Novosti - Rujan 2006.

SPARKLE Geforce 7100 GS

Datum objave 01.09.2006

SPARKLE Geforce 7100 GS

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/7100GS.JPG">
Sparkle je predstavio svoju novu grafičku karticu za low-end tržište baziranu na nVidijinom čipu 7100. Procesor radi na 350MHz, ima 4 shader pipelinea i 3 vertex jedinice. 7100 ima podršku za DirectX 9.0 Shader Model 3.0 i high
dynamic-range (HDR) osvjetljenje. Na karticu je ugrađeno 128 MB DDR2 memorije koja komunicira preko sabirnice širine 64-bita. Efektivno pomoću TurboCache tehnologije kartica može imati ukupno 512MB radne memorije. Ugrađena su dva RAMDAC-a koji rade na 400MHz, dok su izlazi standardni VGA, DVI i HD-izlaz.
MSI MEGA Book L730 i L735

Datum objave 01.09.2006

MSI MEGA Book L730 i L735

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/L735-3.jpg">
MSI predstavlja dva nova prijenosnika iz svoje 17″ serije sa bazirana na AMD Turion 64 X2 procesorima. Oba prijenosnika krase full-size tipkovnice (sa numeričkim dijelom), imaju MSI-evu Advanced Cooling System tehnologiju i MSI-evu MSI Dual View dual-screen funkciju. Slabiji model ima nVidijin Geforce Go6100, a skuplji Go7600 256MB (MXM-II) grafički podsustav. Moguće ih je naručiti sa 80, 100 ili 120 GB diskovima i 512MB, 1024MB ili 2048 MB DDRII memorije. Oba prijenosnika imaju DVD snimače, 802.11b/g WLAN, Bluetooth, Gbit LAN a skuplji model dolazi sa ugrađenom 1.3M web kamerom. Skuplji model ima dodatno i DVI izlaz, napredniji zvučni podsustav te opcionalno TV tuner.
Viva-net dobio SuperTalent

Datum objave 01.09.2006

Viva-net dobio SuperTalent

Poduzeće Viva-net d.o.o. iz Zagreba s prvim rujnom postat će ovlašteni uvoznik i distributer za republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu kompanije “Super Talent Technology”, jednog od vodećih svjetskih proizvođača klasičnih i profesionalnih memorijskih modula, USB memorijskih uređaja, MP3/MP4 playera te MMC, SD i ostalih kartica. Viva-net d.o.o. upozorava sve potencijalne kupce STT proizvoda da pravo na tvorničko jamstvo (u Europi do 15 godina) ostvaruju samo u slučaju da su uz svoje proizvode dobili originalni jamstveni list uvoznika (Viva-net d.o.o.).

Povratak u školu!

Datum objave 01.09.2006

Povratak u školu!

POVRATAK U ŠKOLU! – naziv je više odvojenih promotivnih akcija, kojima Renoprom d.o.o. – odnosno TechnoMax, komunicira sa svojim kupcima u periodu od 15. kolovoza do kraja rujna 2006. godine.

Druga akcija koju predstavlja Renoprom je prodajna „OPET ŠKOLA“ i odnosi se na atraktivnu promotivnu ponudu odabranog prijenosnika, te dvaju desktop računala uz koje TECHNOMAX poklanja USB memory key od 512 MB tvrtke SUPERTALENT, čiji je Renoprom ovlašteni distributer u Hrvatskoj. Akcija uključuje uvjete plaćanja i obročno do 36 rata!

Treća akcija se odnosi na suradnju s kartičarem American Expressom i akcijsku ponudu atraktivnih proizvoda informatike i audio video i Hi-Fi uređaja za AMEX članove.

Ove akcije će pokrivati područje cijele Hrvatske i time će TECHNOMAX predstaviti svoga maloprodajnog partnera tvrtku TEHNOMOBIL uz Dubrovnika koji ima prodajna mjesta u Dubrovniku, Makarskoj, Pločama i na Korčuli.

Intel Centrino Duo

Datum objave 01.09.2006

Intel Centrino Duo

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/core2duo_mobile.jpg">
Intel je objavio da je na svjetskom tržištu ponudio sustave zasnovane na mobilnoj tehnologiji Intel Centrino Duo, s mobilnim procesorima Intel Core 2 Duo. Taj procesor, koji se na tržištu pojavio prošloga mjeseca, Intel već isporučuje i u svojoj drugoj platformi namijenjenoj širokom tržištu – računalima za zabavu zasnovanima na tehnologiji Intel Viiv.

