Top 9 novih WhatsApp značajki za veću kontrolu, privatnost i kreativnost

Datum objave 01.03.2024 - Sanja Ledinek

Top 9 novih WhatsApp značajki za veću kontrolu, privatnost i kreativnost

Top 9 novih WhatsApp značajki za veću kontrolu, privatnost i kreativnost

Top WhatsApp novih značajki za veću kontrolu, privatnost i kreativnost

WhatsApp se neprestano mijenja, donoseći novosti za svoje korisnike. Meta, tvrtka koja stoji iza ove popularne platforme za razmjenu poruka, ne pokazuje znakove usporavanja i nastavlja dodavati nove funkcije koje poboljšavaju korisničko iskustvo. Neke su značajke već dostupne, dok se druge tek očekuju u nadolazećim mjesecima. Pomno ih prati i analizira web stranica WABetaInfo.

Zbogom i neželjenim pozivima

Whatsapp_2024_Zbogom i neželjenim pozivima

Prilično je neugodno kada primite poruku od nepoznate osobe ili PR agencije na WhatsAppu, ali još više ako vas nazovu. To je sada gotovo. Samo trebate aktivirati postavku – Utišavanje poziva s nepoznatih brojeva u odjeljku Privatnost – Pozivi.

Olakšano pozivanje omiljenih kontakata

Whatsapp_2024_Olakšano pozivanje omiljenih kontakata

Pronalaženje najvažnijih razgovora u moru chatova i grupa sada je lakše. Uskoro će biti dostupna opcija dodavanja kontakata u favorite za Pozive, što će vam omogućiti da brzo i jednostavno stupite u kontakt s osobama s kojima najčešće komunicirate.

Udvostručen broj opcija oblikovanje teksta

Programeri su dodali četiri nove  značajke oblikovanja tekstualnih poruka: numerirane popise, popise s grafičkim oznakama, citate i isječke koda. Sada možete formate tekstove na više načina, što vam daje veću kreativnu kontrolu nad svojim porukama. Ali svako oblikovanje zahtjeva da zapamtite neke znakove ili simbole kako bi primijenili određeno oblikovanje. Slijedi mali podsjetnik…..

 • Podebljani tekst: na početku i završetku teksta upišite zvjezdicu (*) – *PCEkspert*
 • Tekst kurziva: Upišite ” _ ” s obje strane teksta/rečenice koju želite oblikovati kao kurziv. _PCEkspert
 • Monoprostorni tekst: “` PCEkspert“`
 • Precrtani tekst: Upišite tildu/ grafem (~) znak na početku i završetku teksta ~PCEkspert~

Također možete koristiti 2 različita oblikovanja u istom dijelu teksta na WhatsAppu, osim oblikovanje s monoprostornim tekstom. On je jedinstven. Svako oblikovanje bit će zanemareno.

 • popis s brojčanim oznakama 
  • 1. PCEkspert portal
  • 2. PCEkspert forum
 • popis s grafičkim oznakama: stavite zvjezdicu ili crticu i razmak prije svake riječi ili rečenice
  * PCEkspert portal
  * PCEkspert forum
  ili
  – PCEkspert portal
  – PCEkspert forum
 • tekst kao programski kod: jednostruki navodnici `PCEkspert `
 • tekst kao citat: stavite znak > i razmak ispred teksta: > PCEkspert

Naravno, kod formatiranja teksta na kraju treba pritisnuti razmaknicu.

WhatsApp tajni kod za zaključavanje chata

WhatsApp sada zna kako sakriti IP adresu korisnika tijekom poziva

WhatsApp uvodi trenutne video poruke. Kako rade?

Bolja privatnost profilnih fotografija

Whatsapp_2024_Još veća privatnost profilnih fotografija

Osigurati anonimnost i privatnost na internetu nije lak zadatak pa niti za WhatsApp. Ali Metin razvojni tim WhatsAppa se itekako trudi. Spremaju opciju blokiranja snimke slike zaslona bilo koje profilne fotografije.

