asus_rog_crosshair_x670e_hero_3

Asus ROG Crosshair X670E Hero je nesumnjivo vrlo moćna ploča, opremljena svom najnovijom tehnologijom i spremna za najteže izazove LN2 overclockinga. Ova je ploča namijenjena entuzijastima, ljudima koji žele maksimum iz hardvera i pri tom ne pitaju za cijenu. Jasno je da je ona visoka, kao što i treba biti kod apsolutno nakrcane ploče kao što je ova. Vaših 800 € (ili oko 6.200 kuna kod nas) vam kupuje moćnu VRM jedinicu koju na zraku i vodi nećete ni blizu početi koristiti. Dvadeset faza su ukupno sposobne dati 2200 ampera struje, što je stvarno overkill. Tako se VRM jedinica ne zagrijava previše, zahvaljujući i moćnom velikom hladnjaku, bez obzira koliko je jako i dugotrajno opterećenje na procesoru.

Ploča ima dva PCIe 5.0 slota, dva PCIe 5.0 M.2 socketa, dodatnu PCIe 5.0 karticu za duže SSD-e i kao takva je apsolutno future proof. A AMD je obećao zadržati socket AM5 do 2025., pa će i nadogradnja nekim budućim procesorima biti moguća. Audio jedinica je odlična, mrežna povezivost također s 2,5-gigabita LAN-om i tri-band WiFi 6E. Ova ploča impresionira i USB mogućnostima, bilo da krenemo od prednjeg USB 3.2 Gen 2×2 porta koji može puniti uređaje snagom do 60W, ili da se prebacimo na stražnji panel gdje su dva USB4 porta koje omogućava Intelov JHL8540 kontroler – budućnost USB-a je stigla.

Tako je nova Heroica kao i uvijek poseban komad hardvera koji je namijenjen entuzijastima, zaljubljenicima u PC koji su spremni izdvojiti traženi nemali novac kako bi još dugo uživali u tehnologijama koje donosi.