Novosti - Srpanj 2015.

AMD FirePro pokreće VR rješenje tvrtke zSpace

Datum objave 02.07.2015

AMD FirePro pokreće VR rješenje tvrtke zSpace

zSpace_HD

AMD je objavio da je zSpace odabrao AMD FirePro W5170M grafiku za pokretanje njihovog novog zSpace namijenjen edukaciji koji omogućava pravu virtualnu stvarnost u učionici. Za razliku od drugih VR rješenja, FirePro profesionalnom grafikom pokretan zSpace for Education omogućuje interakciju i grupnu suradnju pomoću VR precizne „olovke“ za prirodan pristup virtualnom iskustvu spojene s računalom za praćenje pokreta glave, te sa inovativnim all-in-one dizajnom. zSpace for Education je rješenje koje sadrži sučelje koje je lako za upotrebu i koje je prirodno i intuitivno. Za ovo će zSpace implementirati AMD LiquidVR tehnologiju, koja u potpunosti iskorištava snagu AMD GPU hardverskog podsistema, kako bi iskustvo virtualne stvarnosti učinili što komfornijim i maksimalno realističnim.

Philips BDM3275UP

Datum objave 02.07.2015

Philips BDM3275UP

BDM3275UP_1

Novi MMD 32-inčni monitor oznake BDM3275UP dolazi s UHD rezolucijom (3.840 x 2.160 piksela), kao idealan odgovor na rastuću potražnju za visokim rezolucijama u kategoriji srednjih veličina zaslona. Poput svojih 4K prethodnika, BDM3275UP monitor osigurava doživljaj gledanja uz 10-bitnu dubinu boje bez gradacije, flicker-free tehnologiju sa smanjenim titranjem slike, kao i naprednu IPS-AHVA tehnologiju za iznimno širok kut gledanja od 178 stupnjeva. Ovaj novi Philipsov 32-inčni monitor s 4K rezolucijom uskoro je dostupan na našem tržištu po maloprodajnoj cijeni od 8399 kuna.

LG-ev SUPER UHD televizor

Datum objave 02.07.2015

LG-ev SUPER UHD televizor

 LG_ULTRA_HD_TV_UF950V

LG Electronics (LG) predstavio je prvi televizor iz premium serije ULTRA HD televizora u veličinama od 55 i 65 inča (model UF950V). Ovaj je televizor dio LG-eve linije SUPER UHD televizora koji dolaze s tehnologijom ColorPrime i smješteni su razred iznad tvrtkinih ULTRA HD televizora.

Za kvalitetu slike su zaduženi ColorPrime, ULTRA Luminance, 4K In-Plane Switching (IPS) panel i Prime Mastering Engine – koji zajedno pružaju premium iskustvo gledanja, nalik kinu. LG-eva tehnologija ColorPrime povećava raspon boja koje se mogu prikazati na zaslonu. Također, koristi cijeli spektar boja za prikazivanje većeg niza nijansi i tonova, čime se stvaraju veća dubina slike i realističnost. Tehnologija ULTRA Luminance kontinuirano analizira najsvjetlije i najtamnije dijelove prikazanog sadržaja kako bi se poboljšali proširena paleta ekspresije svjetline s višim vrhovima i omjer kontrasta. Opremljen LG-evim 4K IPS panelom, ovaj televizor pruža detaljne slike uz iznimno široki kut gledanja. Tu je i Prime Mastering Engine koji optimizira postavke televizora kako bi poboljšao kvalitetu slike na premium razinu.

Kad je riječ o zvuku, LG se udružio s tvrtkom Harman/Kardon kako bi UF950V imao dubok, bogat zvuk uz 4,2-kanalni sustav zvučnika od 60 W te ULTRA Surround. Zvučnik usmjeren prema naprijed zvuk reflektira izravno prema gledateljima te je, tako, zaslužan za još veću autentičnost. UF950V pokreće LG-eva Smart TV platforma webOS 2.0 što je ključna PRIME Smart značajka ovog modela.