Novi način prijave s korisničkim imenom

U tijeku je razvoja funkcija koja će omogućiti prijavu u WhatsApp korisničkim imenom. To će smanjiti ovisnost o broju mobitela i olakšati povezivanje s drugim uređajima. Dodatno, korisnička imena bit će korisna za pronalaženje kontakata u grupama.

Unaprijed postavljenje kvalitete fotografija i videozapisa

Whatsapp_2024_Unaprijed postavljenje kvalitete fotografija i videozapisa

Današnja fotografija mobilnim telefonom postaje sve bolja i bolja, ali kada dijelite fotografije ili videozapise putem društvenih platformi ili softvera za razmjenu izravnih poruka, kvaliteta slike često je znatno smanjena.  Isto vrijedi i za WhatsApp. Iako je ranije dodana opcija dijeljenja fotografija i videa visoke razlučivosti, u praksi je prilično nezgodna za korištenje. Potrebno je ručno odabrati ovu opciju svaki put kada želimo podijeliti fotografije i video zapise visoke razlučivosti. To bi se uskoro moglo promijeniti.  Dodaje se mogućnost da unaprijed postavimo kvalitetu slike prilikom dijeljenja fotografija i videa, sa standardnim i HD opcijama.

Sinkronizacija zaključavanje razgovora na svim uređajima

U pripremi je  zaključati razgovore istovremeno na svim uređajima povezanim s računom.  Pojednostavljeno rečeno, kada korisnik odluči zaključati razgovor na mobilnom telefonu, drugi uređaji povezani s računom, poput računala i tableta, neće moći otvoriti i pregledati povezane razgovore. Ova se značajka zaključavanja sinkronizacije pojavila u  ažuriranju WhatsApp beta za Android 2.24.4.14.   Iako trenutno nema stvarnog rasporeda lansiranja, vjeruje se da će Whatsapp biti službeno dostupan na svim većim platformama nakon završetka testa.

QR kôd za dijeljenje kontakata na početnom zaslonu

Whatsapp_2024_QR kôd za dijeljenje kontakata na početnom zaslonu

Ova inovacija omogućiuje da brže pronađete nove kontakte za korespondenciju. Pojavit će se na glavnoj stranici s WhatsApp chatovima.

Ovaj QR kôd u WhatsAppu potreban je kako bi se izbjeglo unošenje brojeva i dugotrajno stvaranje novih kontakata. Sve što trebate učiniti je skenirati kôd kamerom telefona, a kontakt će se automatski pojaviti u adresaru glasnika. U novoj verziji, gumb koji pokreće QR kôd premjestit će se u odjeljak ” Razgovori”. Nalazit će se pored gumba “Dodaj novi chat”, “Kamera” i “Pretraživanje”.

Pretraži poruke po datumu

Whatsapp_2024_Pretraži poruke po datumu

Traženje poruka na WhatsAppu uvijek se oslanjalo samo na ključne riječi, ali uskoro bi se mogle pretraživati po datumu unosom u traku za pretraživanje.

Više... Vaš Komentar Top
Sabrent predstavio PCIe 5.0 SSD serije Rocket 5

Datum objave 01.03.2024

Sabrent predstavio PCIe 5.0 SSD serije Rocket 5

Sabrent predstavio PCIe 5.0 SSD serije Rocket 5

Sabrent Rocket 5 serija solid-state pogona (SSD) koristi PCIe 5.0 ×4 sučelje i NVMe 2.0 protokol. Dolaze u uobičajenom formatu M.2 2280 NVMe.

Sabrent naziva Rocket 5 najbržom SSD serijom. Imaju Phisonov kontroler PS5026-E26 Max14um, Micronov 232-slojni 3D TLC NAND čip i LPDDR4 DRAM predmemoriju.

Sabrent najavio prvi PCIe 8TB SSD

PCIe 5.0 SSD mora biti opremljen aktivnim hlađenjem

PCIe 5.0 SSD mora biti opremljen aktivnim hlađenjem

Serija se sastoji od SSD modela od 1 TB, 2 TB i 4 TB. Nemaju ugrađeni hladnjak, pa će korisnici morati izbjegavati toplinsko prigušivanje. Potpuno su optimizirani za Microsoftov DirectStorage API i potpuno kompatibilni s PlayStationom 5 kada se koriste u kombinaciji sa Sabrent PS5 hladnjakom. Proizvođač navodi da novi proizvodi nude uzastopne brzine čitanja do 14 GB/s i uzastopna pisanja do 12 GB/s.

