Novosti - Rujan 2011.

HTC predstavlja TITAN i Radar pametne telefone

Datum objave 02.09.2011

HTC predstavlja TITAN i Radar pametne telefone

HTC Corporation jučer je vodio niz potrošačkih susreta u Londonu, Madridu, Parizu i Berlinu kako bi predstavio nove HTC TITAN i HTC Radar Windows Phone pametne telefone. HTC TITAN donosi vam omiljeni sadržaj i približava multimedijalni doživljaj s velikim 4.7 inčnim zaslonom i najvećim ikad HTC-ovim ekranom omotanim u ultra-tanko 9.9 mm aluminijsko kućište. HTC Radar dizajniran je da bi Vas približio ljudima, vijestima ili zabavi koja Vam je najvažnija. Potrošači su uživali u ekskluzivnim „hands-on“ demo verzijama novih uređaja te su također mogli isprobati posljednju verziju Microsoftovog Windows Phone-a, kodnog imena Mango. HTC TITAN i HTC Radar bit će širom dostupni od listopada 2011., počevši s Europom i Azijom.

Canyon Rising Sun i Stripes kolekcije predstavljene u Zagrebu

Datum objave 02.09.2011

Canyon Rising Sun i Stripes kolekcije predstavljene u Zagrebu

Asbisovci su jučer okupljenim partnerima i novinarima u Manzoku Sushi Baru u Zagrebu prikazali nove linije Canyon proizvoda – Rising Sun i Stripes. Po njihovim riječima, Canyon se uvijek trudi biti korak ispred i nakon prošlogodišnje Grafitti serije opet donosi seriju proizvoda uzbudljivog dizajna koji neće proći neopaženo na domaćem tržištu – tri nova dizajna će uskoro biti dostupna korisnicima širom Hrvatske. The Rising sun serija by Canyon svoju inspiraciju crpi iz snage, dostojanstva, kulturne ostavštine i utjecaja jedne snažne nacije, a to je Japan. Seriju ne krasi samo dizajn nego i humanitarna crta koja je bila glavna misao vodilja pri kreaciji ove linije: 5% od prodaje Rising Sun limited edition linije ide žrtvama japanskog potresa tsunamija. Rising Sun proizvode (ruksake, košuljice za prijenosnike, zvučnike, slušalice i bežične miševe) će te moći naći u svim bolje opremljenim prodavaonicama elektroničke opreme već od ovog mjeseca.

S drugom predstavljenom serijom naziva Stirpes, Canyon novi trend diže na jednu razinu više od svojih konkurenata, koji također uvelike koriste šarene linije u dizajnu svojih proizvoda. Stripes edition je namijenjena modno osviještenim korisnicima koji se žele razlikovati od ostatka mase. Ovaj dizajn u gotovo svakom razdoblju naše IT povijesti ima svoje mjesto, no ovaj put smo ga osvježili živim, zaigranim bojama koje jednostavno pozivaju na uživanje i bezbrižno korištenje dostupnih nam tehnologija. I Stripes proizvode, a riječ je također o ruksacima, košuljicama za prijenosnike, zvučnicima, slušalicama i bežičnim miševima, će te već od ovog mjeseca moći naći u svim bolje opremljenim prodavaonicama elektroničke opreme.