LG UF950V je dostupan u Hrvatskoj po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 19.999 (model od 55 inča), odnosno 32.999 kuna (model od 65 inča) kod maloprodajnih partnera.

Toshiba Satellite Radius 15

Datum objave 02.07.2015

Toshiba Satellite Radius 15

toshiba_radius_15

Toshiba Europe GmbH danas najavljuje Satellite Radius 15 – 39,6 cm (15,6”) konvertibilni prijenosnik. Dizajniran za prednosti ključnih značajki sustava Windows 10, ovaj konvertibilni prijenosnik sa zglobom koji omogućuje zakretanje ekrana za 360 stupnjeva omogućuje korisniku da odabere između ukupno pet različitih modova rada. Elegantno stiliziran u satensko zlatnoj završnoj obradi brušenog aluminija, Satellite Radius 15 dolazi u kućištu tankom svega 20,1 mm. Trajanje baterije od preko 7 sati dovoljno je za rad tijekom cijelog radnog dana, a uz dodatak pozadinski osvijetljene tipkovnice za uvjete slabijeg osvjetljenja, primjerice, tijekom kasnih noćnih letova, olakšan je rad u čitavom nizu scenarija korištenja uređaja.

AMD FirePro S9170

Datum objave 08.07.2015

AMD FirePro S9170

AMD_FirePro_S9170

AMD je danas predstavio novi FirePro S9170 serverski GPU, prvu i najbržu single GPU serversku karticu sa 32GB memorije (512-bitna sabirnica, 320GB/s propusnost). S9170 je idealna za zahtjevne DGEMM poslove u dvostrukoj preciznosti, s podrškom za OpenCL 2.0. Bazirana na drugoj generaciji GCN GPU arhitekture, ova nova kartica isporučuje i do 5,24 TFLOPS-a računskih performansi u jednostrukoj preciznosti, dok u dvostrukoj preciznosti s punim protokom pruža do 2,62 TFLOPS računskih performansi. Kartica je u potpunosti pasivno hlađena te ovisi o rashladnom sistemu unutar serverskog kućišta. Ima TDP od 375W, uz mogućnost snižavanja na 325 W.

Sapphire Radeon R9 Fury Tri-X slike

Datum objave 08.07.2015

Sapphire Radeon R9 Fury Tri-X slike

Sapphire-Radeon-R9-Fury-Tri-X

Na “internete” (WCCFTech i Videocardz), su procurile slike R9 Fury kartice u Sapphireovoj Tri-X izvedbi. Kao što znamo, Fury je kartica koju tek očekujemo na tržištu, a riječ je o mlađoj sestri Fury X. I dok Fury X ima preporučenu cijenu od 649 USD, Fury će biti jeftinija i prodavati se po 549 USD. Pogoni ju Fiji Pro čip koji je slabija verzija XT-a, a tu je i high bandwidth memorije poznata iz Fury X-a.

Nagađa se kako bi Fiji Pro čip trebao imati 3584 stream procesora (64 CU-a), 64 ROP-a i 224 teksturne jedinice. Takt bi trebao biti okruglih 1000 MHz, a računska snaga iznosi 7.2 TFlops-a, u usporedbi sa Fury X koja ima 8.9 TFlops-a. Sapphire bi trebao izdati dvije verzije kartica, jednu sa 1000 MHz, a drugu sa 1040 MHz, a svaka će imati po dva osam pinska konektora i TDP od 275 W.

AMD Catalyst 15.7

Datum objave 09.07.2015

AMD Catalyst 15.7

amd_catatlyst

AMD je danas objavio svoje nove AMD Catalyst 15.7 upravljačke programe, unaprijeđenja koja donose podršku za Windows 10 i DirectX 12 API.

