Corsair predstavlja novu periferiju

Datum objave 22.09.2014 - Krešimir Matanović

Corsair predstavlja novu periferiju

Corsair predstavlja novu periferiju

CG_K95_RGB_K_US_02

CGK70RGB_01_ACG_K65RGB_K_US_01a

Corsair je danas lansirao svoju novu diviziju Corsair Gaming, i u njoj nove proizvode – RGB tipkovnice, RGB miševe i slušalice. Tri su nova modela tipkovnica – K95 RGB, K70 RGB i K65 RGB, koje koriste Cherry MX RGB mehaničke tipke. Tipke su poznate po samo čistećim kontaktima, otpornim na koroziju (Gold-Crosspoint), a dizajn tipkovnica je vrlo sličan do sada viđenim modelima iz Corsaira. Preporučene prodajne cijene su 150 USD (K65), 170 USD (K70) i 190 USD (K95).

CG_M65_RGB_K_01_hero_RCG_M65_RGB_W_03_angled

Predstavljeni su i K65 miševi u dvije boje, koji također imaju RGB osvjetljenje, a dostupni su u crnoj i bijeloj boji. Miševi imaju 8,200 DPI gaming-grade laserski senzor, kvalitetne Omron prekidače, a preporučena cijena će im biti 70 USD.

CG_H1500_02CG_H2100_01

Nova su i dva modela slušalica – H2100 i H1500. Podržavaju Dolby 7.1 surround zvuk, imaju 50mm neodymium drivere i dolaze s dvije godine garancije. H2100 imaju bežičnu povezivost s funkcionalnošću do 13 metara i autonomijom 10 sati, dok je preporučena cijena je 100 USD. H1500 su klasične žičane slušalice a preporučena im je cijena 80 USD.

Više... Vaš Komentar Top
Prestigio MultiPhone 8400 DUO

Datum objave 22.09.2014

Prestigio MultiPhone 8400 DUO

multiphone_8400

Iz Asbisa nas obavještavaju kako je na hrvatsko tržište pristigao novi MultiPhone 8400 DUO Windows smartphone. Fino kućište od biranih materijala krije sve što od Windows 8.1 telefona u manjem pakiranju možete poželjeti – čisti 4” IPS displej, 4-jezgreni procesor, 8 mpx kameru, brzi 3G Internet, dual SIM te već provjerene Windows dodatke koji uvelike olakšavaju naš život – One Drive, Office 365, Live Tiles, People Hub i još puno toga korisnoga. Lagan, brz, fluidan, kompaktan, i uz jednostavno rukovanje zahvaljujući manjim dimenzijama, 8400 dolazi po best buy cijeni od 699 kn i s 2 godine međunarodnog jamstva.

Više... Vaš Komentar Top
GAME24 livestream

Datum objave 18.09.2014

GAME24 livestream

GAME24 je 24-satni događaj koji slavi PC igre a počet će u petak, 19. rujna u 3:00 ujutro po lokalnom vremenu, a live stream možete pratiti na našim stranicama.

 GAME24 je kombinacija velikog broja lokalnih događaja širom svijeta, uključujući i Chicago, Los Angeles, London, Indianapolis, Shanghai, Stockholm, a osiguran je i prijenos uživo preko interneta na www.GAME24.nvidia.com. Najvažniji momenti:

  • NVIDIA i izdavači igara će predstaviti nove proizvode
  • DOTA 2 turnir okuplja timove profesionalnih gejmera uključujući Evil Geniuses, Cloud 9, Team Tinker i Alliance koji se takmiče za nagrade u vrijednosti od 15,000 dolara.
  • Poznati poput  Jason Mewesa (Jay & Silent Bob), Cos-play kraljica Chloe Dykstra, MythBuster Grant Imahara i autor Sons of Anarchy Kurt Sutter sudjelovat će u najnovijim PC igrama
  • Također će biti održano i Mod24, prvo 24-satno modding takmičenje na svijetu koje se prenosi uživo. Poznati modderi Team Mongoose, BSMODS, i Team Kill Ninja će u NVIDIA HQ u Santa Klari, u Kaliforniji na licu mjesta raditi na računalima. Gledaoci koji prijenos prate preko live streama  bit će suci, a tri sretna dobitnika će kući odnijeti jednu od ovih jedinstvenih mašina.
  • Bit će oborena dva svjetska rekorda.
  • I još mnogo iznenađenja…

 Više informacija o GAME24 i detalje o lokalnim događajima koji se održavaju 19. rujna možete naći na NVIDIA web stranici na:  www.GAME24.nvidia.com i na NVIDIA blogu: http://blogs.nvidia.com/.