Samsung na sajmu IFA 2011

Datum objave 05.09.2011

Samsung na sajmu IFA 2011

Na konferenciji za medije održanoj na sajmu IFA 2011, Samsung Electronics vođen željama svojih korisnika istražio je na koji način jedinstveni proizvodi zadovoljavaju potrebe korisnika koji žele bio dio „pametnijeg života i pametnijeg svijeta“ („Smarter Life, a Smarter World“) u kojem potrošačka elektronika nudi svrhu i značenje svakom korisniku. Najznačajniji novi proizvodi predsavljeni u Berlinu su GALAXY Note, GALAXY Tab 7.7, Wave 3 i GALAXY WiFi 3.6. Note ima zaslon veličine 5,3 inča, što je najveći zaslon s prenosivošću pametnih telefona. Posjeduje i HD Super AMOLED zaslon, opsežan zaslon visoke rezolucije. Uzimajući sve prednosti velikog zaslona, korisnici će moći obavljati više zadataka kako bi stvorili i iskoristili više u pokretu sa smanjenom potrebom skrolanja i prelazaka kroz zaslone. Napredna pen-input tehnologija, nazvana S Pen, kombinirana je s GALAXY Note zaslonom u potpunosti osjetljivim na dodir kako predstavila novu vrsti korisničkog iskustva. Pokretan 1.4GHz dvojezgrenim procesorom i HSPA+ povezivošću, GALAXY Note donosi jedinstvenu kombinaciju povezane i kreativne slobodne. Težak samo 175 grama i debljine od 9,6 mm, pametni telefon također posjeduje kameru od 8 mpx. Uz predstavljanje GALAXY Note, Samsung je također predstavio je GALAXY Tab 7.7, najnovijeg člana Samsungovog portfelja tableta. Ponosan na vrhunske reference, GALAXY Tab 7.7 nudi mnoštvo značajki kako bi osigurao visoko mobilno iskustvo Ima dvostruki 1.2 GHz procesor, brzu povezivost i dugi vijek trajanja baterije uz Super AMOLED Plus zaslon. Predstavili su i šik Wave 3, snažan i tanak (9.9mm) pametni telefon koji kombinira 4-inčni Super AMOLED zaslon sa 1.4GHz procesorom i HSPA+ povezivošću – izvrstan paket za korisnike kojima je važan stil, a koji u isto vrijeme žele snagu, povezivost i bogati multitasking. Naposljetku, Samsung je najavio predstavljanje GALAXY WiFi 3.6, snažnog multimedijalnog playera kojeg pokreće Google Android. WiFi povezivost osigurava uređaju da bude korišten za komunikaciju s prijateljima i obitelji, kao i da pruža glazbu i video u pokretu.

Samsungov ključni proizvod za 2011. godinu, fotoaparat NX200 također je predstavljen na konferenciji za medije. NX200 vrhunski kompaktni sustav s APS-C CMOS senzorom od 20,3 mpx. Profesionalnu kvalitetu osiguravaju vrhunske značajke fotoaparat poput i-Function leće, koja omogućava korisnika kontrolu ekspozicije kao što su brzina blende i otvora u leću. NX200 ide i korak dalje s i-Function 2.0. dodavanjem funkcija intelli-zoom i Smart Filters na i-Function kontrole u načinu rada Lens Priority, korisnici imaju više kontrole pod svojim prstima nego ikada do sada. Prednost korisnicima donosi i devet leća dostupnih za i-Function sustav. Jednako koristan je i Smart Panel, koji sadrži intuitivne značajke poput Hot Key, koji korisnicima omogućava jednostavni prelazak kroz ključne značajke bez potrebe da prolaze kroz zbunjujuće izbornike kako bi postigli željeni snimak. Postavljanje svih podešenja i opcija na LCD zaslon, NX200 čini fotografiranje jednostavnim i bez muke, čak i za one koji se po prvi puta susreću s ovakvim fotoaparatom. MultiView MV800 fotoaparat je opremljen s 3-inch-Wide Flip-Out Touch Screen Display, jedinstvenom novom značajkom koja omogućuje u današnje vrijeme sve ambicioznijim korisnicima za zabilježe savršeni prikaz iz svakog kuta, visokog ili niskog, te da snime sami sebe bez da se moraju izvijati. Ako se još uzme u obzir da fotoaparat ima senzor od 16,1 mpx, 5x optički zoom i 26mm širokokutnu leću za slikanje velikog broja ljudi u visokoj definiciji. Dodatne značajke uključuju korisničko sučelje Smart Touch 3.0, sa standardnim i personaliziranim pozadinama koje omogućuju korisnicima povlačenje i pregledavanje izbornika opcija i pokretanje tražene značajke jednim dodirom. Također su uključene i funkcije i Picture-in-Picture, Live Panorama, Smart Filter, 3D Photo te Magic Frame za dodatnu kreativnost i uživanje.