“Ponudom procesora Intel Core 2 Duo za samo godinu dana ostvarili smo ogroman napredak na području mobilnog i stolnog računalstva”, izjavio je David (Dadi) Perlmutter, viši potpredsjednik Intelova odjela za mobilno računalstvo.

Prijenosna računala zasnovana na mobilnoj tehnologiji Intel Centrino Duo s procesorom Core 2 Duo (prijašnjeg naziva “Merom”) sadrže skupinu čipseta Intel® 945 Express te karticu za bežično mrežno povezivanje Intel® PRO/Wireless 3945ABG, dok
osobna računala za zabavu, zasnovana na tehnologiji Intel Viiv, s procesorom Intel Core 2 Duo, koja su se počela isporučivati početkom mjeseca, također sadrže novu skupinu čipseta Intel 965 Express, koja podržava prikaz u visokoj razlučivosti i prostorni zvuk 7.1.

Cijene mobilnih inačica procesora Intel Core 2 Duo T7600, T7400, T7200, T5600 i T5500 jesu: 637 USD, 423 USD, 294 USD, 241 USD i 209 USD za količinu od 1000 komada.

ATi Radeon Xpress 1250

Datum objave 02.09.2006

ATi Radeon Xpress 1250

src="http://www.pcekspert.com/jpg/news/RXPRESS1250LG.jpg">
ATi je službeno predstavio novi čipset sa integriranom grafikom za Intelove prijenosnike. Xpress 1250 (RS600M) podržava Intelove Pentium M, Celeron M, Core Solo i Core Duo (Yonah i Merom) procesore. Ovo je prvi ATi-ev čipset sa integriranom grafikom koji ima AVIVO mogućnosti, a baziran je na X700 grafičkom čipu i ima punu podršku za DX9.0 (PS 2.0). AVIVO pruža hardversku podršku za MPEG-2, MPEG-4, H.264 i WMV9 formate. HDMI 1.1 je nativno podržan, dok za je HDCP podršku potreban zaseban TMDS transmiter. Xpress 1250 je u stanju alocirati između 16 i 512MB sistemske memorije, sa podrškom do maksimalno 16GB DDR2 400, 533, 667 ili 800MHz memorije. SB600 southbridge ima podršku za 10 USB 2.0 portova, četiri SATA II, jedan ATA133 port, high definition audio i PCI. Tu su i ATi-eve PowerOnDemand, PowerExpress, PowerPlay, te nova PowerShift tehnologija.

Prvi proizvođač koji će nuditi prijenosnike sa ovim čipsetom je NEC, dok će se ostali pridružiti nešto kasnije. Također se očekuje i desktop varijanta ovog čipseta za Intelove i AMD-ove procesore.

Alcatel kupuje Nortelov 3G odjel

Datum objave 03.09.2006

Alcatel kupuje Nortelov 3G odjel

Francuski telekomunikacijski div Alcatel će kupiti Nortelov 3G odjel za 320 milijuna USD. Kako znamo Alcatel je nedavno objavio udruživanje sa još jednim divom Lucentom te i dalje šire svoje poslove. Ovo mega-udruživanje ne prolazi bez kritika nezadovoljnika, a neki tvrde kako je to loš potez za investitore. Kako će sve završiti vidjet ćemo nakon 7. rujna za kada je zakazana sjednica dioničara na kojoj bi se trebalo izglasati udruživanje.

Hlađenje procesora – pasivno vs aktivno

Datum objave 04.09.2006

Hlađenje procesora - pasivno vs aktivno

Danas zadovoljno možemo reći da na tržištu postoji popriličan broj kvalitetnih coolera za procesore. No, kako u nama svima čuči trunka perfekcionizma, odbijamo reći da smo zadovoljni. Želimo i tišinu. Potpunu tišinu. I što manje mehaničkih pokretnih dijelova. Dakle, objavili smo rat ventilatorima. Nekako nam se uz sve te kilograme bakra i uber-napredne heatpipe-ove čine suvišnima. Imajući to na umu, PC Perspektive je uzeo tri Thermaltightove baze koje su na poprilično dobrom glasu, i njima hladio procesore. Najprije bez, a onda i sa ventilatorima na različitim brzinama. Rezultati su očekivani – ventilatori će još neko vrijeme ostati obavezna oprema u gotovo svakom računalu.