Širok niz ključnih sposobnosti koje novi AMD Catalysti omogućavaju uključuje:

  • sposobnost streaminga sadržaja u najvišim rezolucijama (4K i višim) zahvaljujući hardverski baziranom HEVC dekoderu
  • aktiviranje Microsoft DirectX 12 i AMD Freesync tehnologije unaprijeđuje gaming
  • brže buđenje iz “sna” PC-a pokretanog AMD hardverom i Windows 10 operativnim sistemom
  • Window Display Driver Model (WDDM) 2.0 na Windows 10 operativnom sistemu omogućuje grafičkom hardveru smanjenje rada nad driverom. Omogućeno je brzo mijenjanje modova rada displaya bez uznemirujućeg treperenja iz ranijih Windowsa.

Lansiranje AMD Catalyst 15.7 donosi i:

  • Frame Rate Target Control (FRTC) omogućava fino podešavanje grafičke kartice za stabilnije i konzistentnije performanse u igrama s kontrolom broja sličica u realnom vremenu, kojom se ograničava maksimalan broj sličica tijekom igranja i omogućava smanjenje sistemske/GPU potrošnje, pad temperature i snižavaje brzine ventilatora (sada su podržani svi AMD Radeon GPU-i od R7 260 pa naviše).
  • Virtualna Super Rezolucija (VSR) igračima i Windows desktop korisnicima pruža unaprijeđenje kvalitete slike (omogućava da GPU obrađuje sliku u višoj rezoluciji a potom i da je skalira naniže; efektivno omogućava Super Sample Anti-Aliasing) (od sada su podržani svi GPU-ovi od R7 260 pa naviše, kao i desktop A-Serije 7400K i naviše te APU-ovi u single i dual-GPU konfiguracijama sa više podržanih VSR modova)
  • AMD FreeSync tehnologija sada radi i u Crossfire modu! Sve što vam je potrebno su  FreeSync sposobne AMD komponente i FreeSync kompatibilan monitor.

 

Logitech z533 zvučnici

Datum objave 09.07.2015

Logitech z533 zvučnici

logitech_z533

U jeku velike transformacije branda, Logitech je danas proširio vlastitu liniju kućnih zvučnika i predstavio nove Logitech z533 multimedijalne zvučnike.  Po riječima kompanije, ovi će zvučnici uživanje u glazbi, filmovima i igrama odvesti na novu razinu multimedije zahvaljujući subwooferu s 2.25-inčnim zvučničkim jedinicama. Zvučnici također imaju žičani “pod” kojeg možete postaviti na prikladno mjesto, a preko njega upravljati kontrolama zvuka, od snage do volumena i basa. Također ima ulaz za slušalice i dodatni 3.5mm ulaz. Više ulaza, uključujući 3.5mm ulaz i RCA, omogućuju vam povezivanje i slušanje s bilo kojeg uređaja koji ima audio ulaz kao što je računalo, tablet, pametni telefon ili čak i TV. U Hrvatskoj se očekuju u drugoj polovici srpnja 2015. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 679,00 kuna.

ADM i DELL memory igra

Datum objave 10.07.2015

ADM i DELL memory igra

dell_memo

ADM (Aquisition Magnum) je na svojim Facebook stranicama pokrenuo novu nagradnu igru – DELL Memory. U igri je potrebno složiti 12 parova karata uz što manje grešaka i u što kraćem vremenu! Najbolji će igrači na listi osvojiti super nagrade kao što su: DELL P2414H monitor, DELL Alienware gaming miš, DELL AX210CR zvučnike i DELL KB212 tipkovnicu. Natječaj traje od 10.7. do 20.07! Više informacija pročitajte u pravilima.