Thermaltake Massive 23 GT

Datum objave 05.09.2011

Thermaltake Massive 23 GT

Novi Massive 23 GT hladnjak za prijenosnike, nastavlja stopama starijih Massive23 LX i Massive23 CS hladnjaka, te s nekim novim značajkama spremno korača u budućnosti. Novi hladnjak spaja dizajn preklopne strane s pet različitih kuteva podešavanja i 200 mm visoko protočni ventilator s LED osvjetljenjem. Pogodan je za višestruke primjene, tj. hlađenje velikih i malih prijenosnika te tableta, a kako bi se zadržao tih rad ventilatoru se može brzina podesiti između 500 i 800 okretaja. Od ostalih funkcija tu su i dva klasična USB porta te jedan mini USB port. Massive 23 GT je težak nešto manje od 1 kg, a dimenzije su mu 352 x 293.1 x 41.4 mm.

Hrvatski časopis osvojio Ameriku

Datum objave 07.09.2011

Hrvatski časopis osvojio Ameriku

Na Apple Store tržište, koje ima više od 200 milijuna korisnika, iz Hrvatske se prvi otisnuo informatički časopis VIDI koji u tiskanom izdanju izlazi već 17 godina. VIDI je već priskrbio reputaciju časopisa koji izlazi u susret novim izazovima, a poznat je i po svojim godišnjim nagradama za inovativnost VIDI Awards. Ustvari, ako se od nekog očekivalo da globalno probije led na novoj elektronskoj platformi tada je VIDI bio prirodni pretendent za tu priliku. Za iPad platformu redakcija sastavljena od hrvatskih autora pripremila je izdanje na engleskom jeziku pod imenom "VIDI Magazine". Ovo izdanje prilagođeno je globalnom tržištu i prevedeno na engleski jezik te sadržajno i tehnički usavršeno i dorađeno za iPad platformu naročito popularnu u SAD-u. Upravo se zbog toga s najvećim zanimanjem i zebnjom očekivalo njegovo prihvaćanje u SAD-u.
Ideja je pala na plodno tlo. Vidi Magazine se rangirao na čak 45 mjesto između 3.350 News publikacija na američkom iTunes Storeu i time se svrstao u TOP 50 news aplikacija u SAD-u. Što je gotovo nevjerojatan podvig pored već tamo uhodanih i jakih brendova.

VIDI Magazine je preporučen je i u rubrici "New & Noteworthy" te "What’s Hot" na američkom iTunes Storeu. No, Vidi Magazine jednako dobro kotira i na drugim velikim tržištima kao što su Velika Britanija i Njemačka u kojoj je preporučen u rubrici "Neu und Beachtenswert" na njemačkom iTunes Storeu.
U aktualnost sadržaja nije bilo sumnje jer je dugogodišnje iskustvo redakcije već stečeno na domaćem tržištu. No, bio je potreban i dodatan angažman jer iPad platforma daje svoj puni sjaj tek ako se obogati multimedijskim sadržajima i user friendly sučeljem koje je uz to inovativno i zanimljivo. Čitatelji na iPadu su sofisticirani kao i njihovi uređaji pa je i sadržaj prilagođen njima.
Pokazalo se da, iako je američko tržište već prepuno medija, inovativni i hrabri poduhvati još uvijek mogu uspješno pronaći svoj put do korisnika.
Komentirajući izlazak VIDI Magazinea, osnivač VIDI-a  Tomislav Kotnik izjavio je: – "Napravili smo ovo ne samo kako bi bili prvi hrvatski časopis koji je otišao na svjetsko tržište nego i da damo poticaj ostalim hrvatskim izdavačima da se okrenu cijelom svijetu; naime, naši novinari su odlični, možda i iznad svjetskog ranga. Jer poslovni i politički milje u kojem su stasali postavljao je pred njih i veće zahtjeve nego je to u razvijenom svijetu. Šteta je ne iskoristiti takav potencijal."