Rocket 5 modeli podržavaju Sabrent SSD softver i Rocket Control Panel. Imaju petogodišnje ograničeno jamstvo. Cijene su:

 • 1 TB: 190 USD
 • 2 TB: 340 USD
 • 4 TB: 730 USD
Više... Vaš Komentar Top
[MWC 2024] Huawei predstavio high-end proizvode kojima uzlazi i u modni svijet

Datum objave 01.03.2024

[MWC 2024] Huawei predstavio high-end proizvode kojima uzlazi i u modni svijet

Huawei MWC 2024

Tijekom Mobile World Congress (MWC) 2024. sajma, koji se održava od 26. veljače u Barceloni, Huawei je prikazao svoje serije tehnološki napredno dizajniranih flagship uređaja koji su privukli pozornost posjetitelja. Među njima su se istaknuli pametni telefon HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN, HUAWEI FreeClip bežične slušalice i HUAWEI WATCH GT 4 pametni satovi.

Huaweijev izložbeni prostor bio je podijeljen na nekoliko zona: ULTIMATE DESIGN, Fashion Forward, XMAGE, Creation of Beauty i Fitness & Health, od kojih je svaka pružala prilagođeno iskustvo posjetiteljima, temeljeno na stvarnim scenarijima korištenja pojedinih uređaja.

Zone su pokazale kako Huawei tehnološka rješenja u svakodnevni život korisnika unose nova tehnološki obogaćena iskustva temeljena na raznim opcijama korištenja u svakodnevnom životu.

Upravo je personalizacija i dostupnost tehnologije za sve globalne potrošače, uz nastavak ulaganja u inovacije, jedan od najvažnijih razvojnih ciljeva tvrtke Huawei.

Više... Vaš Komentar Top
[MWC 2024] Ulefone Armor 26 Ultra

Datum objave 01.03.2024

[MWC 2024] Ulefone Armor 26 Ultra

Ulefone Armor 26 Ultra

Nakon zatvaranja Bullitt grupe, koja je bila poznata po robusnim telefonima pod brendom CAT, Ulefone ima manje konkurencije u ovom segmentu tržišta. Ipak, tvrtka pokušava zadržati liderstvo predstavljajući model Armor 26 Ultra.

Ekstremna robusnost je najveća prednost Ulefone Armor 26 Ultra telefona. S debljinom od 25,5 milimetara i certifikatima IP68/69K i MIL-STD-810H, ovaj telefon bi trebao izdržati teške uvjete rada i biti otporan na prašinu, vodu, udarce i vibracije. Prednji dio telefona ima ravan zaslon sa centriranim otvorom za 50 MP prednju kameru.

Stražnja strana karakteristična je po osmerokutnom modulu za četiri kamere i ogromnom zvučniku smještenom u njegovom centru. Primarna kamera koristi Samsungov ISOCELL HP3 senzor od 200 MP, a prate ju  ultra širokokutna kamera od 50 MP, telefoto kamera od 8 MP sa 3x zumom i monokromatska od 64 MP koja omogućava vidljivost u mraku uz pomoć IR emitera

Mediatek Dimensity 8020

Hardver se sastoji od Mediatek Dimensity 8020 procesora, 12 GB RAM memorije (sa mogućnošću virtualnog proširenja) i 512 GB UFS interne memorije. Baterija kapaciteta 15.600 mAh ima podršku za brzo punjenje od 120 W, a proizvođač tvrdi da može izdržati do tjedan dan korištenja na jednom punjenju.