Život bez ventilatora – grafičke kartice

Datum objave 04.09.2006

Život bez ventilatora - grafičke kartice

Nije samo PC Perspective ljut na ventilatore. Ratu se priključio i AnandTech sa svježom usporedbom grafičkih kartica bez ventilatora. Ne, ovo nisu kartice za ekipu koja si organizira život prema 3DMarkovim release-ovima. Ovo je za ljude koji još uvijek imaju koliko-toliko dobar sluh i voljeli bi ga zadržati. Dakle, na ovom testu su isključivo grafičke kartice s pasivnim hlađenjem. Testirano ih je ukupno 20 i to na standardne (overclocking) načine. Spoiler: zlatnu editor’s choice nagradu su odnjele Gigabyte 7600 GT i 7600 GS.

Novi Intelovi server procesori

Datum objave 05.09.2006

Novi Intelovi server procesori

Intel je predstavio osam novih dvojezgrenih procesora iz serije Intel Xeon 7100 razvojnog naziva Tulsa, namijenjenih poslužiteljima s više procesora. Serija predstavljenih dvojezgrenih procesora ima dvostruko bolje radne karakteristike i gotovo tri puta bolju energetsku učinkovitost po vatu u odnosu na prethodnike, procesore Intel Xeon MP. Procesori Intel Xeon 7100 kompatibilni su s lani predstavljenim čipsetom Intel E8501 za dvojezgrene procesore. U novoj skupini procesora nalaze se i štedljive inačice procesora koji za rad trebaju snagu od 95 vata te troše do 40 posto manje energije od prethodne generacije procesora, čime se povećava energetska učinkovitost i omogućuju niži troškovi za potrošnju energije.

Forum

Objavljeno prije 1 minute

P: Lenovo V110 laptop

Objavljeno prije 1 minute

P: Asus FX753V; Samsung Galaxy Watch

Objavljeno prije 14 minuta

Automobili

Objavljeno prije 22 minute

Koji opticki kabel za tv <-> soundbar

Objavljeno prije 29 minuta

Rasprava o akcijama, popustima i super niskim cijena- isključivo informatička oprema!

Članci

NZXT H500 recenzija

NZXT H500 recenzija

H serija kućišta iz NZXT-a je specifična po djelomično ostakljenoj lijevoj bočnoj stranici i po zanimljivom vertikalnom limu u unutrašnjosti iza kojeg se skrivaju ili aranžiraju kabeli. Četiri su različite izvedbe ovoga kućišta - bijelo - c... Pročitaj više

Dell Vostro 3580 recenzija

Dell Vostro 3580 recenzija

Iz ComtelCorpa nam je na test stigao Dellov prijenosnik iz Vostro serije namijenjen poslovnim korisnicima u manjim radnim sredinama. Model koji nam je pristigao na test opremljen je s Intelovim i7 8565U procesorom s četiri jezgre i podrškom... Pročitaj više

Fractal Design Define S2 Vision recenzija

Fractal Design Define S2 Vision recenzija

Iz Microlinea nam je na test stiglo najnovije Fractal Designovo kućište - Define S2 Vision. Osnova u obliku Define S2 je vrlo dobro poznata, a Fractal ju je doradio i uljepšao. Osnovni, monolitni dizajn je zadržan, samo su ovaj put četiri s... Pročitaj više

Cryorig H7 Plus & M9 Plus recenzija

Cryorig H7 Plus & M9 Plus recenzija

Tajvanski Cryorig nam je poslao dva svoja hladnjaka koji su poznati od ranije, ali su za nova Plus izdanja doživjeli blagi facelift. H7 Plus je tower hladnjak opremljen s dva 120-milimetarska ventilatora, a M9 Plus je manji tower hladnjak,... Pročitaj više

Corsair Carbide 678C White recenzija

Corsair Carbide 678C White recenzija

Iz Corsaira nam je na test stiglo njihovo 678C kućište iz Carbide serije u bijeloj boji. 678C je novi dodatak u tu seriju, a riječ je o najskupljem i najekskluzivnijem modelu. Kućište krasi jednostavan, moderan i sofisticiran dizajn, s proz... Pročitaj više

Svi članci