AMD je počeo s isporukom prvih “Bulldozer” procesora

Datum objave 08.09.2011

AMD je počeo s isporukom prvih “Bulldozer” procesora

AMD je jučer objavio početak isporuke prvih x86 procesora baziranih na “Bulldozer” arhitekturi. Inicijalno, proizvodnja prvih na svijetu 16-jezgrenih x86 procesora, kodnog imena “Interlagos,” počela je u Kolovozu i isporuka OEM partnerima je već u tijeku. Za “Interlagos”, koji je kompatibilan s postojećim Opteron 6100 platformama, se očekuje dostupnost unutar partnerskih sistema tijekom četvrtog kvartala ove godine. Mnoge od inicijalnih isporuka su namijenjene velikim specijaliziranim superračunalnim sistemima i već su u toku.

“Ovo predstavla monumentalni trenutak za industriju, s obzirom da ove prve ‘Bulldozer’ jezgre predstavljaju početak do sad ne viđene razine skaliranja performansi x86 procesora,” izjavio je Rick Bergman, viši predsjednik i generalni menadžer grupe AMD Proizvodi. "Fleksibilna nova ‘Bulldozer’ arhitektura će kupcima Web i datacentera pružiti skalabilnost koja im je potrebna za rad sa poslovima računalstva u oblaku i virtualizacije.”

AMD  proširuje svoju desktop ponudu AMD Fusion APU-a

Datum objave 08.09.2011

AMD proširuje svoju desktop ponudu AMD Fusion APU-a

AMD je danas objavio dostupnost novih APU-a A serije. Od sada su tako uz A8-3850 i A6-3650, dostupni i A4-3300 i A4-3400 desktop procesori. Svaki od AMD A4-3300 i A4-3400 desktop APU-a kombinira x86 CPU jezgre zajedno sa 160 Radeon jezgri, pružajući DirectX11 podršku i specijalizirani HD video procesor na jedinstvenom čipu. Ovi dvojezgreni APU-i omogućuju energetski-efikasne performanse za svakodnevnu PC produktivnost i multitasking. 

Pored grafičkih sposobnosti i konkurentne računalne moći AMD A4-3300 i A4-3400 APU-ovi podržavaju:

  • AMD Steady Video (uklanjanje "drmanja" video materijala snimanog iz ruke).
  • AMD Dual Graphics (ubrzavanje video performansi pri uparivanju s odabranim AMD Radeon HD 6000 grafičkim karticama).
  • Integrirani USB 3.0 kontroler
  • AMD VISION Engine Softver

S predloženom cijenom od 70 USD, AMD A4-3300 APU radi na radnoj frekfenciji od 2.5GHz (CPU) i 444MHz (GPU) te ima 1MB L2 cache memorije i TDP od 65W. AMD A4-3400 APU ima predloženu cijenu od 75 USD, a radi na frekvenciji od 2.7GHz (CPU) i 600MHz (GPU), te ima 1MB L2 cache memorije i TDP od 65W. Svi AMD A-Serije procesori su dizajnirani za upotrebu u FM1 matičnim pločama.

AMD Zambezi u listopadu?

Datum objave 10.09.2011

AMD Zambezi u listopadu?

I premda su prošli i ovaj mjesec kružile glasine kako će dugo očekivani Zambezi desktop procesori, bazirani na Bulldozer mikroarhitekturi, svjetlo dana ugledati drugom polovicom rujna, čini se kako se to neće desiti. Po najnovijim glasinama koje prenosi XBit Labs, launch novih procesora je odgođen za sredinu lisopada. Glasine govore kako je AMD bio primoran na ovaj potez jer B2 verzije nemaju dobre performanse i nisu konkurentne, pa je početkom ovoga mjeseca krenula proizvodnja novih verzija. Sada je neimenovani izvor iz AMD-a potvrdio kako će u listopadu biti prikazano ukupno sedam modela, dok će ostali biti ostavljeni za prvu polovicu iduće godine. Među prvih će se sedam modela tako naći četiri osmojezgrenih FX-8100 modela, jedan šest jezgreni FX-6100 modeli i dva FX-4100 modela, čije detaljnije specifikacije možete vidjeti u tablici.

