Novosti - Kolovoz 2007.

ASUS EAH2900XT AquaTank

Datum objave 01.08.2007

ASUS EAH2900XT AquaTank

Pod ovim nazivom kompanija ASUS predstavila je novu grafičku karticu iz ATI-jeve 2900XT serije, opremljenu novom i unaprijeđenom verzijom vodenog hlađenja – AqaTank. Osim vodenog hlađenja, u paketu dolaze i igre S.T.A.L.K.E.R: Shadows of Chernobyl i RACE™ THE WTCC; kao i kupon za “The Black Box” paket kompanije Valve, koji će omogućavati preuzimanje 3 igre: Half Life 2: Episode Two, Team Fortress 2 i Portal.

Sama kartica dolazi opremljena s 512 MB GDDR3 memorije na taktu od 1.65 GHz, dok jezgra radi na 740 MHz. Naravno, vodeno hlađenje omogućava odlične uvijete za rad, kao i dodatno povećanje radnih taktova van tvorničkih specifikacija. Jedina prepreka, kao i uvijek kod ovakvih proizvoda, će vjerojatno biti cijena koja će dobrano ohladiti potencijalne kupce…

Logitech G-series

Datum objave 03.08.2007

Logitech G-series

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/logitech_g_series_1.jpg">

Logitech je predstavio najnovije prinove svoje G-serije periferija za računala, koje uključuju G9 laserskog miša i G15 tipkovnicu namijenjenu igračima.

G9 laserski miš omogućava ekstremnu prilagodljivost svkaom tipu korisnika, dopuštajući modifikaciju skoro svakog svog dijela. On-the-fly dpi prekidač za izbor osjetljivosti između 200 i 3200 dpi-a, full-speed USB, laser tracking, integrirana memorija za kreiranje i spremanje profila, modifikacija težine putem 8 malih utega do maksimalno 28 grama, custom-color LED i MicroGear Precision Scroll Wheel – treba li još što dodati. S druge strane, G15 se čini tek prosječnim proizvodom koji dolazi s GamePanel LCD zaslonom i ostalim blagodatima već predstavljenim u prvotnim G tipkovnicama. Oba proizvoda će bti dostupna po cijeni od USD 99.99 svaki…

ASUS predstavio matičnu ploču s integriranom memorijom

Datum objave 03.08.2007

ASUS predstavio matičnu ploču s integriranom memorijom

ASUS P5K3 Premium je najnoviji uradak iz tvornica ASUS-a i donosi onboard 2 GB Dual channel DDR3 1333 MHz non ECC memorije, kao i dodatne tehnologije za bolju optimizaciju sustava.

Turbo D3, između ostalog, omogućava dodatno ubrzanje memorije do 1500 MHz, a preporuča se upotreba procesora s 1066MHz FSB-a za najbolje rezultate. Sama ploča je zasnovana oko Intel P35 čipseta kojeg odlikuje mala potrošnja i visoka tolerancija na podizanje takta. Osim toga, ploča i memorija komuniciraju preko T-tree binarnog grananja koji omogućava pristup i obradu podataka i do 50% brže od konvencionalnog DDR3 Fly-by dizajna. Još jedna od zanimljivosti je i Hyper PCB koji omogućava bolju optimizaciju potrošnje i još brže otpuštanje topline. Vrlo zanimljiva i svestrana ploča dolazi uskoro u prodaju po još neobjavljenoj cijeni.

Predstavljena prva iPhone zamjenska baterija

Datum objave 03.08.2007

Predstavljena prva iPhone zamjenska baterija

Apple je oduvijek bio posebna tvrtka s proizvodima koji su plijenili pažnju svojim izgledom i tehnološkim inovacijama, ali su i isto tako imali iritantne probleme i nelogičnosti koji su bacali sjenu na inače odlične proizvode.

Tako iPhone ima originalnu bateriju koja se nakon otprilike godinu dana malo intenzivnijeg korištenja (pretpostavka) mora zamijeniti jer u potpunosti gubi svoj kapacitet. No, Apple ne bi bio Apple kada i takvu trivijalnu sitnicu kao što je zamjena baterija na mobitelima ne bi zakomplicirao do kraja. Korisnik je primoran zapakirati svoj uređaj i za otprilike 80-ak USD poslati ga u Apple kako bi dobio instaliranu novu bateriju. Prilično nerazuman potez koji je samo čekao i vapio za zamjenskim kitom kojeg sačinjava baterija od 1400mAh, 3.7V i svim potrebnim alatom za zamjenu. I to sve po cijeni od USD 20. Bravo za Brando…

IBM i na Marsu

Datum objave 04.08.2007

IBM i na Marsu

 

IBM je danas objavio kako će se njegova arhitektura Power vratiti u svemir u sklopu lansiranja Phoenix Mars Landera, NASA-ine najsofisticiranije istraživačke sonde do sada. Lander će se uputiti prema Marsovom sjevernom polu gdje će se ukopati u smrznutu površinu u potrazi za molekulama života. Sonda će biti opremljena računalom RAD6000 tvrtke BAE Systems sa zaštitom od radijacije, temeljenom na arhitekturi Power. Kao “mozak” ove svemirske letjelice, RAD6000 će procesirati navigacijske podatke i nadzirati ključne sustave na letjelici kao i na površini planeta.