Dell UC Command Suite

Datum objave 11.07.2015

Dell UC Command Suite

UCAnalytics Dashboard 81

Dell Software je najavio novo izdanje Unified Communications Command Suite, koji dodaje analitičko izvještavanje za Office 365 i Cisco Unified Communications Manager Dellovim rješenjima za analitiku i dijagnostiku kroz različite platforme. Unified Communications Command Suite 8.1., jedino rješenje koje nudi analitiku i dijagnostiku za Microsoft Exchange i Lync, sada širi mogućnosti organizacija da iskoriste podatke u svojim unificiranim komunikacijskim sistemima kako bi povećale produktivnost korisnika, poticale usvajanje, zaštitile povjerljive podatke, povećale ROI te planirale budući razvoj i migracije.

UCAnalytics Platform Activity 81

Kako sve više organizacija planira migrirati na Office 365 i Exchange 2016, UC Command Suite omogućuje im da planiraju uspješan prelazak sa umanjenim rizicima, procjenjujući svoju Exchange okolinu danas, te omogućujući analitiku o komunikacijskim navikama, pridržavanju odredbi sigurnosnih politika te aktivnostima radne snage u novom okruženju. Značajke UC Command Suitea uključuju:

  • Office 365 izvorna podrška: Poboljšava razumijevanje i uvid u Office 365 Exchange online okruženje. UC Command Suite nastavlja gdje prestaje izvorna podrška, omogućujući uvid u korištenje emailova i trendova, kako bi pomogao provoditi komunikacijske politike, osiguravajući SLA za odgovarajuće odjele, te otključavajući podatke zarobljene u najčešćem obliku komunikacije – emailu.
  • Cisco Unified Communications Manager Support: Omogućuje organizacijama da prate korištenje i trendove unutar Cisco Unified Communications Managera te prate troškove na temelju vrste poziva, korisnika i odjela. Omogućuje pregled i inventar okruženja, konferencije te peer-to-peer sessions, te uspoređuje korištenje Microsoft Lync/Skype za poslovanje kako bi pomogao organizacijama da donose informirane odluke o svojoj racionalizaciji UC okruženja.
  • Lync/Skype za poslovnu podršku: Proširuje trenutni Lync te daje podršku najnovijem izdanju, pod nazivom Skype for Business 2015. Za organizacije koje razmatraju nadogradnju s Lynca prema Skypeu za poslovanje, UC Command Suite pomaže s planiranjem kapaciteta i predviđanjem korištenja za specifične medije.

Članci

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Iz shopa Futura IT su nam na test poslali četiri komada AIO vodenih hlađenja kineskog proizvođača ID-Cooling. Riječ je o tri modela iz Frostflow X linije proizvoda - 120, 240 i 360, te jednom modelu iz Auraflow X linije - 240. Svi su AIO hl... Pročitaj više

ASRock Z590 Extreme recenzija

ASRock Z590 Extreme recenzija

I premda s još uvijek nismo dokopali procesora 11. Core generacije, nastavljamo s testovima i predstavljanjem Z590 ploča. Ovaj put je na redu ASRockova Z590 Extreme koja spada u viši segment njihove ponude. Ploča je opremljena sa solidnom n... Pročitaj više

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic je početkom godine na tržište izbacio nove 120-milimetarske BioniX P120 A-RGB ventilatore koji se mogu nabaviti pojedinačno, ali i ovako u Bundle izdanju po tri komada. Uz ventilatore dolazi još i A-RGB kontroler s daljinskim upravlj... Pročitaj više

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Svi su proizvođači matičnih ploča osvježili svoje serije za novu 11. generaciju Intelovih Core procesora koja je ovih dana ugledala svjetlo tržišta. Nažalost, recenzije nisu povoljne, i tek je jedan procesor pobudio koliko toliko interesa -... Pročitaj više

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Kada je Nvidia početkom ove godine na CES-u najavila nove mobilne kartice iz RTX 3000 serije, nismo ni sanjali da ćemo ovako brzo testirati prijenosnik u kojem je jedna od njih. Zahvaljujući Gigabyteu, njihov se gamerski Aorus 15G prijenosn... Pročitaj više

Svi članci