalizaciji i optimizaciji podatkovnog centra, a koja će se u suradnji sa partnerima održati 14. svibnja 2015. godine u zagrebačkom hotelu Antunović.

Recentne globalne IDC-eve analize ukazuju na činjenicu da tehnološka tranzicija na treću informatičku platformu ima direktan učinak na konstrukciju i transformaciju podatkovnih centara. U periodu od 2017. godine na svjetskoj razini očekujemo lagani pad broja datacentara ali istovremeno porast pružatelja usluga te širenje ukupne površine podatkovnih centara na približno 180 milijuna kvadratnih metara u 2018. godini“, ističe Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa.

ASUS ROG Play It Cool

Datum objave 12.05.2015

ASUS ROG Play It Cool

asus_play_it_cool_1

ASUS Republic of Gamers (ROG) objavio je da je Play It Cool Streaming Marathon uspješno završen u Kolnu, Njemačka. Kampanja je uspješno pokazala da se ROG gaming laptopi i small form factor desktop računala mogu satima nositi s overclockiranim razinama gaming performansi. Profesionalni gamer Grubby, zajedno s četiri poznata Twitch streamera i četiri profesionalna gaming tima sudjelovali su u trodnevnom događaju koji je online pratilo preko milijun ljudi putem prijenosa uživo na Twitchu i web stranici specijaliziranoj za ovaj događaj. Događaj se sastojao od 24-satnog Heroes of the Storm streama, 24-satnog HeartStone streama, kao i DOTA 2 turnira koji je trajao jedan dan.

Play It Cool kampanja se pokazala kao uspješna s 12 milijuna gamera koji su događaj pratili uživo preko Twitcha i službene web stranice. Manifestacija je predvođena profesionalnim gamerom Grubbyjem, Twitch streamerima Reynadom, Savjzom, Forsenom i Kungenom, kao i profesionalnim gaming timovima Alliance, Ninjas in Pyjamas, Virtus Pro i Lemondogs. Savjz je osvojio prvi HeartStone turnir i dobio nagradu od 5,000 dolara; dok je Virtus Pro osvojio nevjerojatnih 30,000 dolara u DOTA 2 turniru.

asus_play_it_cool_2

Na trodnevnom maratonu su prikazane izuzetne performanse hlađenja ASUS ROG laptopa i small form factor desktop računala. Rad ROG G751 gaming laptopa je konstantno praćen tijekom događaja i, zahvaljujući inteligentnom sustavu hlađenja, temperatura na prostoru za dlan je bila ispod 30°C kako bi osigurala udobnost tijekom igre.

Pro-gamer Grubby imao je pobjednički nastup na ROG G20 small form factor gaming desktop računalu. Njegov G20 je bio zatvoren u posebnu zagrijanu kutiju kako bi prikazao svoje performanse hlađenja. Temperatura u toplinskoj kutiji je dosegla nevjerojatna 43°C, ali G20 je održao vrhunske performanse tijekom 12-satnog igračkog maratona.

Sudionici Play It Cool Streaming maratona koristili su veliki broj različitih ASUS ROG proizvoda, uključujući G751, G501, GL552 i G551/771 gaming laptope, G20 gaming desktop računala, VG248QE i PG278Q gaming monitore.

Sa 100 milijuna registriranih korisnika Top Eleven postaje sve veći

Datum objave 12.05.2015

Sa 100 milijuna registriranih korisnika Top Eleven postaje sve veći

nordeus_top_eleven

Nordeus, tvorac popularne igre Top Eleven, online nogometnog menadžera, danas je objavio da je igra dostigla više od 100 milijuna registriranih igrača i još jednom potvrdila titulu najpopularnije sportske igre za mobilne uređaje na svetu. Igra čiji je ambasador, menadžer kluba Chelsea, José Murinho, postala je toliko popularna da, ukoliko bi svi Top Eleven igrači živjeli u jednoj državi, to bi bila trinaesta zemlja po veličini na svijetu. Čak 10 milijuna ljudi igra Top Eleven svakog mjeseca, a 4 milijuna svakog dana upravlja svojim nogometnim klubom, izaziva prijatelje i ostale igrače u ligama, prijateljskim utakmicama i kup natjecanjima. Svi oni dijele isti cilj, da dođu do svjetskog vrha menadžerske igre, dok istovremeno unapređuju svoje iskustvo i status kluba.

G.SKILL Ripjaws 4 3666MHz

Datum objave 12.05.2015

G.SKILL Ripjaws 4 3666MHz

3666c18-memtest_2

G.Skill je danas najavio izlazak novog memorijskog Ripjaws 4 kita (4 x 4GB) koji ima Samsungove 4Gb IC-e a koji pri naponu od 1.35V rade na čak 3666 MHz. Kit je validiran na Gigabyte X99 SOC Champion matičnoj ploči a radio je na latencijama od 18-18-18.38 CR2.

Forum

Objavljeno prije 1 minute

Procjena: Apple Ipad pro

Objavljeno prije 2 minute

Stari hardware za kojim se slinilo

Objavljeno prije 7 minuta

Koji 24" monitor?

Objavljeno prije 9 minuta

NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk

Objavljeno prije 9 minuta

Rudarenje za početnike - ČITAJ prvi post

Članci

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Iz shopa Futura IT su nam na test poslali četiri komada AIO vodenih hlađenja kineskog proizvođača ID-Cooling. Riječ je o tri modela iz Frostflow X linije proizvoda - 120, 240 i 360, te jednom modelu iz Auraflow X linije - 240. Svi su AIO hl... Pročitaj više

ASRock Z590 Extreme recenzija

ASRock Z590 Extreme recenzija

I premda s još uvijek nismo dokopali procesora 11. Core generacije, nastavljamo s testovima i predstavljanjem Z590 ploča. Ovaj put je na redu ASRockova Z590 Extreme koja spada u viši segment njihove ponude. Ploča je opremljena sa solidnom n... Pročitaj više

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic je početkom godine na tržište izbacio nove 120-milimetarske BioniX P120 A-RGB ventilatore koji se mogu nabaviti pojedinačno, ali i ovako u Bundle izdanju po tri komada. Uz ventilatore dolazi još i A-RGB kontroler s daljinskim upravlj... Pročitaj više

ASUS ROG Gladius III recenzija

ASUS ROG Gladius III recenzija

U lab nam je sletio najnoviji ROG Gladius III miš iz Asusa. Treća je ovo generacija dobro poznatih igraćih miševa koja donosi brojne novosti, koje uključuju i novi optički senzor. Gladius III je estetski nadograđen, težak je samo 79 grama,... Pročitaj više

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Svi su proizvođači matičnih ploča osvježili svoje serije za novu 11. generaciju Intelovih Core procesora koja je ovih dana ugledala svjetlo tržišta. Nažalost, recenzije nisu povoljne, i tek je jedan procesor pobudio koliko toliko interesa -... Pročitaj više

Svi članci