Troškovi lansiranja Phoenixa iznose 420 milijuna dolara, a lansiranje se može izvesti samo jednom svakih 26 mjeseci. U trenutku kada sleti, Phoenix će morati izdržati temperature od -73 Celzijeva stupnja te vjetrove koji pušu brzinama od 40 metara u sekundi. RAD6000 je već dokazao da može izdržati teške uvjete rada u svemiru, a otvorena arhitektura programibilna na razini od radne stanice do superračunala čine ga idealnom platformom za ovo putovanje od 680 milijuna kilometara.

Lansiranje NASA-ine letjelice Phoenix Mars Lander planirano je u subotu, 4. kolovoza, iz zračne baze Cape Canaveral. Lansiranje će se prenositi u video-streamingu uživo na webu; više detalja u sklopu NASA TV-a.

Corsair predstavio VX seriju napajanja

Datum objave 04.08.2007

Corsair predstavio VX seriju napajanja

 

Poznati proizvođač memorije ima i velikog uspjeha na području proizvodnje napajanja, pa je tako predstavio svoju novu VX liniju s modelima od 450 i 550W. Oba napajanja imaju po jednu 12V liniju, 120 mm ventilator zadužen za hlađenje, aktivni PFC i po 6 SATA naponskih konektora. Maksimalne vrijednosti za 450W model: +3.3V (20A), +5V (20A), +12V (33A), -12V (0.8A), dok za VX550W model one iznose +3.3V (30A), +5V (20A), +12V (41A) i -12V (0.8A).
79
KLAN XII

Datum objave 07.08.2007

KLAN XII

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/klan_XII.jpg">
Nedavno su nam se javili gameri iz Klana XII sa svojom
pričom i zamolbom da ju predstavimo našim čitateljima. Odlučili smo da je
najbolje da to učine svojim riječima:

"Klan, XII Dirty Dozen je osnovan u rujnu 2005. godine,
a primarno su ga sacinjavali gameri iz Hrvatske i Srbije a igrao se primarno
Battlefield 2 sa kojim nismo bili ukljuceni niti u jedan ladder.

Izlaskom Battlefield-a 2142 u studenom 2006. godine nakon
mjesec dana intezvnog igranja ukljucili smo se na Open cup 2006. na Clanbaseu,
iako nakon relativno malo ozbiljnog igranja i treniranja sa relativno sporim
vezama uspjeli smo parirati nekim od najvecih Europskih timova kao što
su: WILDA, DELTA, DIGNITAS i BLANK, osvojili smo nama veliko 5 mjesto, i bili
priznati prvi put kao mladi perspektivni klan.

Kako su tokovi igre bili usmjereni na igranje infantry mod-a,
ukljucili smo se na infantry ladder, veliki timovi su bili na tronu, koji
su takoder sudjelovali u OC-u, nama je misao i cilj bio da zasjednemo na tron
laddera kao anonimusi sa balkana. Pocetak takmicenja na ladder je za nas bio
pakao, jer smo izgubili tri matcha za redom, ali nismo odustajali nego smo
kontaktirali leadere tada najjacih teamova i poceli s njima intezivno trenirati.

Treninzi sa Deltom i Dignitasom slici su kao da u ringu
odmjeravate snagu sa CroCopom, ekipa nas je totalno rasturala, ali najvažnije
je da smo sticali iskustvo i nadogradivali skill.
Kroz matcheve nismo išli strategijom da biramo nove klanove i skupljamo
bodove, nego smo izazivali vece i bolje od sebe, nekad izlazili kao pobjednici,
a nekad kao gubitnici ali sa još jacom željom za prvo mjesto.

Mjeseci treniranja i neprespavanih noci, kao i dogovaranja
taktika u kaficima urodila su plodom, 5 uzastopnih pobjeda dokazalo je da
se može, bez sponzora uz postojecu opremu i slabojom vezom nego naši
protivnici, na zadnjem duelu sa xG ( extreme gaming iz Francuske), pokazalo
se da kao iz svih prica slicnih ispovijedanih David pobijeduje Golijata, ali
umjesto kamena padali su pod našim mecima.

XII anonimus balkanski klan, osvaja prvo mjesto na jednim
od najtežih i najstarijih laddera u Europi.

Danas Klan XII je multinacionalna gamerska zajednica sa
više od 50 istaknutih gamera iz Hrvatske, Srbije i BiH, koji pohoduju
razna natjecanja sa igrama: W3 Dota, CS, Quake 3, Warcraft 3 i naravno BF
2142.
Od svibnja službeno djelujemo i kao udruga Klan XII- udruga za informatiku,
s ovim pozivam sve ozbiljne gamere i zainteresirane da nam se pridruže
u stvaranju pobjednika,
Clan-xii shoulder2shoulder."

