Novosti - Srpanj 2016.

Yuneec Typhoon H

Datum objave 04.07.2016

Yuneec Typhoon H

Yuneec Typhoon H

Nagrađivana letjelica Yuneec Typhoon H s tehnologijom Intel RealSense dostupna je za prednarudžbe. To je prvi put da je tehnologija Intel RealSense dostupna u bespilotnim zračnim letjelicama, popularno nazvanima dronovi. Kao što je nedavno demonstrirano na sajmu CES Asia, tehnologija Intel RealSense letjelici Typhoon H omogućuje autonoman let inteligentnom navigacijom kojom se zaobilaze prepreke, čime se otvaraju nove mogućnosti zaštite sigurnosti i kreativnih korisničkih primjena.

Prve isporuke korisnicima započet će u roku od četiri tjedna. Korisnici će Typhoon H dobiti s tvornički instaliranom kamerom Intel RealSense R200 i procesorom Intel Atom, upravljačem ST16, dodatnim upravljačem Wizard za dva rukovatelja, dvije baterije i dodatnim propelerima, a sve to u posebno osmišljenoj naprtnjači.

Kamera Intel RealSense R200 i procesorski modul Intel Atom ugrađeni u Typhoon H savršeno se integriraju u firmver za kontrolu leta kako bi ponudili inteligentno zaobilaženje prepreka. Taj Intelov sustav spajanjem specijaliziranih kamera i senzora kartira i upoznaje svoje okruženje u tri dimenzije – prepoznaje prepreku, planira alternativni pravac te prepreku sigurno zaobilazi. Riječ je o iznimnom napretku u odnosu na ultrazvučno sprječavanje sudara, kojim se Typhoon H zaustavlja pred preprekama, no koje ne omogućuje modeliranje okruženja ni inteligentno zaobilaženje prepreka. Modul nudi i nove senzore usmjerene prema dolje, kojima se poboljšava stabilnost te se i uz loš prijam GPS signala omogućuje let u zatvorenim prostorima ili pak na otvorenom, blizu tla.

3DMark Time Spy

Datum objave 04.07.2016

3DMark Time Spy

Futuremark je objavio trailer svog novog Time Spy benchmarka koji će se uskoro moći skinuti za sve Windows verzije 3DMark-a. Riječ je o DirectX 12 benchmarku koji je napravljen u suradnji s  AMD-om, Intel-om, Microsoft-om i NVIDIA-om, a demonstira potencijal tog low-level, low-overhead API-a. Time Spy podržava tehnologije kao što su asynchronous compute, explicit multi-adapter i multi-threading.

Corsair Vengeance LED

Datum objave 04.07.2016

Corsair Vengeance LED

vengeance_led

Corsair je nedavno predstavio novu seriju DDR4 kitova – Vengeance LED. Kitovi su dostupni u White LED ili Red LED varijantama za Intel X99 i 100 series ploče i brzinama od 2.666 MHz do 4.333 MHz. Dostupni su u izvedbama od 16GB (2 x 8GB), 32GB (4 x 8GB/2 x 16GB) i 64GB (4 x 16GB), a jamstvo je doživotno.

BMW Group, Intel i Mobileye udružili snage

Datum objave 05.07.2016

BMW Group, Intel i Mobileye udružili snage

bmw_intel_2016

BMW Group, Intel i Mobileye udružili su snage da bi u stvarnost pretočili samovozeće automobile i buduće koncepte mobilnosti. Ta tri predvodnika iz sektora automobila, tehnologije, računalnog vida i strojnog učenja surađuju kako bi do 2021. u proizvodnju pustili rješenja za potpuno automatiziranu vožnju.

Budućnost automatske vožnje obećava promjene na bolje u životu građana i društva. No put koji vodi do potpuno autonomnog svijeta složen je i zahtijeva sveobuhvatna rješenja u kojima se inteligentne značajke integriraju na svim razinama mreže, od brava na vratima do podatkovnih centara. Budući pružatelji usluga prijevoza morat će znati upregnuti tehnologije koje se brzo razvijaju, surađivati s potpuno novim partnerima i pripremiti se za prilike koje će iz temelja mijenjati tržište.

U suradnji s Intelom i Mobileyeom grupacija BMW Group razvit će potrebna rješenja i inovativne sustave za potpuno automatiziranu vožnju kako bi te tehnologije do 2021. krenule u serijsku proizvodnju. Model BMW iNEXT bit će temelj strategije autonomne vožnje grupacije BMW Group i osnova za flote potpuno autonomnih vozila, ne samo na autocestama, već i u gradskim okruženjima, u kojima će se koristiti za automatizirana rješenja za dijeljenje prijevoza.