Komunikacija

Najzanimljivije značajke Ulefone Armor 26 Ultra vezane su za komunikaciju:

 • Dual SIM 5G i WiFi 6 modem
 • Dvosmjerna satelitska veza (koristi tehnologiju Bullitt Satellite Messenger iako je tvrtka zatvorena, potrebna je pretplata)
 • Walkie-talkie radio sa mogućnošću odabira kanala komunikacije

Cijena

Ulefone je postavio početnu cijenu između 500 i 600 dolara. Iako se telefon hvali hardverom i inovativnim značajkama, nedostatak dugoročne softverske podrške, budući da je baziran na Androidu 13, a Ulefone nije poznat po čestoj update politiciji, može biti značajna mana za potencijalne kupce.

Više... Vaš Komentar Top
[MWC 2024] Hoće li Humane AI Pin zamijeniti mobitele?

Datum objave 01.03.2024

[MWC 2024] Hoće li Humane AI Pin zamijeniti mobitele?

Hoće li Humane AI Pin zamijeniti mobitele

Humane AI Pin je mali uređaj stvoren s istim funkcijama kao pametan telefon, ali dimenzijama puno manji i bez zaslona. Zamisao je suosnivača i bivših Appleovih zaposlenika Imrana Chaudhrija i njegove supruge Bethany Bongiorno.

Humane AI Pin može crtati, odgovarati na upite, pozivati, slati e-poštu, poruke i postove, fotografirati, pretraživati internet, sažeti tekstove čak i preporučiti pjesme i popise za reprodukciju.

Pričvršćuje se na odjeću, ima 13-megapikselnu kameru s vidnim poljem od 120 stupnjeva, zvučnik, nekoliko mikrofona i niz senzora.

Interakcija s korisnikom je putem glasa i male dodirne površine. Djeluje slično Google asistentu ili Siri kada je riječ o odgovaranju na pitanja ili projicira podatke pomoću laserskog projektora na dlan korisnika. Može se čak okretati rukama i izvoditi geste štipanja (pinch) kako bi se kretali između stavki i birali.

Pokreće ga neimenovani Snapdragon čipset, 4 GB RAM-a, interna flash memorija od 32 GB.  Dolazi s podrškom za 4G (eSIM), dvopojasni  Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 i GPS.

Hoće li Humane AI Pin zamijeniti mobitele_1

Prednosti AI Pina

 • manji i lakši od pametnog telefona
 • ne ometa vizualno
 • jednostavan za korištenje

Dostupnost

Do sada je bio dostupan za kupnju samo u SAD-u po cijeni 699 USD. Uskoro dolazi i na druga tržišta, uključujući EU, čime će povećati svoju globalnu prisutnost.
Pitanje o tome hoće li AI Pin zamijeniti mobitele ostaje otvoreno. U konačnici, ovisit će o tome hoće li korisnici pronaći njegovu funkcionalnost i dizajn privlačnim.

Više... Vaš Komentar Top
[MWC 2024] Micron ima najmanje i najmoćnije UFS 4.0 rješenje na svijetu za mobilne telefone

Datum objave 28.02.2024

[MWC 2024] Micron ima najmanje i najmoćnije UFS 4.0 rješenje na svijetu za mobilne telefone

Micron ima najmanje i najmoćnije UFS 4.0 rješenje (1)

Micron je predstavio najmanji UFS 4.0 paket do sada, dimenzija samo 9 x 13 mm. To znači da će u kućištu pametnih telefona biti više prostora za bateriju ili modul kamere.

Karakteristike

To je 232-slojni 3D NAND brzine čitanja i pisanja 4.300 MB/s i 4.000 MB/s sekvencijalnog čitanja i pisanja. Istovremeno, ubrzava učitavanje LLM-ova velikih jezičnih modela za za 40 posto.

Osim toga, Micron je donio vlasničku značajku pod nazivom HPM (High Performance Mode) koja optimizira performanse tijekom intenzivnog korištenja pametnih telefona, tvrdeći da je do 25 posto brža kada je HPM omogućen.