Više... Vaš Komentar Top
Dell predstavio nova rješenja za optimizaciju virtualne infrastrukture i aplikacija

Datum objave 17.09.2014

Dell predstavio nova rješenja za optimizaciju virtualne infrastrukture i aplikacija

Dell

Dell je predstavio inovativna rješenja za poslovne korisnike koja optimiziraju i pojednostavljuju upravljanje i produktivnost VMware virtualnih okruženja. Nova ponuda potvrda je partnerstva Della i VMwareau izgradnji jedinstvenih rješenja koja korisnicima omogućavaju maksimalno iskorištavanje ulaganja u IT infrastrukturu.

Dell Engineered Solutions za VMware EVO: RAILnovi su hiper konvergentni uređaji koji poboljšavaju korisničko iskustvo s virtualnom infrastrukturom, virtualnom desktop infrastrukturom (VDI), privatnim cloud i drugim radnim opterećenjima u virtualnim okruženjima. Korištenjem Dellovih servera s VMware EVO: RAIL softverom, novi sustavi postaju skalabilni i lakše upravljivi. U Dellovoj ponudi nalaze se dvije vrste Dell Engineered Solutions za VMware EVO:RAIL:

  • Dell Engineered Solution za VMware EVO:RAIL, Virtual Infrastructure Edition – rješenje za uobičajena radna opterećenja, što korisnicima omogućava brzu instalaciju i skaliranje virtualne infrastrukture temeljene na VMwareu.
  • Dell Engineered Solution for VMware EVO:RAIL, VMware Horizon6 –specifično rješenje za VDI koje korisnicima omogućava brzo postavljanje i skaliranje infrastrukture za virtualne desktope namijenjene krajnjim korisnicima, a temeljeno na poslovnim zahtjevima.

Svako rješenje prodavat će se pojedinačno s hardverom, softverom i podrškom u paketu. Oba rješenja uključuju impresivna četiri poslužiteljska čvora unutar jednog 2U poslužitelja.

Više... Vaš Komentar Top
Arctic Z Pro nosači za monitore

Datum objave 17.09.2014

Arctic Z Pro nosači za monitore

arctic_z_pro

Arctic predstavlja četiri nova nosača za monitore, tzv. “monitorske ruke”. Z1, Z2, Z3 i Z4 PRO modeli u ovisnosti o brojci koju nose u nazivu, toliko i monitora mogu na sebi držati. Z1 pruža mogućnost podešavanja po visini i nagobu monitorima koji to ne mogu tvornički, Z2 povećava produktivnost jer pruža ugodu rada na dva monitora, Z3 je idealan za gaming na tri monitora a Z4 je namijenjen real-time data trackingu, video nadzoru i sličnim aktivnostima. Preporučene cijene na internetskim webshopovima su 65 € za Z1, 75 € za Z2, 160 € za Z3 i 140 € za Z4.

Više... Vaš Komentar Top
G.SKILL Live Demo Extreme DDR4  at IDF 2014

Datum objave 13.09.2014

G.SKILL Live Demo Extreme DDR4 at IDF 2014

gskill_idf2014_1

G.SKILL I je na ovogodišnjem IDF-u ponosno pokazao svoju high end DDR4 memoriju na 3333MHz 32GB (4GBx8) i 3200MHz 32GB (8GBx4). Na novom Intel i7-5960X procesoru i ASUS Rampage V Extreme X99 te X99deluxe matičnim pločama, Ripjaws 4 DDR4 3333MHz 4GBx8 i 3200MHz 8GBx4 memorija pokazuje najveću brzinu DDR4 memorije dostupne u 4GB i 8GB modulima.

gskill_idf2014_2

Vrlo je uzbudljivo pokazati svijetu ono što možemo učiniti s novim DDR4 standardom na najnovijoj Intel X99 platformi. Nema sumnje kako je prelazak brzine od 3000MHz s lakoćom velika stvar u desktopu, čime se učinkovito udvostručuje propusnost u odnosu na prethodnu DDR3 memoriju“, rekao je Frank Hung, šef marketinga G.SKILL-a.

Više... Vaš Komentar Top
GAME24

Datum objave 13.09.2014

GAME24

crowdcrowd

Nvidia i PC gaming industrija, 19. rujna u 3:00 ujutro (lokalno vrijeme) kreću s do sada neviđenim događajem koji slavi PC gaming tijekom 24 sata. Na globalnom događaju koji se održava u najvećim gradovima diljem svijeta kao što su Los Angeles, Shanghai, Stockholm, London i mnogi drugi gameri će uživati ​​u mnogobrojnim natjecanjima, vidjeti neke od najnovijih PC gaming naslova, intervjua s developerima i PC build off događaja. A za sve gamere koji se registriraju za live stream događaja NVIDIA je pripremila i vrijedne nagrade. Ono što je potrebno učiniti je posjetite stranicu, registrirate se i pratite chat sobu. Više informacija o samom događaju na GAME24 stranicama.