Novi Philipsovi <em>pametni </em>televizori

Datum objave 10.09.2011

Novi Philipsovi pametni televizori

Kao jedan od glavnih igrača, u sve neizvjesnijoj utakmici multimedijskog povezivanja televizora s internetskim sadržajima i gadgetima nove generacije, Philips se nametnuo s još jednom inovacijom integriranog, povezanog i jednostavnog sustava – Smart TV. Dokazujući da televizor može predstavljati više od jednosmjernog kanala za TV zabavu, jedan od najobuhvatnijih Smart TV paketa povezuje vas s NET TV-om i protokolom za komunikaciju s pametnim telefonima i tabletnim uređajima. Utemeljen na četiri uzdanice naziva SimplyShare, Control, NET TV i Program, Smart TV dostupan je na ovogodišnjim Philipsovim televizorima 6000, 7000, 8000, 9000, Cinema 21:9 Platinum i Gold series te povezanim televizorima iz 2009. i 2010. godine. Zahvaljujući jednostavnom pristupu bogatoj ponudi online aplikacija, ova nova multimedijska platforma povezuje vas s uslugama Catch-up TV i video na zahtjev (Video on Demand) i time čini dostupnim posuđivanje filmova i gledanje propuštenih televizijskih sadržaja kao i snimanje televizijskih programa bez dodatnih velikih uređaja. Smart TV također omogućava povezivanje s obitelji i prijateljima putem Facebooka i Twittera te vam pruža mogućnost kontroliranja sadržaja putem Philipsove aplikacije MyRemote.

Svježe najave iz online svijeta Philips je obznanio s još aplikacija poput YouTube Leanback i Acetrax Video on Demand koje se mogu očekivati od listopada ove godine zajedno s Videociety (VoD)koji pruža i 3D sadržaje. Mnoge aplikacije također su pridodane VoD-u poput Maxdome, Saraiva, Wuaki.tv, Terra VoD, Netmovies i Chilli. Dodatna pogodnost je sigurno i jednostavno TV plaćanje koje se očekuje također od listopada ove godine. Takav način plaćanja omogućuje se putem kreditne kartice ili preko lokalnog bankovnog računa. Nakon brzog i jednostavnog podešavanja plaćanje se vrši pomoću online Smart TV wallet i personaliziranog PIN koda ili direktno preko kreditne kartice. Uz zadovoljstvo brzog plaćanja željenih sadržaja ova funkcija također omogućuje aktivno praćenje Smart TV uplata s vašeg računa preko TV-a ili osobnog računala.

AMD FX postavio Guinnessov svjetski rekord

Datum objave 13.09.2011

AMD FX postavio Guinnessov svjetski rekord

Iz AMD-a danas dolaze dvije priče. Jedna je o godinama tehnološkog razvoja koje su dovele do Guinnessovog svjetskog rekorda, dostignuća omogućenog AMD FX-om. Taj je procesor postigao do danas najveću radnu frekvenciju za jedan desktop procesor. Druga priča je o posvećenosti pojedinaca koji su, iz ovog ili onog razloga, postali raačunalni hardverski trkači, test piloti tehnologije, koji pomiču granice, ponekad pokvare hardver, ali i postavljaju rekorde.

31. Kolovoza u Austinu, Teksas, AMD FX procesor postigao je radnu frekvenciju od 8,429GHz, što je  izniman rezultat za moderni multi-jezgreni procesor. Rekord je postavljen uz nekoliko dana pripreme i radom pred najpoznatijim svjetskim tehnološkim medijima. Ovom frekvencijom oboren je prethodni rekord koji je iznosio 8,309 GHz. Bazirano na AMD-ovim overclocerskim testovima, FX CPU je overclocerski raspoložen monstrum, trenutno sposoban podnijeti ekstremne uvjete rada i postići vrlo visoke taktove. Čak i s dosta konzervativnijim metodama AMD FX procesori, s otključanim množiteljem, čini se dobro skaliraju u smislu rashlađivanja. Postignute su radne frekvencije značajno iznad 5GHz upotrebom samo zračnog hlađenja, ili jeftinog vodenog riješenja (ispod 100 USD).