Micron ima najmanje i najmoćnije UFS 4.0 rješenje (2)

Micron 3500 NVMe SSD u AI trendu na PC tržištu

Micronova Crucial DDR5 memorija pruža 50% veću brzinu prijenosa pri 4800 MT/s

Prilagođena poboljšanja firmwarea:

 • Način rada visokih performansi (HPM): daje prednost ključnim zadacima u odnosu na pozadinske zadatke, omogućujući 25% brže vrijeme učitavanja kada se istovremeno pokrene više aplikacija.
 • Ažuriranje jednim klikom (OBR): kombinacija automatskog čišćenja i optimizacije podataka, tako da dugotrajna upotreba više neće utjecati na performanse mobilnog telefona.
 • Zoned UFS (ZUFS): omogućuje domaćinu da odredi različite zone u kojima se podaci mogu pohraniti, što s vremenom može poboljšati korisnost uređaja.

Vrijedno je spomenuti, Micron ne kombinira UFS 4.0 pohranu s RAM-om, što je suprotno jeftinijim modelima. Kapaciteti koje Micron stavlja na raspolaganje su 256 GB, 512 GB i 1 TB.

Više... Vaš Komentar Top
[MWC 2024] Nubia Music: ogroman zvučnik i dvostruki 3,5 mm priključci za slušalice

Datum objave 28.02.2024

[MWC 2024] Nubia Music: ogroman zvučnik i dvostruki 3,5 mm priključci za slušalice

Nubia_music (1)

Nubia Music, glazbeni pametni telefon, privlači pažnju svojim jedinstvenim dizajnom. Na stražnjoj strani se nalazi ogroman DTS:X Ultra zvučnik koji je 6 puta glasniji od tradicionalnih pametnih telefona. Za kvalitetu zvuka i frekvencijsku obradu zadužen je poseban algoritam umjetne inteligencije.

Još jedna posebnost dizajna su dva 3,5 mm priključka za slušalice na vrhu kućišta.

Ostale značajke

 • 6,6-inčni IPS ekran HD+ rezolucije i frekvencije osvježavanja 90 Hz
 • RGB traka na rubu za svjetlosne efekte koji pulsiraju u ritmu glazbe
 • UNISOC aplikativni procesor
 • 8 GB RAM-a
 • 128/256 GB interne flash memorije
 • Dvostruka kamera s glavnim 50-megapikselnim senzorom i 2-megapikselnim dodatnim senzorom
 • Baterija od 5.000 mAh

[MWC 2024] Nubia Flip 5G – vertikalna sklopiva konfiguracija

Nubia Z50 Ultra – prednja kamera ispod zaslona i naglasak na periskopskoj telefoto kameri

Cijena

Nubia Music je pozicionirana kao budget uređaj i prodavat će se za oko 149 USD na dostupnim tržištima.

Više... Vaš Komentar Top
[MWC 2024] Qualcomm AI Hub pokreće AI modele na svim uređajima

Datum objave 28.02.2024

[MWC 2024] Qualcomm AI Hub pokreće AI modele na svim uređajima

AI Hub (1)

Qualcomm AI Hub pojednostavljuje programerima pristup modelima umjetne inteligencije. Biblioteka sadrži neke od najpopularnijih modela u industriji, kao što su Whisper, OpenAI-jev sustav automatskog prepoznavanja govora (ASR), Stabilna Difuzija i model pretvaranja teksta u sliku Stability AI.

AI Hub (2)

Ukupno nudi podršku za više od 75 optimiziranih AI modela za rad na Snapdragon platformama, uključujući pametne telefone i računala. Programeri ih mogu koristiti za različite zadatke, uključujući segmentaciju slike, generiranje slike ili teksta, prepoznavanje govora itd. Qualcomm AI Hub također može pokretati multimodalne modele umjetne inteligencije koji mogu vidjeti, čuti i lokalno govoriti.

[MWC 2024] Qualcomm Snapdragon X80 5G modem s omogućenom umjetnom inteligencijom

Qualcomm Snapdragon X Elite: neovisna arhitektura 12 jezgri i podrška za Windows 12 API

AI Hub (4) AI Hub (3)

Prednosti korištenja optimiziranih AI modela na lokalnom uređaju su maksimalno iskorištavanje svih jezgri Qualcomm AI motora, uključujući NPU, CPU i GPU, što rezultira poboljšanom učinkovitošću napajanja, manju potrošnju memorije, do 4 puta veće izlazne brzine i veću sigurnost podataka.