Više... Vaš Komentar Top
Intel Core M benchmarking

Datum objave 11.09.2014

Intel Core M benchmarking

 IMG_3037 IMG_3022

Intel je prošli petak predstvio Core M procesore koji su ranije bili poznati pod nazivom Broadwell Y, a koji su prvi procesori napravljeni u 14 nm proizvodnom procesu. Kako sam Intel kaže, Core M je smišljeno projektiran tako da ponudi optimalan spoj mobilnosti i performansi za najtanje uređaje “2 u 1″ bez ventilatora u odnosu na druge procesore.  Core M će tako biti temelj novih uređaja  brojnih proizvođača, u koje se ubrajaju i Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo i Toshiba. Jučer smo u San Franciscu vidjeli i Intelove prototipe uređaja baziranih na novim procesorima, imali smo ih prilike držati u rukma te vidjeti prve benchmark rezultate.

IMG_3038 IMG_3045

U Intelu su jako ponosni na novi proizvod, i uvjereni su u njegov veliki uspjeh. Nama su pokazali svoja tri prototipa s kućištima od aluminija, pozlaćenog aluminija te s potpuno bakrenim kućištem. Ovi proizvodi su imali za zadatak pokazati razlike u hlađenju, pri čemu se pokazalo da je svega 200 grama teška aluminijska šasija jednako učinkovita kao i ostale dvije, koje naravno neće ići u produkciju. Na slikama vidite tiskanu pločicu s novim Core M SoC-em i dodanu joj SSD karticu, te koliko zapravo mjesta zauzima u šasiji/kućištu. Novi Core M procesori će se prodavati u TDPt izvedbama od 3, 4.5 i 6W. Mi smo vidjeli demonstraciju 6W proizvoda koji je postigao rezultat od 50327 u Ice Storm Unlimited benchmarku, u Cinebenchu 11.5 2.6 bodova, te u Java Sun Spider benchmarku 111 ms. Core M je tako zahvaljujući 14 nm procesu otišao korak dalje od Atoma i ponudio fanless uređaje veće snage i brzine. Core M arhitektura je primarno namijenjena ultrabook uređajima i tzv. detachable uređajima, te će biti pozicionirana iznad uređaja na Atom platformi.

IMG_3018

Uz demonstraciju Core M uređaja, vidjeli smo i nekoliko proizvoda na nadolazećoj Atom Moorefield arhitekturi koja će svoje mjesto naći u tabletima sljedeće generacije. Vidjeli smo nekoliko usporedbi s osam jezgrenim MTK čipsetom u obradi fotografija, dodavanjem filtera i općenitoj upotrebi. Intelovi procesori su brži, što i nije čudo s obzirom a to da Android u suštini nije multi-threaded operativni sistem. Tableti i pametni telefoni bazirani na ovoj arhitekturi će se na tržištu pojaviti već prije nadolazeće blagdanske sezone.

Više... Vaš Komentar Top
NVIDIA “drop-In” softver pojednosta​vljuje ubrzanje aplikacija za deep learning

Datum objave 10.09.2014

NVIDIA "drop-In" softver pojednosta​vljuje ubrzanje aplikacija za deep learning

cuDNN_logo_white_on_black

NVIDIA je danas predstavila softver koji se lako implementira i koristi za primjenu GPU snage u aplikacija za učenje, kao što su video analize, prepoznavanje govora i obradu prirodnog jezika.

Snažan library baziran na CUDA modelu pod nazivom cuDNN koristi GPU ubrzan proces obuke tzv. dubokog učenja, i do 10 puta u odnosu na korištenje samo CPU-a.

Duboko učenje je brzo rastući segment strojnog učenja, koji uključuje stvaranje sofisticiranih neuronskih mreža u više razina. Te mreže pružaju snažnim računalnim sustavima u prepoznavanju oblika, predmeta i drugih stvari analizom velike količine podataka za trening.

Više... Vaš Komentar Top
Alienware Area-51 se vratio i jači je no ikad

Datum objave 10.09.2014

Alienware Area-51 se vratio i jači je no ikad

Alienware Area-51 Desktop

Alienware najavljuje povratak legendarnog Alienware Area-51 desktop računala, opremljenog najnovijim tehnologijama iz Intela, NVIDIA-e i AMD-a, kako bi gejmerima omogućio naprednu kvalitetu slike (i visoki broj slicica u sekundi) pri svakoj rezoluciji. Area-51 je Alienwareov najnoviji desktop sustav za igranje projektiran da pruži iskustvo igranja u rezoluciji iznad Ultra HD-a s multi-monitor sustavom, izlazeći ususret najzahtjevnijim igračima na planeti.