BMW Group, Intel i Mobileye uvjereni su da će uz tehnologije za automatiziranu vožnju prijevoz postati sigurniji i jednostavniji. Cilj suradnje jest razviti rješenja spremna za izazove budućnosti kojima će se vozačima omogućiti ne samo da maknu ruke s upravljača, već i da dostignu razinu na kojoj mogu “isključiti oči” (treća razina), a na kraju i mozak (četvrta razina), čime se vrijeme koje vozač provodi u automobilu pretvara u vrijeme za odmor ili rad. Tim stupnjem autonomije vozilu bi se, na tehničkoj razini, omogućilo postizanje završne razine vožnje – “bez vozača” (peta razina), na kojoj u automobilu više nema ljudskog vozača. Time se otvara prilika za uvođenje samovozećih automobila do 2021. i postavljaju temelji potpuno novih poslovnih modela u povezanom, mobilnom svijetu.

Tri su se tvrtke usuglasile oko željenih rezultata i glavnih stadija kako bi u konačnici ponudile potpuno autonomne automobile utemeljene na zajedničkoj referentnoj infrastrukturi. U bliskoj budućnosti održat će se demonstracija autonomne probne vožnje s prototipom za iznimno automatiziranu vožnju (Highly Automated Driving, HAD). Tijekom 2017. platforma će se proširiti na flote automobila uz proširene autonomne probne vožnje.

Intel nudi sveobuhvatan tehnički portfelj kojim se pogone i povezuju milijarde pametnih i povezanih uređaja, uključujući automobile. Za potrebe složenih radnih opterećenja nužnih za autonomne automobile u gradskim okruženjima Intel nudi računalnu snagu koja se proteže od procesora Intel Atom do procesora Intel Xeon te doseže do 100 teraflopsa energetski učinkovitih performansi bez potrebe za ponovnim pisanjem programskog koda.

Lenovo K5 Note promocija na Gearbestu

Datum objave 05.07.2016

Lenovo K5 Note promocija na Gearbestu

lenovo_k4_note_gold

Gearbest ima promociju Lenovo K5 Note phableta u zlatnoj izvedbi. Prodaje se po cijeni od 199.89 USD, a za to kupac dobiva 5.5″ phablet pogonjen MTK-ovim 6755 SoC-om (Octa core, 1.8 GHz), koji ima 3 GB radne memorije, 32 GB ROM memorije, čitač otiska prsta, GPS, NFC te Android 5.1 operativni sustav. (Sponzorirani sadržaj).

Nvidia Ansel je dostupan

Datum objave 18.07.2016

Nvidia Ansel je dostupan

nvidia_ansel_mirroors_edge

Nvidia je objavila kako je od prošlog četvrtka u 15h Ansel dostupan s novim upravljačkim programima. Ansel je novi način za spajanje kadrova igre iz bilo koje pozicije, podešavanje post-procesnih filtera, snimanje HDR slike visoke kvalitete i dijeljenje snimaka u opsegu od 360 stupnjeva putem pametnog telefona, PC-a ili VR headseta.

Osim toga, na Steamu se besplatna za skidanje, nalazi i NVIDIA VR Funhouse igra. Ona naglašava na koji način najnovije i najkvalitetnije grafičke kartice i precizno modeliranje mogu biti kombinirani u okviru  VR izazova, arkadnih igara – specijalni efekti su osigurani zahvaljujući NVIDIA PhysX, NVIDIA Hairworks, NVIDIA Flow, NVIDIA FleX i NVIDIA Destruction tehnologijama. Zajedno sa NVIDIA VRWorks ova igra je osvrt na alate koji će developeri koristiti kako bi dizajnirali VR igre u budućnosti.

Cat S60 dostupan u VIP-u

Datum objave 18.07.2016

Cat S60 dostupan u VIP-u

CAT S60

VIP je objavio kako je u njihovim dućanima i na webshopu dostupan novi Cat S60 pametni telefon, koji omogućuje toplinsko snimanje i snimanje pod vodom te je otporan na padove, prašinu i vodu.

Glavna značajka uređaja je toplinska kamera Lepton, razvijena od strane tvrtke FLIR, globalnog lidera u tehnologiji toplinskog skeniranja. Kameri se može pristupiti putem posebno osmišljene aplikacije MyFLIR na telefonu S60 koja pruža niz funkcija za snimanje i analizu toplinskih slika, što ovaj pametni telefon čini doista jedinstvenim.

Cat S60 koristi Andriod 6.0 Marshmallow operativni sustav, ima osam jezgreni Snapdragon 617 procesor, te dolazi s 32 GB unutarnje memorije, 3 GB RAM memorije i utorom za microSD karticu do 256 GB.