Dostupnost

Optimizirani modeli umjetne inteligencije su dostupni na  Qualcomm AI Hub, GitHub i Hugging Face.

Više... Vaš Komentar Top
[MWC 2024] Kako Deutsche Telekom vidi AI pametne telefone budućnosti

Datum objave 28.02.2024

[MWC 2024] Kako Deutsche Telekom vidi AI pametne telefone budućnosti

Kako Deutsche Telekom vidi AI pametne telefone budućnosti

Deutsche Telekom razotkrio je inovativni koncept pametnog telefona koji se u potpunosti oslanja na umjetnu inteligenciju (AI) za obavljanje različitih zadataka. Prema njihovoj viziji, u sljedećih 5-10 godina više nećemo morati koristiti mnoštvo različitih aplikacija. Umjesto toga, korisničkim sučeljem će upravljati AI, a korisnici će jednostavno koristiti glasovne ili tekstualne naredbe za izvršavanje bilo koje operacije.

T-telefon je razvijen u suradnji s Qualcommom i Brain AI tehnologijom koja omogućuje sučelju da predvidi i generira sljedeći kontekst na temelju radnji korisnika. To rezultira glatkijom i intuitivnijom interakcijom, omogućujući korisnicima da se usredotoče na ono što žele postići, a ne na način na koji to postižu.

Koji su pametni telefoni trendovski AI telefoni ?

OPPO najavio osnivanje AI centra kako bi jačao inovativnost svojih mobilnih telefona

Deutsche Telekom naglašava da je ovaj koncept usklađen s njihovom vizijom integracije multi- i crossmodal velikih jezičnih modela (LLM) u mobilne uređaje. Pogledajte demo video koji prikazuje dvije verzije ovog konceptnog telefona, jednu s obradom AI u oblaku i drugu s obradom na samom uređaju.

Ostaje pitanje hoćemo li ikada potpuno prestati koristiti aplikacije na telefonima. Ono što znamo jeste da će umjetna inteligencija igrati vrlo važnu ulogu u doglednoj budućnosti.

Više... Vaš Komentar Top
HONOR osvjetljava budućnost AI u pametnim uređajima na MWC-u

Datum objave 28.02.2024

HONOR osvjetljava budućnost AI u pametnim uređajima na MWC-u

HONOR_panel_MWC2024

Na MWC-u u Barceloni 2024., George Zhao, izvršni direktor tvrtke HONOR Device Co., Ltd., zauzeo je pozornicu s vodećima u industriji na panel diskusiji koja je potaknula na razmišljanje. Na sesiji pod nazivom „Stavljanje ljudi na prvo mjesto u razvoju umjetne inteligencije: Ključna razmatranja za stvaranje umjetne inteligencije za pametne uređaje” sudjelovali su i John Hoffman, glavni izvršni direktor tvrtke GSMA Ltd., i Alex Katouzian, generalni direktor grupe MCX, Qualcomm Technologies, Inc. Zajedno su naglasili važnost izrade uređaja s umjetnom inteligencijom, koji podržavaju intuitivno iskustvo usmjereno na čovjeka, a istovremeno osiguravaju privatnost korisnika.

Vjerujemo da će umjetna inteligencija rekonstruirati operativni sustav i ponovno izgraditi naše buduće iskustvo pametnog telefona. HONOR će unaprijediti našu strategiju umjetne inteligencije integracijom u MagicOS i sve HONOR uređaje, osiguravajući iskustvo usmjereno na čovjeka koje oduševljava naše korisnike pri svakoj interakciji“, izjavio je Zhao, ističući HONOR-ovu predanost u razvoju AI uređaja dizajniranih s ljudskim potrebama u srži.

HONOR-ova stručnost u AI-u na uređaju demonstrirana je kroz lansiranje MagicOS 8.0 na MWC-u, koji je u potpunosti integrirao AI na razini platforme i prvo u industriji korisničko sučelje temeljeno na namjerama (IUI). MagicOS 8.0 može se pohvaliti Magic Portalom, značajkom preporuke prečaca temeljenom na namjeri koja korisnicima omogućuje neprimjetno prebacivanje i pristup uslugama između aplikacija jednim povlačenjem. Podržava 100 glavnih aplikacija diljem svijeta.