Dell XPS M1730

Datum objave 07.08.2007

Dell XPS M1730

Nasljednik modela M1710, Dell-ovog gaming prijenosnika uskoro dolazi na tržište. Kao i prethodnika, krasi ga 17″ monitor, a prave novosti su ispod haube. Najjači procesor koji će se ugrađivati biti će Core 2 Extreme X7800 koji radi na 2.6GHz, i maksimalno će imati 4GB DDR2 radne memorije (biti će podrška i za Intelovu Turbo Memory u verzijama 512MB i 1GB). Za što bolju reputaciju gaming prijenosnika brinuti će se GeForce 8600 GS i GeForce 8700M grafički procesori. Biti će tu i Intelova PRO/Wireless 4965AGN mrežna kartica, Bluetooth 2.0+EDR i opcijski Blu-ray optički uređaj. Službeni datum izlaska bi trebao biti 27. kolovoz.
ASUS U3

Datum objave 08.08.2007

ASUS U3

Novi Asusov prijenosnik cilja na poslovne korisnike kojima se pokušava dopasti svojom osnovom od magnezija, odmorištem za ruke prevučenim kožom, widescreen 13.3 inčnim ekranom, malim dimenzijama i malom masom.

Zasnovan je na najnovijoj reviziji platoforme Intel Centrino Duo i inovacijama razvijenim od strane Asusa. Korisnici U3 prijenosnika će moći koristiti i tri napredne tehnologije: turbo memoriju, povezivanje na 3G i satelitsku navigaciju (GPS). Asus je razvio Power4 Gear eXtreme tehnologiju koja omogućava upravljanje potrošnjom i tvrde da produžava trajanje baterija za 20-25%. Za grafički podsustav zadužena je GeForce G8400M kartica sa 128MB VRAM-a. Prijenosnik je moguće opremiti sa 2.5GB DDR2 667MHz radne memorije, tvrdim diskom do 160GB, a težina sa 3 cell baterijom mu je 1.75kg.

Spire RockIT SP-1000W

Datum objave 08.08.2007

Spire RockIT SP-1000W

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/spire_rockit.jpg">
Spire je ponosan na činjenicu kako je njihovo RockIT 1000 watno modularno napajanje dobilo SLI certifikat. Osim visoke nazivne snage krasi ga 85 postotna učinkovitost, 4 PCI-E konektora, 12 SATA konektora, potpuna modularnost i trogodišnje jamstvo. Hlađenje je izvedeno 120mm ventilatorom i termo reaktivnim sistemom hlađenja. Do 45°C buka ventilatora ne bi smjela premašiti 10dB. SP-1000W bi se u prodaji trebao naći ovog mjeseca.

Forum

Objavljeno prije 17 minuta

ARM

Objavljeno prije 23 minute

Tanix TX3 mini

Objavljeno prije 59 minuta

Amazon Fire TV Stick - Media player

Objavljeno prije 1 sat

Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke

Objavljeno prije 1 sat

plex + sub-zero problem

Članci

Brzi test - Cooler Master SickleFlow 120 ARGB White Edition 3IN1

Brzi test - Cooler Master SickleFlow 120 ARGB White Edition 3IN1

Cooler Master je sredinom prošle godine osvježio svoju SickleFlow seriju ventilatora. Dodali su Air Balance dizajn lopatica za stvaranje većeg zračnog pritiska i protoka, a veći je i izbor modela. Nama je na brzi test stigao 3-u-1 kit Sickl... Pročitaj više

Brzi test - ADATA HD770G 1TB

Brzi test - ADATA HD770G 1TB

Na brzi test nam je stigao ADATA-in HD770G robusni eksterni tvrdi disk s RGB osvjetljenjem. Kada je predstavljen, još tamo krajem 2019. godine, bio je to prvi eksterni disk s RGB LED rasvjetom. No, ono što je ipak bitnije je da je riječ o č... Pročitaj više

Gelid Phantom Black recenzija

Gelid Phantom Black recenzija

Gelid nam je na test poslao svoj Phantom Black hladnjak za procesore. Riječ je o dvostrukom tower hladnjaku koji dolazi s dva 120-milimetarska ventilatora u push-pull konfiguraciji. Ovo nije ogroman hladnjak kao primjerice Noctua D15 i upra... Pročitaj više

CoolerMaster Hyper 212 Evo V2 recenzija

CoolerMaster Hyper 212 Evo V2 recenzija

Iz CoolerMastera nam je na test stigao njihov Hyper 212 Evo V2. Ovaj poznati model je nadograđen i poboljšan s asimetričnim dizajnom toplovodnih cijevi, koji sada omogućava 100% kompatibilnost s RAM modulima, a i profil hladnjaka je nešto s... Pročitaj više

Brzi test - ADATA Swordfish 1TB & SU750 512GB

Brzi test - ADATA Swordfish 1TB & SU750 512GB

Iz ADATA-e su nam na brzi test stigla dva SSD-a. Prvi je u M2. 2280 formatu naziva Swordfish i kapaciteta 1 TB, a drugi je klasičnog 2,5-inčnog formata naziva SU750 i kapaciteta 512 GB. Swordfish SSD-i su ulazni modeli za kreativce i igrače... Pročitaj više

Svi članci