Area-51 odaje počast izvrsnosti koja je započeta Alienwareom prije gotovo dvadeset godina. Originalni Alienware Area-51 postavio je industrijski standard u performansama igraćih sustava. Area-51 ima upečatljiv novi industrijski dizajn, kodnog naziva “Triad”. Zahtjevi gejmera za lakim pristupom prednjim i stražnjim portovima, inovativnim termalnim sustavom upravljanja koji maksimizira performanse i olakšava pristup do unutrašnjosti šasije, dovela je do projektiranja Area-51 s jedinstveno opremljenom šasijom trokutastog oblika.

Alienware Area-51 Desktop

Novi Area-51 sadržava posljednji Intel Haswell-E procesor, uključujući opcije od šest i osam jezgri, do 32 GB DDR4 memorije. Svaki uređaj se isporučuje s tvornički pojačanim performansama i vodenim hlađenjem kako bi se u svakom trenutku osigurale maksimalne performanse. Area-51 također podržava do tri grafičke kartice s najnovijom GPU ponudom iz AMD-a i NVIDIA-e. Gejmeri mogu iskoristiti grafičku snagu Area-51 za rezolucije bolje od Ultra HD za ultimativni doživljaj i prikaz svih piksela koji stvaraju kompetitivnu prednost, odnosno dominiraju nad konkurencijom.

Kako bi gejmeri iskoristili sve prednosti snage Alienwarea Area-51, Dell prvi predstavlja 34-inčni zakrivljeni monitor, revolucionaran zbog svog optimalnog omjera inovativnog dizajna i briljantne rezolucije. Dell UltraSharp 34” Monitor (U3415W9) je savršeno rješenje kako za gejmere tako i za sve developere igara. Ima ekran širine 21:9 filmske jasnoće i oštrine WQHD 3440×1440 rezolucije kako bi gejmeri imali potpuno iskustvo igre, dok developeri imaju ultimativno platno za poboljšanu produktivnost i kreativnost.

Više... Vaš Komentar Top

Forum

Objavljeno prije 35 minuta

Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)

Objavljeno prije 1 sat

NAS - Network Attached Storage ili mrezni disk

Objavljeno prije 1 sat

Preporuka UPS-a

Objavljeno prije 1 sat

Koju stolicu kupiti?

Objavljeno prije 1 sat

P: Xiaomi laptop, Ryzen7 5800H, RTX3060, 32gb RAM, 512gb NVMe

Novosti

Insta360 X4: svestrana AI akcijska kamera za sve avanturiste

Insta360 X4 AI kamera nudi 8K snimke i inovativne funkcije za avanturiste, kreatore i profesionalce. Jedna od glavnih značajki AI Insta360 X4 kamere je mogućnost odabira bilo kojeg kuta nakon snimanja (poznat kao preoblikovanje), koji donos... Pročitaj više

Pojavio se tajnoviti GPT2-chatbot

Kad god se uvede novi model umjetne inteligencije, tvrtka koja ga je razvila obično ga i službeno najavljuje. Prije samo nekoliko dana se pojavio novi model umjetne inteligencije pod nazivom " GPT2-chatbot" na LMSYS Chatbot Areni, web stran... Pročitaj više

Je li OpenAI prekršio GDPR zakon o privatnosti?

Neprofitna organizacija Maxa Schremsa, Noyb, podnijela je tužbu protiv OpenAI-ja zbog mogućeg kršenja GDPR-a. Žale se austrijskom regulatoru privatnosti DSB tražeći istragu prakse obrade podataka OpenAI-ja i provjeru jesu li poduzete mjere... Pročitaj više

MediaTek Dimensity 9400 ima moćan IPC

MediaTek Dimensity 9400 koristi će najnoviju Arm CPU arhitekturu pod kodnim imenom Blackhawk i bit će opremljen X5 super jezgrom. CPU ima ukupno osam jezgri, uključujući jednu Cortex-X5 super jezgru, tri Cortex-X4 Prime jezgre i četiri Cort... Pročitaj više

Što god se dogodilo, TikTok algoritam ostaje u rukama ByteDancea

ByteDanceu, matičnoj tvrtki TikToka, daje se rok od oko devet mjeseci da proda svoje američko poslovanje ili se suoči s nacionalnom zabranom poslovanja. Mogao bi iskoristiti produljenje od 90 dana ako Biden utvrdi da je postignut napredak u... Pročitaj više

Sve novosti