HONOR se udružio i s Qualcommom kako bi demonstrirao korištenje otvorenog koda Llama 2 na novom HONOR Magic6 Pro, pokazujući snagu AI-a na uređaju čak i za offline upotrebu.

Prema Zhaou, trenutni val otkrića AI-a je bez presedana u povijesti i duboko će utjecati na pametne uređaje. Strateški fokus HONOR-a je dovođenje umjetne inteligencije u MagicOS, uvođenje prvog korisničkog sučelja temeljenog na namjerama (IUI) u industriji, uključivanja nove jezgre operacijskog sustava (kernel), novog korisničkog sučelja i međusobno povezanog ekosustava osnaženog umjetnom inteligencijom na uređaje od pametnih telefona do osobnih računala, pružajući korisnicima među-iskustvo između više uređaja, više aplikacija i više ekosustava.

Potaknut brzim napretkom umjetne inteligencije, 6G će donijeti uzbudljive mogućnosti, ali i složene izazove. HONOR i GSMA objavili su“6G Terminal Vision” na MWC-u.

Razvijen u suradnji s partnerima China Unicom, China Mobile, China Telecom, Du, Telstra i Inmarsat, ovaj dokument usmjeren prema budućnosti ocrtava viziju inteligentnog svijeta usmjerenog na čovjeka oblikovanog transformativnim mogućnostima 6G i AI. Vodič detaljno opisuje devet mogućih scenarija, pet ključnih smjerova istraživanja i četiri tipične mogućnosti za 6G terminale.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 2 sata

VPN

Objavljeno prije 3 sata

Iskon

Objavljeno prije 4 sata

Svaštara

Objavljeno prije 4 sata

P: Razne PC i serverske komponente, Laptope, Dijelove za laptope...

Objavljeno prije 4 sata

A1 Xplore TV aplikacija - MAXtv (samostalni)

Novosti

Sony Xperia 10 VI - srednja klasa za ljubitelje malih zaslona

Novi Sony pametni telefon srednje klase Xperia 10 VI dolazi na tržište u lipnju po cijeni od 399 eura  u crnoj, bijeloj i svijetloplavoj boji. Ovaj lagani uređaj, težine samo 164 grama, nudi elegantan dizajn s stražnjim poklopcem od recikli... Pročitaj više

Google najavljuje Veo, Imagen 3 i Music AI Sandbox alate za stvaranje multimedije

Google je predstavio niz inovativnih alata za generiranje multimedijskog sadržaja, pokazujući svoju snagu u području umjetne inteligencije i natječući se s konkurentima poput OpenAI-a. Predstavljeni alati pokazuju Googleovu predanost inovac... Pročitaj više

Sapphire PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frost Punk 2 Edition

SAPPHIRE je u suradnji s AMD-om i 11 bit Studios, tvrtkom koja je razvila naslove kao što su This War of Mine i seriju igara Frostpunk, razvio PURE AMD Radeon RX 7700 XT Frostpunk 2 Edition grafičku karticu. Ovo ograničeno izdanje grafičke... Pročitaj više

Xperia 1 VI - Sony napokon osluškuje mišljenja ciljanih korisnika

Xperia 1 VI najnoviji je model u stopama Xperia 1 V, a kao što možete vidjeti iz rimskih brojeva na kraju riječi, to je šesta generacija serije 1. Ova serija Sony modela namijenjena je za one koji žele najnovije značajke i visoke specifikac... Pročitaj više

Google I/O 2024: LearnLM, Gemini 1.5 Flash, Gemini 1.5 Pro, Ask Photos, Gemma 2

Od 14. do 15. svibnja Google je održao konferenciju za razvojne programere "Google I/O" u Mountain Viewu u Kaliforniji, SAD.  Ove godine predstavljeno je više nego ikada noviteta, a ovo su neki od njih... LearnLM - poboljšano učenje uz pomo... Pročitaj više

Sve novosti