Prije otprilike mjesec dana AMD je pozvao nemilosrdnog overclockera Briana Mchlachlana na inicijalna testiranja, za validaciju AMD FX CPU overclockerskog potencijala i testiranja ponašanja procesora u kombinaciji ekstremne hladnoće i visoke voltaže potrebne za ekstreman OC. AMD FX procesori prošli su prvi test, OC s tekućim dušikom, na tempreaturi ispod -180 °C. Nismu pronađeni Cold Bug-ovi, koji često spriječavaju moderne procesore da ispravno funkcioniraju u ekstremno hladnim uvjetima. Pitanje, na koje su još jednom odgovorili bilo da li će AMD FX procesor nastaviti s dobrim skaliranjem, kako bi se postigle još više frekvencije, ako se nastavi s još nižim spuštanjem temperature.. Da li će ekstremna hladnoća tekućeg helija pokvariti ovaj procesor, ili će unaprijeđenjem provodljivosti i smanjenjem temperature, omogućiti da radi još brže?

Tjedan dana prije glavnog događaja, Brian Mchlachlan i Sami Maekinen (priznati AMD overclockeri iz Finske), identificirali su osam FX procesora kao sposobne za postizanje radne frekvencije preko 8 GHz. U finalnoj demonstraciji za medije, kroz proces su prošli u tri koraka. U trećem koraku sve je prošlo savršeno, i svetski rekord je oboren.

Forum

Objavljeno prije 2 minute

Covjek Ulicom Hoda sa Radarom I Mjeri Nesto

Objavljeno prije 7 minuta

K: Satelitski reciver do 800 kn

Objavljeno prije 9 minuta

p. asus tuf gtx 1660Ti

Objavljeno prije 12 minuta

Automobili

Objavljeno prije 12 minuta

Mining Svaštara - BEZ TROLANJA!

Članci

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Brzi test - ID-Cooling Frostflow X 120, 240, 360 & Auraflow X 240

Iz shopa Futura IT su nam na test poslali četiri komada AIO vodenih hlađenja kineskog proizvođača ID-Cooling. Riječ je o tri modela iz Frostflow X linije proizvoda - 120, 240 i 360, te jednom modelu iz Auraflow X linije - 240. Svi su AIO hl... Pročitaj više

ASRock Z590 Extreme recenzija

ASRock Z590 Extreme recenzija

I premda s još uvijek nismo dokopali procesora 11. Core generacije, nastavljamo s testovima i predstavljanjem Z590 ploča. Ovaj put je na redu ASRockova Z590 Extreme koja spada u viši segment njihove ponude. Ploča je opremljena sa solidnom n... Pročitaj više

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic BioniX P120 A-RGB Bundle recenzija

Arctic je početkom godine na tržište izbacio nove 120-milimetarske BioniX P120 A-RGB ventilatore koji se mogu nabaviti pojedinačno, ali i ovako u Bundle izdanju po tri komada. Uz ventilatore dolazi još i A-RGB kontroler s daljinskim upravlj... Pročitaj više

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Prvi pogled - ASUS TUF Gaming Z590-Plus WiFi

Svi su proizvođači matičnih ploča osvježili svoje serije za novu 11. generaciju Intelovih Core procesora koja je ovih dana ugledala svjetlo tržišta. Nažalost, recenzije nisu povoljne, i tek je jedan procesor pobudio koliko toliko interesa -... Pročitaj više

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Gigabyte Aorus 15G KC recenzija

Kada je Nvidia početkom ove godine na CES-u najavila nove mobilne kartice iz RTX 3000 serije, nismo ni sanjali da ćemo ovako brzo testirati prijenosnik u kojem je jedna od njih. Zahvaljujući Gigabyteu, njihov se gamerski Aorus 15G prijenosn... Pročitaj više

Svi članci