Cooler Master MasterBox 5

Datum objave 18.07.2016

Cooler Master MasterBox 5

masterbox_5_1

CoolerMaster je predstavio novo mid-tower kućište namijenjeno gamerima, casual korisnicima i hobistima. Glavna mu je karakteristika to što ima puno proreza, rupa i pokrova za razmještanje kabela kako bi računalo bilo organizirano i čisto.

masterbox_5_2

Interijer se može preslagivati te primiti čak tri grafičke kartice dužine 410 mm, a podržana su i vodena hlađenja većih dimenzija – do 360 mm. MasterBox 5 dolazi u bjeloj i crnoj boji, a preporučena maloprodajna cijena je 70 €.

Telecast P98 promocija na Gearbestu

Datum objave 18.07.2016

Telecast P98 promocija na Gearbestu

telecast_p98

 Gearbest ima promociju P98 3G phableta kojeg prodaju po cijeni od 77.70 USD. Phablet je opremljen s 9.6″ ekranom rezolucije 1280 x 800, pogonjen je od strane MTK6580 Quad Core SoC-a s Mali-400MP GPU-om, ima 1GB radne i 16GB skladišne memorije. Operativni sustav je Android 5.1. (sponzorirani sadržaj)

Corsair Magnetic Levitation ventilatori

Datum objave 19.07.2016

Corsair Magnetic Levitation ventilatori

corsair_ml_fans

Corsair je nedavno lansirao novu ML seriju ventilatora koja ima Magnetic Levitation Bearing tehnologiju ovješenja. Ovo znači kako je rotor ovješen na principu magnetske levitacije u odnosu na kućište motora i kako se pri tome ne stvara nikakav otpor što smanjuje buku i povećava performanse. ML serija ventilatora se nudi u deset verzija unutar ML, ML PRO i ML PRO LED serija s promjerom od 120 i 140 mm. ML ventilatori nude i veliki radni opseg, sve od 400 pa do 2400 okretaja u minuti, uz nisku radnu buku. Preporučene cijene su od 25 do 40 USD.

Forum

Objavljeno prije 1 minute

World of Warcraft

Objavljeno prije 1 minute

Automobili

Objavljeno prije 12 minuta

Aparat za kavu/espresso

Objavljeno prije 15 minuta

Koji mobitel kupiti? - 2. dio

Objavljeno prije 20 minuta

NAS DIY - samogradnja, oprema, operativni sustavi, pitanja,...

Članci

AMD Ryzen 7 3800XT recenzija

AMD Ryzen 7 3800XT recenzija

AMD danas predstavlja novu 3000XT seriju procesora koja donosi nešto više taktove u odnosu na prethodnike. Procesori 3600XT, 3800XT i 3900XT napravljeni su u istom 7-nanometarskom procesu, sada malo zrelijem, a donose od 100 do 200 MHz više... Pročitaj više

Intel Core i5-10600K recenzija

Intel Core i5-10600K recenzija

Napokon nam se Intel smilovao i poslao jedan otključani procesor. Za početak onaj najjeftiniji - šest jezgreni i5-10600K, koji bi zapravo mogao biti i najzanimljiviji entuzijastima na našem tržištu. Nije jako skup, donosi dovoljan broj brzi... Pročitaj više

BIT FORCE Galaxy ARGB-4 recenzija

BIT FORCE Galaxy ARGB-4 recenzija

Iz Future IT nam je na test stiglo njihovo kućište BIT FORCE Galaxy ARGB-4. Riječ je o malo skraćenom mid toweru koji prihvaća i E-ATX ploče, a dolazi s čak četiri ARGB 120-milimetarska ventilatora. Napravljeno je tako da bude visoko protoč... Pročitaj više

ASUS TUF Gaming A15 recenzija

ASUS TUF Gaming A15 recenzija

Iz Asusa nam je stigao njihov novi TUF Gaming A15 prijenosnik opremljen najnovijom AMD platformom i Ryzen 7 4800H procesorom sa 8C/16T konfiguracijom jezgri. Riječ je dakle kao što ime sugerira o prijenosniku 15-inčnog formata, koji je nami... Pročitaj više

Corsair Dominator Platinum RGB 16 GB 3.600 MHz

Corsair Dominator Platinum RGB 16 GB 3.600 MHz

Iz Corsaira nam je na test stigao Dominator Platinum RGB kit kodne oznake CMT16GX4M2C3600C18W. Riječ je o dvokanalnom kitu DDR4 memorije ukupnog kapaciteta 16 GB, brzine 3.600 MHz i CL18 latencije. Ova nova generacija Dominator kitova donos... Pročitaj više

Svi članci